CULTURĂ
Mircea Eliade
Foto: Wikimedia Commons

Manuscrise, fotografii dar și buletinul lui Mircea Eliade, scoase la licitație / Cercetătorul Eugen Ciurtin: „Au toate șansele să nu poată fi consultate decenii la rând de nimeni”

de R.M. HotNews.ro
Cercetătorul Eugen Ciurtin avertizează că manuscrisele lui Mircea Eliade vor fi scoase la licitație la jumătatea lunii decembrie, în București, și ar putea „să nu poată fi consultate alte decenii la rând de nimeni”.
Ana Blandiana
Foto: Hotnews

Întâlnire cu Ana Blandiana – Integrala poemelor, volum de colecție apărut la Editura Humanitas, lansare, sesiune de autografe și lectură publică

de HotNews.ro
Vă invităm joi, 12 decembrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea Integralei poemelor – Ana Blandiana, volum de colecție apărut recent la Editura Humanitas. La eveniment vor vorbi, alături de Ana Blandiana, Cristian Pătrășconiu și Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas.
Expoziție Licitația de Iarnă
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Tezaur național, în licitație

de SmileMedia
Luni, 9 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Licitația de Iarnă
Marți, 17 decembrie 2019, ora 19:00
J.W. Marriott Grand Hotel București
Opera lui Maurizio Cattelan
Foto: Instagram

FOTO Un artist italian a lipit trei banane cu bandă adezivă la o expoziție. Două s-au vândut cu 120.000 de dolari bucata, a treia costă mai mult

de G.S. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Cultură
O banană lipită cu bandă adezivă pe un perete a fost vândută în această săptămână pentru suma de 120.000 de dolari la târgul de artă Art Basel din Miami Beach, potrivit site-ului specializat în piaţa de artă Artnet, care a precizat că două dintre cele trei exponate s-au vândut deja, ultima fiind disponibilă la preţul de 150.000 de dolari, informează joi CNN, preluat de Agerpres.
Spectacolul "Weekend Comedy" de Sam Bobrick
Foto: teatrul Nottara

Premieră la Teatrul Nottara cu spectacolul "Weekend Comedy" de Sam Bobrick

de D.S. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Spectacolul "Weekend Comedy" de Sam Bobrick, în regia lui Dragoş Câmpean, va fi prezentat în premieră naţională, pe 12 decembrie, la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu.
'Peisaj de iarnă' cu Corul de Copii Radio
Foto: Afis concert

"Peisaj de iarnă": concert de Crăciun prezentat de Corul de Copii Radio

de D.S. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Atmosfera Crăciunului cu miros de brad și cozonac, cântecul de stea și așteptarea Moșului este recreată în fiecare an, la Sala Radio, prin concertele de colinde devenite o tradiție. ”Startul” seriei de evenimente dedicate Crăciunului este dat duminică, 8 decembrie (19.00), de către CORUL DE COPII RADIO care vă invită, cu mic, cu mare, la concertul sugestiv intitulat ”PEISAJ DE IARNĂ”.
Ana Blandiana si Marianne Birthler
Foto: Filarmonica George Enescu

Conferințele Ateneului Român: Ana Blandiana și Marianne Birthler dezbat despre "30 de ani de la căderea Zidului Berlinului și a Cortinei de Fier"

de D.S. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Cultură
O dezbatere despre aniversarea a “30 de ani de la căderea Zidului Berlinului și a Cortinei de Fier”, susținută de două doamne profund implicate în societatea civică și politică din România și Germania, poeta Ana Blandiana și politiciana Marianne Birthler, va avea loc pe 9 decembrie 2019, de la ora 19.00, în cadrul seriei de Conferințe de la Ateneul Român. Dezbaterea va fi moderată de Matei Martin.
​​Eshkol Nevo: Simetria-dorintelor
Foto: Humanitas

Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni revine la București pentru lansarea romanului "Simetria dorințelor" - joi, 5 decembrie

de D.S. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Cultură
​Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului Simetria dorințelor, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Evenimentul de lansare va fi urmat de o sesiune de autografe.
Concert de Craciun 'Iarna'
Foto: Forumul Cultural Austriac

Concertul de Crăciun "Iarna", cu naista Andreea Chira și Ansamblul vienez Kahlo, la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 3 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Puritatea naiului întâlneşte rafinamentul muzicii de cameră. Naista româncă Andreea Chira şi Ansamblul austriac de coarde Kahlo prezintă lucrări celebre de Crăciun, în cadrul concertului „Iarna”, ce va avea loc miercuri, 11 decembrie, ora 19.00, la Sala Radio (Strada General Berthelot, 60-64).
Dan Coman
Foto: ICR

Matei Vişniec, Andrei Pleşu, Dan Coman, printre cei 15 autori români traduşi într-un an în Polonia

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 3 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Sezonul literar românesc va debuta în Polonia marţi, 3 decembrie, cu lansarea cărţii „Parohia”, de Dan Coman, apărut la editura Universitas în seria „Rumunia dzisiaj” (România astăzi), dedicată literaturii române contemporane şi tradusă de Joanna Kornaś-Warwas.
Opere alese, de Ugo Foscolo
Foto: Humanitas
Librăria Humanitas Cișmigiu

"Seară italiană" dedicata volumului Opere alese de Ugo Foscolo

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 3 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Librăria Humanitas de la Cișmigiu va invita miercuri, 4 decembrie, ora 19, la lansarea volumului bilingv Opere scelte / Opere alese de Ugo Foscolo, apărut recent la Editura Humanitas, în colecția „Biblioteca Italiană“, în traducerea Smarandei Bratu Elian şi a lui Cornel Mihai Ionescu, cu o prefaţă de Giulio Ferroni.
Dan Grigore
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Două piane pentru prietenia franco-română: Michèle Ramis şi Dan Grigore

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
La un an după lansarea Sezonului România-Franţa, Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România organizează un concert de excepţie pentru a celebra prietenia franco-română: veți avea plăcerea să asistați la dialogul muzical dintre Ambasadoarea Franței, doamna Michèle Ramis și maestrul român Dan Grigore.
​​Târgul de cadouri de Moș Nicolae
Foto: Muzeul Satului

Târgul de cadouri de Moș Nicolae deschis la Muzeul Satului

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
În perioada 2 – 6 decembrie 2019, între orele 10.00 și 16.00, Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" organizeaza Târgul de cadouri de Moș Nicolae. La targ puteți găsi produse confecționate de meșteri populari și artiști plastici pentru cei dragi.
'Catrina', de Nicolae Tonitza
Foto: Artmark

Licitația de Iarnă Artmark: De la Grigorescu la Ghenie

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Licitația de Iarnă organizata de AArtmark in data de 17 decembrie 2019, la Marriott, va aduce in fata publicului iubitor de arta o colecție de creații unice, simboluri ale artei românești. O selecție de tablouri de patrimoniu, opere de valoare muzeală, din toate perioadele și curentele artistice, poartă semnătura maeștrilor Grigorescu, Baba, Luchian, Tonitza, Pallady, Bălașa, Vermont, Ciucurencu, Petrașcu, Ghenie, dar și a altor artiști importanți ai artei românești.
Revoluţia din Decembrie 1989. Locuri ale memoriei în București
Foto: Afis expozitie

Vernisajul expoziției „Revoluţia din Decembrie 1989. Locuri ale memoriei în București”

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Muzeul Municipiului București invită publicul interesat să participe marți, 3 decembrie 2019, ora 17.30, la vernisajul expoziției „Revoluţia din Decembrie 1989. Locuri ale memoriei în București”, eveniment care va avea loc la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2).
Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley
Foto: Editura Trei

Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Aparut la editura Trei, volumul Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley ne arata cum ar rezolva cei mai mari psihoterapeuti problemele cu care ne confruntam zi de zi. Pe jumătate introducere în psihologie, pe jumătate ghid de viață, această carte oferă informații clarificatoare și pătrunzătoare despre motivele pentru care ești așa cum ești și pentru care faci lucrurile pe care le faci, alături de sfaturi de la psihologi și psihanaliști, precum Melanie Klein, Donald Winnicott, Fritz Perls și mulți alții.
SIBIU MAGIC SHOW 2019
Foto: Teatrul Gong Sibiu

Sibiu Magic Show 2019 debutează joi. Spectacole create de artiști din România, Belgia, Lituania, Italia și Suedia

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Sibiu Magic Show va debuta, la Teatrul Gong, pe 5 decembrie și, timp de patru zile, va prezenta nouă spectacole create de artiști din România, Belgia, Lituania, Italia și Suedia. Noul concept al spectacolului „Misterele Magiei” include numere interactive de prestidigitație și iluzii comice, trucuri cu eșarfe, baghete, bastoane și mese zburătoare.
Maya si Elfie, premiera
Foto: Teatrul Stela Popescu

Maya și Elfie, o poveste de Crăciun la Teatrul „Stela Popescu” în premieră pe 9 decembrie

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Maya și Elfie, o poveste de Crăciun în regia şi coregrafia Ioanei Macarie este spectacolul cu care Teatrul Stela Popescu aduce pe scenă magia cu care luna decembrie vine în viața tuturor, mai ales în viața copiilor, care va fi prezentat în premieră pe 9 şi 10 decembrie 2019, ora 10 la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor.
Premiile MNLR
Foto: Poster

Premiile Muzeului Național al Literaturii Române, editia a XI-a

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Muzeul Național al Literaturii Române a decernat joi, 28 noiembrie 2019, în cadrul unei gale festive, premiile pe care le acordă anual unor personalități ale literelor și culturii românești și străine. Manifestarea, ajunsă la cea de-a XI-a ediție, își propune promovarea şi premierea celor mai importante titluri din domeniul filologiei. Lucrările premiate se referă la apariţiile editoriale din anul 2018.
Nici toate ale popii. Religie fără stres de Wilhelm Tauwinkl
Foto: Hotnews

'Nici toate ale popii. Religie fără stres' de Wilhelm Tauwinkl, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2019, în dezbatere la Librăria Humanitas de la Cișmigiu - marți, 3 decembrie, ora 19

de HotNews.ro
Vineri, 29 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Vă invităm la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 3 decembrie, la ora 19, la lansarea volumului Nici toate ale popii. Religie fără stres de Wilhelm Tauwinkl, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2019. La eveniment vor vorbi, alături de autor, PS Mihai Frățilă, episcop greco-catolic de București, pr. Marius Taloș și Gabriel Liiceanu. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook*.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by