CULTURĂ
Galt MacDermot
Foto: Captura YouTube

Galt MacDermot, compozitorul celebrului musical „Hair”, a murit la vârsta de 89 de ani

de A.Z. HotNews.ro
Galt MacDermot, compozitorul celebrelor musicaluri jucate pe Broadway Hair și Doi gentlemeni din Verona, a murit luni, cu o zi înainte de aniversarea a 90 de ani. Moartea lui a fost confirmată pentru Playbill de către nepoata sa, deși nu a fost dezvăluită cauza morții, potrivit revistei Rolling Stone.
Femeia, eterna poveste
Foto: Afis spectacol

Femeia, eterna poveste în premieră la Teatrul „Stela Popescu”

de D.S. HotNews.ro
Luni, 17 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Premiera de final de an prezentată de Teatrul „Stela Popescu”, Femeia, eterna poveste ne poartă în lumea Bucureştiului interbelic. Spectacolul, în regia lui Attila Vizauer pe un scenariu de Ema Stere, va fi prezentat în premieră pe 18 decembrie, ora 19.00, la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.
Teatrul Metropolis
Foto: Teatrul Metropolis

​Valorile teatrului românesc, sărbătorite la „Gala Teatrului Metropolis 12”

de D.S. HotNews.ro
Luni, 17 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Teatrul Metropolis sărbătorește împlinirea a 12 ani de existență, prin organizarea unui eveniment special. Pe 17 decembrie 2018 va avea loc „Gala Teatrului Metropolis 12”, care, pe lângă marcarea frumoasei „vârste” a instituției teatrale, va aniversa și cei peste 65 de ani de la debutul marii actrițe Tamara Buciuceanu-Botez, pe scena românească.
Expoziţie Atelier 35
Foto: Hotnews

„Sanguinaccio Dolce”: Povestea expoziției cu "vulpea jupuită" din Centrul Capitalei. Carmen Casiuc, curator: Trăim timpuri ciudate. Cu toții suntem vulnerabili de a fi prada ușoară a manipulărilor emoționale

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Sâmbătă, 15 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Pe strada Şelari nr.13, din Centrul Vechi al Capitalei, îţi atrag atenţia nişte ferestre mari acoperite cu nişte perdele negre, ca de doliu. Aici se află Atelier35, un spaţiu de expoziţie, unde un câine suspendat într-un cilindru de sticlă i-a oripilat pe unii dintre trecători, motiv pentru care au mers la Poliţie să facă reclamaţie. În urma reclamaţiei, Poliţia i-a sfătuit pe organizatori să acopere ferestrele.
Sarah Brightman - HYMN
Foto:

Soprana Sarah Brightman concerteaza în toamna anului viitor la Bucureşti

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Soprana Sarah Brightman va susţine un concert în toamna anului viitor la Sala Palatului din Capitală, informează Agerpres citând organizatorii. Evenimentul este programat pe 21 octombrie 2019, ora 20,00, cu ocazia turneului mondial "HYMN: Sarah Brightman în concert".
Weekend de citit povești la Antipa
Foto: Afis

Weekend de citit povești la Antipa

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Actualitate | Cultură
În zilele de 15 și 16 decembrie 2018, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copii la un weekend de citit povești lângă bradul împodobit și șemineul aprins. Fie că este vorba despre micuții care adoră să asculte poveștile spuse seara de bunici, de micii cititori care au descoperit de curând plăcerea lecturii sau de adulții cu suflet de copil, sunteti invitati să petreceti acest sfârșit de săptămână la Muzeu, într-o atmosferă de sărbătoare, în compania cărților și a bradului împodobit
Daniel Zlota: INTROSPECTIVE
Foto: Afis expozitie

Daniel Zlota prezintă in expoziţia ”Introspective” cele mai apreciate lucrări din colecțiile sale

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Pe 19 decembrie, la ora 19:00, artistul Daniel Zlota prezintă expoziția „Introspective”, o relatare a universului său artistic prin intermediul a cinci dintre colecțiile lansate de pictor: Comorile României, Conversion, Colores de Mexico, Fusion Israel ’70 și Como Collezione. Evenimentul va avea loc în prezența artistului la Bistro Matrioska (Strada Visarion 20, București). Expoziția va putea fi vizitată până pe 20 ianuarie 2019.
Bucharest Arts and Public Space Festival
Foto: Afis

Prima ediție a Bucharest Arts and Public Space Festival începe în data de 15 decembrie 2018

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Prima ediție a Bucharest Arts and Public Space Festival va avea loc în perioada 15 -19 decembrie 2018, la București. Evenimentul reunește artiști din România, Germania, SUA și Belgia, care sunt invitați să ofere o reprezentare contemporană a spațiului urban, pornind de la patrimoniul cultural existent - monumente, statui, parcuri și grădini din București, prin dezvoltarea și prezentarea de creații artistice - performance-uri, instalații și ateliere.
Padurea spanzuratilor, r. Radu Afrim
Foto: TNB

Premiera pe scena mare a TNB: Spectacolul lui Radu Afrim după Padurea spânzuraților de Liviu Rebreanu

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Un text puternic și modern, revelat altfel de un regizor care nu se teme de provocări : Pădurea spânzuraților, după romanul lui Liviu Rebreanu, în viziunea lui Radu Afrim, este gata de prima întâlnire cu publicul, sâmbătă 15 decembrie 2018, pe scena mare a Teatrului Naţional din Bucureşti. Premiera spectacolului va avea loc duminică, 16 decembrie 2018, ora 19.00, la Sala Mare.
VIVALDI, la Sala Radio
Foto: Afis concert

”GLORIA” de Vivaldi, la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Actualitate | Cultură
În așteptarea sărbătorilor de iarnă, Orchestra de Cameră Radio prezintă publicului miercuri, 19 decembrie (19.00), la Sala Radio, un concert 100% VIVALDI, al cărui punct culminant va fi celebra lucrare ”GLORIA” în Re major, un prilej de a intra în atmosfera solemnă a Crăciunului.
Oameni - Tribut Aurelian Andreescu
Foto: Afis spectacol

OAMENI - Tribut Aurelian Andreescu, spectacolul muzical la TNB

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Marti, 18 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național București, va avea loc spectacolul muzical „OAMENI - Tribut Aurelian Andreescu”, în memoria unuia dintre cei mai valoroși și mai apreciați interpreți români, care a lăsat în urma sa numeroase șlagăre ascultate și azi cu plăcere de toate vârstele.
'Florile Dalbe' - festival de colinde
Foto: Muzeul Satului

Am venit să colindăm "Florile Dalbe", la Muzeul Satului

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Actualitate | Cultură
În perioada 14-16 decembrie 2018, Muzeul Național al Satului vă invită la Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou intitulat "Florile Dalbe". Babe, moşi, Irozi, căiuţi, belciugari, toți vor fi prezenți pe aleile marelui sat din inima Capitalei pentru a arăta vizitatorilor adevăratele tradiții de iarnă din satele românești. Nu vor lipsi caprele, ursul, cerbul și evident, colindătorii sosiți din toate colțurile țării.
'Incepem a colinda'
Foto: Afis

”Începem a colinda” - colinde tradiționale la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Lumea plină de farmec a Crăciunului tradițional, cu datinile și colindele strămoșești, este adusă la București prin concertul extraordinar „ÎNCEPEM A COLINDA”, prezentat duminică, 16 decembrie 2018 (17.00), la Sala Radio.
Premiile CNDB 2018
Foto: Afis

Premiile CNDB se decernează pe 17 decembrie

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Centrul Național al Dansului București sărbătorește excelența în dansul contemporan în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Institutul Francez din București. A cincea ediție a Premiilor CNDB are loc pe 17 decembrie, de la ora 19.00, la sala Elvire Popesco din Bulevardul Dacia nr. 77.
Vernisaj MNAR
Foto: Afis expozitie

​Vernisaj la MNAR: Memoria chipului. Portretul în Europa secolelor XVI-XVIII

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Muzeul Național de Artă al României vă invită joi, 13 decembrie, ora 17.30, la parterul Galeriei Naționale pentru a lua parte la vernisajul expoziției Memoria chipului. Portretul în Europa secolelor XVI-XVIII. Aceasta reunește lucrări din colecțiile de artă europeană ale muzeului și ale Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române. Cele peste 120 de opere de artă incluse în expoziție sunt semnate de nume celebre precum Rembrandt van Rijn, Anton van Dyck, Diego Velasquez, Francesco Zurbaran.
Daniel Oltean
Foto: TNB

În premieră la TNB: 50 de secunde... cât o viață intrată la apă!

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc pe 13 și 14 decembrie 2018, la Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.
Deschidere librărie Humanitas și magazin artizanal japonez Takumi la Timișoara
Foto: Humanitas

O nouă librărie Humanitas și un nou magazin artizanal japonez Takumi se deschid la Timișoara

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Noua librărie Humanitas de la Timișoara se va deschide vineri, 14 decembrie, de la ora 18, când iubitorii de carte și artă japoneză sunt invitați să participe la evenimentul de prezentare a acestui nou hub cultural al Timișoarei, care se află la intersecția străzilor Episcop Augustin Pacha și Eugeniu de Savoya, într-una dintre clădirile emblematice ale orașului, construită în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea.

​Premiile Naţionale APTR, acordate marţi la Teatrul Naţional Bucureşti

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Premiile Naţionale de Televiziune APTR vor fi acordate, marţi, la Sala Media a Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti, de la ora 17.00, ceremonia fiind dedicată aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.
Bursa de cititor Nemira
Foto: Nemira

webPR Editura Nemira sprijină tinerii pasionați de literatură și anunță cei cinci beneficiari ai Bursei de cititor - ediția a II-a

de webPR.ro
Luni, 10 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Marius Andrei Beleuz, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Ploiești Fragment din eseu:
− Carte! Ce este „carte”? Cine eşti şi unde mă aflu?
− Sunt Înţelepciune, stăpâna lumii cărţilor. Aici folosim cărţile pentru a ne crea spiritul şi a ne hrăni. Fiecare carte emană energie, iar noi, citind cartea, absorbim acea energie şi astfel evoluăm. Cartea aceasta are multă energie! E a ta? − Nnn ... nu, se bâlbâi el. Eu nu ştiu să citesc.
− Dar eu te pot învăţa. Vino cu mine!
Așteptând o altă omenire, de Gabriel Liiceanu
Foto: Coperta carte
Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Gabriel Liiceanu în dialog cu Mirela Nagâț despre bestsellerul Așteptând o altă omenire

de D.S. HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Actualitate | Cultură
Miercuri, 12 decembrie, de la ora 19, sunteți invitați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la o întâlnire cu Gabriel Liiceanu și Mirela Nagâț care vor vorbi despre volumul Așteptând o altă omenire de Gabriel Liiceanu, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2018. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version