Netflix anunță că va lansa în curând serialul „Un veac de singurătate” (One Hundred Years of Solitude), bazat pe romanul lui Gabriel Garcia Marquez, columbianul care a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 1982, relatează Deadline, citat de News.ro.

Omagiu adus de Biblioteca Nationala a Columbiei lui Gabriel Garcia Marquez, care s-a stins din viata in 2014Foto: Luis ACOSTA / AFP / Profimedia

Un veac de singurătate spune povestea unei familii care a creat satul Macondo din Columbia. Sfâşiată între problemele societăţii (război, incest, familie, singurătate) şi imaginaţia sălbatică a romancierului (poţiune magică, copil cu coadă de porc, blestem), familia Buendia a captivat mai multe generaţii de cititori.

După Don Quijote de Miguel de Cervantes, Un veac de singurătate este cea mai cunoscută carte de limbă spaniolă din lume. Tradusă în 40 de limbi şi vândută în peste 50 de milioane de exemplare, această operă atemporală şi-a lăsat amprenta asupra literaturii sud-americane.

Netflix a anunțat încă din 2019 că va adapta romanul lui Gabriel Garcia Marquez sub forma unui serial pentru platforma sa de streaming, însă planurile au fost deraiate de izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Netflix a obţinut în urmă cu 5 ani drepturile de adaptare a cărţii, deşi nimeni nu le deţinuse până atunci. Compania americană a obţinut sprijinul deplin al familiei autorului pentru a-şi filma producţia în Columbia și a prezentat acum un trailer care afirmă că serialul va fi lansat „în curând”.

Netflix publicase un prim trailer „teaser” în 2022, pentru a marca 40 de ani de la câştigarea Premiului Nobel pentru Literatură de către Gabriel Garcia Marquez.

Serialul „Un veac de singurătate” se anunță a fi unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Netflix în America Latină

Compania columbiană de producţie Dynamo se află în spatele „unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte din America Latină de până acum”, a precizat platforma de streaming.

O prognoză publicată la începutul lunii trecute de compania de consultanță Ampere Analysis și citată de revista Variety sugera că, pentru prima oară în istoria Netflix, majoritatea bugetului său pentru producții va fi alocat unor seriale, filme, documentare și alte spectacole produse în afara pieței sale interne.

Evoluția are loc în contextul în care publicul nord-american, mai ales cel din Statele Unite, s-a dovedit mai deschis față de producții în limbi străine decât se așteptau majoritatea analiștilor.

Distribuţia serialului Un veac de singurătate este alcătuită din „cei mai talentaţi actori din Columbia şi America Latină”, printre care Marco González (Jose Arcadio Buendía), Leonardo Soto (fiul lui José Arcadio), Susana Morales (Úrsula Iguarán), Ella Becerra (Petronila), Carlos Suaréz (Aureliano Iguarán), Moreno Borja (Melquiades), potrivit companiei de producție Dynamo.

Serialul bazat pe romanul lui Gabriel Garcia Marquez va avea 16 episoade, un alt angajament major al Netflix, care și-a obișnuit publicul mai degrabă cu miniserii sau serii limitate la cel mult 8-10 episoade.

Ca întotdeauna, poți afla mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

Te-ar putea interesa și: