ADMINISTRATIE LOCALA
Marsul biciclistilor
Foto: OPTAR

O nouă ediție a Marșului bicicliștilor va avea loc sâmbătă în București: Firea, fă ceva!

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
O nouă ediție a Marșului Bicicliștilor va avea loc sâmbătă, 22 septembrie 2018, sub sloganul ”Firea, fă ceva!” 2018. Adunarea participanţilor începe la ora 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău, iar plecarea în marș se va face la ora 15.30. Ca în fiecare an, participanții cer un oraș pentru oameni, cu piste pentru biciclete și trotuarele libere de mașini, încurajarea unei mobilități durabile, în condițiile în care Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate și aglomerate orașe europene. Aceștia cer primarului Gabriela Firea să ”pună osul la treabă” și să rezolve problemele orașului.
Fantani Unirii 1
Foto: Facebook

​FOTOGALERIE Fântânile din Piața Unirii, din Capitală, s-au redeschis publicului. Cum arată după ce au fost reabilitate cu 9 milioane de euro

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Fântânile arteziene din Piaţa Unirii din Capitală au fost redeschise joi seară, după un proces de reabilitare care a durat 4 luni și a costat 9 milioane de euro. Evenimentul a fost marcat cu un spectacol multimedia şi un concert al Orchestrei Simfonice Bucureşti. Sute de oameni au venit pentru a vedea spectacolul de apă și culoare.
Titan
Foto: Hotnews

​DEZBATERE PUBLICĂ Noul plan urbanistic al sectorului 3 lasă blocuri în Parcul Brâncuși și pe bucata retrocedată din parcul IOR și propune lărgirea Căii Călărașilor

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică planul urbanistic coordonator al Sectorului 3, un document care stabilește ce se poate construi pe fiecare teren în parte, ce parcele au statutul de spațiu verde și cum este protejat patrimoniul. Potrivit planșelor postate pe site, documentul permite construirea unor blocuri de 10 etaje în Parcul C-tin Brâncuși și menține regulamentul care permite edificarea unor blocuri de până la 45 m înălțime pe bucata retrocedată în Parcul IOR. În plus, PUZ-ul mai propune transformarea unei zone destul de mari dintre Șos. Gării Cățelu și Lacul Pantelimon din zonă verde în zonă construibilă, dar și a altor spații verzi din sector. Planul urbanistic este elaborat de Primăria Sector 3 și va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București.
Gunoi Sector 3 - 6
Foto: Hotnews

​VIDEO-FOTOGALERIE ​Sectorul 3 acaparat de mormane de gunoi și după ce Primăria a preluat activitatea de salubrizare

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Străzile din sectorul 3 sunt pline de mormane de gunoi și după ce activitatea de salubrizare a fost preluată începând de luni de primărie. Coșurile stradale sunt pline, în jurul lor s-au format grămezi de deșeuri, străzile au fost acaparate de gunoi aruncat la voia întâmplării, iar celor care locuiesc la casă sau la bloc nu li s-au ridicat tomberoanele de câteva zile, în jur fiind un miros pestilențial.

Societatea de Transport București înființează două noi linii de autobuz: 698 și 781

de C.I. HotNews.ro
Societatea de Transport București STB SA (fostă RATB) înființează două noi linii de autobuz începând cu data de 17.09.2018: linia 698, care va funcționa între Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir și Piața Victoriei și linia expres 781, între Gara Basarab și IFA Măgurele.
Platforma online parcare
Foto: Primaria Sector 4

Primăria Sectorului 4 a lansat platforma online pentru închirierea parcărilor de reședință. Sunt disponibile 5.201 locuri

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 4 a lansat vineri, începând cu ora 9.00, platforma online www.mobilitateurbana4.ro pentru închirierea parcărilor de reședință, fiind disponibile 5.201 locuri. Beneficiari sunt locuitorii Sectorului 4 care nu dețin un astfel de spațiu și sunt la zi cu plata taxelor și impozitelor locale. De azi și până la finalul anului, închirierea unei parcări pe domeniul public costă maximum 0,21 de lei/ zi, respectiv 23 de lei, pentru toate cele 109 zile rămase până la 31 decembrie 2018.
Gunoi îin sectorul 3 (1)
Foto: Facebook - Sabin Dragoman

FOTOGALERIE Mormane de gunoi pe străzi: Sectorul 3 din București stopează contractul de salubrizare cu Rosal. Activitatea va fi preluată de Primărie

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sectorul 3 din București încheie începând cu 14 septembrie contractul de salubrizare cu firma Rosal, după 19 ani, străzile din Sectorul 3 fiind pline de mormane de gunoi. Mai  mai mulți cititori HotNews.ro au sesizat că în ultimele zile compania nu a mai ridicat gunoiul. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat pentru HotNews.ro că instanța de decis încetarea contractului cu compania Rosal, la cererea Consiliului Concurenței, după ce contractul a fost prelungit mai mulți ani prin acte adiționale. Reprezentanții Rosal spun că au notificat Primăria că vor presta acest serviciu până pe 14 septembrie, după ce instituția a decis că dorește să presteze acest serviciu prin propria direcție.
Catedrala Mantuirii Neamului
Foto: basilica.ro

Primăria Sectorului 1 a alocat încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

de V.M. HotNews.ro
Membrii Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1 au decis în ședința de miercuri alocarea sumei de 10 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, au precizat pentru Mediafax reprezentanții instituției.
Comuna Tomesti (Iasi)
Foto: comuna-tomesti.ro

Un primar din Iași le-a cerut preoţilor sfinţirea unei conducte de gaz realizate în comună

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 8 Sept 2018 Actualitate | Administratie Locala
Reprezentanţii Primăriei comunei Tomeşti, din judeţul Iaşi, au cerut preoţilor sfinţirea unei aducţiuni de gaz. Ceremonia religioasă a fost realizată, sâmbătă, în prezența a sute de oameni care au participat la Zilele comunei, transmite Mediafax.
Iluminat festiv
Foto: pxhere.com

Bârlad: Ghirlandele de Crăciun, montate din septembrie, când afară sunt 30 de grade/ Primăria: Este o situaţie normală

de V.M. HotNews.ro
Ghirlandele festive de Crăciun au început să fie montate în Bârlad, deşi afară sunt aproape 30 de grade și vara abia s-a sfârşit. Reprezentanţii municipalităţii susţin că este o situaţie normală, deoarece un singur muncitor trebuie să se ocupe de întreg oraşul, relatează Mediafax.
Centura Capitalei
Foto: Construim Romania

Transporturile despre Centura Capitalei: Soluția urmează să fie propusă de Primăria București

de I.B. HotNews.ro
Ministerul Transporturilor (MT) a anunțat, joi, că a propus ca proiectul de act normativ ce va reglementa transferul Șoselei de centură a Capitalei din proprietatea publică a statului și concesiunea CNAIR în proprietatea publică a Municipiului București să fie elaborat în cadrul Primăriei Generale, potrivit Mediafax.
Taxi la Aeroportul Otopeni
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Regulamentul privind serviciul de taxi, care prevedea dispecerizarea Clever, Uber și Taxify, a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului general al Primăriei Capitalei

de N.O. HotNews.ro
Proiectul de hotărâre privind regulamentul-cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport în regim de taxi, care propunea ca serviciile de dispecerat să devină obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizați, a fost retras joi de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, dezbaterea sa fiind amânată până la finalul acestei luni. Proiectul ar fi afectat Clever și Star Taxi, posibil și Uber și Taxify, care nu sunt dispecerizate.
Parcul Verdi
Foto: Google Earth

Parcul Verdi ar putea fi cumpărat de Primăria Capitalei cu suma de 50 de milioane de euro

de V.M. HotNews.ro
Primăria Capitalei vrea să cumpere Parcul Verdi din zona Floreasca, care se află în prezent în proprietatea familiei lui Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo. Potrivit unui proiect de hotărâre, proprietarii solicită aproximativ 50 de milioane de euro pentru loturile de teren, scrie Mediafax.
Protestul taximetristilor
Foto: Agerpres

UPDATE Noile reguli pentru taximetriști, discutate în Consiliul General. Reglementările ar putea afecta Uber și Taxify, Clever Taxi și Star Taxi

de C.D. HotNews.ro
Regulamentul-cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport în regim de taxi a fost reintrodus pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, potrivit Agerpres. Pe 26 martie, primarul general, Gabriela Firea, anunţa amânarea dezbaterii lui, în contextul modificărilor care urmau să fie aduse Legii taximetriei. Potrivit propunerii, serviciile de dispecerat urmează să devină obligatorii  pentru toate taxiurile transportatorilor autorizați. Aceasta prevedere va afecta Clever și Star Taxi, posibil și  Uber și Taxify, care nu sunt dispecerizate.
Primarul din Tecuci, Constantin Hurdubae
Foto: Facebook/ Cătălin Constantin Hurdubae

Tecuci: Consilieri locali acuză că edilii și-au alocat benzină cât să înconjoare Pământul / Primar: E pentru un utilaj

de V.M. HotNews.ro
Primarul și viceprimarul din Tecuci (județul Galați) sunt acuzați că și-au suplimentat nejustificat cantitățile de combustibil pentru mașinile de serviciu. Acuzațiile vin din partea consilierilor locali ai opoziției, care spun că într-un singur an cei doi pot înconjura Pâmântul de două ori cu benzina alocată, relatează Mediafax.​
Primaria Capitalei
Foto: Hotnews

Primăria Capitalei cumpără 2.000 de fluiere cu 39 lei bucata

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei cumpără 2.000 de fluiere din metal cromat pentru situații de urgență cu 39 lei/bucata, de la firma LIDLE COM SRL, valoarea achiziției fiind de 78.000 lei, în urma unei proceduri de cumpărare directă. Achiziția a fost finalizată pe 28 august. Interesant este prețul unui fluier deoarece la a o simplă căutare pe internet, prețul unui fluier metalic cu bilă variază între câțiva lei și 25 lei, iar la o achiziție atât de mare costurile trebuie să fie și mai mici. Totuși, în anunțul de pe site-ul de licitații nu se precizează dacă acesta mai are și alte caracteristici speciale.
Robert Negoita
Foto: Facebook

UPDATE Negoiță a propus majorarea indemnizației șeful consiliului de administrație de la o companie a Primăriei Sector 3 la 15.000 lei / Propunerea a fost respinsă de Consiliul local

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea să crească indemnizația președintelui Consiliului de Administrație al companiei municipale Algorithm Construcții S3, Alexandru Dan Coșocariu, de la 8.000 lei lună/net la 15.000 de lei/lună net, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului Local Sector 3 de vineri. Compania se ocupă de restaurarea Halei Laminor, iar primarul Robert Negoiță spune că mărirea de salariu este justificată, acesta fiind salariul pentru un șef de șantier de asemenea dimensiune în privat.
  • UPDATE Propunerea nu a fost aprobată de Consiliul local al Sectorului 3
Colectarea selectiva a deseurilor in Capitala
Foto: Hotnews

Primarul Robert Negoiță vrea o majorare de capital de 98 milioane lei la compania municipală SD3-Salubritate și Deszăpezire pentru construirea unei stații de sortare și tratare a deșeurilor

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea să majoreze capitalul social al societății municipale SD3-Salubritate și Deszăpezire cu 98,5 milioane lei, față de 67 milioane lei cât este în prezent, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Local Sector 3 vineri. Banii se vor folosi pentru construirea unei stații de sortare și tratare a deșeurilor, mai exact pentru suplimentarea parcului cu utilaje și cumpărare terenului aferent construirii halei necesare, potrivit expunerii de motive a proiectului.

Robert Negoita
Foto: Facebook / Robert Negoita

UPDATE Propunerea primarului Robert Negoiță de a majora cu circa 25% numărul de posturi din instituție pentru înființarea unei noi direcții care să se ocupe de spațiile verzi, aprobată de consiliul local

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Propunerea primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, de a suplimenta organigrama Primăriei cu peste 330 de posturi, ajungându-se astfel de la 1.030 la 1.364 locuri,  potrivit unui proiect de hotărâre ce a fost aprobat vineri aprobării Consiliului Local. Mai exact, edilul vrea să înființeze o direcție mamut pentru gestionarea spațiilor verzi, care va avea circa 200 de posturi.  Primarul Robert Negoiță spune că așa iese mai ieftin, noua direcție urmând să preia o parte din lucrările pe care acum le execută ADPB, o societate comercială a primăriei.
Betonare spaiu verde os. Olteniei 54 - 3
Foto: Hotnews

Primăria Sectorului 4 a betonat un spațiu verde din fața blocurilor de pe Șos. Olteniței pentru a construi o parcare/ Trifu - Ecocivica: Lucrările sunt ilegale

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 4 a betonat un spațiu verde de pe Șoseaua Olteniței nr. 54, vizavi de Orășelul Copiilor, pentru a construi locuri de parcare. O parte dintre locatari sunt împotriva proiectului și reclamă faptul că instituția a tăiat mai mulți arbori, iar la cei lăsați a mers cu asfaltul până la câțiva centimetri de trunchi, ceea ce va duce la uscarea lor în timp. Menționăm că HotNews.ro a mai scris despre acest subiect în urmă cu câteva săptămâni, însă reprezentanții instituției au refuzat să spună ce construiesc acolo, cât costă și dacă au avizele și autorizațiile necesare. La fața locului nu se află un panou de șantier, așa cum cere legea, unde să se indice numărul autorizației de construire, constructorul, proiectantul, data începerii și finalizării lucrării.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version