CULTURĂ
Dirijorul Horia Andreescu: Foto Virgil Oprina
Foto: PR Music

Concert extraordinar dedicat Unirii Principatelor la Filarmonica din Iaşi, pe 23 ianuarie

de D.S. HotNews.ro
Dirijorul Horia Andreescu revine la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Moldova” din Iaşi în noul an, cu un concert extraordinar vocal-simfonic dedicat Unirii Principatelor Române, în seara de 23 noiembrie la Casa de cultură a Studenţilor din Iaşi, orchestrei alăturându-i-se de această dată Corul academic “Gavriil Musicescu” pregătit de Bogdan Cojocaru.
Marius Oprea
Foto: TNB

Marius Oprea invitatul Conferințelor Teatrului Național, duminica 2 februarie 2020

de D.S. HotNews.ro
Duminică 2 februarie 2020, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, are loc o noua sesiune a Conferințelor Teatrului Național la care este invitat istoricul Marius Oprea. Conferința va avea ca tema: 'În căutarea poporului pierdut. Arheologia victimelor comunismului în România'
​​Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare de Scott Stossel
Foto: Humanitas

Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare de Scott Stossel, în dezbatere la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

de D.S. HotNews.ro
Marți, 28 ianuarie, ora 19, sunteti invitati la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la lansarea volumului 'Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare', scris de jurnalistul și editorul american Scott Stossel și publicat recent la Humanitas, în traducerea lui Vlad Vedeanu.
Marina Minoiu si Julian MacKay
Foto: Vlad Eftenie

Gala de balet „Carmen Sylva” - o seară memorabilă la TNB. Artiștii au fost ovaționați minute în șir la finalul reprezentației

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Gala de Balet „Carmen Sylva” a oferit, luni, o seară memorabilă la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București. Balerinii Brooklyn Mack și Francesca Velicu au fost primiți cu ovații de la primii pași din „Diana și Acteon”, Marina Minoiu, Julian MackKay și Hanry Dowden au emoționat cu interpretarea din „Marguerite et Armand”, iar Iana Salenko a ținut publicul cu răsuflarea tăiată în „Moartea lebedei”, transmit organizatorii într-un comunicat remis HotNews.ro.
Vincent van Gogh - autoportret, 1889
Foto: Nasjonalmuseet, Oslo, online collection

Un autoportret al lui Van Gogh, confirmat ca fiind autentic de experţii olandezi

de V.M. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Cultură
După mai multe decenii de incertitudine, o echipă de experţi olandezi a confirmat autenticitatea unui autoportret realizat de Vincent van Gogh, informează agenția DPA, citată de Agerpres. Pictorul olandez a trăit în perioada 1853-1890. Data estimată a realizării autoportretului este 1889.
Concert de Anul nou chinezesc
Foto: Afis

Concert de Anul nou chinezesc la Ateneul Roman

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Luni seara, incepand cu ora 19.00, Orchestra Filarmonicii Chineze va susţine la Ateneul Român un concert dedicat Anului nou chinezesc, invitat special fiind maestrul Gheorghe Zamfir. Sub bagheta celebrului dirijor Yu Long veti putea asculta lucrari de Béla Bartók, Guo Wenjing, Ludwig Van Beethoven, Alexander Borodin, Gheorghe Zamfir.
Noaptea Ideilor 2020 în România
Foto: Institutul Francez din Bucuresti

Noaptea Ideilor 2020 în România - dezbateri, expoziţii și ateliere la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Cultură
În fiecare an, în ultima zi de joi a lunii ianuarie, Institutul Francez din Paris invită instituțiile culturale și științifice din Franța și de pe toate continentele să sărbătorească împreună libera circulație a ideilor. Anul acesta Noaptea Ideilor se desfășoară în peste 89 de ţări, România participând pentru a patra oară la acest eveniment global. Institutul Francez din România organizează dezbateri, expoziţii și ateliere la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Alianța Franceză din Ploieşti se alătură, de asemenea, cu o serie de dezbateri și ateliere.
Intuiționista de Colson Whitehead
Foto: Humanitas
Lansare de carte:

Intuiționista de Colson Whitehead o meditație despre rasă, gen și societate într-o lume distopică și totodată actuală

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 22 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea romanului Intuiționista de Colson Whitehead, unul din cei mai apreciați scriitori americani contemporani, câștigător al Premiului Pulitzer în 2017.
Dezbatere despre volumul Pamantul este plat
Foto: Humanitas

Dezbatere despre știință și pseudoștiință pornind de la volumul „Pământul este plat! Cum să ne ferim de capcanele pseudoștiinței” de Alex Doppelgänger

de HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Participanții la dezbaterea de joi, 23 ianuarie, ora 19.00, din Librăria Humanitas de la Cișmigiu, care va porni de la volumul Pământul este plat! Cum să ne ferim de capcanele pseudoștiinței, au lucruri de spus despre astfel de subiecte care au produs valuri de pseudoștiință, uneori greu de contracarat, în spațiul public. La eveniment vor vorbi, alături de Alex Doppelgänger, Ovidiu Covaciu, care a fondat cel mai mare grup pro-vaccinare de pe internetul românesc, și Cosmin Pojoranu, director de comunicare Funky Citizens. Discuția va fi moderată de Vasile Decu, jurnalist de știință.
Marina Minoiu
Foto: Hotnews

Gala de balet „Carmen Sylva”. Balerinii Oleg Ivenko și Marina Minoiu, pe scena TNB, într-un moment original dedicat Reginei Elisabeta a României

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Gala de balet „Carmen Sylva” aduce publicului din București momente îndrăgite ale baletului clasic, care primesc interpretări noi. Celebra Iana Salenko va dansa „Moartea lebedei”, iar Marina Minoiu va apărea, împreună cu Oleg Ivenko, într-o coregrafie special creată pentru acest eveniment, dedicată Reginei Elisabeta a României. Spectacolul va avea loc luni, 20 ianuarie 2020, de la ora 20:00, pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Cu casa închisă, anunță organizatorii, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Bandi Istvan, cercetător ştiinţific la ABTL: Avem digitizate 210.000 de dosare ale Securităţii ungare

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Bandi Istvan, cercetător ştiinţific la Arhiva Istorică a Serviciilor Secrete din Ungaria (ABTL), a arătat, joi, că 210.000 de dosare informative au fost digitizate şi pot fi consultate de cei interesaţi în sistem informatic, potrivit Agerpres.
Christopher Tolkien
Foto: YouTube

Christopher Tolkien, fiul autorului romanului "Stăpânul Inelelor" şi principalul editor, a decedat

de I.B. HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Christopher Tolkien, fiul autorului romanului "Stăpânul Inelelor", JRR Tolkien, şi principalul editor al lucrărilor tatălui său publicate postum, a decedat joi, la vârsta de 95 de ani, anunţă Fundaţia Tolkien, conform cotidianului The Guardian.
Mânâncă şi învinge boala, de Dr. William W. Li
Foto: Editura Trei

Organism sănătos cu ajutorul bacteriilor: "Mânâncă şi învinge boala" de Dr. William W. Li

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Omul este un ecosistem extrem de complex, care cuprinde 39 de trilioane de bacterii, majoritatea benefice. În "Mănâncă şi învinge boala", considerată una dintre cele mai bune şi documentate cărți despre alimentație și sănătate din ultimii ani, Dr. William W. Li explică cum un microbiom sănătos şi echilibrat ajută la menţinerea stării de sănătate a organismului. Volumul apărut la Lifestyle Publishing House, parte a Grupului Editorial Trei, prezintă, printre altele, cum hrănirea corectă a bacteriilor intestinale dă startul unui efect de domino ce influenţează nu doar digestia, ci şi starea generală de sănătate.
Si se auzeau greierii, de Corina Sabău
Foto: Humanitas

Lansarea romanului "Și se auzeau greierii" de Corina Sabău - povestea emoționantă a unei relații eșuate și a unui avort clandestin în comunism

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Marți, 21 ianuarie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, sunteti invitati la o dezbatere despre romanul "Și se auzeau greierii" de Corina Sabău, publicat recent în colecția 821.135.1 - Scriitori români contemporani, la Editura Humanitas, o investigație psihologică a feminității și a vieții de cuplu, pe un fundal al României comuniste care a produs trauma generației decrețeilor.
Noutati Litera 2020
Foto: Editura Litera
​Noutati editoriale

20 cele mai așteptate cărți Litera ale acestui an

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Editura Litera anunță Top 20 de titluri pentru cititorii pasionați de ficțiune și non-ficțiune, o listă-reper care ne poate influența modul de gândire în 2020.
Benzi Desenate de Șerban Andreescu
Foto: Afis expozitie

Vernisajul expoziției Benzi Desenate de Șerban Andreescu, la Casa Filipescu-Cesianu

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Muzeul Municipiului București vă invită la vernisajul expoziției "Benzi Desenate de Șerban Andreescu", prima expoziție personală de bandă desenată a autorului, vineri 17 ianuarie 2020, ora 19.00 la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151).
Colectia Restitutio
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi

Poveștile muzeelor literare ieșene într-o nouă colecție: Restitutio

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Editura Muzeelor Literare Iași a lansat un nou proiect editorial - Colecția Restitutio, ce scoate la suprafață detalii și informații interesante din istoria proprietarilor și a caselor care, în timp, au devenit muzee literare și fac parte, astăzi, din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași. Primele trei volume, lansate de Ziua Culturii Naționale, valorifică istoric poveștile Bojdeucii „Ion Creangă”, Muzeului „Vasile Pogor” și Muzeului „Constantin Negruzzi”.
Spectacol - lectura: Insula, de Mihail Sebastian
Foto: TNB

Spectacol - lectură la TNB: Insula, de Mihail Sebastian, cu un final - Actul III - de Ruxandra Țuchel

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, de la ora 12:00, sunteti invitati la Sala Mică a TNB, pentru a pătrunde alături de actorii Teatrului Național în universul enigmatic al piesei lui Mihail Sebastian, într-un spectacol-lectură completat de finalul câștigător al concursului de dramaturgie. Actul III este semnat de Ruxandra Țuchel.
Interactive Science București
Foto: Afis expozitie

Expoziția internațională de știință Interactive Science ajunge între 17 ianuarie - 17 aprilie, la București

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
În perioada 17 ianuarie - 17 aprilie 2020 va avea loc, în premieră în România, expoziția Interactive Science 2020, concept itinerant dezvoltat de 20 de oameni de știință, fizicieni, geologi și astronomi. Expozitia gazduita de AFI Cotroceni (etajul 1, lângă locul de joacă) prezinta publicului exponate printre care se numără mașinăria ce simulează o tornadă, harpa fără coarde, simulatorul de cutremur, mașinăria Angry Hair și Omul Invizibil.
​Orchestra Română de Tineret: Foto Virgil Oprina
Foto: Tinerimea Romana

Concert extraordinar de Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2020, la Ateneul Român

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea va susţine în seara de 15 ianuarie, de la ora 19, la Ateneul Român un concert extraordinar cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, concert organizat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” sub patronajul Ministerului Culturii.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by