MEDIU
Reciclarea unui TV cu ecran plat (LCD, plasma sau LED)
Foto: Green WEEE

O companie românească a pus în funcțiune prima linie de tratare a deșeurilor tip LCD, plasmă sau LED din Europa Centrala și de Est

de C.V. HotNews.ro
Joi, 21 Mai 2020 Actualitate | Mediu
Compania românească Green WEEE, care se ocupă cu tratarea și reciclarea DEEE-urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice), a pus în funcțiune în luna mai prima linie de reciclare TV-uri și echipamente ce conțin ecrane plate - LCD, plasmă și LED, din Europa Centrala și de Est. Reciclarea ecranelor plate presupune extragerea sustanțelor periculoase, precum mercurul, și reintroducerea materialelor metalice și plastice în circuitul economic ca materii prime secundare.

Cod galben de vijelii, averse şi descărcări electrice în peste trei sferturi din ţară, până joi seara

de DP HotNews.ro
Miercuri, 20 Mai 2020 Actualitate | Mediu
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de vremea rea, valabil până joi seara, în peste trei sferturi din ţară, inclusiv în Municipiul Bucureşti, potrivit Agerpres. În intervalul 20 mai, ora 8:00 - 21 mai, ora 18:00, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60 - 70 km/h, grindină şi averse torenţiale.
Narcise
Foto: Facebook

Idee de excursie în week-end: Poiana cu narcise din Munții Rodnei

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 15 Mai 2020 Actualitate | Mediu
Poiana cu narcise din Munţii Rodnei, de pe Vârful Saca, va putea fi vizitată începând cu acest sfârşit de săptămână de iubitorii muntelui, a anunţat vineri, pe Facebook, Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei (APNMR). Intervalul optim pentru vizitarea poienei este de 1-2 săptămâni începând de acum.
floarea cadavru
Foto: Captura video

VIDEO Un exemplar din ''floarea-cadavru'', cea mai mare din lume, a înflorit în Belgia

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 13 Mai 2020 Actualitate | Mediu
Un exemplar din cea mai mare floare din lume, Titan Aurum sau "floarea-cadavru", cum mai este cunoscuta din cauza mirosului pestilenţial pe care îl emană, a înflorit miercuri la grădina botanică din Meise, nordul Belgiei, deşi anul acesta curioşii vor urmări spectacolul pe Youtube având în vedere că serele sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus, relatează EFE, scrie Agerpres.
Costel Alexe in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews

Ministerul Mediului - date pe perioada stării de urgență: Poluarea din București cauzată de trafic a scăzut la jumătate, cea cu praf a înregistrat depășiri/ Cauza: primăriile salubrizează doar 41% dintre străzi

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Miercuri, 13 Mai 2020 Actualitate | Mediu
Pe perioada stării de urgență, în București, poluarea cauzată de trafic, respectiv emisiile de dioxid de azot, a scăzut la jumătate, dar poluarea cu praf, PM10, a înregistrat în mod repetat depășiri, a anunțat ministrul Mediului, Costel Alexe, într-o conferință de presă. Acesta a declarat că depășirile au fost, în mod special, cauzate de nesalubrizarea eficientă a Capitalei, iar în urma unui control a constatat că în 2019 au fost salubrizați 832 de km din cei 2.464 km, cât are Capitala. Adică, doar un procent de 41% din arterele, străzile și trotuarele Bucureștiului. Ministrul nu a venit însă cu explicații pentru depășirile spectaculoase care au avut loc în timpul nopții și în weekend.
Pădure
Foto: Flickr

Legea prin care se înființează ”DNA - ul Pădurilor”, aprobată de Camera Deputaților. Proiectul merge la Senat

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Miercuri, 13 Mai 2020 Actualitate | Mediu
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, o structură în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, specializată în combaterea infracţiunilor de mediu. Direcția va fi condusă de un procuror-șef. Proiectul urmează să fie dezbătut și în Senat, iar dacă va fi aprobat, va merge pentru promulgare la președinte.
Portile de Fier
Foto: Wikimedia Commons/ DR. Konecsny Károly

Dunărea se micşorează ca urmare a activităţilor umane, sugerează un studiu

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 12 Mai 2020 Actualitate | Mediu
Dunărea s-a micşorat cu 134 de kilometri în lungime în ultimele două secole, cauza fiind activităţile umane, sugerează un studiu dat marţi publicităţii, potrivit DPA. Studiu, realizat de o echipă internaţională care a analizat depozitele de sedimente ale fluviului, a arătat de asemenea că Dunărea a devenit cu 40% mai îngustă de la jumătatea secolului al XIX-lea, potrivit Agerpres.
Ursi
Foto: Captura video Facebook

Senatorul Fejer Laszlo-Ödon cere Ministerului Mediului derogare pentru ”recoltarea preventivă” a 520 de urşi

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 12 Mai 2020 Actualitate | Mediu
Senatorul UDMR Covasna, Fejér László-Ödon, solicită reprezentanţilor Ministerului Mediului să acorde derogare pentru recoltarea preventivă a 520 de urşi, susținând că aceste animale, care s-au înmulţit foarte mult, pun în pericol vieţile oamenilor şi provoacă numeroase pagube materiale.
Ursi si lupi
Foto: Facebook

Imagini inedite: Doi urși și trei lupi în aceeași zonă

de I.B. HotNews.ro
Luni, 11 Mai 2020 Actualitate | Mediu
Doi urși și trei lupi în aceeași zonă este o imagine rară. O astfel de scenă a fost surprinsă în pădurile administrate de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt Brașov. Ba mai mult, chiar dacă sunt două specii aflate în conflict, de data aceasta urșii și lupii nu s-au luat la bătaie
Praf saharian
Foto: Hotnews

Un nor de praf saharian ajunge în România

de V.M. HotNews.ro
Luni, 11 Mai 2020 Actualitate | Mediu
O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va afecta, începând de luni seara, România. Depunerile de praf vor putea fi observate în noaptea de luni spre marți și în prima parte a zilei de marți.
Cormoran mare
Foto: Societatea Ornitologica din Romania

Împușcarea cormoranilor a primit aviz pozitiv din partea deputaților de la mediu și agricultură / Societatea Ornitologică spune că decizia nu se bazează pe studii

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 8 Mai 2020 Actualitate | Mediu
Societatea Ornitologică Română critică decizia comisiilor reunite pentru mediu și agricultură din Camera Deputaților, din 5 mai, de a aviza pozitiv proiectul de lege care prevede eliminarea cormoranului mare din categoria păsărilor interzise vânătorii și includerea acestuia pe lista celor care pot fi vânate în anumite perioade ale anului. Societatea Ornitologică Română spune că propunerile din raportul de modificare a Legii vânătorii nu au avut la bază studii și documente științifice care să ateste așa-zisele pagube produse de cormoranii mari.
Emisii CO2
Foto: Profimedia Images/Global Warming Images/Alamy

De ce nu scad emisiile de CO2 mai mult în timpul unei carantine globale?

de S.J. HotNews.ro
Duminică, 3 Mai 2020 Actualitate | Mediu
În jur de patru miliarde de oameni sunt în carantină în lume pentru a ajuta la prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19. Date fiind restricțiile semnificative și mobilitatea redusă, scăderea emisiilor gazelor de seră la nivel global ar putea fi mai puțin semnificativă decât ne-am aștepta, notează Scientific American.
padure Ocolul Silvic Nera
Foto: Agent Green Facebook

Cum au fost salvate de la tăiere păduri de peste 180 de ani / De la fakenews la studierea pentru încadrarea acestora ca păduri cvasivirgine

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 1 Mai 2020 Actualitate | Mediu
La începutul lunii aprilie ONG-ul Agent Green scria că 512 de hectare de pădure virgină, cu vârsta medie între 180 - 230 de ani de pe raza Ocolului Silvic Nera, ce ține de Direcția Silvică Caraș-Severin, sunt pregătite de Romsilva pentru a fi tăiate. Romsilva a spus că tăierile sunt legale, pentru că pădurea nu este încadrată ca fiind virgină sau cvasivirgină, dar acum Garda Forestieră propune ca aceasta să fie ”luată în studiu pentru încadrarea sau neîncadrarea ca pădure cvasivirgină”.
Poluare
Foto: Digi 24

11.000 de decese evitate în Europa în urma reducerii poluării ca rezultat al restricţiilor anti-COVID-19 (studiu)

de Redactia HotNews.ro
Joi, 30 Apr 2020 Actualitate | Mediu
Scăderea semnificativă a poluării atmosferice în urma măsurilor de izolare la domiciliu pentru combaterea transmiterii COVID-19 ar trebui să permită salvarea a 11.000 de vieţi în Europa, potrivit unui studiu publicat joi, informează AFP.
Parc National Rodna - padure taiata
Foto: USER UPLOADED

Ministrul Alexe cere reanalizarea legii care prevede protecția strictă pentru 75% din fiecare parc național

de Ionut Baias HotNews.ro
Luni, 27 Apr 2020 Actualitate | Mediu
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, cere Parlamentului reanalizarea proiectului legislativ care prevede protecție strictă pentru 75% din suprafața fiecărui Parc Național din România. În momentul de faţa, pădurea poate fi exploatată. Ceea ce ne dorim noi prin această lege este ca 75% din suprafață să ajungă în T1, zonă în care să nu fie permise niciun fel de intervenții, iar restul suprafeței să intre în T2, zonă unde vor fi permise doar lucrările de conservare”, a declarat Costel Alexe.
La furat de lemne in Romania
Foto: USER UPLOADED

Tăieri ilegale de arbori în valoare de 90.000 de lei, descoperite în Suceava

de RA HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Apr 2020 Actualitate | Mediu
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au descoperit tăieri ilegale de arbori în valoare de 90.000 de lei, în timp ce cercetau un caz de transport ilegal de material lemnos confiscat.
Manifestatie pentru paduri
Foto: Captura de ecran

Costel Alexe, discuţie cu comisarul pe mediu, în contextul plângerii adresate de ONG-uri la CE

de Ionut Baias HotNews.ro
Miercuri, 22 Apr 2020 Actualitate | Mediu
Ministrul Mediului a discutat cu comisarul european pentru mediu despre închiderea procedurii de infringement. Discuţia a avut loc după ce trei ONG-uri au depus plângere la Comisia Europeană pentru tăierile din arii protejate. Costel Alexe a spus că România înregistrează progrese importante, potrivit Mediafax.
Groenlanda
Foto: maxpixel.net

Stratul de gheaţă din Groenlanda se topeşte într-un ritm record (studiu)

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 15 Apr 2020 Actualitate | Mediu
Calota glaciară din Groenlanda a înregistrat cea mai mare scădere după ritmul record de topire care a început anul trecut, potrivit unui studiu publicat miercuri ce subliniază riscul unei creşteri accentuate a nivelului mărilor provocate de schimbările climatice, informează Reuters, potrivit Agerpres.

TIR plin cu gunoaie din Anglia, oprit în trafic de autoritățile din Mehedinți

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 14 Apr 2020 Actualitate | Mediu
Un TIR plin cu gunoaie din Anglia a fost oprit în trafic, în noaptea de luni spre marți, de autoritățile din Mehedinți. Alte astfel de încărcături ar fi ajuns deja la Strehaia, potrivit Mediafax.
Costel Alexe
Foto: Ministerul Mediului

Ministrul mediului denunță o campanie agresivă de fake news privind tăierile de păduri: Politicieni reinventați, vedete tv și pagini anonime de Facebook rostogolesc imagini, care mai de care cu mesaje alarmante

de C.P. HotNews.ro
Marţi, 14 Apr 2020 Actualitate | Mediu
Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a declarat într-o conferință susținută marți că în ultma perioadă se duce o campanie agresivă de știri false privind tăierile ilegale din pădurile României. Alexe spune că sunt rostogolite masiv imagini în spațiul public cu presupuse trenuri care exportă material lemnos. Potrivit Ministerului Transporturilor, în anul 2020, din România nu a plecat niciun tren cu buștean la export, spune Costel Alexe.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by