SANATATE
cancer la san
Foto: Hotnews

Program de screening gratuit pentru cancerul de sân în a doua jumătate a anului 2019

de Alina Neagu HotNews.ro
Cel puţin 30.000 de femei cu vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani ar urma să beneficieze, începând din a doua jumătate a anului 2019, de programul de screening pentru cancerul de sân, a declarat miercuri Tiberius Brădăţan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Statisticile arată că în anul 2018 au fost înregistrate în România 9.629 de cazuri noi de cancer de sân şi 3.378 de decese cauzate de această boală.
Transplant
Foto: Pixabay

Al patrulea transplant pulmonar efectuat în România, la Spitalul ''Sf. Maria'' din București

de Alina Neagu HotNews.ro
Echipa medicală de la Spitalul Clinic ''Sf. Maria'' a efectuat miercuri al patrulea transplant de plămâni realizat în țara noastră, starea pacientului fiind una bună, anunță Administrația Spitalelor din București. Beneficiarul este o femeie în vârstă de 51 de ani, din Iaşi, care se afla pe lista de aşteptare pentru transplant.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Gabriela Firea trimite Corpul de control la Maternitatea Giulești

de Alina Neagu HotNews.ro
Corpul de Control al Primarului General al Capitalei va face un control la Maternitatea Giulești, a anunțat miercuri Gabriela Firea, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Maternitatea Giulești se află în subordinea Primăriei Capitalei. Controlul recent din maternitate a fost realizat de Direcția de Sănătate Publică, la solicitarea Ministerului Sănătății, care au decis sistarea temporară a internărilor, începând din data de 30 noiembrie. Ministerul Sănătății nu poate dispune însă eventuale sancțiuni conducerii maternității, acest lucru fiind de competența Primăriei Capitalei.
Ana Ciceala
Foto: Facebook

Ana Ciceală (USR): Primăria nu a luat nicio măsură, nu se consideră responsabilă și nu are de gând să facă un control la maternitatea Giulești

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
"Primăria nu a luat nicio măsură, nu se consideră responsabilă pentru nimic din ceea ce se întâmplă la Giulești și nici nu are de gând să facă măcar un control. Așadar, Gabriela Firea nu se simte responsabilă pentru absolut nimic în legătură cu îmbolnăvirea celor aproape 40 de nou-născuți", afirmă Ana Ciceală, consilier USR în cadrul Consiliului General al Municipiului București și membru al Comisiei de Sănătate din CGMB, după ședința de marți a acestei comisii.
Medicamente
Foto: Comisia Europeana

Ministerul Sănătății spune că are în depozit imunoglobulină pentru 3 luni, dar mulți pacienți sunt trimiși de medici să facă rost singuri de medicamente

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Stocurile de imunoglobulină aflate în depozit reprezintă necesarul pentru mai mult de 3 luni, a anunțat marți Ministerul Sănătății. Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, a declarat, însă, pentru HotNews.ro, că există cazuri de pacienți care nu primesc medicamentele din spital și sunt trimiși de medici, cu rețete simple, nu compensate, să își procure singuri tratamentul. Acuzațiile pacienților sunt confirmate și de Administrația Spitalelor din București, într-un răspuns oficial oferit unei paciente care nu și-a primit tratamentul de la Spitalul Colentina.
La medic
Foto: pixabay.com

Administrația Spitalelor București: Acoperirea cu personal medical a reţelei de medicină şcolară este de peste 80%

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Acoperirea cu personal medical a reţelei de medicină şcolară este de peste 80%, a declarat, marți, directorul general adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, dr. Turkes Ablachim.
Spital
Foto: pixabay.com

Rezultatul anchetei interne în cazul liftierei de la spitalul din Craiova care a întrebat un bărbat Mie ce mi-ați adus? Nu stiți că prima plasă se dă la liftieră?: Femeia "a glumit"

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Rezultatul anchetei interne efectuate de Spitalul Județean de Urgență din Craiova în cazul liftierei care a întrebat un bărbat ce ducea cadouri copiilor internați în secția de Oncologie "Mie ce mi-ați adus? Nu stiți că prima plasă se dă la liftieră?" arată că femeia "a glumit", a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al spitalului, Cristina Geormăneanu.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Sorina Pintea promite că Spitalul Regional din Iași va fi gata în 2024: Este exclus să nu se facă acest spital

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a promis, marți, la Iași, în legătură cu spitalul regional, că "finalitatea nu va fi 2023, ci 2024, dar exclus să nu se facă acest spital şi să nu se finalizeze". "Nu putem spune că s-a pierdut timpul, că s-au tergiversat lucrurile. Mai mult, pot să vă spun că Iaşi, din punctul meu de vedere, este un exemplu de bună colaborare între autorităţile locale", mai spune Sorina Pintea despre proiectul spitalului regional, potrivit Ziarul de Iași.
Spitalul Judetean Craiova
Foto: Spitalul Judetean Craiova

Cum a fost abordat un bărbat care ducea cadouri copiilor internați la Oncologie de liftiera spitalului din Craiova : Mie ce mi-ați adus? Nu stiți că prima plasă se dă la liftieră?

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Un bărbat din Craiova, care, împreună cu colegii săi, le ducea plase cu cadouri copiilor internați în secția de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență, povestește, într-o postare pe Facebook, cum a fost întâmpinat de liftiera spitalului: "Mie ce mi-ați adus? Ce plasă îmi dați? (Noi...am zâmbit...crezând că este o gluma...și am tăcut..fâstâciți..) Liftiera însă insista: Haideți...nu îmi dați și mie o plasă? Ce..nu știți că de câte ori se vine aici cu cadouri...prima plasă se dă la liftieră?" Reprezentanții spitalului au anunțat că "s-au autosesizat și fac o anchetă internă" în acest caz.
Creier sanatos la batranete
Foto: pixabay.com

Hobby-ul care te ajută să trăiești 100 de ani

de L. S. HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Dan Buettner, scriitor și membru National Geographic, a studiat cinci locuri din lume unde oamenii sunt recunoscuți pentru longevitatea lor: Okinawa în Japonia, Nicoya în Costa Rica, Icaria din Grecia, Loma Linda din California, SUA și Sardinia din Italia. Mulți dintre cei care au trecut de vârsta de 100 de ani împărtășesc un hobby comun, scrie BBC.
Spital din Romania
Foto: Hotnews

Secţia de Pediatrie a spitalului orășenesc din Nehoiu va fi închisă după ce singurul medic se va pensiona

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Secţia de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Nehoiu va fi închisă începând cu data de 14 decembrie, după ce singurul medic specialist, în vârstă de 67 de ani, şi-a luat concediu şi a anunţat conducerea unităţii spitaliceşti că nu va mai reveni la serviciu. Cu toate au fost organizate mai multe concursuri, doar 16 dintre cele 25 de posturi de medici specialişti şi medici primari ale spitalului au fost ocupate.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

Doar 15,65% dintre spitalele românești îndeplinesc condițiile de acreditare

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Doar 15,65% dintre spitalele evaluate de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate pe baza standardelor internaționale îndeplinesc condițiile de acreditare, anunță luni ANMCS, într-un comunicat. "În prezent, spitalele funcționează, în continuare, cu planuri de conformare la autorizațiile sanitare de funcționare, fapt care explică o mare parte dintre aspectele negative discutate în spațiul public", mai preciează Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.
Maternitatea Giulești
Foto: AGERPRES
 documente
(10 Dec 2018) PDF, 252KB

Primăria Capitalei decide miercuri dacă va cumpăra o nouă clădire pentru Maternitatea Giulești. Actuala clădire a spitalului va împlini în curând 100 de ani

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Consiliul General al Municipiului București va decide, în ședința de miercuri, dacă va împuternici Administrația Spitalelor să demareze procedurile de identificare și achiziționare a unei noi clădiri pentru relocarea Maternității Giulești, a anunțat luni primarul Gabriela Firea. Clădirea care găzduiește în prezent cea mai mare maternitate din București va împlini, în curând, 100 de ani de când a fost construită. CGMB ar putea aproba, de asemenea, și achiziția de noi clădiri unde să fie relocate Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu", precum și o parte dintre secțiile Spitalului Cantacuzino.
bebelusi
Foto: sxc.hu

Numărul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești și infectați cu stafilococ auriu continuă să crească: 31 de copii infectați / Ministerul Sănătății va decide joi dacă internările de la Giulești râmân suspendate sau se reiau

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Numărul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești și infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent continuă să crească. Infecția a fost confirmată, până în acest moment, de analizele de laborator, la 31 de bebeluși, a declarat luni, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, luni, că joi urmează să se decidă dacă internările la maternitatea Giulești rămân suspendate sau se reiau.
Asistenta Mariana Luceanu
Foto: Facebook

Asistenta concediată de la Spitalul Universitar după ce a făcut greva foamei: Corpul de control a încercat mușamalizarea situației

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 8 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Asistenta Mariana Luceanu, care a fost concediată în octombrie, după ce a făcut greva foamei alături de colegul său, Daniel Simion, spune că haosul de la Spitalul Universitar a început după ce la conducere a venit actualul manager, Adriana Nica, precizând că în spital sunt în continuare nereguli. Corpul de control al ministrului, spune ea, a muşamalizat situaţia din unitatea sanitară.

21 de noi cazuri de rujeolă, raportate în ultima săptămână în șase județe și în Capitală

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 8 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Alte 21 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în șase judeţe şi în municipiul Bucureşti, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), precizând că numărul total înregistrat de la începutul epidemiei a ajuns la 15.540, relatează Mediafax.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

România a preluat președinția Consiliului UE în domeniul sănătății: Rezistența anti - microbiană, vaccinarea și accesul la medicamente - printre priorități

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 7 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a preluat de la omologul său austriac, Beate Hartinger-Klein, mandatul președinției rotative a Consiliului UE. Programul Președinției române în domeniul sănătății cuprinde 5 teme prioritare: rezistența anti - microbiană, vaccinarea, accesul egal la medicamente al pacienților din UE, mobilitatea pacienților și sănătatea digitală (eHealth).
Mai multi bani pentru spitale
Foto: sxc.hu
 documente
(06 Dec 2018) PDF, 454KB

Primăriile ar putea fi obligate prin lege să aloce 10% din buget spitalelor județene, potrivit unui proiect USR: Poate fi un proiect de țară, la fel de important ca modernizarea educației. Resursa bugetelor locale e cheltuită în mare parte ineficient, în cheie populistă

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 6 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Primăriile din orașele mari ale României (municipii) ar putea fi obligate prin lege să aloce minimum 10% din bugetul anual pentru finanțarea celui mai mare spital din județul respectiv - spitalul județean. USR va depune săptămâna viitoare un proiect de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, în acest sens. În prezent, legea prevede că primăriile pot finanța spitalele, însă nu există nicio obligație în acest sens. România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește cheltuielile alocate sănătății, iar numărul contributorilor la asigurările de sănătate este în continuă scădere: doar 6,7 milioane de plătitori de asigurări și 17,4 milioane de beneficiari.
Maternitate
Foto: Agerpres

Surse: Maternitatea Spitalului Elias, închisă până luni pentru o igienizare programată

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 6 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Maternitatea Spitalului Elias este închisă pentru o igienizare programată, urmând să se deschidă luni, au declarat joi surse medicale citate de Agerpres. Potrivit surselor citate, maternitatea Spitalului Elias este igienizată de două ori pe an - primăvara şi iarna.
Medic
Foto: pixabay.com

Un spital din Buzău va suspenda activitatea secției de pediatrie pentru că singurul medic intră în concediu

de G.S. HotNews.ro
Joi, 6 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Secția de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu, județul Buzău, își suspendă activitatea din 14 decembrie până la sfârșitul anului, din cauză că singurul medic specialist, care este pensionar, dar lucrează cu contract anual, intră în concediu de odihnă, transmite corespondentul Mediafax.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version