PERSPEKTIVA
Mircea Florian
Foto: Hotnews

Miercuri, 20 martie /19,30 muzicianul Mircea Florian și Arta Zbârnâielii vin la Cabinetul de Perspektive . La Fotocabinet-București 

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 18 Mar 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Rezervă un loc pe eugen.istodor@hotnews.ro. Mircea Florian va fi miercuri la FotoCabinet, la întâlnirile Cabinetului de Perspektive. Copil fiind, l-am considerat un ciudat care mă bântuie. Apoi, omul-experiment fără de care viața n-are sens. Acum un monstru-sacru al parcursului meu muzical. Cunoscut prin avatarurile sale: M.A.N., Florian din Transilvania, FloriMan, Tralalart, Ceata Melopoică. Acum este Profesor, știind rostul zbârnâielii în art. Și nevoia salvării Tulnicului de la uitare. Pentru Fotocabinet. Vezi LIVE pe Facebook Perspektiva 2.0 confruntarea cu omul experimentelor muzicale.
16-18 martie
Foto: Hotnews

16-18 martie. Fericiri de weekend/ Carte făcută cu creier și dronă. Protestul Cesereanu. One World 11. Licitația elefantului lui Dali

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 16 Mar 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Uite fericirile mele de weekend. Stau uimit. Am cartea făcută cu drona, de Cătălin D. Constantin. Poze cu drona de prin Europa. Și texte cu substanță și creier inspirate din toate vremurile. De asemenea, am licitații de urmărit. Palpitant: un desen de Dali, ăla cu elefantul abisal. One World e-n oraș așa că devin om-documentar. Și citesc Cesereanu cu poemul ei protest despre o lume tâmpă și comercială. Muzică? Concerte: Grasu XXL, Luna Amară. A, da mănânc leurdă și beau vin de Măcin. Tu? Ce faci?
One World 11
Foto: facebook

Vino cu anxietatea la Festivalul One World 11. Festivalul de film pentru drepturile omului are loc în București între 16-25 martie

de Eugen Istodor HotNews.ro
De maine Bucurestiul stie drumul: One World Festival. Pana luni 25 martie valul de toleranta, intelegere a Celuilalt pica pe meridianul romanesc. 16-25 martie, peste 100 de filme documentare. Sunt filme care te lovesc in ce ai tu mai drag: prejudecata.
Filip Iorga
Foto: Perspektiva

Luni 19/19, la Fotocabinet, Filip-Lucian Iorga prezinta conferinta "Bucureştii sub ocupaţie. Mărturii inedite din Primul Război Mondial"

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 14 Mar 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Luni, 19 martie, de la ora 19, are loc conferința istoricului Filip-Lucian Iorga , ”Bucureștii sub ocupație, Mărturii inedite din primul război mondial”. Conferința va avea loc la FotoCabinet, strada Lipscani, nr. 41, în aceeași locație în care funcționează și Muzeul Micului Paris. Conferinta marcheaza inceputul parteneriatului dintre Povesti din Bucuresti (Serviciul Municipiului Bucuresti al Arhivelor Nationale) si Cabinetul de Perspektiva. Intrarea este libera.Pe Facebook vom fi live pe pagina de Facebook Perspektiva.
Aurora Liiceanu
Foto: Facebook
Material sustinut de BCR

Psiholog Aurora Liiceanu: "Educatia financiara la romani e zero, educatia sexuala la romani e zero. Educatia juridica la noi e zero" - VIDEOinterviu, partea intai

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 14 Mar 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Romanul si banul lui. Psihologul Aurora Liiceanu pune diagnostic. In vremea lui Ceausescu sufeream de "sindromul faiantei albe". Banii, într-un egalitarism, nu erau un subiect de discuție. Dupa Revolutie, diversitatea ne-a imbolnavit de anxietate. Sindromul lui Buridan: incremenesti in optiune. Esti indecis, mori de foame.
Dan Lungu
Foto: Hotnews

Dan Lungu pentru Presedinte al Scriitorilor: Administrarea Uniunii - frumoasa socoteala, demna de Povestea prostiei a lui Creanga

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 12 Mar 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Procesele intre scriitorii din Uniune au ajuns mai la moda decat scriitorii in sine. Seria de contestari la adresa actualei conduceri Manolescu-Vosganian are ceva vechime,dar ultimii doi ani au dus la excluderi si procese in instanta. In aprilie vor avea loc noi alegeri, iar acum stim care sunt candidaturile la presedintia Uniunii Scriitorilor: Dan Lungu, Nicolae Manolescu, Stefan Mitroi, Simona Vasilache, Narcis Zarnescu. Urmariti astazi interviul cu Dan Lungu. Organizatorul celui mai important Festival al scriitorilor FILIITAutorul romanului de succes "Sunt o baba comunista". In interviul de fata, Dan Lungu vede Uniunea ca fiind o cutie neagra, plina de secrete si prost administrata. Dar crede in revenirea Institutiei si in capacitatea de impacare a scriitorilor. Saptamana viitoare vom publica interviul cu actualul presedinte al USR, Nicolae Manolescu.
Perspektiva
Foto: Perspektiva

9-11 martie / Fericiri de weekend: Manifestul Cesereanu, Fotbal infinit de Porumboiu, licitatie de moneda si timbre de la 1700 incoace

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 9 Mar 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Citesc: Scrisoare catre un prieten si inapoi catre tara - un manifest (PARTEA INTAI) de Ruxandra Cesereanu. Vad: Fotbal Infinit de Corneliu Porumboiu. Licitez: Denga din 1736 si Timbre China din 1898. Ascult: muzicutistul Marcian Petrescu. Mananc: Bors cu urzici. Beau: Flamboyant din 2013. Tu ce faci in weekendul asta?
Marcian Petrescu
Foto: Hotnews

Sure Seems Strange. Marcian Petrescu, un roman printre cei mai tari muzicutisti ai lumii. Lanseaza Drifting Blues

de Ioan Big HotNews.ro
Miercuri, 7 Mar 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Canta la muzicuta. Este muzicutist. Marcian Petrescu este cel mai valoros muzicutist din Romania. A reinterpretat Elton John şi Peter Green, sau Paul Rodgers şi Jim Payne. Si isi lanseaza “Drifting Blues”, pe 10 martie, ora 21.00, la Clubul Taranului din Bucuresti.
Achim Scarlat Qveta
Foto: Perspektiva

Filmul Qveta. Si ideile regizorului Achim Scarlat, la 19 ani. Despre Justitie. Prejudecati. Sensul vietii

de Eugen Istodor HotNews.ro
Pe 5 aprilie are loc o noua proiectie a filmului Qveta. E un film facut de tineri de 19-20 ani, in frunte cu Achim Scarlat. Inspiratia i-a venit din “Artistul”, filmul de Oscar. Prejudecatile de infruntat au fost destule. Timpul de a se gandi la sensul vietii, iarasi prelung. Dar dincolo de orice, pretextul dialogului meu despre Qveta este acela de a vedea cum se vede lumea la 19 ani. Cum s-au dizolvat in mintea lui chestii care pentru mine sunt sacre: educația, autoritatea. Cu atat mai mult cu cat in vara asta are de gand sa ignore orice “legamant” si sa o ia tot inainte in lumea mare. Pur si simplu. Se scoala din pat, se imbraca, isi ia sculele de filmat si o ia inainte. Sa vada unde ajunge, cu resursele pe care le are, fara vreun fel de “testament".
Perspektiva
Foto: Perspektiva

2-4 Martie. Fericiri de Weekend: K1 Superfight, Martisor, Licitatie de vinuri, Nea Vasile&Bizon, Filme cu Dumnezeu si fixisti de Pintilie si Anderson, 

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 2 Mar 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Vad cum se dezBate centura europeana K1. Trag cu ochiul la licitatia de vinuri si inele. Poate imi iau un 1945 Gevrey-Chambertin s-un ring 18 kt white gold with a bright red ruby. Ascult pe Nea Vasile si pe Bizon de la Marsa. Vad filme cu Dumnezeu, dragoste si fixisti, semnate Adina Pintilie, cea cu Ursul de Aur, si Paul Thomas Anderson. Astea-s fericirile mele de weekend? Da, si-mi fac si PAZ TURA DIE MOARE CU DUMNICACIORI. Tu ce fericiri ai? Ai ceva de spus?
Bogdan Murgescu
Foto: Perspektiva
Material sustinut de BCR

Romania inapoiata, care dezvolta bazaconii: "Granarul Europei", asuprirea straina ne-a oprit dezvoltarea, Ceausescu reformatorul - VIDEO INTERVIU Bogdan Murgescu - partea a II-a 

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 28 Feb 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Istoria economica a Romaniei vine astazi de la Bogdan Murgescu. Ai povestile documentate ale aventurilor financiare, dar si motivele pentru care Romania a ramas in urma, ca dezvoltare economica. Totul a inceput cu revolutia industriala din Europa si felul in care am ales noi calitatea semintei in agricultura. Decalajele s-au marit. Analfabetismul financiar ne-a dat avantajul de a visa gogorite. Istoricul Bogdan Murgescu demonteaza mitologiile. A fost o generatie, cea de la 1848, care a determinat progresele. Dar apoi "ne-am miscat in reluare" din nou. Interbelicul nu a fost de aur. N-am fost "Granarul Europei". Ceausescu n-a fost reformator.
Ursul de Aur 2018
Foto: Facebook

Sindromul ”Nu ma atinge-ma”. Adina Pintilie a câstigat Ursul de Aur de la Berlin sau Scarba de Plumb de la Bucuresti?

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 26 Feb 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Ura, scarba, repulsie. Injuratura, ocara. Imprecatie, invectiva, sudalma, suduiala, imbalatura, sictireala. Un registru infinit a fost activat impotriva Adinei Pintilie. Mai stie cineva ca Adina Pintilie a castigat Ursul de Aur la Berlin?
Fericiri weekend
Foto: Hotnews

23-26 februarie Fericiri de weekend: Conferinte Humanitas. Scurtcircuit Saizescu. Mamaliga descompusa Ghenadie. Licitatie diamant

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 23 Feb 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Iti spun ce fac eu in weekend. Si iti spun ca sa te inspire. Sunt la Ateneu la conferintele Humanitas. Vad film: Scurtcircuit. Savurez “Dilema veche”, care a-mplinit 25 de ani de cand e-n viata mea. Pe langa, bag o carte cruda: “Eu voi fi ultima”. Privesc spre Ghenadie de la Cluj. Poate-mi iau o de la licitatia de weekend. Gatesc: zama die selata cu ratuta. Si beau un pelin de Urlati. Deh, Fericiri! Voi ce faceti in weekend?
13-15 iunie 1990
Foto: Hotnews

In 13-15 iunie 1990 am invatat ca-i bine sa dai in cap la om. O poveste pentru copii

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 21 Feb 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Sorei prietenului meu i-au crapat capul! Am fugit! Si mama mi-a spus: bine v-au facut! Golan, tu si nenorocitii aia ai tai. Sufletul mi-ati mancat. Am fugit! sa caut dreptate, compasiune la Procuratura, la spitale, la morga, la Ministerul de Interne, in Piata Universitatii, la Tribunale. Am fugit. Dupa “sange”! Era 13-15 iunie 1990. De atunci au trecut 27 de ani, 8 luni si 7 zile. Iar judecata “lasitatii mele” a inceput abia ieri. La Curtea de Apel se judeca dosarul 13-15 iunie 1990. Copile, citeste despre experienta unui om las. Vezi ce-nseamna pentru el cand nu stie de dreptate, de pedeapsa. Cand Justitia nu se face la momentul potrivit. Cand Justitia este supusa Puterii. Cand incepi sa mirosi a batran. N-ai chef, n-ai idealuri, privirea nici ea nu te mai ajuta sa vezi Dreptatea.
Cabinet de Perspektive
Foto: Perspektiva

Utopii: democratia, comunismul. Limba romana: "tare complexa". Gogorita: Unirea mica. ​Lucian Boia a fost la Cabinetul de Perspektive pe 25 ianuarie

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 20 Feb 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Uite asa se intampla la Cabinetul de Perspektiva de la Fotocabinet. Alegem cate un contemporan necrutator care ne da peste nas. Ca suntem plini de prejudecati. Maine, ora 19,30, vino s-o vezi pe Constanta Vintila Ghitulescu intr-o asemenea evolutie. Despre Amor, Divort, delectare si jurisprudenta. Ai mirari dragute? Constanta Vintila Ghitulescu nu te iarta. A cercetat secoli trecuti si citeste in reflexele societatii de astazi. Ca doar amorul tot ala este. Iti spun: nu va fi mai prejos de Boia. Pe Lucian Boia l-am avut invitat pe 25 ianuarie, ati fost LIVE pe Facebook si audienta ne-a aratat ca de asa dialog mai rar ai avut parte. Vezi astazi o recapitulare Boia si-o invitatie pentru maine. La Cabinetul de Perspektive de la Fotocabinet. 
Perspektiva
Foto: Hotnews

16-18 februarie / Fericiri de Weekend: slana, fotbal, licitatie old cars, frica de adevar

de Eugen Istodor HotNews.ro
Asa-ti vine chef de licitatii si fotbal. Este un gol in cultura saptamana asta… Ceva Slanina Fest la Cluj, o Cafenea a lui Purcarete la Iasi. Si o Conferinta a lui Mircea Dumitru "Despre teama de adevăr. Frământări ale unei epoci confuze". In Bucuresti. Baga banul. liciteaza pentru un Corvette, daca ai chef. Si vezi ciolaneala. Se joaca derbyurile Dinamo-FCSB, CFR Cluj-Astra. Apropo, tu unde mergi in weekend?

Cabinet de Perspektive
Foto: Perspektiva

Miercuri, 21 februarie, la Cabinetul de Perspektive vine Constanta Vintila Ghitulescu. Vino la un dialog despre Sfantul Valentin si Preacuviosul Divort

de Eugen Istodor HotNews.ro
Cabinetul de Perspektive se intruneste la Foto-Cabinet, ​pe Lipscani 41. Miercuri, 21 februarie, ora 19 jumatate. Invitata: Constanta Vintila Ghitulescu. Tema: De la Sfantul Valentin la Preacuviosul Divort. Istoria dragostei si casniciei romanesti. Din zilele noastre pana-n secolul al 16-lea. Stii procedura: te inscrii cu un email s-un cuvant inteligent la eugen.istodor@hotnews.ro. Primesti parola de intrare in Fotocabinet, pe 21 februarie, ora 19 jumatate. 
Bogdan Murgescu
Foto: Perspektiva
Material sustinut de BCR

VIDEO INTERVIU istoricul Bogdan Murgescu: Tatal l-a invatat chiverniseala, iar Romania l-a facut sa inteleaga coruptia

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 14 Feb 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Cheltuitor, chivernisit, zgarcit? Cum esti? Si cine te-a-nvatat ce-i cu banii? Intrebarea asta descrie comportamentul tau de fiecare zi. Ai aici un interviu cu istoricul Bogdan Murgescu, autorul cartii"Romania si Europa. acumularea decalajelor economice", Polirom, 2010. Este cartea despre inapoierea, coruptia, discernamantul guvernantilor. Interviul de acum iti pune intrebari legate de constiinta ta. Chiar am facut atat de multe greseli? Si era atat de simplu sa le evit. Ai Videointerviu despre educatia financiara a istoricului, da, a ta si a mea. Copil si adult este chivernisit. Nu intra in aventuri. La criza - taie din placeri. Tu cum ti-ai trait banul?
Cabinetul de Perspektiva
Foto: Perspektiva

De sfantul Valentin&Dragobete: poezia si muzica de amor. Romaneasca si dintotdeauna

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 13 Feb 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Asta-i omul. Cadou si dragoste. Perspektiva iti daruieste o istorie a poeziei si muzicii romanesti. De la inceputuri si pana astazi. De la Ienachita Vacarescu la Eminescu, de la Arghezi la Cartarescu si Carstean. De la Saraiman la Parazitii, de la "Da mama cu biciu-n mine" la "Du-te la ma-ta!" Citeste, asculta. Cu cinism si prosteala. Ca-i primavara. Intre Sfantul Valentin si Preauitatul Dragobete. Si uite inc-un cadou: miercuri, 21 februarie, rezerva cu iubita locuri la Cabinetul de Perspektive de la FotoCabinetInvitat: Constanta Vintila Ghitulescu. Are cuvinte potrivite despre Patima si desfatarea dintotdeauna.
Sanda Golopentia
Foto: Perspektiva

Infantilism lingvistic si cognitiv. Impostura. In Romania publica. Interviu cu Sanda Golopentia, profesor la Brown University SUA

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 12 Feb 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Demnitarul a spus: “De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?”. Si am numarat inca o folosire eronata a limbii romane. De aceea, am intrebat-o pe Sanda Golopentia, profesor la Brown University SUA, despre stalcirea zilnica a limbii romane, la nivelul politic. De la demnitar la vagabond, limba romana vorbita prost reflecta erori si lacune de educatie, de gandire si de afectivitate. Un lider politic isi joaca impostura si incompetenta in “stil mare”. De la “care” Tariceanu, presedintele Deputatilor, la “genunche” ex-ministrul Pop si pana la “pamblica” actualul ministru Popa, al Educatiei.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2092 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version