SANATATE
Consultatii medicale online
Foto: Flickr/ Marco Verch

Firea: Consultaţii gratuite online la 18 spitale din Capitală

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Sanatate
Proiectul consultaţiilor medicale gratuite online a fost extins la 18 spitale din Capitală, după ce programul pilot lansat la Colentina a fost accesat de 749 de pacienţi în decurs de două săptămâni.
Spital
Foto: Profimedia

Guvernul anunță că a fost semnat contractul de finanțare pentru construcția Spitalului Regional Cluj

de CP HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Actualitate | Sanatate
Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii au semnat contractul de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional Cluj, o investiţie de aproximativ 500 de milioane de euro, a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Ludovic Orban. Acesta a mai spus că la nivelul Comisiei Europene s-a aprobat contractul de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional Iaşi.
Gheorghe Borcean
Foto: AGERPRES

Președintele Colegiului Medicilor le cere doctorilor din spitalele românești "să nu abandoneze lupta"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Actualitate | Sanatate
Președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, le cere medicilor din spitalele din România "să nu răspundă primului impuls de a abandona lupta dar, totodată, să lupte pentru sănătatea lor la fel cum luptă pentru sănătatea pacienților lor", în timpul epidemiei de coronavirus. Apelul lui Gheorghe Borcean vine într-un moment în care mulți medici acuză lipsa echipamentelor de protecție pentru coronavirus, iar câțiva medici din țară au demisionat sau au intrat în concediu în această perioadă.

MedLife şi Signal Iduna au lansat un serviciu de consultanţă medicală la distanţă, în contextul pandemiei generate de COVID-19

de DP HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Actualitate | Sanatate
MedLife şi Signal Iduna au lansat un serviciu de consultanţă medicală la distanţă, iar astfel asiguraţii din portofoliul Signal Iduna vor primi gratuit consultanţă telefonică şi online, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.
Potrivit unui comunicat al MedLife, acest nou beneficiu va putea fi ataşat asigurării de sănătate, notează Agerpres.
Astfel, serviciul de consultanţă medicală la distanţă pune la dispoziţia asiguraţilor numeroase specialităţi - medicină generală, internă, pneumologie, ORL, cardiologie, dermatovenerologie, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, neurologie, pediatrie etc. şi este oferit printr-un parteneriat realizat împreună cu MedLife.
La medic
Foto: PhotoExpress
​DOCUMENT

Măsură vitală pentru bolnavii cronici în perioada epidemiei de coronavirus: Suspendarea utilizării cardului de sănătate și eliberarea de rețete online, pe agenda ședinței de Guvern

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Proiectul de hotărâre elaborat de CNAS care prevede că obligativitatea utilizării cardului de sănătate se suspendă pe perioada stării de urgență, iar rețetele medicale pentru bolnavii cronici vor putea fi eliberate online, se află pe agenda ședinței de Guvern de joi, care urmează să înceapă la ora 17:00. Bolnavii cronici - cancer, diabet, boli cardiovasculare etc. - sunt cei mai expuși la infecția cu coronavirus și la dezvoltarea unor forme grave ale bolii, în cazul în care se infectează cu virusul. În această perioadă, este vital ca acești bolnavi să evite aglomerațiile și cozile și să rămână cât mai mult izolați.
Nelu Tataru
Foto: AGERPRES

Cine este Nelu Tătaru: Medic chirurg, liderul PNL Vaslui, principalul comunicator și cel mai vizibil oficial din Ministerul Sănătății în mandatul lui Victor Costache

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Nelu Tătaru, propunerea lui Ludovic Orban pentru funcția de ministru al Sănătății, are 47 de ani, este medic chirurg la Spitalul din Huși, pe care l-a și condus o perioadă în calitate de manager, și este liderul PNL Vaslui. Nelu Tătaru a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății în decembrie anul trecut, moment din care a devenit principalul comunicator și cel mai vizibil oficial din instituție în mandatul lui Victor Costache, un ministru care a stat mai mult în umbră în cele aproape 5 luni de mandat.
echipamente de stomatologie
Foto: Pixabay

Colegiul Medicilor Stomatologi: Serviciile UPU/CPU pot fi utillizate pentru tratarea urgenţelor stomatologice

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 22 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Colegiul Medicilor Stomatologi din România salută decizia Guvernului de a suspenda temporar activitatea cabinetelor de medicină dentară şi recomandă ca, în situaţia actuală, serviciile UPU/CPU să fie utilizate pentru tratarea urgenţelor.
Carmen Uscatu
Foto: AGERPRES

Carmen Uscatu: Cătălin Cârstoiu, managerul "avem de toate" de la Colectiv, din nou la conducerea Spitalului Universitar

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 22 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
"Avem de toate lovește din nou", comentează Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață, revenirea medicului Cătălin Cârstoiu în funcția de manager al Spitalului Universitar, după demiterea Adrianei Nica de către ministrul Victor Costache.
Mancare dusă cu pubela in spital, la Brăila
Foto: debraila.ro

Mâncarea trimisă de rude pacientelor de la Maternitatea Brăila, preluată și dusă în spital cu pubela / Ce spune conducerea unității medicale

de I.H. HotNews.ro
Duminică, 22 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Pachetele cu mâncare trimise pacientelor de la Maternitatea Brăila sunt preluate de la aparținători în curtea spitalului și duse de către angajați ai unității într-o pubelă de gunoi, scrie debrăila.ro.
Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar
Foto: Agerpres

Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu, demisă de la conducerea Spitalului Universitar. Cătălin Cârstoiu revine în funcția de manager

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 22 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență din București, a fost demisă de ministrul Sănătății, Victor Costache, în urma unui control al Corpului de Control al Ministerului Sănătății. Medicul Cătălin Cârstoiu revine în funcția de manager al Spitalului Universitar.
  • Carmen Uscatu: Cătălin Cârstoiu, managerul "avem de toate" de la Colectiv, din nou la conducerea Spitalului Universitar

Manager Maternintatea „Elena Doamna” Iași: Lipsa de echipamente nu este un subiect tabu, este real

de I.B. HotNews.ro
Luni, 16 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Managerul maternității „Elena Doamna”, unitatea medicală în care lucrează Diana Popovici, care a scris pe Facebook că a tratat o pacientă fără echipament, susține că protocolul a fost respectat, spunând că, într-adevăr nu există echipamente de protecție pentru medici, potrivit Mediafax.
Dezinfectant
Foto: Pixabay

Ministerul Sănătății: Spirtul este util în special pentru dezinfectarea suprafețelor. Pentru dezinfectarea mâinilor este recomandat dezinfectant sub formă de gel cu 70% alcool

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 13 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Folosirea alcoolului sanitar (spirt medicinal) cu 70% concentrație de alcool poate ajuta în prevenirea infecției cu noul coronavirus, dar în special dacă este folosit pentru dezinfectarea suprafețelor, a precizat vineri Ministerul Sănătății. Pentru dezinfectarea mâinilor se recomandă spălarea pe mâini cu săpun timp de minimum 30 de secunde ("cam cât durează să cântăm primele 3 versuri din 'Deșteaptă-te române!' ") sau folosirea de dezinfectant sub formă de gel (cu etanol 70%).
Spital
Foto: Digi 24

Medic, către rudele unui bolnav cu dureri abdominale, la Motru: "Ia-l și du-l la Târgu-Jiu, nu am ce-i face!"

de Redactia HotNews.ro
Joi, 12 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Medicii Spitalului din Motru, judeţul Gorj, i-ar fi spus unei femei care și-a dus tatăl la urgențe, cu dureri abdominale puternice, să îl ia și să-l ducă la Târgu-Jiu pentru că n-au ce-i face.
Adrian Streinu Cercel
Foto: AGERPRES

VIDEO Streinu Cercel, despre dezinfectanții pentru coronavirus: Spirtul medicinal nu e bun, ci substanțele pe bază de alcool care sunt biocide

de D.D. HotNews.ro
Joi, 12 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Adrian Streinu Cercel, șeful Spitalului Matei Balș, a declarat că spirtul medicinal nu este bun ca dezinfectant pentru coronavirus, ci substanțele pe bază de alcool care sunt biocide. De asemenea, substanțele pe bază de clor sunt active pentru COVID-19, a precizat el.
Analize laborator
Foto: Hotnews

O tânără cu coronavirus s-a plimbat o săptămână prin Hunedoara și a fost internată în două spitale, fără a zice că vine dintr-o zonă roșie din Italia

de D.D. HotNews.ro
Joi, 12 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
O tânără de 26 de ani din Valea Jiului s-a ales cu dosar penal după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Ea a fost depistată cu coronavirus însă înainte s-a plimbat liberă aproape o săptămână, ajungând și în două spitale, nespunând niciun moment că a venit dintr-o zonă roșie din Italia.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

Secţia Neurologie a Spitalului Petroşani, închisă. 50 de cadre medicale, testate de Covid-19

de V.M. HotNews.ro
Joi, 12 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Secţia Neurologie a Spitalului din Petroşani a fost închisă pentru dezinfecţie, după ce o tânără confirmată cu infecţie cu noul coronavirus a fost internată aici, informează Mediafax. 50 de cadre medicale, inclusiv de la Ambulanţă şi o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu.
Test medical
Foto: pixabay.com

Două noi cazuri de coronavirus confirmate în România. Bilanțul a ajuns la 47

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 11 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate miercuri în România. Este vorba despre o femeie de 63 de ani și un bărbat de 48 de ani, din București. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 47.
Coronavirus
Foto: Pixnio.com

Al 45-lea caz de coronavirus confirmat în România

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 11 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Un tânăr de 20 de ani din Iași, revenit marți din Italia, este cea de-a 45-a persoană infectată cu coronavirus din România.
Carantina coronavirus
Foto: Agerpres

Șefa DSP București a demisionat pe fondul acuzațiilor că suspecților de coronavirus și persoanelor care vor să se izoleze nu le răspunde nimeni din DSP la telefon

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 11 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Șefa Direcției de Sănătate Publică București, Cristina Pelin, a demisionat miercuri după ce au circulat acuzații că suspecților de coronavirus și persoanelor care vor să se izoleze nu le răspunde nimeni din DSP la telefon. Demisia Cristinei Pelin a fost acceptată de ministrul Sănătății, Victor Costache.
Coronavirus
Foto: pixabay.com

Alte cinci cazuri de coronavirus confirmate în România. Bilanțul a ajuns la 44

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 11 Mar 2020 Actualitate | Sanatate
Alte cinci cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 44.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by