SANATATE
Maria Raducanu
Foto: Hotnews

Anunț umanitar Maria Răducanu, interpreta de jazz: "Fosta mea profesoară de muzică are nevoie de ajutor în lupta împotriva cancerului" 

de webPR.ro
Doamna Valeria Szekeres, fosta profesoară de muzică a Mariei Răducanu și a multor altor generații de elevi din Huși, se luptă de doi ani cu necruțătoarea boală. În lupta sa, drumurile au purtat-o către spitalul Memorial din Istanbul, unde urmează ședințe de chimioterapie și imunoterapie la fiecare 3 săptămâni.
Adrian Wiener, in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews

Adrian Wiener, inițiatorul legii de etichetare a homeopatelor cu mesajul "Produsul nu are efecte asupra sănătății": Apa nu are efecte terapeutice. Ficatul de rață sălbatică în diluție de 1:200.000 nu vindecă gripa

de Alina Neagu HotNews.ro
"Legea de etichetare a homeopatelor și-a propus să informeze românii asupra unui consens științific și anume: apa nu are efecte terapeutice. Ficatul de rață sălbatică în diluție de 1:200.000 nu vindecă gripa. Prescrierea de placebo frânge orice etică medicală, oricât de laxă", afirmă senatorul USR Adrian Wiener, inițiatorul proiectului de lege ce prevede ca pe ambalajul și în prospectul medicamentelor homeopate să scrie, cu majuscule, "Acest produs nu are efecte asupra sănătății".
Transplant
Foto: Pixabay

Ministerul Sănătății: O fetiță de 8 ani care are nevoie de urgență de transplant pulmonar va fi tratată în Ungaria

de Alina Neagu HotNews.ro
Ministerul Sănătății a primit "un răspuns favorabil din partea Ungariei" în cazul fetiței în vârstă de 8 ani care are nevoie de un transplant pulmonar în regim de urgență, a anunțat vineri instituția condusă de Sorina Pintea. Singurul spital acreditat pentru transplant pulmonar în România este Spitalul Sf. Maria din București, acreditat în 2016, unde primele și singurele două transplanturi s-au făcut abia la doi ani după acreditare, în primăvara lui 2018.
Tantari
Foto: MorgueFile.com

Încă două decese din cauza virusului West Nile, transmis de țânțari. Numărul îmbolnăvirilor, în scădere

de Alina Neagu HotNews.ro
Încă două decese cauzate de infecția cu virusul West Nile, transmis de țânțari, s-au înregistrat în ultima săptămână, la pacienți cu co-morbidități, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. De asemenea, în ultima săptămână s-au înregistrat 7 noi cazuri de îmbolnăviri. Numărul cazurilor de îmbolnăvire este însă în scădere, pe fondul răcirii vremii.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

​VIDEO Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Buzău, evacuată după ce două persoane s-ar fi lovit și au folosit spray lacrimogen în sala de așteptare

de Alina Neagu HotNews.ro
Zeci de pacienți și personalul medical au fost evacuați, joi seară, din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Buzău, după ce o altercație dintre doi copii de 13 ani a dus la un scandal între părinții acestora. Tatăl unuia dintre băieți a lovit-o pe mama celuilalt, pe holul UPU Buzău, iar aceasta a reacționat folosind un spray lacrimogen. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.
Protest in fata CNAS (arhiva)
Foto: AGERPRES

CNAS anunţă că două spitale tratează pacienții cu amiotrofie spinală cu un medicament invator, după ce părinții copiilor bolnavi au protestat joi dimineață în fața instituției

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca a fost inclus pe lista unităților medicale care pot administra tratamentul pentru pacienţii cu amiotrofie spinală, iar Centrul Național Nicolae Robănescu a început tratamentul primilor pacienți cu medicamentul inovator DCI nusinersen, a anunțat joi Casa Naţională de Asiguri în Sănătate. Joidimineață, părinții câtorva copii cu amiotrofie spinală au protestat câteva ore în fața sediului CNAS, nemulțumiți de lipsa tratamentului.
La medic
Foto: pixabay.com
 documente

Un medic sârb care face rezidențiatul în România e plătit cu 80 de euro pe lună: În condițiile în care medicii români pleacă din țară, pentru noi, care dorim sa rămânem, ar trebui găsite soluții

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Miksa Loredan, un tânăr sârb, medic rezident în anul I la specialitatea Otorinolaringologie (ORL) la Spitalul Municipal de Urgență din Timișoara, este plătit de statul român cu o bursă de doar 80 de euro pe lună, acordată de Ministerul Educației. "În condițiile în care medicii români pleacă din tară, pentru noi, medicii care dorim să rămânem și pe viitor în România, ar trebui găsite soluții", spune Miksa Loredan. Cazul a fost semnalat de senatorul USR Adrian Wiener, care a adresat o interpelare Ministerului Sănătății, în care reclamă "un caz flagrant de discriminare și inechitate" a medicilor rezidenți, etnici români din afara țării, ce nu sunt remunerați precum colegii lor români.
Sondaj medicamente homeopate
Foto: Hotnews

SONDAJ Aveți încredere în medicamentele homeopate?

de Red. Stiri HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Senatul a respins un proiect de lege ce prevede ca pe ambalajele medicamentelor homeopate să scrie că acestea nu au efecte dovedite asupra sănătății. Proiectul a fost inițiat de USR, care a invocat studii internaționale care susțin acest lucru. Proiectul merge acum la Camera Deputaților, care e for decizional.
  • Sondaj HotNews.ro: Aveți încredere în medicamentele homeopate?
Calarasi
Foto: Captura YouTube

Dăncilă, în cazul bărbatului care se târa pe asfalt în fața Spitalului Județean Călărași: Trebuie să luăm măsuri să nu se mai întâmple astfel de lucruri în România

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Premierul Viorica Dăncilă a asigurat miercuri la Antena 3 că va dispune un control la Spitalul Județean Călărași, acolo unde un pacient a fost filmat cum se târăște pe asfalt.
medicamente
Foto: YouTube

Proiectul de lege ce prevede ca pe ambalajul medicamentelor homeopate să scrie cu majuscule "Acest produs nu are efecte asupra sănătății" a fost respins de Senat

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Propunerea de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, inițiată de USR, ce prevede ca pe ambalajul și în prospectul medicamentelor homeopate să scrie, cu majuscule, "Acest produs nu are efecte asupra sănătății", a fost respinsă miercuri de Senat, a declarat, pentru HotNews.ro, inițiatorul proiectului, senatorul USR Adrian Wiener.
La scoala
Foto: Agerpres

USR propune ca legea să prevadă obligativitatea accesului elevilor la educație sexuală: Suntem pe locul I în Europa la sarcini nedorite

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Deputatul USR Cristina Iurișniți a anunțat, miercuri, că va propune corelarea prevederilor legislative din Legea 272/2004 și Legea 1/2011, "în sensul atribuirii Ministerului Educației a obligativității de a facilita accesul elevilor la informații corecte și controlate în programa școlară" cu privire la educația sexuală și educația pentru sănătate. "10,6% dintre tinerele cu vârsta sub 20 de ani au sarcini nedorite, iar rata sarcinilor în rândul adolescentelor, pe segmentul de vârstă cuprinsă între 15-19 ani, a înregistrat 12.073 de gravide, dintre care 7.547 au ales să întrerupă sarcina. Suntem pe locul I în Europa în ceea ce privește rata sarcinilor nedorite!", arată deputatul USR.
Examen pentru medici
Foto: sxc.hu
 documente
(17 Oct 2018) PDF, 248KB
(17 Oct 2018) PDF, 244KB

DOCUMENT A început examenul pentru obţinerea titlului de specialist de către medicii rezidenți. Totul despre metodologie, centrele de examen și comisiile de examen

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Examenul pentru obținerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2018 a început miercuri și se va încheia pe 23 noiembrie. Examenul se desfășoară în 12 centre universitare din țară - București, Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.
Sucuri
Foto: pixabay.com
 documente
(17 Oct 2018) PDF, 181KB
(17 Oct 2018) PDF, 943KB

Proiectul de lege care prevede taxarea suplimentară a sucurilor cu un conținut ridicat de zahăr, la vot în plenul Senatului

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Proiectul de lege care prevede taxarea suplimentară a sucurilor cu un conținut ridicat de zahăr, inițiat de senatorul USR Adrian Wiener, ar urma să fie supus la vot miercuri în plenul Senatului. România are cea mai ridicată rată a diabetului zaharat din Uniunea Europeană - 11,6% din segmentul de vârstă 18-65 de ani suferă de diabet zaharat diagnosticat, iar românii sunt cei mai mari consumatori de zahăr din UE, cu o medie de 30 de kilograme pe an, de două ori mai mare decât cea din Uniunea Europeană, arată statisticile.
Unitate de primiri urgente
Foto: AGERPRES

Sindicatul Sanitas cere reducerea vârstei de pensionare pentru angajații serviciilor medicale de urgență

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Sindicatul Sanitas a solicitat Ministerului Muncii reducerea cu 5 ani a vârstei de pensionare a angajaţilor din serviciile medicale de urgenţă, respectiv Ambulanţă, UPU şi ATI, a declarat, marţi, liderul organizaţiei judeţele Covasna, Vasile Neagovici.
Donare de sange
Foto: Pixabay

Proiect de lege adoptat de Senat: Donatorii vor primi pe telefon mesaje în situații de urgență, când este nevoie de sânge

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Donatorii de sânge vor primi, pe telefon, mesaje de mulțumire pentru gest sau de solicitare în situații de urgență sau la demararea unor campanii de donare de sânge, prevede un proiect de lege adoptat marți de Senat. Inițiativa legislativă nu este susținută de Ministerul Sănătății.
Ambulanta
Foto: Serviciul de Ambulanta Judetean

Un șofer de ambulanță din Gorj este cercetat disciplinar după ce a refuzat să transporte un pacient la un spital din Bucureşti. Pacientul a murit după 3 zile

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Un şofer de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj este cercetat disciplinar după ce a refuzat transportul unui pacient, victimă a unui accident de circulaţie, la un spital din Bucureşti, invocând motive medicale, a declarat, marţi, managerul instituţiei, Constantin Mitroi, citat de Agerpres. Potrivit unor surse medicale, victima accidentului, care a suferit un politraumatism şi un hematom pe creier, a fost operat într-un spital din Bucureşti, însă a murit trei zile mai târziu.
Marian Burcea
Foto: Agerpres
 documente
(16 Oct 2018) PDF, 244KB

Marian Burcea, fost președinte CNAS trimis în judecată de DNA pentru constituire de grup infracțional organizat, este șef de comisie la examenul pentru obținerea titlului de specialist de către medicii rezidenți

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Marian Burcea, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate trimis în judecată de DNA în dosarul decontărilor fictive, în care frauda este de peste 4,5 milioane de euro, este șeful uneia dintre comisii la examenul pentru obținerea titlului de specialist de către medicii rezidenți, care începe mâine, 17 octombrie. Marian Burcea, trimis în judecată pe 13 iulie anul acesta pentru constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, este șeful Comisiei nr. 2 la specialitatea Oftalmologie, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Sănătății.
Pe santierul spitalului
Foto: Hotnews

​VIDEOREPORTAJ Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, de la "noi facem un spital" la un fenomen social: În România se pot face lucruri, putem pune presiune pe politicieni, se pot face și spitale, și autostrăzi, și școli

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
​"Anul trecut, în decembrie, a fost un moment în care și noi am înțeles, cred, că facem un spital. Și că acest proiect reprezintă, cumva, mai mult decât construcția în sine a unui spital - care, da! e primul spital care se face în România în ultimii 30 de ani. Dar el reprezintă un fenomen social, în care lumea, în sfârșit, și-a dat voie să spere că și în România se poate, se pot face lucruri!" Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu construiesc, din donații și sponsorizări, primul spital care se face în România în ultimii peste 30 de ani - un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Le place să spună că noi, toți, facem un spital. Pe Oana și Carmen le-am găsit, într-o dimineață de toamnă, pe șantierul primului spital de oncologie pediatrică din România.
Calarasi
Foto: Captura YouTube

VIDEO Anchetă la Spitalul Județean Călărași după ce pe Facebook a apărut o înregistrare în care un infirmier trece pe lângă un pacient care se târăște pe asfalt

de C.D. HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Conducerea Spitalului Județean Călărași a deschis o anchetă internă, după ce pe Facebook au apărut imagini cu un pacient care tocmai ieșise din spital și care se târăște pe asfalt, în timp ce pe lângă el trece un infirmier. Medicii de garda spun că pacientul nu a dorit să primească tratament.
Morga
Foto: Wikipedia

Frigiderele de la morga din Botoșani, stricate de 3 zile

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Actualitate | Sanatate
Frigiderele de la morga Spitalului Județean de Urgență din Botoșani sunt stricate de 3 zile, personalul medical fiind nevoit să accelereze necropsiile sau să transfere cadavrele la morga Maternității, relatează Mediafax. Cu toate că medicii i-au chemat încă de vineri pe reprezentanții firmei care se ocupă de repararea frigiderelor, aceștia au venit abia luni.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version