DEFENSE
Corveta Gowind 2500
Foto: Naval Group

Ministrul Apărării reacționează virulent după ce Damen a făcut recurs la respingerea contestației sale privind achiziția corvetelor: „Entități străine blochează interesele de securitate ale României”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 9 Oct 2019 Actualitate | Defense
Ministrul Apărării a reacționat virulent pe Facebook după ce compania olandeză Damen, care deține șantierul Galați și administrarea șantierului naval Mangalia, a făcut recurs la decizia prin care i-a fost respinsă contestația privind rezultatul procedurii prin care MApN a acordat contractul de construcție a celor 4 corvete multifuncţionale către asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa. Leș acuză că „entități străine blochează interesele strategice de securitate ale României” și menționează Olanda care ar bloca „intrarea României în Schengen pentru a nu-și periclita afacerile în portul Rotterdam”.
Complexul Radar de la Deveselu
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Raport american: Sistemele americane de apărare antirachetă şi cel al rachetelor de coastă să fie implementate în România și Bulgaria

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 9 Oct 2019 Actualitate | Defense
Într-un nou raport american, citat de TASS, se cere ca sistemele americane de apărare antirachetă şi cel al rachetelor de coastă să fie implementate în România și Bulgaria. Măsurile fac parte dintr-o strategie de temperare a Rusiei în regiunea Mării Negre, potrivit 24Chasa, citată de Rador.
Soyuz 2.1b
Foto: youtube.com

VIDEO Al treilea satelit EKS întărește linia de apărare spațială a Rusiei

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 9 Oct 2019 Actualitate | Defense
Sistemul de apărare antirachetă rusesc, ale cărui începuturi datează din timpul URSS, a fost întotdeauna o destinație critică pentru securitatea țării. Pe 26 septembrie, de la baza spațială Plesetsk, Rusia a lansat cel de al treilea satelit EKS. Teoretic patru sateliți de acest fel pot monitoriza în permanență continentul nord american și completați de 2-3 platforme geostaționare ar putea atinge acoperire globală, potrivit Space Alliance.
Corvete si Fregate realizate de Damen pentru Romania
Foto: Damen

Achiziția corvetelor: Contestația Damen după anunțarea câștigătorului, respinsă de instanță. Decizia nu e definitivă / UPDATE: Reacția Damen

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 8 Oct 2019 Actualitate | Defense
Contestația depusă de grupul olandez Damen, după ce MApN a anunțat că oferta câștigătoare a contractului de achiziţie a celor 4 corvete multifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa, a fost respinsă de către Tribunalul București. Decizia însă nu este una definitivă. UPDATE: Citește în articol reacția Damen după decizia instanței.
Sistemul anti-racheta Patriot de la Raytheon
Foto: Raytheon

Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea de rachete către Ucraina

de I.B. HotNews.ro
Joi, 3 Oct 2019 Actualitate | Defense
Departamentul de Stat al Statelor Unite a probat vânzarea de rachete Raytheon Co Javelin în valoare de 39 de milioane de dolari către Ucraina, se arată într-un comunicat publicat joi, relatează Mediafax citând site-ul agenției Reuters.
Frank-Walter Steinmeier
Foto: Photothek - Thomas Kohler

Ce prevede aşa-numita "formulă Steinmeier" pentru restabilirea păcii în Donbas

de I.B. HotNews.ro
Joi, 3 Oct 2019 Actualitate | Defense
Presa din Ucraina a publicat textul complet al documentului care conţine aşa-numita "formulă Steinmeier" pentru soluţionarea conflictului din Donbas. Potrivit acestui document, Ucraina trebuie să adopte o lege specială, conform căreia pe teritoriile ocupate din regiunile Doneţk şi Luhansk trebuie să fie organizate alegeri locale, citează Rador.
Lansarea unei rachete Patriot
Foto: DVIDS

Pentagonul trimite 200 de militari și rachete Patriot în Arabia Saudită

de R.M. HotNews.ro
Joi, 26 Sept 2019 Actualitate | Defense
Statele Unite vor trimite 200 de militari și rachete Patriot în Arabia Saudită "în perspectiva recentelor atacuri" atribuite de Washington Teheranului, a anunțat joi Pentagonul, citat de AFP.
PHASER
Foto: Raytheon

US Air Force se dotează cu PHASER, prima armă cu microunde împotriva dronelor

de A.Th.C. HotNews.ro
Miercuri, 25 Sept 2019 Actualitate | Defense
Atacurile cu drone, inclusiv lovitura în roi din Arabia Saudită, se înmulțesc și armata americană are tot interesul să le poată anihila. Pentagonul a notificat Congresul că a achiziționat un sistem de arme cu microunde destinat să doboare roiurile de drone inamice cu pulsații de energie. Achiziția vine și cu intenția de a desfășura sistemul PHASER în străinătate pentru o evaluare de un an, fiind prima armă energetică defensivă în această situație.
Ben Hodges
Foto: eur.army.mi

General american: Rusia încearcă să creeze o nouă „cortină de fier” care trece prin Marea Neagră

de V.M. HotNews.ro
Luni, 23 Sept 2019 Actualitate | Defense
Rusia încearcă să ridice o nouă „cortină de fier”, care trece prin Marea Neagră, cu România, Turcia, Bulgaria, pe de o parte, şi cu Georgia, Ucraina şi Republica Moldova, pe de altă parte, pentru a-şi putea folosi forţa împotriva ţărilor care nu fac parte din Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic (NATO), a declarat generalul în rezervă american Ben Hodges, care între 2014 şi 2017 a fost comandant al Forţelor terestre americane în Europa (USAREUR), într-un interviu acordat publicaţiei ucrainene Segodnia, potrivit Agerpres.
MiG 21 LanceR la Ostrava in Cehia
Foto: Captura de ecran

VIDEO Avioanele MiG-21 LanceR au făcut spectacol pe cer în Cehia, la Ostrava, la „NATO Days”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Sâmbătă, 21 Sept 2019 Actualitate | Defense
Aeronavele Forțelor Aeriene Române au făcut spectacol la Ostrava, în Cehia, la evenimentul „Zilele NATO”. România participă cu 70 de militari din Forțele Aeriene, cu două avioane MiG-21 LanceR, două avioane IAR 99 „Șoim”, două elicoptere IAR 330 SOCAT și un avion de transport C-27 J Spartan și 15 militari din Forțele Terestre, cu un tanc TR-85 M1, un complex antiaerian GEPARD și un transportor PIRANHA IIIC, participă la evenimentul „Zilele NATO” în Ostrava, Cehia.
Exercitiu militar pe Dunare
Foto: Fortele Navale Romane

​VIDEO FOTO Cum e respins un desant inamic pe malurile Dunării de către navele flotilei fluviale, militari și infanteriști marini, scafandri și elicoptere

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 18 Sept 2019 Actualitate | Defense
Perturbarea căilor de comunicații fluviale prin infiltrare de elemente paramilitare, crearea de tensiuni în porturile din Delta Dunării și modificarea rutelor de transport fluvial de materii prime sunt câteva dintre amenințările pe care le înfruntă militarii din Forțele Navale și din Forțele Terestre în cadrul Exercițiului „Danube Protector 19” ce se desfășoară pe Dunăre, pe Brațul Sfântul Gheorghe și pe Brațul Sulina.
Tancuri rusesti la exercitiul militar Zapad
Foto: kremlin.ru

Rusia: marile manevre militare din septembrie au ca scenariu în acest an respingerea unui atac islamist

de R.M. HotNews.ro
Luni, 16 Sept 2019 Actualitate | Defense
Rusia a lansat luni marile manevre militare anuale, mobilizând până sâmbătă 128.000 de militari în centrul țării, inclusiv avioane chineze, cu scenariul de a respinge un atac islamist, scrie AFP.
Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Moscova avertizează că monitorizează atent o navă militară a SUA, în Marea Neagră

de V.M. HotNews.ro
Luni, 16 Sept 2019 Actualitate | Defense
Forţele navale din Rusia monitorizează cu atenţie nava militară americană USS Yuma, aflată în Marea Neagră, şi organizează exerciţii navale, a avertizat luni Administraţia Vladimir Putin, relatează Mediafax.
Sistem de aparare antiaeriana S-400
Foto: mil.ru

Rusia a amplasat noi sisteme S-400 în Arctica

de R.M. HotNews.ro
Luni, 16 Sept 2019 Actualitate | Defense
Rusia a anunțat luni amplasarea de sisteme de apărare antiaeriană S-400 în arhipelagul Novaia Zemlea, regiune strategică în Arctica, unde Moscova își întărește prezența în toate domeniile în ultimele luni, scrie AFP.
F-35 Lightning II
Foto: www.lockheedmartin.com

SUA: Administrația Trump a autorizat vânzarea de aeronave F-35 către Polonia

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 11 Sept 2019 Actualitate | Defense
Administrația Donald Trump a notificat Congresul SUA în legătură cu potențiala achiziție de către Polonia a 32 de avioane multirol invizibile pe radar de tip F-35, valoarea contractului fiind estimată la 6,5 miliarde de dolari.
Avioane canadiene CF-18 Hornet
Foto: Cer Senin

Cinci avioane de luptă CF-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Canadiene vin la baza Mihail Kogălniceanu să ajute la misiunile de poliție aeriană

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 11 Sept 2019 Actualitate | Defense
Un detașament canadian, format din 35 de militari (piloți și personal tehnic) și cinci aeronave CF-18 Hornet, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni, alături de militarii aparținând Forțelor Aeriene Române, cu aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR. Vineri va avea loc ceremonia de certificare NATO a misiunii la baza Mihail Kogălniceanu.
Drona Wing Loong II - China
Foto: Hotnews

Serbia se dotează cu drone de atac cumpărate din China

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 11 Sept 2019 Actualitate | Defense
Serbia va primi în lunile următoare nu mai puțin de nouă drone de atac din China și va avea opțiunea unei comenzi suplimentare de încă 15 drone din același model. Mutarea marchează practic prima vânzare de drone chinezești întro țară din Europa și în același timp e și una dintre cele mai semnificative exporturi militare a Chinei în Europa în ultimele decenii.
cap. Ciprian-Stefan Polschi
Foto: MApN

Cine este militarul român care a murit într-un atac în Kabul: Se afla la a treia misiune în Afganistan

de Victor Cozmei HotNews.ro
Joi, 5 Sept 2019 Actualitate | Defense
Militarul român care şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunță Ministerul Apărării. Militarul se afla la a treia misiune în Afganistan, iar ministrul Gabriel Leș a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem.
Stramtoarea Ormuz
Foto: Google Maps

SUA au recurs la un atac cibernetic pentru a împiedica Iranul să atace petroliere în Golf (NYT)

de R.M. HotNews.ro
Joi, 29 Aug 2019 Actualitate | Defense
Un atac cibernetic american împotriva Gardienilor Revoluției în iunie a împiedicat armata ideologică a regimului iranian să mai atace nave comerciale care circulau în Golf, scrie joi New York Times, citat de AFP.
Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin ordonă un "răspuns simetric" după ce SUA au testat o rachetă cu rază medie: Cum vom putea noi ști ce va fi amplasat în România și Polonia?

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 23 Aug 2019 Actualitate | Defense
Președintele rus Vladimir Putin a promis vineri un "răspuns simetric" la recentul test efectuat de Statele Unite cu o rachetă cu rază medie de acțiune, primul după Războiul Rece, relatează AFP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version