CULTURĂ
Concertele roz
Foto: Radio Romania Muzical
Radio România Muzical și Orchestrele Radio România

Concertele roz - două concerte săptămânal, în direct, de la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Radio România Muzical și Orchestrele Radio România deschid cea mai mare scenă din România: în direct de la Sala Radio, concerte fără public, însă cu publicul larg al celor care pot asculta de acasă, pe frecvențele radioului public. Este un prim pas spre revenirea la normalitatea ante-pandemie; o pată de culoare roz într-o lume gri, simbol pentru speranță și vitalitate. Începând din 3 iunie până în 9 iulie, pe parcursul a 6 săptămâni, vor fi programate câte două concerte săptămânal, în direct de la Sala Radio pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural.


Coloravirus la Teatrul Gong
Foto: Teatrul Gong Sibiu

Coloravirus la Teatrul Gong, de Ziua Copilului

de D.S. HotNews.ro
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă „Coloravirus”, un program online cu momente de teatru, muzică, lecturi, dar și ateliere de creație, de gătit și de magie. Pagina de Facebook a teatrului va fi transformată, astfel, într-o scenă virtuală pentru a sărbători Ziua Copilului. Pe tot parcursul zilei de 1 iunie, cei mici se vor putea bucura de întâlniri ce promovează schimbul de idei și emoția descoperirii.
Șotron. Festivalul copilăriei
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi

Șotron. Festivalul copilăriei, hub online pentru cei mici

de D.S. HotNews.ro
În perioada 1-3 iunie 2020 va avea loc o ediție specială a festivalului Șotron, eveniment organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate”. Potrivit organizatorilor, anul acesta, festivalul copilăriei se transformă într-un hub online, oferind copiilor și părinților acces gratuit la diverse resurse educaționale, distractive și interactive.
Gripa spaniola din 1918. Pandemia care a schimbat lumea, de Laura Spinney
Foto: Editura Corint

Noutati editoriale Corint: "Gripa spaniolă din 1918. Pandemia care a schimbat lumea" de Laura Spinney

de D.S. HotNews.ro
Editura Corint a pregătit un nou titlu important pentru această perioadă, o carte de referință în istorie: Gripa spaniolă din 1918. Pandemia care a schimbat lumea de Laura Spinney, cu prefață de Adrian Cioroianu și postfață de dr. Emanoil Ceaușu. Volumul a aparut în colecția Corint Istorie: https://www.edituracorint.ro/gripa-spaniola-din-1918.html.
FITS
Foto: Facebook

Primul mare festival din Europa Centrală şi de Est organizat online, în luna iunie

de Redactia HotNews.ro
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) devine primul mare festival de artele spectacolului din Europa Centrală şi de Est care în acest an va avea loc online, în perioada 12-21 iunie, au anunțat joi organizatorii. Ediția online va include 138 de evenimente din 30 de ţări - peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan sau spectacole pentru copii, care vor fi difuzate gratuit.
Zilele Bucurestiului
Foto: Agerpres

În ce condiții vor putea fi organizate spectacolele în aer liber, din 1 iunie

de I.H. HotNews.ro
Spactacolele în aer liber vor putea fi organizate, din 1 iunie, dar cu un număr de cel mult 500 de spectatori, iar regulile vor fi stricte, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis.
elefantFest
Foto: elefant.ro

(webPR) elefantFest începe astăzi. Aproape 50 de evenimente vor avea loc în cele 5 zile de târg

de Smile Media
Miercuri, 27 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Elefant.ro a dat startul astăzi la elefantFest, cel mai mare târg de carte ce a avut loc vreodată în România, conform numărului de vizitatori așteptați online și de edituri participante. Evenimentul va dura până duminică, 31 mai, inclusiv, și va găzdui standurile digitale a 40 de edituri din România, dar și un stand de carte în limbă străină cu peste 600.000 de titluri de la case internaționale de renume.
Privighetoare roscata - foto Alex Birau
Foto: Societatea Ornitologica Romana

Noaptea Privighetorilor - ediția 2020 doar in mediul online

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 27 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează, pe data de 30 mai, a 8-a ediție a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Cel mai relaxant duel dintre păsări și oameni se desfășoară, în acest an, în condiții speciale, doar în mediul online, pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române și pe paginile sucursalelor din Cluj, Sibiu și Iași, anunta organizatorii.
Bookflix - târg de carte
Foto: litera.ro

Bookflix - târg de carte pe litera.ro cu noutăți, reduceri și evenimente online

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 27 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Din 27 mai, Editura Litera își așteaptă cititorii la târgul de carte Bookflix, pe litera.ro. Timp de 6 zile litera.ro este gazda online a mii de titluri din cele mai diverse domenii de interes, a noutăților editoriale, a ofertelor precum reduceri de până la 70%, transport gratuit la comenzi de peste 99 lei, cărți cadou, momente de lectură, concursuri tematice, evenimente de lansare și surprize pentru cei mai mici dintre cititori.
Concert Beethoven online
Foto: Filarmonica George Enescu

Beethoven, sărbătorit în stagiunea online a Filarmonicii "George Enescu"

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 27 Mai 2020 Actualitate | Cultură
La 250 de ani de la naştere, Ludwig van Beethoven (1770-1827) este sărbătorit în întreaga lume. Joi, 28 mai 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Jin Wang, va avea în cadrul stagiunii online, un program exclusiv dedicat creatorului german. Concertul difuzat joi, de la ora 19.00, a deschis „Anul Beethoven” în 16 și 17 ianuarie 2020 la Filarmonica „George Enescu”.
Petrache Poenaru
Foto: Captura TVR

Petrache Poenaru: Haiduc, pandur, academician, creator al tricolorului si al primului ziar romanesc / Pe 25 mai breveta ”tocul cu rezervor”

de I.B. HotNews.ro
Luni, 25 Mai 2020 Actualitate | Cultură
A fost haiduc în tinerețe, soldat în trupele de panduri ale lui Tudor Vladimirescu, a pus bazele primului ziar românesc și a creat drapelul tricolor, a inventat tocul cu rezervor, membru titular al Academiei Române din 1870, fondatorul colegiilor naționale din București și Craiova, a organizat învățământul național românesc și a fost primul român care a călătorit cu trenul, iată doar câteva din lucrurile care se pot spune despre Petrache Poenaru.
Canalul Dunare-Marea Neagra
Foto: Wikipedia

25 mai 1949. Consiliul de Miniştri hotărăşte construcţia Canalului Dunăre-Marea Neagră

de I.B. HotNews.ro
Luni, 25 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Deși existaseră planuri legate de construirea acestui canal încă din secolul al XIX-lea, după alipirea Dobrogei la Regatul României, fiind reluate în 1928 într-un studiu al academicianului Aurel Bărglăzan, acestea nu fuseseră puse în practică din cauza lipsei condițiilor tehnice necesare.
elefantFest
Foto: elefant.ro

webPR Elefant.ro va organiza cel mai mare târg de carte din acest an

de Smile Media
Luni, 25 Mai 2020 Actualitate | Cultură
În perioada 27-31 mai 2020, elefant.ro va organiza elefantFest, cel mai mare târg de carte ce a avut loc vreodată în România unde sunt așteptați să participe peste un milion de cititori din toată țara. Organizat exclusiv online, elefantFest poate găzdui, astfel, de 10 ori mai mulți pasionați de lectură decât reușeau să atragă, în trecut, cele mai populare târguri de carte tradiționale unde, în medie, la o ediție, participau aproximativ 100.000 de vizitatori.
Actorul Vlad Zamfirescu
Foto: Hotnews

Vlad Zamfirescu a povestit la interviurile HotNews.ro cum se descurcă actorii în perioada de pandemie: ​Eu pledez pentru deschiderea imediată a spectacolelor, cu un loc liber între rânduri

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 25 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Lumea teatrului a fost grav afectată în urma pandemiei de coronavirus. Spectacolele au fost sistate, iar actorii au rămas fără lucru. Există discuții la nivel guvernamental pentru începerea spectacolelor în jurul datei de 15 iunie, însă pentru cele organizate în aer liber. Însă sunt doar discuții, nimic nu este sigur. Actorul și regizorul Vlad Zamfirescu a povestit despre problemele actorilor în perioadă de pandemie marți, 26 mai, de la ora 12.00, în cadrul interviurilor HotNews.ro #deladistanță.
Călătoria Cilkăi de Heather Morris
Foto: Humanitas

Noutati editoriale Humanitas: Călătoria Cilkăi de Heather Morris

de D.S. HotNews.ro
Luni, 25 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Călătoria Cilkăi de Heather Morris, un roman bazat pe o poveste adevărată despre supraviețuire și iubire, apare în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, traducerea fiind semnată de Luana Schidu. Pornind de la întâmplări reale petrecute la Auschwitz-Birkenau și de la mărturii ale prizonierelor din Gulagul sovietic, romanul urmărește destinul Cilkăi Klein, unul dintre personajele cele mai puternice și mai îndrăgite ale bestsellerului internațional Tatuatorul de la Auschwitz.
TNC: Rinocerii regia Robert Wilson- foto Adi Bulboacă
Foto: Afis spectacol

Rinocerii de Eugène Ionesco, un spectacol emblematic semnat de Robert Willson, va putea fi vizionat pentru prima dată online, în Teatroteca TNC

de D.S. HotNews.ro
Luni, 25 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova continuă seria marilor producții prezentate în TEATROTECA TNC, difuzând pe pagina oficială de facebook – www.fb.com/tncms.oficial - un alt mare spectacol produs la Naționalul craiovean: RINOCERII de Eugène Ionesco, un spectacol emblematic semnat de Robert Willson, la invitația directorului de atunci al instituției, Mircea Cornișteanu. Spectacolul va putea fi vizionat duminică, 31 mai 2020, ora 19:00.
Spectacolul 'Ultima ora' la TNB online
Foto: TNB

TNB on-line: O nouă săptămână cu imagini alese din arhiva teatrului - reîntâlnire cu maeștrii Albulescu, Dinică, Moraru…

de D.S. HotNews.ro
Luni, 25 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Week-end-ul ce urmeaza TNB online programeaza un spectacol de mare succes din repertoriul stagiunilor trecute, „Ultima oră” de Mihail Sebastian, în regia Ancăi Ovanez Doroșenco. În paralel cu vizionarea online a noilor conferințe programate pentru această săptămână, puteți revedea și conferințele difuzate în săptămânile precedente.

Jean-Loup Dabadie, membru al Academiei franceze, a murit la 81 de ani

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Academicianul francez Jean-Loup Dabadie, scriitor, jurnalist, scenarist şi textier, a murit duminică, la Paris, conform unui anunţ al agentului său. Avea 81 de ani, transmite AFP.
Ludovic Orban la inaugurarea Muzeului National Bratianu
Foto: Captura video

VIDEO A fost inaugurat Muzeul "Brătianu", cu sediul în fosta reşedinţă din Stefănești a familiei Brătianu / Muzeul a fost inființat prin lege promulgată de Iohannis în ianuarie

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Muzeul Naţional "Brătianu", care are sediul în Vila Florica, fosta reşedinţă a familiei Brătianu din Ştefăneşti, a fost inaugurat duminică, la 145 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.
frizele Partenonului
Foto: commons.wikimedia.org

Grecia cere din nou Marii Britanii restituirea frizelor din marmură ale Partenonului / Povestea frizelor ce conţin reprezentări ale luptelor dintre greci şi centauri

de RA HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Grecia a solicitat sâmbătă Marii Britanii restituirea frizelor din marmură ale Partenonului, expuse la Muzeul Britanic din Londra, profitând de o revigorare a interesului internaţional pe fondul redeschiderii sitului antic, închis publicului în timpul pandemiei provocată de noul coronavirus, relatează agenţia AFP.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by