DEFENSE
Elicopter AS565MB Panther
Foto: Airbus

Airbus Helicopters România a semnat un acord-cadru cu Armata Bulgariei pentru întreținerea unor elicoptere

de Victor Cozmei HotNews.ro
Airbus Helicopters în România (AHRO), parte a grupului Airbus, a semnat recent un acord-cadru pe cinci ani cu Ministerul Apărării din Bulgaria care prevede acordarea de servicii de suport logistic integrat pentru asigurarea navigabilității a două elicoptere de tip AS565MB Panther și a unui elicopter de tip AS365 N3+ Dauphin. Pentru unele operațiuni mai complexe elicopterele vor fi aduse și reparate la fabrica de lângă Brașov.
Emmanuel Macron si Vladimir Putin
Foto: Agerpres/EPA

Șeful statului major francez confirmă discuții între armatele Franței și Rusiei

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Defense
Armatele franceză și rusă discută de mai multe luni în încercarea de a-și apropia pozițiile în marile crize mondiale și pentru a evita incidente în operațiuni, a afirmat miercuri generalul François Lecointre, șeful statului major francez, citat de AFP.
Drona Reaper
Foto: Wikimedia Commons

SUA au trimis drone MQ-9 Reaper în România, la baza aeriană de la Câmpia Turzii

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Defense
Forțele Aeriane ale Statelor Unite au relocat în România, la baza aeriană 71 de la Câmpia Turzii, dronele MQ-9 Reaper de la baza aeriană poloneză Miroslawiec. Este a doua relocare în ultimul an, după ce aeronavele fără pilot au mai fost staționate timp de două luni la Câmpia Turzii și în vara anului trecut.
Drona
Foto: Wikimedia

Global Hawk, noua dronă spion NATO

de Andrei Stan HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Ian 2020 Actualitate | Defense
Alianța militară NATO tocmai a primit primele sale drone de ultimă oră, numite Global Hawks.
Sistemul de rachete HIMARS
Foto: Lockheed Martin

Ministrul Apărării, întâlnire cu președintele Lockheed Martin. Avioanele F-16, sistemele de rachete HIMARS și Patriot și implicarea industriei naţionale de apărare în proiecte, pe agenda discuțiilor

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Actualitate | Defense
Implementarea programelor de înzestrare a Armatei aflate în derulare cu compania Lockheed Martin a fost tema unei întâlniri pe care ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă, a avut-o marți, cu președintele companiei americane, Marillyn Hewson. MApN informează că s-a discutat și de implicarea industriei naționale de apărare în producerea, asamblarea sau mentenanța unor echipamente pe care România le cumpără de la Lockheed Martin.
Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu" (PM-274)
Foto: Navy.ro

O navă a marinei Române va conduce o grupare navală NATO în Marea Neagră și Marea Mediterană

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Actualitate | Defense
Comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG - 2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2) va fi preluată pentru următoarele șase luni de către o navă de război a Forțelor Navale Române. Nava-comandant va fi puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu" (PM-274), iar comanda va fi asigurată de căpitan-comandorul Valentin-Cătălin Vlad. Misiunile SNMCMG-2 din perioada ianuarie - iunie 2020 vor fi desfășurate în Marea Neagră și Marea Mediterană și vor fi executate de nave militare din Bulgaria, Germania, Italia, Spania și Turcia.
Camioane militare IVECO
Foto: MApN

Contract uriaș în apărare: Armata a semnat pe 216 milioane de euro cu Iveco pentru 942 de camioane militare

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Actualitate | Defense
Iveco va livra în următorii patru ani 942 de camioane militare și platforme de transport pe roți în diverse configurații conform unui contract semnat în ultima zi a anului trecut, anunță Ministerul Apărării. Contractul cu o valoare de peste 216 milioane de euro (fără TVA) este primul contract subsecvent dintr-un acord mai larg ce prevede livrarea a peste 2.900 de camioane și platforme militare încheiat cu Iveco. MApN subliniază că Iveco are obligația ca produsele livrate să fie realizate în facilități integrate în industria de profil din România.
Militari români
Foto: MApN

Ciucă: Militarii români din Irak nu au fost afectați de atacul cu rachete lansat de Iran

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Actualitate | Defense
Militarii români care executau misiuni de instruire și consiliere în Irak nu au fost afectați de atacurile recente cu rachete efectuate de Iran asupra bazelor militare folosite de Armata SUA în Irak, a anunțat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. România a luat decizia încă de marți de a întrerupe misiunile celor 14 militari români în Irak, care au fost relocați temporar într-o altă bază a coaliției.
Avioane F-35B pe puntea navei amfibii de asalt USS America
Foto: DVIDS

​​VIDEO Ce forțe ar putea mobiliza armata americană în cazul unui conflict cu Iranul

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Actualitate | Defense
SUA vor trimite șase bombardiere strategice de tipul B-52 în oceanul Indian, pregătite să fie folosite în cazul unor operațiuni militare împotriva Iranului. Cu aproape 3 milioane de cadre militare, 4.800 de baze și instalații militare pe șapte continente și un buget anual de peste 700 de miliarde de dolari, armata americană e considerată a fi cea mai importantă forță la nivel mondial, scrie CNN care face un inventar al echipamentelor pe care SUA le-ar putea mobiliza în cazul unui conflict cu Iranul.

Avioanele civile americane au interdicţia de a survola Iranul, Irakul şi Golful Persic (FAA)

de Ionut Baias HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Actualitate | Defense
Agenţia federală a aviaţiei americane (FAA) le-a interzis marţi seară avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul şi Golful Persic, la câteva ore după atacul împotriva unor baze militare din Irak unde sunt staţionaţi soldaţi ai Statelor Unite, notează AFP.
Irak
Foto: Wikipedia

Eliminarea generalului Soleimani: Misiunile militarilor români dislocați în Irak au fost întrerupte. Cei 14 militari români vor fi relocați temporar într-o altă bază a coaliției

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 7 Ian 2020 Actualitate | Defense
Misiunile de instruire și consiliere efectuate de militarii români dislocați în Irak au fost întrerupte, anunță MApN, ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de luni, 6 ianuarie, de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu. „Astfel, pentru asigurarea siguranței personalului, cei 14 militari români care erau în misiune în Irak vor fi relocați temporar într-o altă bază a coaliției”, anunță ministerul.
Baza Incirlik, Turcia
Foto: Wikimedia Commons

Italia: Baza USAF din Aviano este pregătită să găzduiască bombe atomice din Turcia

de I.B. HotNews.ro
Luni, 30 Dec 2019 Actualitate | Defense
Baza USAF (Forţele Aeriene ale SUA) este gata să întâmpine incomodele bombe atomice turceşti. Anul acesta, Moş Crăciun ar putea aduce cadou Bazei USAF din Aviano (Pordenone) aproximativ cincizeci de 'cadouri' atomice, potrivit Il Messaggero, citat de Rador.
Exercitii militare Rusia
Foto: Captura Twitter

Rusia, China şi Iranul urmează să lanseze manevre navale în Golful Oman

de I.B. HotNews.ro
Luni, 30 Dec 2019 Actualitate | Defense
Începând de vineri, adversarii Statelor Unite - China, Rusia şi Iranul - vor lansa manevre navale comune în Oceanul Indian şi în Golful Oman pe fondul unor tensiuni crescânde în regiune după ce Administraţia Trump s-a retras din importantul acord nuclear convenit cu Teheranul, potrivit NY Post, citat de Rador.
Donald Trump
Foto: White House

Statele Unite iau în calcul retragerea trupelor din Africa de Vest, pentru a se concentra pe principalele priorități: China și Rusia (NYT)

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 24 Dec 2019 Actualitate | Defense
Statele Unite au în vedere reducerea considerabilă a prezenței militare în Africa de Vest și chiar retragerea completă a trupelor angajate în lupta antiteroristă, pentru a se putea concentra pe cele două priorități, China și Rusia, scrie, citând responsabili americani, cotidianul New York Times, preluat de AFP.
Siria
Foto: Captura Twitter

SUA trimit în Siria suplimentar încă 20 de tiruri cu arme

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 20 Dec 2019 Actualitate | Defense
SUA au trimis în nordul Siriei, în zonele cu zăcăminte de petrol aflate sub controlul YPG/PKK (YPG-Unităţile de Apărare a Poporului, aripa militară a PYD-n.trad.), 20 de tiruri cu arme. În ultimile trei săptămâni, numărul tirurilor trimise în zonă a atins cifra de 270, potrivit Rador care citează Aksam.
Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Rusia a prezentat detalii despre scutul spațial antirachetă, „Cupola”

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 18 Dec 2019 Actualitate | Defense
Moscova a dezvăluit miercuri detalii legate de scutul său spațial antirachetă, al cărui contur rămâne în continuare misterios, după ce Congresul american a votat pentru crearea unei forțe a Spațiului cerută de Donald Trump, scrie AFP.
Avion decoland de pe Shandong
Foto: Captura Twitter

VIDEO Al doilea portavion al Chinei a intrat în serviciul marinei / Beijingul depășește astfel Rusia, Franța și Marea Britanie

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 17 Dec 2019 Actualitate | Defense
Al doilea portavion al Chinei, primul de concepție 100% națională, a intrat în serviciul armatei marți, în contextul rivalității cu Statele Unite în Asia - Pacific, scrie AFP.
F-35 pe portavion
Foto: Captura YouTube

Avioanele F-35 nelivrate Turciei vor fi cumpărate de SUA

de I.B. HotNews.ro
Joi, 12 Dec 2019 Actualitate | Defense
Cele două camere ale Congresului american s-au înţeles în privinţa bugetului american al apărării pentru 2020. În textul care va fi transmis preşedintelui Trump spre promulgare se prevede achiziţionarea de către armata americană a avioanelor F-35A care nu au fost livrate Turciei, potrivit Hurriyet, citat de Rador.
F16 din dotarea RoAF
Foto: Forțele Aeriene Române / Bogdan Aaron PANTILIMON

România cumpără încă 5 avioane F16 de la Portugalia. Toate avioanele F16 ale României vor fi modernizate și întreținute în țară

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Actualitate | Defense
Legea care permite achiziționarea a încă cinci avioane de vânătoare F16 din Portugalia, avioane care vor fi trecute printr-un proces de modernizare de tip Mid-Life Upgrade de către SUA, a fost adoptată miercuri de Parlament. Ulterior, cele cinci aeronave se vor alătura celorlalte 12 avioane F16 aflate deja în dotarea Forțelor Aeriene din România, iar toate vor fi modernizate în țară, cel mai probabil la Aerostar Bacău. Tot acolo vor fi asigurate și operațiunile de mentenanță și reparații capitale în viitor și nu doar pentru avioanele României, ci posibil și pentru alte state din jur care au achiziționat sau vor achiziționa modelul F16.
Arme Beretta
Foto: Ministerul Economiei

Vânzările de arme în lume, în creştere cu aproape 5% (Sipri)

de I.B. HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Actualitate | Defense
Vânzările de arme au crescut cu 4,6% la nivel mondial în 2018, pe o piaţă dominată de SUA, potrivit unui raport al Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace (Sipri), cu sediul la Stockholm, relatează luni AFP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by