CULTURĂ
Târgul Mărţişorului la MŢR
Foto: Afis

Târgul Mărţişorului la Muzeul Ţăranului Roman

de D.S. HotNews.ro
Muzeul Național al Țăranului Român organizează în perioada 27 februarie - 03 martie 2019, Târgul Mărțișorului. Eveniment de referință în peisajul târgurilor bucureștene, editia 2019 a târgului reunește 271 de participanți. Târgul va avea loc în curtea interioară a MNTR, sala Acvariu, holul de intrare - Studioul Horia Bernea, Sala Foaier.
​Băieții sensibili:cum să devină mai puternici, de Betsy de Thierry
Foto: Coperta carte

Băieții sensibili: cum să devină mai puternici, de Betsy de Thierry - o carte care demontează miturile educației băieților

de D.S. HotNews.ro
Scrisă de o femeie care este nu doar psihoterapeut, ci și mama a patru băieți, cartea Băieții sensibili: cum să devină mai puternici, apărută de curând la editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei, este un ghid pentru orice adult care vrea să înțeleagă și să ajute băieții sensibili să își atingă adevăratul potențial rămânând ei înșiși.
Galileo Galilei: Sidereus nuncius sau Anunțul stelar
Foto: Humanitas

Horia-Roman Patapievici vorbeşte despre cartea lui Galileo Galilei Sidereus nuncius sau Anunțul stelar

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas vă invită joi, 21 februarie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o conferință susținută de Horia-Roman Patapievici despre cartea lui Galileo Galilei Sidereus nuncius sau Anunțul stelar, prima traducere în limba română a lucrării care a schimbat din temelii felul nostru de a privi lumea.
Liviu Prunaru: foto Constantin Barbu
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Violonistul Liviu Prunaru solist și dirijor pe scena Sălii Radio

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Violonistul Liviu Prunaru, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal Stradivarius „Pachoud” din 1694 - va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și... dirijor. Artistul roman impreună cu pianista Lorena Țecu și Orchestra de Camera Radio va prezenta un program ce conține creații semnate de Mozart, Haydn și Mendelssohn.
Ulrich Drechsler Liminal Zone 2019
Foto: Afis concert

Ulrich Drechsler’s Liminal Zone - Jazz de colecție la București și Cluj-Napoca

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Feb 2019 Actualitate | Cultură
​Liminal Zone, un proiect fabulos al maestrului austriac al saxofonului, Ulrich Drechsler, este adus la București și la Cluj, direct de pe scena faimoasei Musik Verein din Viena, de către Jazz Fan Rising și Forumul Austriac București. Concertele vor avea loc pe 25 februarie, ora 19.00, la Sala Radio România Cluj (str. Donat, nr. 160) și pe 26 februarie, ora 19.00, la Sala "Elvire Popesco" a Institutului Francez din București (Bd Dacia, nr.77).
Catedrala Mantuirii Neamului - macheta
Foto: Patriarhia Romana

„Credința absolută” în Dumnezeu este mai răspândită în Europa Centrală și de Est

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 20 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Europa prezintă o falie geografică distinctă atunci când vine vorba de certitudinea credinței.Conform unui studiu realizat de Pew Research Center din Washington DC, sunt mai puțini vest-europeni care-și declară credința într-un Dumnezeu creștin în comparație cu populația din Europa Centrală și de Est (ECE), potrivit Rador, care citează Euronews.
Cristian Mandeal si Stefan Cazacu
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Dirijorul Cristian Mandeal și violoncelistul Ștefan Cazacu, în concert extraordinar, la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Dirijorul Cristian Mandeal, unul dintre cei mai mari dirijori români, și tânărul violoncelist Ștefan Cazacu, urcă pe scena Sălii Radio vineri, 22 februarie (19.00), alături de Orchestra Naţională Radio pentru a susţine un concert extraordinar cu un program ce reunește lucrări a 4 mari compozitori: Schubert, Ceaikovski, Dvořak și Brahms.
„Răzbunarea iertării“ de Eric-Emmanuel Schmitt
Foto: Humanitas
Lansare de carte miercuri, 20 februarie

"Răzbunarea iertării" de Eric-Emmanuel Schmitt : patru texte surprinzătoare și tot atâtea ipostaze ale volatilei relații dintre vinovăție și iertare

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 20 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea volumului de nuvele Răzbunarea iertării de Eric-Emmanuel Schmitt, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, în traducerea lui Laurențiu Malomfălean. Maestru al nuvelei - gen literar care i-a adus un Premiu Goncourt în 2010 - Eric-Emmanuel Schmitt le oferă cititorilor săi, cu acest nou volum, patru texte surprinzătoare și tot atâtea ipostaze ale volatilei relații dintre vinovăție și iertare.
M.C Donici: "Lângă Brâncuși. Expoziție de o oră”
Foto: Afis

M.C Donici: "Lângă Brâncuși. Expoziție de o oră”, marti 19 februarie, între orele 13 și 14

de ?D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Mihai - Corneliu Donici anunță expoziția inedita dedicată Zilei lui Brancuși. In stilul său neconvențional, expoziția, care va dura timp de o ora (fix!), vorbește despre lumea formelor brâncușiene si va avea loc marți, 19 februarie 2019, între orele 13 și 14, lângă bustul lui Brâncuși (Facultatea de Artă a Universităţii de Vest Timişoara ).
De Mărțișor, Târg... cu tâlc
Foto: Muzeul Satului

De Mărțișor... Târg cu tâlc, la Muzeul Satului din București

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 26 februarie - 8 martie 2019, de marți până duminică, între orele 9:00 - 17:00, la Târgul de Mărțișor, organizat cu ocazia venirii primăverii. Ca în fiecare an, meșteri populari și artiști plastici vor expune cele mai frumoase mărțișoare, pe care vizitatorii le pot cumpăra spre a le oferi drept cadou celor dragi.
Jazz la Stagiunea de colectie
Foto: Afis

Sonorități jazzistice românești la Biblioteca Națională a României

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Cel de-al treilea sezon al Stagiunii de colecție găzduit de Biblioteca Națională a României continuă. Pentru prima dată în actuala stagiune, publicul va fi invitat să se bucure de lumea sonoră fascinantă a armoniilor și improvizațiilor jazzistice. Evenimentul va avea loc luni, 25 februarie 2019, de la ora 17,30, iar protagoniști sunt vocalista Marta Popovici și trupa On the Fly.
Frica:Trump la Casa Albă, de Bob Woodward
Foto: Editura Litera

​Noutati la editura Litera: Frica:Trump la Casa Albă, de Bob Woodward

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Frica:Trump la Casa Albă, recent aparută în colecția de nonficțiune Kronika, la Editura Litera, reprezintă portretul cel mai intim al unui președinte american în funcție, așa cum doar celebrul jurnalist Bob Woodward îl poate realiza. Bob Woodward reușește în “Frica” să surprindă întreg spectrul elementelor care alcătuiesc profilul președinției lui Donald Trump, dezvăluind secvențe și detalii neștiute despre nenumărate situații de criză cu care Casa Albă s-a confruntat din pricina unui președinte impulsiv, nestatornic și profund incapabil să se ridice la nivelul cerințelor funcției sale.
Maria Teslaru
Foto: Facebook/ TNB.Ro

A murit actrița Maria Teslaru

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 17 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Teatrul Național I.L.Caragiale din București anunță că actrița Maria Teslaru a încetat din viață. Actrița avea 63 de ani. "De la „Trilogia antică” la „Burghezul gentilom”, fiecare spectacol în care a jucat din 1990 încoace pe scenele TNB va rămâne atins de talentul și de harul său", a transmis TNB pe Facebook.
Spectacolul 'Apolodor'
Foto: Teatrul Tandarica

Spectacolul "Apolodor" în avanpremieră la Teatrul Ţăndărică

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Povestea pinguinului "Apolodor", după un text de Gellu Naum, în regia Silviei Roman, va fi prezentată în avanpremieră pe 25 februarie, la Teatrul Ţăndărică, informează Agerpres. Spectacolul ilustrează povestea unui pinguin de la circ, căruia i se face dor de "fraţii săi din Labrador" şi porneşte în aventura vieţii lui spre casa natală.
Cartea România, te iubesc! - se lanseaza la Iasi
Foto: Humanitas

Lansarea cartii „România, te iubesc!“ la Iași, marți, 26 februarie, Aula BCU

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu și Cristian Leonte vor intra în dialog cu publicul din Iași despre cartea „România, te iubesc!“ apărută la Humanitas și reportajele care au stat la baza ei. Evenimentul de lansare de la Iasi va avea loc marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“.
Insomniacii
Foto: Afis spectacol

​Insomniacii, in premiera la Timisoara

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Trei vedete din celebrul sitcom românesc Las Fierbinți vin, în premieră, la Timișoara cu o comedie scrisă chiar de primul scenarist al acestui serial, Mimi Brănescu: Insomniacii. Cei trei insomniaci Leonid Doni, Gheorghe Ifrim și Marius Chivu vor juca spectacolul luni, 18 martie 2019, de la ora 19, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara.
Ecaterina Vrana Gora
Foto: Facebook/ Ecaterina Vrana

Anunț umanitar: Pictoriţa Ecaterina Vrana Gora are nevoie de masă trombocitară pentru a trăi

de Redacția HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Pictoriţa Ecaterina Vrana Gora este internată la Spitalul Colţea și se află într-o situaţie critică: artista are nevoie de masă trombocitară pentru a supravieţui. Apropiații fac apel către donatorii de sânge pentru a o ajuta.
Pandantiv Bufnita
Foto: artmark.ro

Licitația de Mărțișor la Artmark: Bijuterii și Artă Decorativă

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Primavara este ademenita de Artmark cu o licitatie de Martisor. O excepțională selecție de bijuterii Art Nouveau sau de o frumusețe contemporană, ieșite din mâinile talentate ale creatorilor de la răscrucea secolelor ori recenți, se asortează oricând ținutelor actuale, ce au voie să fie elegante: Mărțișorul nu se demodează!
Oana Ionel: 'Danube- River as Experience'
Foto: Afis expozitie

Dunarea, pictată şi expusă la ICR

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Cultură
“Danube- River as Experience”, expoziţia personală a Oanei Ionel va avea loc la Institutul Cultural Român în perioada 15 - 19 februarie 2019. Proiectul artistei bucurestene include o selecție a picturilor realizate în anul 2018.
Conferintele Despre lumea in care traim
Foto: Afis

Conferințele Despre lumea în care trăim - cum văd experții încălzirea globală, explorarea spațiului, propaganda în epoca digitală sau viitorul medicinei

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Seria de conferințe Despre lumea în care trăim, aflată în 2019 la ediția a doua, își propune să acorde experților locul central pe scena Ateneului. Cinci dintre cele șapte conferințe care se vor desfășura între 23 și 27 februarie la Ateneul Român transformă subiectele cel mai intens dezbătute în spațiul public din ultimii ani în prelegeri sprijinite pe cercetări de lungă durată care sunt urmate de dialoguri în profunzime.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version