ADMINISTRATIE LOCALA
Dezinfectie cu elicopterul in Sectorul 6
Foto: Hotnews

Cât de eficientă este apa oxigenată pulverizată din elicopter în lupta cu coronavirusul și în ce țări se mai utilizează / Mutu: Dacă nu s-au gândit alții la asta, e problema lor

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 6 a început de săptămâna trecută să stropească din elicopter cu apă oxigenată pentru a stopa răspândirea noului coronavirus. Măsura a stârnit numeroase controverse, o parte dintre cetățeni fiind de părere că sunt bani aruncați, deoarece până ajunge pe sol, aceasta își pierde proprietățile sau ajunge o cantitate mult prea mică pentru a dezinfecta obiectele cu care intră în contact. Am căutat să vedem dacă metoda este folosită și în alte țări și a dat rezultate, însă nu am găsit informații, iar primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat că ideea de a folosi elicopterul pentru pulverizare îi aparține.
Dezinfectie cu elicopterul in Sectorul 6
Foto: Hotnews

Sunt periculoase substanțele cu care stropesc primăriile din București pe străzi? Câteva explicații de la medici pneumologi și alergologi

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
În ultimele săptămâni, după ce primăriile din București au început să spele străzile cu apă cu clor și să dezinfecteze spațiile publice cu apă oxigenată - în Sectorul 6 substanța se pulverizează chiar din elicopter - foarte mulți bucureșteni sunt îngrijorați dacă inhalarea vaporilor degajați din aceste operațiuni poate provoca probleme respiratorii sau alergii, mai ales în cazul celor care au deja probleme.
Vlad Voiculescu in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews

Primele 100.000 de măști comandate de Asociația Magic vor ajunge în țară până la finalul acestei săptămâni și vor fi distribuite spitalelor

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primele 100.000 de măști, comandate de Asociația Magic, și care vor fi distribuite gratuit spitalelor vor ajunge în țară până la finalul acestei săptămâni, a anunțat Vlad Voiculescu, reprezentantul ONG-ului, pe pagina de Facebook.
Dezinfectie cu elicopterul in Sectorul 6
Foto: Hotnews

VIDEO Cum a fost stropit cu apă oxigenată din elicopter Sectorul 6 din Capitală

de Victor Cozmei HotNews.ro
Cu un elicopter de mici dimensiuni colantat cu mesajul „It's only Rock and Roll Baby”, închiriat de primăria locală, mare parte din Sectorul 6 a fost stropit joi cu apă oxigenată. „O ploaie sănătoasă”, îi spune primarul Gabriel Mutu care anterior în decursul zilei explicase pentru HotNews.ro că operațiunea costă circa 52.000 de euro și acoperă 2.500 de hectare.
Gabriel Mutu, primarul sectorului 6
Foto: Agerpres

Primăria Sectorului 6 efectuează de joi dezinfecție cu elicopterul / Mutu: Se stropește cu apă oxigenată

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 6 efectuează începând de joi dezinfecție prin pulverizare aeriană, a anunțat primarul Gabriel Mutu pe pagina sa de Facebook. Acesta a declarat că substanța folosită este una prietenoasă cu mediul, respectiv apa oxigenată. Primarul a explicat pentru HotNews.ro că deocamdată se folosește un elicopter, închiriat prin sistemul electronic de achiziții publice, iar costul este de 1 ban pe metrul pătrat și ar ajunge la 52.000 de euro la o trecere, pe o suprafață de 2.500 ha.
Firea
Foto: Digi24.ro

Gabriela Firea: Testarea bucureștenilor, amânată câteva zile deoarece nu au venit încă testele comandate

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Testarea celor 10.500 de bucureșteni va începe cu o întârziere de câteva zile, deoarece testele comandate nu au ajuns încă, a declarat primarul Gabriela Firea, pentru HotNews.ro. În acest moment se lucrează la lista de persoane care vor fi testate, a mai spus primarul general.
Centru pentru victimele violenței domestice
Foto: PMB

Primăria Capitalei a deschis un centru de 100 de locuri pentru victimele violenței domestice

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a deschis un centru de 100 de locuri pentru victimele violenței domestice. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în perioada de izolare și distanțare socială crește numărul victimelor violenței domestice, iar municipalitatea vine în sprijinul acestor persoane.
Demolare Maria Rosetti 4
Foto: Facebook

O casă construită în urmă cu peste 100 de ani, pe strada Maria Rosetti nr.4, este demolată parțial / Nicușor Dan: Speculatorii imobiliari își continuă netulburați acțiunile

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
O casă construită în urmă cu peste 100 de ani, pe strada Maria Rosetti nr.4 este demolată parțial pentru a face loc unul bloc cu 5 etaje, scrie Nicușor Dan pe pagina de Facebook. Din casa veche vor rămâne doi pereți. În acest imobil a locuit Ștefan Nenițescu, unul din cei mai importanți critici și istorici de artă români.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Cum afectează coronavirusul bugetele marilor orașe din țară / Emil Boc: Vom avea o cădere liberă a veniturilor

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Criza cauzată de noul coronavirus va afecta serios bugetele primăriilor din România, ale căror încasări veneau în principal din impozitul pe venit. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat pentru HotNews.ro că pentru martie va încasa cu circa 50 milioane lei mai puțin față de februarie și cere ajutor de la Guvern. Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, spune și el că veniturile primăriei sunt în cădere liberă și a început prioritizarea investițiilor. La Iași, primarul Mihai Chirica afirmă că primăria a încasat deja cu 25% mai puțin față de martie 2019, iar în condițiile în care circa 60% dintre agenții economici din oraș și-ar fi sistat activitatea, încasările din impozitul pe venit vor scădea dramatic.
Complex acvatic Parcul Pantelimon
Foto: Facebook

Primăria Sectorului 3 va cheltui 15 milioane de lei pentru amenajarea unui patinoar pe acoperișul unei clădiri din complexul acvatic amenajat în Parcul Pantelimon

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Consiliul Local Sector 3, la solicitarea Primăriei, a alocat 15 milioane de lei pentru amenajarea unui patinoar în Parcul Pantelimon, pe acoperișul uneia dintre clădirile din parcul acvatic, dar și pentru achiziția de instalații de climatizare. De asemenea, termenul de finalizare a parcului acvatic a fost amânat cu 1 an, până în aprilie 2021. Acesta trebuia să fie gata inițial până la finalul anului trecut, apoi termenul a fost prelungit până pe 30 aprilie 2020. Lucrările sunt executate de compania Primăriei Sector 3 - AS3- Administrare Străzi S3.
Tramvaiul 41
Foto: PMB

Parcul STB va fi redus de miercuri cu încă 15%, circulând cu 40% mai puține autobuze, troleibuze și tramvaie față de normal

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Parcul STB va fi redus de miercuri cu încă 15%, circulând cu 40% mai puține autobuze, troleibuze și tramvaie față de normal, a anunțat primarul Gabriela Firea pe pagina de Facebook. La debutul stării de urgență parcul auto al STB a fost redus cu 25%.
Troleibuz Bozankaya
Foto: Bozankaya

Primăria Capitalei a semnat cu Bozankaya Otomotiv contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a semnat cu asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze. Valoarea contractului este aproximativ 43 de milioane Euro fără TVA, primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate până în februarie 2022.
Dezinfectant
Foto: Pixabay

Primăriile, obligate de marți să pună recipiente cu dezinfectant la blocuri/ În București sunt circa 50.000 de scări de bloc / Mutu: „Am dat comandă, le aducem din China, o să ajungă în 10 zile”

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Ordonanța militară numărul 4 obligă primăriile ca începând cu data de 31 martie să pună la toate intrările blocurilor de locuințe dispozitive cu soluții dezinfectante. Potrivit datelor centralizate de HotNews.ro, în București sunt circa 50.000 de scări de bloc, iar un dispenser manual costă între 50 și 150 de lei, iar 1 l de dezinfectant costă în medie 60 de lei. În aceste condiții, impactul bugetar la nivelul Capitalei este de peste 2,5 milioane de euro.
Dan Cristian Popescu
Foto: Hotnews

Viceprimarul Sectorului 2 îl contrazice pe Streinu Cercel: Nu avem 116 cazuri de coronavirus, ci doar 25. Au fost numărați și pacienții cu COVID din spitale

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, îl contrazice pe Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, care săptămâna trecută declara că în Sectorul 2 sunt 116 cazuri de COVID-19. Popescu a scris pe pagina de Facebook că ar fi fost o confuzie și au fost numărați și bolnavii internați în spitalele de boli infecțioase din sector - Matei Balș, Colentina.
Dezinfectie Sector 3 - strazi
Foto: Facebook

Cu ce substanțe dezinfectează primăriile din București străzile și care sunt recomandările OMS​

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
În ultimele două săptămâni, Primăriile de Sector din București au început să dezinfecteze străzile, locurile de joacă și scările de bloc, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Pentru spălarea străzilor, majoritatea primăriilor folosesc detergent sau apă cu clor și mai rar peroxid de hidrogen. Pentru scările de bloc se folosește peroxid de hidrogen sau alți dezinfectanți în principal pe bază de clor.
Robert Negoita
Foto: Facebook

UPDATE Primăria Sectorului 3 vrea să încheie încă un contract de 5 milioane lei pentru promovare/ Proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, vrea să încheie un contract de 5 milioane lei pentru promovarea instituției, cu compania Smart City Invest S3, la care este acționar Consiliul local, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordine de zi suplimentară a ședinței Consiliului Local Sector 3 de pe 30 martie. Mai departe compania încheie contracte pentru publicitate cu diverse televiziuni/publicații. UPDATE: Proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local.
Robert Negoita
Foto: Wikimedia Commons

UPDATE Primăria Sectorului 3 vrea să construiască două pasaje subterane pe Șoseaua Mihai Bravu, valoarea investiției fiind de circa 347 milioane lei/ Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, vrea să construiască două pasaje subterane pe Șoseaua Mihai Bravu, la intersecția cu Calea Dudeşti/ B-dul Camil Ressu şi la cea cu Calea Vitan, valoarea investiției fiind de circa 347 milioane lei, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului Local de pe 30 martie. Proiectul „Creşterea mobilităţii urbane prin fluidizarea traficului auto pe Şoseaua Mihai Bravu (de la intersecţia cu str. Baba Novac până la str. Peneş Curcanul) propune și amenajarea unui pasaj pietonal în dreptul staţiei de tramvai Laborator şi crearea a două benzi de circulaţie pe Calea Dudeşti. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Două companii municipale înființate de Gabriela Firea, achiziții directe de circa 2,5 milioane lei, în câteva zile, către două firme de apartament

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Compania Municipală Consolidări a atribuit pe pe 19 martie, în mai puțin de 1 minut, patru contracte în valoare totală de circa 1,5 milioane lei fără TVA firmei Willkommen Technik, prin achiziție directă. Contractele vizează lucrări de tencuire, reparații, finisare și renovare. Compania a cumpărat aceste servicii deși are sute de angajați și firesc este că, dacă primește un contract de la municipalitate, să-l execute ea, nu să-l subcontracteze. Pe 10 martie, Compania Municipală Consolidări a mai încheiat două contracte, în valoare de circa 830.000 lei cu firma Expert Master Trading. Compania municipală a încheiat în ultimii 2 ani contracte de circa 5 milioane lei cu această firmă înființată în 2018, toate prin achiziție directă, cele mai mari pentru ridicare moloz și excavare fundații.
Spitalul Municipal Bârlad
Foto: Facebook

Țara lui ”avem de toate”: Spitalul din Bârlad, desemnat să trateze bolnavii infectați cu COVID 19, roagă oamenii să doneze pentru a cumpăra măști și aparatură medicală / În 3 zile s-au strâns 60.000 de euro

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Mar 2020 Actualitate | Administratie Locala
Spitalul Municipal de Urgență “ Elena Beldiman” din Bârlad a fost desemnat să se ocupe de bolnavii infectați cu noul coronavirus. Medicii de acolo au postat însă pe site că au la dispoziție doar 7 ventilatoare, 13 monitoare funcții vitale, echipamente de protecție insuficiente și au cerut oamenilor să doneze pentru a putea cumpăra cele necesare. În trei zile, spitalul a reușit să strângă peste 200.000 de lei din donații. Oana Botezatu, blogger și antreprenor, a văzut mesajul disperat, a organizat și ea o strângere de fonduri pe pagina de Facebook și a reușit să adune peste 58.000 lei. Episcopia Hușilor a donat încă 5.000 de euro.
Dan Tudorache
Foto: Hotnews

Achiziții publice în vremea pandemiei: Primăria Sectorului 1 scoate la licitație un acord-cadru estimat la 1,3 miliarde lei pentru întreținerea străzilor

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Mar 2020 Actualitate | Administratie Locala
Primăria Sectorului 1, condusă de primarul Daniel Tudorache, a lansat licitația pentru încheierea unui acord-cadru pe 4 ani pentru repararea și modernizarea străzilor de pe raza adminsitrativă. Valoarea estimată a contractului este de circa 1,3 miliarde lei.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by