CULTURĂ
Cristi Puiu
Foto: Laszlo Raduly

Presa internaţională despre Malmkrog, filmul lui Cristi Puiu: O capodoperă plină de intensitate

de A.S. HotNews.ro
Vineri, 21 Feb 2020 Actualitate | Cultură
„Malmkrog”, noul film al regizorului Cristi Puiu, a avut premiera mondială, vineri, la prestigiosul Festival Internaţional de Film de la Berlin. Pelicula a deschis secţiunea Encounters, în prezenţa regizorului, într-o proiecţie cu sala plină şi minute de aplauze la final, relatează Mediafax.
Acad. Sabina Ispas la Conferinţele Teatrului Naţional
Foto: TNB

De martisor, acad. Sabina Ispas invitata Conferinţelor Teatrului Naţional

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Duminică 1 martie 2020, de la ora 11.00, la Sala Mică a TNB, invitata Conferinţelor Teatrului Naţional este acad. Sabina Ispas care va susține conferința cu tema: 1 martie, „cap de primăvară”.
​Take, Ianke şi Cadâr
Foto: Opera Nationala Timisoara

Take, Ianke şi Cadâr pe scena Operei Naționale din Timişoara

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Una dintre cele mai populare creații ale dramaturgiei româneti, o piesă care a făcut istorie pe scena teatrală românească în distribuții ilustre, „Take, Ianke şi Cadâr" de Victor Ion Popa, va putea fi văzută de iubitorii de teatru timișoreni, în cea mai nouă versiune de interpretare, în regia lui Doru Ana. Prima reprezentație a spectacolului în acest an la Timișoara va avea loc în 16 martie, de la ora 20, pe scena Operei Naționale.
Irina Rimes și ministrul Culturii
Foto: AGERPRES

Irina Rimes, discurs la Muzeul de Artă: Nu îndrăznesc şi nu îmi permit niciodată să analizez opera lui Constantin Brâncuşi, dar îmi permit să o simt

de S.J. HotNews.ro
Joi, 20 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Cânțăreața Irina Rimes, numită de Ministerul Culturii ambasador onorific al Zilei Brâncuşi 2020, a vorbit, miercuri, în discursul rostit la evenimentul de la Muzeul de Artă, despre opera lui Brâncuși pe care spune că nu o analizează, pentru că nu este avizată, dar își permite să o simtă.
Tragedia omului, regia Silviu Purcărete: foto Petru Cojocaru
Foto:
De la Mefisto la Lucifer ...

Silviu Purcărete pregătește "Tragedia omului" la Timișoara

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Ilustrul regizor de teatru Silviu Purcărete a început la Timișoara repetițiile cu trupa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” pe textul "Tragedia omului" de Madách Imre. Premiera va avea loc în luna martie în Sala Mare, evenimentul prefațând proiectele teatrului în anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. Echipa care pregătește spectacolul este completată de scenograful Dragoș Buhagiar, compozitorul Vasile Șirli și dramaturgul Visky András.
Amos Oz: "Din ce este făcut un măr?" - convorbiri cu Shira Hadad
Foto: Humanitas

Seară dedicată lui Amos Oz și lansării volumului de convorbiri "Din ce este făcut un măr?" - convorbiri cu Shira Hadad

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 18 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o seară dedicată lui Amos Oz și volumului Din ce este făcut un măr?, volum de convorbiri cu Shira Hadad, editoarea israeliană a scriitorului, recent apărut în seria de autor coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Gheorghe Miletineanu. Cei doi vorbesc despre scris și despre dragoste, despre sentimentul de vinovăție și despre alte plăceri.
Violonista Lucica Trita
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Anul Internațional BEETHOVEN la Sala Radio: Simfonia a 2-a sub bagheta lui Gabriel Bebeșelea

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Miercuri, 26 februarie (19:00), apreciatul dirijor român Gabriel Bebeșelea, aplaudat recent la pupitrul unor importante ansambluri europene în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii, va dirija Orchestra de Camera Radio, în cel de-al doilea concert Radio România dedicat Anului Internațional BEETHOVEN (250 de ani de la nașterea sa). Programul serii va cuprinde Simfonia a 2-a de Beethoven precum si doua creatii semnate Schubert si Mozart in care publicul o va putea asculta pe violonista Lucica Trita.
Nașterea cetățeniei democratice. Femeile și puterea în România modernă
Foto: Humanitas
Sibiu, Cluj, Hunedoara și București

Mihaela Miroiu și Maria Bucur în turneu de lansări cu volumul Nașterea cetățeniei democratice. Femeile și puterea în România modernă

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas vă invită în perioada 25 februarie–6 martie la evenimentele dedicate volumului Nașterea cetățeniei democratice. Femeile și puterea în România modernă de Mihaela Miroiu și Maria Bucur. Cartea, publicată la finele lui 2018 în Statele Unite, la Indiana University Press, a apărut recent la Editura Humanitas, în colecția „Istorie contemporană“, în traducerea și adaptarea Magdei Dragu și a Mihaelei Miroiu.
Scriitorul britanic M. J. Arlidge
Foto: Editura Trei

Scriitorul britanic M. J. Arlidge vine pentru prima dată în România pentru lansarea romanului „De-a v-ați ascunselea”, la Editura Trei

de HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Celebrul autor al romanelor care o au ca personaj principal pe inspectorul detectiv Helen Grace, M. J. Arlidge, va veni pentru prima dată în România, la invitația Editurii Trei. În vârstă de 45 de ani, cel care a îmbinat experiența unei cariere de producător în televiziune cu cea de scriitor, devenind unul dintre cei mai apreciați autori de romane thriller la nivel internațional, va lansa romanul „De-a v-ați ascunselea” („Hide and Seek”) pe 26 martie 2020, la librăria Humanitas Cișmigiu din București, de la ora 19:00.
Manfred Spitzer Dementa digitala
Foto: Humanitas

Psihiatrul german Manfred Spitzer la București – lansarea volumului „Demența digitală. Cum ne tulbură mintea noile tehnologii”

de HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Manfred Spitzer, unul dintre cei mai cunoscuți psihiatri și specialiști în neuroștiințe din Germania, va vorbi sâmbătă, 22 februarie, la ora 18.00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu despre cartea sa, „Demența digitală. Cum ne tulbură mintea noile tehnologii”, bestseller în Germania, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas. Manfred Spitzer va avea un dialog cu Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, Dino Ebneter, Country Managing Partner Mazars România, și Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas.
Capela Sixtina
Foto: USER UPLOADED

După cinci secole, cele 12 tapiserii ale lui Rafael s-au întors în Capela Sixtină

de Redactia HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Toate cele 12 tapiserii create de artistul renascentist italian Rafael, contemporan şi rival al lui Michelangelo, au revenit după cinci secole în Capela Sixtină de la Vatican, scrie Agerpres, preluând Reuters.
Dosar Scena performativa austriaca - Scena.ro
Foto: Afis

Seară de teatru austriac cu Scena.ro

de D.S. HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Austria, laborator de experiment teatral. Sâmbătă, 22 februarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45, București) va avea loc lansarea primului număr în print din acest an al revistei de artele spectacolului „Scena.ro“, care include Dosarul special „Scena performativă austriacă”, realizat cu sprijinul Forumului Cultural Austriac Bucureşti.
"Dragobete’s Wings" cu Luiza Zan
Foto: Afis concert

"Dragobete’s Wings": concert în ritm de swing cu Luiza Zan, la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Un cadou frumos oferit de Ziua Îndrăgostiților sau de Dragobete? Sau, pur și simplu, o seară de muzică bună în prag de primăvară? Joi, 20 februarie (19.00), la Sala Radio, LUIZA ZAN - una dintre cele mai apreciate voci ale momentului în jazz-ul românesc - propune publicului un concert în ritm de swing, sub titlul ”Dragobete’s Wings”, alături de Big Band-ul Radio și Jazzpar Trio (Gaspar Almos, Gaspar Csaba, Vitalyos Lehel).
Povestea numărului π, de Pietro Greco
Foto: Humanitas

"Povestea numărului π" - discuție cu Liviu Ornea, Radu Gologan și Vlad Zografi despre istoria celei mai cunoscute constante din matematică

de D.S. HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Marți, 18 februarie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, matematicienii Liviu Ornea și Radu Gologan și Vlad Zografi, coordonatorul colecției Știință a Editurii Humanitas, vor vorbi despre π, cea mai cunoscută constantă din matematică. În cartea de la care pornește discuția, Povestea numărului π de Pietro Greco, istoria lui π este integrată în istoria matematicii - avansurile datorate unor mari minți ale științei și secolele de stagnare - și apoi în fluxul istoriei umanității.
​​Finisajul expoziției 'Carte Obiect și Desene' de Ion Stendl
Foto: Afis

Finisajul expoziției 'Carte Obiect și Desene' de Ion Stendl, la Muzeul Național al Literaturii Române

de D.S. HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 18 februarie 2020, de la ora 13.00, la finisajul expoziției „Carte Obiect și Desene” a profesorului universitar dr. Ion STENDL. Finisajul expoziției coincide cu ziua de naștere a artistului, care s-a născut pe data de 8 februarie 1939, la Reșița. Este pictor și gravor, profesor universitar la Universitatea Națională de Arte București.
Moștenitorii României muzicale
Foto: Radio Romania Muzical

webPR “Moștenitorii României muzicale”: la Sala Radio, recital susținut de violoncelistul Valentin Răduțiu și pianistul Per Rundberg

de Smile Media
Vineri, 14 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Este unul dintre cei mai buni tineri violonceliști la nivel mondial și miercuri, 4 martie, poate fi ascultat în primul recital pe care-l susține la București: Valentin Răduțiu vine însoțit de pianistul suedez Per Rundberg, alături de care a înregistrat mai multe discuri, printre care și cel cu integrala lucrărilor pentru violoncel și pian de George Enescu.
E.S. Andrew Noble
Foto: TNB
Conferințele Teatrului Național

E.S. Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la București susține conferința cu tema 'România în care m-am întors'

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Duminică 16 februarie 2020, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, invitatul Conferințelor Teatrului Național va fi E.S. Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la București. Excelența Sa va susține conferința cu tema 'România în care m-am întors' în limba română.
Spotlight#6 - Festivalul internațional al luminii
Foto: ArCuB

Spotlight - Festivalul Internațional al Luminii revine la București, între 23 și 26 aprilie

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Festivalul care strânge, an de an, peste 500.000 de spectatori pe arterele principale ale Capitalei, Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii revine la București, între 23 și 26 aprilie, cu noi și spectaculoase instalații artistice bazate pe lumină, anunță organizatorii evenimentului, Primăria Capitalei și ARCUB.
Concert Dragobete 2020
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Concert folcloric de Dragobete la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Duminică, 16 februarie (ora 17.00), Sala Radio găzduiește tradiționalul concert de Dragobete, oferit în fiecare an în luna februarie de Orchestra de Muzică Populară Radio tuturor celor îndrăgostiți, care iubesc folclorul de calitate.
Turandot, premiera la ONB
Foto: Afis

Premiera cu Turandot pe scena Operei Nationale Bucuresti

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 11 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Opera Nationala Bucuresti anunta premiera cu opera Turandot, de Giacomo Puccini. Spectacolul, a carui regie este semnata de Mario de Carlo, va avea premiera în zilele de 13,14 şi 16 februarie, începând cu ora 18.30.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by