CULTURĂ
"KOUYOU- sonoritati de toamna japoneza
Foto: Asociatia Pro Valores

​"KOUYOU” - sonorități de toamnă japoneză, în finalul Stagiunii de la Castelul Peleș

de D.S. HotNews.ro
Ediția a-X a a Stagiunii “Sunetul Muzicii” se incheie sâmbătă 27 octombrie 2018, cu laureații Concursului “România” de la Tokyo, organizat de Romanian Music Society in Japan, care  vor prezenta în fața iubitorilor artei sunetelor de la noi un program deosebit de spectaculos.
Vila Minovici 1
Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

Secretele Vilei cu clopoței se dezvăluie publicului. Vernisajulul expoziției „Vila Dr. Nicolae Minovici: Restitutio II”

de D.S. HotNews.ro
Muzeul Municipiului București anunță vernisajul expoziției „«Vila Dr. Nicolae Minovici»: Restitutio II”, care va avea loc marți, 23 octombrie, ora 19.00 la Muzeul Dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1). «Vila cu clopoței» sau «Vila neodihnei», cum este cunoscută vila doctorului Nicolae Minovici, își redeschide colecțiile si vizitatorii vor avea bucuria de a vedea restaurat întregul muzeu.
Lumea in armonie - poster festival
Foto: Festival Enescu

Orchestra Filarmonicii din Berlin deschide Festivalul "George Enescu" în 2019. Noutățile ediției: interpreți, repertoriu, organizare

de D.S. HotNews.ro
Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu (31 august - 22 septembrie 2019, București, România) va aduce publicului mai multe premiere, atât din perspectiva prezențelor artistice, cât și din cea a spectacolelor propuse și a organizării. Ediția 2019 a festivalului se va desfășura sub motto-ul - Lumea în armonie! Pe 31 august 2019, Festivalul Internațional George Enescu se va deschide cu un concert extraordinar susținut de Orchestra Filarmonicii din Berlin, anunță organizatorii festivalului.
Duo Kitharsis
Foto: Poster

Recital Duo Kitharsis la Biblioteca Nationala a Romaniei

de D.S. HotNews.ro
Volumul 4 al seriei de concerte "Stagiunea de Colecție" cuprinde recitalul sustinut de Duo Kitharsis ce va avea loc luni 29 octombrie 2018, de la ora 17,30, in sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22). Pentru acest recital membrii Duo Kitharsis, chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, au pregatit un program 100% romanesc.
"Dimineata pierduta", dramatizare de Catalina Buzoianu
Foto: Afis

Lansarea volumului "Dimineață pierdută", dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul omonim de Gabriela Adameșteanu

de D.S. HotNews.ro
Marți, 23 octombrie 2018, ora 19:00, la Muzeul Național al Literaturii Române - sala Perpessicius (Strada Nicolae Crețulescu 8, București) va avea loc lansarea volumului "Dimineață pierdută", dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul omonim de Gabriela Adameșteanu, Editura Tracus Arte, 2018.
François-Henri Désérable - Un anume domn Piekielny
Foto: Humanitas

François-Henri Désérable, câștigătorul Premiului Goncourt - Alegerea României 2017, vine la Bucureşti şi Timişoara

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Scriitorul francez François-Henri Désérable, câștigătorul Premiului Goncourt – Alegerea României 2017, se va afla în România, în perioada 30 octombrie - 2 noiembrie, pentru un turneu literar, cu romanul Un anume domn Piekielny, la Bucureşti şi Timişoara, la invitaţia Institutului Francez din România şi a Editurii Humanitas Fiction. Cu această ocazie, va fi lansată ediția în limba română a romanului Un anume domn Piekielny, apărută la Editura Humanitas Fiction, în colecția „Raftul Denisei“.
Pianista Axia Marinescu
Foto: Palatele Brancovenesti

​Recital Axia Marinescu la Palatul Mogoșoaia

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită  duminică, 28 octombrie 2018, de la ora 17, în Sala Scoarțelor la recitalul susținut pianista de origine română Axia Marinescu.
Sigla Godot Cafe Teatru
Foto: Godot Cafe Teatru

Godot Cafe Teatru nu va mai funcționa în clădirea de pe strada Blănari din cauza stării avansate de degradare și suspendă toate spectacolele din perioada următoare

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 19 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Godot Cafe Teatru nu va mai funcționa în clădirea de pe strada Blănari nr. 14 din centrul istoric al Bucureștiului, din cauza stării avansate de degradare, iar toate spectacolele programate în perioada următoare au fost suspendate, au anunțat vineri reprezentanții teatrului privat.
George Ivascu
Foto: Agerpres

Ministrul Culturii s-a întâlnit cu producători de filme din SUA şi Marea Britanie, pentru a discuta despre viitoarele proiecte ce vor fi filmate în ţară

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 19 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a avut vineri, o întâlnire cu un grup de producători de film din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, prezenţi în România pentru a trasa conceptele şi detaliile viitoarelor proiecte ce vor fi filmate în ţară.
SAFTITA, cu Marius Mihalache
Foto: Afis spectacol

Săftița lui Marius Mihalache revine la TNB, in noiembrie, cu patru concerte

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Cu 4 reprezentații programate în luna noiembrie, în zilele de 2, 3, 23 și 24, SĂFTIȚA lui Marius Mihalache împreună cu Marius Mihalache Band revin în Sala Studio, la TNB. Concertul SĂFTIȚA (Balkanic Project by Marius Mihalache) a fost inclus, din această toamnă, în repertoriul permanent al Teatrului Național ”I.L.Caragiale”.
Eric-Emmanuel Schmitt: Foto Roberto Frankenberg
Foto: Humanitas

Scriitorul și dramaturgul Eric-Emmanuel Schmitt va fi prezent la Festivalul Național de Teatru (FNT), în perioada 24–26 octombrie

de D.S. HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Celebrul scriitor și dramaturg Eric-Emmanuel Schmitt se va afla la București, în perioada 24–26 octombrie, la invitația Editurii Humanitas Fiction și a Festivalului Național de Teatru (FNT), cu prilejul premierei spectacolului Copilul lui Noe (adaptare a romanului omonim, acum într-o nouă ediție, în traducerea Ilenei Cantuniari) și a lansării celui mai recent roman al său, Omul care vedea dincolo de chipuri, în traducerea Lilianei Donose-Samuelsson, informeaza editura Humanitas.
Spectacolul 'In parc'
Foto: Poster

Spectacolul "În Parc", de Radu Iacoban, va închide Festivalul Tânăr de la Sibiu 2018

de D.S. HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Spectacolul „În Parc”, de Radu Iacoban, va închide cea de-a patra ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu, pe 11 noiembrie 2018, de la ora 19.00, la Teatrul Gong. Alte patru spectacole românești fac parte din programul Festivalului Tânăr de la Sibiu: „Regele moare” (Teatrul de Animație Țăndărică), de Eugène Ionesco, adaptare și regie de Eliza Păuna, „Totul e foarte normal” (Centrul de Teatru Educațional Replika), de Alexa Băcanu, „EAT ME” (Create.Act.Enjoy), de Alexandra Felseghi, și „Identic natural” (Asociația Art No More), de Elena Vlădăreanu și Robert Bălan.
Povestiri de tinut in palma, de Yasunari Kawabata
Foto: Humanitas

Seară japoneză dedicată volumului „Povestiri de ținut în palmă“ de Yasunari Kawabata

de D.S. HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 18 octombrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară japoneză dedicată lansării volumui Povestiri de ținut în palmă de Yasunari Kawabata, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, traducerea fiind semnată de Flavius Florea.
RADIRO 2018
Foto: Poster

Festivalul orchestrelor radio ”RadiRo” începe pe 18 noiembrie

de D.S. HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Singurul festival din lume dedicat orchestrelor radio, ”RadiRo" - Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio, un eveniment produs și organizat de Radio România, ajuns la a IV-a ediție, se va desfășura între 18 și 25 noiembrie 2018 și va aduce în fața publicului din România câteva dintre cele mai prestigioase orchestre europene.
Dragostea celor trei portocale
Foto: Teatrul Stela Popescu

Dragostea celor trei portocale de Carlo Gozzi în 28 octombrie la Teatrul "Stela Popescu"

de D.S. HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Actualitate | Cultură
În seara de 28 octombrie, de la ora 19, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, se va juca spectacolul Dragostea celor trei portocale după o schiţă de Carlo Gozzi, în regia lui Michele Modesto Casarin, producţie a Teatrului Stela Popescu.
Cvartetul Solaris
Foto: Poster

Cvartetul Solartis în "Stagiunea de colecție" de la Biblioteca Națională

de D.S. HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Cvartetul Solartis este protagonistul volumului cu numărul 3 al Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României. Concertul va avea loc luni 22 octombrie 2018, de la ora 17,30, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22) și este parte din proiectul "100 de ani în 100 de concerte" organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.
Sit arheologic Pompeii
Foto: Wikimedia Commons

O inscripție pune sub semnul îndoielii data distrugerii orașului Pompeii

de Anda Zahiu HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Cultură
O inscripție descoperită recent demonstrează că orașul Pompeii nu a fost distrus pe 24 august, 79, așa cum susțin cei mai mulți istorici, ci cu două luni mai târziu, relatează Le Monde.

Teatrul Mic va avea o nouă sală în Centrul Vechi din Bucureşti

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Teatrul Mic invită spectatorii într-un nou spaţiu dedicat spectacolelor, Sala Studio, amenajată într-o clădire de secol XIX, recent renovată, cu o istorie impresionantă de peste 150 de ani, aflată pe strada Gabroveni nr. 57, informeaza news.ro.
Cele mai frumoase laude, de Iacopone da Todi
Foto: Humanitas

​A 50-a ediție a "Serilor italiene" Humanitas, dedicată volumului Le più belle laude/Cele mai frumoase laude, de Iacopone da Todi

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Sunteți invitați miercuri, 17 octombrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la cea de 50-a ediție a „Serilor italiene“ Humanitas, dedicată apariției volumului bilingv Le più belle laude/Cele mai frumoase laude de Iacopone da Todi.
Lansari de carte FNT 2018
Foto: UNITER

Lansările de carte in cadrul FNT 28

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Cultură
Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Naţional de Teatru propune şi în acest an o suită de evenimente dedicate aparițiilor editoriale, care vor reprezenta, ca de fiecare dată, un important centru de greutate al întregului complex de manifestări culturale derulate în Bucureşti între 19 şi 29 octombrie.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version