EDUCATIE
Judete cu cel mai mare număr de copii cu CES
Foto: Hotnews

Secţiune susţinută de MedLife

Harta județelor cu cei mai mulți copii în școlile speciale. Un singur profesor de sprijin pentru 150 de copii cu dizabilităţi (studiu)

de Red. Stiri HotNews.ro
În România, aproape jumătate dintre copii cu dizabilităţi învaţă în şcoli speciale, arată studiul Europa Cares, realizat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi. Astfel, 29.433 din cei 70.000 de copii cu dizabilități din România sunt înscrişi în școli speciale.
Tabla la scoala
Foto: pixabay.com
Secţiune susţinută de MedLife

Ministerul Educației: Nu se intenționează organizarea unor clase separate pentru copiii cu nevoi speciale

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 17 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Ministerul Educației transmite duminică seara un comunicat menit să clarifice poziția ministrului Ecaterina Andronescu cu privire la integrarea copiilor cu nevoi speciale în sistemul învățământului public de masă. Ministerul insistă că nu se intenționează organizarea unor clase separate, numai cu elevi cu cerințe educaționale speciale, și spune că declarațiile anterioare ale ministrului educației făceau referire tocmai la necesitatea de a aloca suplimentar profesori de sprijin copiilor cu dificultăți de învățare.
Autismul
Foto: MorgueFile.com
​Secțiune susținută de MedLife

Asociația Autism Europa: Copiii cu cerințe educaționale speciale au nevoie de un proces educativ incluziv real, nu de scuzele, justificările și bâjbâielile unui sistem în care asigurarea finanțării pentru educație de calitate cade în sarcina părinților

de R.F. HotNews.ro
Duminică, 17 Feb 2019 Actualitate | Educatie
”Ideea” doamnei ministru de a înființa clase speciale în învățământul de masă, deși are aparent la bază intenții bune - ”Adică aş vrea: ca şi lor, celor integraţi în şcolile de masă, să le putem asigura profesori de sprijin”- denotă lipsa de cunoștințe în ce privește legislația din domeniul educației și în realitate e emisă nu în interesul elevilor ci pentru că doamna ministru simte că prin prezența copiilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă ”creăm dificultăţi la profesori”, conform unui comnicat al Asociației Autism Europa - Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț.
Ecaterina Andronescu
Foto: Hotnews
Secţiune susţinută de MedLife

Declarație controversată a Ecaterinei Andronescu despre copiii cu dificultăți de învățare. Ministrul vine cu precizări: „Am spus poate reușim să le dăm și un profesor de sprijin”

de M.O. HotNews.ro
Duminică, 17 Feb 2019 Actualitate | Educatie
O declarație a ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, a creat controverse pe rețelele de socializare după ce a spus că unii elevi cu cerințe educaționale speciale sunt trimiși în școlile speciale, iar alții integrați în școală de masă, subliniind că se gândește ”dacă nu am putea să îi împărţim mai mulţi într-un loc şi să punem profesori de sprijin acolo”. În urma declarației, potrivit Digi24, ministrul intenționează să înfiinţeze ”clase separate pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale”. Într-o declarație pentru HotNews, Ecaterina Andronescu neagă vehement, subliniind că a spus că ”dacă în clasele de masă sunt doi-trei copii cu dificultăți de învățare poate reușim să le dăm și un profesor de sprijin”.
Elevii care au conceput Registrul Educaţional Alternativ
Foto: Hotnews
Secțiune susținută de MedLife

VIDEO Mihai, Bogdan și Paul, elevii care îți spun ce este real în liceele din București. Ce e și cum funcționează Registrul Educațional Alternativ

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Duminică, 17 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Mihai, Bogdan și Paul sunt trei prieteni, liceeni în București, care vor să-și ajute colegii mai mici cum să-și aleagă liceul potrivit. Pasionați de internet, cei trei s-au gândit la un program prin care actualii elevi de liceu, profesorii lor, dar și părinții să fie chestionați cu privire la condițiile și la modul cum se desfășoară activitatea dintr-un liceu.
Cercetătorul Alexandru Nicolin
Foto: Hotnews
Secțiune susținută de MedLife

Fizicienii de la Măgurele au realizat prima soluție de autentificare biometrică vocală în limba română

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Duminică, 17 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Cum ar fi să spui cu voce tare parola la cardul bancar și să ai acces la cont? Acest lucru se va putea întâmpla în viitorul apropiat, deoarece fizicienii de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN – HH ) au scos pe piață prima soluție de identificare biometrică vocală în limba română. Sistemul dezvoltat în proiectul SpeechXRays, dezvoltat împreună cu parteneri din Franța și din Grecia, este finanțat cu 5 milioane de euro de Comisia Europeană, în cadrul programului de cercetare 2020.
Elevi la scoala
Foto: Agerpres
Secţiune susţinută de MedLife

Anul școlar 2019-2020 ar putea începe pe 9 septembrie, mai devreme cu o săptămână decât până acum

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Anul şcolar 2019-2020 ar putea începe pe 9 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât de obicei. Sfârşitul anului şcolar ar urma să aibă loc pe 12 iunie 2020. Propunerea a venit din partea elevilor, părinţilor şi profesorilor la şedinţa Consiliului de Dialog Social, care a a avut loc joi, 14 februarie, la sediul Ministerului Educaţiei.
Elevi
Foto: Facebook/ Ministerul Educatiei Nationale-Romania
Secțiune susținută de MedLife

Consiliul Național al Elevilor: Ministerul Educației creează o confuzie generală în rândul elevilor/ Ce spun elevii despre simulările cu testele grilă

de A.O. HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Consiliul Național al Elevilor atrage atenția Ministerului Educației că prin introducerea testelor grilă la simularea din acest an pentru clasele a VII-a și a XI-a va transforma simularea națională „dintr-un exercițiu prin care elevii să se familiarizeze cu conceptul de examen național, la un experiment nefundamentat al ministerului”. Elevii spun că ministerul vrea să crească artificial rata de promovare, potrivit unei informări remise HotNews.
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei
Foto: Hotnews
Secţiune susţinută de MedLife

Ministerul Educaţiei s-a răzgândit: orele de educaţie fizică rămân la clasa pregătitoare şi la clasa I / "Proiectul a fost retras și urmează a fi reanalizat de specialiștii în domeniu"

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Educatie
La o zi după ce l-a pus în dezbatere publică, ​Ministerul Educaţiei s-a răzgândit şi a retras proiectul de ordin pentru schimbarea planului cadru de la ciclul primar potrivit căruia erau scoase orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi clasa I.
Elevi la centrul de examen
Foto: AGERPRES
Secţiune susţinută de MedLife

Grilele la matematică ar putea fi introduse de anul viitor la Evaluarea Națională și BAC / Testarea-pilot se face la simularea din acest an pentru clasele a VII-a și a XI-a / Lixandru: „Vrem să obişnuim elevii cu această nouă structură”

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Elevii de clasa a VII-a şi cei de clasa a XI-a care susţin simulările pentru examenele naţionale în luna martie vor avea pentru examenul de matematică o nouă structură pentru subiecte. Ministerul Educaţiei a propus în proiectele de ordin pentru organizarea simulării ca minimum 30% din subiectele de la matematică să fie sub formă de teste grilă (itemi obiectivi). "Pentru anul şcolar următor vrem să introducem, la matematică, subiectele de cel puţin 30% sub formă de itemi obiectivi”, a declarat pentru HotNews, secretarul de stat Florian Lixandru.
Elevi, clase primare
Foto: Facebook
Secțiune susținută de MedLife

Sistem în premieră pentru identificarea elevilor care abandonează școala, la Cluj

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Un sistem de identificare a elevilor care abandonează școala a fost implementat, în premieră, de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj. Reprezentanții ISJ spun că nu au avut un control real asupra acestui fenomen și că noul sistem presupune suprapunerea CNP-urilor elevilor din anul școlar anterior cu cei din anul în curs, astfel încât să se poată interveni în timp real pentru reducerea abandonului școlar.
Elevii la scoala
Foto: Agerpres
Secțiune susținută de MedLife

Sindicaliştii cer retragerea proiectelor propuse de Ministerul Educaţiei / Profesorii de sport merg în audienţă la ministru

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Reprezentanţii profesorilor cer retragerea proiectelor care privesc structura anului şcolar 2019-2020, concediul de odihnă al profesorilor şi pe cel al modificării planurilor cadru de la ciclul primar de pe ordinea de zi de la Comisia de Dialog Social. Surse sindicale spun că mai mulţi profesori de sport vor merge joi, 14 februarie, la Ministerul Educaţiei să ceară explicaţii pentru scoaterea orelor de educaţie fizică de la ciclul primar şi înlocuirea acestora cu „Joc şi Mişcare”.
Scoala constanta
Foto: Facebook
Secțiune susținută de MedLife

​​Proiect Ministerul Educaţiei vrea să scoată orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi la clasa I. Acestea vor fi înlocuite cu „Joc și mișcare” și „Muzică și mișcare”

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Ministerul Educaţiei vrea să scoată orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi clasa I, potrivit unui ordin de ministru intrat în posesia HotNews. Proiectul de ordin pentru schimbarea planului cadru de la ciclul primar va fi discutat joi, 14 februarie 2019, în Comisia de Dialog Social, la sediul Ministerului Educației Naționale.
Elevi romani medaliati la Olimpiada de Astronomie
Foto: Facebook/ Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti
Secțiune susținută de MedLife

Bac 2019 pentru olimpici. Când are loc sesiunea specială de bacalaureat 2019

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Olimpicii vor susţine examenul de bacalaureat în luna mai, la Ploieşti. Ministerul Educaţiei organizează sesiunea specială de bacalaureat 2019 pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat. Examenul se va organiza în perioada 16 mai – 5 iunie 2019.
Elevi intr-o scoala din Romania
Foto: Agerpres
Secțiune susținută de MedLife

Proiect Structura anului şcolar 2019-2020: dispare o vacanță intersemestrială. Cum sunt reorganizate semestrele

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Primul semestru se va încheia înainte de vacanța de Crăciun, iar semestrul al doilea va începe imediat cu revenirea elevilor la cursuri, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Educației. Potrivit documentului, actuala vacanță intersemestrială de o săptămână nu va mai exista.
Elevi
Foto: Facebook/ Ministerul Educatiei Nationale-Romania
Secțiune susținută de MedLife

Simulare Evaluare Naţională 2019. Când susţin elevii de clasa VIII-a şi clasa a VII-a simularea/ Vezi modele de subiecte pentru matematică şi limba română

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Elevii claselor a VIII-a şi a VII-a vor susţine Simularea Evaluării Naţionale 2019 pe 11 şi 12 martie. Potrivit calendarului obţinut de HotNews, elevii de alte naţionalităţi decât cea română susţin proba de limba şi literatura maternă pe 13 martie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 22 martie.
Elevi la bac
Foto: Stirile ProTV
Secțiune susținută de MedLife

Simulare BAC 2019. În martie, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a susţin testul de simulare a bacalaureatului

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Elevii de claselor a XI-a şi a a XII-a vor susţine simularea naţională la Bacalaureat 2019 în perioada 18 - 21 martie, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Educaţiei, obţinut de HotNews.ro. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de BAC 2019 pentru elevii clasei a XI-a zi şi clasa a XII-a sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică și istorie.
Ciprian Manolescu
Foto: UCLA
Secțiune susținută de MedLife

Românul Ciprian Manolescu, distins cu unul dintre cele mai importante premii în matematică

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Ambasada României în Statele Unite ale Americii l-a felicitat pe românul Ciprian Manolescu, profesor de matematică la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) care a câştigat Premiul E. H. Moore Research Article Prize pe anul 2019. Cercetătorul român a câştigat Premiul Moore pe 2019 pentru articolul său intitulat "Pin (2) - equivariant Seiberg-Witten Floer homology and the triangulation conjecture", publicat în Journal of the AMS.
Elevi, clase primare
Foto: Facebook
Secțiune susținută de MedLife

Totul despre înscrierea la şcoală/ Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2019-2020

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Ministerul Educaţiei pregăteşte metodologia şi calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020. Potrivit proiectului obţinut de HotNews, înscrierea la şcoală începe pe 4 martie 2019. Proiectul de metodologie şi calendarul înscrierii în clasa pregătitoare va fi discutat joi, 14 februarie 2019, în Comisia de Dialog Social, la sediul Ministerului Educației Naționale.
Nicolae Hurduc, ministrul Cercetarii
Foto: Hotnews
Secţiune susţinută de MedLife

Bugetul pentru Ministerul Cercetării a primit aviz favorabil/ Nicolae Hurduc: "Ministerul Cercetării este legat de viitor, vrem, nu vrem, noi suntem conectați la viitor"

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Luni, 11 Feb 2019 Actualitate | Educatie
Comisiile parlamentare reunite pentru educaţie au avizat favorabil, luni, bugetul Ministerului Cercetării şi Inovării pe 2019, cu 20 voturi "pentru", 12 "împotrivă" şi o abţinere. În total, cercetarea a primit 1,7 miliarde de lei, adică 0,17% din PIB. Anul trecut, Ministerul Cercetării a cheltuit numai 85% din banii alocaţi de la buget, iar întrebat de un parlamentar dacă poate "să vadă în viitor" şi să spună dacă până la sfârşitul anului va reuşi să cheltuiască banii, ministrul Nicolae Hurduc a răspuns: "Ministerul Cercetării este legat de viitor, vrem, nu vrem, noi suntem conectați la viitor".

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version