MEDIU
Markus Rex
Foto: youtube.com

Schimbarea climatică ar putea fi deja ireversibilă, spune Markus Rex, conducătorul celei mai mari expediții la Polul Nord

de I.B. HotNews.ro
Este posibil ca planeta să fi trecut deja de un punct de basculare către încălzirea globală ireversibilă, cu consecințe „în cascadă” din Groenlanda până la Marea Barieră de Corali, a avertizat prof dr. Markus Rex, șeful celei mai mari expediții științifice (MOSAiC) de la Polul Nord, potrivit AFP. ”Am putea fi ultima generație care mai poate vedea Arctica cu gheață marină vara”, avertizează specialiștii.
Octavian Berceanu
Foto: Agerpres

Octavian Berceanu: În ultimele 24 de ore autoritățile au oprit intrarea în țară a 200 de tone de deșeuri / Cum s-a intensificat activitatea Gărzii de Mediu Constanța față de anul trecut

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 15 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, anunță că în ultimele 24 de ore autoritățile au oprit intrarea în țară a aproximativ 200 de tone de deșeuri. Berceanu prezintă totodată un raport pe primele cinci luni ale acestui an al Gărzii de Mediu Constanța, conform căruia au fost date 90 de amenzi, în valoare de peste 1,5 milioane de lei, comparativ cu doar 17 amenzi (în valoare de circa 400.000 lei) aplicate în aceeași perioadă a anului trecut.
Voluntari care curăță un lac de gunoaie
Foto: Romsilva

FOTO Cum arată un lac de munte din România sufocat de gunoaie și pet-uri

de C.V. HotNews.ro
Marţi, 15 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Circa 3500 de saci plini de gunoaie și pet-uri au reușit să culeagă 35 de voluntari timp de două zile din Lacul Beliș - Fântănele din Munții Apuseni. Imaginile postate de către Regia Națională a Pădurilor - Romsilva sunt cu adevărat impresionante, voluntari în caiace care plutesc pe lac înconjurați de gunoaie și pet-uri în golful Mestecăniș al lacului.
Pine Island
Foto: livescience.com

VIDEO Imagini dramatice surprind alunecarea și dezmembrarea rapidă a ghețarului Pine Island

de I.B. HotNews.ro
Luni, 14 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Ghețarul ”Pine Island”, unul dintre ghețarii cu scădere rapidă din Antarctica, și-a grăbit alunecarea în mare între 2017 și 2020, când o cincime din platforma sa de gheață asociat s-a rupt în aisberguri masive, arată un nou studiu, citat de Live Science.
Unul din turnurile Ocolaşului Mare s-a prăbuşit
Foto: Facebook/ Salvamont NEAMT

Restricţii pe o potecă turistică din Ceahlău, după ce unul din „turnurile” de piatră de pe vârful Ocolaşul Mare s-a prăbușit din cauze naturale

de V.M. HotNews.ro
Luni, 14 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Salvamont Neamţ a anunţat luni restricţionarea accesului pe o potecă turistică din masivul Ceahlău după prăbuşirea unei stânci de pe vârful Ocolaşul Mare.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

EuroNews: Nuclear vs regenerabil, dezbaterea care împarte tranziția verde a României

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 12 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Statele membre UE precum România, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și Bulgaria intenționează să investească puternic în energia nucleară. Însă oficialii austrieci și germani susțin că energia nucleară nu este o ieșire din criza climatică. Ei insistă că sursele regenerabile de energie sunt calea de urmat, relatează EuroNews într-o analiză axată pe țara noastră. Cu toate acestea, o posibilă relansare masivă a energiei nucleare în Uniunea Europeană ar putea ține cont de o decizie a Comisiei Europene, care este așteptată să statueze dacă energia nucleară este sau nu verde.
Emma, rinocerul alb
Foto: youtube.com

VIDEO Japonezii se roagă ca Emma, ​​o femelă de rinocer alb, să-l placă pe alesul ei și să aibă urmași

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 11 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Îngrijitorii de la grădina zoologică Tobu de lângă Tokyo se roagă ca mariajul aranjat al Emmei, ​​o femelă de rinocer alb care tocmai a sosit în Japonia, să le poată furniza descendenți ai acestei specii protejate, potrivit AFP.
Trecere de pietoni-Metrou Dristor
Foto: Hotnews

Ploaia torențială din București a inundat din nou străzile VIDEO

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 11 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Codul portocaliu de ploaie torențială și grindină pentru București a umplut iar străzile din Capitală de apă până la genunchi în unele locuri. Până și mașinile au înaintat cu dificultate.
ploaie Bucuresti
Foto: Hotnews

Bucureștiul sub avertizare de Cod Galben de ploi și grindină până la ora 19.00 - UPDATE

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 11 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Bucureștiul continuă să fie vineri seară sub avertizare de Cod Galben de ploi și grindină până la ora 19.00, după ce tocmai ce a ieșit de sub o atenționare Cod portocaliu.
O barca intra in stol de pelicani in Delta Dunarii
Foto: Marian Strinoiu Facebook

FOTO O poză cât distrugerea biodiversității. O barcă intră în viteză într-un stol de pelicani din Delta Dunării

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 11 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Imagini suprinse la începutul săptămânii acesteia de un fotograf în Delta Dunării arată cum o barcă plină de turiști intră din plin, cu viteză, într-un stol de pelicani. Deși conducătorul ambarcațiunii ar fi fost concediat de către firma care deține barca, șeful Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, spune că acest tip de incidente, nu numai că nu sunt izolate, dar ”afectează atât păsările cât și habitatul”. Sunt ”toxice” și ”catastrofale”, spune acesta.
Octavian Berceanu
Foto: Agerpres

Octavian Berceanu: Trebuie să avem o Gardă de Mediu ca în ţările occidentale / Arderea unui camion de deşeuri sau arderea pe câmp trebuie să devină infracţiune

de V.M. HotNews.ro
Joi, 10 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, spune că trebuie ca și în România să existe o Gardă de Mediu ca în ţările occidentale, susţinând că în Italia, de exemplu, oamenilor le este mai teamă de această instituţie decât de Poliţie. El a precizat că este nevoie şi de modificări legislative, considerând că arderea deşeurilor trebuie să devină infracţiune.
Pamantul
Foto: Earth.nullschool.net

Este clima chiar atât de haotică și greu de prezis?

de F.B. HotNews.ro
Joi, 10 Iun 2021 Actualitate | Mediu
În 1972 Mikhail Budyko a prezis că temperatura medie a Pământului va crește cu 1°C până în 2020, 2.25°C până în 2070, și că Arctica va fi eliberată de gheață pe timpul verii, scrie cercetătorul Florin Zăinescu pe InfoClima.ro. Potrivit acestuia, evidențele empirice actuale îi dau dreptate lui Budyko, astfel predicția de creștere cu 1°C până în 2020, făcută înaintea creșterii accentuate a temperaturilor, corespunde cu o acuratețe surprinzătoare cu măsurătorile actuale.
Haină de blană
Foto: Flickr

Israelul este prima țară care a interzis comerțul cu blană de animale pentru modă

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 9 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Israelul a interzis miercuri comerțul cu blană de animale pentru modă prin decret ministerial, devenind prima țară care a adoptat o legislație atât de strictă, a declarat ministerul mediului, potrivit AFP.
Scenarii pentru schimbarea climatica in Romania
Foto: Hotnews

Ce ne așteaptă din punct de vedere climatic până la finalul secolului în România: o reducere cu până la 80% a stratului de zăpadă și „coșmar climatic” privind valurile de căldură

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 9 Iun 2021 Actualitate | Mediu
În scenariul pesimist, la sfârșitul secolului vom avea în România un coșmar climatic din punct de vedere al valurilor de căldură din vară, conform declarațiilor Roxanei Bojariu, cercetător științific. De asemenea, iarna vom avea o reducere cu până la 80% a stratului de zăpadă și mai puține zile de schi. Acum avem o intensitate a precipitațiilor crescută și pentru intervale scurte de timp, dar va continua acest semnal pe măsură ce schimbarea climei devine din ce în ce mai puternică. Potrivit acesteia, în loc să limităm cumva efectele creșterii intensității precipitațiilor, noi prin defrișările pe munte amplificăm aceste efecte.
Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

Klaus Iohannis, la o campanie "Let's Do It, Romania!": Marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi - VIDEO

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 9 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Marginea drumului şi albia râului nu sunt "groapă de gunoi", a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, care participă la o campanie "Let's Do It, Romania!", pe râul Argeş, în apropierea localităţii ilfovene Dărăşti, transmite Agerpres.
Mina carbune
Foto: pixabay.com

Absența angajamentelor de eliminare a cărbunelui în Europa de Est periclitează tranziția justă

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 8 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Politicile lipsite de ambiție din Europa Centrală și de Est pentru eliminarea cărbunelui periclitează tranziția justă în regiune, iar Comisia Europeană ar trebui să accepte doar planuri care folosesc fondul tranziției juste pentru dezvoltarea și diversificarea economiilor locale în vederea unui viitor mai verde, s potrivit Euractiv.bg.
Poluare - Emisii CO2
Foto: pxhere.com

Nou record al concentrației de CO2 în aer, în ciuda pandemiei (agenția SUA)

de I.B. HotNews.ro
Luni, 7 Iun 2021 Actualitate | Mediu
În ciuda pandemiei de coronavirus, nivelul de CO2 din atmosferă în luna mai a atins cel mai mare nivel de când a început să fie măsurat în urmă cu 63 de ani de un observator din Hawaii, au spus oamenii de știință luni, potrivit AFP.
Cascada Bigăr s-a prabusit
Foto: Captura video

VIDEO Cascada Bigăr s-a prăbușit. Romsilva: S-a prăbușit sub propria greutate, și nu din cauza captării apei de către păstrăvărie UPDATE

de N.O. HotNews.ro
Luni, 7 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița, s-a prăbușit luni din cauze naturale, spune Regia Nationala a Padurilor - Romsilva. Cu toate acestea, ghidul de turism Mircea Jumanca, citat de Deutsche Welle România, spune că prăbușirea are drept cauză intervenția omului în circuitul apei. Romsilva a respins afirmațiile activistului de mediu, catalogându-le drept ”false”. ”Cascada s-a prăbușit sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului”, subliniază Romsilva.
Baterel și Amy te învață
Foto: Environ

[P] Environ lansează ghidul ”Baterel și Amy te învață” – o carte despre reciclarea corectă a deșeurilor

de Smile Media
Luni, 7 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Asociația Environ a lansat sâmbătă, 5 iunie 2021, cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, cartea ,,Baterel și Amy te învață”, în cadrul unui eveniment special organizat la Roaba de Cultură, un ghid despre colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor adresat în primul rând copiilor, dar care conține informații utile și pentru părinți.
Deseuri aduse in Portul Constanta
Foto: Ministerul Mediului

Este România groapa de gunoi a Europei? Comisarul Virginijus Sinkevičius anunță că legislația UE va fi schimbată - INTERVIU

de Clarice Dinu HotNews.ro
Duminică, 6 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Uniunea Europeană este la acest moment în proces de revizuire a regulilor privind transporturile de deșeuri în UE și către țări terțe, a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro comisarul UE pentru Mediu, Oceane și Pescuit, Virginijus Sinkevičius.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by