EDUCATIE
Olimpiada scolara
Foto: olimpiadageograficzna.edu.pl

Sunt utile olimpiadele școlare? Ce ne-au spus câțiva olimpici și cât de mult i-au ajutat în viață olimpiadele

de Emilia Chițu HotNews.ro
Sunt utile sau relevante olimpiadele școlare? Te ajută în viață mai departe? De ce ai alege să participi la acest tip de competiție? Foști elevi olimpici din Focșani, Buzău, Tg. Jiu și București își împărtășesc experiențele de la olimpiade. Ca să nu rămână corigenți sau ca să lupte împotriva discriminării sunt doar câteva dintre motivele care i-au determinat să participe. Unii au rămas cu experiențe memorabile și care i-au călăuzit spre alegerea facultății, alții au rămas cu un gust amar. Tot ei povestesc cum au fost primiți acasă de părinți și profesori și cât de implicate au fost de fapt autoritățile în premierea tinerilor olimpici.
Monica Anisie
Foto: Facebook

Ministrul Educației, despre "cel mai bun", dar și "cel mai rău" scenariu pentru începerea noului an școlar

de Redactia HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Educatie
"Cel mai bun scenariu" pentru începerea noului an școlar va fi acela în care o parte a elevilor vor fi la școală, iar ceilalți vor urma cursurile online, afirmă ministrul Educației, Monica Anisie. Ea spune că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă, în contextul pandemiei de coronavirus.
Academia de Studii Economice
Foto: ASE
Articol susținut de Academia de Studii Economice

Au început înscrierile la programele universitare de licență la ASE!

de Smile Media
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Academia de Studii Economice din București anunță începerea înscrierilor la programele universitare de licență. Candidații se vor înscrie pe platforma admitere.ase.ro de luni, 13 iulie, până vineri, 17 iulie, ora 16.00 (detalii). Anul acesta, concursul de admitere se desfășoară exclusiv ONLINE, pe platforma admitere.ase.ro.
Examen
Foto: pixabay.com

Bacalaureat 2020, sesiunea august-septembrie: Luni încep înscrierile

de Redactia HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Luni încep înscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2020, candidații putând să se înscrie până în 24 iulie. A doua sesiune a examenului naţional se va desfăşura în perioada 24 august - 5 septembrie.
Bacalaureat
Foto: Agerpres

​BAC 2020 Rata finală de promovare în prima sesiune de Bacalaureat - 64,5%

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 12 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Rata finală de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor din etapa specială, este de 64,5%, informează Ministerul Educaţiei.
Elevi cu masca
Foto: Jean-Christophe Milhet / AFP / Profimedia

Ministerul Educației a publicat rezultatele repartizării în licee / Liceele la care s-a intrat cu cea mai mare medie

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Ministerul Educației a publicat rezultatele admiterii la liceu 2020 a absolvenților de clasa a VIII-a. Acestea pot fi văzute pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor. Online, rezultatele pot fi văzute introducând codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală. Liceul unde s-a intrat cu cea mai mare medie este Colegiul Naţional "Sfântul Sava" unde la specializarea Matematică- informatică ultima notă a fost 9.98. Pe Locul doi se află Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" unde la specializarea matematică- informatică ultima notă a fost 9.90.


președintele Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

Iohannis a atacat la CCR legea care interzice orice referire la identitatea de gen în școli

de C.D. HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Președintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională legea care interzice orice referire la identitatea de gen în școli.
Rezultate bacalaureat
Foto: AGERPRES

Bacalaureat 2020, sesiunea specială: Vineri vor fi publicate primele rezultate

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Primele rezultate ale sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2020 vor fi publicate vineri, până la ora 12.00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.
Rezultatele de la evaluarea nationala
Foto: Agerpres

Admitere la liceu 2020. Absolvenții clasei a VIII-a află vineri la ce liceu vor fi repartizați

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Rezultatele repartizării la liceu vor fi publicate vineri pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, admitere.edu.ro. Admiterea la liceu 2020 se face în funcție de media fiecărui elev care se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).
Camin studentesc in Timisoara, considerat inadecvat de ANOSR
Foto: ANOSR

Guvernul a aprobat construirea unui cămin studențesc la Universitatea de Vest din Timişoara

de C.P. HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Universitatea de Vest din Timişoara va beneficia de un cămin studențesc în o valoare de 138 de milioane de lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați joi de Guvern, a anunțat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.
Universitatea Politehnică din Bucureşti
Foto: Hotnews

Şapte universităţi din România, selectate de Comisia Europeană să facă parte din rețelele universităţilor europene

de Redactia HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Şapte universităţi din România au fost selectate de către Comisia Europeană pentru a face parte din rețelele universităţilor europene.
Calendarul sesiunii august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2020
Foto: Ministerul Educatiei

Bacalaureat 2020: A doua sesiune începe în 24 august / Calendarul examenului

de I.H. HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Actualitate | Educatie
A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 se va desfășura între 24 august și 5 septembrie. Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului național a fost aprobat joi prin ordin al ministrului Educației.
Elevi cu masca
Foto: Jean-Christophe Milhet / AFP / Profimedia

Consiliul Elevilor cere o reformă a sistemului de evaluare, după numărul record de contestații la examenele naționale

de Liliana Miron HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Consiliul Elevilor cere Ministerului Educației și Cercetării o reformă a sistemului de evaluare la examenele naționale, după ce anul acesta s-a înregistrat un număr record de contestații, interpretări greșite ale baremului și erori de calcul. Printre măsurile propuse se numără și înființarea unui Corp Național al Experților în Evaluare și formarea profesorilor pentru situațiile de criză.
Absolvenți ASE
Foto: ASE
Articol susținut de Academia de Studii Economice

Te pregătești să devii student? Alege un Lider și vei deveni un Lider! Înscrieri la ASE: 13 - 17 iulie 2020

de Smile Media
Joi, 9 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, îți oferă oportunitatea de a-ți clădi un viitor sigur și de a face parte dintr-o comunitate universitară de prestigiu, cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone, conform QS World University Rankings. 85% dintre absolvenți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, în domeniul studiat.
Examen titularizare
Foto: Stirile ProTV

Încep înscrierile pentru concursul de titularizare/ Proba scrisă va avea loc în 29 iulie

de DP HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Depunerea dosarelor de înscriere la concursul de titularizare începe, joi, documentele putând fi trimise şi electronic. Înscrierile se vor finaliza în 16 iulie, iar proba scrisă va avea loc în 29 iulie, potrivit news.ro. Primele rezultate se vor afişa în 4 august. Potrivit Ministerului Educaţiei, în perioada 9-16 iulie, candidaţii la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar îşi vor depune dosarele de înscriere la inspectoratele şcolare sau le vor transmite electronic.
Bacalaureat 2020
Foto: Profimedia Images

Bacalaureat - etapa specială/ Joi - proba scrisă la Limba şi literatura maternă

de DP HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin joi proba scrisă la Limba şi literatura maternă din cadrul examenului de Bacalaureat - etapa specială, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, scrie Agerpres. Primele rezultate vor fi afişate vineri, până la ora 12,00. Contestaţiile se pot depune tot vineri, între orele 14,00 - 19,00. Duminică vor fi anunţate rezultatele finale. Bacalaureatul - etapa specială a început luni, cu proba la Limba română. La etapa specială a examenului s-au înscris peste 140 de absolvenţi ai clasei a XII-a.
Brexit
Foto: Pixabay

BREXIT: Cetățenii britanici din România, îndemnați de Ministerul Educației să intre în procedura de recunoaștere a diplomelor

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Ministerul Educației le recomandă cetățenilor britanici din România să intre în procedura de recunoaștere a studiilor, în condițiile în care de la 1 ianuarie 2021 recunoașterea academică și profesională nu va mai funcționa ca în cazul statelor membre UE, după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.
Bacalaureat 2020
Foto: Profimedia Images

Bacalaureat - etapa specială/Miercuri - proba la alegere a profilului şi specializării

de DP HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Etapa specială a Bacalaureatului continuă miercuri cu proba la alegere a profilului şi specializării, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, scrie Agerpres. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi probă scrisă - cea la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate vineri, până la ora 12,00. Contestaţiile se pot depune tot vineri, între orele 14,00 - 19,00. Duminică vor fi anunţate rezultatele finale.
Fara cursuri
Foto: frwl/ Wikimedia Commons

Se vor redeschide școlile din septembrie? Cele 3 scenarii pe care Federația de părinți le-a pus pe masă la discuțiile de la minister. „Ar trebui să își asume toată lumea riscul”

de I.H., C.I. HotNews.ro
Marţi, 7 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Institutul Național de Sănătate Publică ar urma să elaboreze săptămâna viitoare un set de reguli și recomandări pentru începerea noului an școlar. Până atunci, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a prezentat autorităților 3 scenarii, considerând că sunt fezabile două dintre ele - prezenţa fizică 100% la şcoală și 50% la şcoală şi 50% online. Președintele federației, Iulian Cristache, spune că decizia ar trebui luată la nivelul fiecărei școli și că toată lumea, inclusiv familia care își trimite copilul la școală, ar trebui să își asume riscul infectării, pentru că la întoarcerea la școală nu există risc zero.
SNSPA
Foto: Think Digital
Articol susţinut de Universitatea Sheffield – biroul de reprezentare Bucureşti şi SNSPA

Te preocupă cariera ta în marcom sau management? Înscrie-te vara asta la un masterat cu dublă diplomă

de Smile Media
Marţi, 7 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Când vremurile sunt schimbătoare, cea mai bună investiție pe care o putem face este în educația noastră. Dacă vrei să avansezi pe drumul profesional pe care l-ai ales și simți că ai nevoie de mai multe cunoștințe, dacă vrei să descoperi mai multe despre domeniul care te pasionează și să-ți dezvolți rețeaua profesională, dacă vrei să îți schimbi ruta în carieră, dacă vrei să îți crești șansele de angajare, dacă vrei să te specializezi într-un domeniu și ți-ar plăcea să urmezi mai târziu un doctorat, atunci una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua este să te înscrii vara aceasta la un program de masterat cu dublă diplomă, cu durata de patru semestre.

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by