SANATATE
Monica Bunaciu
Foto: Arhiva personala

Povestea unei învingătoare în lupta cu leucemia: Un medic din Germania mi-a spus că mai am o săptămână de trăit. Au trecut 23 de ani și sunt în viață

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 19 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
"Un medic foarte bun din Germania mi-a spus că mai am o săptămână de trăit. Au trecut 23 de ani și sunt în viață." Cinismul medicului german a mers până acolo încât a îndemnat-o pe tânăra în stare gravă pe care o avea în față să se întoarcă de urgență în țară, spunându-i că transportul ar costa foarte mult, dacă ar muri în străinătate. Monica Bunaciu avea 21 de ani când a fost diagnosticată cu leucemie. 23 de ani mai târziu, Monica Bunaciu nu numai că este în viață, dar a fondat o asociație care ajută și alți oameni în lupta cu boala din care ea a ieșit învingătoare.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Sorina Pintea: Numărul celor cărora li s-a pretins sau care au dat şpagă în spitale a scăzut

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Numărul celor cărora li s-a pretins sau care au dat şpagă în spitale a scăzut, arată statisticile centralizate la nivelul Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri ministrul Sorina Pintea. "Cu toate că acest fenomen este încă prezent, din statistici a scăzut numărul celor cărora li s-a pretins sau care au dat şpagă, plăţi informale, le spunem, asta din acel chestionar de feedback pe care noi îl avem şi pentru care facem rapoarte pe care le postăm pe site-ul ministerului", susține ministrul Sănătății.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Sorina Pintea: În maximum doi ani, acoperim posturile vacante din spitale cu medici specializaţi în medicina de urgenţă

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
În maximum doi ani, posturile vacante din spitale ar urma să fie acoperite cu medici specializaţi în medicina de urgenţă, susține ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Ea a fost întrebată vineri, în timpul unei vizite la Zalău, ce măsuri poate lua Ministerul Sănătăţii pentru rezolvarea crizei generate de lipsa medicilor specializaţi în medicină de urgenţă, problemă prezentă în multe spitale din țară.
Elevii din Cluj
Foto: Daruieste viata

Elevii unui liceu din Cluj și-au donat economiile primului spital de oncologie pediatrică, pe care Dăruiește Viață îl construiește în București

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Elevii clasei a XII-a de la liceul Șincai din Cluj și-au donat economiile pe cinci luni pentru primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, pe care ONG-ul Dăruiește Viață, fondat de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, îl construiește în curtea spitalului de copii Marie Curie din București. Elevii clasei a XII-a D de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca au ales drept "uniformă" tricourile asociației Dăruieste Viață pentru a-și arăta implicare socială.
Copiii si razboiul
Foto: Salvati Copiii
 documente
(17 Mai 2019) PDF, 5MB

Opriți războiul împotriva copiilor! Un raport Salvați Copiii arată că 3 din 4 copii uciși sau răniți grav în lume sunt victimele armelor explozibile

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Trei sferturi dintre decesele și vătămările în rândul copiilor în cele mai periculoase zone de război ale lumii sunt provocate de atentatele sinucigașe cu bombă, minele antipersonal, muniția neexplodată, raidurile aeriene sau alte forme de explozibili, arată un raport realizat de Salvați Copiii. Ucraina, Siria, Afganistan și Yemen sunt câteva dintre țările unde viețile copiilor sunt amenințate.
Maratonul resuscitarii
Foto: SMURD

Învață să resuscitezi și poți salva viața cuiva drag! Prima ediție a Maratonului Resuscitarii, sâmbătă la București

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Învață să resuscitezi și vei putea salva viața cuiva drag! Prima ediție a Maratonului Resuscitarii are loc sâmbătă, între orele 11:00 și 21:00, în centrul comercial Sun Plaza din București, în fața hipermarketului Cora. Maratonul Resuscitarii oferă cursuri gratuite de prim ajutor și este organizat de Fundația pentru S.M.U.R.D.
Emanuel Ungureanu
Foto: Facebook

Plângere la Parchet depusă de Emanuel Ungureanu: Doi medici, acuzați că operează ilegal la Cluj și că ar încărca pe foile pacienților materiale pe care le folosesc la clinici private

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Doi medici care figurează ca angajați ai Spitalului din Blaj - Raul Șandor și Mihai Nemeți - operează ilegal la secția de Chirurgie II a Spitalului Județean din Cluj, fără să aibă contract cu spitalul, acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu, într-o plângere penală depusă astăzi la Parchet. Emanuel Ungureanu acuză, de asemenea, în textul plângerii penale, că cei doi medici ar încărca "materiale sau dispozitive medicale în surplus, pe foile de observație ale altor pacienți, îngrijiți de alți medici, cu scopul de a le sustrage și de a le folosi" la clinici private, "pe modelul patentat de Mihai Lucan".
Institutul Matei Bals
Foto: Institutul Matei Bals

Sorina Pintea: Meningita meningococică din cazul fetei de la Pitești, diferită de cea din cazul elevei de la Lazăr

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
"Meningita meningococică depistată la pacienta din Argeş nu este acelaşi lucru cu menigita menigococică pe care a contactat-o fata care a decedat de la Liceul Lazăr", a declarat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea. O tânără de 16 ani bolnavă de meningită este internată de ieri la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală, transferată de la Spitalul de Pediatrie din Pitești.
Spitalul Universitar
Foto: Facebook

VIDEO Angajate ale Spitalului Universitar, filmate când țipă la pacienți și îi umilesc / Ce spune Sorina Pintea

de MH HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Mai multe angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost filmate în timp ce țipau la pacienți, le vorbeau urât și îi umileau, imaginile fiind postate pe reţele de socializare. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, joi, că a fost convocată o comisie de disciplină în acest caz.
Maternitatea Giulești
Foto: AGERPRES

Concluziile controlului la Maternitatea Giulești: 4 angajați ai spitalului sunt purtători de stafilococ, dar este alt tip de bacterie decât cea găsită la bebeluși

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Patru angajați ai Maternității Giulești - o moașă care lucrează în blocul operator, două asistente și o infirmieră de la salon nou-născuți - sunt purtători ai stafilococului coagulazo-pozitiv, arată raportul preliminar realizat după controlul la maternitate. Nu este clar dacă angajații purtători ai bacteriei sunt vinovați pentru infectarea celor doi bebeluși confirmați oficial, săptămâna trecută, cu stafilococ auriu meticilino-rezistent. Probele pozitive de la personalul medical au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru a se stabili clar dacă există o legătură.
Bebelus
Foto: sxc.hu

Încă un bebeluș născut la Maternitatea Giulești, suspect de infecție cu stafilococ auriu

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Încă un bebeluș născut la Maternitatea Giulești, suspect de infecție cu stafilococ auriu, este internat de miercuri la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, a anunțat purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Raluca Alexandru.
Institutul Matei Bals
Foto: Institutul Matei Bals

Încă un caz de meningită: O tânără de 16 ani din Pitești este internată la Institutul Matei Balș

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
O tânără bolnavă de meningită este internată la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală, a declarat, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Cătălin Apostolescu. Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre o tânără de 16 ani, elevă a unui liceu din Pitești, internată inițial la Spitalul de Pediatrie din Pitești și transferată miercuri dimineață la Institutul "Matei Balș" din Capitală.
Campania - Romania are sange de rocker
Foto: RockFm.ro
Articol webPR

Nevoia de sânge în România, dublă față de colectare: Postul de radio Rock FM inițiază o campanie națională menită să crească numărul donatorilor și să arate că "România are sânge de rocker"

de N.A. webPR.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
1 din 10 pacienți din spitalele din România are nevoie de sânge, însă multe intervenții chirurgicale ajung să fie amânate din cauza deficitului de sânge. România se plasează pe ultimele locuri în Europa la numărul donatorilor: doar 1.7% dintre români donează, în comparație cu 10% - danezi, 9% - britanici și 8% - olandezi. În primul trimestru al anului 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au înregistrat cu peste 1.100 mai puțini donatori decât în aceeași perioadă din 2018, iar nevoia de sânge actuală este dublă față de cât se recoltează în mod normal.
Spital
Foto: Stirile ProTV

Rudele unui pacient acuză că au fost trimise de medici să cumpere ser fiziologic în timp ce bărbatul era în sala de operație, la un spital din Gorj

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Este anchetă la spitalul din Târgu Cârbunești, județul Gorj, după ce rudele unui pacient au reclamat că au fost trimise să cumpere ser fiziologic și de un alt medicament în timp ce bărbatul era în sala de operație.
Adrian Streinu Cercel
Foto: Agerpres

Adrian Streinu Cercel: Un nou virus, virusul hepatic E, a apărut în România şi dă forme severe de boală

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 14 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Un nou virus - virusul hepatitic E - a apărut în România și dă forme severe de boală, a anunțat, marți, managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balş" din București, Adrian Streinu Cercel, cu prilejul lansării unui program național de combatere şi control al hepatitelor virale.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Sorina Pintea despre proiectul legii vaccinării, blocat de aproape 2 ani în Parlament: Am vorbit cu colegii de la PSD. Fiind o lege cu impact atât de mare, cred că se procedează corect

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 14 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
"Am vorbit cu colegii de la PSD, dar, fiind o lege cu impact atât de mare, cred că se procedează corect. Pentru a se putea adopta o astfel de lege, e nevoie de un consens", a afirmat marți ministrul Sănătății, Sorina Pintea, întrebată, într-o conferință de presă la Guvern, despre proiectul legii vaccinării, blocat de aproape 2 ani în Parlament. Sorina Pintea a subliniat însă că "părerea mea personală, și mi-o voi exprima public peste tot, este că e nevoie să avem în lege cuvântul 'obligativitate'. Pentru că dacă nu avem această sintagmă, nu am rezolvat problema".
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional Iași. Sorina Pintea: Nu putem spune că acest Guvern a blocat construcția spitalelor

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 14 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Executivul a aprobat, marți, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional din Iași, care ar urma să aibă 850 de paturi și 19 săli de operații. Pașii următori sunt depunerea cererii de finanțare la Bruxelles, licitația și demararea construcției spitalului, afirmă ministrul Sănătății. Sorina Pintea a ținut să sublinieze că "Nu putem spune că acest Guvern, PSD-ALDE, a blocat construcția spitalelor regionale."
Spitalul Coltea
Foto: Hotnews

Boala silențioasă care ucide într-o secundă: Testări gratuite de Ziua mondială a hipertensiunii arteriale la Spitalul Colțea din București

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 14 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Ziua mondială a hipertensiunii arteriale, boala silențioasă care ucide într-o secundă, este marcată în întreaga lume pe 17 mai. În București, de Ziua mondială a hipertensiunii arteriale te poți testa gratuit și poți afla cum să previi această afecțiune. Testările gratuite vor avea loc vineri, 17 mai, la Spitalul Colţea din Capitală, între orele 09.00 și 17.00.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Sorina Pintea: Proiectele spitalelor regionale, pe ultima sută de metri. Se discută că PSD ar fi blocat realizarea lor, nu mi-a venit să cred

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătăţii este "pe ultima sută de metri" cu demararea proiectelor spitalelor regionale, în şedinţa de Guvern de marţi urmând să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru primul dintre ele - cel de la Iaşi, a declarat luni ministrul Sorina Pintea. "Am înţeles că în spaţiul public se discută că PSD ar fi blocat realizarea acestor spitale. Mie nu mi-a venit să cred", a adăugat ministrul Sănătății.
Campania Respir
Foto: Hotnews

Ție ce îți taie respirația? Respir - o campanie de informare despre astm, boala cronică mult sub-diagnosticată ce afectează un milion de români

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Actualitate | Sanatate
Cu peste un milion de pacienți în România, astmul ar trebui să fie o prioritate pentru sănătatea publică. În România trăiesc aproximativ un milion de pacienți cu astm, însă boala este mult sub-diagnosticată. Campania Respir, lansată astăzi de Institutul pentru Dezvoltare în Sănătate și Educație și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice este un demers de informare și educare cu privire la astm ca o prioritate pentru agenda de politici publice.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version