PERSPEKTIVA
Sergiu Cristian Manea
Foto: BCR
Proiect sustinut de BCR

Sergiu Cristian Manea, CEO BCR: Valoarea cu adevărat a banilor am simțit-o când am luat bursa de la facultate, în 1990. Perioada era tulbure. Haos generalizat.

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Sergiu Cristian Manea, CEO BCR, declară în cadrul proiectului de educație financiară Perspektiva: "Noi, românii, din păcate, nu am învățat, iată, după atâta timp de la comunism, nu am învățat să vorbim despre bani. Mai mult decât atât, am ajuns să vorbim de recompensă și bani ca singurul mod de a motiva." "N-am auzit deloc despre ce ne-ar ajuta să facem pentru a avea mai mulți bani. Cum ar trebui să ne construim pe sine pentru a câștiga mai mulți bani. Marele câștig aici este că, atâta timp cât ești bun și angajatorul tău nu te recompensează pe măsură, cum crezi tu că meriți, te va vedea altcineva. Și vei primi recompensa. Banii sunt o măsură a abilităților individuale de a crea ceva anume." - VIDEOINTERVIU partea întâi.
Topescu Nadia
Foto: Hotnews

Cristian Țopescu și vocea de Zeccceeeee s-au stins. Moartea comentatorului sportiv care făcea victorie din orice înfrângere. În comunismul rece

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 15 Mai 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Cristian Țopescu era comentator sportiv. Avea un dar rar: vocea. Da, vocea lui te ungea pe suflet. De ce era nevoie de așa ceva? Pentru că era comunism și urât în viața noastră. Pentru că sportul românesc a fost plin de înfrângeri.
Anatol si Andrei Vieru
Foto: Arhiva personala

Cazul: “Anatol Vieru un tip genial de rangul lui Enescu” - articol în presa germană

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 15 Mai 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Fono Forum, publicație germană de muzică clasică, a publicat portretul compozitorului Anatol Vieru. Spune clar articolul: „Anatol Vieru, cel mai mare geniu al României alături de Enescu, nu poate fi ignorat la nesfârșit“. Anatol Vieru este un simfonist de primă mărime, care ar trebui pomenit în compania celor mai mari compozitori ai secolului XX, Mahler, Sibelius, Skriabin, Șostakovici și Pettersson“. Întrebarea mea este de ce nu se știe mare lucru despre Anatol Vieru în România? Și cu întrebarea mea am ajuns tocmai la Paris, unde trăiește Andrei Vieru, fiul, dar și pianistul și eseistul. Cine este Anatol, mi-a răspuns Andrei Vieru, premiant al Academiei de Arte Frumoase franceze și autor al “Elogiului vanității”- premiul Casanova (atribuit autoriloreuropeni care scriu direct în franceză)..
Gradea TVR
Foto: Hotnews

Doina Gradea TVR. Ce autoritate mai are asupra oamenilor din TVR pe care i-a făcut capete de porci, hateri, bețivi? / Și un interviu cu Dragoș Pătraru: Florin Pâslaru, omul lui Dragnea, comandă în TVR

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 14 Mai 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Management defectuos? În acțiune, Doina Gradea - Președinte Director General TVR. Citește tabloul conflictelor lui Gradea din timpul mandatului său. Întreabă-te: 1. Cum mai poate da ochii Doina Gradea cu oamenii pe care i-a făcut capete de porci, bețivi, buni de dat pe mâna Poliției? 2. Ce autoritate va mai avea aceasta în fața oamenilor din TVR? TVR-ul o vede sluga fidelă a ordinelor PSD. 3. Nu-i așa că PSD îi va ordona sângeros de acum încolo Doinei Gradea mutările în TVR? Surse pentru judecata ta: analiza PERSPEKTIVA și interviul cu Dragoș Pătraru, realizatorul “Starea Nației”.
Gradea TVR
Foto: Hotnews

EXCLUSIV / AUDIO, Dragoș Pătraru - Doinea Gradea: “Băi, m-am c.t pe mine, mi-aduc aminte pe vremuri când l-am dat afară pe Mândruță!” - Șefa TVR despre reporterul care a întrebat la Bruxelles despre reforma PSD în Justiție

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 11 Mai 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Doina Gradea din nou în înregistrări. De data aceasta șefa TVR are altă obsesie: cum de-și permite un amărât de reporter să-ntrebe la Comisia Europeană despre legile Justiției în România. Ți-amintești cum a apărat-o Șefa TVR pe Gabriela Firea de tirul reporterului "cap de porc", nu? Uite, acum Doinea Gradea apără întreg PSD-ul și modificările acestuia în Justiție. Înregistrarea face parte din "tezaurul"  Dragoș Pătraru.
cabinetul de perspektive
Foto: Hotnews

Mircea Florian și Zbârnâielile lui/ "Gustul românilor în 2018 este paradit"/ Întâlnire la Cabinetul de Perspektive de la FotoCabinet - București

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 8 Mai 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Mircea Florian. Cant-autor și om deștept și-n anii 1970 și mereu în România. Cenzurat de Nicu Ceaușescu și Adrian Năstase. Om făcut din sunete. Cu multiple avataruri: M.A.N., Florian din Transilvania, FloriMan, Tralalart, Ceata Melopoică. Mircea Florian! Și nevoia salvării Tulnicului de la uitare. Mircea Florian a fost la Fotocabinet, la Cabinetul de perspektive.  A fost și LIVE pe Facebook Perspektiva 2.0.  Aici, iată un rezumat al unei întâlniri esențiale. Am reconstituit istoria sunetelor din viața lui Mircea Florian. De la tăcerea paternă a copilăriei la zgomotele calculatorului din anii 1970 și sunetul de om strivit de tehnologie, de astăzi. Despre dragoste? Suprema dragoste a cunoscut-o Mircea Florian. Citește în text ca să înțelegi diafanul gest al dragostei.
Panou Incendiu
Foto: Hotnews

Tragedia Colectiv și “acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu”. Despre incidența morții dintr-o copită de girafă în România 

de Eugen Istodor HotNews.ro
Ieri, s-a judecat tragedia Colectiv. Și mi-am dat seama că tu ignori regulile. Regulile impuse după Colectiv. Nu lupți pentru regulile care te fac să te simți în siguranță, în România. Intri zilnic în școli, restaurante, magazine inscripționate: “acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu”. Asta m-a făcut să mă gândesc la Cineastul Carlos Carvalho care a murit lovit de copita unei girafe africane. Fiind în țarcul cu animale sălbatice spre a le filma, Carlos s-a apropiat de o girafă dincolo de orice regulă de bun simț. Girafa Gerald din Africa l-a sancționat. Șefii țarcului au declarat că Gerald n-are nicio vină. Cineastul a ignorat regulile. Poate ție, cititorule, nu-ți vine să crezi dar, pentru mine, această copită africană mi-a amintit de felul în care ignori regulile în România.
Vintila Mihailescu, T Frolu
Foto: Hotnews

Cum se pot păstra tradițiile în viață? Paradoxal doar schimbându-le, altfel se mumifică și mor și rămân niște măști mortuare și atât - profesorul Vintilă Mihăilescu la evenimentul România Tradițiilor Creative

de Perspektiva HotNews.ro
Comunitatea România Tradițiilor Creative a desfășurat o conferința despre modalitatea în care educația contribuie prin inovație și creativitate la valorificarea patrimoniului cultural, precum și la formarea unor baze și direcții de dezvoltare în rândul comunităților. Aflați în Anul European al Patrimoniului Cultural, evenimentul ‘’Școala trecut de educație nouă, teme de când lumea’’ organizat de DC Communication în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni, a reunit o serie de exponenți relevanți ai comunității România Tradițiilor Creative care au ridicat întrebări cu privire la implicările activităților lor în rândul comunităților, precum și prezentarea unor metode creative de identificare, valorificare și încurajare a tradițiilor locale ca resurse de viitor în dezvoltara socială și economică zonală.
Doina Cornea
Foto: Hotnews

Doina Cornea a murit. Dizidența, acea tăcere care ustură și înnebunește. Poporul laș

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 4 Mai 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
După mine, viața Doinei Cornea a însemnat tăcerea care ustură, care dă ulcerații, înnebunește. O tăcere pe care, poporul și foarte limbut și laș și plin de el, a înjurat-o copios. Iată anunțul morții ei și biografia sa pe Hotnews. Vezi explicația mea.
Patraru
Foto: Hotnews

Starea Nației și "Capetele de porc" - când umorul are și el demnitatea lui. Nație, tu taci?

de Eugen Istodor HotNews.ro
​​​​​​Gașca de la "Starea Nației" are hazul ei. Are poveste și punctează, uneori de place și dușmanilor. Azi, Starea este, ca umor, peste Badea și Banciu. La Antena 3 și la B1TV, aceștia au decăzut din ringul ironiei, în lumea ștampilelor. Ăsta-i prost, și ăla la fel. Io-s deștept! Cam așa arată stand-up-urile lor. Starea Nației a impus și puțintică morală. O conduită morală pe piața televiziunii românești. Badea și Banciu au încremenit în proiecte. Aparițiile lor garantează imoralitatea patronilor. Voiculescu și Păunescu. "Starea Nației" a schimbat doi finanțatori (nu e de laudă). I-a schimbat când aceștia le-au pus băieților pumnu-n gură. TVR. DIGI 24 și temătorul Prelipceanu. Astăzi situația-i albastră. Doina Gradea, șefa TVR a fost înregistrată făcându-și albie de porci subordonații și slujindu-și stăpânul, Puterea politică. Pătraru, cel care a înregistrat dejecțiile șefei TVR, pe blogul lui tace. Și ne vorbește, în interes public, despre capetele de porc din TVR. Da, asta înseamnă să ai etică în instalație, în mai 2018.
A Ioan
Foto: Arhiva personala

Catedrala Neamului nu va fi un lăcaş de cult ortodox tradiţional / Cei tineri pleacă dintr-o ţară căzută - interviu cu Augustin Ioan, profesor și arhitect  

de Eugen Istodor HotNews.ro
Uite-l cerut în America. Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Photios-California, pe 3 ani. Are Premiul Academiei Române 2017 pentru Arhitectură, Honoris Causa în teologie ortodoxă. Este Augustin Ioan, arhitectul și profesorul Universității de Arhitectură București. Pe un om cu asemenea palmares, l-am tras în hățișurile românești: cum arată Bucureștiul? Reușite în mlaștina sălcie a prostului gust. Lipscaniul? Pradă proastei administrații. Catedrala Neamului? "Va fi mereu comparată cu Casa Republicii, dar nu va fi un lăcaş de cult ortodox tradiţional. Păcat…" Epoca noastră? A mediocrităţii, a cinismului corupt şi al vanităţii fără consistenţă.
Assante
Foto: Hotnews

Armand Assante: Trăim un 9/11 zilnic. Te poți sinucide instant, drogurile sunt la îndemâna oricui - interviu la lansarea filmului "Vânătorul de spirite"

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 25 Apr 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
​Filmul Vânătorul de spirite este cu Assante. L-am prins la premiera filmului si l-am întrebat despre demonii lui. Și despre scandalul metoo, cea mai mare decădere a omului. Și despre lumea terifiantă de astăzi, în care te poți sinucide instant. Citește un interviu Perspektiva,  o lecție de omorât demonii și de dezvoltare personală.
Cabinetul de Perspektive
Foto: Hotnews

Astăzi, Acheffuita si Appasionata - dialog cu Sorin Ioniță, ExpertForum la Cabinetul de Perspektive de la Fotocabinet. Despre - Chef de razboi mondial si pasiune pentru statul paralel

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 24 Apr 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Sorin Ionita, EXPERTFORUM, este invitatul Cabinetului de Perspektive. Astăzi, joi, ora 19,30 la FotoCabinet. Dialogăm, pentru că putem, despre toanele politicienilor nostri. De la Trump care-i gata sa declanseze razboaie mondiale cu un simplu twitter. La Dragnea omul pasiunilor: statul paralel, reformele, referendum-ul pentru familia tradițională.
Valentin Popa
Foto: Perspektiva

În douăzeci optișpe.  Universitățile nu stau în genunche - Sau cum se răzbună Disciplinele Socio-Umane pe ministrul Educației

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 23 Apr 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Ministrul Educației a tăiat bugetul domeniilor Socio-Umane din Universitățile de tradiție din România. Citește de ce sunt aceste discipline importante în educația ta. Pornește cu acest text: “Universitățile cu tradiție din România nu stau în genunche în fața ministrului Educației. Acest lucru au repercursiuni serioase. Practic le este interzise accesul la finanțare. România, această ținut binecuvântat de Dumnezeu, va trăi fără acești celălanți cetățeni rectori și decani de la Universitățile din București, Cluj, Iași, Timișoara. Ei plâng că nu taie nicio pamblică în anul viitor. În prima rând, un adevăr: școala e gratuită pentru copil, părintele fiind cel care plăteşte. În a doua rândă: De ce Suceava, Târgoviște și alte astea mai noi nu au resursă bună bine pregătite? Să știe revoltații care că greşelile se pot corecta, erorile nu. În douăzeci optișpe.
Conferinta Simona Preda
Foto: Hotnews

"​Sitta – povestea unui divorț regal", conferința Simonei Preda la Fotocabinet, București. Eveniment "Povești din București"

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 21 Apr 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
 Luni 23 aprilie 2018, ora 19, la FotoCabinet, Povești din București și Perspektiva prezintă conferința “Sitta – povestea unui divorț regal”. Istoricul Simona Preda va supune dezbaterii perioada istorică 1921-1932 a României și, bineînțeles, nefericitul mariaj dintre regina Elena și Carol al II-lea.
Lungu-Manolescu
Foto: Hotnews

“Nicky, la 80 de ani, să nu uiți să mă serbezi!” - Alegeri la Uniunea Scriitorilor sau de ce se “mușcă” Lungu și Manolescu - reportaj

de Eugen Istodor HotNews.ro
Herta Muller a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor. Noua ordine financiară Manolescu&Vosganian presupune ca neplata cotizației să ducă la suspendare. Este una din practicile reclamate de către Lungu în confruntarea cu Manolescu. Practică având rezultat și alte suspendări, precum Eugen Simion, Nicolae Breban. Suspendările au creat imagine proastă, dihonie și nervi. Stare în care se află Uniunea astăzi în plină campanie de alegeri. Am fost aproape de această luptă. Duminică. Ca membru al Uniunii, am fost la alegerea șefului filialei București-proză. Am văzut pe viu boxul verbal dintre Dan Lungu și Nicolae Manolescu. Dintre prozatorul generației 2000 și criticul literar al generațiilor 1970-1990. Citește ce cred eu că-i face să se războiască.
Cabinetul de Perspektive
Foto: Perspektiva

Emotiile si sentimentele care te fac sa fii alaturi de cineva, probabil ca dureaza 3 ani. Ce ramane-n urma, dacă ramane, e dragoste. Istoricul Constanta Vintila-Ghitulescu la Cabinetul de Perspektive. VIDEO

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Constanta Vintila – Ghitulescu scrie despre dragoste, cu toate valentele: “patima si desfatare”, “focul amorului” sau casnicie & divort. In fapt, tocmai din documentarea divorturilor a inceput sa studieze dragostea din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. De la un act judiciar care vorbea de divort, de separare, suferinta, de problemele pe care oamenii le aveau in secolele trecute. “Intodeauna preotii, cei care se ocupau de astfel de cazuri, recomandau dragostea. Atunci m-am intrebat ce semnificatia putea sa aiba cuvantul <dragoste> la 1800, inceput de secol XIX pentru acei oameni.” Constanta Vintila – Ghitulescu a fost la Cabinetul de Perspektive de la Fotocabinet. Aici este LIVE-ul PerspektivaCititi aici un rezumat al cercetărilor istoricului și temelor abordate in intalnirea de la Fotocabinet.
Coregrafie Rapid
Foto: GSP

Peluza Rapid a înjurat mai aproape de miracol. Cronica meciului de fotbal, Steaua - Academia Rapid 1-3

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 15 Apr 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Citesc GSPPROSPORT. Au dreptate, ​pe Arena Națională am auzit în seara asta atâtea cuvinte cu m, morți, cu pi, cu p, cât n-am prins o viață. Și atâtea trimiteri la origini și atâtea violențe. Și câte petarde! Un lucru însă uită cronicarii. Se-njură degeaba fotbalul și Giuleștiul și Steaua și Ferentariul și Militariul. Mereu, fotbalul este luptă cocoșească. Fără vreo cruțare. Fotbalul altfel în 14 aprilie 2018 nu are sens. De aceea, o să vă spun simplu. În seara asta, față de alte seri, s-a înjurat mai aproape de miracol. Citește o cronica de meci, în care și înjurăturile aduc victoria.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri