FILM
Radu Jude
Foto: Poster

Secțiune dedicată regizorului Radu Jude în cadrul Festivalului Internațional de Film goEast din Germania

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 4 Aug 2020
Șase lungmetraje și patru scurtmetraje ale regizorului român Radu Jude vor fi proiectate la cinema-ul DFF - Deutsches Filminstitut & Filmmuseum din Frankfurt, în versiune originală cu subtitrare în limba engleză, pe parcursul întregii luni august, în cadrul secțiunii "Portretul goEast" din cadrul Festivalului Internațional de Film goEast (4-26 august), dedicată anul acesta lui Radu Jude.
PELICULA 2020
Foto: Afis festival

A 5-a ediție Película: filme online și în aer liber între 9 și 16 septembrie 2020

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 4 Aug 2020
A 5-a ediție a festivalului Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, va avea loc între 9 și 16 septembrie 2020, respectând toate normele și măsurile în vigoare pentru organizarea de evenimente. Toate filmele din selecția festivalului vor putea fi vizionate online, cu subtitrare în limba română, în perioada 9-16 septembrie 2020, iar între 9 și 13 septembrie, în fiecare seară, la Cinema Elvire Popesco en plein air, vor rula 5 dintre cele mai importante filme ibero-americane ale ultimilor ani.
BIDFF20 (de artista Ioana Trușcă)
Foto: Afis festival
Bucharest International Dance Film Festival la a șasea ediție: 3-6 septembrie 2020

BIDFF#6: EMA, in regia Pablo Larrain, in deschiderea festivalului

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 4 Aug 2020
Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, se pregătește de o nouă ediție, care va avea loc în perioada 3 - 6 septembrie, la București. Toate proiecțiile festivalului vor avea loc în aer liber. Cea de-a șasea ediție ediție BIDFF va cuprinde trei secțiuni competiționale dedicate scurtmetrajelor de dans (competiția internațională și competiția românească) și filmelor muzicale, alături de ateliere de film de dans, conferințe și alte surprize pentru publicul cinefil.
Cernobîl
Foto: editiadedimineata.ro

VIDEO Bafta Awards 2020: Miniseria "Chernobyl" și Glenda Jackson, printre marii câștigători

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 1 Aug 2020
Miniseria TV "Chernobyl", produsă de HBO şi Sky Atlantic, serialul "Stath Lets Flats", difuzat de Channel 4, şi comedia "The End of the F--king World", realizată de Netflix şi Channel 4, au câştigat fiecare două trofee la ediţia din acest an a galei BAFTA TV Awards, informează site-ul revistei Variety.
Documentarul LEMN
Foto: Afis

Lemn, filmul care vorbește despre tăierile ilegale de păduri și comerțul cu lemn, în premieră națională la TIFF 2020

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 28 Iul 2020
LEMN, documentarul semnat de Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst și Ebba Sinzinger despre lemnul care dispare constant din păduri și despre oamenii care trăiesc din comerțul cu lemn, va avea premiera națională în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 iulie - 9 august). LEMN vorbește despre corupție, politică și indiferența autorităților, dar și despre așa-zisele sisteme de control și felul în care aceste sisteme pot preveni situații în care interesele unor indivizi devin mai importante decât interesul comunității.
Maria Ploae, Foto Liana Rucsanda
Foto: TIFF

Actrița Maria Ploae, Premiul de Excelență la TIFF 2020

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 28 Iul 2020
Cu o carieră impresionantă, care se întinde pe mai bine de patru decenii, actrița Maria Ploae va fi celebrată la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. La gala de închidere din 8 august, organizată pentru prima dată în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, actrița va fi distinsă cu Premiul de Excelență TIFF.
Bela si Marta Karolyi
Foto: Screenshot via Youtube

Documentarul de pe HBO despre un scandal din gimnastică ce a umbrit cariera celui mai cunoscut cuplu de antrenori români

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Duminică, 26 Iul 2020
HBO a listat pentru România un documentar care ar putea servi atât o lecție de istorie, cât și una despre abuzurile făcute asupra copiilor cu girul adulților implicați. În film este și-o frază definitorie: “copiii sunt cetățeni de mâna a doua”. Pare dură, dar foarte potrivită în contextul subiectului. Dar cum au ajuns doi antrenori români să fie legați de un scandal uriaș care a avut loc în SUA?
TIFF 2020
Foto: Facebook
​INTERVIU

Cum va fi organizat TIFF 2020 în condiții de pandemie și la ce trebuie să ne așteptăm. Interviu cu Tudor Giurgiu, președintele festivalului

de Marius Ghenț HotNews.ro
Miercuri, 22 Iul 2020
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va debuta în 31 iulie și va dura până pe 9 august. Președintele festivalului a explicat într-un interviu pentru Hotnews cum se va desfășura acesta în noile condiții cauzate de pandemie și la ce trebuie să ne așteptăm.​
Festivalul Anonimul 2020
Foto: Poster

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL anunță competiția de scurtmetraje românești

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 21 Iul 2020
Nouă producții autohtone se regăsesc în competiția de scurtmetraj românesc a celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care va avea loc între 12-16 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. ANONIMUL IIFF 2020 se va desfășura în exclusivitate în aer liber, cu un număr maxim de 400 de participanți la fiecare proiecție. Accesul la proiecții este gratuit și se va face doar în baza rezervărilor electronice (bilete cu valoare 0), disponibile pe eventbook.ro, începând cu 11 august.
Micul Picnic ShortsUP, ediția a șaptea
Foto: Afis festival

Programul filmelor la Micul Picnic ShortsUP, ediția a șaptea

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Iul 2020
Sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21.30, o selecție de filme scurte surprinzătoare și multipremiate va putea fi vizionată online pe platforma de streaming TIFF Unlimited, de oriunde, în cadrul celei de-a 7-a ediții a Marelui Picnic, redenumit temporar Micul Picnic ShortsUP. De această dată, scurtmetrajele ShortsUP vor putea fi urmărite de acasă, de pe terasă, din balcon, din parc, de pe plajă, de pe un vârf de munte ... de oriunde.
Documentarul 'Totul nu va fi bine'
Foto: Hi Film Productions

Documentarul "Totul nu va fi bine" va avea premiera mondială la TIFF

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Iul 2020
Documentarul de debut "Totul nu va fi bine", în regia lui Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, în secțiunea "Zilele Filmului Românesc". Evenimentul, ajuns la cea de-a XIX-a ediție, va avea loc anul acesta între 31 iulie - 9 august, la Cluj-Napoca.
Festivalul Ceau, Cinema!
Foto: Afis

Premiere românești, filme premiate și masterclass-uri online, la Festivalul Ceau, Cinema!

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020
Avanpremiera celui mai nou documentar al regizorului Florin Iepan, „Păr” (2020), proiecții cu cel mai premiat film francez al ultimului an, „Mizerabilii” (2019), și cu cel mai cunoscut film maghiar interzis în timpul comunismului, „Martorul” (1969), precum și masterclass-uri online cu trei cineaști români fac parte din programul ediției limitate din acest an a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timișoara. Festivalul va avea loc între 16 şi 19 iulie, într-o ediţie limitată, exclusiv în aer liber, la Grădina de Vară „Capitol”, în fostul cinematograf „Arta” și în curtea Institutului Francez, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie și de distanțare impuse de autorităţi.
"La grande bellezza" de Paolo Sorrentino
Foto: European Film Academy / Gianni Fiorito

Sorrentino revine pe marele ecran cu ”Mâna lui Dumnezeu” / Maradona și moartea părinților

de I.B. HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020
Realizatorul italian Paolo Sorrentino și-a anunțat întoarcerea pe marele ecran cu „A fost mâna lui Dumnezeu”, un film care povestește moartea tragică a părinților săi la Napoli, în timp ce el s-a salvat mergând să-l vadă pe Maradona să joace, potrivit AFP.
Scenă din seria Killing Eve, filmată în Romania
Foto: APF (Alianța Producătorilor de Film)

De ce nu se mai fac filme mari în România precum Cold Mountain sau Killing Eve. Incursiune într-o industrie care ne-ar putea aduce sute de milioane de euro pe an

Joi, 2 Iul 2020

Producții de film și televiziune care ar fi putut aduce în România aproape 300 de milioane de dolari, în 2020, sunt pe cale să plece ori au ales deja alte țări din regiune pentru că o schemă de stimulente financiare destinată producătorilor străini de filme și seriale TV este blocată la un departament de la Ministerul Economiei.

La Gomera, credit photo Vlad Cioplea
Foto: Hotnews

Gala Gopo: "La Gomera", de Corneliu Porumboiu - marele câştigător / Lista premiilor

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 30 Iun 2020
Filmul "La Gomera", de Corneliu Porumboiu, a fost marele câştigător al Galei Gopo de luni seara, cu nouă trofee, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu, potrivit Agerpres.
La Belle Époque
Foto: Independenta Film

Filme noi de la Independența Film, la TIFF și pe Vimeo

de D.S. HotNews.ro
Luni, 29 Iun 2020
Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.
Serialul „O parte din adevar” HBO
Foto: Hotnews

Serialul „O Parte din Adevăr” de pe HBO – o doză de umanitate în vârf de epidemie

de Dragoș Costache HotNews.ro
Duminică, 28 Iun 2020
Ancorată de un rol magistral și realizată cu dedicație și dragoste pentru materialul sursă, miniseria „O parte din adevăr” de pe HBO ne oferă o poveste tristă dar înduioșătoare despre familie și apropierea dintre oameni, perfectă pentru aceste vremuri de distanțare socială.
Cannes
Foto: pixabay.com

Piața Filmului de la Cannes: forumul filmului european va avea loc online în acest an

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 24 Iun 2020
Ediția din 2020 a Pieței filmului de la Cannes și-a mutat activitățile online și se desfășoară în perioada 22-26 iunie. În plus, la 22 iunie, Comisia a organizat un Forum al filmului european (FFE) în cadrul acestei ediții online a Pieței filmului, pentru a dezbate situația actuală a industriei audiovizuale și modul de abordare a provocărilor generate de pandemia de coronavirus.
The price of paradise film still
Foto: Pelicam

[P] Filmul "The Price of Paradise" va deschide ediția online Pelicam 2020

de Smile Media
Marţi, 23 Iun 2020
Doi frați miliardari vor să cumpere "paradisul" - insula Sark din Canalul Mânecii-, ceea ce declanșează o luptă în mica comunitate. Un conflict global prezentat într-un cadru idilic de documentarul "The Price of Paradise", filmul care va deschide cea de-a 9-a ediție Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, desfășurată online între 10 și 19 iulie. Filmul va fi proiectat online vineri, 10 iulie, de la ora 21:00.
Emmanuelle
Foto: Captura

Celebrul film erotic "Emmanuelle", disponibil de la 1 iulie pe Netflix

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Iun 2020
"Emmanuelle" - celebrul film erotic al anilor 1970 - va fi disponibil online, de săptămâna viitoare, pe Netflix.

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by