OPINIA SPECIALISTILOR TUCA ZBARCEA & ASOCIATII
Instanta de judecata
Foto: pixabay.com
Dosare Juridice

CJUE: Confiscarea sumelor nedeclarate la frontiera României este contrară dreptului UE

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații a obținut în fața Tribunalului Ilfov sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în vederea pronunțării unei hotărâri preliminare legate de interpretarea art. 9 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 1889/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 26 octombrie 2005 privind controlul numerarului la intrarea sau ieșirea din Comunitate.
Alexandru Cristea
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Brexit

Brexit, din nou la orizont

de Alexandru Cristea Tuca Zbarcea & Asociatii
Săptămâna trecută, Partidul Conservator a câștigat alegerile generale din Regatul Unit al Marii Britanii. În urma acestui rezultat electoral, Brexit-ul a primit un suport important iar angajamentele luate în campania electorală anticipează un parcurs rapid către separarea de blocul comunitar.
Gabriel Zbarcea, Liviu Giugiumica
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR: Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica, unul dintre cei mai titrați bancheri de investiții din România

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații a anunțat astăzi un parteneriat exclusiv cu Trident Capital Investments, o companie specializată de investment banking și corporate finance, cu scopul de a oferi servicii integrate de consultanță juridică/fiscală și intermediere financiară pentru clienții care derulează diferite proiecte de investiții.
Anca Jurcovan
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Legea Concurenței

Nevoia de intervenție agilă în investigațiile de concurență

de Anca Jurcovan Tuca Zbarcea & Asociatii
În ecosistemele economice actuale, în care concurența este tot mai intensă, tehnologia influențează modelele de business iar schimbarea pare a fi singura constantă, intervenția agilă din partea autorităților de concurență pentru a regla mecanismul concurenței potențial distorsionat de practici unilaterale sau colective ale companiilor în piață poate face diferența. Anul 2019 a oferit exemple interesante de intervenție agilă din partea autorităților europene de concurență, care reflectă preocuparea, tot mai prezentă, de a aduce în piață remedii eficiente, în timp real.
Ruxandra Frangeti
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Autorizația de securitate la incendiu

Autorizația de securitate la incendiu - între mit și realitate (partea a II-a)

de Ruxandra Frangeti Tuca Zbarcea & Asociatii
Legislație complexă, practică neunitară și controale aspre - acestea sunt ingredientele perfecte ale stării generale de confuzie din jurul procedurii de obținere a autorizației de securitate la incendiu. Prin seria de materiale pe acest subiect, ne-am propus să demontăm împreună câteva mituri apărute în practică, dar și să evidențiem liniile directoare pentru interpretarea corectă a legislației privind apărarea împotriva incendiilor.
Sorin Vlădescu și Marius Bârlădeanu, Țuca Zbârcea & Asociații
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR Global Technical Group a finalizat tranzacția cu Abris Capital Partners

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Global Technical Group, liderul pe piaţa din România în dezvoltarea de software şi furnizarea de soluţii tehnologice pentru eficientizarea clădirilor şi a infrastructurilor de securitate, a finalizat vânzarea pachetului majoritar de acțiuni către Abris Capital Partners.
Ana Popa
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Legea concurenței

Încheierea de acorduri care vizează denaturarea concurenței - caz de excludere insuficient aprofundat de către autoritățile contractante

de Ana Popa Tuca Zbarcea & Asociatii
Unul dintre cazurile facultative de excludere, nou introduse atât în legislația internă, cât și în cea unională, respectiv cel privind încheierea de acorduri care vizează denaturarea concurenței ridică serioase probleme în practică, fiind de cele mai multe ori trecut cu vederea, atât de către autoritățile contractante, cât și de către organismele învestite cu soluționarea contestațiilor în procedurile de achiziție publică. Cazul de excludere în discuție este reglementat în legislația internă, la art. 167 alin. (1) lit. d) raportat la alin. (5) și (6) al aceluiași text legal din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, care transpune textul art. 57 alin. (4) lit. d) din Directiva 2014/24.
Ruxandra Frangeti
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - ​Autorizația de securitate la incendiu

Autorizația de securitate la incendiu - între mit și realitate (partea I)

de Ruxandra Frangeti Tuca Zbarcea & Asociatii
Legislație complexă, practică neunitară și controale aspre - acestea sunt ingredientele perfecte ale stării generale de confuzie din jurul procedurii de obținere a autorizației de securitate la incendiu. Prin seria de materiale pe acest subiect, ne-am propus să demontăm împreună câteva mituri apărute în practică, dar și să evidențiem liniile directoare pentru interpretarea corectă a legislației privind apărarea împotriva incendiilor.
Alexandru Cristea
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii Tax
Dosare Judice - Fiscalitate

Plan de acțiuni pentru contribuabilii interesați să beneficieze de amnistia fiscală

de Alexandru Cristea Tuca Zbarcea & Asociatii Tax
Ordonanța nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale ("OG 6/2019"), în fapt mult discutata "amnistie fiscală", pune la dispoziția contribuabililor cu restanțe către stat la sfârșitul anului 2018 anumite înlesniri în ceea ce privește plata acestor datorii. Opinii cu privire la oportunitatea acestei măsuri, scop, posibile efecte, precum și modul de legiferare au fost dezbătute în spațiul public de la intrarea în vigoare poate mai mult decât au fost analizate înainte de acest moment, însă un lucru este clar: categoriile de datornici vizate au șansa să își reducă și după caz, să își eșaloneze la plată sumele datorate statului.
Tax + Legal Conference & Workshops: Impactul schimbărilor legislative și fiscale în business ed.I
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR Tax + Legal Conference & Workshops: Impactul schimbărilor legislative și fiscale în business ed.I

de Tuca Zbarcea & Asociatii Tax
Societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații și divizia de fiscalitate - Țuca Zbârcea & Asociații Tax, cu sprijinul Ziarul Financiar, organizează un amplu eveniment dedicat impactului modificărilor din domeniul fiscal și legislativ asupra mediului de afaceri. Conferința beneficiază, pe lângă prezența avocaților și consultanților fiscali din societățile sus-menționate, de participarea doamnei Mirela Călugăreanu, Președinte ANAF, domnului Ionuț Dumitru, Economist-șef al Raiffeisen Bank. În premieră în România, doamna Maricla Pennesi, coordonatoarea practicii fiscale a Andersen în Europa și totodată a departamentului de servicii fiscale din cadrul Andersen Tax & Legal (Italia), va fi prezentă la București.
Catalina Mihailescu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Fiscalitate

Noi modificări legislative așteptate în materia procedurilor de pre-insolvență și de insolvență

de Catalina Mihailescu Tuca Zbarcea & Asociatii
La nici un an de la ultimele modificări aduse legislației aplicabile procedurilor de pre-insolvență și de insolvență, noi modificări sunt așteptate în această materie. Acestea sunt determinate de intrarea în vigoare, în iulie 2019, a Directivei (UE) 2019/1023 privind cadrele de restructurare preventivă, remiterea de datorie și decăderile, precum și măsurile de sporire a eficienței procedurilor de restructurare, de insolvență și de remitere de datorie.
Alexandru Dan, Tuca Zbarcea & Asociatii
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Spălare de bani

Noutățile aduse în materia prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului

de Alexandru Dan Tuca Zbarcea & Asociatii
Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 589 din data de 18 iulie 2019 și a intrat în vigoare la data de 21 iulie 2019, cu excepția cazurilor în care se prevede altfel ("Legea nr. 129/2019"). Acest act normativ urmărește transpunerea în legislația națională a celei de-a 4-a Directive a Parlamentului European și a Consiliului privind combaterea spălării banilor și abrogă Legea nr. 656/2002 privind prevenirea și combaterea spălării banilor ("Legea nr. 656/2002").
Florentina Petrișor, Ciprian Timofte
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - GDPR

Obligația legală de a prelucra date cu caracter personal sau unde-i lege… trebuie să evaluezi

de Ciprian Timofte, Florentina Petrișor Tuca Zbarcea & Asociatii
Potrivit art. 6 alin. 1 lit. c) din GDPR, organizațiile pot prelucra date cu caracter personal dacă respectiva prelucrare este necesară pentru conformarea cu o obligație legală ce revine operatorului. Prin urmare, organizațiile vor putea spune: „Da, prelucrăm date cu caracter personal tocmai fiindcă legea ne obligă”.
Sorin Vladescu, Marius Barladeanu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR: Țuca Zbârcea & Asociații a asistat Global Technical Group în tranzacția cu Abris Capital Partners

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Global Technical Group, liderul pe piaţa din România în dezvoltare de software şi furnizare de soluţii tehnologice pentru eficientizarea clădirilor şi a infrastructurilor de securitate, a vândut pachetul majoritar de acțiuni către Abris Capital Partners. Țuca Zbârcea & Asociații a acordat servicii de asistență juridică Global Technical Group, în contextul unei tranzacții prin care grupul de companii fondat de Fadi Rida și Mihai Stănescu a încheiat cu succes procesul de atragere a unui fond de investiții cu capital privat, susținut de investitori internaționali de renume, prin transferul pachetului majoritar de acțiuni către Abris Capital Partners.
Dan Cristea, Tuca Zbarcea & Asociatii
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR Țuca Zbârcea & Asociații obține retractarea unei hotărâri definitive în materia achizițiilor publice pentru încălcarea principiului preeminenței dreptului Uniunii Europene

de Dan Cristea Tuca Zbarcea & Asociatii
Avocații Țuca Zbârcea & Asociații au obținut, la Curtea de Apel București, revizuirea unei hotărâri definitive pronunțate în materia achizițiilor publice în temeiul încălcării principiului priorității dreptului Uniunii Europene, cale de atac specială prevăzută de art. 21 alin. (1) al Legii nr. 554/2004.
Gabriel Zbarcea - IFLR Europe Awards
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR Țuca Zbârcea & Asociații, desemnată „Firma cea mai inovatoare din România” în cadrul IFLR Europe Awards

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Publicația britanică International Financial Law Review – IFLR a anunțat ieri seară, la Londra, câștigătorii premiilor anuale „IFLR Europe Awards”. Evenimentul reunește cele mai importante și mai active firme de avocatură din Europa cu expertiză în domeniile financiar-bancar, piețe de capital și fuziuni și achiziții.
Mark Vorsatz, Alexandru Cristea, Gabriel Zbarcea
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR Andersen Global încheie un acord de colaborare cu o firmă din România

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Andersen Global a anunțat astăzi încheierea unui acord de colaborare cu SCP Țuca Zbârcea & Asociații, firmă de avocatură cu birouri în București și Cluj-Napoca, precum și cu divizia de consultanță fiscală a acesteia, Țuca Zbârcea & Asociații Tax. Acest acord de colaborare, primul în România, face parte din procesul de expansiune al Andersen Global în Europa de Est.
Ciprian Timofte
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - LIA

LIAnt pentru interesul legitim

de Ciprian Timofte Tuca Zbarcea & Asociatii
Organizațiile pot prelucra date cu caracter personal numai dacă identifică un temei legal valid pentru respectiva prelucrare. GDPR enumeră limitativ temeiurile care pot sta la baza prelucrărilor de date cu caracter personal. Interesul legitim este unul dintre acestea. Întrucât în "era GDPR" consimțământul și-a pierdut mult din aura de ”silver bullet”, organizațiile au devenit tot mai interesate în a utiliza interesul legitim ca temei legal pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Pe bună dreptate, de cele mai multe ori.
Ciprian Timofte
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR Țuca Zbârcea & Asociații și ELSA București demarează primul program de cursuri în domeniul GDPR dedicat studenților la drept

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații și ELSA București anunță organizarea ELSA Courses – Keep Calm and Love GDPR, primul proiect academic ce vizează inițierea studenților la drept în ceea ce privește prevederile GDPR. Termenul limită pentru înscrieri este 15 martie, ora 23:59. În cadrul programului, pot participa studenți în anii II și III din cadrul facultăților de drept.
Fiscalitate
Foto: freepik.com
Dosare Juridice - Fiscalitate ​

Evaziunea fiscală în România. Disproporționalitatea pedepsei. Lipsa remediilor.

de Manuela Gornoviceanu Tuca Zbarcea & Asociatii
În România, infracțiunea de evaziune fiscală (în modalitatea normativă cuprinsă în art. 9 din legea specială) este pedepsită numai cu închisoarea, de la 2 la 8 ani în cazul unui prejudiciu de până la 100.000 euro, de la 7 la 13 ani pentru un prejudiciu de până la 500.000 euro și de la 9 la 15 ani pentru un prejudiciu mai mare de 500.000 euro. În cazul achitării sumelor solicitate de către partea civilă în procesul penal până la primul termen de judecată, limitele de pedeapsă se reduc la jumătate.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by