ADMINISTRATIE LOCALA
Lucrări Șoseaua Giurgiului 5
Foto: Bucurestiul intre Da si Nu

​​FOTO Mai mulți arbori de pe Șoseaua Giurgiului au fost betonați sau prinși între borduri, în cadrul lucrărilor de modernizare făcute de Primăria Sector 4

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Mai mulți arbori de pe Șoseaua Giurgiului au fost betonați sau prinși între borduri, în cadrul lucrărilor de reamenajare a arterei, derulate de Primăria Sectorului 4. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Asociației ”Bucureștiul între da și nu” și au stârnit furia internauților, fiind distribuite de sute de ori. Cel mai probabil Primăria a vrut să salveze copacii, însă rezultatul este unul nefericit, iar în aceste condiții este doar o chestiune de timp până când arborii vor muri.
Defrisari Parcul Herastrau
Foto: Facebook/ Ministerul Mediului - Romania

ADP Sector 1, amedată cu 50.000 de lei pentru defrişările din Parcul Herăstrău

de V.M. HotNews.ro
Garda de Mediu a amendat cu 50.000 de lei Administraţia Domeniului Public din Sectorul 1, în urma unor controale făcute după ce în presă au apărut informații despre defrișări ilegale în Parcul Herăstrău.
Liviu Malureanu
Foto: Facebook

Mălureanu (USR): Companiile Primăriei Sectorului 3 trebuie să respecte legea achizițiilor publice/ Faptul ca nu au facut-o este foarte grav

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Companiile Primăriei Sectorului 3 trebuie să respecte legea achizițiilor publice, se arată într-un răspuns primit de USR Sector 3 de la Agenția Nationala de Achizitii Publice (ANAP). Liviu Mălureanu, consilier USR Sector 3, a declarat vineri, într-o conferință de presă că firmele Primăriei Sector 3 au făcut din 2017 până în prezent achizitii de bunuri și servicii precum și investiții de aproximativ 200 milioane euro, iar în mare parte acestea nu au respectat procedurile din legea achizițiilor publice.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Gabriela Firea despre sondajul de pe Facebook privind vinieta Oxigen: Am primit peste 15.000 de mesaje, 90% mi-au cerut să renunț. Voi anunța luni decizia

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Gabriela Firea a anunțat vineri că a primit peste 15.000 de mesasaje, în mai puțin de 24 de ore, la sondajul organizat pe Facebook, unde întreba dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen. Peste 90% din mesajele primite au fost împotriva introducerii taxei.
Robert Negoita
Foto: Facebook

Primăria Sectorului 3 ocolește licitațiile publice. Companiile municipale cumpără utilaje și produse în numele ei. Site-urile companiilor fie nu merg, fie nu au informațiile necesare, astfel că se pierde urma banului public

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 3, cu votul Consiliului Local, a însărcinat în 2019 companiile municipale să cumpere bunuri de circa 11,7 milioane lei, de la utilaje mari până la unelte și mobilier. Companiile nu fac achizițiile prin sistemul electronic de achiziții publice în majoritatea situațiilor, iar site-urile acestora fie nu funcționează, fie nu au datele complete, în ciuda promisiunilor făcute de primarul Robert Negoiță, de „transparență totală”. Astfel, este aproape imposibil de urmărit unde ajung banii publici. În majoritatea cazurilor, atribuirea contractelor se face prin negociere directă sau se cer trei oferte.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Firea îi întreabă pe Facebook pe bucureșteni dacă sunt de acord cu vinieta Oxigen, cu 10 zile înainte ca Primăria Capitalei să înceapă să dea amenzi

de N.O. HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, face apel pe Facebook la bucureșteni să îi transmită dacă sunt de acord sau nu cu interzicerea mașinilor sub Euro 3 în centrul Capitalei și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul orașului pentru mașinile sub Euro 4. Gestul lui Firea vine în contextul de la 1 martie Primăria Capitalei va aplica amenzi celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească sau în zona în care nu au voie.
Gunoi strada Perinita 5
Foto: Hotnews

​FOTO Locuitorii de pe o stradă din Sectorul 5, sufocați de gunoaiele aruncate pe un teren privat/ În loc să-i amendeze pe vinovați, Poliția Locală a dat avertisment vecinilor care făceau curățenie

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Două terenuri proprietate privată de pe strada Perinița din Sectorul 5 au devenit depozite clandestine de deșeuri. Vecinii deranjați de mizerie s-au adresat încă din 2018 Poliției Locale Sector 5 pentru a-l indentifica pe proprietar și a-l obliga să-și curețe terenul și să-și îngrădească proprietatea, însă fără niciun rezultat. Proprietarul a fost amendat cu 3000 de lei, însă a contestat amenda în instanță și a câștigat fiindcă Poliția Locală nu a trecut adresa în procesul verbal. Vecinii s-au mobilizat și s-au apucat să salubrizeze singuri terenul, însă de data aceasta Poliția Locală a găsit adresa, iar oamenii au primit avertisment și au fost la un pas de a fi amendați.
Ion Stefan
Foto: Facebook

Scandal la audierea lui Ion Ștefan pe ordonanța de descentralizare a fondurilor europene / Ministrul Dezvoltării a scris într-un memoriu că „nu este exclusă oportunitatea UDMR de a cere autonomia Ținutului Secuiesc”

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Ministrul propus pentru Dezvoltare, Ion Ștefan, a primit aviz negativ după audierea de marți în comisiile reunite pentru Administrație Publică ale Senatului și Camerei Deputaților. Audierea s-a lăsat cu scandal după ce Daniel Suciu (PSD), fostul ministru al Dezvoltării, l-a acuzat pe Ion Ștefan că a desființat ordonanța privind descentralizarea fondurilor europene, propusă de ministrul Fondurilor Europene.
Cimitir
Foto: cmcbsa.ro

Administrația Cimitirelor a încheiat contracte de 30 milioane de lei pentru servicii de pază și patrulare în cimitire

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, instituție în subordinea Primăriei Capitalei, a încheiat 5 acorduri-cadru cu o valoare maximă de circa 30 milioane lei fără TVA pentru paza cimitirelor din administrare pentru 2 ani. Contractele vizează paza cimitirelor 24 ore din 24, 365 de zile. Licitația a fost câștigată de firmele: Divizia de Securitate Eurogrup Rangers, Centistar Proxim și Ares Guard.
Oradea
Foto: Digi24

Oradea va avea cinci parcuri noi, realizate cu fonduri europene pe terenuri degradate

de R.M. HotNews.ro
Viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, înfiinţarea a cinci parcuri noi, pe terenuri degradate în suprafaţă totală de 12 hectare, relatează Agerpres.
Cladire cu bulina str. Lipscani
Foto: Hotnews

Primăria Capitalei va distribui 5.845 truse de prim ajutor persoanelor care locuiesc în clădirile cu risc seismic

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei va da în folosință gratuită 5.845 truse de prim ajutor către locatarii imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public și ai imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat vineri de Consiliul General. Primăria Capitalei a dat truse de prim ajutor celor care locuiesc în clădiri cu bulină și în perioada 2012-2013, însă acestea au expirat, având 5 ani termen de valabilitate.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Consiliul General a aprobat bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020 - circa 10 miliarde lei. Ce bani primesc proiectele de infrastructură, bisericile și instituțiile care organizează spectacole

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General a aprobat vineri bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020, propus de Gabriela Firea. Primăria Capitalei are un buget general estimat la circa 10 miliarde lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro) în anul 2020, potrivit proiectului afișat în dezbatere publică pe site-ul municipalității. Din acești bani, subvențiile pentru RADET și RATB sunt estimate la 1,64 miliarde lei, cheltuielile de personal 1,94 miliarde lei, din care 1,1 miliarde lei pentru companiile municipale și alte instituții finanțate din venituri proprii, cheltuielile curente - 7,2 miliarde. Cheltuielile pentru investiții sunt estimate la circa 2 miliarde lei.


Depozit Deseuri Chiajna
Foto: AGERPRES

Primăria Capitalei va cumpăra un teren pentru construirea incineratorului de deșeuri. Inițial instituția dorea să-l construiască pe terenul CET Progresu

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei va cumpăra un teren pentru construirea incineratorului de deșeuri, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Inițial, municipalitatea dorea să construiască incineratorul pe terenul aferent CET Progresu, dar cum CET-urile nu au mai fost transferate la primărie, această soluție a căzut.


ochelari de vedere
Foto: Hotnews

Primăria Capitalei va acorda un ajutor de 500 de lei pentru achiziționarea de ochelari pentru copii

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei va acorda un ajutor de maxim 500 de lei/beneficiar pentru achiziționarea de ochelari pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani, care au o recomandare în acest sens de la medicul specialist, potrivit unui proiect aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Proiectul de numește ”Clar – pentru Copii”, iar fondurile alocate în total se ridică la circa 2 milioane lei.
Firea
Foto: Stirile ProTV

Primăria Capitalei a pus 100 de milioane euro în bugetul pe 2020 pentru a-l despăgubi pe Constanda

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a prevăzut în bugetul pe anul 2020 circa 100 de milioane euro pentru a-l despăgubi pe omul de afaceri Costică Constanda. Municipalitatea trebuie să-i plătească în total acestuia 115 milioane de euro (peste 560 milioane lei) deoarece Consiliul General nu i-a aprobat un cartier de blocuri de 5 etaje în Satul Francez, deși s-a angajat că o va face. Mai exact consilierii PNL și PSD au părăsit sala, iar Constanda s-a adresat instanței și a câștigat. Primăria Capitalei trebuie să-i plătească și lui Vasile Creștin circa 106 milioane lei, până în iunie 2021 pentru un alt proces pierdut în instanță, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.
Prelungirea Ghencea 1
Foto: Hotnews

Primăria Capitalei cere Guvernului fostele sere din Prelungirea Ghencea pentru a amenaja un parc

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei cere Guvernului fostele sere din Prelungirea Ghencea pentru a amenaja un parc, potrivit unui proiect aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Proiectul a fost demarat la cererea locuitorilor din zonă. În ultimii ani s-a construit masiv în Prelungirea Ghencea, dar nu s-a amenajat niciun parc.
Tramvaiul 41
Foto: PMB

Tramvaiul 41 își reia circulația normală pe Podul Grant

de D.D. HotNews.ro
​Linia de tramvai 41 îşi reia circulaţia normală pe Podul Grant începând de sâmbătă dimineaţă, ca urmare a finalizării lucrărilor de consolidare a podului, a anunţat Primăria Capitalei.
Toader Mugur Mihai, primarul Sectorului 2
Foto: Facebook

Compania Supercom nu are licență din 2014 pentru a face curățenie în Sectorul 2 din București, dar Primăria a tot prelungit prin acte adiționale contractul încheiat în 1999

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Compania Supercom, care face curățenie și deszăpezește Sectorul 2 din 1999, nu are licență din 2014 de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) pentru a presta serviciile în această unitate administrativă, se arată într-un răspuns transmis de autoritatea de reglementare la solicitarea HotNews.ro. Cu toate acestea, Primăria Sectorului 2, condusă de PSD-istul Toader Mugur Mihai, a încheiat mai multe acte adiționale prin care a prelungit contractul cu operatorul economic și a aprobat diverse plăți, iar licitația pentru desemnarea unui nou operator a fost lansată abia în 2019.
Ciori
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Ciorile, coşmarul viitoarei Capitalei Culturale. Sunt prea inteligente pentru soluţiile găsite de Primărie

de Stirile ProTV Stirile ProTV
În lupta cu ciorile din Timișoara, primăria orașului crede că a găsit cea mai bună metodă.
Groapa gunoi
Foto: pixabay.com

Gabriela Firea cere Ministerului Mediului să-i spună dacă municipalitatea poate prelungi contractul pentru groapa de gunoi de la Chiajna

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, cere Ministerului Mediului să spună dacă Primăria Capitalei poate prelungi contractul pentru groapa de gunoi de la Chiajna, operată de Iridex. Primarul general a spus că ministerul a dat autorizație de mediu până în 2028 pentru funcționarea gropii, iar cetățenii din zonă cer închiderea depozitului. În felul acesta, Gabriela Firea evită să-și asume pe cont propriu răspunderea pentru prelungirea/încheierea contractului de operare a gropii.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by