FILM
Premiile Gopo: foto Vlad Catana
Foto: Poster

​“Moromeții 2”, marele câștigător la Premiile Gopo 2019. Lista câștigătorilor

de D.S. HotNews.ro
7:47
Marți, 19 martie, la Teatrul Național din București, a avut loc cea de-a 13-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment al cinematografiei românești. Peste 1.000 de invitați au participat la evenimentul care celebrează succesele din cinematografia română. “Moromeții 2”, filmul cu cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2019, și-a adjudecat nouă trofee.
Premiile GOPO 2019
Foto: Poster

​Gala Premiilor Gopo 2019, marti 19 martie, la TNB

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Mar 2019
Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, va avea loc marți, 19 martie, la Teatrul Național București „Ion Luca Caragiale”. 19 lungmetraje românești lansate în cinematografe în 2018 au fost luate în considerare de juriul din acest an pentru desemnarea nominalizărilor la cea de-a 13-a ediție a Galei Premiilor Gopo. Filmele cu cele mai multe nominalizări sunt: “Moromeții 2” (14), “Charleston” (13), “Dragoste 1. Câine” (11) , “Pororoca” (10), “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (6).
Disney Junior in Cinema City
Foto: Afis
Premiera la Cinema City:

Eroii DISNEY Junior vin pe Marele Ecran

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Mar 2019
Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Kion și Vampirina, dar și Bingo și Rolly le dau întâlnire copiilor la Cinema City, într-o proiecție specială de episoade în premieră din cele mai îndrăgite seriale ce rulează pe canalul Disney Junior. Astfel, copiii își vor vedea eroii preferați din serialele „Mickey și piloții de curse”, „Garda felină” și „Vampirina”, în episoade noi, într-o experiență cinematografică interactivă și incitantă.
Documentarul Transilvania. Burguri medievale
Foto: ICR

Filmul documentar Transilvania - burguri medievale, prezentat, în premieră, la Institutul Cultural Român

de D.S. HotNews.ro
Luni, 18 Mar 2019
Proiecția, în premieră, a filmului documentar Transilvania - Burguri Medievale, realizat de artistul fotograf Florin Andreescu, va avea loc miercuri, 20 martie 2019, ora 18:30, în Sala Mare a Institutului Cultural Român. Documentarul propune o incursiune inedită în nouă orașe medievale din Transilvania - Brașov, Sighișoara, Mediaș, Cluj-Napoca, Bistrița, Alba Iulia, Orăștie, Sebeș și Sibiu.
Theo Nissim, photo credit Matei Buta
Foto:

Înscrieri pentru Bursa „Alex. Leo Șerban”, acordată de Conceptual Lab în cadrul TIFF

de D.S. HotNews.ro
Luni, 18 Mar 2019
Au mai rămas zece zile pentru înscrierile la Bursa „Alex. Leo Șerban”, acordată de Conceptual Lab, platformă care oferă și premiul pentru interpretare în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Câștigătorul va fi premiat în cadrul celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 mai - 9 iunie 2019).

Concurs de scenarii : Scrie un scenariu pentru Sebastian Stan

de D.S. HotNews.ro
Luni, 18 Mar 2019
Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: Scrie un scenariu pentru / WRITE A SCREENPLAY FOR.
Micuta vrajitoare
Foto: kinodiseea.ro

KINOdiseea ALTFEL în aprilie, la Bucureşti

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Mar 2019
KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 4 și 7 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. Publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia aniversară din noiembrie, 2018.
Bucharest Fashion Film Festival 2019
Foto: Afis festival

"McQueen", documentarul despre revoluționarul designer Alexander McQueen, în selecția Bucharest Fashion Film Festival 2019

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Mar 2019
Documentarul McQueen, un portret fascinant al vizionarului designer britanic, și cineconcertul The Inferno Unseen, care îmbină spectaculos muzica electronică cu imagini până acum nevăzute din arhiva celebrului film neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, Inferno (1964), sunt primele titluri anunţate în selecţia Bucharest Fashion Film Festival, ce va avea loc între 11 și 14 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada și Fix | Botanical Bar.
OWR12
Foto: One World Romania
Articol webPR

30 de ani. Cum am construit democrația după 1989 - OWR12

de webPR.ro
Marţi, 12 Mar 2019
Între 15 și 24 martie are loc cea de-a 12-a ediție a Festivalului One World Romania, în șase locații din centrul Bucureștiului. Tema principală a ediției o reprezintă cei 30 de ani trecuți de la Revoluția din 1989. Începând chiar cu ziua deschiderii festivalului, vineri, 15 martie, vă invităm să participați la trei evenimente speciale legate de tema principală a OWR12 în mai multe spații din Palatul Universul. De la orele 17 și 22, la Linotip, vor avea loc primele două reprezentații ale noului performance realizat de Nicoleta Lefter, "AN TAN TINA". Pornind de la cartea Anei Blandiana, "Fals tratat de manipulare", spectacolul este o încercare de raportare la vremurile ciudate politic pe care le trăim în momentul acesta în România și reprezintă o paralelă între tipul de manipulare folosit în comunism și tipul de manipulare folosit astăzi.
C. Dinulescu si Ion Nica
Foto: Premiile Gopo

Actorul Constantin Dinulescu și maestrul de lumini Ion Nica, omagiați la Gala Premiilor Gopo 2019

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 12 Mar 2019
În cadrul celei de-a 13-a ediții a Galei Premiilor Gopo, actorul Constantin Dinulescu va fi omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate, iar maestrul de lumini Ion Nica cu Premiul Special. Evenimentul va avea loc marți, 19 martie, de la ora 20.00, la Teatrul Național din București și va fi transmis în direct pe Film Now, începând cu ora 19.00, online pe premiilegopo.ro și înregistrat pe Digi 24, în 20 martie, ora 24.00.
Cap si Pajura
Foto: Poster

„Cap și Pajură”, de Nicolae Constantin Tănase, are premiera mondială la Prague IFF

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 12 Mar 2019
Lungmetrajul „Cap și Pajură”, de Nicolae Constantin Tănase, va avea premiera mondială pe 27 martie, la Prague International Film Festival - Febio Fest, și va fi lansat în cinematografele românești pe 10 mai, distribuit de Domestic Film. Cea de-a 26-a ediție a Febio Fest va avea loc între 21 și 29 martie, iar filmul „Cap și Pajură” va fi proiectat în zilele de 27, 28 și 29 martie.
Stirea decesului lui Gabriel Garcia Marquez, intr-un ziar din Columbia
Foto: Agerpres/Xinhua

Netflix va adapta "Un veac de singurătate" al lui Gabriel Garcia Marquez

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 6 Mar 2019
Platforma video online Netflix a anunțat miercuri că va adapta pentru un serial televizat celebrul roman al lui Gabriel Garcia Marquez, "Un veac de singurătate", după ce a cumpărat drepturile de autor de la familia scriitorului columbian, scrie AFP.
DaKINO 28
Foto: Afis festival

Festivalul International de Film DaKINO 2019, între 7 si 10 martie, la Cinema Muzeul Țăranului

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 5 Mar 2019
Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO are loc în perioada 7-10 martie la Cinema Muzeul Țăranului, fiind organizată de Asociația FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și DACIN-SARA. Gala de Deschidere va avea loc joi, 7 martie, ora 19.30, Cinema Muzeul Țăranului cu proiectia filmului Boy Erased în regia lui Joel Edgerton.
Dakino 2019
Foto: Afis festival

Filmul Boy Erased deschide Festivalul Internațional de Film DaKINO, joi, 7 martie, la Cinema Muzeul Țăranului

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 1 Mar 2019
BOY ERASED, în regia lui Joel Edgerton, cu Nicole Kidman, Lucas Hedges, Russell Crowe în rolurile principale, va fi prezentat în premieră în România în deschiderea celei de-a 28-a ediții a Festivalului Internațional de Film DaKINO, joi, 7 martie, ora 19.30, la Cinema Muzeul Țăranului.
The Sisters Brothers
Foto: filmedefestival.ro

Western-ul The Sisters Brothers - în premieră la American Independent Film Festival (12-18 aprilie)

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 27 Feb 2019
Cea de-a treia ediție a American Independent Film Festival va avea loc între 12 și 18 aprilie la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului. Festivalul prezintă în premieră în România western-ul The Sisters Brothers, cel mai nou film al lui Jacques Audiard, filmat aproape integral în România și premiat la Veneția 2018 cu Leul de Argint pentru Cea mai bună regie.
Ionut Mares, critic de film
Foto: Hotnews

VIDEO INTERVIU Cine va castiga Oscarul? Pronosticul lui Ionuț Mareș, critic de film: ”A star is born” nu este un film reușit, ”Bohemian Rhapsody” nu aduce nimic nou. Cele mai mari șanse le are ”Roma”

Vineri, 22 Feb 2019
Foarte putin timp ne desparte de decernarea premiilor Oscar - cel mai important eveniment cinematografic al anului. Într-un interviu pentru HotNews.ro, criticul de film Ionut Mareș a făcut câteva pronosticuri în legătură cu acordarea statuetelor. În opinia sa, ”Roma” are cele mai mari șanse a caștiga premiul pentru cel mai bun film. ”Favoritul meu pentru cel mai bun rol masculin este Christian Bale, iar Glenn Close merită să căștige o statuetă pentru personajul foarte interesant pe care îl joacă în ”The wife”.
DaKINO 28
Foto: Afis festival

Festivalul Internațional de Film DaKINO, aflat la cea de-a 28-a sa ediție, anunță primele titluri din program

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 22 Feb 2019
Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO, primul Festival Internațional de Film din România și de asemenea, unul dintre cele mai vechi festivaluri de scurtmetraj din Europa de Est, se va desfășura în perioada 7-10 martie la Cinema Muzeul Țăranului.
Caravana cinematografică
Foto: Poster
​Cinemacitit la Muzeul Naţional al Literaturii Române

”Caravana cinematografică” - de la nuvela lui Ioan Groșan, la filmul lui Titus Muntean

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 22 Feb 2019
Intâlniri intitulate CINEMACITIT își propun să medieze dialogul cineastului cu opera literară şi să readucă în atenţia publicului ecranizările unor texte de referinţă din literatura română. Joi, 28 februarie, de la ora 19,00, la Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) va avea loc proiectia filmului „Caravana cinematografică” regizat de Titus Muntean urmata de o discutie la care vor participa scriitorul Ioan Groşan și directorul de imagine al filmului, Vivi Drăgan Vasile.
Premiile Gopo
Foto: Poster

​“Moromeții 2”, “Charleston”, “Dragoste 1. Câine” și “Pororoca” - filmele cu cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2019

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 22 Feb 2019
“Charleston” (regia Andrei Crețulescu), “Dragoste 1. Câine” (regia Florin Șerban), “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (regia Radu Jude), “Moromeții 2” (regia Stere Gulea) și “Pororoca” (regia Constantin Popescu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film. Câstigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Premiilor Gopo, care va avea loc marți, 19 martie, la Teatrul Național din București.
Documentarul „Distanța dintre mine și mine”
Foto: Teatrul Gong Sibiu

Documentarul "Distanța dintre mine și mine", în două proiecții speciale, la Teatrul Gong Sibiu

de D.S. HotNews.ro
Joi, 21 Feb 2019
Documentarul „Distanța dintre mine și mine”, despre poeta Nina Cassian, realizat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, după o idee a Adei Solomon, va avea două proiecții speciale la Teatrul „Gong” din Sibiu, în datele de 8 și 9 martie, de la orele 19:00. Proiecția programată sâmbătă, 9 martie, va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri în prezența realizatoarelor.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version