Facem Romania bine
Dr. Cristian Mesina
Foto: Hotnews
​Articol susținut de MedLife

Tratament minim invaziv al hemoroizilor la MedLife Craiova. Dr. Mesina Cristian: Cursa laser LHP este un proces nedureros, sigur și rapid, cu eficacitate mare la pacienții afectați de boala hemoroidală

de A.T. HotNews.ro
Marţi, 19 Oct 2021 Facem Romania bine
Boala hemoroidală este o afecțiune anorectală răspândită care afectează milioane de oameni din întreaga lume și reprezintă o problemă medicală și socioeconomică majoră, influențând grav calitatea vieții pacienților, spune Conf. Univ. Dr. Mesina Cristian, medic primar Chirurgie Generală și Endoscopie - Gastroenterologie, Hyperclinica MedLife Craiova, într-un interviu pentru HotNews.ro, în care explică ce este boala hemoroidală și beneficiile majore ale curei laser LHP în tratamentul hemoroizilor.
Dr. Raluca Jalba
Foto: MedLife
​Articol susținut de MedLife

​INTERVIU Cum se schimbă viața copiilor și a familiei după diagnosticul de diabet. Dr. Raluca Jalba (MedLife): Vestea că vor trebui să facă tratamentul cu insulină toată viața îi sperie foarte tare

de A.T. HotNews.ro
Miercuri, 13 Oct 2021 Facem Romania bine
Apariția pompelor de insulină a simplificat foarte mult viața copiilor cu diabet, deoarece aceștia nu mai sunt nevoiți să își facă injecțiile cu insulină zilnic, practic se scapă de acele înțepături pe care mulți nu le agreează, spune dr. Raluca Jalba, medic specialist pediatrie MedLife Favorit, într-un interviu pentru HotNews.ro, în care explică ce este diabetul zaharat și răspunde la cele mai frecvente întrebări ale părinților și adolescenților despre diabet.
Operatii laparoscopice urologice, in premiera pentru Spitalul MedLife Genesys
Foto: MedLife
Articol susținut de MedLife

Laparoscopia în abordarea chirurgicală a patologiei rinichiului. Trei intervenții realizate în premieră la MedLife Genesys. Dr. Greluș Alin: Abordul laparoscopic scade riscurile de sângerare și complicații postoperatorii și maximizează succesul intervenției chirurgicale

de A.T. HotNews.ro
Joi, 9 Sept 2021 Facem Romania bine
Laparoscopia este numită "chirurgie minim invazivă", datorită inciziilor mici efectuate (1cm), astfel că recuperarea postoperatorie și timpul de spitalizare sunt net superioare în cazul abordului laparoscopic față de cel clasic, unde crește riscul de complicații legate de plagă. În cazul laparoscopiei, scad riscurile de sângerare și complicații postoperatorii și se maximizează succesul intervenției chirurgicale, spune dr. Greluș Alin, medic specialist urologie la MedLife Genesys.
Raportul Binelui prezentat de MedLife
Foto: MedLife.ro
Articol susținut de MedLife

MedLife prezinta Raportul Binelui, inițiativele companiei din perioada 2019-2020 care au avut un impact pozitiv în comunitate: de la cercetare în pandemie, până la 15.000 de copaci plantați și sustenabilitate pentru o Românie mai bună

de HotNews.ro
Miercuri, 8 Sept 2021 Facem Romania bine
MedLife și-a asumat un angajament pe termen lung de a "Face România bine", iar acest lucru nu se rezumă doar la domeniul medical. Pe lângă excelența în sănătate, MedLife s-a implicat în numeroase proiecte și evenimente, menite să îmbunătățească viața comunității: de la teatru și mediu, până la grija pentru angajați și pacienți, dar și susținerea peisajului artistic din România. Compania prezintă Raportul Binelui, un raport de Responsabilitate Socială Corporativă, în care sunt cuprinse toate inițiativele MedLife din perioada 2019-2020, care au avut un impact pozitiv în societate.
Dr. Snejana Samboteanu
Foto: Hotnews
​Articol susținut de MedLife

Terapia PRP în ginecologie, disponibilă la MedLife. Dr. Snejana Sâmboteanu: Injectarea plasmei proprii are rolul de a trata anumite patologii genitale și are beneficii pentru sănătatea reproductivă

de A.T. HotNews.ro
Joi, 2 Sept 2021 Facem Romania bine
Cum funcționează terapia PRP? PRP este plasma sanguină îmbogățită cu trombocite (plachete sanguine). Plasma este extrem de bogată în factori de creștere și substanțe care stimulează regenerarea și repararea țesuturilor precum și producerea locală de colagen.Tratamentul utilizează propria plasmă, care este injectată în țesuturile vulvare, vaginale, endometru sau ovare, spune dr. Snejana Sâmboteanu, medic specialist ginecologie, Hyperclinica MedLife Constanța.
Dr Cazacu Cristina
Foto: MedLife

Durerea de cap la copii. Dr. Maria-Cristina Cazacu (MedLife): Părinții trebuie să știe că adesea durerile de cap nu au la baza patologii grave, însă, dacă durerea persistă, este necesar un consult neurologic

de A.T. HotNews.ro
Vineri, 27 Aug 2021 Facem Romania bine
Durerea de cap (sau cefaleea) este una dintre cele mai frecvente acuze ale pacienților în neurologia pediatrică. Aproximativ 80% dintre copii prezintă cel puțin un episod de durere de cap, reprezentând un motiv de îngrijorare pentru părinți. În cele mai multe situații, cauza nu este una gravă, amenințătoare de viață, însă în 4-15% dintre cazuri au fost identificate cauze potențial amenințătoare de viață, spune dr. Maria-Cristina Cazacu, medic specialist neurologie pediatrică, la Clinica de pediatrie MedLife București.
Sustinem Eroii din spatele Eroilor
Foto: MedLife.ro
#EroiidinspateleEroilor

Și eroii au eroii lor. MedLife îi susține pe "Eroii din spatele eroilor", studenții la medicină voluntari în pandemie: "Cea mai importantă lecție a fost empatia pentru cei din jur, grija pentru cei aflați în suferință"

de A.T. HotNews.ro
Marţi, 24 Aug 2021 Facem Romania bine
Peste 1500 de studenți au mers în prima linie și au ajutat medicii și pacienții, au făcut voluntariat în spital, la DSP, unde a fost nevoie. MedLife i-a prezentat pe cinci dintre ei în cadrul dezbaterii “Susținem eroii din spatele eroilor”, de la Festivalul de Film şi Istorii Râşnov (FFIR), oferindu-le la final burse de merit pentru toată activitatea depusă.
Iulia Cosmina Stoican, Teodor Marian, Lavinia Prodan
Foto: Hotnews
#EroiidinspateleEroilor

Poveștile a trei studenți la medicină, voluntari în perioada pandemiei. “Armele principale în lupta cu virusul vor rămâne măsurile sanitare de protecție și vaccinare, alături de un comportament responsabil și altruist”

de A.T. HotNews.ro
Vineri, 20 Aug 2021 Facem Romania bine
Iulia, Lavinia și Teodor sunt Eroii din spatele Eroilor, trei studenți la medicină care au răspuns apelului pentru voluntari în spitalele din România în perioada pandemiei. “Uneori suferința sufletească, provocată de pierderea unei persoane dragi din cauza COVID-19, era la fel de covârșitoare ca durerea fizică. Am fost impresionată de dorința nestăvilită a multor pacienți de a învinge boala și de credința acestora că se vor întoarce cât de curând acasă”.
Dr. Florian Antonescu, medic specialist neurologie
Foto: Hotnews
Articol susținut de MedLife

VIDEO Top 5 afecțiuni pentru care se recomandă electromiografia. Dr. Florian Antonescu (MedLife): Electromiografia presupune investigarea mai în detaliu a bolilor neuromusculare, care afectează nervii și mușchii corpului

de A.T. HotNews.ro
Joi, 19 Aug 2021 Facem Romania bine
Electromiografia e o investigație electro fiziologică care se ocupă cu investigarea mai în detaliu a bolilor neuromusculare, care afectează nervii și mușchii la nivelul corpului. Se recomandă în afecțiuni precum scleroză laterală miotrofică, polineuropatii, miastenii, sindrom de tunel carpian. Dr. Florian Antonescu, medic specialist neurologie, Hyperclinica MedLife Berceni, răspunde la cele mai frecvente întrebări legate de electromiografie în MedTalks, produs de HotNews.ro și MedLife: Dacă am tratament anticoagulant, trebuie să întrerup tratamentul pentru a face electromiografie? Este o investigație dureroasă? Dacă am stimulator cardiac sau implanturi metalice pot face electromiografie?
Andreea Cosor și Adrian Gabriel Neculai
Foto: arhiva personala
​#EroiidinspateleEroilor

Andreea și Adrian, voluntari în secțiile Covid-19: Obișnuiam să le cânt pacienților intubați în timp ce le administram tratamentul, în speranța că mă vor auzi și poate vor continua să lupte / Aici am învățat să fac prima mea injecție și tot aici am asistat la primul deces

de A.T. HotNews.ro
Marţi, 17 Aug 2021 Facem Romania bine
Andreea și Adrian sunt Eroii din spatele Eroilor, doi studenți la medicină care au răspuns apelului pentru voluntari în secțiile Covid-19, unde au făcut prima injecție și au văzut primul deces. Martori ai fricii din spitale, ai speranței pierdute sau recâștigate și ai recuperării eroice acolo unde nimeni nu credea ca e posibil au continuat să ajute pacienții, singurul lor scop fiind să vindece oamenii.
Florian Antonescu
Foto: MedLife

Când se recomandă electromiografia și care sunt cele mai frecvente neînțelegeri ale pacienților? Dr. Antonescu Florian (MedLife), medic primar neurologie, va răspunde marți la întrebările cititorilor HotNews.ro

de A.T. HotNews.ro
Luni, 16 Aug 2021 Facem Romania bine
Ce este electromiografia și ce afecțiuni se pot depista și diagnostica cu ajutorul ei? Care sunt cele mai frecvente întrebări, neînțelegeri și mituri legate de electromiografie cu care pacienții ajung la medic? Dr. Antonescu Florian, medic primar neurologie, MedLife, va răspunde în scris la întrebările cititorilor. În cursul săptămânii vom publica interviul video cu informații complete despre electromiografie.
Sustinem eroii din spatele eroilor
Foto: MedLife

Și eroii au eroii lor. MedLife îi susține în cadrul Festivalul de Film și Istorii din Râșnov

de A.T. HotNews.ro
Vineri, 13 Aug 2021 Facem Romania bine
Cine sunt eroii zilelor noastre? Îi găsim doar în filme sau sunt aproape de noi? MedLife susține Eroii, dar și Eroii din spatele Eroilor. A fi erou într-un 2021 pandemic vine cu altfel de superputeri. Erou poate fi cel de lângă noi care ne inspiră, în care avem încredere că ne poate ajuta, salva viața, ne face mai buni, poate fi un părinte, un prieten, un medic.
Dr. Andrei Orezanu
Foto: Hotnews
Articol susținut de MedLife

Tumorile renale. Ce simptome ar trebui să ne îngrijoreze? Dr. Andrei Orezanu (MedLife): Peste jumătate dintre tumorile renale sunt descoperite incidental la examinări pentru alte probleme medicale. În stadii incipiente, majoritatea tumorilor nu dau niciun simptom

de A.T. HotNews.ro
Luni, 9 Aug 2021 Facem Romania bine
Ce sunt tumorile renale? Cuvântul renal se referă la rinichi, iar tumora înseamnă o creștere anormală în corpul nostru, deci tumorile renale reprezintă creșteri anormale în rinichi, care în mod fiziologic, normal, nu ar trebui să fie prezente. Acestea pot fi maligne sau benigne. Tumorile maligne au capacitatea de a metastaza, adică de a se extinde în alte organe, pe cale venoasă sau limfatică, cel mai frecvent, și reprezintă, de fapt, cancerul renal. Tumorile benigne sau non canceroase, deși nu metastazează în alte părți ale corpului, pot crește în dimensiuni, provocând diverse probleme, spune Dr. Andrei Orezanu, medic specialist urolog la MedLife, într-un interviu pentru HotNews.ro.
Dr. Carmen Negoescu
Foto: Hotnews
Articol susținut de MedLife

VIDEO INTERVIU Sunt un adolescent de 14 ani care nu și-a început viața sexuală. De ce să mă vaccinez anti HPV? Dr. Carmen Negoescu (MedLife) explică cum îi afectează pe adolescenți infecția cu HPV și răspunde la cele mai frecvente îngrijorări ale părinților legate de vaccinare

de A.T. HotNews.ro
Marţi, 3 Aug 2021 Facem Romania bine
“Din păcate, nici vârsta nu mai e o garanție în infecția cu HPV. Spunem ca suntem tineri, că avem o imunitate puternică, că putem să îl luăm și îl îndepărtăm, că trăim o viață sănătoasă și că nu putem face boala. Ei bine, sunt cazuri de persoane tinere cu infecții severe, care ori ajung să aibă cancer în stadiu avansat, ori e destul de greu de tratat. De aceea prevenția cred că e cel mai important și cel mai ieftin tratament”, spune dr. Carmen Negoescu, medic primar ginecolog MedLife într-un interviu pentru HotNews.ro, în care răspunde la cele mai frecvente întrebări legate de infecția cu HPV și vaccinarea anti-HPV. Cum află de obicei adolescenții că sunt infectați cu HPV? Vaccinul poate cauza infertilitate la fete sau băieți?
MedLife la Electric Castle
Foto: MedLife

MedLife susține siguranța și oferă teste antigen gratuite la Electric Castle. Vezi când și unde te poți testa

de A.T. HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Facem Romania bine
Odată cu anunțul măsurilor de relaxare emis de către Guvern săptămâna aceasta, festivalul Electric Castle, primul mare eveniment ce urmează să aibă loc în luna august, a actualizat, de asemenea, condițiile de participare și acces. Partener medical al ediției EC_Special, MedLife va sprijini desfășurarea acesteia în condiții de siguranță sanitară.
Dr. Carmen Negoescu Gandac
Foto: MedLife

Infecția cu HPV la adolescenți și vaccinarea anti-HPV. Dr. Carmen Negoescu, medic primar ginecologie, a răspuns la întrebările cititorilor HotNews.ro

de A.T. HotNews.ro
Luni, 26 Iul 2021 Facem Romania bine
În jur de 3.300 de românce sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin. Mai mult de jumătate dintre ele pierd lupta cu boala, România fiind țara din UE cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col uterin. În ultimul an 28.689 de adolescente din România s-au vaccinat împotriva virusului HPV. Cum afectează infecția cu HPV adolescenții? Ce ar trebui sa știe părinții și adolescenții despre vaccinul anti-HPV? Dr. Carmen Negoescu, medic primar ginecologie, MedLife, a răspuns la întrebări legate de infecția cu HPV și vaccinarea anti-HPV.
Dr. Andra Schiopu
Foto: MedLife
Articol susținut de MedLife

INTERVIU Durerea cronică la nivelul coloanei - cauze și tratament. 10 sfaturi pentru a preveni durerea cervicală, oferite de dr. Andra Schiopu, medic specialist neurologie

de A.T. HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Facem Romania bine
Durerea este cel mai frecvent motiv pentru care oamenii caută asistență medicală și principala cauză a dizabilităților din lume. Durerea cronică a fost definită ca durerea care persistă sau reapare mai mult de 3 luni și exercită o povară personală și economică enormă, afectând peste 30% dintre oamenii din întreaga lume. Cele mai frecvente tipuri de durere cronică pentru care pacientul se adresează medicului sunt artritele, cefaleea și durerile de spate, explică dr. Andra Schiopu, medic specialist neurologie la Hyperclinica MedLife Favorit, într-un interviu pentru HotNews.ro.
Dumitru Jardan in laborator
Foto: Hotnews
Articol susținut de MedLife

Ai avut PCR pozitiv până în iulie 2020 și nu te-ai vaccinat împotriva COVID-19? Participă la primul studiu din România care evaluează răspunsul imun celular

de A.T. HotNews.ro
Marţi, 13 Iul 2021 Facem Romania bine
Nivelul ridicat de anticorpi dobândiți în urmă vaccinării sau a trecerii prin COVID-19 indică, cel puțin pentru o perioadă, un grad de protecție confortabil. Dar sunt anticorpii suficienți pentru a oferi protecție pe termen lung față de virusul SARS-CoV-2? Ce se întâmplă după ce titrul de anticorpi începe să scadă? Care este rolul celulelor T în stabilirea răspunsului imun la COVID-19?
Dr. Gabriela Toma
Foto: MedLife
Articol susținut de MedLife

IRM (RMN) de sân în cadrul MedLife Titan - Când este recomandat și ce poate depista. Dr. Gabriela Toma: Este o procedura fără expunere la radiații. Folosește magneți și unde radio în vederea depistării potențialelor leziuni suspecte de malignitate

de A.T. HotNews.ro
Joi, 8 Iul 2021 Facem Romania bine
Factorii de risc pentru dezvoltarea cancerului mamar sunt vârsta, IMC, paritatea, vârsta la primul ciclu menstrual și istoricul personal și familial al cancerului de sân. Se recomandă efectuarea IRM mamar la pacientele care prezintă risc crescut de cancer mamar și la femeile cu antecedente personale de cancer mamar și țesut mamar dens, spune dr. Gabriela Toma, medic primar radiologie și imagistică medicală, care oferă acest serviciu în cadrul Hyperclinicii MedLife Titan.
Dr. Nicolae Cristina
Foto: MedLife
Articol susținut de MedLife

INTERVIU Cum putem să renunțăm la ochelari? Ortokeratologia, o nouă metodă modernă de tratament, disponibilă la MedLife.. Dr. Cristina Nicolae, medic specialist oftalmologie: După o lună de tratament, pacientul ajunge la o acuitate vizuală ideală

de HotNews.ro
Miercuri, 30 Iun 2021 Facem Romania bine
Orto-k reprezintă o procedură de tratament sigură, non-chirurgicală și reversibilă, prin care, cu ajutorul unor lentile speciale și personalizate, se produce o remodelare blândă și graduală a corneei, în timpul somnului. Dr. Cristina Nicolae, medic specialist oftalmologie în cadrul Hyperclinicii MedLife Favorit, a explicat, într-un interviu acordat HotNews.ro, despre beneficiile acestei noi metode de tratament, despre modalitățile în care poate influența miopia viața pacientului, dar și despre cum Ortokeratologia poate fi utilizată atât pentru adulți cât și pentru copii, cu rezultate uimitoare, într-o perioadă scurtă de timp.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by