FILM
TIFF UNLIMITED, la Bucuresti
Foto: Afis

​TIFF Unlimited - filme și muzică sub clar de lună, in București

de D.S. HotNews.ro
14:10
După TIFF 2019, experiența de festival se continuă atât on-line pe TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, accesibilă pe unlimited.tiff.ro, cât și off-line, în cadrul evenimentului TIFF Unlimited - filme și muzică sub clar de lună, care va avea loc în week-end-ul 21 - 23 iunie la Verde Stop Arena din București.
Caravana Metropolis #8
Foto: Afis

Caravana Metropolis #8 revine cu cele mai bune filme europene

de D.S. HotNews.ro
10:07
Cinematograful călător Caravana Metropolis se întoarce pentru cel de-al VIII-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, în fața publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi. Primele orașe confirmate sunt Sibiu (25 - 30 iunie, Piața Mică), București (2 - 7 iulie, Insula Artelor din Parcul Titan) și Arad (9 - 14 iulie, Parcul Mihai Eminescu). În fiecare dintre aceste orașe vor rula câte șase filme în șase zile, de la ora 21:30.
Regizorul sârb Želimir Žilnik
Foto: Poster

Regizorul sârb Želimir Žilnik, invitat special al Festivalului Ceau, Cinema!

de D.S. HotNews.ro
9:42
Regizorul-cult Želimir Žilnik, unul dintre cei mai apreciaţi cineaşti sârbi, va fi invitatul special al celei de-a şasea ediţii a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara şi Gottlob, unde va fi omagiat printr-o retrospectivă organizată în colaborare cu Bienala Art Encounters 2019, informeaza organizatorii festivalului.
ANONIMUL 2019
Foto: Afis festival

25 de scurtmetraje românești și internaționale în Competiția ANONIMUL 2019

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Iun 2019
Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL se va desfășura în perioada 5-11 august 2019, la Sfântu-Gheorghe, în Delta Dunării. ​​Potrivit organizatorilor, 25 de scurtmetraje românești și internaționale au fost selectate din peste 550 de scurtmetraje din 46 de țări care au fost înscrise pentru cele doua secțiuni ale festivalului: Competiția de Scurtmetraj Internațional și Scurtmetraj Românesc.
Brillante Mendoza
Foto: BIFF

Regizorul filipinez Brillante Mendoza, invitatul special al BIFF

de D.S. HotNews.ro
Joi, 13 Iun 2019
Regizorul filipinez Brillante Mendoza, unul dintre cei mai importanţi cineaşti ai lumii, este invitatul special al celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF), care va avea loc în perioada 24-30 iunie.
Tintoretto. Un rebel in Venetia
Foto: Happy Cinema

webPR: Tintoretto. Un rebel în Veneția

de Smile Media
Miercuri, 12 Iun 2019
Pentru a marca 500 de ani de la nașterea sa, Tintoretto. Un rebel în Veneția va rula în cinematografe în peste 60 de țări. În România, vizionările vor avea loc la Happy Cinema București pe 28, 29 și 30 iunie.
BIFF 2019
Foto: Poster

Filme multipremiate, în proiecții speciale la Festivalul Internațional de Film București

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 12 Iun 2019
Câteva dintre cele mai premiate filme recente, printre care „Synonyms”, câștigătorul Ursului de Aur, și noile lungmetraje realizate de Claire Denis și Paolo Sorrentino, vor putea fi văzute în proiecții speciale la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film București (Bucharest International Film Festival - BIFF), care va avea loc între 24 și 30 iunie.
FFIR 2019
Foto: Poster

Libertatea va fi tema celei de-a 11-a ediții a Festivalului de Film și Istorii Râșnov

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 12 Iun 2019
La 30 de ani de la căderea dictaturilor comuniste din Europa Centrală și de Est editia din acest an a Festivalului de Film și Istorii Râșnov (FFIR) își propune o evaluare critică a conceptului de libertate. Asadar, Libertatea este tema festivalului care se va desfășura între 19 și 28 iulie 2019, la Râșnov.
​Festivalul Filmului European
Foto: Afis

​"Fericit ca Lazăr", în regia lui Alice Rohrwacher deschide Festivalul Filmului European, la TNB

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 11 Iun 2019
Festivalul Filmului European (FFE), ajuns la cea de a XXIII-a ediţie, se deschide marţi, la Sala Mare a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale", cu alegoria italiană "Lazzaro felice" / "Fericit ca Lazăr", în regia lui Alice Rohrwacher. Festivalul se desfăşoară între 11 şi 30 iunie la Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureş, Sibiu şi, în premieră, la Chişinău.
Cernobil
Foto: Stirile ProTV

"Cernobîl" a devenit serialul cel mai popular din lume pe IMDb, devansând "Breaking Bad" și "Game of Thrones"

de R.M. HotNews.ro
Joi, 6 Iun 2019
"Cernobîl" a devenit serialul cel mai popular din lume, devansând producții devenite cult precum "Breaking Bad" și "Game of Thrones", potrivit platformei online Internet Movie Database (IMDb), informează variety.com, preluat de Mediafax.
Punct de cotitură 1989
Foto: Institutul Francez din Bucuresti

Punct de cotitură 1989: Filmul Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăși, frumoasă-i viața! - proiecție și dezbateri

de D.S. HotNews.ro
Luni, 3 Iun 2019
Punct de cotitură 1989 revine la Institutul Francez pentru un nou eveniment dedicat dezbaterilor pe tema celor treizeci de ani care au trecut de la prăbușirea regimului comunist. Marți 4 iunie, Sala Elvire Popesco va găzdui, de la ora 19.00, proiecția filmului Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăși, frumoasă-i viața! (2009), aceasta fiind urmată, începând cu ora 20.30, de o dezbatere cu acces liber despre „Umorul si legendele urbane - arme de supraviețuire în perioada comunismului”.
Gauguin in Tahiti
Foto: Happy Cinema

webPR: Gauguin în Tahiti. Paradisul pierdut

de Smile Media
Vineri, 31 Mai 2019
Pe 7, 8 și 9 iunie de la ora 19:00, Happy Cinema București prezintă un film documentar dedicat artistului Paul Gauguin, care a lăsat totul pentru a-și urma inspirația primitivă ce l-a influențat să reinventeze pictura occidentală.
Ceau, Cinema! - Foto Juriu
Foto:

Actorii Vlad Ivanov, Maria Drăguş şi Mălina Manovici, în juriul Festivalului Ceau, Cinema!

de D.S. HotNews.ro
Joi, 30 Mai 2019
Actorii Vlad Ivanov, Maria Drăguş şi Mălina Manovici vor face parte din juriul competiţiei internaţionale la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 18 şi 21 iulie la Timişoara şi Gottlob. Cei trei membri ai juriului competiţiei vor decerna Trofeul Ceau, Cinema! „Răzvan Georgescu”, în valoare de 1.000 de euro, iar spectatorii vor decide, tot dintre filmele din competiţie, Premiul Publicului, în valoare de 500 euro.
Once Upon a Time in Hollywood
Foto: Festival de Cannes
Corespondență de la Cannes

VIDEO Favoriții la premiile Competiției

de Iulia Blaga HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019
Cel mai așteptat film al Festivalului de la Cannes din acest an, „Once Upon A Time in Hollywood”, e o reconstituire nostalgică și exuberantă a Hollywoodului copilăriei lui Quentin Tarantino, trăită prin filtrul filmelor acelor ani. Prezența protagoniștilor Brad Pitt și Leonardo DiCaprio a adus pe Croazetă un glamour de cinci stele, care la această ediție a cam lipsit. În replică, „Dolor y gloria” de Almodóvar țintește și el sus în palmares și impresionează prin sinceritatea demersului nostalgic. Aflați mai jos ce alte filme mai au șanse la premiile care se anunță în 25 mai 2019.
Government of Children
Foto: Afis

Avanpremiera filmului Guvernul copiilor, in regia Ioanei Mischie, la Timișoara

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019
Ți-ai imaginat vreodată cum ar arăta țara noastră dacă ar fi condusă de copii? Ce măsuri ar lua ei pentru a face oamenii mai fericiți? Cum ar încerca să combată poluarea, conflictele sau inegalitatea socială? Filmul Guvernul Copiilor este primul documentar 3D realizat în România care aduce împreună 100 de copii vizionari pentru a-și imagina cum ar evolua societatea în următorii 100 de ani. Avanpremiera filmului “Guvernul copiilor” în regia Ioanei Mischie va avea loc marți, 28 mai, de la ora 18.00, la Teatrul Merlin din Timișoara.
Corneliu Porumboiu, Rodica Lazar, Catrinel Marlon & Vlad Ivanov
Foto: Festival de Cannes
Corespondență de la Cannes

​​​VIDEO Vlad Ivanov pentru HotNews.ro: Azi am fost invitați să luăm masa cu Alain Delon și cu Salma Hayek

de Iulia Blaga HotNews.ro
Duminică, 19 Mai 2019
În interviul acordat HotNews.ro, actorul Vlad Ivanov, protagonist în „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, povestește printre altele cum echipa filmului a luat masa cu Alain Delon și Salma Hayek, dar și despre cum jurnaliștii străini îl fluieră prin Cannes. Tot azi a fost și conferința de presă a filmului. "E bine că „La Gomera” e la Cannes, pentru că e film românesc și un film vorbit în română se distribuie greu peste hotare", a spus Corneliu Porumboiu.
Sabin Tambrea, Catrinel Marlon, Corneliu Porumboiu, Vlad Ivanov Rodica Lazar, si Agusti Villaronga
Foto: Festival de Cannes

VIDEO Corespondență de la Cannes: Ce contează că la Cannes plouă! Să fie cu belșug pentru filmul românesc!

de Iulia Blaga HotNews.ro
Duminică, 19 Mai 2019
“La Gomera“ nu seamănă a film românesc (nu spun că e bine sau rău), iar interpreții lui au strălucit pe covorul roșu ca niște adevărate vedete de cinema. Frumoși, rasați, relaxați. “La Gomera“, prima prezență a lui Corneliu Porumboiu în cursa pentru la Palme d’or, a avut premiera în 18 mai 2019, fiind salutat în Grand Théâtre Lumière cu îndelungi aplauze (sper că sincere, la astfel de spectacole vin tot felul de oameni.). Cu câteva ore în urmă, Adi Voicu își prezentase scurtmetrajul “Ultimul drum spre mare“ în secțiunea Semaine de la Critique.
Beanpole
Foto: Festival de Cannes

VIDEO ​Corespondență de la Cannes: “Toți suntem niște zombies”. Despre filmele primelor zile

de Iulia Blaga HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019
A 72-a ediție a Festivalulul de Film de la Cannes (14-25 mai 2019) aduce în Competiție filme realizate în mare parte de cineaști foarte cunoscuți. Printre alte recorduri, e pentru prima dată când pentru trofeu concurează cineaști care au deja două la Palme d’or – britanicul Ken Loach și belgienii Jean-Pierre și Luc Dardenne. După trei zile de festival, iată câteva impresii despre filmele văzute până acum.
La Gomera: foto Vlad Cioplea
Foto: Poster

„La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, va avea sâmbătă premiera mondială la Festivalul de la Cannes

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019
Corneliu Porumboiu revine anul acesta pe Croazetă cu „La Gomera”, după ce în 2015 a câștigat premiul Un Certain Talent al secțiunii „Un Certain Regard” cu lungmetrajul „Comoara”. Lungmetrajul „The Whistlers/ La Gomera” va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes, sâmbătă, 18 mai, la ora locală 22.00, la Grand Thèâtre Lumiére.
Alain Delon (2007)
Foto: Wikimedia Commons - Georges Biard

Alain Delon stârnește noi controverse, după ce organizatorii Festivalului de film de la Cannes au anunțat că vor să-i ofere premiu pentru întreaga carieră

de DG HotNews.ro
Marţi, 14 Mai 2019
Actorul francez Alain Delon, în vârstă de 83 de ani, este din nou în centrul unei controverse, după ce organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au anunțat că vor să-i ofere un premiu Palme d'Or onorific, gest care a stârnit însă proteste, o petiție lansată online fiind semnată de peste 13.000 de persoane.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version