EDUCATIE
Elevi la scoala
Foto: Agerpres

Reducerea numărului de ore la școală, aprobată de Senat/ Sindicate: Vor fi dați afară 15.000 – 20.000 de profesori

de A.O. HotNews.ro
Proiectul de lege pentru modificarea Legii educației privind reducerea orelor pe care elevii le petrec la școală a trecut luni de Senat, care este cameră decizională. Proiectul prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și în medie 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal.
Daniel Florea, primarul Sectorului 5
Foto: Facebook

Primarul Sectorului 5 despre proiectul de la Școala 136, care ajuta copiii din Ferentari să învețe: ”Pentru mine nu există subiectul”

de A.O. HotNews.ro
Primarul Sectorului 5 susține că pentru el nu există subiectul elevilor de la Școala nr 136 din Ferentari care veneau în weekend și făceau lecții cu Valeriu Nicolae și voluntarii. Întrebat de HotNews ce se va întâmpla cu acest proiect, Daniel Florea a declarat: ”Pentru mine nu există subiectul”. Întrebat de ce nu există, Florea nu a venit cu un argument: ”Pentru că nu există. Vă mulțumesc”. Reamintim că acest proiect a fost oprit.
catalog
Foto: Hotnews

Proiect: Directorii școlilor nu pot deţine funcţii de conducere într-un partid

de A.O. HotNews.ro
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat tacit, marţi, un proiect de lege potrivit căruia directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot deţine, pe perioada exercitării mandatului, funcţii de conducere în cadrul unui partid politic.
TES Awards group photo
Foto: Hotnews

Două şcoli româneşti, premiate pentru excelență în educația antreprenorială, la Helsinki

de RA HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Educatie
34 de școli primare și gimnaziale din Europa au fost recompensate pentru excelență în educația antreprenorială în cadrul evenimentului „Școala antreprenorială a anului 2019“, care a avut loc pe 16 octombrie, la Helsinki (Finlanda). Printre câștigătorii acestei ediții s-au numărat și două școli din România.
Elevii din India
Foto: CNN

Elevi din India, puși să poarte cutii de carton pe cap în timpul unui examen

de A.O. HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Educatie
O școală din India și-a cerut scuze public după ce au apărut mai multe fotografii cu elevii care în timpul unui examen purtau cutii de carton pe cap ca să nu copieze, potrivit CNN. Este vorba despre Colegiul preuniversitar Bhagat din Haveri, din sud-vestul statului Karnataka din India, care a luat măsura cartoanelor de pe capul elevilor miercurea trecută.
Manuale
Foto: Hotnews

Elevii de clasa a VII-a nu au în continuare manuale la Matematică, Chimie şi Istorie/ Editorii: Manualele sunt gata, dar nu există ministru care să semneze ordinul UPDATE

de A.O. HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Elevii de clasa a VII-a nu au încă manuale de Matematică, Chimie şi Istorie, licitaţiile pentru acestea nefiind finalizate având în vedere că s-au depus contestaţii, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea, pentru Agerpres.
Elevi in clasa
Foto: Agerpres

Propunerile elevilor pentru anul 2019-2020: anul școlar să înceapă la 1 septembrie

de A.O. HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Anul școlar să înceapă la 1 septembrie și să se încheie pe 1 iunie, consilierea psihologică de calitate, bursele în funcție de salariul minim net pe economie sunt câteva dintre propunerile elevilor de la Consiliul Național al Elevilor pentru anul 2019-2020.
Elevi in prima zi de scoala
Foto: Hotnews

De sâmbătă, începe vacanța pentru elevii de la clasele primare

de A.O. HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Elevii din clasele primare și preșcolarii intră de sâmbătă în vacanța de o săptămână din semestrul I. Vacanța este programată între 26 octombrie și 3 noiembrie. Următoarea vacanță va fi cea de iarnă, care anul acesta este și cea intersemetrială și care începe pe 21 decembrie.
Scoala
Foto: Facebook

​Sala de la etajul 3. Cum a fost oprit proiectul care-i ajuta de zece ani pe copiii din Ferentari să învețe / Valeriu Nicolae: Mi-e imposibil să înțeleg cum gândesc oamenii ăștia

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Duminică, 20 Oct 2019 Actualitate | Educatie
În acest weekend, Școala nr 136 din Ferentari nu i-a mai găzduit pe cei aproape 100 de voluntari și copii care până acum făceau lecții în sala de la etajul 3. Printr-o decizie a Grupului de Acțiune Locală ”Împreună dezvoltăm Sectorul 5”(GAL Sector 5), care aparține de Primăria Sectorului 5, spațiul a intrat brusc în renovare. Până în urmă cu o săptămână, organizația Policy Center for Roma and Minorities făcea lecții cu elevii în timpul săptămânii, iar în zilele de sâmbătă și duminică lecțiile împreună cu copiii erau făcute de Valeriu Nicolae și de voluntari.
Targ de universitati straine
Foto: Hotnews

De ce trebuie să ții cont dacă vrei să studiezi în străinătate? Sfatul unor profesori englezi pentru elevii români: „Să nu se teamă că nu au un talent anume”

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Duminică, 20 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Peste o sută de universități din Marea Britanie, Olanda, Franța, Danemarca, Germania și Italia se află în acest weekend în București, la Târgul RIUF, pentru a-i convinge pe elevii români să aleagă experiența în străinătate. Experții de la universitățile străine spun că atunci când elevii aleg să studieze în străinătate trebuie să aleagă de fapt un stil de viață și să nu se îngrijoreze prea mult că nu știu mare lucru despre domeniul pe care îl vor studia.
Riuf
Foto: Facebook

Târg de universități străine la Sala Palatului/ Universități de top din 12 țări își prezintă oferta în weekend

de A.O. HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Peste 100 de universităţi şi instituţii educaţionale din 12 ţări îşi vor prezenta oferta, în weekend, la Sala Palatului din Capitală, în cadrul RIUF - The Romanian International University Fair. Printre universitățile prezente la București sunt multe aflate în top 100 mondial: University College London, Imperial College London, Universiy of Bristol, University of Essex.
George, 11 ani
Foto: Captura video

VIDEO George are 11 și a făcut un „desen de geniu”. Un experiment social scoate la iveală o realitate necosmetizată a României / Cei care-i învață pe copii să viseze

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Educatie
George are 11 ani și visează să ajungă arhitect. Desenează. A pus în culori pe hârtie visul său că a înotat atât de mult încât a ajuns pe o insulă aproape de soare. A făcut și o schiță pentru viitoare sa casă. „Între timp s-a și întâmplat”, spune el. „Probabil că până la prânz e la ore și după merge la cursuri de desen”, este prima reacție a unui om care vede imaginile cu George. „Cred că e expus unor puternice surse de inspirație pentru că desenul lui este de geniu”, crede un altul. Un experiment social scoate la iveală realitatea din spatele viselor pe care George le are și cum ele pot deveni realitate.
Microbuz scolar
Foto: Agerpres (editat)

Decizie CCR: Decontarea navetei școlare pe bază de abonament este neconstituțională/ Elevii: Trebuie să se deconteze și biletele de călătorie de acum încolo

de A.O. HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Curtea Constituțională a decis joi că decontarea navetei școlare pe bază de abonament este neconstituțională, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Mai precis, judecătorii de la Curtea Constituțională au constatat în unanimitate că sintagma ”pe bază de abonament'” din legea educației “este neconstituţională”. În urma deciziei CCR, elevii spun că în acest fel orice tip de altă legitimație de călătorie validă va fi admisă pentru asigurarea decontării navetei.
Profesorul Dorin Ioniță
Foto: Facebook

​VIDEO Un profesor de matematică din București, ieșit din sistemul de educație, subiect de film documentar: „Visez o școală în care să se scape de tirania profesoratului”

de A.O. HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Un profesor de matematică din București, care a ieșit de 10 ani din sistemul de educație, a ajuns subiectul unui documentar care va fi prezentat în premieră zilele acestea la Astra Film Festival, potrivit bistriteanul.ro. Dorin Ioniță, 54 de ani, a părăsit în urmă cu 10 ani sistemul național de educație unde lucra ca profesor. A înființat primul ”cabinet de meditații” înregistrat la ANAF și de atunci lucrează cu elevii care vor să învețe matematică. În trecut, Dorin Ioniță a predate la unele dintre liceele mari din Bucureşti, precum “Gheorghe Lazăr”, “Sfântul Sava” sau “Liceul de Informatică nr.1”.
Universitatea din Galați
Foto: Hotnews

Studenții de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați susțin că sunt împiedicați să participe la alegerea rectorului

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 15 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Liga Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați spun că Senatul Universității din Galați a aprobat calendarul alegerilor pentru rector și celelalte funcții de conducere de la nivelul departamentelor din facultate, dar studenții participă într-o proporție mică. ​”Pentru alegerea rectorului, votează doar studenții reprezentanți în Consiliile Facultăților și Senatul Universității, a căror opinie, în UDJG, contează mai puțin de 10% din totalul alegătorilor, în timp ce peste 90% aparține cadrelor didactice titulare și de cercetare”, se arată într-un comunicat trimis HotNews.
Studenti
Foto: Hotnews

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea din București resping proiectul Ministerului Educației de clasificare a universităților/ ”Vrem clase diferite pentru universitățile locale și cele naționale”

de A.O. HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea din București (UB) nu sunt de acord cu noua metodologie de clasificare a universităților și de ierarhizare a programelor de studii care le-a fost trimisă de Ministerul Educației și de ARACIS. ”Pe alocuri mimează bunele practici, în esență este complet ruptă de bunele practici europene/internaționale, reflectând aspecte politice izolaționiste, cu impact negativ asupra competitivității mediului academic românesc și asupra formării studenților”, se arată într-un comunicat comun al celor două instituții trimis către HotNews.
Clasa fara elevi
Foto: Agerpres

Caz revoltător la o școală din Iași. Copil bolnav, pus de învățătoare să stea în genunchi și cu mâinile ridicate în fața clasei / Învățătoarea ar fi fost vânzătoare în comună, angajată fără concurs

de Redactia HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Un elev de 7 ani de la o școală din comuna Dagâța, județul Iași, cu insuficiență cardiacă, a fost pus în genunchi și cu mâinile ridicate în fața clasei de către o învățătoare, cazul fiind sesizat de consilierul pe probleme de romi din Prefectură. Acesta mai spune că femeia a fost vânzătoare în comună și ar fi fost angajată la școală pe post de învățătoare, deși nu ar fi dat concurs și nici nu a fost testată.
Catalog virtual accesat pe tablete
Foto: Hotnews

Elevii din Constanța îi cer primarului să asigure banii de pază pentru școli/ Câți bani dau părinții pentru fondul școlii de la un liceu din Constanța

de A.O. HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Asociația Elevilor din Constanța îi cere primarului Decebal Făgădău să asigure bani pentru paza școlilor, amenințând că, în caz contrar, va da în judecată Consiliul Local. Reacția vine după ce o elevă a publicat un document în care apar bani strânși de părinți la Liceul „Traian”, inclusiv pentru pază.
Elevi
Foto: Hotnews

Elevii, apel către guvernanţi: „Educaţia în şcoli să fie tratată că prioritate zero a Guvernului

de A.O. HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Elevii le cer politicienilor să trateze Educaţia cu responsabilitate şi să îşi asume o strategie coerentă, „care să conducă treptat spre configurarea unui sistem de învăţământ incluziv de calitate, în care nevoile şi interesele omului să primeze”, potrivit unui comunicat al Consiliului Național al Elevilor remis HotNews.
Mary Aiken, cyberpsychologist
Foto: Hotnews

Cum se schimbă comportamentul uman în online? Mary Aiken, considerată cel mai important ciberpsiholog din lume, explică ce mecanisme ne îndeamnă să intrăm în ”beția internetului”: Prezența în online le poate afecta unora judecata, se comportă ca la beție

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Duminică, 13 Oct 2019 Actualitate | Educatie
Tehnologia este tot mai prezentă în viața noastră și ne schimbă fără să ne dăm seama, de la relațiile pe care le dezvoltăm, la modul în care facem cumpărăturile și până la educarea copiilor noștri. Aflată pentru două zile la București, dr. Mary Aiken, considerată cel mai important psiholog criminalist în domeniul ciberpsihologiei din lume, a explicat care este ”efectul Cyber” și cum internetul ne poate schimba viața și nu neapărat în bine, dacă nu suntem conștienți de puterea lui.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version