SANATATE
Mihai Gadea si Olivia Steer
Foto: captura Antena 3

Proiectul de lege care își propunea să țină antivacciniștii și fake news-ul din sănătate departe de emisiunile tv a fost respins de Parlament

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Proiectul de modificare a Legii Audiovizualului, inițiat de USR, ce prevede obligativitatea posturilor de radio și televiziune să prezinte "argumente medicale bazate pe dovezi" și să includă în emisiunile pe teme de sănătate "opinia unui medic specialist cu experiență în tema abordată" a fost respins luni de Senat (for decizional), la 3 luni după ce fusese adoptat de Camera Deputaților. Proiectul își propunea să stopeze dezinformările precum cele "rostogolite" de anti-vacciniști sau cele de tip "salata de țelină poate fi un tratament alternativ la cancer", explica inițiatorul său, deputatul USR Tudor Pop.
Matteo Politi
Foto: Stirile ProTV

O clinică privată din București a fost închisă și activitatea altor 3 a fost suspendată, după cazul falsului chirurg italian cu 8 clase

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Direcția de Sănătate Publică din București a verificat 10 clinici private din Capitală și a decis închiderea activității uneia dintre ele și suspendarea activității altor 3 clinici private, după cazul falsului chirurg italian cu 8 clase Matteo Politi, apărut în presă în urmă cu două săptămâni, anunță Ministerul Sănătății. Instituția condusă de Sorina Pintea nu precizează despre ce clinici este vorba.
Gripa
Foto: pxhere.com

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 131

de N.O. HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 131, după ce o femeie în vârstă de 78 de ani din Constanța și doi bărbați de 58, respectiv 44 de ani, din județele Prahova și Bihor, au murit din cauza gripei.
Spitalul Marius Nasta
Foto: marius-nasta.ro

DSP face anchetă epidemiologică la Institutul "Marius Nasta", unde doi pacienți au murit din cauza infecțiilor spitalicești

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Direcția de Sănătate Publică București a demarat o anchetă epidemiologică la Institutul Național de Pneumftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, unde doi pacienți au murit, săptămâna trecută, din cauza infecțiilor spitalicești. Potrivit Ministerului Sănătății, ancheta DSP a început în seara de 9 februarie, imediat după ce managerul Institutului a anunțat reprezentanții DSP despre identificarea unor cazuri de pacienți cu infecții nososcomiale în secția de Terapie Intensivă a unității sanitare.
Interventie estetica
Foto: Pixabay.com

Colegiul Medicilor Suceava a reclamat la Poliție că într-un coafor ar avea loc intervenții estetice

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 17 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Colegiul Medicilor din Suceava a depus o plângere la Poliție, reclamând că într-un coafor din oraș s-ar face intervenții estetice, deși nu există nicio unitate medicală înregistrată sau vreun medic care să realizeze aceste operații. Oamenii legii fac cercetări pentru înșelăciune, relatează Mediafax.
Gripa
Foto: pxhere.com

Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a crescut la 128

de M.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
O femeie în vârstă de 27 de ani, din Prahova, a murit, sâmbătă, din cauza gripei, crescând astfel bilanțul deceselor confirmate cu virus gripal la 128, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
Medic
Foto: pixabay.com

Protocol între Colegiul Medicilor și Ministerul Sănătății: Vor face schimb de informații pentru a preveni cazurile de medici falși

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Colegiul Medicilor din România și Ministerul Sănătății au semnat vineri un protocol de colaborare în urma căruia "vor comunica datele și informațiile în legătură cu dreptul de practică al medicilor, specialitățile și calificările profesionale dobândite de medici, sancțiunile aplicate, existența unor avize și autorizări, informările și atenționările primite prin sistemul IMI precum și orice alte informații de natură a înlătura riscurile referitoare la siguranța pacienților, la asigurarea dreptului la sănătate ori la servicii medicale furnizate".
SJU Targu Jiu
Foto: Facebook

Un nou scandal la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu: Doi asistenţi, fotografiaţi în timp ce se tundeau în Secţia Psihiatrie. Aceștia au fost sancţionaţi

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Doi asistenţi de la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, fotografiaţi în timp ce s-ar fi tuns în sala de mese, vor fi sancţionaţi cu reducerea salariului de bază cu 10% pe două luni, a declarat vineri, pentru Agerpres, managerul unităţii medicale, Gigel Capotă.
SJU Targu Jiu
Foto: Facebook

Ce sancțiune a primit medicul din Târgu-Jiu care ar fi refuzat să trateze o pacientă invocând "lipsa de salarizare corespunzătoare": 10% din salariul de bază pe trei luni

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Medicul care ar fi refuzat să consulte o pacientă, scriind în foaia de observaţie nemulţumirile sale legate de salariu şi de lipsa de personal, va fi sancţionat cu reducerea salariului de bază cu 10% pe trei luni, a declarat vineri, pentru Agerpres, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Gigel Capotă.
Medic
Foto: pixabay.com

Anchetă în Prahova după ce un bărbat acuză că un medic fals i-a făcut lucrări dentare

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Polițiștii din Prahova fac cercetări pentru exercitarea fără drept a unei profesii după ce un tânăr a acuzat că un medic, despre care spune că este fals, i-a făcut lucrări dentare la o clinică privată din Vălenii de Munte, relatează Mediafax.
Virusi gripa
Foto: pixabay.com

Alte trei persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 127

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 127, după ce alţi trei bărbaţi în vârstă de 50, 53 şi 63 de ani au murit, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Toate victimele sufereau de ale condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate.
Oana Gheorgiu si Carmen Uscatu pe santier
Foto: Hotnews

VIDEO OMV Petrom donează 10 milioane de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu: Suma ne ajută să încheiem proiectul și să dotăm spitalul cu aparatură

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
OMV Petrom va contribui cu 10 milioane de euro la construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, un proiect al Asociației Dăruiește Viață. Suma strânsă până acum din donații și sponsorizări pentru construcția spitalului a depășit 15,5 milioane de euro, iar cele 10 milioane de euro cu care va contribui OMV Petrom "ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit", spune Carmen Uscatu. Mai mult, suma donată de OMV Petrom va ajuta și la dotarea cu aparatură a spitalului, a declarat Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, pentru HotNews.ro.
Spitalul Marius Nasta
Foto: marius-nasta.ro

Bacterie extrem de periculoasă la Spitalul 'Marius Nasta'. Doi pacienți au murit

de C.D. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Doi pacienţi de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” s-au contaminat cu o bacterie agresivă și au murit. Managerul Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, Beatrice Mahler, a declarat că doi oameni au murit în această săptămână la Institutul de Pneumoftiziologie, din cauza infecţiei cu acinetobacter multirezistent.
Gripa
Foto: pxhere.com

Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 124

de N.O. HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 124, a informat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Speranta de viata la nastere creste, dar cea de viata sanatoasa e in scadere
Foto: sxc.hu

Europenii preferă o viaţă lungă, sau o viaţă sănătoasă?

de I.B. HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Mai bine să ai o viaţă lungă sau o viaţă sănătoasă? Bineînţeles că, dacă am putea alege, idealul ar fi să combinăm cantitatea cu calitatea. Din păcate, fiinţei umane nu îi este permis să facă această alegere. Lăsând la o parte filosofia, Eurostat a publicat datele, actualizate la anul 2016, privind speranţa de viaţă sănătoasă. Adică
Gripa
Foto: pxhere.com

Numărul deceselor cauzate de gripă a crescut la 120 / O femeie a murit deși era vaccinată antigripal

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Alte două femei au murit din cauza gripei, numărul deceselor de la începutul sezonului ridicându-se la 120.
Ministerul Sanatatii
Foto: AGERPRES

Ministerul Sănătății: Nu a fost identificată nicio sesizare din partea Colegiului Fizicienilor Medicali privind persoane care profesează fără drept în spitale

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătății "nu a identificat nicio sesizare din partea Colegiului Fizicienilor Medicali din România cu privire la nereguli privind persoane care profesează în unitățile sanitare fără drept în domeniul oncologiei și radiologiei medicale". Anunțul vine ca reacție la afirmațiile vicepreședintelui Colegiului Fizicienilor Medicali, Marin Bodale, care a declarat că "cel puțin șapte dintre cei opt fizicieni medicali care nu au pregătirea corespunzătoare și care au fost identificați de instituție practică această meserie și în prezent" și "pun în pericol sănătatea pacienților".
medic fals SJ Ilfov
Foto: Facebook

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu: Falsul medic din Ilfov a descărcat de pe internet diploma unui absolvent de Jurnalism și a modificat-o în photoshop

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat timp de 10 ani la Spitalul din Ilfov fără să fie medic, şi-a falsificat diploma după ce a descărcat de pe internet diploma unui absolvent de Jurnalism din Sibiu, pe care ulterior a modificat-o în photoshop, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, Teodor Boantă.
Vlad Mixich
Foto: Arhiva personala

Vlad Mixich despre amendamentele la bugetul sănătății: Dragnea dă o țeapă groasă unui întreg popor - risipește 62 de milioane de euro pe teste medicale nerecomandate în țările civilizate

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Două dintre amendamentele propuse de Liviu Dragnea la bugetul sănătății pe 2019 sunt contrare recomandărilor organizațiilor de sănătate internaționale, iar una ridică serioase probleme de etică, atrage atenția Vlad Mixich, expert în politici de sănătate și fost vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului. "Practic, Dragnea dă o țeapă groasă unui întreg popor: risipește peste 62 de milioane de euro pe teste medicale cu probleme etice și nerecomandate în țările civilizate doar ca să alimenteze niște conturi (fiind vorba de analize scumpe) și ceva propagandă", afirmă Vlad Mixich.
Spitalul de Urgență Ilfov
Foto: scjuilfov-asec.ro

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov nu a dat nici examenul de admitere la liceu, a fost repartizată la o școală de meserii cu media 1,68 și a abandonat în clasa a IX-a

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Falsul medic ginecolog care a lucrat în ultimii zece ani la Secţia de Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, Raluca-Daniela Bîrsan, nu a dat nici examenul de capacitate de la finalul clasei a VIII-a și a fost repartizată, cu media 1,68, la o școală de arte şi meserii din Capitală, iar în clasa a IX-a s-a retras definitiv, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei, scrie Libertatea.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version