CULTURĂ
Katherine Verdery: Viata mea ca spioana
Foto: editura Vremea

​Întâlnire cu Katherine Verdery la Muzeul Național al Literaturii Române

de D.S. HotNews.ro
Katherine Verdery autoarea volumului "Viața mea ca spioană", recent apărut in traducere la Editura Vremea, se va intâlni cu publicul român joi, 21 iunie, ora 19.00, la Muzeul Național al Literaturii Române. Dezbaterea pe marginea cărții va fi moderată de Vasile Ernu.
Bucharest Jazz Festival 2018
Foto: Afis

Bucharest Jazz Festival anunță lineup-ul ediției 2018

de D.S. HotNews.ro
Artiști din Cuba, Brazilia, Statele Unite, Suedia, Norvegia, Germania, Republica Moldova, India și România cântă între 4 și 8 iulie pe scena celei de-a șaptea ediții a Bucharest Jazz Festival, în Piața George Enescu.
Outline Festival: BRANCUSI si POGANY
Foto: Poster

Outline Festival prezintă operele lui Brancuși pe pereții din București

de D.S. HotNews.ro
A inceput Outline Festival: 8 artiști de street art pictează 660 de metri pătrați pe mai multe clădiri din București. Pană pe 30 iulie Outline Festival iși propune să pună Bucureștiul pe harta marilor capitale ale lumii în ceea ce privește arta stradală.
Moarte
Foto: Pixabay

Studiu: ​Cum am reacționa dacă am ști când și cum vom muri

de Cristina Filip HotNews.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Noi și toată lumea pe care o cunoaștem vom muri într-o zi. Potrivit unor psihologi, acest adevăr neplăcut se ascunde constant în spatele minții noastre și, în cele din urmă, ne influențează în tot ceea ce facem, de la a alege să mergem la biserică, să mâncăm legume și să mergem la sala de sport până la a ne motiva să avem copii, să scriem cărti și să creăm companii, potrivit BBC. 
Biatul cel nou, de Tracy Chevalier
Foto: Humanitas

Lansare de carte: "Băiatul cel nou" de Tracy Chevalier - interpretarea în cheie modernă a tragediei "Othello"

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă miercuri, 20 iunie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) la lansarea bestsellerului internațional Băiatul cel nou de Tracy Chevalier, al cincilea volum al Proiectului Hogarth Shakespeare, recent apărut în limba română în traducerea lui Vali Florescu, interpretarea în cheie modernă a piesei Othello de William Shakespeare.
Expozitia "Romanii si Marele Razboi"
Foto: ICR

Expoziţia "Românii și Marele Război", inaugurată la National Army Museum din Londra

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Iun 2018 Actualitate | Cultură
La National Army Museum din Londra, unul dintre muzeele importante ale capitalei britanice, va avea loc în 20 iunie deschiderea expoziţiei foto-documentare "Românii și Marele Război", parte a seriei aniversare concepute și derulate de ICR Londra în anul 2018 împreună cu mai mulți parteneri români și britanici. Expoziţia, cu un concept grafic semnat de Radu Manelici, cuprinde 23 de panouri foto-text și uniforme militare ale Primului Război Mondial, la care se adaugă o proiecție cu un colaj de filme de epocă. Ea va rămâne deschisă până în 15 iulie.
Concertul-spectacol Magic National
Foto: TNB

Concertul-spectacol Magic Naţional îşi continuă stagiunea prin câteva evenimente estivale

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Iun 2018 Actualitate | Cultură
În închiderea stagiunii TNB, duminică 1 iulie, de la ora 20.00, publicul bucureştean este invitat la Sala Mare să descopere magica formulă a concertului-spectacol Magic Naţional, la al cărui succes contribuie nume dintre  cele mai îndrăgite ale scenei, alături de muzicieni de marcă. Acest spectacol, regizat de Ion Caramitru, va fi prezent si in afara stagiunii prin câteva evenimente estivale.
Pianista Dana Borsan
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Stagiunea de la Sala Radio se închide cu un concert în cheie romantică

de D.S. HotNews.ro
Luni, 18 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Vineri, 22 iunie, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio închide stagiunea de concerte (2017-2018) de la Sala Radio printr-un eveniment special. Sub bagheta dirijorului vienez Sacha  Goetzel - care a colaborat cu artiști celebri precum Plácido Domingo, José Carreras, Anna Netrebko, Renée Fleming, Joyce DiDonato - publicul meloman are ocazia sa asculte un concert 100% romantic, cu două dintre emoționantele capodopere ale romantismului muzical: Ceaikovski - Concertul nr. 1 în pentru pian şi orchestră și Brahms - Simfonia nr. 1.
Excelsior TEEN-FEST: foto Vlad Catana
Foto: Teatrul Excelsior

Selecția oficială a celei de-a IV-a ediții a Excelsior TEEN-FEST: de la clasici la generația Z

de D.S. HotNews.ro
Luni, 18 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Teatrul EXCELSIOR anunță spectacolele selectate pentru cea de-a IV-a ediție a Festivalului internațional de teatru dedicat adolescenților Excelsior TEEN-FEST, ce se va desfășura în perioada 29 septembrie - 7 octombrie 2018 la București, sub genericul viitorul imaginaT.
Noaptea de Sânziene
Foto: Poster

Noaptea de Sânziene sarbatorită sâmbătă, 23 iunie, cu muzică, expoziții, ateliere și povești

de D.S. HotNews.ro
Luni, 18 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” vă invită sâmbătă, 23 iunie, începând cu orele 19.00, să petreceti în tradiția străveche a începutului de vară Noaptea de Sânziene. Noaptea magica a Sânzienelor va fi sărbătorită cu muzică, expoziții, ateliere și povești, în grădina feerică de pe B-dul Poligrafiei nr. 4.
Targ de antichitati
Foto: MTR

Târg de antichitaţi la Muzeul Ţăranului Român, 22 - 24 iunie 2018

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Iun 2018 Actualitate | Cultură
În preajma Sânzienelor, peste 40 de colecționari din toată țara vin la Târgul de antichități de la Muzeul Național al Țăranului Român, cu lucruri frumoase, nelipsite înainte vreme din gospodăria țărănească sau de la oraș. Între 22 și 24 iunie 2018, de la orele 10 dimineața și până la 6 seara, puteți admira și târgui fel de fel de obiecte vechi.
Anna Kretzulescu-Lahovary: Nebiruita flacara a vietii. Amintiri, 18671952
Foto: Humanitas

Anna Kretzulescu-Lahovary, "Nebiruita flacără a vieţii. Amintiri, 1867–1952" - un fascinat document istoric, în dezbatere la Humanitas Cișmigiu

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Marți, 19 iunie, de la ora 19.00, sunteți așteptați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o dezbatere prilejuită de apariția volumului de memorii al Annei Kretzulescu-Lahovary, Nebiruita flacără a vieţii. Amintiri, 1867–1952,  unul dintre bestsellerurile Editurii Humanitas la Bookfest 2018, publicat în colecția Memorii/Jurnale, cu studiu introductiv și traducere de Alina Pavelescu și cuvânt de încheiere de Șerban Sturdza.
La eveniment vor participa Ioana Pârvulescu, Iriana Pop-Jora, Șerban Sturdza, Simona Antonescu și Alina Pavelescu.
Spectacolul Furtuna
Foto: TNB

TNB va prezenta piesa shakespeariană Furtuna la Festivalul Internaţional de Teatru de la Beijing

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Teatrul Naţional din Bucureşti ajunge în această lună pe continentul asiatic, în capitala Chinei, cu una din cele mai apreciate realizări artistice ale ultimelor stagiuni: piesa shakespeariană FURTUNA. Teatrul bucuteștean va sustine în cadrul Festivalului Internațional de Teatru din Beijing trei reprezentaţii cu spectacolul Furtuna, în zilele de 22, 23, 24 iunie 2018, se arată în comunicatul TNB.
Concert Eugen Doga la Palatul Schönbrunn
Foto: Afis

​Concert de autor al maestrului Eugen Doga la Palatul Schönbrunn

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Recunoscut pentru realizarea coloanei sonore a filmului Maria Mirabela sau pentru muzica din filmul Şatra compozitorul Eugen Doga va prezenta pe 15 iunie 2018, ora 19.00, în sala de spectacole a Palatului Schönbrunn primul sau concert de autor. Concertul este dedicat memoriei lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889) si va cuprinde compoziţii pe versurile poetului naţional, ale Veronicăi Micle şi ale lui Grigore Vieru şi cele mai îndrăgite valsuri compuse de Eugen Doga în interpretarea artiştilor români şi moldoveni.
Recital de flamenco
Foto: Instituto Cervantes

"Lo Cortes no quita lo Gallardo", recital de flamenco la Sala Radio

de Raul Costa HotNews.ro
Joi, 14 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Ambasada Spaniei în România și Institutul Cervantes din Bucuresti, cu sprijinul Agenției Spaniole pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională din Spania, în parteneriat cu Radio România Muzical, organizează, la Sala Radio, concertul “Lo Cortés no quita lo Gallardo¨ , joi, 21 iunie, la ora 19:00. Doi dintre cei mai importanți chitariști spanioli: José María Gallardo del Rey – chitară clasică și   Miguel Ángel Cortés - flamenco, vă invită la o incursiune în fascinanta lume a muzicii născute dintr-o simbioza perfectă între ambele genuri.
Kader Abdolah
Foto: Hotnews

​INTERVIU Kader Abdolah, scriitor olandez-persan: Sunt sigur că in viitor mii de iranieni își vor părăsi tara. Si asta va fi din nou o mare problemă pentru Europa / Imigranții și societățile au nevoie de timp. Poate să îți fie teamă, dar istoria își va îndeplini menirea

de Ionut Baias HotNews.ro
Miercuri, 13 Iun 2018 Actualitate | Cultură
A făcut parte din mișcarea de rezistență, mai întâi, împotriva șahului Mohammed Reza Pahlavi, mai apoi, împotriva regimului lui Khomeini. A părăsit Iranul în 1985, căutând azil politic în Olanda. ”Sancțiunile SUA le conferă ayatolahilor mai multă putere decât până acum și devin mai periculoși. Sunt sigur că în viitor mii de iranieni își vor părăși țară. Și asta va fi din nou o mare problema pentru Europa... Imigrația curentă în Europa e un fenomen tânăr. Și eu înțeleg toate aceste probleme. Și înțeleg toate aceste frici. Dar e un timp scurt ce în istorie nu înseamnă nimic.”, ne transmite scriitorul Kader Abdolah.
Albert Einstein
Foto: Agerpres

Jurnalele de călătorie ale lui Einstein dezvăluie episoade "șocante" de xenofobie ale fizicianului

de Cristina Filip HotNews.ro
Miercuri, 13 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Publicarea jurnalelor personale ale lui Albert Einstein, detaliind călătoria sa din Asia în anii 1920, dezvăluie atitudinile rasiste ale fizicianului față de oamenii pe care îi întâlnea în călătoriile sale, în special chinezii, potrivit The Guardian. În China, omul care a descris odată rasismul ca fiind "o boală a popoarelor albe", îi prezintă pe chinezi ca "oamenii muncitori și murdari".
De la Paganini la Piazzolla - recital Costin Soare
Foto: Asociatia Pro Valores

"De la Paganini la Piazzolla" - Recital de chitară la Castelul Peleș

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 12 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Sâmbătă 16 iunie, în Sala de Muzică a Castelului Peles, de la ora 16.00, se va desfăşura recitalul intitulat "De la Paganini la Piazzolla" susţinut de chitaristul Costin Soare. Publicul meloman este invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului şi a neoromantismului de la începutul secolului XX.
12 Reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru, de Jordan B. Peterson
Foto: Editura Trei
Marți, 12 iunie, de la ora 18:30

Lansare și dezbatere la Cărturești Verona Café: "12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru" de Jordan B. Peterson

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 12 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Bestseller pe site-ul Amazon și cea mai vândută carte din colecția de Psihologie a Editurii Trei la Salonul Internațional "Bookfest", 12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru de Jordan B. Peterson se lansează printr-un eveniment special marți, 12 iunie, la ora 18.30, la Cărturești Verona Café. Lansarea este susținută de o dezbatere în care Simona Radu, medic psihiatru, Mihai Dobrovolschi, realizator la Radio Guerrilla și Victor Popescu, redactor la Editura Trei, vor dialoga despre autor și despre principalele teme expuse de celebrul psiholog clinician.
Dirijorul Cristian Macelaru
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Cristian Măcelaru dirijează Enescu și Rachmaninov, vineri la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 12 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Cunoscut pe marile scene internaţionale, Cristian Macelaru revine pe scena Salii Radio, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio, pentru un concert Enescu/Rachmaninov. Concertul va avea loc vineri, 15 iunie, ora 19.00 si va fi urmat de o sesiune de autografe acordată de dirijorul roman pe CD-ul apărut la Casa Radio sub titlul "Orchestra Națională Radio, Dirijor: Cristian Măcelaru. Mihail Glinka - Ruslan și Ludmila, Nikolai Rimski-Korsakov - Șeherazada".

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version