Următorul film Sonic the Hedgehog, al treilea al francizei, îl va avea în distribuție sa pe lângă Jim Carrey și un alt actor de top al industriei cinematografice americane - Keanu Reeves - au confirmat mai multe surse de la Hollywood pentru revista Variety și THR, citate de News.ro.

Jim Carrey la premiera „Sonic the Hedgehog 2”Foto: Stewart Cook / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Reeves se alătură unei distribuţii care îl include pe Ben Schwartz în rolul lui Sonic, precum şi pe Jim Carrey în rolul răufăcătorului Dr. Robotnik. Un purtător de cuvânt al Paramount Pictures, studioul din spatele filmului, a refuzat să confirme deocamdată oficial informația.

Shadow, personajul lui Reeves din viitorul film, este în jocurile video pe care se bazează franciza un arici antropomorfic (blana lui este neagră, în timp ce a lui Sonic este albastră) și un fel de antierou. De asemenea, el este adesea un antagonist al lui Sonic.

Studioul Paramount a anunțat în luna februarie că Jim Carrey va reveni în rolul lui Dr. Robotnik, o decizie care i-a luat prin surprindere pe fanii actorului canadian având în vedere că personajul său pare să sufere o căzătură fatală la finalul anteriorului lungmetraj.

În plus, Carrey a șocat Hollywood-ul în aprilie 2022, când a anunțat că se va retrage din actorie. „Mi-a ajuns. Am făcut destule”, a afirmat, printre altele, Carrey la momentul respectiv, precizând totuși că nu exclude complet o revenire.

„Dacă îngerii îmi duc genul de scenariu care este scris în cerneală aurie care îmi spune că va fi cu adevărat important ca oamenii să îl vadă, aș putea să continui în viitor”, a mai afirmat actorul în vârstă de 62 de ani.

Keanu Reeves continuă în franciza „John Wick”, alături de alte proiecte

În ceea ce-l privește pe Keanu Reeves, el va apărea în continuare în perioada următoare în filmul John Wick Presents: Ballerina alături de Ana de Armas. Dezvăluirea personajului său într-un nou trailer difuzat în exclusivitate săptămâna trecută la CinemaCon a stârnit aplauze uriaşe din partea mulţimii de directori de cinematografe, un semn al succesului de box office al actorului.

Reeves va juca, de asemenea, în Good Fortune alături de Aziz Ansari, Seth Rogen, Keke Palmer şi Sandra Oh. De asemenea, el a început filmările pentru Outcome, comedie neagră regizată de Jonah Hill și în care va juca alături de Cameron Diaz. Pentru Diaz noul rol va fi primul după o pauză de un deceniu de la actorie.

Deocamdată cele două filme nu au o dată de lansare în cinematografe. În schimb, este cunoscută data premierei următorului film Sonic The Hedgehog: 27 decembrie 2024, în cazul cinematografelor din România.

Jeff Fowler, care a supervizat primele două filme Sonic, revine ca regizor pentru cea mai recentă continuare, în timp ce producătorii noului lungmetraj vor fi Neal H. Moritz, Toby Ascher, Toru Nakahara şi Hitoshi Okuno.

Această franciză este una dintre cele mai de succes ale Paramount, încasările globale combinate ale filmelor Sonic the Hedgehog şi Sonic the Hedgehog 2 fiind de 725,2 milioane de dolari.

De asemenea, studioul realizează un serial derivat, Knuckles, care va avea premiera pe Paramount+. Asta înseamnă că în România el va fi difuzat foarte probabil pe platforma de streaming SkyShowtime.