SANATATE
Irinel Popescu
Foto: Agerpres

Irinel Popescu admite că procedura de înscriere pe lista de așteptare pentru transplant este "o nebuloasă", dar îi acuză de "diversiune" și "provocare" pe jurnaliștii care întreabă de ce nu există reguli clare în domeniul transplantului

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 12 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
"O nebuloasă care trebuie lămurită cu oamenii direct implicați. Nu sunt niște reguli în ce privește momentul atribuirii codului CUIANT. Poate azi n-am timp, poate am mulți bolnavi", a admis marți medicul Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie şi Transplant hepatic de la Institutul Fundeni, într-o conferință de presă organizată de Agenția Națională de Transplant. Practic, Irinel Popescu admite că procedura de atribuire a codului CUIANT pentru pacienții care au indicație de transplant, care înseamnă de fapt înscrierea oficială pe lista de așteptare pentru transplant, este "o nebuloasă" și nu există reguli clare.
Transplant
Foto: Agerpres

65 de donatori de organe în moarte cerebrală anul acesta, în România. Ministrul Sănătății: Revigorarea activității de transplant, una dintre prioritățile mele

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 12 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Revigorarea și dezvoltarea activității de transplant reprezintă una dintre prioritățile mandatului noului ministru al Sănătății, a declarat, marți, Victor Costache, la o conferință organizată de Agenția Națională de Transplant. Potrivit datelor prezentate astăzi de ANT, 210 pacienţi români în moarte cerebrală au fost identificați anul acesta ca posibili donatori de organe, iar dintre aceștia, familiile a 65 și-au dat acordul și au devenit donatori.
Cancer
Foto: MorgueFile.com

Prima platformă online cu informații despre nutriția, sănătatea emoțională și comunicarea dedicată pacienților cu cancer, lansată astăzi

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Onco-plan.ro, prima platformă online destinată persoanelor cu cancer, ce oferă suport și informații despre nutriție, sănătate emoțională, comunicarea cu familia și personalul medical, a fost lansată astăzi. Platforma își propune să ajute persoanele diagnosticate cu cancer să își creeze propriul plan pentru a-și îmbunătăți stilul de viață și starea de sănătate pe termen lung.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

Elena Postolache, medic la Spitalul Alexandru Obregia, urmărită penal de DNA pentru luare de mită în formă continuată

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Elena Postolache, medic la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia" din București, este urmărită penal de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită în formă continuată. Ea este acuzată de procurorii anticorupție că, în calitate de șefă a Laboratorului de analize medicale din cadrul spitalului, ar fi primit în trei tranșe, de la reprezentanții unei firme, suma totală de 102.200 de lei, în contextul derulării unor contracte încheiate între spital și respectiva societate comercială.
Gheorghe Borcean
Foto: AGERPRES

Preşedintele Colegiului Medicilor anunță o anchetă disciplinară la Brăila, după decesul tinerei care a murit la o lună după ce a născut

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 9 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a declarat, sâmbătă, că urmează să se facă o anchetă disciplinară în care se va analiza cazul tinerei de 19 ani din Brăila, care a decedat la o lună după ce a născut, pentru că a făcut septicemie din cauza unui rest de placentă uitat în uter după naştere.
Ambulanta
Foto: pixabay.com

Inspectoratul pentru Situații de Urgență achiziționează ambulanțe pentru nou-născuți

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 9 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a demarat o procedură de achiziție publică pentru un număr între 10 și 20 de ambulanțe pentru nou-născuți în stare critică, suma maximă prevăzută fiind 18,9 milioane lei cu TVA, relatează Mediafax.
Spital din Romania
Foto: Hotnews

Directorul DSP Brăila despre cazul tinerei care a murit la o lună după ce a născut: Inspectorii sunt pe teren şi verifică întreg parcursul pacientei

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 8 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Brăila sunt pe teren şi verifică întreg parcursul pe care l-a avut, de la externarea din spital şi până la deces, tânăra de 19 ani care a murit la o lună după ce a născut la Spitalul Județean din Brăila, a declarat vineri directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.
Medicamente
Foto: Photoxpress.com

3.000 de medicamente au fost retrase de pe piața din România în ultimii 4 ani

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 8 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
3.000 de medicamente, din care peste 2.500 sunt medicamente generice, majoritatea cu prețul sub 30 de RON, au fost retrase de pe piața din România începând din anul 2015, anunța Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România. Reprezentanții asociației avertizează că "dacă nu se rezolvă problema clawback-ului, vom asista la o situație fără precedent în ceea ce privește disponibilitatea medicamentelor generice, precum și la închiderea unor linii de producție".
Gripa
Foto: AGERPRES

Când se răspândește cel mai bine virusul gripal - pe căldură sau pe frig? Avem noroc sau ghinion că vremea este caldă când vaccinul lipsește?

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 8 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Virusul gripal se răspândește cel mai bine când temperaturile scad aproape de zero grade noaptea, iar ziua, temperatura este undeva în jurul a 10 grade Celsius. "Virusului gripal îi plac temperaturile mai scăzute, nu chiar îngheț, dar undeva între zero și 10 grade, aceea este temperatura cea mai bună pentru virusul gripal, mai ales dacă este și umezeală", a explicat, pentru HotNews.ro, Cătălin Apostolescu, medic primar de boli infecţioase la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.
Spitalul din Braila
Foto: Facebook

Cazul tinerei decedate la o lună după ce a născut: Ministrul Sănătății a cerut un control la Spitalul Judeţean Brăila

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 8 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a solicitat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Brăila să înceapă de urgenţă o acţiune de control la Spitalul Judeţean în cazul tinerei de 19 ani care a murit la o lună după ce a născut.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

Nereguli la Spitalul din Târgu Jiu: produse medicale expirate și sală de operații fără apă sterilă

de V.M. HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Produse medicale expirate, sală de operații fără apă sterilă, pereţi degradaţi, hrana pacienților transportată cu o mașină neigienizată și împărțită de angajați în haine murdare. Acestea sunt o parte dintre neregulile găsite de Corpul de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul din Târgu Jiu, relatează Mediafax.
Ludovic Orban si Victor Costache
Foto: AGERPRES

Ludovic Orban despre taxa clawback: Firmele de medicamente nu mai pot suporta această povară fiscală și se retrag de pe piaţă

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Taxa clawback a crescut de la 7 - 8%, cât era la început, la 26 - 27%, iar această taxă "este suportată de firmele din domeniu, care nu mai pot să suporte efectiv această povară fiscală şi care încetul cu încetul se retrag de pe piaţă", a declarat joi premierul Ludovic Orban, într-o conferință de presă comună cu noul ministru al Sănătății, Victor Costache, și cu vicepremierul Raluca Turcan.
Spital
Foto: Pixabay

O tânără din Brăila a venit cu dureri la spital la câteva zile după ce născuse, dar a fost trimisă acasă de medici și a murit

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
O tânără în vârstă de 19 ani a murit la câteva zile după ce născuse la Spitalul Județean din Brăila. După naștere, tânăra a mers la spital cu dureri, dar medicii i-au spus că are discopatie și au trimis-o acasă. Când s-a reîntors la spital, fata a murit. Din primele informații, tânăra avea septicemie.
Ludovic Orban
Foto: AGERPRES

Ludovic Orban: Institutul Cantacuzino ar putea fi demilitarizat

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Institutul Cantacuzino, care a trecut, la începutul anului trecut, din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Apărării Naţionale, ar putea fi demilitarizat, a anunțat joi premierul Ludovic Orban într-o conferință de presă comună cu proaspătul ministru al Sănătății, Victor Costache, și cu vicepremierul Raluca Turcan.
Vaccin antigripal
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății: A doua tranșă de vaccin antigripal administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie va fi livrată pe 10 noiembrie

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
A doua tranșă de vaccin antigripal administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie - 500 de mii de doze - va fi livrată pe data de 10 noiembrie, iar cea de-a treia tranșă, tot de 500 de mii de doze, ar urma să fie livrată la începutul lunii decembrie, a anunțat joi ministrul Sănătății, Victor Costache.
Vaccinarea la copii
Foto: pixnio.com

Alexandru Rafila propune decontarea tuturor vaccinurilor pentru copiii între 6 luni și 5 ani: Va încuraja foarte mulți părinți să își vaccineze copiii

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, propune un proiect-pilot de compensare a vaccinurilor pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani. "Această modalitate de compensare a vaccinurilor pentru copii, totală, va încuraja foarte mulți părinți să își vaccineze copiii și foarte multe dintre infecțiile care domină patologia la copiii preșcolari și școlari probabil că ar fi evitate", afirmă Rafila.
Alexandru Rafila
Foto: Ministerul Sanatatii

Alexandru Rafila: Remarcăm un extraordinar interes pentru vaccinarea împotriva gripei. Ne găsim într-un paradox românesc - când există vaccin lumea nu vrea să se vaccineze, iar când vrea nu există vaccin disponibil

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
​Interesul pentru vaccinarea împotriva gripei este în această toamnă unul "extraordinar" în rândul românilor - sunt "oameni care își vaccinează pentru prima dată copiii, oameni care se vaccinează ei pentru prima dată, își vaccinează rudele și este o foarte mare cerere de vaccin", a declarat joi profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.
Ludovic Orban
Foto: Facebook

Bani în plus pentru sănătate la rectificarea bugetară. Ludovic Orban: Nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul pe programele de sănătate și nu sunt bani de salarii

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Sănătatea ar urma să primească bani în plus la rectificarea bugetară. Premierul Ludovic Orban spune că în acest moment nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul pe programele de sănătate și nu sunt bani de salarii.
Ministerul Sanatatii
Foto: AGERPRES

Noul ministru al Sănătății a suspendat "parodia de concurs" pentru conducerea Agenției Medicamentului, lansat de fostul ministru și extrem de contestat de specialiștii din domeniu

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Concursul pentru conducerea Agenției Naționale a Medicamentului - președinte și doi vicepreședinți - demarat de fostul ministru Sorina Pintea a fost suspendat de actualul ministru al Sănătății, Victor Costache. Concursul a fost extrem de contestat de specialiștii din domeniu din cauză că în condițiile de înscriere nu figura faptul că aspiranții trebuie să fie absolvenți ai Facultății de Farmacie. "Am înţeles că domnul ministru a blocat parodia de concurs", a anunțat joi premierul Ludovic Orban.
Adriana Cotel
Foto: Hotnews

Ludovic Orban anunță că Adriana Cotel, numită de Sorina Pintea manager la Fundeni în ultima zi de mandat, va fi schimbată din funcție. Și conducerea CNAS va fi schimbată

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, răspunzând întrebării unui jurnalist, că Adriana Cotel va fi schimbată din funcția de manager al Institutului Fundeni. Cotel a fost numită manager la Fundeni de Sorina Pintea luni, în ultima zi de mandat a fostului ministru. Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că și conducerea Casei de Asigurări de Sănătate va fi schimbată: "Sigur că da", a răspuns Orban, întrebat dacă va schimba conducerile Institutului Fundeni și a CNAS.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2694 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version