MEDIU
Campania Orase curate
Foto: ecotic

webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 în Câmpia Turzii și Sighetul Marmației

de N.A. webPR.ro
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, în perioada 23-27 aprilie 2018,  campania „Orașe Curate” are loc în Câmpia Turzii și Sighetul Marmației. 
Ursi bruni
Foto: Pixabay.com

Graţiela Gavrilescu: Nu cunoaştem exact numărul urşilor din România; ar putea fi 8.000-9.000

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 20 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Numărul exact al urşilor care trăiesc în România nu este cunoscut cu exactitate, putând fi, potrivit unor estimări, de până la 8.000-9.000 de exemplare, a afirmat vineri, la Piteşti, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.
Avalansa
Foto: pixabay.com

Sibiu: Risc însemnat de avalanşă la Bâlea Lac, unde zăpada măsoară 174 de centimetri

de N.O. HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Meteorologii au anunţat, joi, risc însemnat de producere de avalanşe la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, unde zăpada măsoară 174 de centimetri, relatează Agerpres.
betisoare de urechi
Foto: Twitter

Marea Britanie vrea să interzică, pe lângă pungile de unică folosință, și bețișoarele de urechi

de N.O. HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Marea Britanie plănuiește să interzică, de anul viitor, vânzarea paielor de plastic, a pungilor de unică folosință și a bețișoarelor de urechi într-o încercare de eradicare a poluării oceanelor, a anunţat biroul premierului Theresa May, scrie Reuters și The Guardian. De asemenea, May speră de asemenea să antreneze prin exemplul său și alte ţări din cadrul Commonwealth.
Bujori de stepa
Foto: Wikimedia Commons

Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie, singurul loc din Europa în care aceştia au supravieţuit, au început să înflorească

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Bujorii de stepă, denumiţi ştiinţific Paeonia tenuifolia, din Rezervaţia botanică de la Zau de Câmpie, judeţul Mureş, singurul loc din Europa în care această floare a supravieţuit, au început să înflorească, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Ciprian Cenan, custodele rezervaţiei.
In Delta Dunarii
Foto: Agerpres

Cod portocaliu de inundaţii în Delta Dunării până pe 20 aprilie

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii, valabile până la sfârşitul lunii aprilie pe sectorul aval de Călăraşi al Dunării, anunță Agerpres.
Conac de vanatoare in padurea Bialowieza
Foto: Wikimedia Commons

Polonia, condamnată de Curtea de Justiție a UE pentru tăierile din pădurea milenara Bialowieza

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Polonia a încălcat legislația europeană protecția faunei și florei prin ordonarea de tăieri în pădurea milenară Bialowieza, a decis marți Curtea de Justiție a UE (CJUE), scrie AFP.
Plantare Padurea de Maine - Dumbravita
Foto: padureademaine.ro
Material sustinut de AAP si Holzindustrie Schweighofer

Proiectul "Pădurea de Mâine" continuă cu plantarea a 10 hectare în Dumbrăvița, Brașov

de Smile Media
Marţi, 17 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Proiectul "Pădurea de Mâine", destinat reîmpăduririi suprafețele de fond forestier cu dificultăți de regenerare, a mobilizat in data de sambătă circa 200 de voluntari care au ajutat la reîmpădurirea a 10 hectare din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov. În cadrul acțiunii de sâmbătă au fost plantați 50.000 de puieți de gorun, frasin și paltin de munte. Suprafața de plantare din Dumbrăvița, Brașov, a fost transformată în pășune în anii 1950-1960, terenurile fiind incluse din nou în fondul forestier în 2004, fără asigurarea fondurilor necesare reîmpăduririi. Primăria a reușit să planteze 16 hectare de gorun și frasin în 2016-2017, iar proiectul "Pădurea de Mâine" continuă aceste eforturi.

webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 la Mogoșoaia

de N.A. webPR.ro
Luni, 16 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, în perioada 16-21 aprilie 2018,  campania „Orașe Curate” are loc în Mogoșoaia.

webPR Campania ECOTIC „Stația de Reciclare” își continuă traseul în județul Hunedoara

de N.A. webPR.ro
Luni, 16 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Stația de Reciclare, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, își continuă traseul în 2018. După ce în 2017 a străbătut 7 județe, informând aproximativ 200.000 de persoane și colectând 100 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), începand cu 15 martie 2018,  campania „Stația de Reciclare” a luat startul în județul Hunedoara. 
Campania Orase curate
Foto: ecotic

webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 la Ploiești și Slănic

de N.A. webPR.ro
Luni, 16 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, în perioada 16-20 aprilie 2018,  campania „Orașe Curate” are loc în Ploiești și Slănic Prahova.
Vant puternic
Foto: pixabay.com

ANM a emis un Cod Galben de vânt puternic, valabil pentru trei județe până la ora 12:00

de A.L. HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Agenția Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting Cod Galben de vânt puternic, valabil pentru județele Sibiu, Caraș-Severin și Timiș până la ora 12:00.
Poluare
Foto: Google

Poluare pe râul Mureş cu ulei provenit de la termocentrala Iernut. A fost construit un baraj absorbant

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 15 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Alertă pe râul Mureş, în judeţul Hunedoara, unde reprezentanţi ai administraţiei judeţene au construit un baraj absorbant pentru oprirea uleiului provenit din judeţul Mureş, de la Termocentrala Iernut, scrie News.ro. Poluarea cu ulei produsă pe râul Mureş s-a dispersat pe o lungime de circa 10 km şi o lăţime de circa 70-80 metri liniari, unde se semnalează pete de ulei discontinue. Unda de poluare nu a ajuns încă în zona de captare de la Şoimuş.
Pescarusi
Foto: USER UPLOADED

Un oraş belgian vrea să administreze anticoncepţionale pescăruşilor pentru a limita înmulțirea lor

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 15 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Oraşul belgian Blankenberge, din nordul ţării, vrea să amplaseze în diferite puncte hrană cu anticoncepţionale destinată pescăruşilor pentru a reduce astfel numărul acestor păsări, relatează Agerpres, citând EFE.
Ploi la inceputul saptamanii
Foto: AGERPRES

Meteorologii anunţă scăderi de temperatură şi precipitaţii în toate regiunile în perioada următoare

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 15 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Meteorologii anunţă răcirea uşoară vremii şi precipitaţii în toate regiunile în perioada următoare, însă spre sfârşitul săptămânii viitoare, vremea va reîncepe să se încălzească, relatează News.ro.
Termocentrala Iernut
Foto: Facebook

Romgaz anunţă că a izolat canalul de evacuare a apei uzate utilizată la centrala de la Iernut, în urma poluării cu ulei

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 14 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Producătorul de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, a anunţat că echipele sale, în colaborare cu autorităţile competente, au izolat sâmbătă canalul de evacuare a apei uzate utilizată la centrala de la Iernut, după ce vineri, la ora 12:40, s-a produs o poluare accidentală cu circa o tonă de ulei mineral de transformator pe râul Mureş, 100 metri în aval de Termocentrala Iernut, relatează News.ro.
Avalansa
Foto: Facebook - Salvamont Romania

Avertisment al salvamontiştilor: Temperaturile ridicate din această perioadă favorizează producerea avalanşelor

de A.L. HotNews.ro
Sâmbătă, 14 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Salvamontiştii din mai multe zone ale ţării avertizează că temperaturile ridicate din această perioadă favorizează producerea avalanşelor. Salvatorii din Gorj anunţă că au identificat foarte multe avalanşe deja declanşate, iar cei din Neamţ semnalează o fisură în zona denumită Jgheabul Cabanei, anunță news.ro.
Termocentrala Iernut
Foto: Facebook

Mureş: Poluare accidentală cu ulei a râului Mureş, în urma unui incident la Termocentrala Iernut

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Actualitate | Mediu
În urma fisurării bazinului unui transformator de la Termocentrala Iernut, aparţinând SNGN Romgaz, în râul Mureş a ajuns aproximativ o tonă de ulei, însă societatea nu a anunţat incidentul, relatează Agerpres, citându-l pe directorul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, Cristian Bratanovici.
inundatii pe Dunare
Foto: INHGA

Hidrologii au actualizat avertizările de cod galben şi portocaliu de inundaţii vizând sectorul românesc al Dunării

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Hidrologii au actualizat vineri avertizările de cod galben şi portocaliu de inudaţii vizând sectorul românesc al Dunării şi au ridicat avertizarea hidrologică pe partea în aval de Sucursala Hidrocentrale Porţile de Fier – Calafat. Va fi, însă, cod galben de inundaţii până la sfârşitul lunii în zece judeţe, iar în cinci judeţe va fi cod portocaliu, relatează News.ro.
Ceata densa
Foto: pexels.com

Cod galben de ceață în județul Constanța, valabil până la ora 08:00

de A.L. HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Actualitate | Mediu
Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting Cod galben de ceață în județul Constanța și intensificări ale vântului în Caraș-Severin, valabile până la ora 08:00.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri