SANATATE
Salon de spital
Foto: AGERPRES
 documente
(19 Iun 2018) PDF, 33KB
(19 Iun 2018) PDF, 117KB

DOCUMENT Câți bani primesc spitalele din subordinea Ministerului Sănătății pentru investiții în acest an: 63 de milioane de lei pentru 58 de spitale

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 19 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătății alocă, în anul 2018, o sumă totală de 63.623.000 de lei pentru cheltuieli cu investițiile spitalelor din subordine, sumă cu aproximativ un sfert mai mică decât cea alocată anul trecut - 84.085.000 de lei. Sumele apar într-un răspuns oferit de Ministerul Sănătății la o interpelare formulată de deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
Institutul Matei Bals
Foto: Institutul Matei Bals

UPDATE Anchetă Rise Project despre Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș: "Diagnosticele fictive, o metodă sistematică de fraudare a CNAS. Pe numele tău"

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 19 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Practica diagnosticelor fictive – afecțiuni adăugate din burtă oamenilor care vin la spital cu diferite probleme și pentru care statul plătește, pacient cu pacient, note de plată umflate – are un efect devastator: sărăcește artificial sistemul, intoxică statisticile naționale de sănătate, umflă achiziții publice de medicamente, generează crize, scrie Rise Project. Se întâmplă la un spital emblematic, Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, aflat de 19 ani sub patronajul unui doctor celebru: Adrian Streinu-Cercel, omul care anunță gripa la televizor. O investigație Rise Project.
UPDATE: Casa Națională de Asigurări de Sănătate a demarat o investigație proprie după materialul Rise Project. Corpul de Control al instituției verifică modul în care sunt diagnosticați și ulterior decontați pacienții Institutului Național de Boli Infecțioase 'Matei Balș'.
Dependenta de jocuri
Foto: Wikipedia

Dependenţa de jocuri video, inclusă oficial de OMS pe lista afecţiunilor mintale

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 19 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Dependenţa de jocuri video a fost inclusă oficial, luni, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe lista afecţiunilor mintale, în aceeaşi categorie cu dependenţa de cocaină şi cu dependenţa de jocuri de noroc, au anunţat reprezentanții OMS, citaţi de AFP.
Clinica de oncologie pediatrica de la Spitalul Louis Turcanu
Foto: Facebook / Oana Gheorghiu

FOTO Asociația Dăruiește Viața a renovat Clinica de oncologie pediatrică de la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 19 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Asociația Dăruiește Viața, ONG fondat de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, a renovat complet toate cele 3 etaje ale Clinicii de oncologie pediatrică de la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara. "E doar o oază, dar copiii tratați aici au un mediu primitor și condiții ca în lumea civilizată. Datorită vouă, donatorilor!", este mesajul postat de Oana Gheorghiu pe Facebook. Asociația Dăruiește Viața construiește, în București, primul spital de oncologie pediatrică din România.
Infertilitate
Foto: pixabay.com

Primul studiu de analiză a problemelor de fertilitate din România: Aproape 17% din populaţia fertilă s-a aflat sau se află într-o situaţie de infertilitate

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
16,8% din populaţia fertilă studiată s-a aflat sau se află într-o situaţie de infertilitate, arată primul studiu de analiză a problemelor de infertilitate dat publicităţii luni de Asociaţia pentru Reproducere Umană din România.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

Spitalul Județean Brașov va suplimenta personalul de pază după ce o asistentă a fost lovită de un pacient

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov va suplimenta paza la secţia de primiri urgențe după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o asistentă a fost agresată de un pacient adus în secţie, a anunțat luni, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii sanitare, Daniela Neculoiu.
Card de sanatate
Foto: CNAS
 documente
(18 Iun 2018) PDF, 546KB
(18 Iun 2018) PDF, 385KB

Perioada de valabilitate a cardului de sănătate va fi prelungită de la 5 la 7 ani

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Perioada de valabilitate a cardului de sănătate ar urma să fie prelungită de la 5 ani, cât este în prezent, la 7 ani de la data emiterii, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. Guvernul vrea, în acest fel, să reducă cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14.200.000 de carduri de sănătate care expiră în această perioadă, precum și cheltuielile de distribuție a cardurilor.
Bauturi energizante
Foto: Wikipedia / Simon Desmarais
 documente
(18 Iun 2018) PDF, 348KB
(18 Iun 2018) PDF, 526KB

DOCUMENT Guvernul intenționează să interzică vânzarea băuturilor energizante către minori, la automate, în incinta școlilor și a spitalelor

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Guvernul intenționează să interzică comercializarea băuturilor energizante către minori, precum și vânzarea acestora la automate, în incinta unităților sanitare, precum și în incinta și în apropierea școlilor, arată un proiect de Hotărâre al executivului. Amenzile pentru nerespectarea acestor prevederi ar urma să meargă de la 5.000 până la 25.000 de lei. Proiectul a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, iar până la data de 24 iunie se pot face propuneri pe marginea acestuia.
Diana Paun
Foto: Administratia Prezidentiala

Diana Păun, consilier la Departamentul de Sănătate al Administraţiei Prezidenţiale: "Sistemul medical e subfinanţat. Puţinii bani - cheltuiţi nejudicios"

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Creşterea cheltuielilor publice cu sănătatea până la 7% din PIB, o mai bună colectare şi direcţionare către Ministerul Sănătăţii a banilor proveniţi din taxa pe viciu, dar şi dezvoltarea sistemului de asigurări voluntare de sănătate complementare celor din sistemul public sunt soluţii accesibile României, a afirmat luni Diana Păun, consilier de stat la Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
Vaccin
Foto: Hotnews

Sorina Pintea anunță că 225.000 de doze de vaccin hexavalent, care lipsește de două luni, vor fi distribuite începând de luni

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
225.000 de doze de vaccin hexavalent, care lipseşte de circa două luni, au ajuns vineri in țară și vor fi distribuite începând de luni, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Vaccinul hexavalent asigură imunitate împotriva hepatitei B, a tetanosului, difteriei, tusei convulsive, poliomielitei şi a pneumoniei cu haemophilus influenzae. El trebuie administrat sugarilor în trei tranşe: la două, patru şi 11 luni.
Medic
Foto: Wikimedia Commons

Medic din Târgu-Jiu, condamnat definitiv pentru malpraxis. E obligat să plătească și daune morale de sute de mii de euro

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 17 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Un medic ORL de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că o tânără a murit după ce i-a făcut o injecție, instanța obligându-l să plătească daune morale de sute de mii de euro, informează Mediafax. Decizia e definitivă.

Brașov: O asistentă de la Urgențe, internată cu traumatism cranian după ce a fost lovită de un pacient beat

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 17 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
O asistentă în vârstă de 43 de ani de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov a fost lovită în noaptea de sâmbătă spre duminică de un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care fusese adus la UPU, transmite Agerpres.
Atena Boca, fondatoarea LaPrimulBebe
Foto: Hotnews

​INTERVIU Povestea mamelor care au strâns sute de mii de euro pentru copii bolnavi și dotarea maternităților, după ce s-au cunoscut pe Facebook: "Când o mamă este la pământ, sute de mame o ridică în câteva secunde de jos"

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 17 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
5 ani, zeci de mii de membri în toată țara, majoritatea proaspete mame, și peste 400.000 de euro -  bani adunați pentru tratarea unor copii bolnavi sau dotarea unor secții pentru nou-născuți din maternități. În urmă cu 5 ani, LaPrimulBebe era un grup de Facebook din care făceau parte 10 mame foarte active înainte de naștere, care se simțeau singure și aveau nevoie să comunice "cu oameni ca ele". După prima lună, erau deja 400. În scurt timp, LaPrimulBebe a crescut mult dincolo de "un grup de mame care vorbesc pe internet". Atena Boca, fondatoarea LaPrimulBebe, mărturisește că a creat această comunitate "pentru a mă salva eu pe mine, nu pentru a salva pe nimeni". Astăzi, ea crede cu tărie că "aceste mame, una lângă alta, chiar pot să schimbe ceva într-o țară".
Bebelus bolnav de rujeola
Foto: Flickr/ CDC Global

Un bebeluş de 11 luni din Botoşani a murit din cauza rujeolei. Este cel de-al 57-lea deces înregistrat de la debutul epidemiei

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 15 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Un bebeluş de 11 luni din judeţul Botoşani a murit din cauza rujeolei, acesta fiind cel de-al 57-lea deces înregistrat în România de la debutul epidemiei, au anunţat, vineri, reprezentanţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), transmite News.ro. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14.142, 271 de cazuri fiind raportate în ultima săptămână.
Ambulanta SMURD
Foto: smurd.ro

Un bărbat a murit pe stradă la scurt timp după ce fusese externat din spitalul din Bârlad

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 15 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Un bărbat în vârstă de 79 de ani din municipiul Bârlad, abia externat din Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman", a murit, vineri, după ce i s-a făcut rău în stradă, anunță Agerpres. "Pacientul a fost găsit căzut în stradă. El a fost resuscitat fără succes, fiind constatat decesul de către echipajul medical", a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Aurora Popa.
Medici
Foto: sxc.hu
 documente
(14 Iun 2018) PDF, 40KB
(14 Iun 2018) PDF, 191KB

DOCUMENT Cum au ajuns medicii să acuze că taxele și criteriile impuse pentru acreditarea cabinetelor îi "falimentează'' și îi ''izgonesc din țară'' / Legea contestată, în vizorul Parlamentului: "Se impun obligații exagerate cabinetelor medicale"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 14 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Medicii de familie, medicii specialiști și medicii stomatologi acuză taxe prea mari și criterii ''imposibil de aplicat în România'' la acreditarea cabinetelor. Nemulțumirea vine din faptul că activitatea lor este deja controlată periodic de 3 instituții diferite - Direcțiile de Sănătate Publică, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Colegiul Medicilor  - iar o lege adoptată anul trecut prevede o a patra instituție care să vină în control și să impună taxe pentru acreditarea cabinetelor: Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. O propunere legislativă ce prevede exceptarea cabinetelor de medicină de familie și de stomatologie de la aplicarea acestei legi este în acest moment în procedură de avizare la comisiile de specialitate din Senat.
Copil la medic
Foto: AGERPRES

Un bebeluș internat cu o afecţiune respiratorie a murit la Spitalul Judeţean din Constanța după ce a luat rujeolă de la alt copil internat în același salon

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 14 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Un bebeluș de 9 luni din Tulcea a murit, miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, după ce a fost internat cu o afecţiune respiratorie, ulterior îmbolnăvindu-se de rujeolă de la un alt sugar spitalizat în acelaşi salon, potrivit cadrelor medicale, citate de Agerpres. Reamintim că România este țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (56 de decese și peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei) și cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR (vaccinul împotriva rujeolei - n.red.).
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

Spitalul Victor Babeș va fi dotat cu un robot de eliminare a infecţiilor nosocomiale

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 14 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti va achiziţiona tehnologie avansată de eliminare a infecţiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboţilor, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre în acest sens.
UMF Carol Davila Bucuresti
Foto: Facebook - UMF Carol Davila Bucuresti FMAM

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" scoate la concurs peste 1.400 de locuri, dintre care 1.100 la buget, în anul universitar 2018 - 2019

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 13 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti scoate la concurs pentru admiterea în anul universitar 2018 - 2019, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală1.402 locuri, dintre care 1.100 finanţate de la bugetul de stat şi 302 locuri cu taxă.
Spital din Romania
Foto: Spitalul Bagdasar Arseni

Un bărbat internat la Spitalul Municipal din Oradea susține că a fost nevoit să sune la 112 în timp ce era internat, pentru a primi îngrijiri

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 13 Iun 2018 Actualitate | Sanatate
Un bărbat internat la Spitalul Municipal din Oradea susține că a fost nevoit să sune la numărul de urgență 112 pentru a primi îngrijiri medicale în timpul internării, scrie ebihoreanul.ro. Bărbatul spune că a fost nevoit să sune la 112 din cauză că personalul din spital lucra în formulă restrânsă și după un program restrâns, de duminică. El era internat la secția de boli infecţioase, cu febră 39.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version