ADMINISTRATIE LOCALA
Giulesti-Sarbi
Foto: USR

Cartierul Giulești-Sârbi din București - fără apă, canalizare și străzi asfaltate în an Centenar. Consilierii USR cer primăriilor să rezolve problema

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Consilierii USR București cer Primăriilor Sectoarelor 1 și 6 să rezolve problema locuitorilor din cartierul Giulești-Sârbi care stau fără apă, canalizare sau alimentare cu gaze, în București, în anul Centenarului. Aceștia spun că au inițiat două proiecte de hotărâre pentru a înlesni colaborarea între cele două instituții și pentru o rezolvare integrată a problemelor, însă Primăria Sector 1 nu ar fi fost de acord.
Autobuze noi Otokar pentru STB in vama Giurgiu
Foto: Hotnews

Probleme la autobuzele Otokar: Șoferii mai corpolenți nu încap în scaun. Primăria spune că producătorul va rezolva toate problemele pe cheltuiala lui

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Șoferii mai corpolenți de la Societatea de Transport București nu încap în scaunele noilor autobuze cumpărate de Primăria Capitalei de la Asocierea Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, potrivit unor surse HotNews.ro. S-a încercat mutarea scaunului mai în spate, însă nu se mai vede bine în oglinzi, au declarat mai multe surse din STB, sub protecția anonimatului. Reprezentanții Primăriei Capitalei au confirmat existența problemei și spun că acestea vor fi rezolvată pe cheltuiala producătorului.
Brad Piata Constitutiei 1
Foto: Primaria Capitalei

​FOTO Primăria Capitalei a adus bradul de Crăciun în Piața Constituției

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a adus bradul de Crăciun în Piața Constituției și a început să monteze căsuțele pentru târgul care se va deschide pe 30 noiembrie. Mai multe imagini au fost postate pe pagina de Facebook a instituției.
Fabrica de Glucoza
Foto: Hotnews

VIDEO Lucrările de demolare și defrișare pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, aproape terminate. Cum arată zona

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei aproape a terminat lucrările de demolare și defrișare pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză. Municipalitatea a început pe data de 3 august lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi. Termenul de execuție este 15 luni, însă reprezentanții municipalității promit că va fi gata în 12 luni.
Gabriela Firea
Foto: Hotnews

Gabriela Firea: Codul galben s-a încheiat azi la ora 10.00. S-a intervenit pe toate arterele principale. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Firmele de salubrizare au intervenit toată noaptea pe arterele principale, acționând cu 240 de utilaje si 400 de operatori, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă în Capitală, a anunțat primarul Gabriela Firea, luni dimineață, în cadrul comandamentului de deszăpezire. Probleme sunt pe trotuare, unde s-a intervenit slab și există pericol de alunecare. Aici însă fiecare are obligația să facă curat în fața imobilului. La ora 10.00, Bucureștiul a ieșit de sub cod galben, dar în continuare există riscul de a se forma polei, a mai spus edilul.
Gabriela Firea
Foto: Agerpres

Gabriela Firea face un nou apel către Ministerul Transporturilor la negocieri pentru a evita greva la metrou: Dacă cineva face un calcul cinic, că va deconta doar primarul, eu cred că se înșală

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut luni dimineață un nou apel către Ministerul Transporturilor să poarte un dialog real cu liderii de sindicat de la Metrou, astfel încât greva anunțată pentru miercuri să nu mai aibă loc.
Gabriela Firea
Foto: Facebook - Gabriela Firea

Primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 10 milioane lei la Catedrala Mântuirii Neamului, ajungând astfel la 35 milioane lei în 2018

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 10 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, ajungând astfel la 35 milioane lei în 2018, potrivit unui proiect de rectificare bugetară ce va fi discutat la ședința Consiliului General de pe 22 noiembrie. Suma alocată în total bisericilor de asemenea crește cu 15 milioane (incluzând Catedrala Mântuirii Neamului), ajungând în 2018 de la 76 milioane lei la 92 milioane lei, potrivit proiectului de rectificare bugetară.
Cimitirul Belu
Foto: Hotnews

Primăria Capitalei vrea să majoreze cu 45 milioane lei capitalul Companiei Municipale Cimitire pentru amenajarea de noi locuri de veci

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei vrea să majoreze cu 45 milioane lei capitalul Companiei Municipale Cimitire București pentru a achiziționa terenuri pentru a amenaja noi cimitire. Municipalitatea motivează că în cimitirele existente nu mai sunt locuri, iar în caz de calamitate orașul ar avea nevoie de 12.000 locuri de veci. Consiliul General va decide în ședința de pe 22 noiembrie dacă alocă acești bani sau nu.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Gabriela Firea: Greva de la metrou ar putea bloca Bucureştiul; solicit Ministerului Transporturilor să găsească de urgenţă soluţii / Ea vrea transferarea la primărie a metroului

de V.M. HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, solicită Ministerului Transporturilor să găsească de urgenţă soluţii pentru rezolvarea conflictului colectiv de muncă al angajaţilor Metrorex, astfel încât greva anunţată pentru săptămâna viitoare să fie anulată şi avertizează că aceasta ar putea bloca Bucureştiul.
Robert Negoita
Foto: Facebook

Negoiţă: Dacă Guvernul va stabili ca 43% din impozitul pe venit pentru bugetele locale, ajungem în fiasco / Am temerea că ticăloşia unora va duce ţara asta de râpă

de R.M. HotNews.ro
Robert Negoiţă şi Ilie Bolojan au avertizat atenţia, vineri, că intenţiei Guvernului de a stabili ca o cotă de doar 43% din impozitul pe venit care să se repartizeze direct către bugetele locale, fără să se mai aloce şi sumele compensatorii de anul trecut, ar echivala cu condamnarea primăriilor la dezastru, potrivit Agerpres.
Roxana Wring
Foto: Arhiva personala

Consilierii generali USR cer prelungirea Planului Urbanistic General pentru a nu bloca piața construcțiilor: Gabriela Firea stă și privește cum Bucureștiul se scufundă

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Consilierii generali ai USR au depus la registratura Consiliului General un proiect de hotărâre pentru prelungirea Planului Urbanistic General, care expiră la finalul anului, pe o perioadă nedeterminată, până municipalitatea finalizează noul document. Municipalitatea încă nu a aprobat un proiect în acest sens, iar dacă PUG-ul expiră și nu este prelungit nu se mai poate emite nicio autorizație de construire în București.
Bloc nou Sos. Giurgiului 164
Foto: Hotnews
Premieră în București

VIDEO A început demolarea unui bloc construit ilegal pe un spațiu verde din sectorul 5 al Capitalei, după ce vecinii au câștigat procesul

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Un bloc de patru etaje ridicat ilegal pe un spațiu verde de pe Intrarea Giurgiului 23, Sector 5, este demolat după ce vecinii au obținut în instanță anularea autorizației de construire si demolarea pe cheltuiala investitorului care l-a ridicat. Aceasta este o premieră în București. Deși există mai multe clădiri ridicate ilegal, până acum niciuna nu a fost demolată.

Cinematograful Favorit
Foto: Hotnews

Primăria Sector 6 va plăti Aedificia Carpați circa 48 milioane lei pentru modernizarea cinematografului Favorit

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sector 6 va plăti circa 48 milioane lei fără TVA pentru consolidarea, extinderea și modernizarea cinematografului Favorit firmei Aedificia Carpați, potrivit unui anunț publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Instituția a reușit să finalizeze licitația pentru desemnarea constructorului la finalul lunii octombrie, la peste un an de la lansare. Fostul cinematograf va adăposti un centru cultural. Acesta stă închis de aproape 15 ani și se află în paragină.
Sediul Primăriei Sector 3
Foto: Primaria sector 3

Decizie a instanței: Sediul Primăriei Sectorului 3 a fost construit ilegal

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 3 a emis ilegal autorizația de construire pentru propriul sediu, din din Calea Dudeşti, numărul 191, potrivit unei sentințe date de Tribunalul București, actul administrativ fiind anulat. Procesul a fost intentat de Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural și Salvați Bucureștiul. Decizia instanței nu este definitivă.
Ciprian Ciucu
Foto: Facebook

Ciprian Ciucu s-a înscris în cursa internă din PNL pentru desemnarea unui candidat la Primăria Capitalei

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Ciprian Ciucu s-a înscris în cursa internă din PNL pentru desemnarea unui candidat la Primăria Capitalei, a anunțat acesta pe pagina de Facebook. Acesta este în prezent consilier general din partea PNL și unul dintre cei mai aprigi critici ai Gabrielei Firea.
Demolare magazin București
Foto: Foto: Claudiu Petringenaru/Facebook

VIDEO Fostul magazin București, un simbol al perioadei comuniste, este demolat

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Fostul magazin București, aflat în centrul istoric al Capitalei, este în curs de demolare. Clădirea nu este monument istoric, însă are valoare simbolică, fiind unul dintre magazinele celebre în perioada comunistă. Cladirea era în paragină, fiind nefolosită de peste 10 ani. Acum imobilul este deținut de dezvoltatori imobiliari olandezi, care doresc să reconstruiască fațada și să o integreze într-o nouă clădire, potrivit informațiilor HotNews.ro. Imobilul va adăposti spații comerciale și birouri.
Tramvai
Foto: Facebook/RATB

Autobuzele și tramvaiele din București, scoase pe traseu de la ora 4.00 joi dimineață, în contextul grevei Metrorex

de N.O. HotNews.ro
Societatea de Transport București (fost RATB) va scoate, joi, în traseu liniile de tramvai, troleibuz și autobuz începând cu ora 4 dimineața, ca urmare a grevei de avertisment anunțată de angajații METROREX.
Andrei Creci
Foto: Facebook

Andrei Creci este noul director interimar al Societății de Transport București

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Andrei Creci este noul director interimar al Societății de Transport București (fostul RATB), potrivit unei decizii luate miercuri de Consiliul de Administrație al companiei. Fostul director, Adrian Sorin Mihail, a plecat la conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară București Ilfov – ADIBI. Andrei Creci este jurist de profesie, iar în ultimii ani a fost director general SC ELECTROCENTRALE GRUP SA, consilier al fostului director RATB, vicepreşedinte Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Confidențial și director executiv al Direcției Juridic din Primăria Capitalei. În 2014 el a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu legat de retrocedarea unui teren evaluat la peste 3 milioane de euro. În vara anului trecut a fost însă achitat de Curtea de Apel, decizia nefiind însă definitivă.
Luminite (foto arhiva)
Foto: youtube.com

Primăria Sectorului 4 vrea să dea până la jumătate de milion de lei pentru închirierea luminițelor de Crăciun

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 4 vrea să dea până la jumătate de milion de lei pentru închirierea luminițelor pentru sărbătorile de iarnă, potrivit unui anunț inițiat în sistemul electronic de achiziții publice. Este vorba despre închirierea a circa 1.400 de decorațiuni: steluțe, fulgi de nea, brazi, ramură de brad, buchet de lotus etc. Acestea urmează să fie puse în perioada sărbătorilor de iarna 2018-2019 pe străzile, în intersecțiile și piațetele din Sectorul 4, acolo unde Primăria Generală nu va pune decorațiuni.
Daniel Baluta, primarul Sectorului 4
Foto: Hotnews

Primăria Sectorului 4 revine la un operator privat de salubrizare după ce aproape 2 ani a făcut curățenie cu propria firmă. Băluță: Licitația a fost câștigată de Rosal

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 4 revine la un operator privat de salubrizare după ce aproape 2 ani a făcut curățenie cu propria firmă. Astfel, în următorii 4 ani compania Rosal va presta acest serviciu, a anunțat primarul Daniel Băluță, procedura de licitație fiind finalizată. Edilul nu a precizat valoarea acordului-cadru, însă la demararea procedurii de achiziție acordul era estimat între circa 200 și 390 milioane lei. Începând din aprilie 2017, după încheierea contractului cu REBU, serviciul de salubrizare a fost prestat de firma Primăriei Sector 4 - Amenajarea Domeniului Public 4 - iar de atunci costul serviciilor de salubrizare a crescut foarte mult.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version