PERSPEKTIVA
Florin Mototolea / Emi Pian
Foto: Hotnews
​PERSPEKTIVA

Emi Pian s-a dus la Dumnezeu! "S-a pus lumea în genunchi"

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 9 Aug 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
E om Emi Pian. Emi Pian e om mare pentru Clanul Duduienilor, dar mai ales pentru românul de toată mâna. E un model printre modele. Pentru că Poliția, Procurorii, Nimeni nu i-a clintit afacerile. Pentru că Emi Pian a reușit în viața lui. Pentru că și-a găsit drumul și l-a urmat. Pentru că nimeni și nici un an de pușcărie nu l-a clintit din ținta lui. Și a murit "mare și tare". Și de aceea, modelul lui Pian va fi urmat în familie, în clan. Aici e povestea anturajului. Restul, povestea ticăloșirii, bineînțeles, e semnatura lui Pian.
Istodor privind Piata
Foto: Cosmin Bumbut
PIAȚA ȘI VIAȚA​

Poliamoria, amorul/sexul ca multitaskingul

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 8 Aug 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Poliamoria "este când" ai câte relații de iubire vrei și cei pe care-i iubești o știu și își arată acceptul. Am citit asta acum câteva luni despre fiica de 18 ani a actorilor Will Smith și Jada Pinket - Smith. Willow Smith își dorește să se iubească și cu o femeie și cu un bărbat. Separat, în același timp, n-are importanță. Ce dacă? Asta-nseamnă abolirea moralei, cum o știm. Asta - nseamnă, teoretic, spulberarea oricăror scene de gelozie. Asta-nseamnă, zero limite de spațiu. Poți s-o faci oriunde, dacă te apucă amocul.
Teo și Karina în Biserica Sf Nicolae-Aachen
Foto: Hotnews

"A fost o binecuvântare să aud un concert live după atât de mult timp" - Teo Arias, Karina Șabac au cântat în Biserica Sf Nicolae-Aachen

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 4 Aug 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Aflată la câţiva paşi de uriaşa piaţă din faţa Primăriei din Aachen, Biserica Sf. Nicolae a primit cu generozitate duminică, 26 iulie, cele ’’maximum 50 de persoane permise’’ (pentru a se respecta distanţa legală între scaunele publicului), la un program de sonate pentru vioară şi pian. Şi au venit, pe toate locurile posibile, odată la ora 11 dimineaţa şi odată la ora 5 dupăamiaza să îi asculte pe Raúl Teo Arias, şeful partidei de vioară secţiunea a 2-a de la Bamberger Symphoniker şi pe Karina Şabac, pianistă română stabilită în Olanda, interpretând Bach-Sonata in La major BVW 1015, Beethoven- Sonata op. 24 nr.5 in Fa major (Frühlingssonate) şi Frank-Sonata în La major.
Eroii revolutiei
Foto: Hotnews

Ce ne mai spunem când nu mai vorbim despre Revoluția din 1989? Cronică teatru: "Jurnal de București. 1989"

de Dana Cristescu HotNews.ro
Pandemie, jurnal de carantină, caniculă, distanțare fizică, măști, stare de alertă... câteva dintre jaloanele printre care ne desfășurăm, acum, viața. Între timp, s-a relaxat viața culturală. Reprezentațiile în aer liber, mai exact. Trupele s-au înghesuit în grădinile de vară, alții au improvizat prin parcuri iar cei mai norocoși au avut spații deschise în dotare. Majoritatea a asumat că, după carantină, lumea trebuie să se distreze și a scos pe covertă bulevardiere, chiar șușe, în fine, artileria ușoară. Alții, mai curajoși, și-au adus artileria grea. Aici se înscrie și premiera de la TNB-Amfiteatrul în aer liber, în care am fost pentru prima dată, un loc excelent - „Jurnal de România.1989”, regie și scenariu Carmen Lidia Vidu.
Istodor privind Piata
Foto: Cosmin Bumbut
​PIAȚA ȘI PROFITUL

Țelina și potența. Sau teama cea mare de eșec. UPDATE 2020

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 1 Aug 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Du-te, bre, în piață! Și acolo privește țelina. E tânăra țelina acum. Cât palma, cât deștul. O privești, o cumperi, o bagi în ciorbă. Asta-i piața. Dai un ban, cumperi, faci ciorbă. Dar hai, mergi pe profit. E sâmbătă, îți permiți. Ca om să vezi doar o țelină, că-i țelină, o ciorbă că-i doar o ciorbă - e prea puțin. Hai la profit! Dacă tot privești și cumperi, nu-i păcat? Mătuși de-ale mele slobode la gură m-au crescut spunându-mi că țelina e bună când o să fiu la grea încercare. Țelina te va ajuta cu potența. Am zis: așa profit, ce bine! Și, când am fost la mari încercări, am ras și ros țelină ca iepurii. Asta înseamnă să aștepți PROFITUL!
Hai Rapid!
Foto: Hotnews
​PERSPEKTIVA

FC ​Rapid București din nou între infarct și balamuc în Liga a 2-a. BREAKING: Dumnezeu s-a retras din brigada de arbitri

de Eugen Istodor HotNews.ro
Este clar destin istoric. Este clar demență acum. Toată istoria Rapidului este scrisă așa, pe infarct și balamuc. Mereu pe muchie de cuțit, mereu te încearcă Rapidul ăsta: ori mă iubești, ori nu. Așa este povestea iubirii omului. Nici anul acesta Rapidul n-a avut șansa unui drum lin spre o calificare în Liga 1. Nu. În etapa de duminică, ora 18,30, este iar “pe viață și moarte”.
Mama și copilul
Foto: Public Domain Pictures
​PERSPEKTIVA

Îți dau lacrimile: Ariana, 12 ani, infectată de COVID 19, merge la spital. E din Oradea și așa are ea grijă de lumina ochilor ei: mama

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 28 Iul 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Ariana, fetiță de 12 ani din Oradea, a aflat că e infectată cu coronavirus. Pe loc, Ariana și-a făcut bagajele ca să meargă la spital. Mama s-a opus, dar Ariana nu și nu. Fetița este dintr-o familie cu o situație materială precară, tatăl a murit, iar mama ei a trecut printr-o boală gravă. Doctorii au luat-o în custodie pe Ariana, o vindecă și o alintă. A devenit eroina lor. Speranța lor. Starea de veghe pe vreme de oboseală. - știre ebihoreanu.ro
Istodor privind Piata
Foto: Cosmin Bumbut
​PIAȚA

Cea mai frumoasă nebună din lume. Arată ca Greta Garbo și a mers ieri fără bilet în tramvaiul 23

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 26 Iul 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
N-am știut-o niciodată în mințile ei. N-am vorbit niciodată cu ea. Și nu știu cum o cheamă. Dar de vreo zece ani mă tot întâlnesc cu ea. La Unirii, la Piața Romană. Ieri, în tramvaiul 23. S-a urcat la piață la Râmnicu Sărat. Știu multe despre ea. Că-i din carne și oase. Are sâni încă tari. Ieri i se vedea buricul. E ca o Greta Garbo la față, Marilyn Monroe ca trup. Ieri s-a urcat în spatele tramvaiului 23 și spunea: omul e o minune! Acest articol vorbește despre frumoșii nebuni ai orașelor. Acest articol vorbește despre prejudecăți. Acest articol vorbește despre cum să privim și să ne bucurăm de privirea noastră, adică să privim și să nu regretăm-rănim.
Andreea Esca
Foto: Pro TV
​PERSPEKTIVA

Andreea Esca are COVID. COVID-ul există, în sfârșit!

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 21 Iul 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Întâi a fost COVID-ul. Ne-a băgat în case, ne-a omorât semenii. Apoi, am ieșit din case și am început delirul și trăncăneala. Ce morți? Ce carantină? Ce mască? - dă-le în mă-sa! Cine să potolească atâta ne-încredere în autorități, Dumnezeu, știință, medicină? Nimeni nu-i în stare. Peste toate a venit și măgăria de PR. "Bă, nu scrie că PROTV are COVID!" În sfârștit, aseară, binele a învins. Esca a mărturisit chinul, delirul prin care trece un om contaminat de COVID.
Istodor privind Piata
Foto: Cosmin Bumbut
PIAȚA

Avem de toate. Voluptatea naturii în luna iulie e-n piață, în grădină. UĂ ghimbirul!

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Iul 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Nu te face că-nțelegi. trăiești FRESH numai dacă mănânci fresh. Uită de office. Lasă dracului casoleta și comanda prin Glovo. Lasă-ncolo grătarul cu carnea sfârâindă. Fă shopping în orice piață. Ieși din casă în orice piață. Viața adevărată este acum a legumelor și florilor, pe care le putem culege, lua, cumpără din grădina bunicilor sau prietenilor. Primăvara dă frunza. Priveliște rară. Dar în iulie avem apogeul, desfrâul legumelor și fructelor. Avem di toate! Și legumele și fructele sunt delicioase. Se gătesc singure, doar să pui mâna pe ele și, supuse și gustoase, se pregătesc singure de festinul tău. Sunt bucuroase să se supună, să fie mâncate.
Florentin Pandele si Gabriela Firea
Foto: Facebook - Gabriela Firea
PERSPEKTIVA​

Primăria Capitalei: Ajutorul Firea-Țațichi pentru vacanțe în Grecia

de Eugen Istodor HotNews.ro
E COVID sau vacanță? Din această teroare ne scoate primarul Gabriela Firea. Primarul a dat ieri, de la sine putere, un test=200 de lei, bucureștenilor care pleacă în Grecia și oriunde-n lumea asta. În fapt, ce-i așa rău? Mergeee! Caști nara la București pentru un test, caști gura în Grecia la gyros și tzatzichi.

De ce cad statuile? De bătrânețe
Foto: Perspektiva
​PERSPEKTIVA

De ce cad statuile? De bătrânețe

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 14 Iul 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Când scriu aceste rânduri sunt iremediabil expirat. L-am admirat pe Columb. Lui Churchill, ziceam, îi datorez viața fără război. Washington, domle, era libertatea americană, adică supremă. Toți sunt la pământ. Ce să-i explic eu tânărului? Cu ce cuvinte, cu ce tupeu? Uite, într-o seară am devenit așa o capră încăpățânată. M-am inflamat, am drăcuit. Apoi, totuși mi-am zis: vor să dărâme statuile, de ce să nu se dărâme statuile? Băiete, fato, it-ule, dă jos toate statuile lumii! Da-le jos! Chiar așa. Ce-o să se întâmple? În fapt, întrebarea este: ce-o să mi se întâmple? O să mi se dea în cap. Foarte bine! Apoi, ce-o să mi se întâmple? Poate vine o lume mai bune, în care și bătrânii vor avea locul lor. #metoo #blm
Istodor privind Piata
Foto: Cosmin Bumbut
​Piața

Românul. Hoț/nostalgic/inocent? Teiul, liliacul jupuiți, caisul, dudul, corcodușul devalizați

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 12 Iul 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
De vreo lună vremea culesului prin mahalale a început. Românul rupe liliacul din grădina unuia sau din parcuri și e-ncântat. Parcă e trofeul vieții. Românul trage de crengile de pe marginea drumului și îl auzi: din copilărie n-am mai mâncat dude și corcodușe. Românul e plin de sine: uite, mâncam caise cu burta. Și trage și rupe săracul cais. Copilăriile astea sunt însoțite de devalizarea tufelor, copacilor. Se-ncarcă sacoșele cu flori de tei.
Gură mare. Pe rețele. La șaormerie. În Parlament
Foto: Dreamstime.com
​PERSPEKTIVA

Coronavirus. Românii - dovada aclimatizării și dezvoltării tulpinilor letale

de Eugen Istodor HotNews.ro
Regula este simplă: îți pui masca. Prețul măștii este maxim un leu. Ba, sigur a căzut sub un leu. Nemții nu discută această regulă și țin în balans virusul, economia. Românii demolează legile, invocă castrarea, teroarea, se bat în șaormerii, magazine, la primării, în parlament. Trăncănesc. Doar că fiecare cuvânt în situații de criză perpetuează modele, influențează comportamente. Cuvintele în criză, repetate, precum COVIZII, au o putere mortală. Românii trăncănesc. Nu respectă regulile. Este dovada aclimatizării COVID-ului în România. Ba, chiar este dovada că acesta dezvoltă rădăcini. Ce pot fi letale.
Secventa Frida Kahlo
Foto: Hotnews

Izolarea a dat cel mai mare maraton cultural mondial. Românii s-au făcut că participă

de Dana Cristescu HotNews.ro
Marţi, 7 Iul 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Da, nu am avut timp pe vremea asta de COVID. Am trăit, nu numai eu, cea mai efervescentă perioadă culturală. Un festin, sau mai degrabă, o orgie. Dacă te ținea fizicul, practic, puteai urmări 24/7 creații artistice, de la bune la geniale, pe care le-a dat omenirea în ultimii 60-70 de ani în artele spectacolului. Teatru, operă, concerte muzică clasică, balet, musical, pop, apoi, tururi virtuale în cele mai mari muzee de artă și colecții, etc, la care s-au adăugat evenimente create ad-hoc și transmise live/înregistrate sau cursuri de balet, canto, actorie susținute de nume grele. Ceva la care nu ar fi visat nimeni, niciodată. Oricine a profitat de dar, a ieșit din pandemie cu cel puțin 10% mai deștept. Și asta pe 0 LEI!
Istodor privind Piata
Foto: Cosmin Bumbut
Piața​ ori Viața

A murit domn Mitică din Titan. A murit ca prostul. De anxietatea Coronavirusului

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 28 Iun 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Unii se ceartă că e coronavirus, alții că nu-i. Dar există un domn Mitică din Titan București. Omul a murit nu de corona, nu. A murit din cauza incertitudinii. Nea Mitică avea multe co-morbidități pe el. Toate bolile. Incertitudinea ca COVIDul i-a răscolit bolile și incertitudinea l-a omorât. Din cauza anxietății date de coronavirus. Îngrozitor. Scriu despre omul ăsta ca și cum mi s-ar fi întâmplat mie. Așa am simțit moartea omului. Și eu am fost doborât de incertitudine. De aceea, am scris de domn Mitică.
Istodor privind Piata
Foto: Cosmin Bumbut
Piață​

Am plâns după un pui crescut natural, pe care l-am făcut supă. Asta-i ​chiar tragedia mâncării aruncate la gunoi

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Iun 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Am mare problemă. Arunc mâncarea la gunoi. Prima oară după cele 2 luni de stare de urgență. Este grav, este imoral. 2 luni de COVID acut nu mi-am permis așa ceva. Acum vreo două săptămâni cumpăr un pui crescut la țară. Acum două zile l-am aruncat la coș, plângând. Efectul consumerismului, prea multor alegeri. Efectul post-traumatic COVID. Plâng
Așa arată criza. Restu-i gogoașă
Foto: Hotnews
​Piața

Criză agricultură? Murim de foame la anu’? Gogoașă!

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 14 Iun 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Cică mori de foame peste un an. Cică anul ăsta mănânci și gata, coronavirusul a lovit adânc. Nicio plantă nu mai crește. Anu’ ăsta te mai ghiftuiești și gata! peste un an o să stai cu burta-n sus, o să mori, mori de foame, moarte groaznică, în chinuri. Să fim serioși. Toate astea se adresează unui creier “fără greutate”, light, creier îngrășat cu prostii. Uite de ce nu murim de foame într-un an. Și cred eu nici în eșpe ani.
Piața Universității 1990: Ori învingem ori murim. Am învins!
Foto: Hotnews
PERSPEKTIVĂ​

13, 14, 15 iunie 1990. Bucureștiul ca măcelărie. Povestea Golanilor care și-au văzut visul cu ochii

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Iun 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Închipuiește-ți, omule, trei zile în care legea să nu funcționeze. Asta a fost în 13-15 iunie 1990. București-ul a devenit o măcelărie de oameni. Puterea politică, cu tradiție în PSD-ul de astăzi, a închis ochii. Iar oamenii, după fragilitatea lor, au fost făcuți șnițele, tranșați în organe, de către mineri, populația civilă, dar și de către organele statului: Poliția, SRI-ul. Era finalul sălbatic al celei mai importante manifestări anticomuniste de după 1989 până astăzi. Era începutul unei lumi noi, visul unei generații care și-a îndeplinit obiectivele pe viață. Asta-i povestea generației care a trăit și și-a văzut visul cu ochii.
Afisul filmului "Pe aripile vantului"
Foto: Hotnews
PERSPEKTIVĂ

“Pe aripile vântului”. Ăsta este al treilea război mondial. Între copii și bătrânii lor părinți

de Eugen Istodor HotNews.ro
“Pe aripile vântului” film despre anii 1860-80 din sudul SUA a fost retras de către HBO. Serialul “Little Britain” și el a avut aceeași soartă la BBC și Netflix. “Pe aripile vântului” este socotit prea romantic privind problemele rasiste. “Little Britain” își bate joc crunt de britanici și de prejudecățile lor de întreținuți ai soartei. Afro-americanii edulcorați și englezii cretinizați - două ștampile puse unor filme. Și cu aceste ștampile filmele sunt “evacuate” pe scara de incendiu ca niște spectatori care se țin de prostii. CLICK aici pentru explicații. Pe Hotnews Și pe contul Facebook Mona Nicoară.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by