SANATATE
Spitalul regional din Iasi
Foto: Ministerul Sanatatii

Licitația pentru proiectarea spitalului regional din Iași, lansată vineri

de Alina Neagu HotNews.ro
Licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare a spitalului regional din Iași a fost lansată vineri de Ministerul Sănătății pe platformele electronice de specialitate ale României și Uniunii Europene (SICAP și JOUE). Valoarea estimată a contractului de servicii este de 63.829.354,57 lei fără TVA, iar termenul de depunere a candidaturilor pentru cei interesați este 31 ianuarie 2020.
Tudor Pop
Foto: Hotnews

Scrisoare deschisă către ministrul Sănătății și vicepremier: Comisia Europeană aşteaptă un răspuns pe tema angajării a 77 de milioane de euro pentru reorganizarea sistemului de transfuzii din România

de Alina Neagu HotNews.ro
Comisia Europeană aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii "un răspuns clar pe tema angajării a 77 de milioane de euro pentru reorganizarea şi consolidarea sistemului de transfuzii" din România, în condițiile în care săptămâna viitoare "se decide la Bruxelles către ce ţări şi căror aplicaţii se vor aloca banii", atrage atenția Tudor Pop, deputat USR și membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, Victor Costache, și vicepremierului Raluca Turcan.
Rezidentiat
Foto: AGERPRES

Examenul de rezidențiat are loc duminică: 8.876 de absolvenți de Medicină candidează pentru cele 4.710 locuri în 6 centre universitare

de Alina Neagu HotNews.ro
Concursul de intrare în rezidențiat în domeniile Medicină, Medicină dentară și Farmacie are loc duminică, 8 decembrie, 8.876 de absolvenți ai facultăților de Medicină și Farmacie urmând să candideze pentru cele 4.710 locuri scoase la concurs. Examenul se va desfășura în 6 centre universitare - București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara - sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări și va avea o durată de 4 ore.
Vaccinarea la copii
Foto: pixnio.com

Ministrul Sănătății nu crede că vaccinarea obligatorie ar trebui impusă, dar crede în "campanii foarte bune de comunicare și în instinctul părinților"

de Alina Neagu HotNews.ro
Ministrul Sănătății, Victor Costache, spune că nu susține vaccinarea obligatorie deoarece "nu crede în nimic din ce este impus", dar crede, în schimb, în "campanii bune de comunicare și în dorința părinților de a le oferi copiilor tot ce e mai bun".
Sondaj coruptie spitale
Foto: Hotnews

​​SONDAJ Propunere a ministrului Sănătății: desfacerea contractului de muncă pentru angajații din spitale prinși cu șpagă. S-ar rezolva problema?

de Red. Stiri HotNews.ro
Ministrul Sănătății, Victor Costache, spune că o idee luată în considerare pentru combaterea corupției în spitale este introducerea, în contractele de muncă, a unei prevederi prin care angajații care primesc șpagă să rămână fără contract. Credeți că o astfel de măsură ar rezolva, măcar în parte, problema?
  • Participă la sondajul HotNews.ro
Victor Costache
Foto: Facebook

Angajații din spitale care primesc șpagă ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății analizează această posibilitate împreună cu juriștii​

de Alina Neagu HotNews.ro
Angajații din spitale care primesc șpagă ar putea rămâne fără contracte de muncă. "Nu cred că există o soluţie magică, dar trebuie să ieşim din zodia şpăgii. Nu îmi place să dăm vina pe pacienţi, ştiţi bine că unul dintre clişeele şpăgii este că nu îi poţi opri pe pacienţi să dea plicuri. Fals!", a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache. El spune că "aşteptăm un punct de vedere al juriştilor, dacă se poate implementa în contractele care se semnează că astfel de practici duc la încetarea contractului de muncă."
Ludovic Orban si Victor Costache
Foto: AGERPRES

Victor Costache: taxa clawback a fost un instrument foarte rigid, care a taxat fără discernământ toate tipurile de medicamente

de S.J. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi seara că taxa clawback a fost un instrument foarte rigid, care a taxat fără discernământ toate tipurile de medicamente, dar că se lucrează pentru reducerea presiunii asupra industriei medicamentelor, astfel încât românii să aibă acces la tratamentele de care beneficiază şi ceilalţi pacienţi europeni, potrivit Agerpres.
Vaccin
Foto: Agerpres

Peste 1,1 milioane de români din grupele de risc s-au vaccinat împotriva gripei

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
1.153.037 de români din grupele de risc s-au vaccinat împotriva gripei până la data de 1 decembrie, cu vaccinul cumpărat și distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Marian Burcea
Foto: Agerpres

Marian Burcea, fost președinte CNAS trimis în judecată de DNA pentru constituire de grup infracțional organizat, candidează la șefia Spitalului de Oftalmologie: Și doamna Kovesi a candidat ca procuror european

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
Marian Burcea, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție în dosarul decontărilor fictive, în care frauda este de peste 4,5 milioane de euro, candidează la concursul de manager al Spitalului de Oftalmologie din București. "Și doamna Kovesi, cu dosare penale, a candidat ca procuror european", a declarat Burcea.
Pacient in Romania
Foto: Agerpres

Articol din legea sănătății care prevede că persoanele care "provoacă daune sănătății propriei persoane, din culpă", trebuie să acopere costurile tratamentului, declarat neconstituțional

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
Un articol din legea sănătății care prevede că "persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată" a fost declarat neconstituțional de CCR.
echipamente de stomatologie
Foto: Pixabay

Eurostat: În medie, românii merg la dentist o dată la doi ani

de G.S. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
Olandezii sunt pe primul loc în Uniunea Europeană când vine vorba de vizitele la dentist, cu o medie de 2,8 consultaţii pe an, la polul opus fiind ciprioţii, românii şi danezii, fiecare cu mai puţin de 0,5 consultaţii pe an, arată datele publicate joi de Eurostat, potrivit Agerpres.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

Infirmieră de la Spitalul din Iași, beată în timpul serviciului: Femeia a fost prinsă cu o alcoolemie record de 3,43

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
O infirmieră de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași a fost prinsă băută în timpul serviciului. Femeia avea o alcoolemie de 3,43 mg/l în sânge. Mai mult, colegii femeii susțin că nu este prima dată cînd ea merge băută la serviciu.
Toaleta la Spitalul din Borsa
Foto: Facebook - Emanuel Ungureanu

FOTO Toaletă pentru femei cu 3 vase de WC în aceeași încăpere, într-un spital din România

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
Toaletă cu 3 vase de WC în aceeași încăpere, într-un spital din România - se întâmplă la Spitalul de Boli Psihice Borșa, din județul Cluj. Imaginile au fost publicate miercuri pe Facebook de deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. "Poftiți la baie, vă rugăm! Se poate face caca în grup, poftiți, nu fiți timizi!", a scris Emanuel Ungureanu, în comentariul care însoțește imaginile.
Victor Costache
Foto: Facebook
 documente
(04 Dec 2019) PDF, 1MB

Victor Costache, unul dintre cei mai bogați miniștri ai Guvernului Orban: Ce avere are chirurgul care a operat peste 10 ani în spitale din străinătate

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
Victor Costache, actualul ministru al Sănătății, de profesie medic chirurg, este unul dintre cei mai bogați membri ai cabinetului Ludovic Orban. Victor Costache, care a lucrat peste 10 ani în spitale din străinătate, iar apoi s-a întors în țară ca șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică și ulterior director medical al clinicii private Polisano din Sibiu, are, împreună cu soția sa, 3 case, un apartament, două autoturisme și o motocicletă, 4 terenuri în intravilan și două terenuri agricole, dar și bani în conturi.
Indicator spital
Foto: pixabay.com

UPDATE Percheziții la Spitalul Ilfov, într-un dosar de fraudă informatică, delapidare și fals intelectual / Ministerul Sănătății solicită CNAS să verifice de urgență toate decontările facute de spital

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
Polițiști de la Serviciul Investigații Criminale și procurori de la Parchetul Sectorului 2 au făcut miercuri o percheziție la Spitalul Județean Ilfov, într-un dosar de fraudă informatică, delapidare și fals intelectual, informează Poliția Capitalei. Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că solicită, în regim de urgență, conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate demararea unei verificări a tuturor decontarilor facute către Spitalul Județean Ilfov.
Screening cancer de san
Foto: Hotnews

Programe de screening pentru cancerul de sân, cancerul de col uterin și de colon şi hepatită, finanțate din bani europeni

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
4 programe de screening - pentru cancerul de sân, cancerul de col uterin și de colon şi hepatită - au fost anunțate astăzi și urmează să funcționeze începând din cel de-al doilea trimestru al anului viitor. Cele 4 programe vor fi finanțate din bani europeni - în total, 103 milioane de euro, a anunțat miercuri vicepremierul Raluca Turcan.
Blocul din Timisoara in care au murit 3 oameni
Foto: tion.ro

Victor Costache despre tragedia din blocul de la Timișoara, unde o femeie și doi copii au murit în urma deratizării: Ministerul Sănătății a fost exclus din procedura de avizare a acestor firme

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătății a fost exclus din procedura de avizare a firmelor care efectuează dezinsecții și deratizări și care "folosesc substanțe foarte toxice, iar consecința a fost tragedia de la Timișoara", a declarat miercuri ministrul Sănătății, Victor Costache. Pe 18 noiembrie, un bloc din Timișoara, cu peste 200 de apartamente, a fost evacuat după ce o femeie și doi copii au murit în urma deratizării făcute în clădire.
Psihiatrie Palazu Mare
Foto: Facebook

FOTO Saloane supraaglomerate, mizerie, instalații sanitare nefuncționale și mâncare servită pe hol la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare din Constanța

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
Saloane supraaglomerate, mizerie, instalații sanitare nefuncționale și mâncare servită pe hol pacienților, din cauză că nu există o sală de mese - asta au găsit inspectorii Avocatului Poporului la Spitalul de psihiatrie Palazu Mare din Constanța.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

Direcția de Sănătate: Copilul cu varicelă care a murit în spitalul din Pașcani trebuia tratat întâi la Urgențe, nu în secție / A fost încălcat un ordin al Ministrului Sănătății

de N.O. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Sanatate
Directorul DSP Iași susține că, în cazul băiatului de 7 ani care a murit la Spitalul din Pașcani,nu a fost respectat un ordin al Ministerului Sănătății, care prevede că orice caz care ajunge cu ambulanța trebuie tratat întâi în Unitatea de Primiri Urgențe. Copilul a primit însă îngrijiri în secția de Pediatrie, relatează Mediafax.
Vaccin
Foto: Pixabay

Un copil de 8 ani din Grecia, nevaccinat, a murit din cauza difteriei, boală considerată eradicată de 30 de ani

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 29 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
​Un copil în vârstă de 8 ani a murit în urmă cu două zile în Grecia din cauza difteriei, boală considerată eradicată de acum 30 de ani. Copilul nu era vaccinat împotriva bolii, iar vestea a șocat comunitatea medicală din Grecia, scrie Euractiv.com. În Grecia, ultimul deces al unui copil din cauza difteriei s-a înregistrat în urmă cu 30 de ani.
  • Medicii de familie din România cer lansarea urgentă a unui program național de vaccinare împotriva difteriei pentru persoanele expuse riscului de îmbolnăvire

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2717 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by