FILM
Cum a evoluat de la un sezon la altul Umbre, serialul cu gangsteri de pe HBO, ��i ce spun criticii acestuia Umbre, aflat deja la cel de-al treilea sezon, a schimbat, de când a ap��rut, întreg peisajul serialelor din România într-un mod fundamental. Într-o industrie dominat�� de seriale cu distribu��ie stabil��, acelea��i loca��ii de filmare ��i serii interminabile, ce pot fi produse repede ��i mai ales ieftin, Umbre încearc�� s�� fie un produs prestige - un noir familist cu tu��e diluate de acuarele NCR, într-un Bucure��ti verosimil al mafio��ilor imaginari.
Golden Globes: Filmul "Marriage Story" în frunte, cu ��ase nominaliz��ri Filmul "Marriage Story" are cele mai multe nominaliz��ri la Golden Globes, care deschid sezonul premiilor cinematografice la Hollywood, scrie AFP.
'colectiv', filmul documentar realizat de Alexander Nanau, selectat la Festivalul de Film Sundance Dup�� premierele de la Vene��ia ��i Toronto, unde a primit cronici pozitive ��i a stârnit reac��ii covâr��itoare, colectiv va fi singurul film documentar proiectat în sec��iunea Spotlight la Festivalul de Film Sundance (23 ianuarie - 2 februarie 2020). Produs de Alexander Nanau Production în coproduc��ie cu HBO Europe ��i Samsa Film, colectiv este un documentar observa��ional despre evenimentele primului an de la tragedia din clubul Colectiv. Filmul urm��re��te povestea anului 2016 ��i se concentreaz�� pe rela��ia dintre autorit����i ��i jurnali��ti în încercarea de a afla adev��rul.
Tân��rul Ahmed, filmul fra��ilor Dardenne, câ��tig��tori ai premiului pentru regie la Cannes 2019, ajunge pe marile ecrane din România Tân��rul Ahmed / Le jeune Ahmed, filmul care a adus fra��ilor Luc ��i Jean-Pierre Dardenne Premiul pentru regie la Cannes 2019, ruleaz�� pe marile ecrane din România din 13 decembrie, distribuit de Independen��a Film.Favori��i ai publicului festivalier, cinea��tii belgieni Jean-Pierre ��i Luc Dardenne, care au câ��tigat de-a lungul timpului de dou�� ori trofeul Palme d’Or la Cannes, exploreaz�� în ultimul lor film radicalizarea unui pre-adolescent belgian musulman.
webPR: Dumitru Budrala, decorat de Pre��edintele Klaus Iohannis cu Ordinul Na��ional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, una dintre cele mai importante distinc��ii acordate de statul român Ceremonia a avut loc vineri, 29 noiembrie 2019, la Palatul Cotroceni, ��i a f��cut parte din seria de manifest��ri ocazionate de Ziua Na��ional�� a României.
Premiera filmului „Frozen 2” aduce dup�� ea un nou record de încas��ri pentru Disney Disney a avut anul acesta cinci filme care au reu��it s�� încaseze sume mai mari de un miliard de dolari. Dup�� acest weekend, se pare c�� a doua parte a filmului de anima��ie „Frozen” este pe cale s�� devin�� al ��aselea succes de box-office de anul acesta al companiei, potrivit CNN.
A doua edi��ie a Festivalului Filmului Palestinian la Cinema Muzeul ����ranului Edi��ia de anul acesta a Festivalului Filmului Palestinian, se va desf����ura timp de patru zile, în care vor fi programate 7 filme de lungmetraj (fic��iune, documentar ��i anima��ie) ��i 4 scurtmetraje, selec��ie realizat�� de criticul de film Ionu�� Mare��. A doua edi��ie a Festivalului Filmului Palestinian va avea loc în Bucure��ti, în perioada 21-24 noiembrie 2019, la Cinema Muzeul ����ranului.
„Ivana cea Groaznic��” a câ��tigat marele premiu la Zagreb Film Festival Produc��ia româno-sârb�� „Ivana cea Groaznic��”, regizat�� de Ivana Mladenovi��, a câ��tigat, sâmb��t�� sear��, trofeul Golden Pram pentru cel mai bun lungmetraj, în valoare de 4.000 de euro, la cea de-a 17-a edi��ie a Zagreb Film Festival. Filmul este o poveste neconven��ional�� despre oameni ��i locuri, despre apartenen���� ��i dor, spus�� cu umor ��i tandre��e. Pelicula va putea fi vizionata în cinematografele din România din 13 martie 2020.
De ce a fost persecutat�� Biserica Greco-Catolic�� de c��tre comuni��ti? Filmul ”Cardinalul” ��i explica��iile unui istoric Filmul „Cardinalul”, despre Iuliu Hossu ��i ceilal��i episcopi beatifica��i recent de Papa Francisc, este un film-portret care te ajut�� s�� în��elegi ��i aversiunea comuni��tilor fa���� de Biserica Greco-Catolic��. Dup�� ce am v��zut filmul am cerut ��i opinia unui istoric specializat în acest subiect.
���A început cea de-a treia edi��ie a GreenTech Film Festival A început cea de-a treia edi��ie a GreenTech Film Festival, platforma de educa��ie care promoveaz�� stilul de via���� sustenabil, grija fa���� de mediu ��i tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere ��i expozi��ii. Evenimentele incluse în programul celei de-a treia edi��ii de la Bucure��ti se desf����oar�� în perioada 11-17 noiembrie, în loca��iile ParkLake Shopping Center (zona Main Square ��i Cinema), ARCUB (Sala Mare) ��i Seneca Anticafe.
Serialul "Tut: destinul unui faraon", din 9 noiembrie la TVR 1 Ambi��ioasa serie-eveniment care dezv��luie istoria unuia dintre cei mai cunoscu��i faraoni egipteni - Tutankamon - începe din 9 noiembrie la TVR 1. Actorii Avan Jogia ��i Ben Kingsley detin rolurile principale. Cele ��ase episoade vor putea fi vizionate sâmb��ta, de la ora 22.00, anunta TVR.
Filme cu tematici sociale si politice, in sectiunea YOUTH, adresata tinerilor, la KINOdiseea, editia XI Editia din acest an a Festivalului international de film KINOdiseea programeaza in sectiunea de lungmetraje pentru adolescenti si cinefili – KINOdiseea YOUTH, proiectia in premiera nationala 4 filme de lungmetraj si un calup de scurtmetraje, dedicate tinerilor de peste 15 ani, anunta organizatorii. KINOdiseea, editia a XI-a, va avea loc la Bucuresti, intre 8 si 13 noiembrie, la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Teatrul Apollo 111, Happy Cinema si Muzeul Antipa - Sala Multimedia. Proiectiile din competitia KINOdiseea YOUTH vor avea loc la Teatrul Apollo 111, intre 9 si 12 noiembrie.
webPR: Pe 14 Noiembrie are loc Marea Deschidere Happy Cinema din Bistri��a Retail Park Din 14 Noiembrie Happy Cinema îi a��teapt�� pe bistri��eni cu cele mai noi filme ��i cele mai bune oferte în 3 s��li ultramoderne cu o capacitate de 364 de locuri. Happy Cinema din Bistri��a Retail Park este primul cinematograf din România amplasat într-un strip mall ��i primul cinematograf din ��ar�� complet echipat cu proiectoare laser.
���Premiile edi��iei a 10-a Les Films de Cannes à Bucarest Timp de 10 zile, Les Films de Cannes à Bucarest a adus pe marile ecrane, la Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul ����ranului, Cinemateca Union, Instituto Cervantes ��i Sala Auditorium a Muzeului Na��ional de Art�� al României, filme premiate la Cannes, avanpremiere române��ti, retrospective de autor, Focus Spania ��i proiec��ii speciale. Duminica seara a avut loc gala de închidere a edi��iei bucure��tene a festivalului ��i au fost anun��ate pe scen�� premiile edi��iei cu num��rul 10.
���VIDEO INTERVIU: Martin Horyna, selec��ioner ��i critic de film: "Produc��torii de filme documentare reac��ioneaz�� mai repede ��i v��d mai multe detalii decât oamenii obi��nui��i." Martin Horyna este un selec��ioner ��i critic de film care a trecut de la studii în domeniul fizicii teoretice la o carier�� strâns legat�� de cinema. Din 2011 colaboreaz�� cu unul dintre cele mai longevive festivaluri de film din lume, cel de la Karlovy Vary, Cehia. Într-un interviu acordat HotNews.ro, Martin vorbe��te despre eforturile pe care le depun produc��torii de film sau despre cum unghiul potrivit poate face o scen�� memorabil��. De asemenea, el poveste��te despre cum filmele erau la început o tehnologie ��i nu o arta, ca în prezent.
Primul film românesc despre Experimentul Pite��ti. „Între chin ��i amin” - o poveste despre credin���� ��i cruzime La 70 de ani de la debutul „Experimentului Pite��ti”, unul dintre cele mai odioase programe de reeducare din blocul comunist, a ap��rut ��i primul film românesc pe aceast�� tem��. „Între chin ��i amin” ar trebui probabil difuzat la orele de istorie din clasa a 12-a.
Filme de aur ��i invita��i speciali pe final de Les Films de Cannes a Bucarest Al doilea weekend din Les Films de Cannes à Bucarest programeaz�� zile pline de ateliere ��i proiec��ii, printre care nu mai pu��in de 10 filme câ��tig��toare de mari premii în festivaluri - deopotriv�� premiere ale unor filme care pot fi v��zute doar în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, dar ��i relu��ri ale celor mai apreciate filme proiectate deja. La cererea publicului va avea loc o proiec��ie suplimentar�� cu The Ligthhouse, film avându-i în distribu��ie pe Robert Pattison ��i Willem Defoe. Sâmb��t�� este ��i Ziua de Aur, în care pot fi vazute la Cinema Elvire Popesco, trei filme câ��tig��toarele Palme d’Or, Ours d’Or si Camera d’Or din acest an.
���VIDEO INTERVIU: Andrei Ujic��, regizor: "Când am intrat în România dup�� 10 ani, ��ocul a fost destul de mare. ��ara ar��ta într-adevar sinistru." Andrei Ujic��, regizor cunoscut pentru trilogia dedicat�� perioadei post-comuniste, încheiat�� cu documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceau��escu", poveste��te într-un interviu acordat HotNews.ro despre plecarea sa în Germania în 1981 ��i despre cum ar��ta România prin ochii lui la 10 ani dup��, când s-a reîntos acas��. Ujic�� a vorbit ��i despre importan��a imaginilor de arhiv�� în realizarea portretelor unor personaje istorice în filmele documentare.
webPR: Premiile Astra Film Festival 2019 - ”Teach”, cel mai bun documentar românesc, dezvoltat la Sibiu Premiile Astra Film Festival 2019 pleac�� în Fran��a, Belgia, Israel, Estonia ��i România! Câ��tig��torii celei de-a XXVI-a edi��ii a Festivalului Interna��ional Astra Film de la Sibiu au fost anun��a��i sâmb��t��, 19 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor, care a avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu. Juriile celor 4 competi��ii au avut de ales dintr-o selec��ie final�� de 46 de filme.
���VIDEO INTERVIU: Mirela Nagâ��, jurnalist cultural: ”Exist�� un soi de antipatie fa���� de zona cultural�� din partea managerilor de televiziuni” Mirela Nagâ��, jurnalist cultural ��i realizator al emisiunii Cooltura, poveste��te într-un interviu pentru HotNews.ro despre ce înseamn�� cultura în zilele noastre, de ce nu exist�� mai multe pastile culturale ��i de unde porne��te pofta pentru cultur�� în via��a fiec��ruia.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by