EDUCATIE
Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

Iohannis: Sistemele de educaţie trebuie să fie mai interconectate cu piaţa muncii

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 7 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Summitul privind problematica socială care are loc la Porto, în Portugalia, că sistemele de educaţie din statele Uniunii Europene trebuie să fie mai interconectate cu piaţa muncii şi a subliniat necesitatea flexilibităţii astfel încât europenii să poată studia unde doresc şi să aibă şansa să-şi găsească o slujbă bună, potrivit Agerpres.
Elevii se intorc la scoala
Foto: Agerpres

​LISTĂ OFICIALĂ Localitățile în care toți elevii vor merge luni la școală

de I.R. HotNews.ro
Vineri, 7 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Ministerul Educației a publicat lista ratei de infectare cu Covid-19 în fiecare localitate din țară pe baza căreia se va decide în ce scenariu merg elevii la școală luni, 10 mai. Potrivit ministrului Educației, sunt 939 de localităţi cu o rată de infectare peste 1 la mie şi 2.224 de localităţi cu rată de infectare sub 1 la mie.
Sorin Cimpeanu
Foto: Agerpres

Cîmpeanu: Nu putem propune redeschiderea tuturor şcolilor până nu vedem rata de infectare după Paşte

de I.R. HotNews.ro
Vineri, 7 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că nu se poate lua o decizie sau formula o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor până nu este stabilită rata de infectare cu noul coronavirus după Paşte, transmite Agerpres.
Sala de clasa
Foto: Svetlanaz, Dreamstime.com
​Ce facem cu școala?

Europa, școala și pandemia - Ce țări au închis cel mai puțin școlile și unde au fost cele mai lungi întreruperi

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 7 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Problema școlilor a fost extraordinar de complicată în pandemie, iar diversele țări au tratat-o diferit, astfel că școlile au stat închise în Cehia de patru ori mai mult timp decât în Franța. Unele țări și-au propus să țină școlile deschise cu orice preț, altele au ales să le închidă luni bune, de teama creșterii fără precedent a numărului de infectări. În unele state opinia publică a susținut cu tărie ideea ca școlile să nu se închidă, iar acest lucru a fost ajutat și de campanii de testare rapidă. În articol puteți citi ce s-a întâmplat cu școlile europene în pandemie în zone de pe tot continentul.
Dezbatere HotNews.ro cu elevi si profesori
Foto: Captura video

VIDEO Ce păstrăm din școala online în viitor? Profesor: Integrarea unor resurse digitale în învățământul clasic, comunicarea online profesor-elevi

de Iulia Rosca HotNews.ro
Joi, 6 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Comunicarea online dintre profesor și elevi, temele urcate și corectate pe platforme digitale sau feedback-ul oferit profesorilor de către elevi sunt principalele avantaje ale școlii online, care ar trebui integrate și pe viitor în educație, sunt de părere profesorii și elevii care au participat joi la dezbaterea HotNews.ro LIVE pe tema școlii online.
Dezbatere cu profesori si elevi HotNews.ro
Foto: Captura video

VIDEO Vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru profesori? Cristina Tunegaru: Refuzul unui profesor de a se vaccina ar trebui să fie motivat/ Ce răspund doi liceeni

de Iulia Rosca HotNews.ro
Joi, 6 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Refuzul unui profesor de a se vaccina ar trebui motivat, consideră profesoara de limba română Cristina Tunegaru, iar Florentina Pavăl, profesoara de matematică, se întreabă: „ce fel de model sunt eu dacă nu ma vaccinez?”. Afirmațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii HotNews.ro LIVE organizate joi cu profesori și elevi. Toți cei patru participanți au fost de acord însă că profesorii nu pot fi obligați să se vaccineze.
Universitatea Babes-Bolyai
Foto: Wikimedia Commons

Consorțiul Universitaria: Reducerea cu 70% a alocărilor pentru universități prin PNRR, o măsură periculoasă. O țară care refuză să facă investiții majore în educație, condamnată să devină o colonie științifică și tehnologică

de I.H. HotNews.ro
Joi, 6 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Consorțiul Universitaria - din care fac parte Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și Academia de Studii Economice din București - atrage atenția că decizia luată de Guvern de a reduce cu aproximativ 70% fondurile alocate învățământului superior pentru investiții prin Planul Național de Redresare și Reziliență este una periculoasă. Rectorii celor cinci universități spun că o țară care refuză să facă investiții majore în educație este una condamnată pentru a deveni o colonie științifică și tehnologică și vulnerabilă la demagogie și fake news.

dezbatere cu elevi și profesori
Foto: Hotnews
​Ce facem cu școala? Dezbatere HotNews.ro

VIDEO S-au săturat elevii și profesorii de școala online? Elev: Pandemia a fost declicul de care avea nevoie educația din România pentru a folosi mecanismele digitale / Profesor: Nu m-am săturat de școala online, m-am adaptat

de I.R. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Educatie
„Școala online este o soluție de criză, dar nu poate continua la infinit, are foarte multe limitări. Cu siguranță mulți profesori simt că în sistem online nu pot lucra la fel cu elevii”, a afirmat profesoara de limba română Cristina Tunegaru, în cadrul dezbaterii HotNews.ro LIVE despre școala online, în contextul reînceperii cursurilor miecuri, 5 mai. La rândul său, profesoara de matematică Florentina Pavăl a susținut că s-a adaptat la școala online și că matematica poate fi învățată chiar și la distanță, chiar dacă „mai greu”.
Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei

Florin Cîțu, despre propunerea ca toți elevii să revină la școală: E important să avem tot personalul din sistemul de învațământ vaccinat și apoi putem să discutăm

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Premierul Florin Cîțu consideră că o condiție pentru revenirea tuturor elevilor la școală este vaccinarea întregului personal din învățământ. Acesta este răspunsul premierului la propunerea avansată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ca după jumătatea lunii mai toți elevii să poată reveni fizic la școală.
Evaluare nationala
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea / Digi24

Elevii de clasa a opta care nu pot susține Evaluarea Națională din motive medicale vor avea la dispoziție o sesiune specială în luna iulie

de Iulia Rosca HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc la finalul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a examenului de Evaluare Naţională, destinată copiilor care nu se pot prezenta la cea normală din motive medicale, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Etapa specială va avea loc între 5-7 iulie.
Gradinita
Foto: Agerpres

Cum explică autoritățile bugetul mai mic pentru Educație prin PNRR: Ajustarea bugetului total pentru Planul de Redresare presupune o reducere a alocărilor pentru toate domeniile

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Miniştrii Proiectelor Europene şi Educaţiei, Cristian Ghinea şi Sorin Cîmpeanu, au transmis, miercuri, că s-a impus o reducere a alocărilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență de la 42 la 29,2 miliarde euro, ceea ce presupune o ajustare a alocărilor pentru toate domeniile. Astfel, este redusă și alocarea pentru proiectul ”România educată”, dar România, cu 12% fonduri direcţionate către educaţie, tot are o alocare peste media europeană, susțin cei doi miniștri.
Clasa cu distantare intre elevi
Foto: Cecilia Fabiano/ Lapresse/ Profimedia Images

Caz semnalat de un cititor la o școală din Capitală: Învățătoare care face ore online dar are ore private la domiciliu cu copiii din clasă. Ce spune ministrul Educației

de I.R. HotNews.ro
Marţi, 4 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comentat marți un caz semnalat de un cititor HotNews.ro, potrivit cărui o învățătoare de la o școală din Sectorul 2 al Capitalei a ales să predea online orele la clasă, prevalându-se de o reglementare din ordinul comun, dar face ore cu 10 copii de la clasă acasă la ea. Potrivit ministrului, a existat o sesizare pe acest subiect, dar cazul a fost clasat, ministrul precizând că inițialele cadrului didactic sunt „M.A.”
Sorin Cimpeanu
Foto: Facebook

Cîmpeanu, despre nevoia unei evaluări naționale la toate clasele: Sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente

de I.R. HotNews.ro
Marţi, 4 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, la HotNews.ro, că este convins că ar fi nevoie de o evaluare națională la fiecare clasă, așa cum sunt cele de la clasele a doua, a patra și a șasea, însă pentru acest lucru ar fi nevoie de o consultare.
Sorin Cimpeanu, interviu la HotNews.ro
Foto: Hotnews

Cîmpeanu: Sunt universități care vor să impună ca doar studenții vaccinați să participe la laboratoare. Cei nevaccinați, să poarte combinezoane / Prioritate și la cazare pentru vaccinați

de Iulia Rosca HotNews.ro
Marţi, 4 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, la HotNews.ro, că există universități care ar dori să impună ca, din toamnă, la orele de laborator să participe fizic doar studenții vaccinați, iar ceilalți să poarte combinezoane de protecție.
Sorin Cimpeanu, la HotNews.ro
Foto: Captura video

Ministrul Educației: Peste două săptămâni este posibil să realizăm o fotografie de moment și propunem revenirea la școală a tuturor elevilor

de I.R. HotNews.ro
Marţi, 4 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat marți, la HotNews.ro, că speră ca la jumătatea lunii mai să se poată decide prezența fizică la școală pentru toți elevii, fără scenarii.
Copii la o scoala din sat din Romania
Foto: World Vision Romania

LISTĂ OFICIALĂ Rata de infectare în fiecare localitate din țară în funcție de care va începe școala miercuri​

de I.R. HotNews.ro
Marţi, 4 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Ministerul Educației a publicat lista ratei de infectare cu Covid-19 în toate localităție din România, în funcție de care va începe școala în format fizic miercuri, 5 mai. Amintim că în localitățile cu rata de infectare peste 1 la mia de locuitori vor merge miercuri la școală, fizic, doar elevii din clasele primare.
liceu
Foto: Facebook

Calendarul admiterii la liceu, modificat. Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a opta, pe 24 iulie

de I.R. HotNews.ro
Marţi, 4 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Calendarul admiterii la liceu pentru absolvenții clasei a VIII-a a fost modificat printr-un ordin de ministru din 23 aprilie, iar potrivit acestor modificări, repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a opta va avea loc pe 24 iulie. Completarea fișelor de înscriere are loc în perioada 16-22 iulie, iar părinții trebuie să îsi anunțe intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă, pentru a fi realizată o planificare.
Sorin Cîmpeanu, la HotNews.ro
Foto: Hotnews
Ce facem cu școala?

Ministrul Educației, la HotNews LIVE: E posibil peste două săptămâni să propunem să revină toți elevii la școală / Unul din doi profesori este vaccinat

de Mona Hera HotNews.ro
Marţi, 4 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar vrea ca după jumătatea lunii mai toți elevii să poată reveni fizic la școală, precizând că, după o analiză, speră să poată face această propunere oficial. „E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere, care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII și a X-a și a XI-a. (...) Mi-aș dori ca la jumătatea lunii mai să realizăm această propunere de prezență fizică încă din mai”, a spus ministrul Educației la HotNews LIVE.

Elevii se intorc la scoala
Foto: Agerpres

Ce trebuie să știe elevii și părinții despre începerea școlii după vacanța de Paști

de Iulia Rosca HotNews.ro
Luni, 3 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Preșcolarii și elevii tuturor claselor exceptând cele terminale se întorc pe 5 mai la școală, după vacanța prelungită de primăvară, însă nu toți vor participa fizic la cursuri. În baza noilor scenarii stabilite, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, dar și cei de a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile cu rata de infectare de peste 1 la mie vor continua școala online. În plus, în ciuda multiplelor discuții pe acest subiect, în școli nu vor ajunge anul acesta teste non-invazive cu salivă.
Daniela Niste
Foto: Arhiva personala

INTERVIU „Un copil flămând nu poate asimila cunoștințe” / Povestea directoarei care a readus scoala dintr-un sat din Mureș în secolul 21

de Iulia Rosca HotNews.ro
Luni, 3 Mai 2021 Actualitate | Educatie
La începutul lunii aprilie, Daniela Niste, directoare la școala din satul Seleuș, comuna Daneș (Mureș), le-a propus colegilor profesori să meargă să doneze sânge la Târgu-Mureș, iar cu voucherele primite au cumpărat fructe și dulciuri copiilor săraci care veneau la orele remediale. „Unui director bun trebuie să îi pese și să găsească soluții”, spune cea care a fost desemnată directorul de școală al anului 2020 de către Asociația pentru Valori în Educație. Am stat de vorbă cu „doamna Dana” care ne-a povestit cum a reușit să construiască o școală modernă la Seleuș, apoi un centru educațional unde funcționează un after-school, dar și ce provocări a adus pandemia și școala online pentru o comunitate săracă dintr-un sat.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by