EDUCATIE
Admitere la Medicina
Foto: Hotnews

Studenții de la Medicină cer actualizarea bibliografiei pentru Rezidențiat: Există discrepanțe în conținut

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) cere reevaluarea și actualizarea bibliografiei Examenului de Rezidențiat, unul dintre motive fiind că există discrepanțe la nivelul conținutului informațional între capitole sau chiar în interiorul aceluiași capitol. "Nu încurajăm plecarea tinerilor medici din România, însă pentru a diminua emigrarea acestora este necesară pregătirea în conformitate cu standardele mondiale ale educației medicale, adaptată la nevoile sistemului medical românesc", spun ei.
Universitatea Bucuresti
Foto: Facebook

Admitere 2020. Peste 19.000 de locuri la cele 19 facultăți ale Universității București / Examen doar la Drept / Condițiile de admitere la fiecare facultate

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Peste 19.000 de locuri sunt la cele 19 facultăți ale Universității București pentru studii de licență și master la admiterea 2020. În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, Facultatea de Drept este singura la care se organizează examen. La celelalte facultăți admiterea se face în baza mediei/ a notelor de la bacalaureat sau a unui eseu motivațional.
Fara cursuri
Foto: frwl/ Wikimedia Commons

Ce fac elevii dacă în dimineața Evaluării Naționale și a Bacalaureatului au temperatura mai mare de 37,3 grade și nu pot intra în examen? Ce spune Avocatul Poporului

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Una dintre controversele privind termoscanarea este legată de elevii care vor susține în iunie Evaluarea Națională și Bacalaureatul și care nu vor putea intra în sala de examen dacă temperatura lor corporală depășește 37,3 grade. "Elevii aceia, dacă vor fi excluși, dacă nu vor fi primiți în sala de examen, strict pentru că au avut în dimineața aceea 37,4 grade, o fi normal?", a declarat Avocatul Poporului, Renate Weber, la Digi 24.
Bacalaureat 2020
Foto: Profimedia Images

De ce lucruri se tem elevii din clasa a XII-a pentru Bac-ul în 2020: „Dacă am temperatură în ziua examenului ce fac?”

de Sabina Bujoreanu HotNews.ro
Vineri, 22 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Examenul de bac din acest an va fi organizat în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Ce părere au elevii din clasa a XII-a despre modul în care se va desfășura poate cel mai important examen din viața lor? Am încercat să aflu discutând cu câțiva dintre aceștia.
Monica Anisie
Foto: Facebook

Monica Anisie vrea acord cu ministerul Educației din China pentru recunoașterea diplomelor

de C.P. HotNews.ro
Joi, 21 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de joi un memorandum privind aprobarea unui acord între Ministerul Educației și Cercetării din România și Ministerul Educației din Republica Populară Chineză privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor din învățământul superior. Memorandumul este inițiat de Monica Anisie, ministrul Educației.
Aflarea termenului necunoscut
Foto: Intuitext
O inițiativă a Intuitext - webPR​

Lecție online pentru clasa a II-a: Aflarea termenului necunoscut

de Smile Media
Miercuri, 20 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Fiecare lecție contează și fiecare noțiune nou predată e bine să fie înțeleasă la timpul ei. În caz contrar, recuperarea materiei poate fi un proces anevoios pentru copii, pentru cadrele didactice, și pentru părinți. În acest context, proiectul Hotnews.ro și ScoalaIntuitext.ro vă oferă pentru clasele I-IV resurse educaționale în care cei mici vor regăsi situații de viață explicate pe înțelesul lor.

Robert Nicolae Serban, primarul din Eforie
Foto: Facebook/ Primaria Orasului Eforie

​Primăria din Eforie, obligată în instanță să furnizeze informații elevilor

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 20 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Asociația Elevilor din Constanța anunță că a câștigat procesul intentat Primăriei Eforie pentru lipsă de transparență. Elevii ceruseră informații pentru un studiu despre modul în care autoritățile își respectă obligațiile față de elevi.
Scoala
Foto: PxHere

Iohannis întoarce în Parlament proiectul de modificare a Legii Educației: Nu mai este definită complet noțiunea de bullying, este exclus bullying-ul cibernetic

de I.H. HotNews.ro
Miercuri, 20 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Actul normativ care modifică Legea educației este retrimis Parlamentului pentru reexaminare de către președintele Klaus Iohannis. Argumentul este că nu mai este definită complet noțiunea de bullying, fiind exclus complet bullying-ul cibernetic.
Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Preluare PeBloguri

Unde a dispărut "România educată"

de PeBloguri
Miercuri, 20 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Președintele României a lansat în urmă cu mai mulți ani proiectul ”România educată”. Acesta își propunea să dea un suflu nou sistemului de educație românesc, rămas mult în urma sistemelor din Europa Occidentală. Klaus Iohannis a fost profesor și mai apoi inspector școlar, până să intre în politică, astfel, așteptările au fost mari. După apariția primelor părți din program, șeful statului a fost criticat de lumea academică.
Fara cursuri
Foto: frwl/ Wikimedia Commons

Noile reguli pentru examenele naționale și pentru revenirea la școală pentru pregătire. Limita de 10 elevi în clasă a fost eliminată / O parte dintre măsuri sunt contestate de medici

de I.H. HotNews.ro
Miercuri, 20 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Limita de 10 elevi în clasă a fost eliminată din măsurile pe care trebuie să le ia școlile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat și pentru pregătirea elevilor din anii terminali, începând din 2 iunie. Actul normativ cu regulile în școli prevede că activitățile și examenele în sălile de clasă se vor desfășura prin stabilirea locurilor, astfel încât să existe o distanță între elevi sau candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de altul. Colegiul Medicilor Suceava atrage atenția asupra unora dintre măsuri, o parte dintre ele în dezacord total cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Monica Anisie
Foto: edu.ro

Cadre medicale în toate școlile, în perioada de pregătire pentru examenele naționale. Anisie: Am emis deja un ordin de ministru

de D.D. HotNews.ro
Marţi, 19 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, marţi, că în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale.
Teorema lui Pitagora
Foto: Intuitext
O inițiativă a Intuitext - webPR​

Lecție online pentru Evaluarea Națională clasa a VIII-a: Teorema lui Pitagora

de Smile Media
Marţi, 19 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Continuăm pregătirea pentru Evaluarea Națională, o pregătire mult mai dificilă, anul acesta, din cauza situației actuale. Prin proiectul Hotnews.ro și ExamenulTau.ro, dorim să vă oferim resurse educaționale utile, online, în vederea facilitării pregătirii pentru primul examen important din viața elevilor. 
După vizionarea fiecărui video, aveți Acces GRATUIT (prin creare de cont) către sute de resurse pentru limba română și matematică, resurse de calitate la care pot avea acces profesorii și elevii.
Cursuri online
Foto: Profimedia Images

Predarea și evaluarea online a elevilor, introduse de Ministerul Educației în fișa postului profesorilor din învățământul preuniversitar

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Marţi, 19 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Predarea și evaluarea online a elevilor au fost introduse de Ministerul Educației în fișa-cadru a postului pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar, potrivit unui ordin publicat marți în Monitorul Oficial.
Școlile rămân închise
Foto: Opinia Timisoarei

Redeschiderea şcolilor nu a dus la o creştere a cazurilor de Covid-19 / Ministrul francez al Educaţiei spune că un risc mai mare este să fie ţinuţi copiii acasă

de Redactia HotNews.ro
Luni, 18 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Reînceperea şcolilor în 22 de ţări europene nu a dus la vreo creştere semnificativă a infecţiilor de coronavirus în rândul copiilor, părinţilor sau personalului, s-a spus la o videoconferinţă a miniştrilor Educaţiei din toată Uniunea Europeană.
Evaluarea Nationala
Foto: Hotnews

Evaluarea Națională 2020: Noi teste de antrenament pentru absolvenții clasei a VIII-a

de Redactia HotNews.ro
Luni, 18 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Noi teste de antrenament pentru absolvenții clasei a VIII-a care vor susține Evaluarea Națională au fost publicate luni de Ministerul Educației.
Descrierea unei persoane
Foto: Captura YouTube
O inițiativă a Intuitext - webPR

Lecție online pentru clasa a II-a: Descrierea unei persoane​

de Smile Media
Luni, 18 Mai 2020 Actualitate | Educatie
În primii ani de școală nu se pun doar bazele educației academice, ci se formează și atitudinea copiilor în raport cu școala: dacă vor îndrăgi școala, dacă vor fi curioși să descopere, să știe, să exploreze. În acest context, proiectul Hotnews.ro și ScoalaIntuitext.ro vă oferă pentru clasele I-IV resurse educaționale în care cei mici vor regăsi situații de viață explicate pe înțelesul lor.
Fara cursuri
Foto: frwl/ Wikimedia Commons

Sindicaliştii din învăţământ cer în instanță revocarea ordinului privind pregătirea la școală a elevilor din anii terminali

de I.H. HotNews.ro
Luni, 18 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Reprezentanţii filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) au depus, luni, la Curtea de Apel Iaşi o acțiune prin care solicită revocarea Ordinului Ministerului Educaţiei și al Ministerului Sănătăţii privind pregătirea în școli a elevilor din anii terminali.
SNSPA
Foto: Facebook

Admitere online la SNSPA / Care sunt criteriile

de I.H. HotNews.ro
Luni, 18 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Candidații la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative vor da admitere online în acest an, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro. SNSPA a anunțat luni criteriile de admitere.
Masuri COVID
Foto: Ministerul Educatiei

Accesul în școli va fi interzis pentru cei cu temperatură de peste 37,3 grade Celsius / Fiecare persoană trebuie să aibă minimum 4 mp în jurul ei

de C.P. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Accesul în școli va fi interzis persoanelor cu o temperatură de 37,3 grade Celsius, se arată într-un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. La intrarea în sălile de examen,candidații vor păstra o distanță de 2 metri. Vezi și alte reguli.
Elevi
Foto: Ziarul de Iasi

Modalitatea de încheiere a situaţiei şcolare pe semestrul al II-lea: Nu se mai dau teze / Cum se vor calcula mediile

de RA HotNews.ro
Vineri, 15 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Ordinul ministrului Educaţiei prin care este reglementată modalitatea de încheiere a situaţiei şcolare pe semestrul al II-lea a fost publicat vineri în Monitorul Oficial. Iată cum vor fi evaluaţi elevii, mai ales cei care nu au note pentru acest semestru şi cum vor fi calculate mediile.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by