SANATATE
Adrian Gheorghe
Foto: AGERPRES

Adrian Gheorghe, președintele CNAS și omul care a organizat concursul pentru șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, picat de 28 din 33 de candidați, invitat la ora 14:00 la Interviurile HotNews LIVE

de Alina Neagu HotNews.ro
Rezultatele finale, după contestații, la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de directori al Caselor Județene de Asigurări de Sănătate sunt așteptate astăzi. La proba scrisă, doar 5 din 33 de candidați au fost admiși. În plus, alți 21 de candidați înscriși nu s-au prezentat la concurs. Câți dintre candidați au luat în final examenul? Cum se explică procentul atât de mic al celor care au promovat? Ce se întâmplă cu directorii interimari care au picat concursul? Au existat presiuni înaintea și în timpul desfășurării acestui concurs? Adrian Gheorghe, președintele CNAS și omul care a organizat concursul, este invitat luni, de la ora 14:00, la Interviurile HotNews LIVE.
  • Cititorii HotNews.ro îi pot adresa întrebări invitatului folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile sunt moderate, iar cele care conțin injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.
Cancer
Foto: Hotnews

Cancerul ovarian poate avea o rată de supraviețuire de până la 94%. Care sunt simptomele care ar trebui să le trimită pe femei la doctor?

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 14 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Cancerul ovarian poate avea o rată de supraviețuire de până la 94% dacă este depistat în primul stadiu, dar de cele mai multe ori este depistat târziu, fapt ce reduce drastic șansele de supraviețuire. Spre deosebire de alte tipuri de cancere la femei, pentru care s-au dezvoltat programe de screening și diagnosticare precoce, așa cum sunt cancerul de sân și cel de col uterin, pentru cancerul ovarian nu se poate face o astfel de detectare timpurie și multe cazuri sunt diagnosticate târziu.
Razvan Chereches
Foto: Captura video

Răzvan Cherecheș: Renunțarea la măști în aer liber ar fi trebuit să se facă doar pentru cei vaccinați

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 14 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Renunțarea la purtarea măștii pentru persoanele vaccinate, decizie luată de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, este o măsură corectă, în timp ce hotărârea luată în România - renunțarea la măsti în exterior pentru toată lumea - este incorectă, afirmă Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății.
Spitalul Colentina
Foto: Spitalul Colentina

Spitalul Colentina din Capitală se redeschide şi pentru pacienţii non-COVID, după mai bine de un an

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 14 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Spitalul Colentina din Capitală se redeschide şi pentru pacienţii non-COVID, după mai bine de un an, a anunțat vineri unitatea medicală.
Sectie COVID-19
Foto: Zsolt Szigetvary / PA Images / Profimedia
 documente
(14 Mai 2021) PDF, 899KB

​DOCUMENT Raportul privind morții de COVID-19: Diferență de peste 7.000 de decese între cele două platforme de raportare, până la 31 martie

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 14 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătății a publicat, vineri, raportul integral privind raportarea deceselor COVID-19 în România. Documentul arată că în platforma Corona forms au fost raportate în 2020 un total de 16.120 de decese de COVID-19, iar în platforma alerte.ms.ro, 18.988. Până la 31 martie 2021 însă, diferențele de raportare se măresc consistent: 31.132 de decese raportate în alerte.ms.ro și 23.931 în Corona forms. Practic, o diferență de peste 7.000 de decese.
Coronavirus Romania
Foto: Agerpres

Peste 4.300 de români s-au infectat cu SARS-CoV2 după imunizarea cu două doze de vaccin - 0.2% din totalul persoanelor vaccinate. Aproape 23.000, testați pozitiv după prima doză

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 13 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
4.363 persoane s-au infectat cu SARS-CoV2 după imunizarea cu două doze de vaccin, reprezentând 0.2% din totalul persoanelor vaccinate cu ambele doze, de la debutul campaniei de vaccinare, pe data de 27 decembrie, până pe 9 mai, arată un raport al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. De asemenea, 22.911 persoane (0.6% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin. Persoanele infectate după vaccinare au fost testate pozitiv, cel mai frecvent, la un interval de 12-14 zile după imunizare.
Hemofilie
Foto: Deci se poate

Viața cu hemofilie - drumul de 20 de ani de la o boală care punea în pericol viața pacienților la o afecțiune cronică la care speranța de viață este aproape normală

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 13 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Îmbunătățirea accesului la tratament și îngrijiri medicale sunt esențiale pentru o viață bună a pacienților români care suferă de hemofilie, o boală genetică ce afectează cu precădere bărbații și care se manifestă prin sângerări necontrolate, cauzate de lipsa unui factor de coagulare în sânge. Hemofilia este o afecțiune care are un impact major asupra calității vieții pacienților ca urmare a multiplelor restricții, a episoadelor de sângerare, a internărilor repetate în spital, a apariției complicațiilor și a stigmatizării sociale, în unele cazuri.
Testare coronavirus
Foto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

Ioana Mihăilă: Realitatea spune că există decese probabil de COVID-19 care nu au fost testate, diagnosticate şi încadrate

de Redactia HotNews.ro
Joi, 13 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
"Realitatea" din teren arată că există decese "probabil" de COVID-19 care nu au fost testate, diagnosticate şi încadrate ca atare, afirmă ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
Ioana Mihaila
Foto: Agerpres
VIDEO

Au fost sau nu subraportate decesele COVID-19? Ministrul Sănătății: Diferențe de până la 500 de decese raportate de același spital, între platformele de raportare/ Diferențele au la bază birocrația și diferite tipuri de raportare utilizate de spitale. Să nu politizăm

de Redactia HotNews.ro
Joi, 13 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că între platformele de raportare există diferențe de până la 500 de decese COVID pentru același spital, din cauza modului de raportare din partea unităților medicale, a unor confuzii ale celor care raportează şi din cauza unor întârzieri în raportarea deceselor. Mihăilă a prezentat rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor COVID, enumerând mai multe cifre raportate în diversele platforme și evitând să răspundă concret care este diferența totală sau dacă va face public integral acest raport. Ea a mai spus că diferențele de raportare au existat și există de la momentul declanșării pandemiei și până acum, că au la bază birocrația și că nu trebuie politizat subiectul.
Masca de protectie
Foto: pixabay.com

Guvernul va propune ca masca să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise neaglomerate

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 12 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
România este pe o pantă descendentă a valului al treilea al pandemiei de COVID-19, dar nu înseamnă și că am scăpat de pericolul virusului, afirmă ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Referindu-se la măsurile de relaxare a unor restricții pe care Guvernul ar urma să le ia de la 1 iunie, Mihăilă a spus că va propune ca masca de protecție să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise neaglomerate.
Ioana Mihaila
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății: S-ar putea ca niciodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 12 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
"S-ar putea ca nicodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie", a declarat miercuri seară ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Ea a afirmat, din nou, că decesele fie nu au fost raportate corect, fie nu au fost înregistrate corect în diversele baze de date, dar a evitat în continuare să spună despre ce diferență este vorba: "M-aş feri să spun că se adaugă morţi sau că se scad morţi sau că se ascund morţi".
Spital modular Piatra Neamt
Foto: Adrian Ciuperca

​FOTOGALERIE Cum arată spitalul modular pe care Dăruiește Viață îl construiește la Piatra Neamț, unde secția ATI a fost distrusă de incendiul în care au murit 10 pacienți COVID

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 12 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
O parte dintre lucrările la spitalul modular de Terapie Intensivă pe care Asociația Dăruiește Viață îl construiește la Piatra Neamț, unde secția ATI a Spitalului Județean a fost distrusă de incendiul din noiembrie anul trecut, în care au murit 10 pacienți COVID-19, sunt finalizate, iar în acest moment, pe șantier se lucrează la montarea centralei de tratare a aerului. Spitalul modular este construit 100% din donații și sponsorizări, iar construcția a început iarna trecută, după incendiu. Investiția este estimată la 2 milioane de euro, sumă din care Asociația Dăruiește Viață mai are de strâns aproximativ jumătate.
Adrian Gheorghe si Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES

"Enumerați documentele care atestă calitatea de asigurat și criteriile de internare în spital." Subiectele de la concursul pentru directorii caselor județene de asigurări de sănătate, picat de 28 din 33 de candidați

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 10 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
"Enumerați documentele prin care se atestă calitatea de asigurat în sistemul de asigurări de sănătate din România", "enumerați criteriile de internare pentru asistența medicală spitalicească" sau "prezentați serviciile medicale care nu sunt decontate din fondul unic de asigurări de sănătate". Sunt 3 dintre cele 10 întrebări la care au avut de răspuns candidații la concursul pentru șefia caselor județene de asigurări de sănătate. Doar 5 dintre cei 33 de candidați au promovat examenul. De asemenea, alți 21 de candidați înscriși nu s-au prezentat la concurs. O parte dintre cei respinși, dar și dintre cei care nu s-au prezentat, sunt directori interimari în funcție de case județene de asigurări de sănătate.
Miting diaspora, 10 august 2019
Foto: Alamy / Profimedia

Cu diaspora la psiholog. Ce uităm mereu când vorbim despre românii care au plecat în străinătate

de Ana Tepșanu HotNews.ro
Duminică, 9 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Am stat de vorbă cu cinci psihologi care țin ședințe de terapie cu românii din diaspora pentru a înțelege mai bine problemele pe care aceștia le au și dacă pandemia a contribuit la accentuarea lor.
Ioana Mihaila
Foto: Agerpres

Ioana Mihăilă, despre spitalele regionale: Construcţia unui spital de o astfel de anvergură durează 6-7 ani

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 9 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat că realizarea unui spital de anvergura celor regionale durează şase, şapte ani şi că acestea nu vor fi gata până la finalul acestei guvernări.
dr. Virgil Musta
Foto: Facebook

Medicul Virgil Musta: Săptămâna trecută am simţit pentru prima dată după mult timp că a început să scadă presiunea şi asupra sistemului de sănătate

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 9 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului ”Victor Babeş” din Timişoara, a transmis un mesaj cu prilejul intrării municipiului Timişoara în scenariul verde, după ce rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mie, el afirmând că săptămâna trecută a simţit cu adevărat, după o perioadă lungă de timp, că a scăzut presiunea pe sistemul sanitar. Musta a adăugat că visează la o viaţă normală.
Ioana Mihaila
Foto: Agerpres

Mihăilă, despre concursul pentru funcţiile de director de CJAS: Cred că a fost un examen corect / Peste tot în sistemul public este loc şi de mai bine

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 8 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că examenul pentru ocuparea funcţiilor de conducere în cadrul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, care nu a fost promovat de majoritatea candidaţilor, a fost unul corect şi anunţă că vor avea loc noi etape de concurs pentru ocuparea acestor posturi.
Pacient in Romania
Foto: Agerpres

Doar 5 din 33 de candidați au promovat concursul pentru șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, chiar dacă unii dintre ei sunt actuali directori interimari / Vlad Voiculescu: Concursurile pe bune sunt un început bun

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 7 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Doar 5 dintre cei 33 de candidați care au participat la concursul de ieri pentru conducerile caselor de asigurări de sănătate din 35 de județe plus București au promovat concursul, potrivit rezultatelor afișate în această seară pe site-ul CNAS. Cele 5 case județene care vor avea un director desemnat prin concurs sunt cele din Maramureș, Iași, Tulcea, Cluj și Bistrița Năsăud. Toți ceilalți 28 de candidați au fost respinși, iar 21 nu s-au prezentat la concurs. O parte dintre cei respinși la concurs sunt actuali directori interimari de case județene de asigurări de sănătate. "Mai e mult până departe. Concursurile pe bune sunt însă un început bun", a reacționat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății în mandatul căruia s-a decis și demarat organizarea concursului.
Atac de astm
Foto: Saturn Stills / Sciencephoto / Profimedia Images

Platformă online care își propune să reunească cea mai mare comunitate a pacienților cu afecțiuni cronice respiratorii din România, lansată de Ziua mondială a astmului

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 7 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Casapneumologilor.ro, o platformă care își propune să reunească cea mai mare comunitate a pacienților cu afecțiuni cronice respiratorii din România, a fost lansată de Societatea Română de Pneumologie cu ocazia Zilei mondiale a astmului.
Leon Danaila
Foto: Monitorul de Botosani

Ioana Mihăilă îi transmite academicianului Leon Dănăilă, care aşteaptă o proteză de şold, că "fiecare pacient va fi tratat în funcţie de nivelul de urgenţă"

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 7 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, i-a transmis academicianului Leon Dănăilă, care are nevoie de o proteză de şold, că ”nevoile în sistemul de sănătate sunt foarte mari” şi că ”fiecare pacient va fi tratat în funcţie de nivelul de urgenţă”. Renumitul neurochirug se afla pe lista de așteptare pentru a fi operat la Spitalul Foișor din Capitală, transformat între timp în unitate COVID.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by