POLITIC
Iulian Bulai
Foto: Facebook

Iulian Bulai (USR) anunță că un coleg al său din Suceava a murit, după ce medicii i-au zis să se trateze acasă

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Politic
Deputatul USR Iulian Bulai povestește sâmbătă, pe Facebook, că un coleg al său din filiala USR Bunești (județul Suceava) a murit, după ce timp de șapte zile a stat acasă, cu febră mare, și deși a solicitat în mod repetat să fie dus la spital, i s-a spus să se trateze acasă. Potrivit lui Bulai, a fost trimisă o ambulanță abia după ce la Spitalul Județean Suceava a fost instalată noua conducere militară. „Prea târziu, se pare”, scrie el.
Teodor Melescanu
Foto: mae.ro

Meleșcanu și-a dat demisia din partidul pe care îl conducea

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Politic
Teodor Meleșcanu a anunțat că și-a dat demisia din Forța Națională, partidul al cărui președinte era, pentru a-și ”dedica toată energia și experiența” pentru poporul român.
Raluca Turcan
Foto: Facebook

Coronavirus: Cum (nu)functioneaza şedinţele online din Parlament

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Politic
Şedinţa online a Camerei Deputaţilor le-a dat vineri bătăi de cap parlamentarilor, unii fiind treziti din somn, altii nestiind de cine si pentru ce sunt sunati.
Dan Barna
Foto: Agerpres

Dan Barna spune că USR a votat „din greşeală” proiectul PNL privind închisoarea la domiciliu

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Politic
Proiectele legislative privind detenţia la domiciliu şi supravegherea deţinuţilor cu ajutorul brăţărilor electronice au trecut de Senat, marţi, cu unanimitate de voturi. Dan Barna anunţă că senatorii USR au susţinut proiectele „din greşeală”.
Ludovic Orban, prim-ministru
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul pregătește amânarea localelor: OUG pentru prelungirea mandatelor primarilor / Ce variante sunt luate în calcul pentru stabilirea datei alegerilor

de C.D. HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Politic
Amânarea oficială a alegerilor locale este doar o chestiune de timp. Ludovic Orban a declarat, pentru Agerpres, că Guvernul lucrează la o ordonanță de urgență pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali. Cât privește data alegerilor, aceasta ar putea fi stabilită pentru luna septembrie. Surse politice susțin însă că la nivelul conducerii liberale se ia în calcul inclusiv varianta împingerii localelor până spre sfârșitul anului, în preajma parlamentarelor care ar urma să aibă loc în decembrie.
Alina Gorghiu, Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Ludovic Orban, despre proiectul inițiat de Alina Gorghiu privind închisoarea la domiciliu: „O aberaţie, deputaţii PNL vor vota împotrivă”

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Politic
Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat, vineri, proiectul de lege privind executarea la domiciliu a pedepsei cu închisoarea, iniţiat de senatorul liberal Alina Gorghiu, drept o "aberaţie" şi a anunţat că deputaţii liberali vor vota împotrivă.
Ședință plen Parlament
Foto: Camera Deputatilor

Deputații au dat undă verde proiectului de lege care reglementează șomajul tehnic

de L.P. HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Politic
Deputații au adoptat vineri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care reglementează în ce condiții se obține șomajul tehnic. Astfel pe perioada instituirii stării de urgenţă sau stării de asediu în România, salariaţii trimişi în şomaj tehnic vor putea beneficia de o indemnizaţie în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.


Testare coronavirus in laborator
Foto: Profimedia Images

Camera Deputaților: Se majorează salariile pentru farmacişti, biologi, biochimişti, chimişti, fizicieni şi psihologi

de L.P. HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Politic
Deputaţii au votat vineri, în unanimitate, un proiect de lege care majorează indemnizațiile pentru biochimiști, biologi, chimiști şi fizicieni. De asemenea se reformulează aceste funcţii corespunzător treptelor profesionale.
Camera Deputatilor
Foto: Hotnews
 documente
Articol actualizat

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care suspendă plățile la credite și executarea silită până la sfârșitul anului/ Legea merge la promulgare

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Politic
Camera Deputaților a adoptat cu 214 de voturi pentru și 86 de voturi împotrivă proiectul de lege care prevede suspendarea, la cerere a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente. Inițiativa a fost depusă de PSD si susținută și de UDMR, PRO România PMP și ALDE. De asemenea, Guvernul Orban a emis o ordonanță de urgență în care a reglementat suspendarea plăților către bănci atât pentru persoanele fizicie cît și pentru cele juridice.
Florin Roman
Foto: Facebook

PNL va ataca la Curtea Constituțională legile PSD privind amânarea ratelor și suspendarea plății utilităților: „Parcă sunt scrise de Viorica Dăncilă şi Dănuţ Andruşcă”

de Redacția HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Politic
PNL a anunțat, vineri, că atacă la CCR proiectele referitoare la amânarea plăţii ratelor bancare şi suspendarea plăţii la utilităţi. Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susține că cele două legi sunt populiste, „scrise parcă de Viorica Dăncilă şi Dănuţ Andruşcă”.
ședintă online Camera Deputaților
Foto: Hotnews
 documente
(03 Apr 2020) OpenOfficeDocument, 23KB
​Articol actualizat

Parlamentul a votat suspendarea plății la utilități pentru persoanele fizice. PSD, USR, UDMR, PMP și Pro România au votat împotriva Guvernului/PNL amenință că îl contestă la CCR

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Politic
Proiectul de lege depus de PSD, PRO România și ALDE care prevede acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi juridice a fost adoptat vineri, de către Camera Deputaților. Proiectul prevede amânarea plății CAS și CASS pentru angajatori pe o perioadă de 3 luni și posibilitatea ca persoanele fizice să poată cere amânarea de la plată a serviciilor de utilități (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV). În timpul dezbaterilor USR a anunțat că susține proiectul de lege. Camera Deputaților este forul decizional și după ce va fi adoptată inițiativa legislativă merge la promulgare. PSD a inițiat acest proiect de lege la care ulterior s-a alăturat și USR, PRO România și PMP.
Ședință plen Parlament
Foto: Camera Deputatilor

Prelungirea mandatelor primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene/ Parlamentul să stabilească data alegerilor - proiect de lege

de L.P. HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Politic
Călin Popescu Tăriceanu, Marcel Ciolacu, Victor Ponta şi Kelemen Hunor au depus joi, în Parlament, un proiect de lege care propune prelungirea mandatelor primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene. Cei patru lideri cer dezbaterea acestuia în regim de urgență în contextul în care alegerile locale ar putea fi amânate din cauza epidemiei Covid 19. De precizat este că Autoritatea Electorală Permanentă a trimis Parlamentului un proiect de lege care conține aceleași prevederi.
Ludovic Orban
Foto: Stirile ProTV

Ludovic Orban: Alegerile locale în 28 iunie, „din ce în ce mai puțin probabile”

de R.M. HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Actualitate | Politic
Premierul Ludovic Orban a afirmat joi seara, la Digi 24, că cel mai probabil alegerile locale nu vor avea loc în 28 iunie, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.
Ionel Floroiu-deputat, Facebook
Foto: Facebook

Un deputat PSD a fost trezit din somn în timpul şedinţei online a Camerei Deputaţilor / Nu știa ce trebuie să voteze

de N.O. HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Actualitate | Politic
Deputatul PSD Ionel Floroiu a fost trezit din somn în timpul ședinței de către colegii din Camera Deputaţilor. Derutat, deputatul nu a ştiut ce trebuie să voteze, relatează Mediafax.
Pavel Popescu
Foto: Facebook - Pavel Popescu

Un deputat PNL vrea să blocheze prin lege investițiile companiilor din China în domenii strategice

de I.H. HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Actualitate | Politic
Deputatul PNL Pavel Popescu anunță că va depune un proiect de lege privind blocarea tuturor investițiilor companiilor chineze în domenii strategice pentru următorii 10 ani. El face apel la politicieni, la instituțiile statului și la jurnaliști "să conștientizeze măcar în ceasul al doisprezecelea pericolul pe care îl reprezintă conducerea comunistă a Chinei de azi pentru economia, unitatea și sănătatea statului român".
Ședință Senat, proiecte de lege pe perioada epidemiei
Foto: Hotnews
 documente

Proiect PSD: Pensie, scutiri de taxe şi impozite și ajutor de înmormântare pentru urmașii medicilor care îşi pierd viaţa în lupta împotriva COVID-19

de L.P. HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Actualitate | Politic
Senatorii PSD au depus în Parlament un proiect de lege care acordă facilități urmașilor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva Covid - 19. Inițiativa legislativă prevede pensie de urmaș, asistenţă medicală gratuită, scutire la plata impozitului pe teren și ajutor de înmormântare pentru copiii cadrelor medicale care mor în epidemia de coronavirus.
Camera Deputatilor
Foto: Facebook

PSD, PNL, USR, UDMR și PMP - împreună în caruselul populismului. Cum și ce plusează partidele politice pe tema impozitării pensiilor speciale

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Politic
În plină criză epidemiologica și financiară, PSD, PNL, USR, UDMR și PMP au anunțat că vor și susțin impozitarea progresivă a pensiilor speciale. Cele cinci partide parlamentare au anunțat că au depus proiecte de lege în acest sens. Demersul acestora apare în contextul în care, în ianuarie, într-un concurs de imagine, Parlamentul a adoptat un proiect de lege controversat care elimina pensiile speciale pentru mai multe categorii profesionale. La vremea respectivă toate partidele politice, cu excepția USR au refuzat să introducă în dezbatere și implicit în lege, impozitarea progresivă.
Ludovic Orban si Dan Barna
Foto: Agerpres

Barna, despre propunerea privind pensiile speciale: PNL a depus proiectul la câteva ore după USR. Sperăm că nu e vorba de concurență politică

de DG HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Politic
Președintele USR, Dan Barna, spune că liberalii au venit cu propunerea de impozitare progresivă a pensiilor speciale la câteva ore după USR și comentează ironic că speră că nu este vorba despre ”concurență politică”.
Camera Deputatilor
Foto: Facebook

PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 la 95%. Care sunt amendamentele

de DG HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Politic
Liderii deputaţilor şi senatorilor PNL, Florin Roman şi Daniel Fenechiu, au depus, miercuri, amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by