ADMINISTRATIE LOCALA
Parcul Gradina Icoanei
Foto: Google Maps

Proiectul de reamenajare a Parcului Grădina Icoanei, monument istoric, contestat de societatea civilă și de peisagiști

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Proiectul de reamenajare a Parcului Grădina Icoanei, monument istoric, stârnește îngrijorare. Mai mulți cetățeni și reprezentanți ai societății civile cer Primăriei Sectorului 2 să organizeze dezbatere publică și să prezinte proiectul de reamenajare, deoarece se tem că monumentul istoric va fi distrus. ”Pavarea parcului, amplasarea de fântâni, plantarea de arbori exotici distrug o grădină istorică din centrul Bucureștiului”, este unul dintre punctele de vedere.
Bloc Vasile Lascar 3
Foto: Hotnews

Primăria Capitalei a autorizat construirea unui bloc de 9 etaje pe strada Vasile Lascăr, printre case vechi de peste 100 de ani. Beneficiar: Ginerele unui fost coleg de partid cu Onțanu

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a autorizat construirea unui bloc de 9 etaje pe strada Vasile Lascăr din centrul Capitalei, printre case de peste 100 de ani vechime. Strada este zonă protejată, cu mai multe clădiri monument istoric, iar cea mai înaltă clădire din jur are maxim 4 etaje. Potrivit panoului de șantier, beneficiarul construcției este Ciuclea Georgescu Dumitru, ginerele patronului de la Supercom, Ilie Ciuclea, fost senator PSD, apoi vicepreședinte UNPR.
Poluare Bucuresti
Foto: Pixabay

EXCLUSIV Cum ne omoară poluarea din București - concluziile raportului Institutului de Sănătate Publică

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Studiul făcut de Institutul Național de Sănătate Publică, realizat pentru perioada 2010-2017, arată că în București este o asociere certă între creșterea poluării cu PM10 și PM2,5 (praf) și numărul tot mai mare de boli grave care afectează bucureștenii: infarct acut de miocard, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, accident vascular cerebral, bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC). Documentul obținut de HotNews.ro arată că, dacă poluarea ar fi scăzut la nivelul asumat în 2010, bucureștenii ar avea o speranță de viaţă mai lungă cu 4 ani.
Gabriela Firea
Foto: PMB

Gabriela Firea: În București sunt zilnic până la două milioane de mașini / Institutul de Sănătate Publică recomandă închiderea circulației pe anumite bulevarde dacă sunt prea poluate

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat marți recomandările făcute autorităților locale de Institutul Național de Sănătate Publică, în studiul privind evaluarea expunerii populației la poluarea aerului cu praf. Printre măsurile recomandate se numără chiar închiderea circulației pe anumite artere atunci când se depășesc valorile maxime pentru poluarea cu praf, amenajarea de benzi unice pentru mijloacele de transport public, benzi pentru biciclete, taxă de acces în centru, o șosea de centură viabilă, extinderea rețelei de metrou. Firea a declarat că 300.000 - 400.000 de masini tranzitează zilnic capitala, iar acestora se adaugă cele 1,5-1,6 milioane de mașini din oraș.
Costel Alexe
Foto: Facebook/ Costel Alexe

Ministrul Mediului: În București există o asociere între poluare și infarct sau celelalte boli cardiovasculare

de C. Ivanov HotNews.ro
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat luni, după o întâlnire cu primarii din București, Iași și Brașov, că un raport al administrației locale din Capitală arată o asociere între zonele poluate și incidența cazurilor de infarct sau alte boli cardiovasculare. Alexe mai acuză Garda de Mediu de faptul că a fost „prea relaxată”.
Protest STB
Foto: Hotnews

Zeci de angajați STB au protestat față de decizia Primăriei Capitalei de a reloca Autobaza Pipera pentru edificarea Spitalului Metropolitan

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Zeci de angajați ai Societății de Transport București (STB) au protestat luni, între orele 11.30-14.30, în fața autobazei Pipera, nemulțumiți că aceasta va fi relocată etapizat pentru construirea Spitalului Metropolitan. Șoferii spun că se dorește mutarea într-o autobază de pe Șoseaua Giurgiului care a fost dezafectată, iar condițiile de acolo sunt derizorii: nu există toalete, apă potabilă și nici structurile necesare pentru verificarea tehnică a autobuzelor.
Poluare
Foto: Stirile ProTV

Ministrul Mediului va solicita Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a vedea cum afectează poluarea din București sănătatea oamenilor

de C. Ivanov HotNews.ro
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, luni, că va solicita Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a vedea în ce măsură calitatea aerului din Bucureşti afectează starea de sănătate a populaţiei. Rapoarte asemănătoare vor fi cerute și primăriilor din Iași și Brașov.
Gabriela Firea
Foto: Agerpres

Reacție nervoasă a lui Firea după acuzațiile ministrului Finanțelor: „Va fi cutremur politic”

de C.D. HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Ian 2020 Actualitate | Administratie Locala
Gabriela Firea afirmă că acuzațiile ministrului de Finanțe la adresa sa sunt niste „aberații”, susținând că se „autodenunță” că a folosit „bugetul capitalei pentru oameni”. Replica primarului vine după ce Florin Cîțu a acuzat-o că a cheltuit în scop electoral bugetul Primăriei. „Nu mai petreceți, mâncati, beți și stați prin curent și praf, în birourile ministeriale!”, îl atacă din start primarul pe ministru.
Parcul Gradina Icoanei
Foto: Google Maps

Primăria Sectorului 2 va reamenaja Parcul Grădina Icoanei, monument istoric. Lucrările sunt estimate la 2,7 milioane lei

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public Sector 2, va reamenaja Parcul Grădina Icoanei, monument istoric. Contractul de execuție a lucrărilor a fost atribuit firmei GARDEN CENTER GRUP, la finalul anului trecut, valoarea lucrărilor fiind de circa 2,7 milioane lei fără TVA. Lucrările vizează pavarea aleilor de nisip cu dale, reamenajarea locurilor de joacă și a spațiilor pentru câini, reamenajarea spațiilor verzi cu rulouri de gazon, plantarea mai multor arbori și montarea de mobilier urban.
Dorin Florea
Foto: Facebook

Târgu Mureş: Un consilier al primarului Florea susţine că locuitorii cer referendum local privind responsabilitatea naşterii copiilor

de V.M. HotNews.ro
Un consilier al primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, spune că mai mulţi locuitori şi-au exprimat dorinţa de a fi organizat un referendum local privind problema lansată în dezbatere de edilul Dorin Florea, în legătură cu responsabilitatea naşterii unui copil.
Masina de gunoi
Foto: Wikimedia Commons

Primăria Sectorului 6 vrea să delege serviciul de salubrizare. Contract de un miliard de lei pentru opt ani

de G.S. HotNews.ro
Primăria Sectorului 6 a publicat pe SICAP un anunţ privind delegarea prin concesiune a serviciului public de salubrizare pentru o perioadă de opt ani, valoarea contractului fiind estimată la 991.220.062 lei, transmite Agerpres.
Robert Negoita
Foto: Wikimedia Commons

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea să înființeze o nouă companie municipală, care să presteze servicii medicale

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea să înființeze o nouă companie municipală, care să presteze servicii medicale, potrivit unui proiect de hotărâre care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de marți. Mai exact, Primăria Sectorului 3 cere permisiunea Consiliului General de a înființa firma.
Exploatare Pădurea Băneasa
Foto: Florin Cobzac

Zeci de arbori din Pădurea Băneasa au fost puși la pământ de la începutul anului

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Zeci de arbori din Pădurea Băneasa au fost puși la pământ de la începutul anului, acțiunea fiind surprinsă în mai multe poze și filmulețe postate pe rețelele de socializare. Pe panourile amplasate în pădure se arată că este vorba despre ”o exploatare forestieră” făcută de Ocolul Silvic București, în baza unei autorizații emise pe 16 decembrie 2019, pe o suprafață de 24,4 ha. Potrivit panoului urmează să fie exploatată o cantitate de 576 mc de lemn, lucrările fiind ”de răritură”, adică de întreținere. Un alt panou arată lucrări de exploatare pe o suprafață de circa 14 hectare, cu un volum de 17 mc.
Autobuz scolar de la STB
Foto: Facebook

​Firea: Aproximativ 6.000 de elevi din cinci şcoli bucureştene vor putea folosi autobuzul şcolar

de V.M. HotNews.ro
Aproximativ 6.000 de elevi din cinci şcoli bucureştene din sectoarele 1 şi 6 vor merge la cursuri cu autobuze speciale, a declarat duminică seară primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.
Coada bariera Sos. Andronache
Foto: Hotnews

Gabriela Firea vrea măsuri ca barierele CFR din nordul Capitalei să fie ridicate la orele de vârf

de V.M. HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță că l-a contactat pe ministrul Transporturilor să ia măsuri ca barierele CFR din zonele Andronache și Petricani să fie ridicate la ore de vârf, astfel încât să fie evitat traficul intens, scrie Mediafax.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Primarul Capitalei: Linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze

de V.M. HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seara, că îşi doreşte ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze, pentru fluidizarea traficului, un amendament la Codul Rutier fiind depus în acest sens la Parlament, scrie Agerpres.
Localnicii din Ioneasa, revoltati
Foto: Captura video Monitorul de Suceava

Revoltă într-un sat din Suceava față de romii care au comis mai multe infracțiuni, ce au culminat cu un viol odios

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Ian 2020 Actualitate | Administratie Locala
Situație tensionată într-un sat din județul Suceava, unde în urmă cu câteva zile o bătrână a fost violată și supusă la chinuri groaznice de doi frați de etnie romă, care între timp au fost prinși de polițiști și arestați de judecători. Joi, în jur de 60 de oameni din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, s-au adunat la Primărie, unde au cerut socoteală primarului și polițiștilor chemați la fața locului, relatează Monitorul de Suceava.
politia locala
Foto: captura facebook

Primarul din Orșova vrea să desființeze Poliția Locală: „Ineficientă! Nicio amendă pentru mâncat semințe”

de V.M. HotNews.ro
Primarul din Orșova, județul Mehedinți, vrea să renunțe la Polița Locală, considerând că polițiștii locali sunt ineficienți și costisitori: „Am cheltuieli de la bugetul local, cu Poliția Locală, care ajung la 6 miliarde lei vechi. O cheltuială cât se poate de enormă pentru o muncă de nimic”.
Șoseaua Berceni 3
Foto: Hotnews

FOTO-VIDEO Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările de lărgire a Șoselei Berceni, ce includ circa 1.500 locuri noi de parcare

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările de lărgire a Șoselei Berceni, între Apărătorii Patriei și Șoseaua de Centură, de la o bandă la două benzi pe sens. Primarul Daniel Băluță, prezent la inaugurare, a declarat că s-au amenajat pe toată lungimea arterei 1.500 de locuri noi de parcare, majoritatea lângă stațiile de metrou Berceni, Dimitrie Leonida și Apărătorii Patriei, pentru ca navetiștii să-și lase mașinile acolo și să vină în oraș cu metroul. Lucrarea a costat circa 6 milioane de euro, potrivit sursei citate.
Gabriela Firea
Foto: Twitter

Gabriela Firea, despre faptul că sora sa este director de cabinet al șefei Gărzii de Mediu, instituția care trebuie să amendeze Primăria pentru poluare: Are două facultăți și un doctorat în protecția mediului

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Gabriela Firea a declarat vineri că sora sa, Angelica Cobzaru, angajată ca director de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, are două facultăți și un doctorat în protecția mediului, astfel că merita să fie angajată în această poziție. Gabriela Firea spune că sora sa a primit oferte pentru a fi mai mult, dar aceasta a sfătuit-o să nu accepte tocmai pentru a ”nu se specula”. Întrebată de jurnaliști dacă are vreo legătură faptul că Primăria Capitalei nu a fost amendată de Garda de Mediu pentru faptul că sora sa era șefa cabinetului Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Firea a spus că ”dacă d-voastră insinuați asta și considerați că secretara comisarului a împiedicat asta, credeți-mă că nu este în regulă”.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by