EDUCATIE
ELI NP
Foto: Hotnews

Ziua Zero - primul mare test pentru Laserul de la Măgurele. Experimentele încep în ianuarie / Zamfir: Avem nevoie de sprijin pentru a trece de la faza de implementare la cea de operare

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Marţi, 10 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Laserul de mare putere de la Măgurele va fi operaţional din ianuarie 2020. Primele experimente vor fi făcute la începutul anului viitor, atunci când cercetătorii vor testa aranjamentele experimentale cu ajutorul laserelor de 10 petawați fiecare. Proiectul Extreme-Light Infrastructure - Nuclear Physics este cel mai mare laser din lume și este dezvoltat în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei". Până acum au fost montate 2 lasere de mare putere (10 petawați fiecare ) și cele 9 camere destinate experimentelor.
Iarna
Foto: Agerpres

Zile libere pentru părinți dacă se închid școlile din cauza condițiilor meteo. Proiectul a fost avizat favorabil de deputații din comisia pentru muncă

de D.D. HotNews.ro
Marţi, 10 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a întocmit, marți, raport favorabil privind proiectul de lege ce prevede acordarea unor zile libere pentru unul dintre părinți, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.
Monica Anisie, interviu HotNews
Foto: Hotnews

Anisie: Dacă nu va trece în Parlament iniţiativa privind amânarea evaluării transdisciplinare, ministerul va iniţia ordonanţă

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 10 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Ministrul Monica Anisie a declarat marţi că, dacă nu va trece în Parlament iniţiativa privind amânarea evaluării naţionale transdisciplinare, Ministerul Educaţiei va iniţia ordonanţă de urgenţă în acest sens.
Laurent Simons
Foto: Captura YouTube

Copilul care urma să devină luna aceasta cel mai tânăr absolvent de facultate din istorie a fost retras de părinți de la studii. Ce s-a întâmplat

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 10 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Copilul belgian în vârstă de 9 ani ce era pe cale să devină cel mai tânăr absolvent de facultate din lume a renunțat la studiile de la Universitatea olandeză din Eindhoven din cauza unei dispute privind data absolvirii, transmite Reuters.
Teste Pisa
Foto: B1 TV

Ministerul Educaţiei își propune să finalizeze Raportul Naţional PISA 2018 până la 1 martie 2020

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 10 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Grupul de lucru constituit în urma anunţării rezultatelor testării PISA va identifica profilul elevului care are nevoie de sprijin şi tipurile de sarcini la care acesta nu obţine un nivel mediu de performanţă, s-a stabilit în cadrul unei întâlniri pe care ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a avut-o luni cu experţi şi specialişti în educaţie.
Elevi in sala de clasa
Foto: Agerpres

Educaţie antreprenorială, materie opțională de anul şcolar viitor în gimnaziu şi liceu

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 10 Dec 2019 Actualitate | Educatie
O materie opţională - educaţie antreprenorială - va fi introdusă de anul şcolar viitor în gimnaziu şi liceu, după ce ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat un acord de parteneriat cu reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze (FPPG).
Orban in sedinta de guvern
Foto: Facebook Guvern

Profesorii pensionari ar putea avea de ales între pensie și salariu/ Ludovic Orban: În momentul în care creezi o excepție, deschizi cutia Pandorei

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 10 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Profesorii pensionari vor avea de ales între pensie și salariul pe care îl obțin în sistemul de educație. Premierul Ludovic Orban a spus marți, într-o conferință de presă, că în privința dascălilor Guvernul se gândește dacă va crea o excepție. ”Știți cum e, în momentul în care faci excepții deschizi poarta la excepții pentru orice categorie. Ne gândim!”, a spus premierul Ludovic Orban.
Ministerul Educatiei
Foto: edu.ro

Un membru PMP de la Prahova, numit secretar de stat la Ministerul Educației

de A.O. HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Lucian Dragoș Rădulescu, secretar general al PMP Prahova, a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.
Traian Basescu
Foto: Facebook

Soluția lui Băsescu pentru urgența din Educație: Până când iniţiativa „România Educată” se va materializa, la îndemână ar fi abrogarea celor 38 de legi şi 26 OUG-uri prin care a fost mutilată Legea Educaţiei

de C.D. HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Fostul președinte Traian Băsescu îi face responsabili pe PSD-iști pentru „mutilarea” legii Educației și propune abrogarea celor 28 de legi și 26 de ordonanțe de urgență prin care actul normativ a fost modificat din 2011 și până acum.
Predare limba engleza
Foto: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Topul vorbitorilor non-nativi de limba engleză/ Unde se plasează România

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 8 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă şi pentru sute de milioane aceasta este a treia sau a patra limbă vorbită, conform unui nou raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre aceştia, olandezii sunt cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob.
Manuale
Foto: Hotnews

​Ministerul Educației a lansat licitația pentru manualele de clasa a VIII-a

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Ministerul Educației și Cercetării, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în calitate de autoritate contractantă, a lansat joi, 5 decembrie, procedurile de licitație în vederea asigurării manualelor școlare pentru elevii claselor a VIII-a în anul școlar 2020-2021, potrivit unui comunicat de presă al MEC. De asemenea, a fost anunțată și licitația al cărei obiectiv îl constituie asigurarea manualelor școlare pentru o serie de discipline (clasele I-VII), care nu au avut oferte eligibile în cadrul procedurii derulate în acest an.
Monica Anisie, interviu HotNews
Foto: Hotnews

Criticată de toată lumea, Monica Anisie anunță 3 măsuri imediate după rezultatele slabe de la PISA 2018

de A.O. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că până la sfârțitul lunii decembrie va lua măsuri concrete pentru îmbunătățirea rezultatelor de la PISA 2018. Într-o postare pe contul personal de Facebook, Anisie arată care sunt pașii pe care Ministerul Educației îi va face în perioada următoare. Astfel, luni va face o analiză împreună cu experții în educație, iar pe 16 decembrie va avea loc o dezbatere publică la care vor vor participa reprezentanți ai profesorilor, elevilor și ai societății civile. Măsurile sunt anunțate după ce președintele Iohannis a spus că rezultatele de la PISA trebuie să ne îngrijoreze, iar Dacian Cioloș a cerut un nou pact pentru educație și un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiași ministru la Ministerul Educației minimum cinci ani
Klaus Iohannis
Foto: Facebook

Răspunsul lui Iohannis la propunerea lui Cioloș privind un nou pact pentru Educație: M-am ferit întotdeauna să aduc în discuție chestiuni de importanță vitală doar pentru a obține o „știruţă” pe Facebook

de C.D. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Iohannis îi răspunde acid lui Cioloș care i-a cerut un nou pact pentru Educație și un ministru cu un mandat de cel puțin cinci ani indiferent de guvern. Șeful statului spune că este nevoie de o reformare profundă a sistemului de educație, dar s-a ferit să aducă în discuție „aceste chestiuni de importanță vitală pentru România în condiții de campanie electorală sau doar pentru a obține o „știruţă” pe Facebook”.
Microbuz scolar
Foto: Agerpres

Guvernul își asumă răspunderea pe abrogarea ordonanței care bloca transportul gratuit al elevilor

de C.D. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, pe Facebook, că Guvernul va decide vineri asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanței care bloca transportul școlar gratuit al copiilor la nivel de județ.
Radu Gologan
Foto: Hotnews

De ce obțin elevii români rezultate slabe la testele PISA? Profesorul Radu Gologan: Nici elevii și nici profesorii nu sunt interesați de aceste teste, pentru că nici măcar nu li s-a explicat despre ce e vorba

de A.O. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Profesorul Radu Gologan, cel care pregătește olimpicii români de ani de zile, consideră că unul dintre motivele rezultatelor slabe de la PISA 2018 este lipsa interesului elevilor și profesorilor pentru astfel de teste. Radu Gologan spune că aceste teste nu reflectă neapărat modul în care elevii înțeleg matematica, de exemplu.
Dacian Ciolos si Dan Barna
Foto: Facebook

Cioloș îi cere lui Iohannis inițierea unui nou pact pentru Educație. Liderul PLUS vrea și un nou ministru

de C.D. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Dacian Cioloș îi cere președintelui Iohannis inițierea unui nou pact pentru Educație, precizând că ministrul ar trebui să fie același pentru minumum cinci ani, indiferent de guvern, și „din afara sistemului actual”.
PISA
Foto: Hotnews

Cum arată testele PISA pe care mai mult de jumătate dintre elevii români nu știu să le rezolve

de A.O. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Un text la prima vedere la care primesc mai multe întrebări, o problemă despre concentrația de medicamente cu întrebări simple, o problemă de geometrie simplă pe baza unei fotografii a unei ferme cu acoperişul în formă de piramidă sunt numai câteva dintre modelele de teste PISA. Elevii români s-au pregătit pentru testele PISA din 2018 după aceeași broșură cu modele de exerciții din 2015. Rezultatele arată că elevii români au obținut cele mai mici rezultate din 2009 încoace, mai slabe decît cele din din 2015 și 2012. HotNews vă prezintă câteva modele de probleme pe care elevii ar trebui să le rezolve în timpul testării PISA.
liceu Adjud
Foto: Facebook

Scandal la un liceu din Adjud, după ce au apărut fotografii trucate cu profesori în ipostaze pornografice

de Redactia HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Fotografii cu mai mulți profesori de la Colegiul Naţional "Emil Botta” din Adjud, aflați în ipostaze pornografice, au fost publicate pe rețelele de socializare. Primele date arată că pozele sunt trucate, astfel că polițiștii și procurorii DIICOT au început anchete.
Universitatea Bucuresti
Foto: Agerpres

Scor strâns la alegerile pentru noul rector al Universității București: În primul tur, prorectorul Laurențiu Vlad a ieșit pe primul loc

de A.O. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Universitatea din București a avut primul tur de alegeri pentru noul rector, în urma căruia a câștigat prof. univ. dr. Laurențiu Vlad, în prezent prorector, care a luat 488 voturi, la mică distanță de prof. univ. dr. Marian Preda, fost președinte al Senatului, care a obținut 477 voturi. Pentru că niciunul dintre candidați nu a întrunit 50% din voturi va mai avea loc turul doi al alegerilor pe 11 decembrie.
Monica Anisie, interviu HotNews
Foto: Hotnews

Ce avere are Monica Anisie: un apartament, o casă de vacanţă, două terenuri şi trei autoturisme

de A.O. HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Actualitate | Educatie
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, deţine un apartament, o casă de vacanţă, trei autoturisme şi două terenuri, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului. Anisie are un teren intravilan de 1.035 de metri pătraţi în Ilfov-Vidra (donaţie), un teren agricol de 10.000 de metri pătraţi (moştenire), un apartament în Bucureşti de 57,75 metri pătraţi, achiziţionat prin credit ipotecar în anul 2006, şi o casă de vacanţă de 214 metri pătraţi construită în regie proprie.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by