Drink Insider
Crama Ajimu Budoushu Koubou, Japonia
Foto: visitjapanesewinery.com

Istorii Drink Insider: Vinul japonez - o poveste fascinantă. Viticultura japoneză - bazată exclusiv pe soiuri locale. Japonezii preferă vinurile din Franţa şi Chile. Consumul de Sake - în declin

de Razvan Avram Smile Media
Istoria vinului japonez, care sunt soiurile de viţă-de-vie cultivate în Japonia şi ce preţ au plătit japonezii pentru a se racorda culturii băuturilor occidentale. Natura nu a fost generoasă cu Japonia, cel puţin în ceea ce priveşte cultivarea viţei-de-vie. O climă umedă, cu multe precipitaţii şi un sol foarte acid sunt provocările cărora viticultura japoneză a trebuit să le facă faţă, din cele mai vechi timpuri.
Valeriu V. Cotea
Foto: Captura YouTube

​VIDEO INTERVIU Valeriu V. Cotea: "Cisternele din beton sunt ca nişte garsoniere pentru vin"

de Razvan Avram HotNews.ro
Marţi, 27 Apr 2021 Drink Insider
Un dialog cu Valeriu V. Cotea - profesor, cercetător şi degustător de vin, pe o temă mai puţin cunoscută: fermentarea şi maturarea vinului în beton. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru DrinkInsider by HotNews.ro, Valeriu V. Cotea a vorbit despre istoria vaselor din beton, avantajele şi dezavantajele lor, o serie de forme folosite (cub, piramidă, amforă, ou) şi cum acestea pot ajuta, în egală măsură, atât vinul cât şi marketingul vinului.
Ciprian Paleologu - artist vizual
Foto: DrinkInsider
Articol susținut de Crama Oprișor ​

​VIDEO INTERVIU Ciprian Paleologu, artist vizual: „În timpul zilei, ne consumăm existenţa, bifăm sarcini şi uităm să ne bucurăm de viaţă. Trăim o moarte progresivă, cotidiană”

de Răzvan Avram DrinkInsider
Marţi, 20 Apr 2021 Drink Insider
O discuţie amicală cu Ciprian Paleologu - artist vizual şi lector la UNArte Bucureşti, despre un nou concept din ciclul „artă şi vin” de la Crama Oprişor: Ezoterik Primo. Este vorba despre un Chardonnay dulce, din recolta anului 2012, lansat cu ocazia echinocţiului de primăvară 2021, sâmbătă, 20 martie, exact la ora 11:37 AM.
Marian Timofti, somelier
Foto: Captura YouTube

​VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Dacă asocierea dintre vin şi mâncare este bine făcută, vom simţi un curcubeu pe cerul gurii"

de Răzvan Avram HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Drink Insider
Un dialog cu Marian Timofti - somelier şi instructor de somelieri, care descrie bazele asocierii vinului cu mâncarea. În premieră, puteţi urmări o demonstraţie de folosire a unei aplicaţii pentru PC, cu ajutorul căreia evaluăm scorul asocierii dintre un vin şi un preparat culinar.
Mirela Heizer
Foto: Captura YouTube

VIDEO INTERVIU Mirela Heizer, inspector ONVPV: „Degeaba am recomandat producătorilor de vin să planteze soiuri româneşti, majoritatea au preferat soiurile internaţionale”

de Razvan Avram Smile Media
Marţi, 6 Apr 2021 Drink Insider
Mirela Heizer - inspector de specialitate ONVPV, punctează cele mai importante informaţii referitoare la soiurile nobile româneşti de viţă-de-vie: ce înseamnă „soi nobil” şi cum se recunoaşte el, care sunt principalele soiuri nobile româneşti, ce culoare de vin predomină în piaţa românească, de ce soiurile româneşti sunt minoritare faţă de cele internaţionale, de ce producătorii din România nu sunt interesaţi de exporturi, de ce la noi s-au plantat mai mult soiuri internaţionale, ce avantaje are un producător local de vin care vinde soiuri româneşti.
Luminita Izakis
Foto: Captura YouTube
​Articol susţinut de Crama Oprişor

​VIDEO INTERVIU Luminiţa Tzakis - director de vânzări, Crama Oprișor: "Preţul vinului nu va creşte. Consumatorii vor cumpăra la fel de mult vin, dar vor opta pentru gamele cu preţuri mai mici"

de Razvan Avram Smile Media
Marţi, 30 Mar 2021 Drink Insider
Un dialog cu Luminiţa Tzakis - director de vânzări la Crama Oprişor, care face o analiză şi o prognoză a consumului de vin, în retail şi în horeca, pentru anul 2021. Aflăm informaţii la zi despre oferta de vinuri şi preţurile de vânzare, dar şi despre schimbările survenite în comportamentul de consum al clienţilor şi strategiile de poziţionare în piată ale producătorilor de vin.
Marian Timofti, somelier
Foto: Hotnews

VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Extragerea dopului prin capişon: e oribil să vezi un vin servit într-o asemenea manieră"

de Razvan Avram HotNews.ro
Marţi, 23 Mar 2021 Drink Insider
Un dialog cu Marian Timofti - somelier şi instructor de somelieri, care parcurge ABC-ul deschiderii unei sticle de vin: tăierea capişonului şi extragerea dopului. În plus, aflăm de ce nu trebuie să scoatem dopul cu zgomot şi de ce îl mirosim imediat după extragere. O discuţie dedicată mai degrabă amatorilor decât specialiştilor.
Mircea Matei, director general Villa Vinèa
Foto: Captura YouTube
​Articol susţinut de Paharnicul.ro

VIDEO INTERVIU Mircea Matei, director general Villa Vinea: "La eveniment, am fost emoţionat toată seara, fiindcă aici, în vârful dealului, dacă pica internetul nu mai aveam soluţie de rezervă"

de Razvan Avram Smile Media
Marţi, 16 Mar 2021 Drink Insider
Mircea Matei - director general la crama Villa Vinèa, descrie, pas cu pas, organizarea şi desfăşurarea unei lansări şi degustări online de vin. Un veritabil studiu de caz. Bonus: analiza SWOT a evenimentului şi un anunţ în premieră. O discuţie dedicată pasionaţilor de vin şi de marketing online.
Marian Timofti, somelier
Foto: Captura YouTube

​VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Paharul de vin se ţine doar de picior. Nu e un moft, avem o explicaţie tehnică pentru această regulă"

de Razvan Avram HotNews.ro
Marţi, 9 Mar 2021 Drink Insider
Marian Timofti - somelier şi instructor de somelieri, trece în revistă câteva capitole din abecedarul paharului de vin: cum alegem paharul în funcţie de vin, cât umplem, cum ţinem, cum spălăm şi cum păstrăm un pahar de vin. O discuţie dedicată mai degrabă amatorilor decât specialiştilor.
Mihai Cristian Focea - enolog, Gramma Wines
Foto: Captura YouTube
Articol susţinut de Paharnicul.ro

VIDEO INTERVIU Mihai Cristian Focea - enolog, Gramma Wines: "Feteasca Neagră din recolta 2019 a atins un nivel de calitate pe care-l obţii doar o dată la 10 ani"

de Razvan Avram Smile Media
Marţi, 2 Mar 2021 Drink Insider
Mihai Cristian Focea, enolog la Gramma Wines, demonstrează că mitul conform căruia „nu se pot face vinuri roşii de bună calitate în nordul României” este fals. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru DrinkInsider by HotNews.ro, Mihai Focea povesteşte cum se poate obţine o Fetească Neagră reuşită într-o zonă ceva mai rece, ce influenţă au factorii climatici şi cât poate interveni enologul. El s-a mai referit şi la preferinţele consumatorilor în ceea ce priveşte concentraţia alcoolică a vinurilor, dar şi la preţul vinului şi la ponderea lui într-o notă de plată la restaurant.
Veronica Gheorghiu - enolog, Crama Oprișor
Foto: Captura YouTube
​Articol susţinut de Crama Oprişor

VIDEO INTERVIU Veronica Gheorghiu - enolog, Crama Oprișor: Culoarea vinului rozé nu e „un dat de la natură”. Producătorul hotărăşte nuanţa, în funcţie de tendinţele de consum

de Razvan Avram Smile Media
Marţi, 23 Feb 2021 Drink Insider
Veronica Gheorghiu, enolog la Crama Oprișor, dezvăluie câteva dintre secretele vinului rozé. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru DrinkInsider by HotNews.ro, Veronica Gheorghiu arată de ce vinul rozé nu e o invenţie de dată recentă, face o trecere în revistă a metodelor de producţie ale acestui tip de vin, descrie cum se schimbă gustul în funcţie de intensitatea culorii şi explică de ce nu se produce rozé prin amestecul de vin alb cu vin roşu.
Mirela Heizer, inspector ONVPV
Foto: Hotnews

​VIDEO INTERVIU Mirela Heizer, inspector ONVPV: "Nu există vin negru, există doar vin roşu din struguri negri. Nu există vin cu zero sulfiţi"

de Răzvan Avram HotNews.ro
Marţi, 16 Feb 2021 Drink Insider
Mirela Heizer - inspector de specialitate ONVPV, explică, pentru cititorii HotNews.ro, cum se citeşte eticheta unei sticle de vin. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru DrinkInsider, Mirela Heizer descifrează semnificaţia unor informaţii trecute (sau omise), de către producătorii de vin, pe etichetele sticlelor: menţiunile „DOC/IGP/Varietal”, sulfiţii, tăria alcoolică, anii de recoltă, soiurile de struguri, culoarea vinului, medaliile, ediţiile limitate etc.
Valeriu V. Cotea
Foto: Captura YouTube

VIDEO INTERVIU Valeriu V. Cotea: "Când vorbim de vinuri mari, fiecărui tip de vin îi corespunde o anumită pădure din care se fac butoaiele"

de Razvan Avram Smile Media
Marţi, 9 Feb 2021 Drink Insider
Valeriu V. Cotea - profesor, cercetător şi degustător de vin, a acceptat provocarea unui dialog la distanţă despre povestea de dragoste dintre vin şi lemn. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru DrinkInsider by HotNews.ro, Valeriu V. Cotea a vorbit despre maturarea vinului, aportul aromatic al lemnului şi tipurile de lemn folosite, dar s-a referit şi la fabricarea baricurilor şi la modul cum un enolog le poate folosi, la limita între ştiinţă şi artă.
Claudia Horşia - şef de laborator, Grupul Jidvei
Foto: Captura YouTube
Articol susţinut de Jidvei​

VIDEO INTERVIU Claudia Horşia - şef de laborator, Grupul Jidvei: "Vinul, după laptele matern, este cel mai complex aliment"

de Razvan Avram Smile Media
Marţi, 2 Feb 2021 Drink Insider
Claudia Horşia, şef de laborator la Grupul Jidvei, a acceptat provocarea unui dialog la distanţă despre rolul laboratorului de analiză şi control la o cramă. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru Drink Insider by HotNews.ro, Claudia Horşia a vorbit despre moştenirea lăsată de Louis Pasteur în domeniul enologiei, a explicat rolul laboratorului în obţinerea unor vinuri de calitate, a demontat mitul „durerilor de cap” date de sulfiţii din vin, dar s-a referit şi la vinurile Jidvei din recolta 2020 şi la campania „must de Jidvei”.
Răzvan Avram
Foto: DrinkInsider

​Drink Insider tips: Dacă bem doar un pahar sau două, cu restul vinului din sticlă, ce facem?

de Răzvan Avram HotNews.ro
Marţi, 26 Ian 2021 Drink Insider
Vă place să beţi un pahar de vin, alb, rozé sau roşu, la sfârşitul unei zile de muncă? Evident! Dar ce faceţi cu restul vinului din sticlă? De obicei, butelia va lua drumul frigiderului, asta după ce îi repuneţi dopul original, sau un dop special, în cazul fericit în care aveţi o pompă de vid pentru vin.
Gabriel Roceanu - director general, Crama Oprişor
Foto: Captura YouTube
​Articol susţinut de Crama Oprişor

VIDEO INTERVIU Gabriel Roceanu - director general, Crama Oprişor: Vinul de casă, pro şi contra

de Razvan Avram Smile Media
Marţi, 19 Ian 2021 Drink Insider
Gabriel Roceanu, director general la Crama Oprişor, a acceptat provocarea unui dialog la distanţă despre clasicul subiect al „vinului de casă”. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru Drink Insider by HotNews.ro, Gabriel Roceanu a vorbit despre diferenţele dintre soiurile hibride şi cele nobile, despre argumentele pro şi contra vinului de ţară/de balcon/de garaj, despre mitul „vinului din pastile”, dar s-a referit şi la modul în care cramele autorizate pot să câştige încrederea consumatorilor.
Razvan Avram
Foto: DrinkInsider

​Istorii Drink Insider: "Lotul Căpşunica", un cadou otrăvit pentru viticultorii europeni

de Razvan Avram Smile Media
Marţi, 12 Ian 2021 Drink Insider
„Vinul de ţară” este egalat, în legendele urbane autohtone, doar de celebrele „ouă de ţară” sau de mult râvnitele „găini de ţară”. De cele mai multe ori, despre acest vin rustic, se spune că este „foarte natural”, „extrem de sănătos”, „fără sulfiţi” şi sintagmele elogioase ar putea continua. Cât adevăr conţin aceste afirmaţii, vom încerca să desluşim în cele ce urmează.
Marian Timofti
Foto: Captura YouTube

VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Şcolile de somelieri din România scot absolvenţi pe bandă rulantă"

de Razvan Avram Smile Media
Marţi, 5 Ian 2021 Drink Insider
Marian Timofti, somelier şi formator de somelieri, a acceptat provocarea unui dialog la distanţă despre coordonatele moderne ale meseriei de somelier. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru Drink Insider by HotNews.ro, Marian Timofti a vorbit, cu multă sinceritate, despre tarele şcolilor de somelieri din România, dar s-a referit şi la dezinteresul manifestat de autorităţi faţă de acest sistem privat de învăţământ.
Razvan Avram
Foto: DrinkInsider

Drink Insider tips: Câteva posibile asocieri ale vinului cu preparatele tradiţionale româneşti prezente pe masa de Revelion

de Razvan Avram Smile Media
Miercuri, 30 Dec 2020 Drink Insider
Când vine vorba de meniul de Revelion, românul pune pe masă o listă destul de lungă cu preparate tradiţionale. Cu această ocazie, cumpătarea şi moderaţia sunt ceva mai greu de avut în vedere, aşa că vă recomand, cu încredere, să căutaţi şi să respectaţi sfaturile nutriţioniştilor. În ceea ce mă priveşte, nu voi face decât să vă sugerez, fără pretenţia de a emite reguli general valabile, câteva posibile asocieri ale vinului cu patru preparate tradiţionale româneşti nelipsite de pe masa de Revelion.
Ciprian Paleologu
Foto: Captura YouTube
​Articol susţinut de Crama Oprişor

​VIDEO INTERVIU Ciprian Paleologu, artist vizual: "Când mă uit la etichetele unor vinuri româneşti, văd multă banalitate şi o siguranţă a omului fricos"

de Razvan Avram Smile Media
Marţi, 22 Dec 2020 Drink Insider
Ciprian Paleologu, artistul vizual care se află în spatele multor game şi etichete de vin ale Cramei Oprişor, a acceptat provocarea unui dialog la distanţă despre imaginea şi aspectul vizual al vinului. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru Drink Insider by HotNews.ro, Ciprian Paleologu a vorbit despre importanţa redusă acordată de degustătorii profesionişti aspectului vizual al vinului, despre culorile de vin care ne atrag, despre „reţete sigure” în designul etichetelor de vin şi despre lipsa de „cultură vizuală” a unor producători români de vin.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by