CULTURĂ
"The Nutcracker and I", cu Alexandra Dăriescu
Foto: ICR

Spectacolul „The Nutcracker and I”, cu Alexandra Dăriescu, în EUROPALIA

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Pianista Alexandra Dăriescu va prezenta pe 17 noiembrie 2019, de la ora 17.00, spectacolul multimedia „The Nutcracker and I”, la CAPE-Centre des Arts Pluriels Ettelbruck, Luxemburg, în cadrul Festivalului Artelor EUROPALIA, unde România este țară invitată. În spectacolul „The Nutcracker and I”, Alexandra Dăriescu inspiră și încântă publicul, spunând propria poveste, exact aşa cum o face şi personajul Clara din creația lui Ceaikovski, Spargatorul de nuci. "The Nutcracker and I, by Alexandra Dariescu” a fost lansat în decembrie 2017, în Londra si include pian solo, dans cu o balerină și animație digitală.
Opereta Voievodul ţiganilor
Foto: Afis spectacol

Voievodul ţiganilor în premieră la Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Actualitate | Cultură
In seara de 17 noiembrie, de la ora 18.30, Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța prezintă în premieră spectacolul Voievodul ţiganilor de Johann Strauss fiul, în regia Luciei Cicoară Drăgan, care semnează şi libretul, textul în proză, scenografia şi light design-ul, conducerea muzicală aparţinându-i lui Gheorghe Stanciu, coregrafia lui Horaţiu Cherecheş, iar maestru de cor fiind Adrian Stanache.
The Birth of Violence, r. Ioana Paun
Foto: Afis spectacol

Premiera mondiala: "The Birth of Violence" al româncei Ioana Păun, o provocare pentru spectatori

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Perfomance-ul „The Birth of Violence”, regizat de Ioana Păun, va avea premiera internațională în cadrul Festivalului EUROPALIA România, pe 22 noiembrie 2019, ora 20.30, la Teatrul Le Phénix Scène Nationale, Valenciennes, Franța. Pentru acest proiect au lucrat artiști din România, Franța și Belgia timp de peste un an, fiecare dintre autori chestionându-și propria poziție cu privire la radicalism și violență. Echipa a lucrat cu zeci de cetățeni din România pentru a înțelege mai bine cum este inhibată și când este legitimată social violența.

Profesorul Matei Cazacu și criticul de artă Radu Boroianu, invitați la Conferințele Ateneului Român

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Profesorul doctor Matei Cazacu (Paris) și criticul de artă Radu Boroianu vor avea sâmbătă, 16 noiembrie 2019, de la ora 17.00, în Sala mare a Ateneului Român, sub egida Conferințelor Ateneului Român, un dialog cu tema „De la România Mare la România democratică: un secol de încercări, drame şi speranțe”, informeaza comunicatul Filarmonicii George Enescu.
Valeriu Antonovici
Foto: Hotnews

Interviu Valeriu Antonovici: „Am întrebat 100 de parlamentari ce știu despre Holocaust și cum își scriu discursurile”

de Gabriela Florea HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Aproape jumătate dintre parlamentarii români care au răspuns în cadrul unui studiu despre Holocaust recunosc că nu au avut niciun mesaj de-a lungul carierei lor legat de acest subiect: ”știm că este bine, ar trebui să facem – dar noi nu am făcut”. Termenul de Holocaust a fost nu doar negat, ci și de multe ori folosit de politicieni impropriu (de exemplu, ”Holocaustul câinilor” sau ”Holocaustul porcilor”). Cu toate acestea, nu și-au dat demisia din funcțiile înalte și nici nu au fost demiși. Alții, au fost trimiși la ”cursuri de reeducare”, declară cercetătorul istoric Valeriu Antonovici, într-un interviu acordat HotNews.ro.
Mondial Caucazian
Foto: Arhiva personala

​FOTOGALERIE O istorie a României povestită prin hărți, monede vechi și arme, într-o expoziție unică, la Sighișoara

de A.T. HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Hărți transilvănene de acum peste 400 de ani, printre primele monede care au circulat în Țările Române și arme de colecție sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le pot vedea cei care vor vizita o expoziție care va fi deschisă între 20 și 24 noiembrie la Sighișoara, Sala Sander. Expoziția a devenit realitate datorată antreprenorului Mihai Marcu, care de 20 de ani colecționează piese rare cumpărate de la București, dar și de la anticariate și la licitații din diverse orașe europene. Intrarea la expoziție este gratuită
"Ne facem bine" - Romania, te iubesc!
Foto: Pro TV

Echipa "România, te iubesc!" lansează o nouă carte - "Ne facem bine"

de RH HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Realizatorii emisiunii "România, te iubesc!" de la Pro TV au prezentat, la un eveniment organizat miercuri, noua lor carte intitulată "Ne facem bine", ce va fi lansată oficial la Târgul de Carte Gaudeamus.
Cartea întâmplărilor. Mistere, ciudățenii, uimiri
Foto: Humanitas

Lansare la Librăria Humanitas de la Cișmigiu: Cartea întâmplărilor. Mistere, ciudățenii, uimiri, un nou volum colectiv la Humanitas

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas vă invită joi, 14 noiembrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului colectiv Cartea întâmplărilor. Mistere, ciudățenii, uimiri, coodonat de Tatiana Niculescu, cu texte de Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Corina Şuteu, Gabriel Liiceanu, Cristina Cioabă, Gabriela Tabacu, Ioan Florin Florescu, Monica Pillat, Florin Bican, Ioana Nicolaie, Augustin Cupşa, Marie-France Fauvet, Steinar Lone, Andreea Răsuceanu, Bogdan Răileanu, Mihaela Miroiu, Adriana Bittel, Marius Chivu, Alina Pavelescu, Jean A. Harris.
​​Expozitia Şcoala de-Acasă
Foto: ICR

​​Şcoala de-Acasă: 14 artişti expun la ICR după o rezidenţă în satul românesc

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Actualitate | Cultură
14 tineri artişti rezidenţi îşi expun lucrările la Institutul Cultural Român, în perioada 11-22 noiembrie 2019, după o rezidenţă în satul românesc Hundorf (azi Viişoara, judeţul Mureş, între Sighişoara şi Mediaş), în cadrul proiectului Şcoala de-Acasă.
Dirijorul Cristian Macelaru
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Dirijorul român Cristian Măcelaru - numit la conducerea Orchestrei Naționale a Franței

de Red. Stiri HotNews.ro
Marţi, 12 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Dirijorul român Cristian Măcelaru a fost desemnat să preia conducerea Orchestrei Naționale a Franței începând cu data de 1 septembrie 2021, potrivit France Musique. Potrivit Le Figaro, numirea este o "surpriză totală", având în vedere că, deși știut la nivel internațional, Măcelaru nu apărea pe nicio listă de favoriți pentru o astfel de poziție.

Concert Lucian Ban si Alex Simu la Sala Elvira Popescu în București

de A.V. HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură

Pianistul Lucian Ban și clarinetistul Alex Simu celebrează Marți, 12 Noiembrie printr-un concert la București in Sala Elvira Popescu lansarea albumului FREE FALL editat de prestigioasa casă americană Sunnyside Records. Doi muzicieni de origine română, unul naturalizat american la New York, iar altul stabilit in Olanda se întâlnesc într-un proiect unic, inspirat de legendarul clarinetist american Jimmy Giuffre, una din figurile cheie ale jazz-ului modern.

Comentarii la prima decadă a lui Titus Livius de Niccolò Machiavelli
Foto: Humanitas

Niccolò Machiavelli - prima traducere in română a lucrării sale Comentarii la prima decadă a lui Titus Livius. Lansare la Librăria Humanitas Kretzulescu

de HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură
O carte fundamentală pentru istoria gândirii politice, Comentarii la prima decadă a lui Titus Livius a apărut recent la Editura Humanitas, în colecția "Biblioteca italiană“, în traducerea lui Gabriel Purghel, cu o prefaţă de Gian Mario Anselmi și o cronologie de Smaranda Bratu Elian. La eveniment vor vorbi Andrei Pippidi, Miruna Tătaru-Cazaban, Gabriel Purghel, Corina Anton și Smaranda Bratu Elian. lansarea volumului va fi pe 12 noiembrie, ora 19, la Librăria Humanitas Kretzulescu
Dark Cockpit. Cum să comunici, să conduci și să fii în control tot timpul, ca un comandant de aeronavă
Foto: Hotnews

Dark Cockpit. Cum să comunici, să conduci și să fii în control tot timpul, ca un comandant de aeronavă

de A.V. HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Cititorii au ocazia foarte rară și fascinantă de a intra în cabina de pilotaj, de a afla mai multe decât știu de regulă pasagerii și de a înțelege mecanismele, termenii și procedurile care fac din industria aviației cea mai sigură și mai rapidă modalitate de a ajunge dintr-un punct în altul de pe glob, precum și o referință pentru multe alte industrii. Ghizi le vor fi comandantul Emil Dobrovolschi și cunoscutul trainer Octavian Pantiș, autorii carții Dark Cockpit, publicată de editura Publica.
Institutul Cultural Roman
Foto: Agerpres

Cristian Petcu, care și-a plagiat teza de doctorat, a fost destituit din conducerea ICR

de Redactia HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Cristian Vasile Petcu a fost eliberat luni din funcția de secretar general al Institutului Cultural Român. Acesta a fost numit recent pe acest post deși are o decizie definitivă de plagiat privind teza de doctorat în teologie. Ordinul de destituire a fost semnat de președintele ICR, Mirel Taloș.

Scriitoarea Care Santos vine la București
Foto: Humanitas

Scriitoarea Care Santos vine la București la lansarea romanului „Tot binele și tot răul“, o carte despre fragilitatea relațiilor de familie

de D.S. HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă invită marți, 12 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld.Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu îndrăgita scriitoare Care Santos, prilejuită de lansarea romanului Tot binele și tot răul, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu. La lansare vor participa, alături de Care Santos, Ioana Bâldea Constantinescu, scriitoare și jurnalistă culturală, Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro și Jana Balacciu Matei, traducătoarea cărții.
Concert 'Vioara lui Enescu': foto Virgil Oprina
Foto: PR Music

Concert extraordinar „Vioara lui Enescu” la Braşov susţinut de Gabriel Croitoru şi Horia Mihail

de D.S. HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Turneul Vioara lui Enescu a revenit în această toamnă pe scenele din România, un concert extraordinar susţinut de Gabriel Croitoru şi Horia Mihail fiind programat pe 15 noiembrie 2019 la Sala Patria din Braşov.
Dirijorul Toufic Maatouk
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

In premiera, în România: Messa di Gloria de Rossini, la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Rossini, compozitorul celebru pentru creatiile sale lirice, a semnat si cateva partituri de muzica sacra. Miercuri, 13 noiembrie (19.00), la Sala Radio, Orchestra de Cameră Radio prezintă, pentru prima oară în România, Messa di Gloria de Rossini, sub bagheta dirijorului de origine libaneză Toufic Maatouk.
Concert Indian Air
Foto: Forumul Cultural Austriac

Indian Air - jazz-wold music cu Trio Klaus Falschlunger la Sala Dalles

de D.S. HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Unul dintre maeştrii europeni ai sitarului, instrumentistul austriac Klaus Falschlunger, este protagonistul concertului „Indian Air”, care se va desfăşura luni, 18 noiembrie, la ora 19, la Sala Dalles (Bulevardul Nicolae Bălcescu 18) din Bucureşti. „Indian Air” este un concept original, care alătură jazz şi world music, care a fost dezvoltat de Klaus Falschlunger alături de alţi doi muzicieni austrieci deveniţi experţi ai instrumentelor de world music, Clemens Rofner (bass-ukulele) și Tobias Steinberger (bendir / kanjira – instrumente de percuţie din familia tobelor şi a tamburinelor).
Castelul Haller
Foto: Artmark

Castelul Haller, reședința de vară a grofilor în sec. XVI-XIX, scos la licitație

de D.S. HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Castelul Haller a fost una din reședinţele importantei familii nobiliare Haller. Castelul a fost scos la licitație prin Casa Artmark avand preţul de pornire de 50.000 de euro. Castelul Haller este situat la intrarea in localitatea Mihai Viteazu, jud. Mures.
Volume de Alexandru Mironescu
Foto: Humanitas

Despre Alexandru Mironescu și volumele Calea inimii. Eseuri în duhul Rugului Aprins și Admirabila tăcere. Jurnal, 1968–1969

de D.S. HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Miercuri, 13 noiembrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, are loc o seară dedicată lui Alexandru Mironescu și volumelor Calea inimii. Eseuri în duhul Rugului Aprins și Admirabila tăcere. Jurnal. 1968-1969, apărute recent la Editura Humanitas.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by