EDUCATIE
campanie UNICEF
Foto: Hotnews

​VIDEO Campanie pentru integrarea elevilor cu dizabilități în învățământul de masă/ Monica Anisie: Îmi propun ca în foarte scurt timp să măresc numărul de consilieri psiho-pedagogi

de A.O. HotNews.ro
Doar jumătate dintre elevii cu dizabilități din România sunt școlarizați în învățământul de masă. Astfel, datele oficiale arată că din cei aproape 72.000 de copii cu dizabilități, doar 38.635 au fost integrați în școlile normale în anul școlar 2019-2020. Cu toate că Ministerul Educației susține că numărul acestora este în creștere în comparație cu ultimii 3 ani școlari, mulți dintre copii nu sunt primiți în școli, iar multe dintre acestea nu au dotările prin care să-i ajute pe elevii cu probleme să se integreze. UNICEF a lansat campania de informare „Creștem mai puternici când creștem împreună”.
Mircea Beuran
Foto: Agerpres

Alegeri la UMF București: Mircea Beuran, ales membru al Senatului cu 447 voturi/ Cine s-a clasat pe primul loc

de A.O. HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Viorel Jinga a primit cele mai multe voturi la alegerea membrilor Senatului Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila din București. Jinga candidează și pentru funcția de rector al UMF București. Cu 757 de voturi, Viorel Jinga îi surclasează pe ceilalți doi contracandidați la funcția de rector, care au candidat pentru un loc în Senat: Adrian Streinu-Cercel - 451 voturi și Cătălina Poiană - 412 voturi. Pe locul 11 în lista membrilor Senatului, care provin de la Facultatea de Medicină, se află Mircea Beuran, recent implicat în scandalul pacientei arse de la Spitalul Floreasca, care ulterior a decedat. Mircea Beuran a obținut 447 voturi.
Dumitru Miron, Presedinte al Senatului Universitar ASE
Foto: ASE

Dumitru Miron, fost secretar de stat în Ministerul Educației, ales președintele Senatului ASE

de A.O. HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Dumitru Miron este noul președinte al Senatului Academiei de Studii Economice. Fost decan la două facultăți de la Academia de Studii Economice și fost secretar de stat la Ministerul Educației, Miron este în prezent profesor pentru disciplinele Comert internațional, Politici comerciale și Mediul internațional de afaceri.
Victor Costache si Monica Anisie
Foto: Ministerul Educatiei

Anisie a cerut să nu mai înceapă cursurile în școli imediat după acțiunile de dezinfecție/ Ministerele Educației și Sănătății colaborează pentru combaterea gripei

de A.O. HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Ministrul Educației, Monica Anisie, a cerut, într-o videoconferință cu inspectorii școlari generali, reprezentanții organizațiilor sindicale și asociațiilor de părinți, să nu mai înceapă cursurile în școli imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție. La videoconferință a participat și Victor Costache, ministrul sănătății, acesta spunând că este important să existe o "legătură operativă pe axa inspectorate școlare județene/școli - direcții de sănătate publică".
Scoala
Foto: pixabay.com

Opt elevi de la școala 133 unde au fost probleme după dezinfecție sunt internați în spital/ Daniel Băluță: Am reziliat contractul cu firma care a făcut dezinfecția” UPDATE

de A.O. HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Opt dintre elevii de la Școala nr. 133 din Capitală sunt internați în spital. Inspectoratul Școlar al Municipiului arată că 5 dintre 16 elevi care au fost duși la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” sunt încă internați. La Spitalul ”Marie Curie” s-au prezentat în total 6 elevi, iar dintre aceștia 3 elevi au fost internați, iar 3 dintre ei au fost consultați de medici.
Dragoș Ciuparu, secretar de stat la Cercetare
Foto: Hotnews

Dragoș Ciuparu, noul secretar de stat pentru Cercetare: Am ca prioritate deblocarea finanţării programelor în domeniu

de A.O. HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Noul secretar de stat pentru Cercetare, Dragoş Ciuparu, a declarat, miercuri, la preluarea portofoliului de la Ministerul Educației, că are ca prioritate deblocarea finanţării programelor, dar şi lansarea de competiţii în acest domeniu. La preluarea mandatului său a fost prezent și premierul Ludovic Orban, aflat în premieră la instalarea în funcție a unui secretar de stat, precum și mulți dintre directorii institutelor de cercetare și rectorii din România.
Politie
Foto: Facebook

Dosar penal de vătămare corporală din culpă, după ce mai mulți copii de la Școala 133 au ajuns la spital după dezinfecție

de D.D. HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Polițiștii Capitalei s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce mai mulți elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.
Scoala romaneasca pare rupta de ceea ce cauta angajatorii
Foto: sxc.hu

Primăria Sectorului 4: Substanțele cu care s-a făcut dezinsecția la Școala Nr. 133 sunt omologate

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Substanțele folosite la dezinsecție la Școala nr. 133 din Capitală, Bionet A15 și Insektum, sunt ambele omologate, arată Primăria Sectorului 4 într-un comunicat de presă remis HotNews. Primăria arată că școala rămâne închisă în următoarele două zile, adică miercuri și joi, vinerii fiind zi liberă legală.
deratizare
Foto: Facebook

La școala evacuată în Capitală a fost făcută și dezinsecție. Ce substanțe au fost folosite la dezinfecție și dezinsecție

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Educatie
La Școala 133 din Capitală de unde 18 elevi au ajuns la spital a fost făcută atât dezinfecție, cât și dezinsecție, iar substanțele folosite au fost Insektum și Bionet, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.
112
Foto: Facebook/ ISU Constanta

Școala 133 din București a fost evacuată, iar 18 elevi au fost duși la spital, la o zi după dezinfecție/ Școala rămâne închisă 72 de ore

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Școala 133 din sectorul 4 din București a fost evacuată marți, la o zi după ce în local a avut loc o dezinfecție, mai mulți elevi acuzând dureri de cap și disconfort respirator. În total 24 de elevi au fost consultați de medici, iar 18 au fost transportați la spital, precizează Ministerul Sănătății în urma centralizării datelor de la spitale. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4, Cristian Zărescu, a afirmat că dezinfecția s-a făcut luni seară, iar copiii din tura de dimineață nu au semnalat nicio problemă.
Ambulanta SMURD
Foto: smurd.ro

Numărul elevilor de la Liceul German din Arad ajunși la spital după deratizare continuă să crească

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Numărul elevilor de la Liceul German din Arad care au ajuns la spital în ultimele 24 de ore a ajuns la 21, iar patru au rămas internați. Liceul a fost închis săptămâna trecută, după ce peste 40 de elevi au ajuns la spital cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale, în urma dezinsecției făcute în școală. Luni, în prima zi în care școala a fost redeschisă, au apărut noi cazuri de elevi intoxicați.
Scoala
Foto: pixabay.com

Cursuri suspendate în nouă școli și grădinițe din București din cauza gripei

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Cursurile au fost suspendate în nouă școli și grădinițe din Capitală din cauza gripei, a anunțat Inspectoratul Școlar București. Directorul Direcției de Sănătate Publică București, Cristina Pelin, a explicat, pentru HotNews.ro, că în clasele unde au fost suspendate cursurile au fost confirmate minumum câte 3 cazuri de gripă, ceea ce înseamnă focar și duce, automat, la închiderea cursurilor.
Ambulanta SMURD
Foto: smurd.ro

Un elev din Constanța s-a aruncat de la etajul al doilea al școlii

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Un elev în vârstă de 12 ani, de la Liceul „George Călinescu” din Constanța a căzut, marți, de la etajul al doilea al școlii, acesta fiind dus la spital conștient, transmite Mediafax.
UPDATE 08.56 Primele cercetări ale polițiștilor din Constanța arată că elevul s-ar fi aruncat de la etajul al doilea al instituției de învățământ. Copilul este în clasa a șasea și a fost dus la spital cu ambulanța SMURD, conștient.
Sala de clasa
Foto: Hotnews

Școală din Dolj, acuzată că a inventat elevi pentru a păstra posturile de director și secretar

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Școala „Damian” din comuna Sadova, județul Dolj, este investigată după ce 24 de cadre didactice de la altă instituție de învățământ au depus o plângere, reclamând că circa 27 de copii au fost înscriși fictiv în catalog și în sistemul informatic pentru a fi păstrate posturile de director și secretar, transmite Mediafax.
Raluca Turcan
Foto: Facebook

Raluca Turcan: Miniștrii de la Muncă și Educație nu sunt în pericol de remaniere

de S.J. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni seara, că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu sunt în pericol să fie remaniate. „Nu, nu este adevărat. Nu există nici cea mai mică sămânţă de adevăr în această informaţie”, a spus Turcan la Realitatea Plus, întrebată despre acest subiect.
Ambulanta SMURD
Foto: smurd.ro

UPDATE Noi victime după dezinsecția de la liceul german din Arad: Alți 11 copii, la spital în prima zi în care școala a fost redeschisă

de Redactia HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Dezinsecția făcută în urmă cu două săptămâni la liceul german din Arad a făcut noi victime: alți 11 copii au ajuns la spital, luni, în prima zi de la redeschiderea școlii. Liceul a fost închis săptămâna trecută, după ce peste 40 de elevi au ajuns la spital cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale, în urma dezinsecției.
Dragoș Ciuparu
Foto: AGERPRES

Dragoș Ciuparu, șeful Cercetării din Guvernul Boc, numit secretar de stat la Educație

de A.O. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Dragoș Ciuparu, fost președinte la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică în Guvernul Boc, a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, potrivit unui ordin semnat de Ludovic Orban și publicat în Monitorul Oficial. De profesie chimist, Dragoș Ciuparu este profesor la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, iar timp de 4 ani a fost Cercetător ştiinţific / Lector la Universitatea Yale, potrivit unui CV de pe site-ul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești.
Microbuz scolar
Foto: Agerpres (editat)

Cum va debloca Ministerul Educației situația transportului elevilor: De la 1 septembrie elevii ar putea circula gratuit doar pe baza carnetului

de A.O. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Elevii vor putea circula gratuit pe transportul în comun și cu microbuzul începând cu anul școlar 2020-2021, pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea școlară, după ce Ministerul Educației împreună cu alte ministere vor elabora un proiect de act normativ care să prevadă acest lucru. Aceasta este una dintre măsurile convenite luni între ministrul Educației și elevii Consiliului Național al Elevilor și de la Asociația Elevilor din Constanța.
Jandarm
Foto: Facebook

Bistrița: Profesorul de sport condamnat după ce a lovit doi elevi, încătușat când a încercat să intre în școală

de G.S. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Profesorul de sport din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi elevi a fost încătușat, luni dimineață, când a forțat accesul în școală, potrivit Mediafax.
Ludovic Orban, la HotNews.ro
Foto: Hotnews

De ce noii inspectori școlari sunt toți de la PNL? Ludovic Orban: Dacă avem oameni care sunt buni...

de CP HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | Educatie
"Dacă e membru PNL să nu-l pun în funcție? Ar fi chiar culmea", a răspuns premierul Ludovic Orban, întrebat în cadrul unui interviu HotNews.ro de ce toți inspectorii școlari numiți de noua guvernare sunt de la PNL. "Dacă avem oameni care sunt buni...", a mai spus Orban. Întrebat și despre numirile controversate pe funcții de secretari de stat, cum ar fi cea a lui Cătălin Bulf la Ministerul Economiei, Orban a spus că îi verifică personal și nu sunt probleme cu cei de la PNL. Despre numirea lui Bulf, premierul spune că a discutat mult timp cu PMP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by