SANATATE
Daniel Funeriu
Foto: Daniel Funeriu - Facebook

Daniel Funeriu despre sponsorii galei în care a fost premiată Olivia Steer: "Pot să se spele de păcate dacă finanțează o campanie pro-vaccin"

de Alina Neagu HotNews.ro
Sâmbătă, 21 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Companiile care au sponsorizat Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate, în cadrul căreia Olivia Steer, celebră pentru pozițiile anti-vaccinare, a fost premiată pentru "rolul său activ în societate", pot să "se spele de păcate dacă finanțează cu o sumă de bani de 100 ori mai mare o campanie pro-vaccin", consideră Daniel Funeriu, fost ministru al Educației.
Medicamente
Foto: AGERPRES

Producătorii români de medicamente cer ca industria farmaceutică să fie desemnată domeniu economic strategic de interes național, "pentru ca pacienții să nu mai rămână fără medicamente"

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 20 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER), care reunește 16 fabrici de medicamente din țară, cere ca industria farmaceutică să fie desemnată domeniu economic strategic de interes național, aceasta fiind, în opinia producătorilor de medicamente, "singura soluție durabilă pentru ca pacienții să nu mai rămână fără medicamente, iar România să devină un jucător important în acest sector în sud-estul Europei".
Protest medici (arhiva)
Foto: Agerpres

UPDATE Iași: Protest spontan la Institutul de Boli Cardiovasculare

de A.L. HotNews.ro
Vineri, 20 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Zeci de angajaţi ai Institutului de Boli Cardiovasculare "George I. M. Georgescu" din Iaşi au declanşat, vineri dimineaţă, un protest spontan, fiind nemulţumiţi că le-au scăzut salariile cu sume cuprinse între 200 şi 600 de lei, anunță Agerpres.
UPDATE 09.29 Şeful clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Institutului s-a alăturat brancardierilor şi infirmierilor care au declanşat, vineri dimineaţă, un protest spontan, fiind nemulţumiţi că le-au scăzut salariile, medicul considerând că este vorba de "o nedreptate" referitor la cele petrecute.
Protest la Ministerul Sanatatii
Foto: Facebook

Biochimiștii și chimiștii din sistemul sanitar pichetează vineri ministerele Sănătății și Muncii

de A.L. HotNews.ro
Vineri, 20 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Membri ai Ordinului Biochimiştilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România vor picheta vineri ministerele Sănătăţii şi Muncii, informează Agerpres. Aceştia vor purta echipament complet de lucru în laborator: măşti de protecţie, ochelari de protecţie, mănuşi.
Gripa
Foto: AGERPRES

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 124

de N.O. HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Un bărbat de 48 de ani din judeţul Brașov a murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând, astfel, la 124. În sezonul 2017 – 2018, numărul cazurilor confirmate de gripă a ajuns la 1.734, potrivit datelor furnizate, joi, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), relatează News.ro.
Protest medici (arhiva)
Foto: AGERPRES

Un doctor și-a împărțit salariul cu infirmierele: "S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere. Statul nu a pus nici un ban în plus, a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă, medicilor"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Mircea Duțescu, medic psihiatru la Spitalul de Psihiatrie din comuna Dumbrăveni, și-a împărțit salariul cu infirmierele din spital, după ce salariile acestora au scăzut în mod dramatic în urma aplicării noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor. "S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere și ni s-au dat nouă, medicilor. De fapt, statul nu a pus nici un ban în plus, ci a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă", a declarat medicul Mircea Duțescu pentru Vrancea24.
Florentina Opris
Foto: Facebook / Florentina Opris

Organizatoarea galei în care a fost premiată Olivia Steer: "Singurul motiv pentru care s-a aflat pe lista celor premiați este că încurajează un mod de viață sănătos / Premiul a fost retras"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Florentina Opriș, organizatoarea Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate, în cadrul căreia Olivia Steer, celebră pentru pozițiile anti-vaccinare, a fost premiată pentru "rolul său activ în societate", anunță, într-o postare pe Facebook, că premiul acordat prezentatoarei tv a fost retras, sugerând că acest lucru s-a întâmplat la presiunea companiilor care au sponsorizat evenimentul. "Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiați în cadrul Galei este acela că încurajează un mod de viață sănătos", afirmă Florentina Opriș.
Vaccinare
Foto: AGERPRES

Reportaj AFP: În România, neîncrederea în vaccinuri ucide

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
O fată de 11 ani a murit în România la jumătatea lunii martie, ucisă de rujeolă. Părinții ei au refuzat să o vaccineze împotriva acestei boli, care a ucis 49 de oameni de la debutul epidemiei. Cu 12.000 de bolnavi de rujeolă de la începutul epidemiei (finalul anului 2016), România este cea mai afectată țară din Europa. Jurnaliștii AFP au realizat un reportaj pe această temă.
Razvan Teohari Vulcanescu
Foto: LinkedIn

Casa de Asigurări de Sănătate se delimitează de Gala în care antivaccinista Olivia Steer a fost premiată pentru "rolul activ" în sănătate

de R.M. HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Poziția Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a fost și rămâne cea de sprijinire și încurajare a vaccinării populației, a declarat joi, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al instituției, Augustus Costache, după ce șeful CNAS a participat miercuri seara la o gală în cadrul căruia Olivia Steer, celebră pentru pozițiile anti-vaccinare, a fost premiată pentru "rolul său activ în societate".
Olivia Steer
Foto: Facebook / Olivia Steer

Sponsorii galei în cadrul căreia Olivia Steer a fost premiată pentru "rolul activ" în sănătate se delimitează de eveniment: "Nu știam cine va fi premiat" / "Ne dezicem de mișcarea anti-vaccin"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Medicover Romania si Aqua Carpatica, doi dintre sponsorii Galei Femeilor care Daruiesc Sanatate, eveniment in cadrul caruia Olivia Steer, celebra pentru pozitiile anti-vaccinare, a fost premiata pentru "rolul sau activ in societate", s-au delimitat, joi, de eveniment si de invitatii acestuia. Reamintim ca gala de miercuri seara a fost girata, prin prezenta lor, si de doi oficiali de rang inalt din sanatate: Rodica Nassar, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, si Razvan Vulcanescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Echipa care a efectuat transplantul
Foto: Spitalul Sfanta Maria

Spitalul Sfânta Maria: Bărbatul supus primului transplant pulmonar din România se simte bine

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Bărbatul în vârstă de 36 de ani supus ieri primului transplant pulmonar care a avut loc în România se simte bine, la 24 de ore de la operație, și nu a făcut complicații în prima zi după intervenție, a anunțat joi Spital Sfânta Maria.
Protest medici (arhiva)
Foto: Agerpres

Grevă generală în sistemul sanitar pe 11 mai. Sindicatele acuză un "haos general" după aplicarea noii legi a salarizării

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Angajații din sistemul sanitar vor fi în grevă de avertisment pe data de 7 mai, iar din 11 mai vor declanșa greva generală, a declarat joi, pentru HotNews.ro, Iulian Pope, prim-vicepreședintele Federației Sanitas. Angajații din sistem sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor, care, spune Iulian Pope, au făcut ca "foarte multe salarii să fie scăzute". Potrivit liderului sindical, doar 15% dintre angajații din sistemul sanitar au beneficiat de creșteri semnificative de salarii după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, în rest fiind vorba despre creșteri nesemnificative, scăderi sau stagnări.
Protest la Institutul Inimii din Cluj
Foto: Facebook / Emanuel Ungureanu

Angajații Institutului Inimii din Cluj, în a doua zi de protest, după ce o parte dintre ei au primit salarii mai mici

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Aproximativ 50 de asistente şi infirmiere de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca au protestat, joi, pentru a doua zi consecutiv, faţă de reducerea veniturilor salariale, anunță Agerpres. Protestatarii spun că, în cazul în care problemele lor nu vor fi rezolvate, vor declanşa greva generală.
Rodica Nassar si Razvan Vulcanescu
Foto: Facebook / Rodica Nassar

Doi oficiali de rang înalt din sănătate girează o gală unde antivaccinista Olivia Steer a fost premiată pentru "rolul activ" în sănătate

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și Răzvan Vulcănescu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, au girat, miercuri seară, prin prezența lor, "Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate", un eveniment la care Olivia Steer, celebră pentru pozițiile anti-vaccinare, a fost premiată pentru "rolul său activ în societate".
Protest la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu
Foto: Captura Facebook

VIDEO Protest la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu; 40 la sută dintre angajaţi au primit salariile micşorate cu sume cuprinse între 100 şi 1.200 de lei

de A.L. HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Salariaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu protestează, joi, în curtea unităţii, nemulţumiţi de scăderea veniturilor odată cu aplicarea noului regulament privind acordarea sporurilor. Conducerea spitalului afirmă că 40 la sută dintre salariaţi au veniturile micşorate cu sume cuprinse între 100 şi 1.200 de lei, după plafomarea sporurilor, scrie news.ro.
Vasi Radulescu
Foto: Facebook.com

Vasi Rădulescu, medic cardiolog: "Noile salarii ale medicilor îi împing pe mulți spre alte țări, nasc mari probleme cu specialitățile, izolează personalul auxiliar, distrug sistemul de gărzi"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
"Noile salarii ale medicilor reprezintă o greșeală", scrie, într-o postare pe Facebook, Vasi Rădulescu, medic cardiolog și fondatorul leapșadesănătate.ro, un proiect de educație medicală în care toate materialele sunt scrise de medici și sunt destinate publicului larg. Vasi Rădulescu afirmă că "modificarea rupe medicii și mai tare, clivează statul de privat, pe mulți îi împinge mai acut spre alte țări, naște mari probleme cu specialitățile (sigur că fiecare consideră specialitatea lui ca fiind cea mai importantă, dar ATI, chirurgia, infecțioasele trebuiau să aibă sporuri mari), izolează personalul auxiliar din spital, reduce veniturile în multe cazuri, distruge sistemul de gărzi."
Radu Deac
Foto: AGERPRES

Agenția Națională de Transplant: 36 de pacienţi români au nevoie de transplant pulmonar

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
În România există 36 de pacienţi care au nevoie de transplant de plămân, iar în ultimele şase luni numărul donatorilor a scăzut, problemă care se regăseşte la nivelul întregii Europe, a declarat miercuri preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac.
Vlad Mixich
Foto: Arhiva personala

Vlad Mixich pe Facebook: "Procedura de transplantare a unui om nu are voie să devină subiect politic"

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
"Trebuie să spun asta, clar și răspicat, chiar dacă-i voi supăra pe mulți și unii nu vor înțelege. Nu! Procedura de transplantare a unui om NU are voie să devină subiect politic. Politicienii trebuie să se abțină de la comentarii. (..) Succesul sau insuccesul unei proceduri chirurgicale punctuale nu trebuie să ajungă combustibil politic", atrage atenția, într-o postare pe Facebook, Vlad Mixich, expert în politici de sănătate și fost vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului. "E atât de crud, atât de cinic, atât de brutal să arunci în mijlocul iarmarocului politic ața de care astăzi atârnă viața unui pacient", adaugă Vlad Mixich.
Echipa care a efectuat transplantul
Foto: Spitalul Sfanta Maria

Cine este beneficiarul primului transplant pulmonar din România: Un ieșean în vârstă de 37 de ani care trăia de 3 ani conectat la aparatul de oxigen

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Mugurel Amariţei, un ieșean în vârstă de 37 de ani, diagnosticat în anul 2011 cu multiple afecţiuni pulmonare și care a trăit în ultimii 3 ani conectat la aparatul de oxigen, este beneficiarul primului transplant pulmonar din România, efectuat miercuri dimineață la Spitalul Sfânta Maria din București, scrie Ziarul de Iași. Pacientul depusese în anul 2015 cerere de finanţare pentru transplant în străinătate, iar Direcţia de Sănătate Publică Iaşi i-a trimis dosarul către trei clinici din afara țării.
Transplant
Foto: PxHere

Asociația de Transplant Pulmonar despre primul transplant: "Îngrijorarea noastră, legată de evoluția pacientului. Cine îl monitorizează, cine stabilește tratamentul?"

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Președintele Asociației Române de Transplant Pulmonar, Adrian Popa, afirmă, după efectuarea primului transplant de plămân din România, că “îngrijorarea noastră majoră este în legătură cu evoluția pacientului după operație - cine il monitorizeaza ? Cine stabileste tratamentul imunosupresor si dozajul? Daca apar complicatii cum va fi tratat/monitorizat?” Adrian Popa adaugă că “Am aflat ca nu s-a făcut nicio modificare cadrului legal... Se face iarăși ‘pe genunchi’... “

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version