FILM
Ion si Nora Agapi
Foto: Hotnews
Corespondență Astra Film 2018

​ VIDEO Timebox. Adună-le că nu se știe când o să mai ai nevoie de ele / Activist de partid: "de ce nu vă tundeți?".  "- Îl tund, dar mereu crește la loc."

de Matei Budeș HotNews.ro
18:12
Aș spune că una dintre calitățile principale ale filmului documentar este felul în care se opune uitării. Uneori cu blândețe, uneori cu furie, dar se încăpățânează să-i reziste uitării. În aceste timpuri tulburi, când diferențele ne despart tot mai mult și ne insularizam, documentarul ne aduce aminte.  

"Adun lucruri fel de fel din anii copilăriei când tata îmi spunea: Adună-le, Ioane, nici nu știi când ai nevoie de ceva". 
Les Films de Cannes à Bucarest
Foto: Poster

Selecționerii festivalurilor de la Cannes și Berlin participă la Les Films de Cannes à Bucarest

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018
Les Films de Cannes à Bucarest organizează pe perioada celor 10 zile de proiecții (19 – 28 octombrie) și o serie de evenimente profesionale, discuții deschise și paneluri la care sunt așteptați să participe deopotrivă profesioniști din industria filmului, selecționeri și directori de festivaluri, decidenți politici dar și cinefili interesați de mersul industriei cinematografice.

Fundația9 acordă un premiu pentru organizarea, în 2018, a Integralei Lucian Pintilie în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018
În cadrul Galei de Închidere a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, pe 28 octombrie, la Cinema Pro, Fundația9 va acorda un premiu de recunoaștere Asociației CINEMASCOP, organizator al festivalului, pentru realizarea primei retrospective integrale a lui Lucian Pintilie după dispariția sa. Premiul va fi ridicat de Cristian Mungiu, în calitate de fondator al festivalului.
Opening Gala AFF 2018
Foto: Astra Film

webPR Ediția aniversară Astra Film Festival 2018 a început – mii de oameni în public și invitați din întreaga lume sărbătoresc 25 de ani de film documentar la Sibiu

de webPR.ro
Marţi, 16 Oct 2018
A 25-a ediție a Festivalului Internațional Astra Film Sibiu s-a deschis oficial, la Sala Thalia, cu filmul Transalpina – Drumul Regilor al regizorului Dumitru Budrala, director-fondator al Festivalului. Înaintea proiecției, invitați de marcă au subliniat importanța momentului și au punctat cele mai importante etape din dezvoltarea Festivalului. Gala de deschidere s-a încheiat cu un concert al nominalizaților la Grammy, The Tiger Lilies.

Filme și cineaști din România la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018
În perioada 12-21 octombrie, la Varşovia, va avea loc cea de-a 34-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film. În acest an, Festivalul va include, printre proiecţiile din concurs, lungmetrajele româneşti Moon Hotel Kabul, în regia Ancăi Damian, în cadrul secţiunii „International Competition” şi Să nu ucizi (Thou shalt no kill), regia Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Şargă, în cadrul secţiunii „1-2 Competition”.
Transalpina - Drumul Regilor
Foto: Astra Film

webPR Start pentru Astra Film Festival 2018 - 400 de evenimente cinematografice în 7 zile

de webPR.ro
Vineri, 12 Oct 2018
A 25-a ediție a Festivalului Internațional Astra Film Sibiu începe oficial luni, 15 octombrie. Peste 400 de evenimente cinematografice se vor desfășura timp de 7 zile, în 9 săli special amenajate în centrul istoric al orașului. O selecție de 128 de filme de top va fi prezentată iubitorilor filmului de non-ficțiune, profesioniștilor din industrie, invitaților speciali și publicului larg. Din aceasta, 55 de producții, din 30 de țări, participă la competiția AFF 2018 în cele 5 secțiuni competiționale, și 28 de titluri sunt proiectate în formatele VR și full-dome.
Un om la locul lui, r. Hadrian Marcu
Foto: filmedefestival.ro

Avanpremiere românești la Les Films de Cannes à Bucarest

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 12 Oct 2018
Ediția a 9-a a Les Films de Cannes à Bucarest prezintă și în acest an avanpremierele românești ale toamnei, filme care au fost premiate la Berlin, Locarno sau Sarajevo iar acum urmează să își înceapă aventura pe ecranele românești. În secțiunea Avanpremierele Toamnei au fost incluse opt titluri, dintre care va fi ales filmul câștigător.
Proiectii 360 in Dom la AFF
Foto: Astra Film

webPR Viitorul se întâmplă azi în proiecții VR și full-dome la Astra Film Festival 2018

de Smile Media
Miercuri, 10 Oct 2018
O selecție de 28 de documentare imersive oferă audienței Festivalului Internațional Astra Film 2018 o incursiune inedită în viitor. Între 15 și 21 octombrie, în Domul amplasat în Piața Mare din Sibiu, publicul va putea trăi experiența contactului direct cu viitorul, prin 10 filme de non-ficțiune realizate în realitate virtuală (VR) și 18 realizate pentru proiecție 360 de grade (full-dome). Secțiunea specială care le găzduiește, Viitorul e Azi, este dedicată noilor formate de documentar, realizate cu tehnologii inovatoare și a fost introdusă în programul Astra Film Festival din 2016.
KAPITALISTIS
Foto: Timishort

Trofeul Timishort 2018 pleacă în Belgia

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 9 Oct 2018
Kapitalists, în regia lui Pablo Muñoz Gomez, povestea unui Moș Crăciun capitalist, care oferă jucării copiilor bogaţi şi hanorace celor săraci,  este scurtmetrajul câștigător al ediției cu numărul 10 Timishort Film Festival.
Dogman
Foto: Poster

Marile premii din Les Films de Cannes se văd și în șapte orașe din țară

de D.S. HotNews.ro
Luni, 8 Oct 2018
Anul acesta, Les Films de Cannes à Bucarest organizează ediții în șapte orașe. O selecție din filmele premiate la festivalul de la Cannes și o parte din invitații lor vor călători în Timișoara, Arad, Cluj, Iași, Brașov, Oradea și Suceava.
Ink of Yam
Foto: Astra Film

webPR Programul complet al Astra Film Festival 2018 și bilete la toate evenimentele sunt disponibile online

de SmileMedia
Miercuri, 3 Oct 2018
Ediția 2018 a Festivalului Internațional Astra Film Sibiu (15-21 octombrie) cuprinde peste 400 de evenimente cinematografice, care se vor desfășura timp de 7 zile în 9 spații special amenajate în centrul istoric al orașului. Programul include peste 100 de filme de non-ficțiune, 8 discuții panel, întâlniri cu profesioniști din industrie, concerte live și peste 60 de sesiuni de Q&A cu realizatori români și străini prezenți la Sibiu.
Femeie in razboi / Woman at war
Foto: Afis

Voința electrică a unei femei islandeze: “Femeie în război”,  din 12 octombrie la cinema

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018
Un arc cu săgeți, rețele electrice, sălbăticia Islandei în fundal, o comunitate care doarme la neregulile din jur și o femeie care luptă cu hotărârea unei eroine din miturile scandinave: un mix cinematografic intens în filmul “Femeie în război” / “Woman at war”, cea mai nouă producție a regizorului Benedikt Erlingsson, unde și muzica devine personaj. Filmul va rula în cinematografele din țară de vineri, 12 octombrie, distribuit de Transilvania Film.
Este Film Festival
Foto: Poster

Competiție de scurtmetraje românești de ficțiune la Este Film Festival 2019

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 2 Oct 2018
Este Film Festival, festivalul de film european organizat la Sibiu de Asociația Este Film se pregătește de a patra ediție, care va avea loc în perioada 17-21 aprilie 2019. După succesul înregistrat în primele trei ediții, organizatorii vor introduce în ediția de anul viitor o secțiune competitivă pentru scurtmetraje românești de ficțiune.
Three Peaks
Foto: Poster

Three Peaks în deschiderea HipTrip 2018

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 2 Oct 2018
Trei vârfuri / Three Peaks, cel de-al doilea film de lungmetraj al tânărului regizor berlinez Jan Zabeil, un răsfățat al juriilor festivalurilor de film internaționale, va fi prezentat într-o proiecție unică la București, pe 11 octombrie, de la ora 20,00, la Cinema Elvire Popesco, în deschiderea celei de-a 5-a ediții HipTrip Travel Film Festival.
Everybody Knows
Foto: www.filmedefestival.ro

Everybody Knows, de Asghar Fahradi, deschide Les Films de Cannes à Bucarest 2018

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 2 Oct 2018
Cea de-a 9-a ediție a Les Films de Cannes à Bucarest va începe cu filmul care a deschis și festivalul de la Cannes anul acesta: Everybody Knows, cel mai recent film semnat Asghar Farhadi, marea vedetă a cinematografiei iraniene contemporane, singurul regizor cu două Oscaruri pentru film străin la activ (A Separation - 2012 și The Salesman - 2016). Everybody Knows îi are în rolurile principale pe Penélope Cruz și Javier Bardem.
Juriul Astra Film Festival 2018
Foto: Astra Film

Astra Film Festival dezvăluie componența Juriului 2018

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 28 Sept 2018
Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional Astra Film Sibiu, care va avea loc între 15 și 21 octombrie, a dezvăluit numele personalităților din lumea filmului care vor alcătui juriile celor 5 secțiuni competiționale: Internațional, Europa Centrală și de Est, România, Scurtmetraj și Student. Cei 13 membri ai juriului au misiunea de a decide câștigătorii premiilor puse în joc dintr-un total de 55 de producții din 30 de țări, selecționate din cele peste 3000 de filme înscrise, din 93 de țări. Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la peste 25.000 de euro.
Imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari, regia Radu Jude
Foto: Poster

Filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” are premiera vineri în cinematografele românești

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 28 Sept 2018
Cel de-al șaselea lungmetraj al regizorului Radu Jude, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019, va avea vineri premiera în cinematografele românești, distribuit de microFILM.
Timishort 2018
Foto: Afis festival

Scurtmeraje românești și internaționale, în competiția Timishort 2018

de D.S. HotNews.ro
Joi, 27 Sept 2018
Cea de-a 10-a ediție a Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, va avea loc anul acesta în perioada 3-7 octombrie, la Timișoara. Timp de 5 zile, timișorenii vor avea ocazia de a vedea peste 70 de scurtmetraje împărțite în 8 secțiuni, 4 dintre ele fiind competiționale: o competiție internațională, una națională, o competiție dedicată filmelor experimentale (Videorama) și competiția de scurtmetraje dedicată filmelor pentru copii (Timikids).
Un om la locul lui, regia Hadrian Marcu
Foto: Poster

“Un om la locul lui”, în regia lui Hadrian Marcu, va avea premiera mondială la San Sebastian

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 26 Sept 2018
“Un om la locului lui”, lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, care se desfășoară în perioada 21 - 29 septembrie. Filmul, din distribuția căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădalina Constantin și Adrian Titieni, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 noiembrie.
Regizorul Lucian Pintilie (2008)
Foto: Agerpres

Les Films de Cannes à Bucarest și Festivalul National de Teatru îl omagiază pe Lucian Pintilie

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018
Desfășurate în aceeași perioadă în acest an, festivalurile Les Films de Cannes à Bucarest (19-28 octombrie) și Festivalul Național de Teatru (19-29 octombrie) îi vor aduce un omagiu lui Lucian Pintilie – realizatorul român care a marcat cu personalitatea și viziunea sa atât teatrul cât și filmul românesc în ultimii 50 de ani.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version