MEDIU
furtuna
Foto: Hotnews

Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină luni seară în București

de N.O. HotNews.ro
Meteorologii au emis luni seară o avertizare tip nowcasting de Cod Portocaliu de averse torențiale și grindină pentru municipiul București.
Reciclism
Foto: Environ

[P] Începând din mai, clienții magazinelor Pegas pot recicla bateriile uzate la bike shop-urile din București, Timișoara, Brașov, Constanța și Cluj

de Smile Media
Începând cu luna mai clienții Pegas pot recicla bateriile și acumulatorii uzați în magazinele din București, Timișoara, Brașov, Constanța și Cluj. În parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Pegas își dotează magazinele cu infrastructură specială de colectare, susținând astfel demersurile de protejare a mediului și reducerea poluării.
Romania recicleaza
Foto: Environ

[P] "România Reciclează": 50.000 kg de echipamente electrice vechi predate de români în prima lună de campanie

de Smile Media
Peste 50.000 kg de aparatură electrică veche și baterii uzate au fost predate spre reciclare în prima lună a campaniei "România Reciclează", organizată de Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), în parteneriat cu autoritățile publice locale. Încurajați de sloganul "DEEEgeaba păstrezi deșeurile de echipamente electrice și electronice. Reciclează-le și câștigi premii pe loc!" și de recompense, sute de români au predat spre reciclare aparatura electrică veche.
ploaie cu gheata
Foto: Captura video

VIDEO Ploaie cu gheață în Târgu-Jiu

de N.O. HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Mediu
A plouat cu gheață, joi, în Târgu-Jiu, din judeţul Gorj, inundând în câteva minute beciul unei locuințe.
Studenții se implică pentru un mediu curat
Foto: ecotic

[P] Studenții se implică pentru un mediu curat

de Smile Media
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Asociația ECOTIC, în parteneriat cu Universitatea din București, Universitatea Politehnică București și Universitatea Ecologică București dau startul, pe 20 mai, unei noi campanii dedicată studenților interesați de protecția mediului. Proiectul Studenți pentru un Mediu Curat se adresează studenților din cele trei instituții de învățământ superior, interesați de problematica protecției mediului sau dornici să se implice în acțiuni de colectare selectivă și ecologizare.
Mizerie Timisoara
Foto: Cristian Zaharia Facebook

Primăria Timişoara, amendată cu 15.000 de lei de Garda de Mediu pentru mizeria din oraş

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Garda Naţională de Mediu Timiș a amendat Primăria Timişoara cu 15.000 de lei pentru mizeria din oraş, relatează Mediafax.
Marea Alba
Foto: Google Maps

Au fost 28,9 grade Celsius aproape de Oceanul Arctic weekend-ul trecut / Concentrația de dioxid de carbon a atins cel mai înalt nivel din istoria umană

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Actualitate | Mediu
La intrarea în Oceanul Arctic, în nord-vestul Rusiei, temperaturile au atins, în weekend, 29,9 grade Celsius. Între timp concentrația de dioxid de carbon în atmosferă a atins 415 ppm (părți per milion), pentru prima dată în istoria umanității. Luate separat, aceste date sunt doar parametri, dar luate laolaltă subliniază portretul unei schimbări climatice induse de necontestat, scrie Stuff.co.nz, citând Washington Post.
barza, cuibul si incendiul
Foto: Captura video

VIDEO O barză albă supraviețuiește, alături de cuibul ei, unui incendiu de vegetație

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Actualitate | Mediu
O cameră instalată de oamenii de știință în regiunea Amuri din Rusia a surprins imagini rare în care o barză albă rămâne în cuibul său în timp ce toată vegetația din jurul său este devastată de un incendiu, relatează The Moscow Times.
Expozitia mobila a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE)
Foto: ecotic

[P] Expozitia mobila a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in curtea liceelor din Buzau

de Smile Media
Miercuri, 15 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Compania GreenWEEE, Asociatia ECOTIC si Asociația Generală a Inginerilor din România aduc la Buzau Caravana ECOTIC, o expozitie mobila a DEEE-urilor, in cadrul evenimentului "Saptamana Verde a Europei" desfasurata in perioada 14-16 mai 2019. Caravana Mobila a DEEE-urilor prezinta intr-un mod interactiv 10 echipamente dezasamblate: monitor CRT, frigider, masina de spalat, telefon fix, telefoane mobile, laptop, calculator de birou, jucarie si fier de calcat.
Teste nucleare 1952
Foto: Flickr

Carbon radioactiv rămas în urma testelor nucelare din Războiul Rece a fost găsit în adâncurile Oceanului Pacific

de Gabriela Florea HotNews.ro
Marţi, 14 Mai 2019 Actualitate | Mediu
La zeci de ani de la testele cu bombă nucleară din timpul Războiului Rece au fost descoperite urme de carbon radioactiv în cele mai adânci zone ale Oceanului Pacific. Crustaceele găsite în adâncuri au prezentat un nivel ridicat de carbon radioactiv în țesuturile lor musculare, potrivit unui studiu publicat în revista Geophysical Research Letters din luna aprilie, scrie CNN.
"Orase Curate" poposeste la Giurgiu
Foto: ecotic

[P] Campania "Orașe Curate" poposește la Giurgiu

de Smile Media
Luni, 13 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Giurgiu. În perioada 13 – 18 mai 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipiului Giurgiu, Consiliul Judetean Giurgiu, ADI Giurgiu, APM Giurgiu si ROSAL încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea de deșeuri intre 20kg si 40kg cumulate, să primească un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deșeuri de peste 40 kg cumulate, un tichet valoric de 20 de lei. Persoanele care vor preda deșeuri de peste 5kg cumulate vor fi înscriși în mod automat la tombolă, putând câștiga premii atractive: aspirator, masini de tocat carne sau storcatoare de citrice.
Vreme calda in weekend
Foto: pixabay.com

ANM anunță vreme frumoasă în următoarele zile. Începând de marți, se întorc ploile

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Meteorologii anunță vreme în general frumoasă în următoarele zile, cu ploi trecătoare. Pentru ziua de luni sunt anunțate temperaturi maxime de peste 25 de grade celsius urmând ca, de marți, ploile să-și facă simțită prezența, existând posibilitatea emiterii unui cod galben, relatează Mediafax.
Miting pentru pentru protejarea mediului, la Bruxelles
Foto: Captura YouTube

New York Times: Țările UE trăiesc cu mult mai bine decât le permit resursele Terrei - raport

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Cele 28 de state ale UE consumă resursele Pământului mult mai rapid decât pot fi ele reînnoite, și nici una dintre ele nu are politici sustenabile de consum, arată un raport publicat joi, când liderii UE se întâlnesc pentru a discuta prioritățile pe următorii cinci ani. „Toate țările UE trăiesc mai bine decât le permit resursele planetei noastre.”, potrivit New York Times, citat de Rador.
Francezul și butoiul
Foto: Captura YouTube

VIDEO Călătoria neobișnuită a unui francez în vârstă de 72 de ani. Bărbatul a traversat Oceanul Atlantic într-un ”butoi”

de Gabriela Florea HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Un francez în vârstă de 72 de ani a călătorit timp de patru luni pe mare, la ”bordul” unui butoi construit chiar de el, scrie CNN. Savin și-a început aventura din Insulele Canare și a călătorit cu aproximativ 3 km/h, fără motor, bazându-se pe curenții oceanului care i-au ghidat călătoria.
Schimbari climatice
Foto: Wikipedia

Climat: 8 țări europene cer, înaintea summitului de la Sibiu, să se "acționeze acum" împotriva încălzirii climatice

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 7 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Opt țări europene, printre care Franța, Spania și Belgia, au lansat un apel comun, înaintea summitului european de la Sibiu de joi, pentru a "acționa acum" împotriva încălzirii globale, a anunțat marți Palatul Elysée, citat de AFP.
Gunoaie
Foto: Hotnews

VIDEO Imaginea dezolantă lăsată în urmă de o viitură din județul Argeș: mii de peturi aduse de apă

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 7 Mai 2019 Actualitate | Mediu
O viitură pe pârâul Păulăeasca din zona comunei Miclești, județul Argeș, a adus o cantitate mare de deșeuri. Peturi, sticle și resturi de mâncare au fost aduse de apă în urma unei ploi puternice. Un localnic a filmat mizeria care se scurgea pe râu, scrie epitesti.ro.

[P] Campania "Brașov Reciclează" revine alături de "Caravana Ecotic"

de Smile Media
Marţi, 7 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Caravana ECOTIC, vehicul de informare și conștientizare marca ECOTIC, este prezentă între 6 și 12 Mai în Brașov, cu scopul de a atrage atenția asupra importanței colectării separate a DEEE-urilor și a îndemna brașovenii să predea echipamentele uzate spre reciclare. Caravana va fi prezentă în liceele brasovene in perioada 06 – 09 mai unde va susține lectii deschise cu elevii unitaților de învațământ despre importanţa reciclării şi colectării selective a deşeurilor.
Campania "Orașe Curate" poposește la Otopeni
Foto: ecotic

[P] Campania "Orașe Curate" poposește la Otopeni

de Smile Media
Marţi, 7 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Otopeni. În perioada 6 – 19 mai 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Orasului Otopeni și URBAN S.A. încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca orice persoană care predă deșeuri de peste 5 kg cumulate sa fie înscrisă în mod automat la tombolă,putând câștiga premii atractive.
Grindina judetul Calarasi
Foto: Meteoplus Facebook

FOTO VIDEO Grindina a acoperit pământul în județul Călărași

de N.O. HotNews.ro
Luni, 6 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Mai multe localități din județul Călărași au fost luate cu asalt luni după-amiază de grindină, în contextul în care meteorologii au emis deja pentru această zonă o avertizare de Cod Roșu de vânt cu puternic cu „aspect tornadic” și averse torențiale.
Reciclare
Foto: Pixabay

Ministrul Mediului spune că în iunie va lansa o schemă de ajutor de stat pentru agenţii economici care investesc în reciclare

de N.O. HotNews.ro
Luni, 6 Mai 2019 Actualitate | Mediu
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat luni, la Bistriţa, că la mijlocul lunii iunie, va fi lansată o schemă de ajutor de stat pentru agenţii economici care dezvoltă investiţii în domeniul reciclării, relatează Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version