CULTURĂ
Ludmila Ulițkaia la Bucuresti
Foto: Humanitas

Ludmila Ulițkaia, una dintre cele mai apreciate scriitoare ale lumii, revine la București în perioada 21-23 mai - vezi programul evenimentelor

de HotNews.ro
Ludmila Uliţkaia, una dintre cele mai apreciate scriitoare ale lumii, o voce inconfundabilă a literaturii ruse contemporane, va vizita din nou România, în perioada 21–23 mai 2019, la invitația Editurii Humanitas Fiction. Scriitoarea se va întâlni cu publicul bucureștean în cadrul următoarelor evenimente: Marți, 21 mai, ora 18.30 Institutul Cervantes...
Viața 3.0 Omul în epoca inteligenței artificiale
Foto: Hotnews

Inteligența artificială, viața 3.0 și transumanism – dezbatere de știință în librăria Humanitas de la Cișmigiu

de HotNews.ro
Joi, 23 mai, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, două cărți și o dezbatere ne vor ajuta să înțelegem mai bine teoriile, miturile, confuziile și realitățile care țin de cercetarea și dezvoltatea inteligenței artificiale. Discuția pornește de la două volume: Viața 3.0. Omul în epoca inteligenței artificiale de Max Tegmark și Pot face roboții dragoste? 12 întrebări despre transumanism.
Dan Dungaciu
Foto: TNB

Dan Dungaciu susține conferinţa cu tema "Europa după furtună. Ce vor, de fapt, europenii?", la TNB

de D.S. HotNews.ro
In cadrul programului Conferinţele Teatrului Naţional, duminică 2 iunie 2019, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, vine Dan Dungaciu pentru a sustine conferinţa cu tema "Europa după furtună. Ce vor, de fapt, europenii?"

Încep înscrierile pentru ediția 2019 a Atelierelor FILIT pentru traducători

de D.S. HotNews.ro
Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) lansează apelul de înscriere în cadrul proiectului cultural Atelierele FILIT pentru traducători, o iniţiativă a Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi de a sprijini cooperarea culturală şi promovarea patrimoniului.
​Evenimente pianistice la Palatul Mogoșoaia
Foto: Asociatia Pro Valores

Evenimente pianistice inedite la Palatul Mogoșoaia

de D.S. HotNews.ro
​Ediția a VIII-a a Mogoșoaia ClasicFest, eveniment organizat de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului și Asociaţia Culturală “Pro Valores”, se încheie duminica 26 mai 2019. În Sala Scoarțelor din Palatul Mogoșoaia, de la ora 17, se vor succeda două recitaluri deosebit de atractive.
Bookfest
Foto: Bookfest

webPR Cărțile verii se votează la Bookfest!

de A.C. HotNews.ro
Cel puțin 100.000 de vizitatori sunt așteptați la Romexpo începând de miercuri, 29 mai, pentru a lua parte la sărbătoarea cărții – Bookfest în fiecare dintre cele cinci zile ale Salonului. Cele mai importante edituri din țară vor aduce la Bookfest cărțile verii 2019, cele mai așteptate cărți ale anului în curs, de la cei mai îndrăgiți autori, toate în spectaculosul pavilion B2 de la Romexpo, intrarea publicului fiind liberă.
Noaptea Muzeelor 2019
Foto: Facebook

Noaptea Muzeelor, la a 15-a ediție în România: Ce instituții participă la eveniment

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Evenimentul european Noaptea Muzeelor ajunge, sâmbătă, la cea de-a 15-a ediție în România și beneficiază de o participare susținută și a instituțiilor de nișă, atât în București, cât și în țară, anunță organizatorii, Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR), potrivit Mediafax.
​​Serotonină de Michel Houellebecq
Foto: Humanitas

​Serotonină de Michel Houellebecq, o oglindă imensă pusă în fața lumii contemporane, din 15 mai în librării

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Mai 2019 Actualitate | Cultură
SEROTONINĂ, al șaptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Daniel Nicolescu, este disponibil din 15 mai în librăriile din București și din țară. Cartea va fi lansată la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2019 sâmbătă, 1 iunie, ora 16.30, la standul Editurii Humanitas.
Revista Contimporanul, anul I, numarul 22 din 16 decembrie 1922
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Alge și Muci

de Smile Media
Vineri, 17 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Licitaţia de Avangardă, inclusiv amintirile unui poet avangardist. Marți, 21 Mai 2019, 19:00 Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță
Ieoh Ming Pei
Foto: Wikipedia

Arhitectul Ieoh Ming Pei a murit la vârsta de 102 ani

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Arhitectul american de origine chineză Ieoh Ming Pei, autorul mai multor edificii moderne, inclusiv al Piramidei de la Muzeul Luvru din Paris, a murit la vârsta de 102 ani, a confirmat joi fiul acestuia postului France 24.
Noaptea Muzeelor la Antipa
Foto: Afis

Noaptea Muzeelor la Antipa

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a pregătit pentru Noaptea Muzeelor, ediţia 2019, o serie de activităţi care includ expoziţii temporare, activităţi de colectare a insectelor nocturne şi de interceptare a liliecilor din curtea Muzeului, precum şi alte surprize care vor face deliciul unei adevărate aventuri a cunoaşterii.
Mogoșoaia ClasicFest - 19 mai 2019
Foto: Afis festival

Tinere valori muzicale la Palatul Mogoșoaia

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Duminica 19 mai 2019 continuă la Palatul Mogoșoaia ediția a VIII-a a Mogoșoaia ClasicFest. Protagoniștii seratei, în care se vor succeda două recitaluri, sunt trei tineri muzicieni extroardinari: violonista Andra Lucia Matei și pianiștii Andra Mărgineanu și Cătălin Răducanu.
Jazz Confluences
Foto: Afis concert

JAZZ Confluences - trei lumi într-un univers pentru iubitorii de Jazz

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Două piane, patru mâini, un saxofon bariton și infinite explorări de Jazz modern vor compune o seară de excepție, pe scena sălii Elvire Popesco, luni, 20 mai, ora 19:30. Pianistul Lucian Ban îi va avea alături pe pianistul Benoît Delbecq și saxofonistul Alex Harding intr-un concert de jazz contemporan atipic - JAZZ Confluences.
Carti de autori romani la Torino
Foto: ICR

Salonul Internațional de Carte de la Torino: Mircea Cărtărescu și Mircea Eliade preferați de italieni

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Pentru al unsprezecelea an consecutiv, publicul de limbă italiană și limbă română, sosit pentru cinci zile în orașul cărții, a putut descoperi literatura română la Salonul Internațional de Carte de la Torino. Printre lansările de carte din Sala România cu cea mai mare priză la public s-au numpărat Il Levante de Mircea Cărtărescu, Il mito dell’eterno ritorno, Occultismo, stregoneria e mode culturali - Saggi di religioni comparate şi Patañjali e lo yoga de Mircea Eliade.
Săptămâna Internațională a Muzicii Noi 2019
Foto: Afis festival

Săptămâna Internațională a Muzicii Noi - ediția 29 - la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Intre 19-26 mai 2019 are loc la Sala Radio a 29 -a editie a Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi. Festivalul își propune să aducă în fața publicului cele mai noi creații muzicale, partituri adesea dedicate unor ansambluri instrumentale cu componențe mai neobișnuite și sonorități inedite.
7 Danses Grecques: Credits Ilia Chkolnik
Foto: Events

Celebra companie Béjart Ballet se întoarce la București cu un spectacol în premieră

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Pe 12 și 13 octombrie, Béjart Ballet Lausanne revine în București, pe scena Sălii Palatului, cu cel mai nou spectacol de balet contemporan al companiei, în premieră în România, ce include momentele Tous les hommes presque toujours s’imaginent și 7 Danses Grecques.
Jeff Koons - Rabbit
Foto: Christie's

Record pentru o lucrare a unui artist în viață: o sculptură a lui Jeff Koons, vândută cu 91,1 milioane de dolari

de MH HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Cultură
O sculptură strălucitoare din oțel inoxidabil creată de artistul american Jeff Koons în 1986 și inspirată dintr-o jucărie gonflabilă a fost vândută pentru suma de peste 91,1 milioane de dolari, doborând recordul la licitație pentru o lucrare a unui artist în viață, scrie AFP.
Liviu Iancu in avion
Foto: Editura Trei

webPR Premieră editorială: Xanax, cel mai citit roman românesc al momentului, lansat în avion, la 11.000 de metri altitudine

de Smile Media
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Xanax, cel mai citit roman românesc al momentului, ajuns deja la al treilea tiraj la doar trei luni de la apariție, a fost lansat, în premieră, la 11.000 de metri altitudine, la bordul unei curse charter între București și Tunisia (Hammamet), în prezența unui grup de jurnaliști, a mai multor reprezentanți ai unor agenții de turism și a câtorva zeci de turiști. Romanul, semnat de jurnalistul Liviu Iancu, are ca pretext teama de zbor a autorului, dar vorbește, printre altele, de corupția politică și instituțională din România ultimelor decenii, despre ipocrizia personajelor cheie ale vieții publice, fie că sunt oameni de afaceri, miniștri sau personalități culturale.

Fiul Doinei Cornea, apel către invitații la comemorarea revoluției: Să se gândească dacă participă

de I.B. HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Leontin Iuhas, fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea, a făcut miercuri seară un apel către ceilalți invitați ai președintelui Klaus Iohannis la evenimentul de comemorare, pe 20 mai, a revoluției din decembrie 1989: ”să se gândescă bine dacă participă sau nu la această manifestare”, potrivit Mediafax.
Grupul Humanitas la Bookfest
Foto: Poster

Grupul Humanitas la Bookfest 2019

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Actualitate | Cultură
Peste 1000 de titluri, 70 de cărți-eveniment, 26 de lansări, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, actori, regizori și jurnaliști celebri este oferta Grupului Humanitas la Bookfest 2019. Humanitas și Humanitas Fiction vă așteaptă în perioada 29 mai–2 iunie, cu evenimentele editoriale ale verii, noi titluri de autori români și străini, ediții în limba română ale bestsellerurilor internaționale din ultimele luni, publicate în îndrăgitele colecții de istorie, memorii-jurnale, eseistică, filozofie, literatură română contemporană și universală, știință, carte pentru copii.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version