MEDIU

30 de mașini au fost indisponibilizate în Capitală, în urma unor acțiuni ale Poliției

de DP HotNews.ro
30 de mașini au fost indisponibilizate de polițiști, în urma unor acțiuni care au avut loc în București vineri și sâmbătă, notează Mediafax. Au fost constatate și cinci infracțiuni, între care conducerea sub influența unor substanțe psihoactive. Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat, sâmbătă, că în București, în cadrul dispozitivelor rutiere special constituite au fost verificate, vineri, 320 de autovehicule, fiind aplicate 150 de sancțiuni contravenționale.
"Orașe Curate" poposește în Alexandria
Foto: ecotic

webPR: Campania "Orașe Curate" poposește în Alexandria

de Smile Media
Luni, 3 Aug 2020 Actualitate | Mediu
Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 3 - 7 august 2020, ECOTIC, ADI Teleorman și Primăria Municipiului Alexandria îndeamnă locuitorii orașului Alexandria să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5kg cumulate să fie înscrisă automat la tombolă, având șansa să câștige unul dintreb următoarele premii: aspirator, multicooker, aparat de făcut goffre, mașină de găurit și înșurubat, accesorii pentru înșurubat și găurit, tablete sau brățări fitness.
Bolintin Vale intră în campania "Orașe Curate"
Foto: ecotic

webPR: Bolintin Vale intră în campania "Orașe Curate"

de Smile Media
Joi, 30 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. Pe 30 iulie 2020, ECOTIC, Primăria Bolintin Vale și Servicii Salubritate București S.A. îndeamnă locuitorii orașului Bolintin Vale să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5kg cumulate să fie înscrisă automat la tombolă, având șansa să câștige aparate de făcut pâine, cuptoare cu microunde și fierbătoare de apă.
canicula
Foto: Getty Images / Digi 24

Avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic în Bucureşti şi alte 21 de judeţe, miercuri şi joi

de DP HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Prognoza de specialitate relevă faptul că, în intervalul 29 - 30 iulie, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi local în Moldova, temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35 de grade Celsius, iar pe arii restrânse miercuri şi, local, joi, se vor situa peste 37 - 38 de grade Celsius, scrie Agerpres. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depăşind pragul critic de 80 de unităţi, iar în cursul nopţilor temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade Celsius.
"Orașe Curate" ajunge în Comănești
Foto: ecotic

webPR: Campania "Orașe Curate" ajunge în Comănești

de Smile Media
Marţi, 28 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 27 - 31 iulie 2020, ECOTIC și SP ECO Valea Muntelui îndeamnă locuitorii orașului Comănești să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri între 15 și 35 de kg cumulate să primească un tichet cadou de 10 RON, iar pentru DEEE predate de peste 35 kg cumulate să primească un tichet cadou de 20 RON.
"Comune Curate" ajunge în județul Teleorman
Foto: ecotic

webPR: Campania "Comune Curate" ajunge în județul Teleorman

de Smile Media
Luni, 27 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 27 - 31 iulie 2020, ECOTIC, Primăria Călinești și ADI Teleorman îndeamnă locuitorii comunei Călinești să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri între 20 și 39 kg cumulate să primească un tichet cadou de 10 lei, pentru deșeuri între 40 și 59 kg cumulate, un tichet cadou in valoare de 20 lei, iar pentru deșeuri de peste 60 kg cumulate tichet cadou de 30 lei.
Deseuri
Foto: AGERPRES

​Braşov: Opt bovine moarte, lângă o societate de colectare a deşeurilor. Poliţia şi Garda de Mediu fac cercetări

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Opt bovine moarte au fost descoperite, vineri, în proximitatea unei societăţi de colectare a deşeurilor din Râşnov, în acest caz constituindu-se o echipă operativă formată din poliţişti şi comisari ai Gărzii de Mediu, a informat IPJ Braşov.
regiunea Sverdlovsk din muntii Urali
Foto: Captura YouTube

VIDEO Râuri de acid de la o mină abandonată din Rusia au ars munții Ural transformând totul într-un peisaj colorat în roșu și galben

de N.O. HotNews.ro
Joi, 23 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Procurorii ruși au lansat o anchetă cu privire la o scurgere toxică de la o mină abandonată acum 16 ani în munții Ural, după ce imagini din zonă au arătat un peisaj ars în nuanțe de roșu și galbe de către râurile de deșeuri chimice, relatează Reuters.
Avertizare de ploi si vijelii
Foto: pixabay.com

Informare de vreme instabilă în cea mai mare parte a ţării,până la ora 22:00;în Bucureşti vor fi 32 de grade

de DP HotNews.ro
Miercuri, 22 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Cea mai mare parte a ţării se va afla miercuri sub o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), scrie Agerpres. Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 12:00 - 22:00, în regiunile intra-carpatice, la deal şi la munte, se vor semnala averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. De asemenea, cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp, iar pe arii restrânse 30 - 35 l/mp.
Ursi polari pe insula Wrangel
Foto: Captura YouTube

Urșii polari ar putea să dispară aproape în totalitate în 2100 (studiu)

de R.M. HotNews.ro
Luni, 20 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Fără banchize, urșii polari mor de foame. Iar încălzirea climatului ar putea însemna dispariția acestor mari mamifere emblematice pentru Arctica până la finalul acestui secol, scrie AFP.
Ploaie torentiala Bucuresti
Foto: Captura video

VIDEO Bucureștiul, sub ploaie torențială / ANM a emis avertizare de Cod Portocaliu

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 19 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Străzile din București s-au umplut din nou de apă din cauza ploii, potrivit imaginilor distribuite pe rețelele de socializare, în timp ce Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de Cod Portocaliu de tip nowcasting de averse torențiale pentru Capitală.
Canicula
Foto: Flickr

Experți: Verile ar putea deveni „prea fierbinți pentru oameni”, din cauza schimbărilor climatice

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Milioane de persoane din întreaga lume ar putea fi expuse la niveluri periculoase de stres termic, fapt ce poate duce la cedarea organelor interne și chiar la moarte, potrivit BBC.
Indicele de calitate aer in Bucuresti - pre si post pandemie
Foto: geo-spatial.org

INTERACTIV Poluarea în București în timpul stării de urgență și după: Poluarea cu particule a scăzut, dar noxele au crescut din nou după ridicarea restricțiilor

de Victor Cozmei HotNews.ro
Vineri, 17 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Pandemia de coronavirus care a afectat România și-a pus amprenta și pe statisticile de poluare din București, mai ales în perioada când restricțiile de mobilitate au fost la maxim. Interesant e că după introducerea primelor restricții, poluarea cu particule de praf a continuat să fie la niveluri record în Capitală, scăzând treptat ulterior și menținându-se la niveluri minime chiar și astăzi. În schimb, tabloul poluării cu noxe arată complet diferit.​
Deplasare terenului in Bucuresti
Foto: Terrasigna

HĂRȚI Zonele din București care se scufundă cu până la 1 cm pe an / Deplasarea terenului în orașe din țară precum Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța sau atomocentrala de la Cernavodă

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 15 Iul 2020 Actualitate | Mediu
O serie de hărți realizate pe baza datelor satelitare culese pe o perioadă de cinci ani dezvăluie mai multe de zone din România care se scufundă cu câțiva centimetri pe an. Harta realizată de compania Terrasigna arată, cu acuratețe milimetrică, zonele stabile și instabile. În București, câteva zone de-a lungul salbei de lacuri de pe râul Colentina și de-a lungul râului Dâmbovița au o variație a de plasării terenului de până la 1 cm pe an.
Scorpionul Carpatin
Foto: Ministerul Mediului

FOTO Scorpionul din Carpați: Cât de veninos este scorpionul care se găsește în munții din România?

de C.V. HotNews.ro
Miercuri, 15 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Euscorpius carpathicus - Scorpionul Carpatin este o specie de scorpion care se regăsește în mai multe zone montane din țara noastră. MInisterul Mediului scrie că scorpionul carpatin este o „fosilă vie”, specie endemică în România, des întâlnită pe teritoriul Parcului Național Cozia, dar și în alte rezervații. Exemplarele acestei specii au dimensiuni relativ mici, adulții ajungând doar la 4-5 cm, însă dispun de coadă cu ac și venin.
condor
Foto: Wikipedia

Pasărea care poate zbura 160 de kilometri fără să dea din aripi

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 14 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Condorul andin dă din aripi doar 1% din timpul zborului, arată un studiu scrie Associated Press, citat de Guardian. Studiul arată cât de eficient se folosește pasărea de curenții de aer pentru a sta sus pentru câteva ore fără să dea din aripi.
Smogul din Los Angeles
Foto: interet-general.info

Guvernul lui Trump anunță că nu schimbă standardele privind poluarea cu ozon stabilite de Obama

de I.B. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) a guvernului Donald Trump a anunțat luni că va menține standardele de poluare a aerului cu ozon din SUA, stabilite în 2015, sub Barack Obama, care erau deja criticate ca fiind laxe de către asociațiile de mediu, potrivit AFP. Ozonul produs la nivelul solului este principalul ingredient al „smogului” care acoperă în mod regulat metropolele.
Pisica salbatica
Foto: REGIA NAȚIONALA A PĂDURILOR

VIDEO Pisică sălbatică surprinsă de o cameră de monitorizare, într-o pădure a Ocolului Silvic Căiuți

de I.B. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Mediu
O pisică sălbatică a fost surprinsă de o cameră de monitorizare amplasată într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Căiuți din cadrul Romsilva - Direcția Silvică Bacău, în cea mai înaltă zonă de pe suprafața administrată de acest ocol.
"Orașe Curate" ajunge în Siret
Foto: ecotic

webPR: Campania "Orașe Curate" ajunge în Siret

de Smile Media
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Mediu
În perioada 13 - 17 iulie 2020, ECOTIC, Primăria Orașului Siret și Servicii Comunale S.A. Siret îndeamnă locuitorii orașului Siret să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri între 10 și 35 de kg cumulate să primească un tichet cadou de 10 RON, iar pentru DEEE predate de peste 35 kg cumulate să primească un tichet cadou de 20 RON.
Masti de protectie pe plaja
Foto: Anthony Wallace / AFP / Profimedia Images

Poluare: Mănuși și măști de protecție în șapte râuri europene majore

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 12 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Măști și mănuși de protecție au fost găsite în șapte râuri europene majore în iunie, a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a Fundației Tara, care a tras un semnal de alarmă privin poluarea masivă a acestor râuri, potrivit AFP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by