FILM
Collective by Alexander Nanau
Foto: HBO

'colectiv', filmul documentar realizat de Alexander Nanau, selectat la Festivalul de Film Sundance

de D.S. HotNews.ro
10:49
După premierele de la Veneția și Toronto, unde a primit cronici pozitive și a stârnit reacții covârșitoare, colectiv va fi singurul film documentar proiectat în secțiunea Spotlight la Festivalul de Film Sundance (23 ianuarie - 2 februarie 2020). Produs de Alexander Nanau Production în coproducție cu HBO Europe și Samsa Film, colectiv este un documentar observațional despre evenimentele primului an de la tragedia din clubul Colectiv. Filmul urmărește povestea anului 2016 și se concentrează pe relația dintre autorități și jurnaliști în încercarea de a afla adevărul.
Tânărul Ahmed, filmul fraților Dardenne
Foto: Afis

Tânărul Ahmed, filmul fraților Dardenne, câștigători ai premiului pentru regie la Cannes 2019, ajunge pe marile ecrane din România

de D.S. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019
Tânărul Ahmed / Le jeune Ahmed, filmul care a adus fraților Luc și Jean-Pierre Dardenne Premiul pentru regie la Cannes 2019, rulează pe marile ecrane din România din 13 decembrie, distribuit de Independența Film.
Favoriți ai publicului festivalier, cineaștii belgieni Jean-Pierre şi Luc Dardenne, care au câștigat de-a lungul timpului de două ori trofeul Palme d’Or la Cannes, explorează în ultimul lor film radicalizarea unui pre-adolescent belgian musulman.
Inmanare Ordinul Credincios catre Dumitru Budrala
Foto: Astra Film

webPR: Dumitru Budrala, decorat de Președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, una dintre cele mai importante distincții acordate de statul român

de Smile Media
Miercuri, 4 Dec 2019
Ceremonia a avut loc vineri, 29 noiembrie 2019, la Palatul Cotroceni, și a făcut parte din seria de manifestări ocazionate de Ziua Națională a României.
Frozen
Foto: Flickr

Premiera filmului „Frozen 2” aduce după ea un nou record de încasări pentru Disney

de Gabriela Florea HotNews.ro
Duminică, 24 Nov 2019
Disney a avut anul acesta cinci filme care au reușit să încaseze sume mai mari de un miliard de dolari. După acest weekend, se pare că a doua parte a filmului de animație „Frozen” este pe cale să devină al șaselea succes de box-office de anul acesta al companiei, potrivit CNN.
Festivalul Filmului Palestinian 2019
Foto: Afis
21-24 noiembrie

A doua ediție a Festivalului Filmului Palestinian la Cinema Muzeul Țăranului

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Nov 2019
Ediția de anul acesta a Festivalului Filmului Palestinian, se va desfășura timp de patru zile, în care vor fi programate 7 filme de lungmetraj (ficțiune, documentar și animație) și 4 scurtmetraje, selecție realizată de criticul de film Ionuț Mareș. A doua ediție a Festivalului Filmului Palestinian va avea loc în București, în perioada 21-24 noiembrie 2019, la Cinema Muzeul Țăranului.
Ivana cea Groaznica: credit photo microFILM1-1
Foto:

„Ivana cea Groaznică” a câștigat marele premiu la Zagreb Film Festival

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Nov 2019
Producția româno-sârbă „Ivana cea Groaznică”, regizată de Ivana Mladenović, a câștigat, sâmbătă seară, trofeul Golden Pram pentru cel mai bun lungmetraj, în valoare de 4.000 de euro, la cea de-a 17-a ediție a Zagreb Film Festival. Filmul este o poveste neconvenţională despre oameni şi locuri, despre apartenenţă şi dor, spusă cu umor şi tandreţe. Pelicula va putea fi vizionata în cinematografele din România din 13 martie 2020.

filmul Cardinalul
Foto: Pagina de Facebook, Cardinalul

De ce a fost persecutată Biserica Greco-Catolică de către comuniști? Filmul ”Cardinalul” și explicațiile unui istoric

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019
Filmul „Cardinalul”, despre Iuliu Hossu și ceilalți episcopi beatificați recent de Papa Francisc, este un film-portret care te ajută să înțelegi și aversiunea comuniștilor față de Biserica Greco-Catolică. După ce am văzut filmul am cerut și opinia unui istoric specializat în acest subiect.
GreenTechFest 2019
Foto: Poster

​A început cea de-a treia ediţie a GreenTech Film Festival

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 12 Nov 2019
A început cea de-a treia ediţie a GreenTech Film Festival, platforma de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii. Evenimentele incluse în programul celei de-a treia ediţii de la Bucureşti se desfăşoară în perioada 11-17 noiembrie, în locaţiile ParkLake Shopping Center (zona Main Square şi Cinema), ARCUB (Sala Mare) şi Seneca Anticafe.
Tut: destinul unui faraon
Foto: Poster

Serialul "Tut: destinul unui faraon", din 9 noiembrie la TVR 1

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 6 Nov 2019
Ambiţioasa serie-eveniment care dezvăluie istoria unuia dintre cei mai cunoscuţi faraoni egipteni - Tutankamon - începe din 9 noiembrie la TVR 1. Actorii Avan Jogia şi Ben Kingsley detin rolurile principale. Cele şase episoade vor putea fi vizionate sâmbăta, de la ora 22.00, anunta TVR.
KINOdiseea 2019
Foto: Afis festival

Filme cu tematici sociale si politice, in sectiunea YOUTH, adresata tinerilor, la KINOdiseea, editia XI

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 1 Nov 2019
Editia din acest an a Festivalului international de film KINOdiseea programeaza in sectiunea de lungmetraje pentru adolescenti si cinefili – KINOdiseea YOUTH, proiectia in premiera nationala 4 filme de lungmetraj si un calup de scurtmetraje, dedicate tinerilor de peste 15 ani, anunta organizatorii. KINOdiseea, editia a XI-a, va avea loc la Bucuresti, intre 8 si 13 noiembrie, la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Teatrul Apollo 111, Happy Cinema si Muzeul Antipa - Sala Multimedia. Proiectiile din competitia KINOdiseea YOUTH vor avea loc la Teatrul Apollo 111, intre 9 si 12 noiembrie.
Happy Cinema la Bistrita
Foto: Happy Cinema

webPR: Pe 14 Noiembrie are loc Marea Deschidere Happy Cinema din Bistrița Retail Park

de Smile Media
Joi, 31 Oct 2019
Din 14 Noiembrie Happy Cinema îi așteaptă pe bistrițeni cu cele mai noi filme și cele mai bune oferte în 3 săli ultramoderne cu o capacitate de 364 de locuri. Happy Cinema din Bistrița Retail Park este primul cinematograf din România amplasat într-un strip mall și primul cinematograf din țară complet echipat cu proiectoare laser.
Gala Les Films de Cannes à Bucarest: foto Cristian Codrescu
Foto:

​Premiile ediției a 10-a Les Films de Cannes à Bucarest

de D.S. HotNews.ro
Luni, 28 Oct 2019
Timp de 10 zile, Les Films de Cannes à Bucarest a adus pe marile ecrane, la Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Instituto Cervantes și Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, filme premiate la Cannes, avanpremiere românești, retrospective de autor, Focus Spania și proiecții speciale. Duminica seara a avut loc gala de închidere a ediției bucureștene a festivalului și au fost anunțate pe scenă premiile ediției cu numărul 10.
Martin Horyna - Selectioner si critic de film
Foto: Hotnews
Astra Film Festival

​VIDEO INTERVIU: Martin Horyna, selecționer și critic de film: "Producătorii de filme documentare reacționează mai repede și văd mai multe detalii decât oamenii obișnuiți."

de Smile Media
Vineri, 25 Oct 2019
Martin Horyna este un selecționer și critic de film care a trecut de la studii în domeniul fizicii teoretice la o carieră strâns legată de cinema. Din 2011 colaborează cu unul dintre cele mai longevive festivaluri de film din lume, cel de la Karlovy Vary, Cehia. Într-un interviu acordat HotNews.ro, Martin vorbește despre eforturile pe care le depun producătorii de film sau despre cum unghiul potrivit poate face o scenă memorabilă. De asemenea, el povestește despre cum filmele erau la început o tehnologie și nu o arta, ca în prezent.
Imagine din filmul „Între chin și amin”
Foto: Screenshot via Youtube

Primul film românesc despre Experimentul Pitești. „Între chin și amin” - o poveste despre credință și cruzime

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Vineri, 25 Oct 2019
La 70 de ani de la debutul „Experimentului Pitești”, unul dintre cele mai odioase programe de reeducare din blocul comunist, a apărut și primul film românesc pe această temă. „Între chin și amin” ar trebui probabil difuzat la orele de istorie din clasa a 12-a.
Bacurau si Les Miserables
Foto: Afis

Filme de aur și invitați speciali pe final de Les Films de Cannes a Bucarest

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 25 Oct 2019
Al doilea weekend din Les Films de Cannes à Bucarest programează zile pline de ateliere și proiecții, printre care nu mai puțin de 10 filme câștigătoare de mari premii în festivaluri - deopotrivă premiere ale unor filme care pot fi văzute doar în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, dar și reluări ale celor mai apreciate filme proiectate deja. La cererea publicului va avea loc o proiecție suplimentară cu The Ligthhouse, film avându-i în distribuție pe Robert Pattison și Willem Defoe. Sâmbătă este și Ziua de Aur, în care pot fi vazute la Cinema Elvire Popesco, trei filme câștigătoarele Palme d’Or, Ours d’Or si Camera d’Or din acest an.
Andrei Ujică
Foto: Hotnews
Astra Film Festival

​VIDEO INTERVIU: Andrei Ujică, regizor: "Când am intrat în România după 10 ani, șocul a fost destul de mare. Țara arăta într-adevar sinistru."

de Smile Media
Miercuri, 23 Oct 2019
Andrei Ujică, regizor cunoscut pentru trilogia dedicată perioadei post-comuniste, încheiată cu documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu", povestește într-un interviu acordat HotNews.ro despre plecarea sa în Germania în 1981 și despre cum arăta România prin ochii lui la 10 ani după, când s-a reîntos acasă. Ujică a vorbit și despre importanța imaginilor de arhivă în realizarea portretelor unor personaje istorice în filmele documentare.
Gala de decernare a premiilor AFF 2019
Foto: Astra Film

webPR: Premiile Astra Film Festival 2019 - ”Teach”, cel mai bun documentar românesc, dezvoltat la Sibiu

de Smile Media
Luni, 21 Oct 2019
Premiile Astra Film Festival 2019 pleacă în Franța, Belgia, Israel, Estonia și România! Câștigătorii celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu au fost anunțați sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor, care a avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu. Juriile celor 4 competiții au avut de ales dintr-o selecție finală de 46 de filme.
Mirela Nagâț
Foto: Hotnews
Astra Film Festival

​VIDEO INTERVIU: Mirela Nagâț, jurnalist cultural: ”Există un soi de antipatie față de zona culturală din partea managerilor de televiziuni”

de Smile Media
Duminică, 20 Oct 2019
Mirela Nagâț, jurnalist cultural și realizator al emisiunii Cooltura, povestește într-un interviu pentru HotNews.ro despre ce înseamnă cultura în zilele noastre, de ce nu există mai multe pastile culturale și de unde pornește pofta pentru cultură în viața fiecăruia.
Peter Dale - Profesor în cadrul NFTS Londra
Foto: HotNews
Astra Film Festival

VIDEO INTERVIU: Peter Dale, profesor în cadrul NFTS Londra: "În Marea Britanie s-a vorbit despre al Doilea Război Mondial chiar și la 50 de ani după război. Așa că e normal ca încă să se vorbeasca și aici despre comunism."

de Smile Media
Vineri, 18 Oct 2019
Peter Dale conduce Departamentul Documentar al Şcolii Naţionale de Film şi Televiziune (NFTS) din Londra și direcţia de documentare a Channel 4. Într-un interviu acordat HotNews.ro, el vorbește despre ce face un film documentar să fie bun, despre viziunea regizorului și despre experiența sa la Astra Film Festival.
Les Films de Cannes à Bucarest
Foto: Afis festival

Începe Les Films de Cannes à Bucarest. Vineri 18 octombrie debutează şi ediţiile din Iaşi, Cluj, Timişoara

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019
Les Films de Cannes à Bucarest porneşte astăzi la drum cu un eveniment special din secţiunea România. 30 de ani mai târziu. La Cinemateca Union, de la ora 18:30, vor fi proiectate scurtmetrajul De Crăciun ne-am luat raţia de libertate de Cornel Mihalache și Cătălina Fernoagă şi lungmetrajul Videograme dintr-o revolutie de Andrei Ujică şi Harun Farocki.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by