CULTURĂ
Premiile UNITER
Foto: UNITER

„50 de secunde”, de Daniel Oltean, a fost desemnată cea mai bună piesă românească a anului 2017

de A.L. HotNews.ro
Câştigătorul concusului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2017” al UNITER a fost desemnat „50 de secunde”, de Daniel Oltean, informează news.ro.
Scriitoarea Herta Muller
Foto: ICR Londra

Reacția Hertei Muller, după ce a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor: Glumiți? Nu știam că fac parte din Uniunea Scriitorilor

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Herta Muller spune că suspendarea sa din Uniunea Scriitorilor este un "teatru absurd". Într-un răspuns la întrebările HotNews.ro, scriitoarea laureată cu premiul Nobel pentru Literatură afirmă următoarele: ”Glumiți? Nu știam că fac parte din Uniunea Scriitorilor din România. Nu m-a intrebat nimeni dacă vreau să fac parte din Uniune şi nimeni nu m-a anunţat că sunt membru. Când s-o fi întâmplat asta? Și nu am primit niciodată vreo cerere să plătesc cotizaţia."
  • Vezi în articol răspunsul integral al Hertei Muller la întrebările HotNews.ro
Eveniment Victor Ieronim Stoichita: Imaginea celuilalt
Foto: Humanitas

Eveniment Victor Ieronim Stoichiță: lansarea volumului Imaginea celuilalt. Negri, evrei, musulmani și țigani în arta occidentală în zorii epocii moderne, 1453-1800

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Sâmbătă, 21 aprilie, la ora 17.30, librăria Humanitas de la Cișmigiu va găzdui o întâlnire cu  reputatul istoric de artă și profesor la Universitatea din Fribourg Victor Ieronim Stoichiță, care revine în fața cititorilor din București pentru prezentarea volumului Imaginea celuilalt. Negri evrei, musulmani și țigani în arta occidentală în zorii epocii moderne. 1453-1800, cea mai recentă carte publicată în seria de autor de la Editura Humanitas.
Conf. Silvia Colfescu
Foto: TNB

TNB: Silvia Colfescu prezintă conferinţa cu tema Povesti din Bucuresti - un oras cu vocatia supravietuirii

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Duminică 29 aprilie 2018, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, în cadrul programului Conferintele Teatrului National este invitata conferentiar Silvia Colfescu. Cu Povesti din Bucuresti, tema conferintei, dna Silvia Colfescu arata ca "asimilarea este una dintre căile de supraviețuire ale unui oraș care, de sute de ani, găsește mereu căi de supraviețuire. Și de înflorire. Pentru că lucrurile care nu cresc, mor. Iar București, mereu rănit, deseori disprețuit, în mare parte neîngrijit, este viu”.
Visul numarul 9, de David Mitchell
Foto: Humanitas

Lansare de carte: "Visul numărul 9" de David Mitchell - odiseea urbană a unui tânăr cu o imaginație debordantă, inspirată de cântectul legendarului John Lennon

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă așteaptă joi, 19 aprilie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) la lansarea romanului Visul numărul 9 de David Mitchell, recent apărut în traducerea lui Mihnea Gafița. Într-un registru stilistic uimitor, scriitorul britanic ne poartă în acest roman prin lumea halucinantă a metropolei Tōkyō, și, mai mult, prin cele mai misterioase peisaje ale viselor noastre. Romanul preia titlul cântecului #9 Dream de John Lennon, compozitorul preferat al personajului central.
Pierce Brown in Romania
Foto: Headsome Communication

De Ziua Cărții, Pierce Brown​, autorul volumului "Furia roșie"​, sosește în România

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Actualitate | Cultură
La începutul săptămânii viitoare, în perioada 23-25 aprilie, Pierce Brown​, unul dintre numele în ascensiune ale literaturii SF & Fantasy, vine în România, la învitația editorului său roman, Editura Paladin, imprint al Grupului Editorial ART. Scriitorul american se va intalni cu publicul roman miercuri, 25 aprilie, începând cu ora 14.00, la Apollo 111 (Palatul Universul, str. Actor Ion Brezoianu nr 23-25).
Scriitoarea Herta Muller
Foto: ICR Londra

Scriitoarea Herta Muller, laureată cu Premiul Nobel pentru Literatură, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru că nu și-a plătit cotizația

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Scriitoarea Herta Muller, laureată cu premiul Nobel pentru Literatură în 2009, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru că nu și-a plătit cotizația de 150 de lei pe an, a confirmat pentru HotNews.ro președintele USR, Nicolae Manolescu. Informația a fost publicată inițial de Libertatea. „Este suspendată, asta înseamnă că nu are drept de vot, atâta tot. În rest ea este membră”, a spus Manolescu. În prezent, se desfășoară alegerile pentru poziția de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, iar Herta Muller "nici nu a venit la alegeri, acum o săptămână", a adăugat Manolescu.

Participare romaneasca la Targul International de Carte de la Bialystok

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Pentru al doilea an consecutiv Romania este va fi prezenta, cu un stand propriu, la Târgul Internațional de Carte de la Białystok, singura manifestare de gen din partea de răsărit a Poloniei. La ediția din acest an, care va avea loc în perioada 20-22 aprilie, la standul romanesc vor fi prezentate cele mai noi volume apărute pe piața poloneză dintre care amintim Cea mai frumoasă poveste, de Adrian Cioroianu, Celelalte poveşti de dragoste, de Lucian Dan Teodorovici, Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu, de Dan Lungu şi Falsul Dimitrie, de Dumitru Crudu, poet nominalizat în acest an în Polonia la Premiul Poetul European al Libertății 2018.
Spectacolele Operetei bucurestene
Foto: Afis

​Jacques Offenbach și Johann Strauss-fiul în spectacolele Operetei bucureștene

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Pentru sfarsitul saptamanii Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" aduce in atentia publicului bucurestean doua dintre cele mai indragite spectacole puse in scena de Opereta bucuresteana: „Povestirile lui… Offenbach” de Jacques Offenbach si “Voievodul Țiganilor” de Johann Strauss-fiul.
Opera Inedita... la Palatul Mogosoaia
Foto: Afis

Opera Inedita... la Palatul Mogoșoaia

de D.S. HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduiește duminică 22 aprilie 2018, de la ora 12, un surprinzător recital înscris în cadrul ediției a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest. Sub genericul "Opera... Inedita", publicul va putea recunoște teme celebre din opere ca: Rigoletto, Don Carlos, Freischütz, Evgheni Oneghin, Mignon, în fantezii originale scrise pentru flaut și pian de: Giulio Briccialdi, Wilhelm Popp, Paul Taffanel și Emmanuel Pahud.

Krzysztof Warlikowski deschide Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova cu Poveștile africane ale lui Shakespeare

de D.S. HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare va avea loc în perioada 23 aprlie - 6 mai 2018 la Craiova. Ediția din acest an, cea de-a XI-a, desfășurată sub genericul "Planeta Shakespeare", se va deschide în data de 23 aprilie, ziua nașterii și morții lui William Shakespeare, cu spectacolul "Poveștile africane ale lui Shakespeare", prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia), în regia lui Krzysztof Warlikowski.
FIPB
Foto: Poster

Peste 150 de poeți, din peste 30 de țări, participă în luna mai la Festivalul Internațional de Poezie București

de D.S. HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Actualitate | Cultură
In luna mai, în Capitală debutează cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti. Timp de o săptămână, în perioada 14 - 20 mai, peste 150 de poeţi din peste 30 de ţări se vor reuni la Bucureşti, prilejuind publicului iubitor de poezie ocazia de a participa la mai mult de 30 de evenimente organizate în 10 spații culturale cunoscute din oraș: cele două sedii ale Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu 8 și Calea Griviței 64-66), Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" (Calea Victoriei 88), Librăria Humanitas Cișmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta 38), Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), Apollo 111 (Str. Ion Brezoianu 23-25 - Palatul Universul, Corp B, subsol), Tramvaiul 26 (Strada Cercului 6c), Casa Memorială "Tudor Arghezi - Mărțișor" (Strada Mărțișor 26).
Homo deus. Scurta istorie a viitorului, de Yuval Noah Harari
Foto: Polirom

Noutati editoriale Polirom: Homo deus. Scurtă istorie a viitorului, de Yuval Noah Harari

de D.S. HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Homo deus. Scurtă istorie a viitorului, de Yuval Noah Harari a aparut recent în traducerea Luciei Popovici, în colecţia "Historia" (coordonator Mihai-Răzvan Ungureanu) a Editurii Polirom. Yuval Noah Harari explorează proiectele, visurile şi coşmarurile care ne vor marca viitorul. Omul va încerca să devină asemenea zeilor, învingînd moartea şi creînd viaţa artificială. Este chiar următorul stadiu al evoluţiei - Homo deus. "Istoria a început cînd oamenii au inventat zeii şi se va sfîrşi cînd oamenii vor deveni zei." (Yuval Noah Harari)
"Mai are politica vreun sens? Instrumentele democratiei si povara populismului"
Foto: Humanitas

"Mai are politica vreun sens? Instrumentele democrației și povara populismului" - lansare de carte si dezbatere la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

de D.S. HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Sunteti invitati marți, 17 aprilie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea cărții "Mai are politica vreun sens? Instrumentele democrației și povara populismului" de Radu Carp, apărută recent la Editura Humanitas. La evenimentul de lansare si dezbaterile pe marginea volumului vor participa, alături de autor, Teodor Baconschi, scriitor și diplomat, Ioan Stanomir, politolog și publicist, și Alexandru Gussi, politolog.
Dana Borsan
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

​Un concert clasic Gluck - Mozart - Haydn cu Orchestra de Camerã Radio

de D.S. HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Orchestra de Cameră Radio propune publicului miercuri, 18 aprilie 2018, de la ora 19.00, la Sala Radio, un concert tipic pentru misiunea sa, cu un program Gluck - Mozart - Haydn dirijat de Gian Luigi Zampieri, un nume cunoscut melomanilor pentru echilibrul intrerpretărilor. Alături de Dansul furiilor din opera Orfeu şi Euridice de Ch. W. Gluck și Simfonia nr. 44 în mi minor, Trauersinfonie de J. Haydn, programul serii va mai oferi în interpretarea solistei concertiste a Orchestrelor Radio, Dana Borșan, Concertul nr. 27 în si bemol major pentru pian şi orchestră, KV 595 de W. A. Mozart.
'Solenoid', de Mircea Cartarescu - editie in limba spaniola
Foto: Librariile Humanitas
Miercuri, 18 aprilie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Discutii despre ediția în limba spaniolă a 'Solenoidului', cu Mircea Cărtărescu și invitații săi

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Miercuri, 18 aprilie, de la ora 19, Librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda unei discuții-eveniment despre ediția în limba spaniolă a romanului Solenoid de Mircea Cărtărescu, publicată la editura madrilenă Impedimenta la scurt timp după apariția în limba română, în traducerea lui Marian Ochoa de Eribe, cu o postfață semnată de criticul literar Marius Chivu.
LIKE CNDB 2018
Foto: Poster

​Duminică începe LIKE CNDB 2018!

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Centrul Național al Dansului București (CNDB) îi așteaptă pe iubitorii artelor performative la a cincea ediție a Festivalului LIKE CNDB, organizat în 2018 sub deviza You are the context/ Tu faci contextul. Cel mai important festival de dans contemporan al anului va debuta pe 15 aprilie la Centrul Național al Dansului București.
Dumitru Tepeneag
Foto: ICR

Prima expoziţie personală a scriitorului Dumitru Ţepeneag, la Paris

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Galeria Institutului Cultural Român de la Paris găzduiește în perioada 11 aprilie - 7 mai 2018 expoziţia "Mes rêves" (Visurile mele) - prima expoziţie personală semnată de scriitorul și, acum, artistul Dumitru Ţepeneag. Folosind un procedeu inedit de creaţie plastică, cu ajutorul imprimantei, artistul scanează «compoziţii - instalaţii» pe care le organizează chiar pe suportul pentru fotocopiere: flori, legume, hârtie de toate tipurile, propriul cap, diverse fragmente de lemn, fier sau plastic sunt elementele pe care artistul le folosește pentru a-și transpune propria viziune.
Festivalul International Shakespeare
Foto: Afis

"Festivalul Internaţional Shakespeare" se desfasoara intre 23 aprilie si 6 mai, la Craiova

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare va avea loc în perioada 23 aprilie - 6 mai 2018 la Craiova. Ediția din 2018 a Festivalului Internațional Shakespeare se desfășoară sub genericul "Planeta Shakespeare" si va aduce la Craiova peste 25 de spectacole din 13 țări. Festivalul se va deschide în data de 23 aprilie, ziua nașterii și morții lui William Shakespeare, cu spectacolul "Poveștile africane ale lui Shakespeare", prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia).
Iluzia-comica, de Pierre Coreneille
Foto: Afis spectacol

Iluzia comica, de Pierre Coreneille, în premieră la Teatrul EXCELSIOR

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Teatrul EXCELSIOR prezintă, joi 19 aprilie 2018, de la ora 19:00, la Sala „Ion Lucian”, premiera oficială a spectacolului Iluzia comică, o adaptare a piesei omonime a lui Pierre Corneille, în versiunea regizorală a Ancăi Ciuclaru. Iluzia comică degajă o libertate de expresie care amintește de estetica barocului: o comedie imperfectă sau o invenție bizară și extravagantă, așa cum autorul însuși își definea piesa, Iluzia comică farmecă spectatorul prin caracterul ei bizar, neconvențional: oscilând între dramă și comedie, între tragedie și bufonerie, sub semnul întrebării: Dacă realitatea în sine nu este altceva decât iluzie, teatru?

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică