<-- Dosare Juridice - Tuca Zbarcea Asociatii -->
DOSARE JURIDICE
Alexandra Smedoiu
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: implementarea tehnologiei 5G, furnizarea de servicii integrate și dezvoltarea biroului virtual, printre tendințele anului 2021 în imobiliare la nivel global

de Deloitte Romania
Piața imobiliară globală se află într-un permanent proces de adaptare la evoluțiile din economie, la cadrul de reglementare în schimbare și la mediul tehnologic aflat în plină expansiune. Implementarea tehnologiei 5G, adoptarea unui nou model de afaceri, care presupune transformarea companiilor din domeniu din furnizori de spații în furnizori de servicii, și dezvoltarea biroului virtual sunt doar câteva din predicțiile desprinse din studiul Deloitte Real Estate Predictions 2021, realizat pe baza informațiilor colectate din mai mult de zece țări din întreaga lume. Conform studiului, care prezintă un set de 13 previziuni pentru piața de profil, digitalizarea nu mai poate fi evitată, iar investitorii în domeniul imobiliar sau managerii de fonduri, active, proprietăți fie o implementează, fie riscă să fie marginalizați de piață.
Izabela Stoicescu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
​Dosare Juridice - Tranzacții imobiliare

Despre „testul număratului” pentru aplicarea TVA în cazul tranzacțiilor imobiliare desfășurate de persoane fizice

de Izabela Stoicescu Tuca Zbarcea & Asociatii
Regula potrivit căreia o persoană fizică devine persoană impozabilă în scopuri de TVA dacă efectuează mai mult de o tranzacție imobiliară pe an nu este armonizată cu legislația europeană (obligatoriu a fi respectată în domeniul TVA), așa cum rezultă din hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene („CJUE”) publicată la începutul acestui an în cazul C-655/19 LN, un caz românesc.
Monica Cojocaru, Simona Chirica
Foto: Schoenherr si Asociatii
Dosare Juridice - Energia regenerabilă

Cum văd investitorii, băncile și autoritățile al doilea val de investiții în energia regenerabilă. Concluziile evenimentului Schoenherr și Asociații SCA dedicat acestui sector

de Monica Cojocaru, Simona Chirica Schoenherr si Asociatii
Firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCA a organizat, pe data de 13 mai 2021, un eveniment online dedicat tendințelor actuale din sectorul energiei regenerabile din România, în cadrul căruia a lansat publicația renew Romania – un ghid pentru investitorii și dezvoltatorii activi în această piață.
Logo STOICA & Asociatii
Foto: STOICA & Asociatii

webPR: STOICA & Asociații - succes important în domeniul fondurilor europene

de STOICA & Asociatii
​​STOICA & Asociații obține un succes important în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a menținut soluția favorabilă pronunțată anterior de Curtea de Apel București într-un dosar având ca obiect obligația de returnare a unei finanțări europene de aproximativ 2 milioane de euro.
Marius Chelaru
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - SRL

Cesiunea, divizarea, retragerea, excluderea sau dizolvarea? Cum pot înceta neînțelegerile ireconciliabile dintre asociații unui SRL?

de Marius Chelaru STOICA & Asociatii
Societatea cu răspundere limitată (SRL) este o formă de societate care se bazează pe încrederea dintre asociați, fiind constituită intuitu personae. Prin aceasta, se aseamănă cu societățile de persoane. În același timp, asociații unui SRL răspund pentru obligațiile sociale în limita aporturilor lor. Prin aceasta, se aseamănă cu societățile de capitaluri.
Camelia Malahov, Anca Ghizdavu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Comerțul online

Comerțul online, vizat de o nouă directivă UE. Obligații de raportare suplimentare

de Camelia Malahov, Anca Ghizdavu Deloitte Romania
Comerțul online, aflat în expansiune accelerată de la declanșarea pandemiei de COVID-19, este și sub vizorul autorităților din întreaga lume, în încercarea de a determina dacă sectorul contribuie corespunzător din punct de vedere fiscal. În acest scop, la nivel european a fost adoptată o nouă directivă - DAC 7, care, printre altele, vizează platformele de comerț electronic, respectiv comercianții care vând prin intermediul acestora. Conform noii reglementări, operatorii acestor platforme vor fi obligați să raporteze informații referitoare la vânzările intermediate prin intermediul platformei către autoritățile fiscale. Directiva trebuie aplicată de toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) începând cu 1 ianuarie 2023 și, deși pare că mai este mult timp până atunci, cei vizați trebuie să se pregătească de acum, pentru că demersurile de implementare nu sunt simple.
Daniel Aragea
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Arbitrajul

Arbitrajul - posibilă soluție pentru rezolvarea disputelor din interiorul companiilor

de Daniel Aragea STOICA & Asociatii
Marea majoritatea a litigiilor arbitrale pun față în față două societăți (comerciale) și ridică probleme ce țin de executarea unui contract. Pe de altă parte, litigiile intra-societare ajung foarte rar sau deloc în fața instanțelor arbitrale din România.
Oana Zamă
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Leasing

Consumatorii în contractele de leasing - un cadru legal mai favorabil

de Oana Zamă STOICA & Asociatii
O inițiativă legislativă demarată încă anul 2019, menită să reglementeze o serie de facilități locatarilor/utilizatorilor care au calitatea de consumatori în contractele de leasing, a fost recent materializată prin publicarea Legii nr. 83/2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 51/1997 privind operațiunile de leasing și societățile de leasing.
Sebastian Guțiu, Adina Rusănescu
Foto: Schoenherr si Asociatii
​Dosare Juridice - Arbitrajul internațional

Arbitrajul internațional, pe val: număr record de dosare în ultimul an

de Sebastian Guțiu, Adina Rusănescu Schoenherr si Asociatii
Majoritatea instituțiilor arbitrale internaționale au anunțat cifre record în ceea ce privește volumul de dosare noi, înregistrate în anul 2020. Pe fondul restricțiilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19, curțile de arbitraj și-au adaptat rapid regulile și practicile pentru a asigura mutarea în online a comunicărilor legate de desfășurarea dosarelor și chiar a ședințelor arbitrale, evitând astfel întârzieri costisitoare în desfășurarea procedurilor în curs.
Camelia Malahov, Anca Preda
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Horeca

Un an de pandemie în HoReCa. Măsuri de sprijin luate în România și în alte țări europene

de Camelia Malahov, Anca Preda Deloitte Romania
Sectorul ospitalității (HoReCa), un pilon important al economiei românești, care contribuie cu aproape 5% la produsul intern brut și asigură mai bine de 4% din totalul angajaților cu contract individual de muncă, este unul din domeniile care au fost și continuă să fie puternic afectate de pandemia de COVID-19. Măsurile adoptate de stat în sprijinul acestui sector anul trecut au fost bine-venite, dar experiența altor țări arată cum ar putea fi acestea îmbunătățite.
Andrei Buga
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Legea muncii

Trilogia concedierii salariaților. Partea a III-a - Reintegrarea salariaților concediați nelegal

de Andrei Buga STOICA & Asociatii
În primele două părți ale trilogiei (I, II) am analizat procedura de concediere a salariaților și instrumentele pe care salariatul le are la îndemână pentru a contesta în justiție decizia de concediere. În acest articol vom analiza situația salariatului și a angajatorului, în cazul în care instanțele de judecată anulează decizia de concediere.
Loredana Cristea
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - CEDO

Protocolul 15 CEDO a fost ratificat de toate statele membre

de Loredana Cristea Filip & Company
Protocolul nr. 15 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale ("CEDO") a fost semnat si ratificat de toate statele membre si va intra in vigoare la data de 1 august 2021. Astfel, conform comunicatului de presa publicat pe site-ul Curtii, ca urmare a ratificarii de către Italia la 21 aprilie 2021 a Protocolului 15 CEDO, s-au întrunit condițiile pentru intrarea acestuia în vigoare.
Cristina Filip - managing partner Filip&Company
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - webPR

webPR: De Ziua Pământului, Filip & Company anunță decizia de a ajunge la nivelul NET ZERO al emisiilor de dioxid de carbon până în 2024

de Filip & Company
Filip & Company și-a anunțat astăzi intenția de a reduce emisiile de carbon până la zero până în 2024. Compania își va reduce emisiile de carbon în mai multe moduri, inclusiv prin utilizarea energiei verzi, îmbunătățirea eficienței energetice, extinderea inițiativelor de reciclare și utilizarea produselor reciclate în activitățile sale, reducerea utilizării de plastic, hârtie și alte consumabile, colaborarea cu furnizori și alți parteneri care sunt, de asemenea, dedicați reducerii emisiilor de carbon. Compania se va implica și în mai multe acțiuni menite să reducă emisiile de carbon.
Simina Mut, Andrei Ionescu
Foto: Deloitte Romania

​webPR Deloitte România încheie un parteneriat cu Legito pentru a oferi soluții de automatizare a documentelor dedicate departamentelor juridice, financiare, de resurse umane și de achiziții

de Deloitte Romania
Deloitte România și Reff & Asociații | Deloitte Legal încheie un parteneriat cu Legito, companie cu sediul în Republica Cehă care este lider în soluții de tehnologie pentru domeniul juridic, pentru a oferi soluții de automatizare a documentelor, inclusiv a contractelor, dedicate departamentelor juridice, financiare, de resurse umane și de achiziții. Platforma web dezvoltată de Legito permite redactarea, gestionarea, semnarea, stocarea și analizarea documentelor prin utilizarea tehnologiilor de ultimă oră, punând la dispoziția companiilor atât automatizarea documentelor, cât și gestionarea acestora pe durata întregului ciclu de viață.
Vlad Boeriu
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Digitalizare

Digitalizarea ANAF, esențială pentru protejarea contribuabililor și pentru reducerea presiunii pe bugetul de stat

de Vlad Boeriu Deloitte Romania
Constrângerile bugetare tot mai puternice, amplificate în ultimul an de situația creată de pandemia de COVID-19, determină autoritățile să acorde o atenție sporită relației cu contribuabilii, principala sursă de finanțare a bugetului de stat. Această atenție se manifestă atât prin acordarea de facilități menite să îi ajute să depășească provocările generate de pandemie, cât și prin simplificarea relației cu autoritatea fiscală, astfel încât să încurajeze conformarea voluntară la plata taxelor. Varianta revizuită a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) conține prevederi concrete referitoare la îmbunătățirea comunicării dintre ANAF și contribuabili, prin crearea unui „mecanism permanent de evaluare a satisfacției contribuabililor în privința serviciilor ANAF”. Acest mecanism, alături de alte măsuri care, în mare, urmează planul de digitalizare a autorității fiscale, ar trebui să aibă drept consecință creșterea nivelul de colectare a taxelor la bugetul de stat.
Logo STOICA & Asociatii
Foto: STOICA & Asociatii

​webPR STOICA & Asociații - succes important pentru un centru comercial (mall) în legătură cu înțelesul noțiunii de forță majoră în perioada stării de urgență

de STOICA & Asociatii
STOICA & Asociații obține un succes important în fața Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), într-un dosar arbitral disputat între părțile unui contract de închiriere, în care au fost analizate condițiile forței majore în contextul pandemiei de Covid-19.
Mihnea Galgoțiu–Săraru, Anca Olar
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Digitalizare

Noi pași înspre digitalizarea justiției din România în contextul pandemiei

de Mihnea Galgoțiu–Săraru, Anca Olar Deloitte Romania
Noua realitate generată de pandemia de COVID-19 a determinat o accelerare remarcabilă a procesului de digitalizare în numeroase activități sociale și economice. Însă, în timp ce școala, munca și chiar interacțiunea cu anumite autorități ale statului s-au mutat în mare parte în mediul virtual, în justiție, progresul tehnologic nu a răspuns suficient provocărilor generate de nevoia de distanțare socială, în primul rând din cauza neadaptării cadrului legal aplicabil. După o așteptare lungă, recent, a fost adoptat un proiect de lege în Parlament, care permite introducerea actului de justiție din România în era tehnologiei. Deși aceste reguli sunt aplicabile doar pe durata stării de alertă instituite în contextul pandemiei, ele reprezintă primul pas spre un sistem care ar putea fi adoptat cu titlu permanent.
Andrei Buga
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Legea muncii

Trilogia concedierii salariaților. Partea a II-a - contestarea în instanță a deciziei de concediere

de Andrei Buga STOICA & Asociatii
Dacă în prima partea a trilogiei am analizat procedura de concediere a salariaților ca urmare a desființării locurilor de muncă, în acest articol vom descrie instrumentele pe care salariatul le are la îndemână pentru a contesta în justiție decizia de concediere și care sunt condițiile și limitele acestora.
Raluca Bontas, Catalin Barbu
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Fiscalitate

Tratamentul fiscal al tranzacțiilor cu criptomonede - prevederi legate de conformare și aspecte care necesită clarificări

de Raluca Bontaș, Cătălin Barbu Deloitte Romania
Interesul pentru monedele virtuale a căpătat o amploare tot mai mare în ultimii ani. Conform unor estimări recente, realizate de o platformă de tranzacționare, numărul utilizatorilor de criptomonede a crescut cu peste 10 milioane, la nivel global, în perioada decembrie 2020 - ianuarie 2021. Și în România comunitatea utilizatorilor de criptomonede este în plină expansiune, astfel că apar tot mai des întrebări cu privire la obligațiile de declarare și de impozitare a veniturilor obținute din tranzacții cu monede virtuale. Printre cele mai frecvente sunt cele legate de modul de declarare, suma supusă taxării și momentul în care venitul devine impozabil.
Echipa Deloitte
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte România a asistat Innova Capital în preluarea PayPoint România, tranzacție care s-a finalizat în aprilie 2021

de Deloitte Romania
Deloitte România a asistat fondul de capital privat Innova Capital, cu sediul central în Polonia, în preluarea PayPoint România, liderul segmentului de operare de plăți, de la grupul britanic PayPoint, tranzacție care s-a finalizat pe 8 aprilie 2021. Acordul a fost semnat în octombrie 2020 pentru o valoare de 50 de milioane de euro și a necesitat aprobări din partea autorităților de reglementare și din domeniul competiției. De asemenea, acesta a inclus anumite condiții precedente finalizării tranzacției.
Adrian Sandru
Foto: act Botezatu Estrade Partners
​Dosare Juridice - Whistleblowing

Noua propunere de lege privind whistleblowing-ul impune noi obligații pentru companii introducând sancțiuni însemnate. Ce trebuie să aibă în vedere companiile?

de Adrian Sandru act Botezatu Estrade Partners
Consiliul European a aprobat în anul 2019 Directiva Uniunii Europene pentru protecția persoanelor care raportează anumite fapte infracționale 1, aceasta introducând un sistem de raportare pe trei niveluri: raportarea internă (în interiorul companiei), raportarea externă și divulgarea publică a informațiilor.
Ioana Gelepu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
​Dosare Juridice

Un fleac, ne-au ciuruit dreptul…

de Ioana Gelepu Tuca Zbarcea & Asociatii
Atunci în decembrie, după fatidicul 17, am încercat să scriu. Nu am reușit, pur și simplu cuvintele nu se lăsau așezate pe pagină. Șuvoaie de explicații raționale ce puteau fi puse pe hârtie într-un mod coerent îmi pulsau în cap și, totuși, degetele se blocau deasupra tastaturii. Furia și revolta produseseră acest efect: eram blocată.
Cristina Filip - managing partner Filip&Company
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - webPR​

Filip & Company prezintă noua sa identitate vizuală ​

de Filip & Company
Casa de avocatură Filip & Company lansează o nouă identitate vizuală - un nou logo, un nou website și noi elemente de brand care articulează viziunea companiei. Ziua de astăzi marchează o etapă importantă pentru comunicarea de brand a Filip & Company, una dintre cele mai mari firme de avocatură din România.
George Trantea, Adrian Cristea, Adrian-Mihai Zamfir
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - TVA

Recomandări pentru implementarea remediilor rapide în materie de TVA în 2020

de George Trantea, Adrian Cristea, Adrian-Mihai Zamfir Filip & Company
Acest articol nu are în vedere COVID sau măsurile legate de acesta. Acest articol este o pauză utilă pe care o recomandăm celor care își duc viața atenți fiind și la sănătate, dar și la alte evenimente care îi influențează.
Dan Bădin
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - ​Impozitul minim pe profit

Impozitul minim pe profit la nivel global, tot mai aproape. Ar putea SUA urgenta demersurile?

de Dan Bădin Deloitte Romania
Creșterea exponențială a datoriilor guvernamentale din ultimii ani este tot mai greu de explicat în contextul evoluțiilor economice recente. Chiar și în cei mai dificili ani, cum ar fi anul izbucnirii pandemiei de COVID-19, au existat domenii profitabile și companii care au înregistrat câștiguri care nu se regăsesc decât în mică măsură în bugetele țărilor din care au fost obținute.
Andrei Buga
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Legea muncii

Trilogia concedierii salariaților. Partea I - decizia de concediere

de Andrei Buga STOICA & Asociatii
În activitatea tuturor întreprinderilor, apar situații care determină necesitatea unor modificări organizatorice pentru asigurarea unei structuri eficiente a personalului, pentru crearea cadrului optim necesar implementării unor soluții tehnice și de producție noi, pentru a se adapta evoluțiilor financiar-economice sau pentru a răspunde oricăror cerințe apărute în activitate.
Raluca Pușcas, Georgiana Ghinescu, Alexandra Dunăreanu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice- GDPR

Cum pot asigura societățile securitatea datelor cu caracter personal?

de Raluca Pușcas, Alexandra Dunăreanu, Georgiana Ghinescu Filip&Company
Este bine cunoscut faptul că implementarea cerințelor Regulamentului General privind Protecția Datelor (UE) 2016/679 (GDPR) necesită timp și presupune eforturi interne constante în încercarea atingerii conformității cu acestea, menținerea conformității continue și diminuarea riscurilor generate de colectarea și prelucrarea neconformă a datelor cu caracter personal.
Eliza Baias, Rareș Crîșmaru
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Legislație

Alba neagra cu declarația anuală privind beneficiarul real

de Eliza Baias, Rareș Crîșmaru Filip&Company
În data de 31 martie 2020, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat Proiectul de lege pentru aprobarea, cu modificări, a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2020 privind modificarea și completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, pentru completarea art. 218 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului, pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.
George Trantea, Iulia Dobre
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Fiscalitate

Guvernul prelungește facilitățile fiscale, Parlamentul modifică legea evaziunii

de George Trantea, Iulia Dobre Filip&Company
Ce mai poți spune altceva după OUG 19/2021 (publicată în Monitorul Oficial 315 din 29 martie 2021) și după Legea 55/2021 (din Monitorul Oficial nr. 332 din 01.04.2021)? Una iartă de accesorii - trebuie doar să depui o notificare -, alta de închisoare - dacă nu ai fost prea lacom. Atitudinea pozitivă cheamă la conformare. Să nu uităm și de faptul că legile nu permit ca după un deget întins să se tragă toată mână. Accesoriile încă există și trebuie să faci diligențe pentru a nu le achita, iar evaziunea trebuie să nu depășească 100.000 EUR.
Maria Butcu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Salarizare

Calculul salarial - cum gestionăm riscul de conformitate în contextul actualelor schimbări fără precedent

de Maria Butcu Deloitte Romania
Protecția angajaților, atât din perspectiva sănătății, cât și a veniturilor obținute, a reprezentat, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, principala preocupare a autorităților, manifestată prin măsurile de sprijin adoptate, dar și a angajatorilor. Aceștia din urmă au întreprins toate demersurile necesare pentru a putea accesa facilitățile acordate de stat în favoarea salariaților și, în plus, cei care au dispus de resurse au oferit beneficii suplimentare.
Adriana Crai, Nicoleta Vădeanu
Foto: Pop Briciu Crai Attorneys
​Dosare Juridice - Autorizațiile de construire

Se poate prelungi termenul de valabilitate al autorizației de construire pe perioada suspendării acesteia?

de Adriana Crai, Nicoleta Vădeanu Pop Briciu Crai Attorneys
În cazul suspendării unei autorizații de construire, dacă măsura suspendării încetează, apare următoarea întrebare în practică: Se prelungește automat valabilitatea autorizației de construire cu perioada suspendării? Din punctul nostru de vedere, răspunsul poate fi doar unul singur: DA. DE CE? Pentru că pe perioada suspendării, beneficiarului îi este interzis să înceapă sau, după caz, să continue lucrările în temeiul autorizației de construire.
Emanuel Bondalici, Elena Moroiu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Amnistia fiscală 3.0 - noi facilități acordate contribuabililor, alte incertitudini

de Emanuel Bondalici, Elena Moroiu Deloitte Romania
Autoritățile române continuă să adopte măsuri, ca răspuns la evoluția imprevizibilă a pandemiei de COVID-19, cu scopul de a oferi contribuabililor pârghiile necesare pentru a preîntâmpina acumularea de noi datorii la bugetul de stat sau pentru a temporiza plata datoriilor scadente. În acest context a fost adoptată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 19/2021, care instituie o nouă amnistie fiscală, bine-venită pentru mulți contribuabili afectați din punct de vedere financiar de criza generată de pandemie. Însă nici de data aceasta autoritățile nu au reușit să elaboreze un act normativ suficient de clar, astfel încât să poată fi aplicat în practică fără întrebări suplimentare.
Veronica Dobozi
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Date genetice

Proprietatea asupra datelor genetice

de Veronica Dobozi STOICA & Asociatii
Dezvoltarea explozivă a geneticii în ultimii 60 de ani a condus la descoperirea a numeroase aplicații care permit identificarea caracteristicilor genetice responsabile pentru boli monogenice sau implicate în apariția unor boli multifactoriale. De asemenea, testele genetice fac posibilă identificarea unei mutații genetice responsabilă pentru o boală care va apărea mai târziu în viața unui individ (față de momentul testării) sau predispoziția spre o anumită boală, înainte ca această boală să fie semnalată de orice simptome.
Sorin Vladescu, Nisa Jecu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR: Țuca Zbârcea & Asociații a asistat CEZ Group la realizarea exit-ului parțial din România

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistența juridică grupului CEZ în legătură cu procesul prin care compania cehă a vândut parte din activele deținute în România, și anume distribuția de energie electrică, furnizarea de energie și portofoliul operațional de energie regenerabilă către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”). Cele 7 companii vizate de tranzacție sunt: Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România.
Andrei Ionescu
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: pandemia va accelera adoptarea telemedicinei, a căștilor pentru realitate digitală și a soluțiilor de tip cloud

de Deloitte Romania
Procentul consultațiilor video la medic va crește la 5% din totalul vizitelor înregistrate la nivel mondial în 2021, față de aproximativ 1% în 2019, potrivit celei mai recente ediții a raportului Deloitte Technology, Media and Telecommunications (TMT) Predictions, procent ce echivalează cu peste 400 de milioane de consultații video cu o valoare totală de aproximativ 25 de miliarde de dolari doar în cele 36 de țări membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), potrivit calculelor Deloitte. În plus, raportul estimează că piața axată exclusiv pe soluțiile pentru efectuarea vizitelor medicale virtuale va ajunge la 8 miliarde de dolari în 2021 și că vânzările de soluții tehnologice de asistență medicală, precum soluțiile terapeutice și de monitorizare, care includ produse de consum aprobate de medici, cum ar fi ceasurile inteligente, vor atinge peste 33 de miliarde de dolari în 2021, cu 20% mai mult față de 2019.
Iuliana Leon
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
​Dosare Juridice - webPR​

Țuca Zbârcea & Asociații asistă cu succes MOL România în extinderea rețelei de spații de servicii pe Autostrăzile A1 și A2

de Tuca Zbarcea & Asociatii
MOL Romania Petroleum Products S.R.L. a câștigat 7 din cele 13 loturi pentru spații de servicii concesionate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. în scopul utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile din România deschise traficului rutier, situate pe rutele Nădlac - Sibiu și Pitești - București (A1) și Cernavodă - Constanța (A2).
Ioan Dumitrașcu,, Raluca Pușcaș, George Trantea, Lisaura Ungureanu, Cristina Radu, Denisa Gonciulea
Foto: Filip & Company
​Dosare Juridice - Companii

Obligația companiilor de a reglementa protecția avertizorilor din mediul privat. Implicații proiect implementare Directiva nr. 2019/1937 - Whistleblowers protection

de Filip & Company
În decembrie 2019 a intrat în vigoare Directiva privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii (Directiva UE 2019/1937). Potrivit acesteia, persoanele care dezvăluie nereguli în cadrul companiilor sau autorităților publice, denumiți avertizori de integritate, trebuie să fie protejați în întreaga Uniune. Statele membre UE au termen până la sfârșitul acestui an, respectiv 17 decembrie 2021, să transpună directiva în legislația națională.
Alexandra Smedoiu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: femeile cu funcții de conducere din România sunt plătite mai puțin și promovate mai rar decât omologii lor de sex masculin

de Deloitte Romania
Femeile cu funcții de conducere din România sunt percepute în continuare ca fiind plătite mai puțin decât omologii lor de sex masculin, potrivit celei mai recente ediții a raportului Deloitte „Careers with equal opportunities: women in leadership roles”, în ciuda faptului că România înregistrează al doilea cel mai mic procent privind diferențele de remunerare între femei și bărbați (3,3%) din rândul statele UE, după Luxemburg, potrivit Eurostat. Mai mult de trei sferturi dintre respondenți au menționat că această situație este întâlnită des sau foarte des în mediul de business local.
Simona Chirică, Alexandra Huza
Foto: Schoenherr si Asociatii
​Dosare Juridice - Tranzacții imobiliare

Certificatul de calitatea a solului, "surpriza" legislativă ce atrage un nou blocaj al tranzacțiilor imobiliare cu terenuri și construcții

de Simona Chirică, Alexandra Huza Schoenherr si Asociatii
O serie de tranzacții imobiliare având ca obiect terenuri și construcții se află în imposibilitatea de a fi perfectate începând cu 1 ianuarie 2021 întrucât nu au fost adoptate normele de aplicare ale Legii nr. 246/2020 privind utilizarea, conservarea și protecția solului („Legea 246/2020”). Acest material cuprinde pe de o parte, cele mai relevante aspecte cu privire la noua reglementare, iar pe de altă parte, aduce câteva critici constructive care pot fi avute în vedere la elaborarea normelor de aplicare ale acesteia. În acest sens, vom încerca să răspundem la câteva întrebări cheie.
Ruxandra Popescu
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Dispoziții legale

Punerea sub interdicție - o problemă de punere în aplicare a dispozițiilor legale

de Ruxandra Popescu STOICA & Asociatii
Codul civil consacră ocrotirea persoanei și a bunurilor acelei persoane care nu mai are discernământul necesar pentru a se ocupa singur de acestea. Astfel, potrivit art. 164 alin. 1 din Codul Civil, “persoana care nu are discernământul necesar pentru a se îngriji de interesele sale, din cauza alienației ori debilității mintale, va fi pusă sub interdicție judecătorească”.
Gabriela Anton, Mihai Dudoiu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Legislație

Modificări aduse legislației privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului

de Gabriela Anton, Mihai Dudoiu Tuca Zbarcea & Asociatii
Ordinul nr. 37/2021, publicat recent, introduce în cadrul legal intern noi norme de aplicare a prevederilor Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, abrogând normele de aplicare existente, astfel cum au fost anterior adoptate prin ordinul președintelui Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor nr. 102/2020.
Raluca Bontaș
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: de la declanșarea pandemiei, femeile care lucrează resimt presiune mai mare, în contextul creșterii responsabilităților casnice și a volumului de muncă

de Deloitte Romania
Presiunea pe care o resimt femeile care lucrează cu normă întreagă a crescut semnificativ de la declanșarea pandemiei de COVID-19, în contextul în care acestea se confruntă cu mai multe responsabilități casnice (65%) și cu un volum total de muncă mai mare (33%), conform studiului Deloitte „Understanding the pandemic’s impact on working women”, realizat la nivel global. Numărul femeilor pe umerii cărora se află cea mai mare parte din responsabilitatea îngrijirii copiilor sau a altor membri ai familiei aproape s-a triplat în timpul pandemiei, de la 17% la 48%. Mamele care lucrează au raportat responsabilități suplimentare legate de îngrijirea copiilor (58%) și de educație, în contextul școlii online (53%).
Emanuel Bondalici
Foto: Deloitte si Reff&Asociatii
Dosare Juridice - Antifraudă

Dispoziția de măsuri - o practică discutabilă în contextul controalelor antifraudă?

de Emanuel Bondalici Deloitte si Reff&Asociatii
Subiectul controalelor tematice având ca obiect tratamentul fiscal aplicat tichetelor cadou, demarate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), este în continuare de actualitate. Dincolo de aspectele legate de regimul fiscal aplicabil acordării unor astfel beneficii, apare și o problemă juridică ce ține de legalitatea dispozițiilor de măsuri cuprinse în procesele-verbale emise în urma controalelor antifraudă, dublată de eventuala abordare prudențială pe care ar trebui să o aibă o societate în fața unor asemenea măsuri.
Cristina Tudoran, Alexandru Moraru
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Legea muncii

CJUE: Cum analizăm timpul de lucru/ odihnă în cazul salariaților cu mai multe contracte de muncă la același angajator

de Cristina Tudoran, Alexandru Moraru Filip & Company
În data de 17 martie 2021, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a publicat hotărârea pronunțată în cauza C-585/19, având drept obiect trimiterea preliminară formulată de Tribunalul București privind interpretarea Directivei 2003/88/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru.
Cătălin Suliman, Dragoș Iordache
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Online

Restricții la folosirea denumirilor și a brandurilor în online - unde punem stop?

de Cătălin Suliman, Dragoș Iordache Filip & Company
Expansiunea comerțului online vine cu provocări în privința modalităților de promovare online și a strategiilor de atragere a unui număr cât mai ridicat de vizitatori de către revânzători. Va fi nevoie de echilibru, inclusiv în materie de analiză de concurență pentru a asigura, pe de o parte, o piață competitivă, dar și pentru a proteja drepturile de proprietate intelectuală deținute de producătorii bunurilor. Gradul de sofisticare și diversitate a restricțiilor va crește, ceea ce va genera analize suplimentare din perspectiva regulilor de piață.
Dan-Rares Raducanu, Roxana Daskalu
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Semnătura electronică

Semnătura electronică și fragilitatea unor lanțuri de încredere

de Dan-Rareș Răducanu, Roxana Daskălu STOICA & Asociatii
Am citit cu interes un articol publicat recent pe Hotnews, intitulat Semnătura electronică și lanțul de încredere. Acesta pleca de la constatarea că deși ”accesibilă oricărei persoane care deține o adresă de email și oferind numeroase avantaje, semnătura electronică, în mod paradoxal, nu se bucură de suficientă încredere și nu este folosită pe scară largă”. Plecând de la anumite reglementări aplicabile în cazuri particulare, autorul respectivului articol de presă juridică a construit în mod inteligent și abil, printr-o metodă extrem de apropiată metodei inducției matematice, o pledoarie interesantă în favoarea folosirii pe scară largă a semnăturilor electronice.
Mihnea Galgoţiu-Săraru, Bogdan Mărculeț, Luiza Ionescu-Donoiu
Foto: Deloitte Romania

webPR: Reff & Asociații | Deloitte Legal obține o victorie definitivă în fața ÎCCJ care confirmă deductibilitatea cheltuielilor cu servicii de management și suport prestate în cadrul unui grup de companii​

de Deloitte Romania
Echipa de litigii din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) o soluție definitivă care confirmă deductibilitatea cheltuielilor cu servicii de management și suport prestate de o societate ce face parte dintr-un grup lider în domeniul materialelor de construcție. Victoria obținută vine în contextul în care organele de inspecție fiscală refuză, de cele mai multe ori, deductibilitatea cheltuielilor cu serviciile achiziționate de societățile din România de la societățile din grup, motivând că societatea din România nu poate demonstra necesitatea serviciilor facturate și că, în realitate, aceste servicii sunt în beneficiul grupului, iar nu al contribuabilului român. De altfel, inspecțiile fiscale care au ca obiect tranzacțiile intra-grup au o pondere tot mai mare, acestea fiind analizate de către organele fiscale din perspectiva respectării principiilor care guvernează prețurile de transfer, precum și a condițiilor necesare pentru deductibilitatea acestor cheltuieli.
Ștefan Botezatu
Foto: act Botezatu Estrade Partners
​Dosare Juridice - webPR

act legal crește într-un jucător puternic pe piața juridică europeană

de act Botezatu Estrade Partners
Pe parcursul ultimilor ani act legal a crescut de la 5 la 10 birouri situate în unele dintre cele mai importante piețe ale Europei, cu un obiectiv clar - acela de a dezvolta o prezență transfrontalieră puternică și standarde comune, asigurând aceleași servicii juridice de top, oriunde în Europa. Ca parte a acestei strategii, act legal integrează acum toate birourile sub un singur brand.
Levana Zigmund, Ionuț Șerban
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
​Dosare Juridice - Legea discriminării

Aspecte legale privind discriminarea în contextul campaniei de vaccinare împotriva răspândirii SARS-CoV-2

de Levana Zigmund, Ionuț Șerban Tuca Zbarcea & Asociatii
În momentul de față, așa cum se cunoaște, în România se desfășoară o campanie de vaccinare împotriva COVID-19. Vaccinarea este voluntară; Statul Român nu a adoptat o legislație care să impună vaccinarea, nici în mod direct, prin instituirea unei obligații legale de vaccinare a tuturor persoanelor sau a anumitor categorii de persoane, nici indirect, prin limitarea accesului persoanelor nevaccinate la anumite activități sau în anumite spații.
Simona Chirică, Mădălina Mitan
Foto: Schoenherr si Asociatii
​Dosare Juridice - Vânzare - cumpărare ​

Blocajul tranzacțiilor cu terenuri agricole extravilane

de Simona Chirică, Mădălina Mitan Schoenherr si Asociatii
Finalul anului 2020, precum și începutul acestui an au adus foarte multă incertitudine pe piața tranzacțiilor cu terenuri agricole extravilane, generate de modificarea Legii nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților comerciale ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului („Legea 17″) prin Legea nr. 175/2020 pentru modificarea și completarea Legii 17 („Legea 175″), aplicabilă din 13.10.2020.
Maria Butcu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Eforturile de conformare la valul de reglementări adoptate în timpul pandemiei au sufocat companiile. Ce soluții există?

de Maria Butcu Deloitte Romania
Anul 2020 a adus, pe lângă provocările de natură medicală și economică, numeroase reglementări care au adăugat complexitate mediului legislativ autohton, cu impact puternic asupra costurilor de conformare ale companiilor. În România, anul trecut, doar de la declanșarea pandemiei, au fost emise peste 230 de acte normative cu implicații asupra mediului de afaceri, iar implementarea acestora a presupus un efort semnificativ. Pentru multe întreprinderi, mici dar și mari, măsurile luate de autorități pentru a contribui la stoparea răspândirii virusului au presupus, printre altele, schimbarea locului de desfășurare a activității pentru angajați, scăderea veniturilor, aplicarea unor facilități sau chiar reorganizări interne.
Laura Elena Mihalache, Marius Chelaru
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - PUZ

Ce înseamnă, de fapt, suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector?

de Laura Elena Mihalache, Marius Chelaru STOICA & Asociatii
Planul Urbanistic General al Municipiului București a fost aprobat în anul 2000, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 269 din 21 decembrie 2000, pentru 10 ani, a expirat pe 21 decembrie 2010 și a fost prelungit cu câte un an, în 2010 și 2011, apoi cu 3 ani în 2012. În decembrie 2015, Consiliul General al Municipiului București a prelungit perioada de valabilitate a PUG cu încă 3 ani - până pe 30 decembrie 2018, iar în 2018, acesta a fost prelungit până la intrarea în vigoare a noului PUG.
Raluca Bontaș
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: posibilitatea de a lucra de acasă reduce nivelul de stres pentru Generațiile Millennials și Z

de Deloitte Romania
Programul de lucru flexibil, implementat pe scară largă pe fondul pandemiei de COVID-19, ar putea reprezenta o soluție pentru reducerea nivelului de stres pe care îl resimt tinerii. Aproape 70% dintre Millennials și 64% dintre exponenții Generației Z susțin că posibilitatea de a lucra de acasă în viitor ar scădea stresul, reiese din cel mai recent studiu Deloitte Millennial Survey. Această ediție a studiului a fost efectuată pe baza a două sondaje - primul, derulat în 43 de țări, înainte de apariția noului coronavirus, iar al doilea, în 13 țări, după declanșarea pandemiei.
Radu Derscariu, Simona Bădoiu
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Fiscalitate

Declararea și impozitarea veniturilor din chirii. Facilități fiscale valabile în contextul pandemiei

de Radu Derscariu, Simona Bădoiu Deloitte Romania
Regulile privind declararea și impozitarea veniturilor extra-salariale s-au modificat deseori pe parcursul ultimilor ani, de la modalitatea de declarare, la cotele de impunere sau nivelul venitului la care se aplică. De la introducerea declarației unice, în 2018, demersul s-a simplificat semnificativ în ceea ce privește declararea veniturilor din cedarea folosinței bunurilor, cunoscute sub denumirea de venituri din chirii. În plus, în contextul pandemiei de COVID-19, au apărut și derogări de la plata obligațiilor fiscale pentru anumiți contribuabili care obțin venituri din astfel de activități.
Mircea Bogdan Popescu
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Contracte individuale de muncă

Scurte observații privind competența în materia contractelor individuale de muncă care prevăd desfășurarea activității într-un alt stat membru decât statul membru de origine al angajatului

de Mircea Bogdan Popescu STOICA & Asociatii
În contextul liberei circulații a persoanelor în spațiul comunitar, încheierea unor contracte de muncă prin care părțile convin ca activitatea să fie derulată de către angajat pe teritoriul unui alt stat membru, diferit de cel pe al cărui teritoriu a fost negociat și încheiat respectivul contract și unde domiciliază angajatul, reprezintă una dintre formele de manifestare a mobilității forței de muncă. Această situație poate fi sursa unor dificultăți juridice în ipoteza în care, dintr-un motiv imputabil angajatorului, activitatea angajatului nu mai poate fi desfășurată pe teritoriul statului membru în care această activitate trebuia prestată.
Traian Briciu, Andreea Păcăleanu
Foto: Pop Briciu Crai Attorneys
​Dosare Juridice - Legea construcțiilor ​

Intrarea în legalitate a construcțiilor nelegale - un act de clemență al autoritățiilor, cu o sferă de aplicare limitată?

de Traian Briciu, Andreea Păcăleanu Pop Briciu Crai Attorneys
În cazul nerespectării normelor privind autorizația de construire, după modificările legislative intervenite la începutul anului 2020, intrarea în legalitate se poate realiza în funcție de situația în care se regăsește constructorul la momentul constatării: în timpul perioadei de aplicare a sancțiunii contravenționale, respectiv după prescripția acesteia.
Bucuresti
Foto: Dreamstime.com
Dosare Juridice - PUZ

Suspendarea PUZ-urilor coordonatoare în cinci sectoare ale capitalei. Cu ce efecte asupra investițiilor imobiliare?

de Răzvan Gheorghiu-Testa, Ștefania Șerban Tuca Zbarcea & Asociatii
În ședința Consiliului General al Municipiului București din data de 26 februarie 2021 au fost adoptate o serie de hotărâri („Hotărârile C.G.M.B.”), care vizează suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6 ale Municipiului București („PUZ-urile coordonatoare”).
Zeno Căprariu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: directorii financiari din România sunt mai optimiști decât în 2020, dar rămân concentrați pe reducerea costurilor

de Deloitte Romania
Directorii financiari din România sunt mai optimiști decât în urmă cu șase luni cu privire la evoluția principalilor indicatori financiari ai companiilor pe care le conduc, potrivit celei mai recente ediții a studiului Deloitte CFO Survey România, realizat pe baza opiniilor exprimate de peste 100 de directori financiari din țara noastră. Deși jumătate dintre respondenți manifestă optimism, reducerea costurilor continuă să fie prioritatea următoarelor 12 luni pentru 37% dintre aceștia, în scădere de la 58%, la începutul pandemiei. Pe locul al doilea în topul preocupărilor se află creșterea organică a businessului (în urcare de la 13% la 18%), urmată de digitalizare (11%), în condițiile în care munca la distanță și automatizarea proceselor interne au devenit esențiale în cele mai multe domenii.
Irina Andreea Micu, Angelica Alecu
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Dreptul de proprietate

Privarea chiriașului de posibilitatea dobândirii dreptului de proprietate asupra unui teren reprezintă o "lipsire de proprietate" în sensul jurisprudenței CEDO

de Irina Andreea Micu, Angelica Alecu STOICA & Asociatii
Printr-o hotărâre recentă (Cauza Ganiyeva și alții c. Azerbaidjan, Hotărârea din 18 februarie 2021), Curtea Europeană a Drepturilor Omului ("CEDO" sau "Curtea") a constatat un nou caz de încălcare a dreptului de proprietate garantat prin art. 1 din Protocolul nr. 1 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului (“Convenția”). Curtea a stabilit că un teren asupra căruia există un drept de folosință izvorât dintr-un contract de închiriere se poate bucura în anumite condiții de protecție din perspectiva dreptului de proprietate.
Alexandra Smedoiu, Marius Vasilescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Imobiliare

Studiu Deloitte: jucătorii din sectorul imobiliar comercial din România vor căuta să încheie contracte pentru perioade mai scurte în viitor

de Deloitte Romania
Jucătorii din sectorul imobiliar comercial din România vor fi înclinați să încheie contracte pentru perioade mai scurte decât înainte de pandemie, aproximativ 80% dintre proprietarii, dezvoltatorii și investitorii din acest domeniu considerând că ajustările și flexibilitatea prevederilor contractuale sunt principalele aspecte care vor conta pentru chiriași și utilizatorii finali după terminarea crizei sanitare, potrivit studiului Deloitte Romania Commercial Real Estate 2021. Mai mult, studiul subliniază faptul că prevederile contractuale al căror scop este să securizeze plata chiriei vor fi elemente diferențiatoare după pandemie, 64% dintre respondenți menționând ajustarea chiriei și acordarea stimulentelor ca fiind al doilea cel mai important aspect pentru chiriași și utilizatorii finali.
Maria Butcu, Adina Marciu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Digitalizare

Transformarea digitală în resurse umane și salarizare - beneficii și provocări

de Maria Butcu, Adina Marciu Deloitte Romania
Transformările care au avut loc în ultimul an în activitatea economică, în contextul pandemiei de COVID- 19, sunt, în cele mai multe cazuri, ireversibile, dar și benefice pentru mediul de afaceri. Incertitudinea generată de evoluția pandemiei și preocuparea angajatorilor față de sănătatea angajaților au făcut ca programul de lucru flexibil, inclusiv munca la distanță, să reprezinte o soluție viabilă pentru multe companii. Cu toate acestea, există încă numeroase aspecte neclare, cel puțin în zona de resurse umane și salarizare, care trebuie lămurite, ținând cont de faptul că munca la distanță tinde să devină obișnuință pe termen mediu și lung pentru multe companii.
Bogdan Halcu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
​Dosare Juridice - Semnătura electronică

Semnătura electronică și lanțul de încredere

de Bogdan Halcu Tuca Zbarcea & Asociatii
Accesibilă oricărei persoane care deține o adresă de email și oferind numeroase avantaje, semnătura electronică, în mod paradoxal, nu se bucură de suficientă încredere și nu este folosită pe scară largă. De cele mai multe ori, atunci când sunt acceptate documente semnate electronic, acestea trebuie semnate utilizând semnătura electronică bazată pe certificat digital calificat, aceasta fiind singura semnătură căreia Legea nr. 455/2001 îi conferă aceleași efecte pe care le conferă semnăturii olografe.
Georgiana Singurel
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Investiții

Schimbări în regimul investițiilor străine în UE. Care va fi impactul asupra investitorilor?

de Georgiana Singurel Deloitte Romania
Uniunea Europeană a acordat, în ultimi ani, o importanță sporită regimului investițiilor străine directe, cu scopul de a proteja domeniile strategice ale pieței comune, dar și pe cele ale statelor membre, și a menține, astfel, siguranța națională și ordinea publică. Aceste preocupări au dus la elaborarea unui regulament european care pune la dispoziția statelor membre un mecanism de examinare a investițiilor străine care să determine măsura în care acestea amenință sau nu stabilitatea în domeniile protejate. Modalitatea de transpunere a reglementărilor în legislațiile naționale a fost, din start, una flexibilă, iar, pe fondul pandemiei de COVID-19, Comisia Europeană și-a încurajat membrii să își protejeze suplimentar zonele strategice. Însă, indiferent de diferențele în transpunere și de nivelul restricțiilor impuse de fiecare stat, noile reglementări presupun parcurgerea unor formalități suplimentare și, în consecință, pot conduce la prelungirea perioadei de implementare a unei tranzacții și, implicit, la descurajarea investitorilor supuși noilor proceduri.
George Trantea, Andrei Greceanu
Foto: Filip & Company
​Dosare Juridice - Consumator

Acțiunile colective (Class Actions) în UE - unde-s mulți, puterea crește!

de George Trantea, Andrei Greceanu Filip & Company
Acest articol tratează principalele elemente introduse de Directiva 1828/2020 privind acțiunile pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor, impactul pe care îl are asupra diferitelor arii de business, precum și potențialele măsuri pe care companiile le pot lua pentru a limita impactul negativ al acțiunilor colective.
Zeno Caprariu, Partener Audit Deloitte
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: industria hotelieră europeană estimează că va ajunge din nou la nivelurile de performanță din 2019 începând din 2023

de Deloitte Romania
Perioada de perturbare pe care o traversează industria hotelieră europeană va continua până cel puțin la jumătatea anului 2021, iar intervalul necesar pentru redresare va fi semnificativ mai lung, potrivit celei mai recente ediții a studiului Deloitte European Hotel Industry. Jumătate (51%) dintre proprietarii, creditorii, dezvoltatorii și investitorii activi în domeniul ospitalității se așteaptă să ajungă din nou la nivelurile de performanță din 2019 începând din 2023, iar 20% dintre ei consideră chiar că revenirea la nivelul anterior pandemiei se va înregistra abia începând din 2024 și mai târziu. Pe lângă provocările cauzate de pandemia de COVID-19, industria hotelieră europeană trebuie să gestioneze și alți factori de risc, cum ar fi fluctuațiile cererii (72% din respondenți) și lipsa creșterii economice (60%). Respondenții din Marea Britanie au menționat și Brexitul ca fiind un element de risc ridicat pentru industria hotelieră locală (40%), arată studiul.
Cătălina Dicu, Anca Ștefania Manolache
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Coronavirus​

Se poate îngrădi accesul cetățenilor români în România? Neefectuarea testului PCR sau test PCR pozitiv

de Cătălina Dicu, Anca Ștefania Manolache STOICA & Asociatii
Pandemia de coronavirus a afectat toate țările lumii și, mai mult sau mai puțin, a determinat restrângerea unor drepturi și libertăți fundamentale în toate statele. În situații de urgență, dreptul internațional permite statelor să limiteze anumite drepturi ale omului, cu condiția ca măsurile luate să fie necesare și proporționale.
Silviu Vasile
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Consiliul Concurenței

Ce distanță parcurgem până la farmacie? Perspectiva concurențială

de Silviu Vasile Filip & Company
La finalul anului 2020, Consiliul Concurenței a publicat punctul de vedere al autorității cu privire la schimbarea definiției pieței relevante în sectorul comercializării cu amănuntul de produse farmaceutice (medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală și de tip OTC en. over-the- counter) și parafarmaceutice (suplimente alimentare, dispozitive medicale, produse pentru copii etc.) prin magazine specializate (farmacii).
Georgeta Gavriloiu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Green Deal

Green Deal, între concurență și competitivitatea companiilor europene

de Georgeta Gavriloiu Filip & Company
În ultimii ani, Uniunea Europeană și-a asumat un rol de leader la nivel mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice. Principala prioritate a Comisiei Europene, condusă de Ursula von der Leyen, este implementarea Green Deal, prin care Comisia își propune să stimuleze utilizarea eficientă a resurselor prin trecerea la o economie circulară, mai curată, refacerea biodiversității și reducerea poluării.
Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte Romania
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte, desemnat de Brand Finance cel mai valoros și mai puternic brand din lume în domeniul serviciilor comerciale pentru al treilea an consecutiv

de Deloitte Romania
Deloitte a fost desemnat cel mai valoros și mai puternic brand din lume în domeniul serviciilor comerciale pentru al treilea an consecutiv, conform raportului Global 500 2021, lansat de Brand Finance, firma independentă de consultanță în evaluare și strategie de brand recunoscută la nivel global. Topul este alcătuit pe baza valorii totale și a forței brandului, calculate cu ajutorul unor analize privind investițiile de marketing, percepția brandului în rândul clienților, angajaților și al altor părți interesate (stakeholder equity) și de performanța de piață a businessului.
Veronica Dobozi
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Genetică

Crearea ADN-ului artificial

de Veronica Dobozi STOICA & Asociatii
Pornind de la faptul că ADN-ul este, în esență, o bază de date care se combină potrivit unui program și care, la fel ca un program informatic, poate fi modificat (sau pot fi create alte programe în același limbaj, odată ce el este descifrat), cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au reușit, în 2017, să creeze celule cu ADN artificial. Ei au pornit de la celule stem care s-au dovedit valide, reușind să se replice și să formeze un embrion de șoarece artificial.
Andrei Petre
Foto: act | Botezatu Estrade Partners
Dosare Juridice - Energie​

Schimbări majore și amenzi importante în domeniul energiei în 2020. La ce să ne așteptăm în 2021?

de Andrei Petre act | Botezatu Estrade Partners
Piața energiei din România a trecut printr-o serie de schimbări majore în cursul anului 2020 și 2021 nu pare să fie un an plictisitor. La 1 iulie 2020, piața de gaze naturale a fost complet liberalizată pentru categoria clienților casnici. De la 1 ianuarie 2021, a fost complet liberalizată și piața de energie electrică, prețurile pentru consumatori nemaifiind reglementate de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei („ANRE”), scopul fiind acela de a asigura creșterea concurenței între furnizori, precum și oferta de pachete de produse energetice.
Radu Derscariu, Simona Bădoiu
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - ​Declarația unică

Declarația unică, ediția 2021 - ce se schimbă față de anii trecuți și ce neclarități rămân

de Radu Derscariu, Simona Bădoiu Deloitte Romania
Anul 2020 s-a încheiat, așa că putem începe să facem bilanțul și, mai ales, să vedem ce plăți mai avem de făcut în contul anului trecut. În această din urmă categorie se încadrează și taxele datorate bugetelor de stat, în special cele cu frecvență anuală. În cazul persoanelor fizice, este vorba de declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de cei care obțin venituri, de regulă, extra- salariale. La aceasta au intervenit o serie de modificări chiar la finalul anului 2020, cea mai importantă fiind cea referitoare la decalarea termenului de depunere. Dar mai sunt și alte aspecte care trebuie clarificate în perioada următoare.
Mădălina Neagu, Vlad Săndulescu
Foto: Schoenherr si Asociatii
​Dosare Juridice - Reglementarea dronelor

Dronele: de la jucărie, la utilizarea în scopuri comerciale

de Mădălina Neagu, Vlad Săndulescu Schoenherr si Asociatii
Folosite preponderent în scop recreațional, precum și în media și divertisment (ca să nu mai vorbim de aplicațiile militare), dronele își fac loc încet, dar sigur, și în domeniul comercial. Cât de aproape este momentul la care coletele cu produsele pe care le comandăm online ne vor fi livrate cu ajutorul dronelor depinde în mare parte de acoperirea unor goluri legislative.
Adriana Crai, Ioana Viorică
Foto: Pop Briciu Crai Attorneys
Dosare Juridice - TVA

Când datorează persoanele fizice TVA pentru vânzările de bunuri imobile?

de Adriana Crai, Ioana Viorică Pop Briciu Crai Attorneys
Nu rare sunt situațiile întâlnite în practică, în care persoanele fizice sunt supuse controlului ANAF cu privire la TVA potențial datorat pentru două sau mai multe tranzacții imobiliare făcute de respectivul contribuabil pe parcursul unui an. Astfel, când ANAF observă că o persoană fizică a realizat în decursul unui an mai mult de două vânzari de bunuri imobile, iar valoarea acestora depășește pragul TVA prevăzut de Codul Fiscal de 300.000 lei, obișnuiește, nu de puține ori, să emită decizii de impunere, să calculeze retroactiv și penalități și să emită titluri executorii.
Oana Zamă
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Legea concurenței

Despre sistemul ablațiunii în materia dreptului concurenței ​

de Oana Zamă STOICA & Asociatii
Recunoscut în materie contravențională, sistemul ablațiunii presupune posibilitatea recunoscută de lege contravenienților de a achita doar jumătate din minimul unei amenzi stabilite prin actul normativ de sancționare, într-un termen scurt. Acest concept s-a dovedit de-a lungul timpului foarte util în practică, pentru că a reprezentat o metodă clară de eficientizare a colectării amenzilor.
Andreea Smedoiu, Andrei Burz Pinzaru, Radu Dumitrescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Studiu Deloitte: criza generată de COVID-19 va accelera consolidarea sectorului bancar în Europa Centrală și de Est, iar România este printre țările din regiune cu cele mai multe tranzacții în domeniu

de Deloitte Romania
Criza generată de COVID-19 va accelera consolidarea sectorului bancar din Europa Centrală și de Est (ECE) în următorii ani, în condițiile în care băncile mici riscă să nu treacă cu bine peste provocările legate de profitabilitate și de capital, conform celei mai recente ediții a studiului Deloitte CEE Banking M&A, efectuat în 16 țări, inclusiv România. Soliditatea este crucială în cazul unui șoc economic, iar sectorul bancar din ECE este încă foarte fragmentat, cu numeroși jucători cu cote de piață marginale, explică studiul.
Andreea Geacu
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Fiscalitate

Relațiile comerciale România-Turcia, puse în pericol de o prevedere nou introdusă în Codul Fiscal

de Andreea Geacu Deloitte Romania
Companiile care activează pe piața din România și sunt implicate în relații comerciale cu parteneri din Turcia întâmpină probleme serioase la acest început de an. O regulă nou introdusă în Codul Fiscal, prin Legea 296/2020, prevede că, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzacții cu persoane juridice situate în jurisdicții necooperante în scop fiscal, conform definiției și listei Uniunii Europene, sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit. Surpriza constă în faptul că, printre aceste jurisdicții, se află și Turcia.
Andrei Hancu
Foto: act | Botezatu Estrade Partners
Dosare Juridice - GDPR

Cum evităm potențiale sancțiuni din perspectiva GDPR, în ceea ce privește înregistrarea angajaților/colaboratorilor în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

de Andrei Hancu act | Botezatu Estrade Partners
În data de 15 ianuarie 2021, a fost demarată etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID- 19 derulate de către Ministerul Sănătății/Institutul Național de Sănătate Publică (https://vaccinare- covid.gov.ro) în cadrul căreia sunt eligibili pentru vaccinare, inclusiv ”lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale” (e.g. personalul companiilor cu activitate în procesarea, distribuția și comercializarea alimentelor de bază, în epurarea, transportul și distribuția de apă, producția, în transportul și distribuția de gaze, electricitate, medicamente și materiale sanitare, personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere, etc.).
Cristiana I. Stoica
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Regulile ICC

Curtea Internațională de Arbitraj a Camerei de Comerț Internaționale de la Paris (« Curtea ICC »): noi reguli de procedură arbitrală din 1 ianuarie 2021

de Cristiana I. Stoica STOICA & Asociatii
În vigoare din 1 ianuarie 2021, noile Reguli ale Curții ICC («Regulile ICC») (1) aduc modificări substanțiale regulilor din versiunea precedentă (2017) (2) privind competența tribunalului arbitral și a Curții ICC, soluționarea cât mai eficientă și într-o manieră flexibilă a cauzelor complexe și introducerea unor noi obligații procedurale ale părților în litigiu, identificate în ultimii ani în practica arbitrală internațională, în strânsă conexiune cu finanțarea litigiilor arbitrale de către terți.
Fiscalitate
Foto: freepik.com
Dosare Juridice - Fiscalitate

Ce se întâmplă cu tranzacțiile desfășurate cu parteneri comerciali din Turcia începând cu 1 ianuarie 2021? Sau Maroc? Sau Australia? Sau alte jurisdicții de pe „lista neagră”?

de Andreea Florian Tuca Zbarcea & Asociatii
Așa cum s-a vehiculat deja destul de mult, legislația fiscală din România a suferit modificări destul de importante la sfârșitul anului trecut, multe dintre ele fiind îndelung discutate și așteptate de mediul de afaceri din România. Așadar, în materia impozitului pe profit, pe lângă noutățile deja destul de cunoscute contribuabililor (cum ar fi consolidarea fiscală din perspectiva impozitului pe profit, deductibilitatea integrală a provizioanelor pentru deprecierea creanțelor, amânată între timp până anul viitor, reglementarea unor aspecte privind telemunca, etc), una dintre modificările introduse prin Legea nr. 296/2020 pare să fi trecut relativ neobservată.
Mihaela Popescu-Ichim, Anca Ghizdavu, Anca Preda
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Ghidul DAC6

Ghidul DAC6 a fost publicat în sfârșit. Ce clarificări aduce?

de Mihaela Popescu-Ichim, Anca Ghizdavu, Anca Preda Deloitte Romania
Ghidul privind interpretarea Directivei Europene 822/2018 (DAC6) a fost, în cele din urmă, publicat pe site-ul ANAF pe data de 13 ianuarie 2021. Documentul era așteptat de companiile vizate, având în vedere că publicarea acestuia a fost prevăzută expres în Ordonanța Guvernului nr. 5/2020 care transpune directiva în România. DAC6 impune raportarea către autoritățile fiscale a tranzacțiilor transfrontaliere cu risc fiscal care au fost derulate începând din data de 25 iunie 2018. Primul termen, respectiv 31 ianuarie 2021, vizează aranjamentele din a doua jumătate a anului 2020, în timp ce tranzacțiile „istorice”, din perioada 25 iulie 2018 - 30 iunie 2020, au ca termen de raportare 28 februarie 2021.
Cătălin Suliman, Georgeta Gavriloiu
Foto: Filip & Company
​Dosare Juridice - Consiliul Concurenței

Ce va face Consiliul Concurenței în 2021

de Cătălin Suliman, Georgeta Gavriloiu Filip & Company
In 2021 vom asista cel mai probabil la o accelerare a finalizării unor investigații mai vechi și declanșarea de noi investigații. De asemenea, anticipăm anumite modificări și evoluții în privința modalităților de investigare punându-se accent pe zona electronică. Consiliul Concurenței se află la un moment de preluare a mai multor responsabilități, în special în domeniul digital. Autoritatea a demonstrat că rămâne o instituție de top și că are potențialul de a fi revoluționară în materie de concurență. Rămâne de văzut dacă autoritatea va continua în zona de modernizare și prevenție sau va pune mai mult accentul pe zona sancționatorie. Dacă tendința de sancționare se va accentua și amenzile vor fi semnificative există riscul ca unele decizii să destabilizeze ecosistemul de concurență și să genereze incertitudine în anumite segmente de piață.
Andrei Ionescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice- Studiu

Studiu Deloitte: rolurile a un sfert dintre angajați s-au schimbat după implementarea tehnologiilor de automatizare și o treime dintre ei vor avea nevoie de recalificare

de Deloitte Romania
Rolurile și modul de lucru a aproximativ un sfert dintre angajații (23%) la nivel global s-au schimbat după implementarea tehnologiilor de automatizare, potrivit celei mai recente ediții a studiului Deloitte Automation with Intelligence, în timp ce unul din zece a avut deja nevoie de recalificare. Studiul arată că această tendință va continua să ia amploare, respondenții menționând că vor trebui să recalifice o treime (34%) din forța de muncă în următorii trei ani ca urmare a transformării rolurilor. Sondajul a fost realizat la nivel global în rândul a peste 440 de directori ai departamentelor de IT, financiar și operațional, lideri responsabili cu automatizare și de soluții de servicii, din 29 de țări, inclusiv România.
Cătălin Suliman, Georgeta Gavriloiu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Consiliul Concurenței

2020 se află pe locul trei în topul amenzilor totale aplicate de Consiliul Concurenței/ Consiliul Concurenței a demonstrat constanță și în vremuri de pandemie

de Cătălin Suliman, Georgeta Gavriloiu Filip & Company
Consiliul Concurenței a demonstrat într-un an de pandemie că rămâne una dintre cele mai puternice autorități, cu experiență bogată și renume format, în special prin raportare la deciziile luate în ultima perioadă. Anul 2020 a venit după o perioadă de tranziție în care autoritatea nu a finalizat un număr mare de cazuri și a adus un rezultat foarte bun pentru autoritate din perspectiva amenzilor aplicate (la nivelul anilor de top ai autorității), 2020 fiind al treilea în topul amenzilor totale aplicate de autoritate.
Dominic Morega, Ciprian Dragomir
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR: Gigantul AmerisourceBergen Corporation preia divizia de distribuție Alliance Healthcare a Walgreens Boots Alliance (WBA) pentru 6,47 miliarde USD. Țuca Zbârcea & Asociații a consiliat cumpărătorul în bucla locală a tranzacției

de Tuca Zbarcea & Asociatii
La data de 6 ianuarie 2021, AmerisourceBergen Corporation (NYSE: ABC) și Walgreens Boots Alliance au semnat tranzacția prin care gigantul american achiziționează Alliance Healthcare – divizia de distribuție de produse farmaceutice a WBA din Europa, inclusiv România, împreună cu anumite servicii specifice, precum și operațiunile farmaciilor din anumite țări europene.
Raluca Bâldea, Monica Zipiș
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Digitalizare

Digitalizarea administrației fiscale din România, pe calea cea bună. Ce măsuri așteptăm în 2021?

de Raluca Bâldea, Monica Zipiș Deloitte Romania
Contextul bugetar dificil al anului 2021 nu mai permite amânări în implementarea de măsuri eficiente pentru creșterea colectării veniturilor la bugetul de stat, dat fiind faptul că mediul de afaceri va avea nevoie de stimulente și în acest an, cel puțin, pentru a depăși dificultățile financiare cauzate de pandemia de COVID-19. Accelerarea digitalizării este deja resimțită în întreaga societate pe fondul restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii virusului, inclusiv în administrația publică. Această evoluție face posibil ca, la mai bine de 15 ani de la inițierea fișierului standard internațional de control pentru operatorii economici (SAF-T) de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), acesta să devină funcțional și în România.
Radu Dumitrescu, Iulia Bratu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Achiziții

Analiză Deloitte: Activitatea de fuziuni și achiziții s-a menținut la un nivel semnificativ în 2020, în pofida contextului general fără precedent

de Radu Dumitrescu, Iulia Bratu Deloitte Romania
Piața de fuziuni și achiziții (mergers & acquisitions – M&A) a numărat 91 de tranzacții în România în 2020, comparativ cu 110, în 2019. Potrivit estimărilor Deloitte, valoarea totală a pieței, inclusiv tranzacțiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost de 3,7-4,3 miliarde de euro în 2020 (față de o valoare între 4 și 4,4 miliarde de euro în 2019), în timp ce tranzacțiile a căror valoare a fost comunicată au totalizat 1,5 miliarde de euro (față de 1,7 miliarde de euro în 2019).
Vladislav Dabija
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Brexit

Acordul post-Brexit - reguli pentru schimburile comerciale cu produse de origine preferențială

de Vladislav Dabija Deloitte Romania
Acordul comercial post-Brexit, încheiat cu doar câteva zile înainte de expirarea perioadei de tranziție, de Uniunea Europeană (UE) cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, stabilește modul în care se vor derula relațiile economice viitoare dintre cele două părți. Acordul se aplică cu titlu provizoriu începând cu 1 ianuarie 2021 și prevede eliminarea completă a taxelor vamale, dar numai pentru produsele care respectă regulile de origine preferențială.
Gabriela Ilie, Ana-Maria Vlăsceanu
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Detașarea lucrătorilor între statele UE

Reguli privind detașarea lucrătorilor între statele UE. Ce obligații au angajatorii?

de Gabriela Ilie, Ana-Maria Vlăsceanu Deloitte Romania
Detașarea lucrătorilor între statele membre ale Uniunii Europene (UE), în contextul prestării de servicii la nivel transnațional, rămâne în centrul dezbaterilor publice, atât datorită implicațiilor sale practice, având în vedere că stabilește regulile privind principala formă de mobilitate a lucrătorilor pe teritoriul UE, cât și a drepturilor pe care își propune să le garanteze și care, în acest domeniu, se află în conflict. Concret, este vorba de libertatea de a presta servicii în UE, fără limitări legate de respectarea unor reguli suplimentare, cum ar fi standarde de muncă pentru lucrătorii detașați, promovarea concurenței loiale și necesitatea de a asigura totuși protecția drepturilor lucrătorilor detașați. Ce schimbări au apărut recent?
Simina Mut
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: Siguranța angajaților și revenirea la locul de muncă sunt principalele preocupări din perspectiva juridică ale organizațiilor, care anticipează reluarea unui nivel obișnuit de funcționare în prima jumătate a lui 2021

de Deloitte Romania
Două din trei departamente juridice sunt implicate în aspecte care țin de siguranța angajaților și se așteaptă ca politicile legate de revenirea la locul de muncă să fie una dintre priorități în viitor, în contextul în care peste jumătate dintre directorii juridici (51%) anticipează că organizațiile lor își vor relua nivelul obișnuit de funcționare în prima jumătate a anului 2021, conform studiului Deloitte 2020 Legal Department COVID-19 Survey, efectuat în rândul directorilor juridici și de conformitate din SUA.
Monica Țariuc
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - ​Fiscalitate

Fantoma Crăciunului în speța tichetelor cadou - trecut, prezent și viitor

de Monica Țariuc Deloitte Romania
Anul acesta, Crăciunul a venit mai devreme pentru mediul de afaceri. O serie de modificări la Codul Fiscal au fost publicate în Monitorul Oficial cu doar câteva zile înainte, cu aplicabilitate din 1 ianuarie 2021. Printre altele, mulți contribuabili așteptau clarificarea subiectului privind impozitarea tichetelor cadou, în special cele acordate terților pentru campanii de marketing și promovare. Noul text prevede și câteva nuanțe în plus privind tichetele acordate salariaților proprii, deși piața a demonstrat, în ultimii trei ani de inspecții fiscale în această zonă, că acolo lucrurile erau ceva mai clare.
George Trantea, Adrian Cristea, Adrian-Mihai Zamfir
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - TVA

Recomandări pentru implementarea remediilor rapide din 2020 în materie de TVA 2020 (Quick Fixes)

de George Trantea, Adrian Cristea, Adrian-Mihai Zamfir Filip&Company
Continuăm seria începută anterior privind remediile rapide introduse prin Directiva nr. 2018/1910 și implementate în legislația română prin O.U.G. nr. 6/2020 care a modificat Codul fiscal. Ultima parte a acestei serii este referitoare la regulile privind TVA aplicabile operațiunilor în lanț.

Oana Buhăescu
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: patru din zece consumatori vor cheltui mai puțin de Crăciun decât anul trecut în contextul pandemiei de COVID-19

de Deloitte Romania
Aproximativ patru din zece consumatori (38%) plănuiesc să cheltuiască mai puțin de Crăciun decât anul trecut în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit studiului Deloitte 2020 Holiday Retail Survey. Studiul subliniază că anxietatea legată de problemele financiare a schimbat atitudinea consumatorilor față de cumpărăturile de sărbători, principalele motive pentru precauția lor fiind instabilitatea economică (50%) și planurile de a economisi (40%). Studiul a fost realizat în rândul a peste 4.000 de consumatori din SUA și oferă informații despre modul în care pandemia influențează perioada sărbătorilor.
Mirabela Maria
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Tranzacții

Tranzacțiile de tip sale și leaseback: o alternativă la finanțarea bancară

de Mirabela Maria PeliPartners
În anumite țări europene, tranzacțiile de tipul sale and leaseback reprezintă un procent deloc de neglijat din totalul tranzacțiilor. În România, acest gen de tranzacții sunt încă rare pe piață. Se vehiculează însă o creștere a numărului tranzacțiilor de acest tip, ca răspuns la situația creată de pandemie și nu numai. Având în vedere interesul crescut pentru astfel de operațiuni, am rezumat mai jos principalele avantaje și dezavantaje pe care această structură le poate aduce pentru fiecare din părțile implicate.
Vlad Boeriu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Necunoscutele anului 2021 - factorii care ar putea influența activitatea companiilor anul viitor

de Vlad Boeriu Deloitte Romania
Economiile lumii par a fi rezistat onorabil în fața provocărilor generate de pandemia de COVID-19, datorită mobilizării financiare fără precedent a celor mai puternice state și a organizațiilor internaționale și, mai ales, a concesiilor masive privind îndatorarea, abordare opusă celei din criza precedentă, când s-a mizat pe austeritate. Cu toate acestea, îngrijorările persistă din cauza incertitudinii încă ridicate cu privire la evoluția pandemiei, dar și a capacității statelor de a menține stimulentele acordate pentru susținerea economiei. Pentru mediul de business românesc, necunoscutele anului 2021 provin din cel puțin trei mari direcții: politica fiscală a Uniunii Europene, evoluția Brexit și, pe plan intern, gestionarea dezechilibrului bugetar.
Andrei Croitoru
Foto: act | Botezatu Estrade Partners
​Dosare Juridice - Codul penal

Despre modificările recente ale Codului penal în materia proprietății sau ce se mai confiscă astăzi în dosarele penale

de Andrei Croitoru act | Botezatu Estrade Partners
Alături de alte dispoziții legale în materie penală, reglementarea confiscării extinse din Codul penal român a fost recent modificată prin Legea nr. 228/2020 care a intrat în vigoare la data de 5 noiembrie 2020.
Echipa Deloitte - tranzactie OLX-Kiwi Finance
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte România a asistat OLX Group în preluarea brokerului de credite Kiwi Finance

de Deloitte Romania
Deloitte România a asistat OLX Group în preluarea Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din România, de la fondul de investiții suedez Oresa. Acordul de preluare a fost aprobat de Consiliul Concurenței. În urma achiziției, OLX Group devine unicul acționar al Kiwi Finance și își extinde astfel portofoliul, din care fac parte OLX.ro, Storia.ro și Autovit.ro, și în zona de servicii financiare. Kiwi Finance se va concentra în continuare pe extinderea geografică și a rețelei de parteneri financiari, pe eficientizarea operațiunilor, precum și pe oferirea de servicii prin intermediul canalelor digitale.
Izabela Stoicescu
Foto: Smile Media
Dosare Juridice - Brexit

Brexit: Cât înseamnă încă o milă

de Izabela Stoicescu Tuca Zbarcea & Asociatii Tax
Negocierile pentru un acord între UE si UK au fost împinse la maxim, forțând limitele de timp (și spațiu) într-un mod care, în urmă cu 4 ani, era de neimaginat. Pe 16 decembrie 2020 urma să ne ocupăm de bunurile în tranzit (ce se întâmplă dacă pleacă marfa din UK pe 30 decembrie și ajunge în România pe 1 ianuarie?), nu să ne îngrijorăm cu privire la ce cotă tarifară va fi aplicată (e.g. 12% sau 0% pentru haine din UK puse în liberă circulație în România?). Chiar și în acest ultim moment, Prim-ministrul britanic și președinta Comisiei Europene au anunțat că sunt dispuși să facă un ultim efort ("extra-mile") în vederea ajungerii la un acord.
Ioan Dumitrascu, Cristina Tudoran, Alexandru Moraru
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Legea muncii

Modificări legislative privind șomajul tehnic, reducerea timpului de lucru (Kurzarbeit) și ajutorul pentru telemuncă

de Ioan Dumitrascu, Cristina Tudoran, Alexandru Moraru Filip&Company
În ultimele zile, Guvernul și Parlamentul au mai făcut un pas în procesul de susținere a mediului de afaceri în contextul pandemiei de Covid-19, și au emis o serie de reglementări pentru prelungirea acordării unor ajutoare în domeniul relațiilor de muncă și pe parcursul anului viitor și mai multă flexibilizare pentru acordarea acestora.
Alexandra Smedoiu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate​

Se schimbă tratamentul fiscal al facturilor neîncasate - ștergerea datoriei se deduce integral, dar recuperarea ei este penalizată

de Alexandra Smedoiu Deloitte Romania
Societățile comerciale care se confruntă cu probleme la încasarea facturilor vor beneficia, de anul viitor, de o îmbunătățire a condițiilor în care își pot deduce pierderile provenite din creanțele neîncasate de la clienți. Este vorba de o relaxare a prevederilor fiscale, ce ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021 și care oferă posibilitatea deducerii integrale a provizioanelor constituite pentru clienții rău-platnici, față de plafonul de 30% impus în prezent. Pentru deducerea integrală, rămân însă în vigoare o serie de condiții: creanța să fie mai veche de 270 de zile, să nu fie garantată și să nu fie asupra unei persoane afiliate.
Mihaela Popescu-Ichim, Corina Simion, Laura Spiridon
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Aministie fiscală

Numărătoare inversă pentru a beneficia de amnistia fiscală. Ce trebuie să știe societățile interesate?

de Mihaela Popescu-Ichim, Corina Simion, Laura Spiridon Deloitte Romania
Societățile comerciale care datorează dobânzi și penalități pentru impozitele și taxele restante la data de 31 martie 2020 mai au doar câteva zile pentru a solicita ștergerea acestora. Termenul limită pentru a aplica amnistia fiscală prevăzută de OUG 69/2020 este 15 decembrie 2020 inclusiv. Ce datorii pot fi anulate și care sunt potențialii beneficiari?

Eliza Baias, Simona Ungureanu, Daria Olteanu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Asociații și fundații

Sărbătorile de iarnă încep cu cadouri pentru asociații și fundații

de Eliza Baias, Simona Ungureanu, Daria Olteanu Filip & Company
Pe 5 decembrie a intrat în vigoare Legea nr. 276/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații (în continuare, „Legea 276/2020”). Moș Niculae a scos din ghetuțele asociațiilor și fundațiilor tălpicii de plumb puși în anul 2000. Modificările sunt menite în principal să simplifice înființarea unei asociații sau fundații (prin debirocratizarea procedurii, prin reducerea numărului sau simplificarea condițiilor de îndeplinit pentru înființare), cât și funcționarea acestora.
Andreea Micu, Ramona Badescu
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Autoriza​ții

Au nevoie aplicațiile de taxi de autorizații din partea primăriilor locale? Decizie CJUE

de Andreea Micu, Ramona Badescu STOICA & Asociatii
Câți dintre noi ne mai amintim oare cu nostalgie de modul în care obișnuiam să chemăm un taxi prin utilizarea telefonului fix? Minutele pe care le petreceam explicându-i angajatei de la dispecerat ce nevoie urgentă avem de un taxi ca să ajungem la Gara de Nord și bucuria resimțită în momentul în care auzeam indicativul taxi-ului care urma să vină să ne ia de acasă...Astăzi funcționează din ce în ce mai puține dispecerate taxi, fiind înlocuite, treptat, de aplicații pentru telefoane inteligente, care pun în legătură clienții și șoferii de taxi prin mijloace electronice. Aplicațiile prezintă numeroase avantaje pentru utilizatorii lor, unul dintre acestea fiind continua și rapida lor perfecționare și dezvoltare.
Ana Atanasiu, Delia Lepădatu
Foto: PeliPartners
​Dosare Juridice - Insolvență

Drumul spre insolvență: SRL 50% - 50%

de Ana Atanasiu, Delia Lepădatu PeliPartners
Majoritatea afacerilor încep prin înființarea unei societăți, de regulă, un SRL, iar înființarea societății este considerată a fi o simplă formalitate ce trebuie rezolvată rapid. Doi soți decid să înceapă o afacere împreună, un părinte cu unul din copiii săi, doi prieteni sau două prietene. În semn de respect și de încredere reciprocă li se pare normal ca la înființarea societății să împartă egal beneficiile și pierderile afacerii, stabilind participația lor în cote de 50- 50.
Zeno Căprariu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: comenzile de preparate culinare la pachet și cu livrare au crescut cu 14% de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, determinând restaurantele să-și reconfigureze rețelele

de Deloitte Romania
De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, comenzile de preparate culinare la pachet și cu livrare au crescut cu 14% în rândul consumatorilor care comandă cel puțin o dată pe lună, determinând restaurantele să-și reconfigureze rețelele, potrivit studiului Deloitte „The Restaurant of the Future Arrives Ahead of Schedule - Time to Get on Board”, efectuat în rândul clienților și managerilor de restaurante din SUA. Aproape două treimi (68%) dintre consumatori spun că își comandă mâncare cu livrare, 52% comandă la pachet, iar aproape jumătate (46%) dintre respondenți se așteaptă să-și mențină aceste obiceiuri și după sfârșitul pandemiei. Exponenții generației Millennials, cu vârste cuprinse între 23 și 39 de ani, plasează cele mai multe comenzi cu livrare (65%), în creștere cu 13% față de perioada anterioară pandemiei, iar 77% dintre exponenții Generației X, cu vârste cuprinse între 40 și 55 de ani, comandă mâncare la pachet, cu 20% mai mult decât în perioada pre-COVID.
Gabriela Ilie, Ana-Maria Vlăsceanu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Drepturi salariale

Detașarea lucrătorilor între statele membre ale UE - aspecte legate de drepturile salariale

de Gabriela Ilie, Ana-Maria Vlăsceanu Deloitte Romania
Autoritățile europene au acordat o atenție deosebită, în ultimii ani, aspectelor legate de detașarea lucrătorilor pe teritoriul Uniunii Europene, pentru a asigura respectarea drepturilor acestora și a liberei concurențe. În acest context, legislația în domeniu a fost revizuită de mai multe ori, cea mai recentă schimbare constând în adoptarea Directivei 2018/957/UE, care modifică Directiva 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii (Posted Worker Directive - PWD). Noua reglementare a fost transpusă și în legislația românească, în vara acestui an, prin Legea 172/2020, care conține reguli concrete, deși perfectibile, cu privire la detașarea lucrătorilor din și în România.
George Trantea, Adrian Cristea, Adrian-Mihai Zamfir
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - TVA

Recomandări pentru implementarea remediilor rapide din 2020 în materie de TVA/ Stocuri la dispoziția clientului

de George Trantea, Adrian Cristea, Adrian-Mihai Zamfir Filip&Company
Cum am intrat în perioada anuală în care se fac provizii, astăzi vom aborda remediul rapid privind stocurile la dispoziția clientului (în continuare „Quick Fix-ul”). Sloganul perioadei ar putea fi: ”Stochezi, dar nu uita să raportezi!”
Cristina Ioana Frîncu, Alin-Gabriel Oprea
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - ​Contencios administrativ

Interdicția dublei sancționări a aceleiași fapte ilicite. Invocarea principiului non bis in idem în cadrul revizuirii din materia contenciosului administrativ

de Cristina Ioana Frîncu, Alin-Gabriel Oprea STOICA & Asociatii
Revizuirea este o cale extraordinară de atac prin intermediul căreia poate fi obținută desființarea unei hotărâri judecătorești definitive, precum și reînnoirea judecății în cazurile expres și limitativ determinate de lege. Sediul general al materiei îl reprezintă dispozițiile art. 509-513 din Codul de procedură civilă.
Paul Pop, Sebastian Drumaru
Foto: Pop Briciu Crai Attorneys
Dosare Juridice - Insolvență

Soarta garanțiilor autonome în insolvență

de Paul Pop, Sebastian Drumaru Pop Briciu Crai Attorneys
Pe fondul unei situații economice incerte și, din pacate, cu un trend negativ vizibil, mediul de afaceri din România încearcă, la rândul său, să ajusteze mecanismele uzuale ale activității și, în cazuri limită, însă nu neaparat izolate, să apeleze la măsurile juridice, eventual judiciare, necesare conservării afacerii și, de ce nu, protejării celor implicați în desfășurarea acestuia.
Mihaela Iacob, Claudia Matei
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Economie digitale

Necesitatea taxării echitabile a economiei digitale, urgentată de pandemia de COVID-19

de Mihaela Iacob, Claudia Matei Deloitte Romania
Transformarea digitală a societății este o tendință unanim recunoscută de câteva decenii. Cu toate acestea, fenomenul a luat amploare în perioada pandemiei de COVID-19, când inovarea, îmbunătățirea eficienței și calității serviciilor, cu implicare umană cât mai redusă, au devenit cerințe obligatorii pentru a face față provocărilor generate de criză. Însă implementarea tehnologiilor necesare a fost, deseori, încurajată prin diverse scheme de sprijin, iar răspunsul la nevoile iminente ale economiilor aflate sub asediul pandemiei a generat cheltuieli neprevăzute la nivelul bugetelor naționale. În acest context, în care necesarul de finanțare crește exponențial, iar companiile din tehnologie sunt considerate marile câștigătoare ale actualei crize, revine în actualitate necesitatea taxării echitabile în acest domeniu.
Radu Kubinschi
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Economie

Economia românească la răscruce - Între contracția economică provocată de pandemie și oportunitățile oferite de sprijinul financiar al Uniunii Europene

de Radu Kubinschi Deloitte Romania
Economia mondială se află într-una dintre cele mai grave crize economice de la Marea Criză (1929- 1933), previziunile specialiștilor în economie plasând impactul acesteia chiar dincolo de magnitudinea celui înregistrat în timpul Marii Crize. Economia românească nu putea să nu fie afectată și ea de acest impact, având în vedere dependența sa de mecanismele economice globale și integrarea ei în lanțuri de valoare europene și globale. Mai mult, structura sa face economia românească vulnerabilă la impactul COVID-19: prelucrarea resurselor primare și construcțiile de mașini, principalele domenii care contribuie la formarea PIB-ului, sunt printre cele mai serios lovite de recesiune, iar sectorul serviciilor este supus restricțiilor aferente pandemiei.
Cătălina Dicu, Anca Ștefania Manolache
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Munca la distanță

Despre cum munca la distanță ne schimbă viața

de Cătălina Dicu, Anca Ștefania Manolache STOICA & Asociatii
La data de 6 noiembrie 2020 a intrat în vigoare OUG 192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea lit. a) a art. 7 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, iar la data de 9 noiembrie 2020 a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 935/2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prin aceste acte normative au fost aduse noi modificări legislative referitoare la munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, modificări aplicabile în perioada stării de alertă.
Ruxandra Băndilă
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice

Studiu Deloitte: jumătate dintre consumatori consideră că noile experiențe digitale sunt un substitut satisfăcător pentru activitățile pe care le desfășurau înainte de pandemia de COVID-19

de Deloitte Romania
În timpul pandemiei de COVID-19, mai mult de opt din zece consumatori (82%) au încercat pentru prima dată cel puțin o activitate digitală, cum ar fi comandarea on-line a produselor alimentare, folosirea unei aplicații educaționale sau dedicate exercițiilor fizice, potrivit studiului Deloitte Global Marketing Trends 2021, și mai mult de jumătate dintre aceștia (53%) consideră că noile lor experiențe on-line sunt un substitut satisfăcător pentru activitățile pe care le desfășurau înainte de pandemie. Studiul evidențiază importanța extinderii ecosistemului digital al mărcilor, aproape o treime dintre respondenți spunând că derularea acestor activități într-un mediu digital a fost chiar o alternativă superioară experiențelor în persoană. Studiul a fost realizat la nivel global pe baza răspunsurilor a peste 2.400 de consumatori din Africa de Sud, China, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Mexic, Qatar, Regatul Arabiei Saudite și Statele Unite.
Elena Răileanu, Alexandra Minescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Noua directivă privind detașarea angajaților, neglijată în contextul pandemiei. Ce schimbări majore aduce?

de Elena Răileanu, Alexandra Minescu Deloitte Romania
Până la începutul acestui an, un telefon primit cu doar o zi înainte putea face ca angajatul unei companii să fie în avion la prima oră pentru a îndeplini o sarcină punctuală în altă țară. Contextul economic și infrastructura de transport (aerian, dar nu numai) au stimulat mobilitatea angajaților în special în interiorul Uniunii Europene (UE). În contextul pandemiei de COVID-19, fenomenul s-a temperat simțitor, iar expresia „Covido ergo Zoom” (după celebra expresie „Cuget, deci exist”) pare că ne va mai urmări ceva vreme, chiar și după depășirea crizei sanitare. Dar relațiile online funcționează doar parțial, pentru comunicare și în cazul serviciilor care pot fi livrate și virtual. Însă multe sectoare din economie activează „pe teren” (agricultură, producție de orice fel, logistică etc.), iar pentru acestea, mai devreme sau mai târziu, va fi nevoie de forță de muncă. Mobilitatea trebuie reluată, chiar dacă cu precauție, pentru că este singura soluție pentru ca motoarele economiei să revină la turația maximă.
Oana Buhăescu
Foto: Deloitte Romania
​Dosare Juridice - Black Friday

Black Friday în vremea pandemiei: cum se apropie companiile de clienți fără a încălca regulile de distanțare

de Oana Buhăescu Deloitte Romania
Criza sanitară generată de pandemia de COVID-19 a exercitat o presiune considerabilă asupra comunităților și mediului de afaceri, dar în același timp a arătat capacitatea acestora de a rezista și de a se reinventa. Acum, pe final de an, inovația și capacitatea de adaptare se regăsesc și într-unul dintre cele mai importante evenimente globale, Black Friday, care a devenit sintagma universală ce exprimă reducerile, dar și o stare de spirit care capătă valențe diferite de la cultură la cultură.
Impact Star Award Romania - Fast 50 2020
Foto: Deloitte Romania

webPR: Trei companii românești sunt recunoscute în cadrul competiției Deloitte 2020 Central Europe Technology Fast 50 la categoria Impact Star Award

de Deloitte Romania
DCS Plus, Druid și Tremend sunt companiile românești recunoscute în cadrul programului Deloitte 2020 Central Europe Technology Fast 50 la categoria Impact Star Award, care premiază companii ce reușesc să aibă, prin produsele și serviciile lor patentate, efecte pozitive asupra societății, asupra businessului, precum și în domeniile inovație, mediu și diversitate. DCS Plus dezvoltă produse dedicate companiilor din turism, Druid creează asistenți virtuali inteligenți care pot îndeplini procese complexe, iar Tremend, care a fost inclusă în edițiile anterioare ale Technology Fast 50 în topul companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală, creează soluții de transformare digitală agilă folosind inteligența artificială.
Veronica Dobozi
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Vaccinare

Vaccinul genetic - dileme etice

de Veronica Dobozi STOICA & Asociatii
Terapia genică este o metodă terapeutică ce utilizează informația existentă în gene pentru a trata o boală genetică prin modificarea unui comportament celular (1). Actualmente sub această procedură se regăsesc trei categorii de tehnici (2):
Dan Bădin
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: Companiile multinaționale susțin că reglementările propuse de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică ar putea determina creșterea poverii fiscale

de Deloitte Romania
Peste 60% dintre companiile din întreaga lume estimează o posibilă creștere a poverii fiscale aferente impozitului pe profit ca urmare a implementării reformei anunțate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) la începutul acestui an, bazate pe doi piloni, respectiv taxarea economiei digitale (Pilonul I) și impozitarea minimă a profitului (Pilonul II). Conform studiului Deloitte 2020 Global BEPS (Base Erosion and Profit Shifting) Survey, 44% dintre companiile intervievate se așteaptă la obținerea unui consens global cu privire la taxarea economiei digitale ca efect al măsurilor propuse de OCDE, iar aproape 40% admit că organizațiile lor vor fi afectate dacă va fi introdusă o taxă pe veniturile din servicii digitale în țara în care se află clienții lor.
Irina Suătean, Ilinca Porojan
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Expropieri

Modificarea legii exproprierii facilitează autorizarea anumitor categorii de proiecte publice

de Irina Suătean, Ilinca Porojan Filip & Company
Vineri, 13 noiembrie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 252/2020 pentru completarea art. 5 din Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică („Legea nr. 252/2020”). Modificarea introdusă prin Legea nr. 252/2020 facilitează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții necesare pentru implementarea anumitor categorii de proiecte publice.
Monica Țariuc, Ana Vlăsceanu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Piața muncii

Înapoi în viitor: cum afectează reapariția graniței dintre UE și Marea Britanie mobilitatea salariaților?

de Monica Țariuc, Ana Vlăsceanu Deloitte Romania
Accesul facil la piața muncii și dreptul de a circula fără restricții în orice stat membru al Uniunii Europene (UE) reprezintă două dintre cele mai importante avantaje ale apartenenței la UE pentru cetățeni. Britanicii însă riscă să le piardă începând cu 1 ianuarie 2021, ca urmare a deciziei Marii Britanii de a părăsi UE. Cele două părți încă negociază intens, în această perioadă, un acord post- Brexit care să stabilească noile condiții de relaționare, inclusiv pe piața muncii și în domeniul asigurărilor sociale, după expirarea perioadei de tranziție, la 31 decembrie 2020. Timpul rămas este însă foarte scurt, așadar cei direct implicați ar trebui să se pregătească pentru oricare dintre scenariile posibile.
Catalina Dicu
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Executare silită ​

Executarea silită, încotro?​

de Cătălina Dicu STOICA & Asociatii
Prin Legea nr. 196/2020 - în vigoare din 11 septembrie 2020 -, a fost modificat art. 4 alin. 3 din Legea nr. 297/2018 privind publicitatea imobiliară în sensul că, înscrisurile sub semnătură privată, care, potrivit legii, sunt valabil încheiate și au caracter de titlu executoriu, pot fi puse în executare numai sub condiția înscrierii în Registrul Național de Publicitate Mobiliară (“RNPM”).
Echipa Deloitte Romania/ Tranzactie CEZ-Macquarie
Foto: Deloitte Romania

webPR Deloitte România a asistat Grupul CEZ în vânzarea a șapte dintre subsidiarele sale românești către investitorul în infrastructură Macquarie Infrastructure and Real Assets

de Deloitte Romania
Deloitte România a asistat grupul ceh de energie CEZ în vânzarea a șapte dintre subsidiarele sale românești, active în domeniul distribuției de electricitate și al energiei regenerabile, către investitorul în infrastructură Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), unul dintre cei mai mari manageri de active alternative din lume, deținut de grupul australian Macquarie. Obiectul tranzacției constă în rețeaua CEZ România de distribuție a energiei electrice, în businessul de furnizare de electricitate, care are 1,4 milioane de clienți, și în cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, de la Fântânele-Cogealac. Această tranzacție este considerată una dintre cele mai importante de pe piața românească de fuziuni și achiziții și cea mai mare din sectorul de energie din ultimii ani. Acordul, a cărui valoare nu a fost comunicată, a fost semnat la finalul lunii octombrie 2020 și este supus aprobării Autorității Europene Antitrust și a Consiliului Suprem de Apărare a Țării din România.
Silvia Axinescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Inteligența artificială

Beneficiile și provocările deciziilor luate de inteligența artificială

de Silvia Axinescu Deloitte Romania
Viteza cu care evoluează tehnologia aduce tot mai aproape scenarii precum calcularea primei de asigurare de sănătate pe baza comportamentului fiecărei persoane sau a asigurării auto RCA în funcție de stilul de condus și de datele colectate de la autoturism în acest sens. Aceste ipoteze presupun utilizarea tehnologiilor de tipul AI (inteligență artificială) care, dincolo de beneficiile semnificative pe care le oferă, presupun și riscuri cu privire la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor vizate. La nivel european există, în ultimii ani, preocupări intense în legătură cu acest subiect, cu scopul de a proteja consumatorii, însă fără a frâna utilizarea tehnologilor de acest tip.
Ana Atanasiu, Kodru Mansour
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Litigii

Prevenirea șicanării prin litigii

de Ana Atanasiu, Kodru Mansour PeliPartners
Pentru că întotdeauna este mai bine să previi decât să tratezi, considerăm util a analiza, pe scurt, motivele care pot face dintr-o companie ținta unor „litiganți în serie” și cum se pot apăra acestea de un atac, mai ales în contextul social-economic actual agitat și cu potențial de dezvoltare într-o situație de criză financiară.
Gabriel Zbârcea, Alexandru Cristea
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii Tax
Dosare Juridice - Conferință​

Reprezentanți ai industriei IT, retail online, avocatură și consultanță fiscală din România, Italia și Ungaria discută despre soluțiile de supraviețuire a companiilor în „noua normalitate”

de Tuca Zbarcea & Asociatii Tax
Societatea de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații și divizia de fiscalitate - Țuca Zbârcea & Asociații Tax organizează o nouă ediție a evenimentului anual Tax+Legal pentru a dezbate impactul pe care contextul epidemiologic actual îl are asupra comunității de business. Vorbitorii invitați, reprezentanți ai mediului de afaceri, avocați și consultanți fiscali din România, Italia și Ungaria vor face o trecere în revistă a posibilelor soluții aflate la îndemâna executivilor și antreprenorilor pentru a traversa cu bine perioada curentă și a face față provocărilor viitoare.
Ioan Dumitrașcu, Cristina Tudoran
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Telemuncă

Noi reglementări privind obligația organizării activității în regim de telemuncă

de Ioan Dumitrașcu, Cristina Tudoran Filip & Company
Începând de ieri, 9 noiembrie 2020, au intrat în vigoare noi măsuri privind telemunca, instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 935 din 5 noiembrie 2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Radu Derscariu, Mihaela Vechiu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Libera circulație

Libera circulație a persoanelor între UE și Marea Britanie, îngrădită din 1 ianuarie 2021. Cât de mult?

de Radu Derscariu, Mihaela Vechiu Deloitte Romania
Prelungirea negocierilor pentru încheierea unui acord comercial post-Brexit între Uniunea Europeană (UE) și Marea Britanie ridică numeroase semne de întrebare cu privire la limitările care vor interveni începând cu 1 ianuarie 2021. Libera circulație a persoanelor, una din cele patru libertăți fundamentale garantate de apartenența la UE, va fi, cu siguranță, îngrădită. Cât de mult, depinde de rezultatul negocierilor dintre cele două părți.
Vladimir Aninoiu
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte România lansează Digital DNA, o soluție de evaluare a gradului de maturitate digitală a companiilor

de Deloitte Romania
Deloitte România lansează Digital DNA, o soluție care permite evaluarea gradului de maturitate digitală a companiilor în funcție de 23 de caracteristici care definesc structura, modul de operare și comportamentul acestora. Digital DNA se adresează în principal IMM-urilor și poate constitui un punct de pornire în stabilirea strategiei de transformare digitală. Soluția are la bază o metodologie creată de experții din rețeaua globală Deloitte în urma unei cercetări ample, bazate pe analiza a sute de studii și articole în domeniu.
Bogdan Mircea Popescu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Concurență

Scurte observații privind reglementarea divulgării către reclamant a probelor relevante în cadrul unei acțiuni în despăgubiri în materie de concurență

de Bogdan Mircea Popescu STOICA & Asociatii
În Monitorul Oficial al României nr. 952 din 16 octombrie 2020 a fost publicată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 170/2020 privind acțiunile în despăgubire în cazurile de încălcare a dispozițiilor legislației în materie de concurență, precum și pentru modificarea și completarea Legii concurenței nr. 21/1996 (denumită în continuare ”OUG nr. 170/2020”). Prin intermediul acestui act normativ a fost transpusă în legislația națională Directiva 2014/104/UE, fiind astfel configurat cadrul procedural necesar (în acord cu legislația comunitară) pentru exercitarea efectivă a dreptului la despăgubiri al persoanei prejudiciate prin încălcarea unor norme ale legislației din materia concurenței. În esență, OUG nr. 170/2020 consacră dreptul oricărei persoane (fizice sau juridice) care a suferit un prejudiciu prin încălcarea legislației concurenței de către o întreprindere sau o asociație de întreprinderi să solicite în instanță despăgubiri pentru acoperirea integrală a prejudiciului suferit.
Mihnea Galgoțiu–Săraru, Luisa Alb, Tatiana Milu
Foto: Deloitte si Reff&Asociatii
Dosare Juridice - Fiscalitate

Comparație între cele trei tipuri de facilități fiscale disponibile în prezent

de Mihnea Galgoțiu–Săraru, Luisa Alb, Tatiana Milu Deloitte si Reff&Asociatii
În contextul pandemiei SARS-CoV-2, autoritățile au adoptat mai multe măsuri fiscale menite să ajute mediul de afaceri să treacă peste dificultățile de natură financiară cu care se confruntă în prezent, precum și să prevină acumularea de noi datorii la stat prin susținerea conformării la plată a contribuabililor.
Mara Moga-Paler
Foto: Schoenherr si Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Motivele încetării a 1,61 milioane contracte de muncă în primele șapte luni de pandemie: de două ori mai multe posturi desființate, comparativ cu anul trecut

de Mara Moga-Paler Schoenherr si Asociatii
Peste 1,61 milioane contracte de muncă au fost încetate în România în cele șapte luni care au trecut de la instituirea stării de urgență și până la jumătatea lunii octombrie, conform datelor înregistrate în Registrul General de Evidență a Salariaților.
Eliza Baias, Simona Ungureanu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Legislație

Un nou episod în epopeea beneficiarului real. O nouă prelungire de termen

de Eliza Baias, Simona Ungureanu Filip & Company
În Monitorul Oficial nr. 1031 din 30 octombrie 2020 a fost publicată OUG nr. 191/2020 pentru prelungirea termenelor privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina asociațiilor și fundațiilor, precum și a persoanelor juridice înregistrate în Registrul Comerțului (“OUG nr. 191/2020”). Prin aceasta se acordă un termen suplimentar pentru îndeplinirea obligațiilor de depunere a declarațiilor privind beneficiarul real, având în vedere faptul că rațiunile pentru care termenul a fost inițial prelungit până la data de 1 noiembrie 2020 se mențin, evoluția pandemiei de Covid-19 fiind în continuare impredictibilă.
Monica Stătescu, Simona Ungureanu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Fiscalitate

Noi reglementări legislative care elimină formalitățile la transferul părților sociale în SRL-uri

de Monica Stătescu, Simona Ungureanu Filip & Company
Până în prezent, în cadrul oricărei tranzacții de achiziție a unei companii, structurarea și calendarul tranzacției au fost dictate în mare parte de forma societății target: societate pe acțiuni (SA) sau societate cu răspundere limitată (SRL). Forma companiei era foarte relevantă întrucât formalitățile de transfer al acțiunilor într-un SA erau semnificativ mai simple decât cele pentru transferul părților sociale într-un SRL.
Vlad Boeriu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Brexit​

Acordul post-Brexit se lasă așteptat, deși perioada de tranziție expiră curând. Ce se schimbă din 2021?

de Vlad Boeriu Deloitte Romania
Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE), deși pare tot mai aproape de finalizare, continuă să creeze confuzie cu privire la regulile după care se vor derula, după 1 ianuarie 2021, relațiile dintre cele două entități pe toate palierele, de la cele care afectează cetățenii țărilor implicate, la cele comerciale sau administrative. Acordul post-Brexit dintre UE și Marea Britanie, care ar trebui să clarifice lucrurile, încă se negociază, în ciuda faptului că termenul limită este foarte aproape. Din acest considerent, cel puțin din punctul de vedere al relațiilor comerciale, este esențial ca toate societățile să se pregătească pentru schimbări profunde și să finalizeze toate măsurile administrative necesare înainte de 31 decembrie 2020.
Andreea Micu, Yolanda Beșleagă, Angelica Alecu
Foto: STOICA & Asociatii
​Dosare Juridice - Achiziții publice

Propunerile financiare al căror preț este superior valorii estimate a contractului de achiziție publică. Posibilitatea alocării fondurilor suplimentare

de Andreea Micu, Yolanda Beșleagă, Angelica Alecu STOICA & Asociatii
În contextul participării la o procedură de achiziții publice sau sectoriale, mecanismul de configurare a prețului ofertat de către fiecare candidat/ofertant trebuie să conducă la formularea unei propuneri financiare în limitele de competitivitate pe care fiecare operator economic le poate suporta, astfel încât atribuirea contractului să îi confere avantajele dorite. Operatorii economici trebuie să se asigure că există o corelare justificată și realistă între factorul tehnic și factorul financiar care compun ofertele depuse în procedură.
Oana Buhaescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: îngrijorarea europenilor în legătură cu problemele financiare și cu locul de muncă a scăzut în primele patru luni de la relaxarea restricțiilor adoptate în contextul COVID-19

de Deloitte Romania
Îngrijorarea europenilor în legătură cu problemele financiare și cu locul de muncă a scăzut în primele patru luni de la relaxarea primelor restricții impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit studiului Deloitte State of Consumer Tracker, două treimi dintre respondenți declarându-se mai deschiși la ideea de a efectua cumpărături costisitoare și mai relaxați în legătură cu stabilitatea jobului. Cu toate acestea, europenii încă sunt preocupați de bunăstarea fizică în aceeași proporție ca în perioada de restricții (47% la finalul lunii august, față de 48%, în luna mai). Tendințele europene sunt în linie cu cele globale. La studiu au participat 18.000 de respondenți din 18 țări, dintre care nouă state europene – Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia și Spania.
George Trantea
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Fiscalitate

Update - Moș Crăciun vine mai devreme anul acesta și trece și pe la ANAF

de George Trantea Filip & Company
Ulterior publicării materialului de mai jos, s-a publicat și Ordonanța de Urgență 181/2020 (Monitorul Oficial nr. 988/26.10.2020) care prevede o modificare importantă, suplimentară față de proiectul publicat anterior: prelungirea pauzei ANAF cu încă 2 luni, până la 25.12.2020.
George Trantea
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Fiscalitate

Începând de astăzi, ANAF revine parțial la normal. Cum ne pregătim?

de George Trantea Filip & Company
La final de octombrie, copiii așteaptă Halloween, adulții sunt cu gândul la Oktoberfest, iar societățile… venirea ANAF-ului. Unele dintre acestea reprezintă situații mult așteptate, altele sunt ceva mai înfricoșătoare.
Ciprian Gavriliu, Partener Deloitte Romania
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Studiu Deloitte: pandemia grăbește deciziile marilor orașe cu privire la limitarea traficului și extinderea spațiului pentru bicicliști și pietoni

de Deloitte Romania
Blocajul produs de pandemia de COVID-19 pare să fi accelerat schimbările care erau, deja, analizate anterior de autoritățile locale, cum ar fi transformarea centrelor orașelor în zone mai prietenoase cu pietonii și bicicliștii, potrivit studiului Deloitte 2020 City Mobility Index. Orașele care au recuperat din spațiul alocat mașinilor pentru a permite distanțarea fizică pentru plimbări și ciclism intenționează să mențină aceste schimbări și după pandemie, arată studiul, care măsoară performanța mobilității din 21 de orașe din întreaga lume, printre care șapte orașe europene - Amsterdam, Barcelona, Dublin, Lisabona, Londra, Manchester, Roma și Stockholm.
Dan-Rareș Răducanu, Roxana-Elena Daskălu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Dreptul muncii

Despre prezent și viitor în legătură cu contractele individuale de muncă și alte acte juridice specifice dreptului muncii

de Dan-Rareș Răducanu, Roxana-Elena Daskălu STOICA & Asociatii
La data de 14 octombrie 2020, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a pus în dezbatere publică un Proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative, inclusiv Legea nr. 53/2003 - Codul muncii (1). Printre amendamentele propuse se numără și menționarea expresă a posibilității părților de a opta pentru încheierea/modificarea în formă electronică a contractului individual de muncă, în măsura în care este utilizată semnătura electronică calificată, însoțită de marcă temporală, emisă de un prestator de servicii de încredere calificat, potrivit Regulamentului UE nr. 910/2014.
Adriana Crai, Nicoleta Vădeanu
Foto: Pop Briciu Crai Attorneys
​Dosare Juridice - Achiziții publice

Impactul modificărilor OUG 114/2020 în achizițiile publice

de Adriana Crai, Nicoleta Vădeanu Pop Briciu Crai Attorneys
Pe fondul unor instanțe încărcate și al unor procese de durată, OUG 114/2020 („Ordonanța”), adoptată în această vară, urmărește urgentarea și flexibilizarea sistemului achizițiilor publice, dar și predictibilitatea duratei procedurilor de achiziție publică, inclusiv din perspectiva procedurii judiciare. Este o măsură mult așteptată, având în vedere numărul mare de investiții blocate ani de-a rândul în special în contracte de achiziții publice pentru proiectele de infrastructură. De altfel, pe perioada stării de urgență, litigiile privind achizițiile publice au fost considerate urgente doar dacă vizau echipamente medicale, iar apoi, deși lista a fost extinsă la toate tipurile de litigii privind achizițiile publice, în realitate acestea nu s-au judecat decât după ridicarea stării de urgență.
Vlad Vatavu, Mircea Farcău
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Eșalonarea la plată a datoriilor acumulate în pandemie - o măsură benefică, dar perfectibilă

de Vlad Vatavu, Mircea Farcău Deloitte Romania
La câteva luni distanță de la apariția Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) nr. 69/2020, prin intermediul căreia contribuabilii pot beneficia de anularea dobânzilor și penalităților aferente obligațiilor bugetare restante la 31 martie 2020, Ministerul Finanțelor Publice vine cu un nou proiect de OUG, menit să combată efectele pandemiei de COVID-19, care au generat dificultăți financiare operatorilor economici din toate domeniile. Totodată, prin acest proiect, autoritățile propun o alternativă la măsurile fiscale adoptate după intrarea în starea de urgență, pentru care perioada de aplicare încetează la data de 25 octombrie 2020.
Cătălin Alexandru, Carmen Calabache
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Energie

Hotărârea favorabilă obținută de Filip & Company din partea Curții de Justiție a Uniunii Europene în cauza Hidroelectrica ar putea să grăbească procesul de liberalizare și integrare a pieței energiei

de Filip & Company
Problemele pleacă de la modalitatea în care au loc tranzacțiile angro cu energie. În Uniunea Europeană, ele se derulează fie prin intermediul unor piețe centralizate, fie prin tranzacții directe între părțile interesate. Situația a fost identică și în România până în anul 2012, când noua Lege a energiei a obligat toți participanții să deruleze tranzacțiile prin intermediul unei piețe centralizate. Începând cu anul 2014, Legea a prevăzut și o excepție, aplicabilă micilor producători de energie din surse regenerabile.
Alexandru Cristea, Izabela Stoicescu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - TVA

Deducerea TVA, protejată până în pânzele albe de Curtea Europeană de Justiție

de Alexandru Cristea, Izabela Stoicescu Tuca Zbarcea & Asociatii
Un subiect arzător din practica controalelor fiscale, și anume respingerea imediată a dreptului de deducere a TVA la nivelul beneficiarului în situația constatării unor nereguli (care să indice o posibilă fraudă fiscală) săvârșite de furnizori/prestatori în amonte pe fluxul tranzacțional, a fost tranșat de Curtea Europeană de Justiție prin, probabil, una dintre cele mai clare și importante judecăți pe acest subiect - Ordonanța C-610/19 din 3 septembrie 2020, într-un demers inițiat de compania maghiară Vikingo Fővállalkozó Kft.
Andrei Buga
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Codul Muncii

Evoluții legislative în materia protecției salariaților la locul de muncă

de Andrei Buga STOICA & Asociatii
În acord cu evoluțiile pe plan internațional referitoare la protecția salariaților, legiuitorul român a aprobat o serie de modificări și completări ale actelor normative care reglementează chestiunile discriminării și hărțuirii în raporturile de muncă. În acest domeniu au fost adoptate două legi separate, respectiv: Legea nr. 151 pentru modificarea și completarea Codului Muncii și Legea nr. 167/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare.
Eliza Baias, Roxana Diaconu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Investiții

Noi reguli în materia investițiilor străine directe

de Eliza Baias, Roxana Diaconu Filip & Company
Începând cu data de 11 octombrie 2020, a devenit direct aplicabil în Statele Membre Regulamentul (UE) 2019/452 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unui cadru pentru examinarea investițiilor străine directe în Uniune, adoptat în data de 19 martie 2019. Regulamentul ISD are în vedere crearea unui mecanism de cooperare între Statele Membre, precum și între Statele Membre și Comisia Europeana, în ceea ce privește investițiile străine directe care sunt de natură să afecteze securitatea sau ordinea publică.
Experții Deloitte
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Perspective

Experții Deloitte: Criza a accelerat digitalizarea, dar incertitudinea și lipsa de transparență vor afecta în continuare mediul de afaceri; urmează informatizarea administrației fiscale și intensificarea controalelor în zone de risc

de Deloitte Romania
Criza generată de pandemia de COVID-19 în întreaga lume, inclusiv în România, a accelerat procese demarate de multă vreme, dar care progresau lent înainte de criză, cum ar fi automatizarea, digitalizarea sau implementarea muncii la distanță, însă incertitudinea fiscală și lipsa de transparență persistă și vor afecta în continuare mediul de afaceri, susțin experții fiscali și juridici din cadrul Deloitte România. În același timp, având în vedere scăderea veniturilor la buget și intenția autorităților de a nu majora taxe și impozite în perioada următoare, aceștia se așteaptă la o accentuare a digitalizării administrației fiscale, dar și, probabil, la intensificarea controalelor în zone cu risc fiscal ridicat
Georgiana Bădescu, Mona Banu, Cristiana Manea
Foto: Schoenherr si Asociatii
Dosare Juridice - Autoritatea de concurență

Pot autoritățile de concurență să ridice orice probe în cadrul unei inspecții inopinate? Un răspuns recent la nivel european: garanții pentru companiile inspectate

de Georgiana Bădescu, Mona Banu, Cristiana Manea Schoenherr si Asociatii
Dacă, în general, se vorbește de puterile foarte extinse ale autorităților de concurență în cazul inspecțiilor inopinate, o hotărâre recentă a Curții Generale a Uniunii Europene ("Curtea") pare că încearcă să reechilibreze balanța și să aducă mai multe garanții pentru companiile inspectate de Comisia Europeană.
Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte Romania
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice

Studiu privind calitatea vieții și bunăstarea socială: România se menține pe locul 45 în clasamentul mondial

de Deloitte Romania
România se menține pe locul 45 din 163 de țări și pe ultimul loc în clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit studiului Indicele de Progres Social 2020 privind calitatea vieții și bunăstarea socială, realizat de organizația nonprofit Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte. România înregistrează 78,35 de puncte din 100, un scor ușor mai ridicat față de anul precedent, și se regăsește, conform acestuia, în rândul țărilor din a treia categorie din clasament, după Barbados, Bulgaria și Mauritius.
Oana Zamă
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Conflicte individuale de muncă

Soluționarea alternativă a conflictelor individuale de muncă prin conciliere

de Oana Zamă STOICA & Asociatii
Soluționarea conflictelor la locul de muncă cu ajutorul unui specialist, fără a recurge la concursul instanței de judecată, ar trebui să reprezinte de cele mai multe ori opțiunea cea mai avantajoasă pentru părțile implicate. Concilierea reprezintă o modalitate alternativă, extrajudiciară, de soluționare a conflictelor individuale de muncă (non-judicial ADR- alternative dispute resolution) care cunoaște o foarte largă răspândire în toate statele din Uniunea Europeană. Ca regulă, în cadrul unei asemenea proceduri, se apelează la un terț a cărui rol este de a facilita comunicarea dintre părțile aflate în conflict și de a încuraja reconcilierea acestora.
George Trantea, Catalin Alexandru
Foto: Filip & Company

webPR: Filip & Company își întărește echipa de litigii prin cooptarea lui George Trantea

de Filip & Company
"Piața litigiilor din România este precum economia noastră: emergentă! Justitiabilul român apeleaza la serviciul ”justiție” și pentru neînțelegeri minore, fapt ce se manifestă în aproximativ 3.000.000 dosare pe rol în fiecare an, dintre care aproximativ 25% sunt dosare penale. Prin urmare, un număr aproximativ de 2.550.000 dosare civile și comerciale înregistrate în 2018 și 2019 (detalii aici). Numărul de dosare este comparabil cu populația care iese la vot, dacă ne gândim că în fiecare dosar sunt cel puțin două părți. Prin comparație, în Franța, la o populație triplă, dosarele civile și comerciale erau în 2018 - 1.532.000 (detalii aici). Este adevărat că, în România, aproximativ 750.000 dosare, în fiecare an, sunt dosare de încuviințare executare silită ce reprezintă mai mult o formalitate judiciar-administrativă", este de părere George Trantea.
Dimitrios Goranitis
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Opinie

De ce ar trebui ca România să intre în Uniunea Bancară chiar și fără a adopta moneda euro

de Dimitrios Goranitis Deloitte Romania
Uniunea Bancară a fost răspunsul zonei euro la criza financiară din 2010. Pentru țările din zona euro, a devenit evident că stabilitatea sectorului bancar este crucială pentru bunul mers al economiei și al societății și că sistemele naționale de supraveghere au fost adesea inadecvate sau lipsite de independență. Prin urmare, au apărut riscuri sistemice și competiția la nivelul sectorului bancar a fost distorsionată, iar cei care ar fi trebuit să primească credite nu aveau acces la ele, ceea ce a afectat economia locală.
Radu Dumitrescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Creditare

Studiu Deloitte: Creditarea și-ar putea reveni în 2021 cu ajutorul unor măsuri de sprijin din partea autorităților de reglementare în domeniu

de Deloitte Romania
Băncile din Europa Centrală și de Est se așteaptă la o revigorare a activității de creditare în 2021, cu ajutorul unor măsuri de sprijin în acest sens din partea autorităților de reglementare în domeniu, după ce în 2020 aceasta a scăzut semnificativ față de anul anterior, conform unui studiu privind impactul COVID-19 asupra sectorului bancar din ECE, efectuat de Deloitte în 12 țări din regiune, inclusiv România. Cererea de credite a scăzut în al doilea trimestru al anului 2020 în sectoare precum ospitalitate, transport și depozitare, imobiliar și construcții, precum și producție. Pe de altă parte, în sectoare precum comerț și agricultură, cererea de credite a crescut, conform studiului.
Cristina Ioana Frîncu, Alin-Gabriel Oprea
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Acordarea ajutoarelor de stat

Legea aplicabilă contractelor de finanțare pentru acordarea ajutoarelor de stat

de Cristina Ioana Frîncu, Alin-Gabriel Oprea STOICA & Asociatii
Pandemia de coronavirus reprezintă în continuare un șoc major pentru economie, atât pe plan mondial, cât și la nivelul Uniunii Europene, iar un răspuns economic coordonat al statelor membre și al instituțiilor europene este esențial pentru a atenua repercusiunile asupra economiilor statelor membre. Diversele măsuri de ținere sub control a epidemiei, precum măsurile de distanțare socială, restricțiile de călătorie, carantina și izolarea au avut consecințe imediate atât asupra cererii, cât și asupra ofertei și au afectat deopotrivă întreprinderile și angajații, în special sectoarele turismului, culturii, comerțului cu amănuntul și al transporturilor.
Vladimir Aninoiu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Digitalizare

Transformarea digitală: un proces cu avantaje nu doar financiare

de Vladimir Aninoiu Deloitte Romania
Criza sanitară generată de pandemia de COVID-19 a impulsionat companiile să caute noi soluții pentru a răspunde contextului incert. Pentru multe businessuri, transformarea digitală poate fi o astfel de soluție, capabilă să contribuie la relansarea activității și la favorizarea unei creșteri durabile. În România, o țară care se bucură de o susținută notorietate în Europa în materie de oportunități în domeniul tehnologiei, mai mult de jumătate dintre companii (55%) au făcut doar mici investiții în acest sector, potrivit celei mai recente ediții a studiului Digital Economy and Society Index, așadar încă există multe oportunități pe care le pot explora.
Laura Elena Radu, Marius Chelaru
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Vânzare terenuri

Legea nr. 175/2020 va modifica, de la 13 octombrie 2020, procedura de vânzare a terenurilor agricole din extravilan

de Laura Elena Radu, Marius Chelaru STOICA & Asociatii
De-a lungul istoriei sale recente, România a cunoscut perioade în care vânzarea terenurilor agricole a fost lipsită de orice restrângere (sub imperiul Codului civil 1864), perioade în care a fost controlată de stat (începând cu 1947) și chiar interzisă (începând cu 1974), perioade în care a fost treptat liberalizată din nou (în 1991, în 1998, în 2005 și, mai cu seamă, în 2011, sub imperiul Codului civil), pentru ca în prezent să trăim o tendință de limitare și de birocratizare a circulației juridice a terenurilor agricole (în 2014 și, cel mai recent, în 2020).
Andreea Micu, Yolanda Beșleagă, Angelica Alecu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Achiziții publice

Confidențialitatea informațiilor în materia achizițiilor publice în lumina O.U.G nr. 114/2020

de Andreea Micu, Yolanda Beșleagă, Angelica Alecu STOICA & Asociatii
În materia achizițiilor publice și sectoriale, transparența este un principiu fundamental ce guvernează procedurile de atribuire, contribuind la creșterea încrederii în modul în care sunt utilizate resursele publice și asigurând, totodată, posibilitatea exercitării unui control efectiv asupra modalității de respectare a celorlalte principii aplicabile acestui domeniu.
Ioana Ungureanu, Silvia Iancuș
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Criptomonede

România anunță noi obligații pentru emitenții de criptomonede, un domeniu cu tranzacții suspecte de miliarde de dolari anual

de Ioana Ungureanu, Silvia Iancuș Deloitte Romania
Uniunea Europeană extinde domeniul de reglementare asupra furnizorilor de servicii din domeniul criptomonedelor și a furnizorilor de portofele digitale, în încercarea de a asigura un cadru care să poată preveni spălarea banilor, după ce fenomenul a atins cote îngrijorătoare la nivel mondial. Posibilitatea de a deschide rapid conturi anonime și de a converti numerar în mod ilicit, precum și existența mijloacelor de tranzacționare a veniturilor de origine ilicită peste granițe sunt doar câteva dintre argumentele care au stat la baza deciziei UE.
Ramona CHIȚU (MOISĂ)
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Fiscalitate

Munca de la distanță, o nouă realitate. Provocări fiscale

de Ramona Chitu (Moisa) Tuca Zbarcea & Asociatii
Ca urmare a declarării pandemiei de COVID-19 de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și impunerii rapide de măsuri de distanțare socială, companiile, atât cele care erau familiarizate anterior cu munca de la distanță, precum și organizațiile care nu mai experimentaseră acest regim de lucru, le-au permis angajaților să lucreze de acasă, creând astfel condițiile pentru cel mai extins experiment de telemuncă vreodată.
Bogdan Mărculeț, Ştefan Mihărtescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

ÎCCJ tranșează definitiv modul de calcul al prescripției obligațiilor fiscale aferente impozitului pe profit

de Bogdan Mărculeț, Ștefan Mihărtescu Deloitte Romania
Înalta Curte de Casație și Justiție, prin completul pentru soluționarea recursurilor în interesul legii, a tranșat, în data de 14 septembrie 2020, una dintre cele mai dezbătute chestiuni în materia dreptului fiscal, în reglementarea vechiului Cod de procedură fiscală, respectiv care este momentul de la care se calculează termenul de prescripție pentru obligații fiscale aferente impozitului pe profit. Decizia vine în sprijinul contribuabilului, având în vedere că limitează dreptul autorităților de control de a prelungi termenul de prescripție.
Ana Petrescu, Angela Borza
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Terenuri agricole

Restricțiile impuse la vânzarea de terenuri agricole - efecte benefice și victime colaterale

de Ana Petrescu, Angela Borza Deloitte Romania
Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse de Legea 175/2020 se află dreptul de preempțiune acordat mai multor categorii de potențiali cumpărători, de la rude apropiate, arendași, proprietari de investiții agricole, vecini, tineri fermieri, până la instituții ale statului. O altă noutate constă în aplicarea unui impozit considerabil pe câștigul obținut din vânzarea terenului, dacă înstrăinarea are loc la mai puțin de opt ani de la cumpărare. Dincolo de implicațiile pozitive ale acestor reglementări, cum ar fi că favorizează comasarea terenurilor și consolidarea exploatațiilor agricole, există și efecte adverse, precum faptul că descurajează investițiile în alte domenii care necesită suprafețe mari de teren.
Alexandra Manciulea, Rebecca Marina
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Legea RNPM

Înregistrarea titlurilor executorii în Registrul Național de Publicitate Mobiliară

de Alexandra Manciulea, Rebecca Marina Filip & Company
Vineri, 11 septembrie 2020, a intrat in vigoare Legea nr. 196/2020 (“Legea 196/2020”) pentru modificarea și completarea Legii nr. 297/2018 privind Registrul Național de Publicitate Mobiliară și pentru abrogarea Ordonanței Guvernului nr. 89/2000 privind unele măsuri pentru autorizarea operatorilor și efectuarea înscrierilor în Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare (“Legea RNPM”).
Daniel Alexandru Aragea
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Consiliul Concurenței ​

Reabilitarea întreprinderilor sancționate de Consiliul Concurenței

de Daniel Alexandru Aragea STOICA & Asociatii
La finalul lunii august a.c. Consiliul Concurenței a publicat o listă cu întreprinderile („blacklist”) pe care le-a sancționat pentru trucarea licitațiilor în cadrul investigațiilor desfășurate de către această autoritate. Contextul în care s-a publicat această listă, ce a suscitat deja reacții din partea anumitor întreprinderi, este acela al emiterii unei opinii comune de către Consiliul Concurenței și Agenția Națională pentru Achiziții Publice cu privire la dovezile pe care le poate furniza o întreprindere aflată în situația excluderii de la procedura de atribuire pentru săvârșirea unei abateri profesionale grave, constând în încălcarea reglementărilor din domeniul concurenței, prin participarea la o faptă anticoncurențială de tip cartel care vizează trucarea de licitații (bid-rigging).
Ciprian Gavriliu, Partener Deloitte Romania
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Sectorul auto

Stimularea cererii de mașini "verzi", oportunitatea creată de criză pentru sectorul auto

de Ciprian Gavriliu Deloitte Romania
Industria auto din întreaga lume a fost puternic afectată de restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, iar revenirea este lentă și incertă din cauza neîncrederii care încă persistă, mai întâi cu privire la evoluția pandemiei și apoi la revigorarea economiei globale. Numeroase studii atestă faptul că, pentru perioada următoare, cea mai mare preocupare a companiilor din întreaga lume, inclusiv din România, este legată de scăderea cererii. Și, cum industria auto reprezintă o componentă importantă a economiei românești, cu o contribuție masivă la producția națională, la exporturi, dar și pe piața muncii, ca angajator, stimularea cererii în domeniu devine esențială în perioada următoare.
Robert Ionescu, Ana Petrescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Impozit pe clădiri

Restituirile de impozit pe clădiri pentru perioada stării de urgență au intrat pe ultima sută de metri

de Ana Petrescu, Robert Ionescu Deloitte Romania
Proprietarii de clădiri incluse în circuitul economic pot beneficia de o reducere a impozitului pe proprietate în anumite condiții, în baza unui act normativ adoptat în contextul pandemiei de COVID-19 care, însă, a lăsat la latitudinea autorităților locale să decidă dacă acordă sau nu această facilitate, în ce cuantum și pentru ce perioadă. Termenul pentru depunerea cererii de accesare a facilității este 15 septembrie 2020. În ce măsură au răspuns autoritățile locale la această provocare și ce condiții trebuie îndeplinite pentru a obține reducerea de impozit?
Veronica Dobozi
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Hibridizare

Este definirea juridică a ființei umane o necesitate stringentă?

de Veronica Dobozi STOICA & Asociatii
Întrebarea de mai sus s-a născut în contextul performanțelor biologiei moderne, în special acelor referitoare la hibridizare. Hibridizarea, definită ca fiind combinarea materialului genetic uman cu materialul genetic al altor specii (animale sau plante), este posibilă din punct de vedere tehnic la acest moment, fiind realizată de mai multe laboratoare medicale din întreaga lume, dar este interzisă de normele etice și juridice în majoritatea țărilor lumii. Rezultatul hibridizării este numit himeră (1).
Cristina Cojocaru, Larisa Popoviciu, Maria Nitulescu
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte România și Reff & Asociații au asistat Haier Tech în proiectul de construire a unei fabrici de electrocasnice în județul Prahova, în valoare de 53 de milioane de euro

de Deloitte Romania
Deloitte România și Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei globale Deloitte Legal, au oferit asistență Haier Tech, o societate românească deținută de Grupul Haier, în proiectul de construire în județul Prahova a primei fabrici de frigidere Haier din Uniunea Europeană. După ce a asistat Haier Tech în obținerea acordului de finanțare pentru ajutor de stat, în decembrie 2019, practica de consultanță în management a Deloitte România lucrează în prezent cu compania pentru implementarea proiectului, care presupune o investiție totală de peste 53 de milioane de euro și pentru care statul va oferi un ajutor în valoare de 25 de milioane de euro.
Elena Geageac, Raluca Dana
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Problema cronică a mediului de afaceri din România - activul net negativ. Noi măsuri și implicațiile lor fiscale

de Elena Geageac, Raluca Dana Deloitte Romania
După lansarea oficială a Planului Național de Investiții și Relansare Economică, Guvernul României vine cu măsuri concrete pentru punerea lui în aplicare. Printre acestea se numără și aprobarea ordonanței de urgență prin care se intenționează acordarea de bonificații companiilor care își majorează și/sau îmbunătățesc capitalurile proprii. Măsura este binevenită și poate reprezenta un punct de pornire în stimularea societăților comerciale să se alinieze la normalitate și să se conformeze reglementărilor legale în vigoare. În plus, proiectul prevede și o modificare importantă cu privire la termenul de declarare și plată a impozitului pe profit anual.
Mihaela Popescu-Ichim, Anca Ghizdavu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Tranzacții transfrontaliere​

Start la raportarea tranzacțiilor transfrontaliere în UE! Numărătoarea inversă a început și pentru România

de Mihaela Popescu-Ichim, Anca Ghizdavu Deloitte Romania
Data de 31 august 2020 este primul termen în ceea ce privește raportarea în Uniunea Europeană (UE) în conformitate cu DAC6 - Directiva europeană care impune contribuabililor sau intermediarilor să raporteze, în scop fiscal, anumite tranzacții transfrontaliere. Deși acest termen a fost amânat cu șase luni în majoritatea statelor europene în contextul pandemiei de COVID-19, inclusiv în România, data limită de raportare a tranzacțiilor „istorice”, încheiate în perioada 25 iunie 2018 - 30 iunie 2020, a rămas 31 august 2020 în state precum Austria, Germania, Finlanda și, în anumite cazuri, Polonia, jurisdicții în care se află parteneri comerciali importanți ai multor societăți din România. Aceasta înseamnă, că începând din 31 august, inclusiv tranzacții care implică societăți comerciale din România vor fi raportate către autoritățile fiscale din diverse state membre UE.
Vladimir Aninoiu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Studiu

Studiul Deloitte: companiile cheltuiesc mai puțin de 5% din venituri pe tehnologie

de Deloitte Romania
Companiile din întreaga lume cheltuiesc mai puțin de 5% din venituri pe tehnologie, inclusiv așa-numitele organizații avangardiste în domeniul tehnologiei, care au o viziune și o strategie bine definite și un departament de tehnologie dezvoltat, potrivit studiului Deloitte Global Technology Leadership 2020, efectuat în rândul a 1.300 de lideri din domeniul afacerilor și al tehnologiei din 69 de țări, inclusiv România. De asemenea, studiul arată că doar 11% dintre organizații sunt avangardiste în materie de tehnologie și că aproape o treime dintre liderii acestor companii (29%) pot juca un rol vizionar, de două ori mai mulți decât în cazul organizațiilor tradiționale (14%).
Crina Onuț, Ana Vlăsceanu, Florentina Munteanu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Kurzarbeit

Modelul Kurzarbeit în România - avantaje și vulnerabilități

de Crina Onuț, Ana Vlăsceanu, Florentina Munteanu Deloitte Romania
În condițiile în care criza sanitară se prelungește, iar semnalele de revenire economică sunt modeste, guvernul suplimentează măsurile de sprijin financiar destinate angajaților și angajatorilor. Acestea au drept scop, pe de o parte, menținerea sub control a ratei șomajului, care a înregistrat creșteri în ultima perioadă, și, pe de altă parte, susținerea companiilor pentru a-și asigura o funcționare optimă pe perioada de restrângere a activității. Astfel, prin Ordonanța de Urgență 132/2020, a fost aprobată aplicarea modelului nemțesc Kurzarbeit în România, care presupune subvenționarea de către stat a timpului redus de muncă.
Radu Dumitrescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: Fondurile de capital privat din Europa Centrală ating cel mai scăzut nivel de încredere de la criza financiară, însă manifestă mai mult optimism decât în 2008

de Deloitte Romania
Fondurile de capital privat din Europa Centrală au atins cel mai scăzut nivel de încredere de la criza financiară globală, în contextul pandemiei de COVID-19, dar profesioniștii în domeniu sunt mai optimiști decât în timpul crizei din 2008, conform celei mai recente ediții a Deloitte CE Private Equity Confidence Survey. Indicele de încredere, care este în scădere încă de la finalul lui 2017, a ajuns acum la 62, al doilea cel mai scăzut nivel dintre toate edițiile studiului, după cel din octombrie 2008, care a fost de 48. Șapte din zece profesioniști din cadrul firmelor de private equity din Europa Centrală previzionează scăderea activității de profil și înrăutățirea condițiilor economice, dat fiind că economiile din regiune, care sunt în mare măsură bazate pe consum, estimează că vor înregistra contracții semnificative ale PIB-ului în 2020 pe fondul scăderii cererii, cauzate de creșterea șomajului.
Ruxandra Băndilă
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Studiu

Studiu Deloitte: companiile au redirecționat aproape jumătate din bugetele de marketing către rețelele de socializare și dispozitivele mobile în timpul pandemiei de COVID-19

de Deloitte Romania
În timpul pandemiei de COVID-19, companiile au redirecționat aproape jumătate din bugetele de marketing (46%) către rețelele de socializare și dispozitivele mobile, potrivit celei mai recente ediții a studiului Deloitte Chief Marketing Officer (CMO) Survey, de două ori mai mult decât înainte de pandemie. De asemenea, studiul subliniază faptul că, în următoarele 12 luni, specialiștii anticipează o continuă creștere a cheltuielilor aferente acțiunilor de marketing pe dispozitive mobile, pe când cele legate de rețelele de socializare vor rămâne apropiate de noul nivel, care este ridicat. Deloitte CMO Survey este rezultatul analizei a aproximativ 300 de răspunsuri oferite de către profesioniști de top din domeniu care activează în 13 sectoare din SUA.
Dan Bădin
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte România lansează aplicația SmarTax pentru automatizarea raportărilor privind impozitul pe profit

de Deloitte Romania
Deloitte România lansează aplicația SmarTax, o soluție digitală cu ajutorul căreia companiile își pot calcula impozitul pe profit și completa declarațiile fiscale trimestriale și anuale, pe baza documentelor contabile disponibile pe orice dispozitiv fix sau mobil conectat la internet, digitalizându-și astfel procesele de conformare cu cerințele de raportare privind impozitul pe profit. Aplicația încorporează întreaga legislație fiscală în vigoare referitoare la impozitul pe profit și va fi actualizată permanent în funcție de schimbările care apar în această sferă.
Amalia Gogoci, Adrian Șandru
Foto: act | Botezatu Estrade Partners
Dosare Juridice - Whistleblowing

Whistleblowing. Noi obligații legale impuse companiilor pentru asigurarea unui mediu de business sănătos

de Amalia Gogoci, Adrian Șandru act | Botezatu Estrade Partners
Organizația Transparency International a afirmat recent că în anul 2020, nu se mai poate găsi nicio justificare pentru a lăsa avertizorii de integritate (whisteblowers) neprotejați. Mesajul a fost adresat atât autorităților, cât și mediului de afaceri. Un whistleblower e practic o persoană care oferă informații despre anumite conduite ilegale, incorecte sau lipsite de etică din cadrul unei companii private sau publice.
Ioan Dumitrașcu, Roxana Trîmbițaș
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Kurzarbeit

Kurzarbeit - colacul de salvare al economiei românești?

de Ioan Dumitrașcu, Roxana Trîmbițaș Filip & Company
Kurzarbeit, în traducere „muncă scurtă”, este o soluție aplicabilă în situații speciale, de criză, apărută în Germania acum mai bine de un secol, dar ajunsă cunoscută în urma rezultatelor excelente din perioada crizei financiare globale din 2008-2009. În timp ce restul țărilor europene au suferit o creștere a șomajului de 3%, în Germania rata șomajului a scăzut pe durata crizei cu aproape 1%, fiind salvate peste 200.000 de locuri de muncă.
Ana Săbiescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Impactul relațiilor de afiliere asupra documentării scutirii de TVA la livrările intracomunitare de bunuri

de Ana Săbiescu Deloitte Romania
Regulile care guvernează aplicarea scutirii de TVA pentru livrările intracomunitare de bunuri au suferit importante modificări de la începutul anului 2020, cu scopul de a uniformiza cerințele de documentare la nivel european, dar și de a combate evaziunea fiscală, în condițiile în care deficitul de colectare a taxei se menține ridicat. În 2017, deficitul de TVA colectată era estimat la 11% în Uniunea Europeană (UE), în scădere față de anul anterior, iar România a înregistrat cel mai mare deficit de colectare a TVA din UE, de 35,5%.
Andrei Ionescu
Foto: Deloitte Romania

webPR: Revolut este compania de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, potrivit celui mai recent top Deloitte Fast 500

de Deloitte Romania
Revolut este compania de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, potrivit celei mai recente ediții a competiției Deloitte EMEA Technology Fast 500. De asemenea, clasamentul include companiile românești Tremend, Piconet, Trencadis și Qualitance, specializate în soluții software și în fintech, toate recunoscute anterior de competiția Deloitte Technology Fast 50, adresată jucătorilor din domeniul tehnologiei din Europa Centrală care înregistrează creșteri accelerate ale veniturilor.
Zeno Căprariu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Studiu Deloitte: pesimismul directorilor financiari din Europa Centrală a atins un nivel record pe fondul incertitudinii cauzate de pandemia de COVID-19

de Deloitte Romania
Directorii financiari din Europa Centrală au atins un nivel record de pesimism, iar încrederea lor în evoluția economiei și a întregului mediu de afaceri continuă să scadă pe fondul incertitudinii create de pandemia de COVID-19, potrivit celui mai recent studiu Deloitte CE CFO Survey, realizat pe baza opiniilor exprimate de peste 300 de directori financiari din șase țări - Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România. Aproape trei sferturi dintre participanți (72%) au declarat că sunt mai puțin optimiști cu privire la perspectivele financiare ale companiei lor decât înainte de pandemie, polonezii fiind cei mai pesimiști (79%), urmați de români (75%). Totodată, studiul relevă schimbări semnificative față de ediția anterioară cu privire la percepția nivelului de incertitudine economică și financiară cu care se confruntă companiile reprezentate. Procentul celor care percep un nivel ridicat de incertitudine a crescut la 70%, de la 36%, anterior pandemiei.
Eliza Baias, Ilinca Porojan
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Telemedicină

Telemedicina - pregătiri pentru încă un pas înainte

de Eliza Baias, Ilinca Porojan Filip & Company
Criza generată de pandemia Covid-19 a reprezentat imboldul necesar pentru reglementarea consultațiilor medicale prin mijloace de comunicare la distanță, în ultimele luni observându-se încercări ale legiuitorului de a crea un cadru legal pentru acestea. În continuare, o scurtă radiografie a eforturilor de până acum și a propunerii de reglementare cadru.
Corina Simion, Alexandra Preda
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Investițiile în cercetare-dezvoltare, o cale de ieșire din criza generată de COVID-19. Cum se poziționează România?

de Corina Simion, Alexandra Preda Deloitte Romania
În plină criză generată de pandemie, economiile lumii se concentrează pe stimularea investițiilor în cercetare-dezvoltare care să ajute, pe de o parte, la rezolvarea situației medicale (medicamente, vaccinuri, aparatură performantă) și, pe de altă parte, la dezvoltarea economică din care să se realimenteze bugetele epuizate de măsurile adoptate pentru a limita efectele restricțiilor impuse în majoritatea domeniilor. România, însă, reușește cu greu să popularizeze chiar și facilitățile existente în domeniu, astfel încât să fie accesate de mai mulți contribuabili.
Cristina Tudoran, Alexandru Moraru
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Legislație

Ce obligații noi le revin companiilor pentru prevenirea hărțuirii morale la locul de muncă?

de Cristina Tudoran, Alexandru Moraru Filip & Company
În data de 14 iulie 2020, Parlamentul a adoptat o propunere legislativă care vizează modificarea și completarea legislației din domeniul prevenirii discriminării la locul de muncă, anume Ordonanța de Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare și Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și tratament. Această propunere va aduce modificări în principal în materia hărțuirii la locul de muncă, impunând sancțiuni aspre, inclusiv pentru angajați.
Mihaela Popescu-Ichim, Anca Ghizdavu, Claudia Matei
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Platforme digitale

Platformele digitale intră în vizorul Comisiei Europene - se pregătește DAC 7!

de Mihaela Popescu-Ichim, Anca Ghizdavu, Claudia Matei Deloitte Romania
Comisia Europeană (CE) continuă acțiunea de implementare a obligațiilor de raportare fiscală de către diverse entități. Astfel, după aplicarea DAC 6, care introduce o astfel de obligație pentru tranzacțiile transfrontaliere considerate cu risc fiscal, CE se pregătește să adopte DAC 7, directivă care vizează reguli noi de raportare fiscală pentru platformele digitale. Scopul declarat al DAC 7 este acela de a monitoriza operațiunile din sfera economiei digitale, în special pe cele care implică intermedierea între furnizori persoane fizice sau juridice și clienți și care, în absența unor astfel de mecanisme de raportare, ar fi foarte greu de identificat și de verificat de către autoritățile fiscale.
Oana Buhăescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Retail

Retail-ul în timpul pandemiei: cum se pot transforma vulnerabilitățile în oportunități

de Oana Buhăescu Deloitte Romania
Impactul pe care criza sanitară generată de pandemia de COVID-10 îl va avea, pe termen lung, asupra economiei globale este dificil de estimat în această fază, dar, în căutarea unui răspuns pentru viitor, poate ar trebui să analizăm cu atenție evenimentele recente, mai ales că acestea nu se pliază pe șabloanele desenate de crizele anterioare. O astfel de analiză este cu atât mai necesară, dacă ținem cont de faptul că, în general, orice perioadă dificilă are capacitatea de a scoate la suprafață vulnerabilități existente, dar și de a accelera planurile emergente pentru soluționarea acestora, care, în circumstanțe normale, ar rămâne latente.
Radu Dumitrescu
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte România a asistat liderul local în materiale de construcții, Grupul TeraPlast, în vânzarea diviziei de oțel către grupul irlandez Kingspan

de Deloitte Romania
Deloitte România a asistat Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, în vânzarea diviziei de oțel către grupul irlandez Kingspan, lider global în industria materialelor de termoizolare și de anvelopare a clădirilor, care era deja prezent în România. Tranzacția se referă la întreaga participație deținută de TeraPlast în fabricile de panouri termoizolante TeraSteel din România și din Serbia și în producătorul de țiglă metalică Wetterbest. Tranzacția este supusă aprobării autorităților în domeniul concurenței. Valoarea diviziei vândute este evaluată la 410 milioane de lei, iar prețul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete și capitalul de lucru.
Eduard Pavel
Foto: Schoenherr si Asociatii
Dosare Juridice - Legea mărcilor

Noua lege a mărcilor. Atenție la noile obligații și termene

de Eduard Pavel Schoenherr si Asociatii
Titularii mărcilor înregistrate si solicitanții cererilor de înregistrare a mărcilor au o serie de noi obligații de îndeplinit și termene de respectat, odată cu modificarea substanțială a legislației române în domeniu. Aceasta, după ce la data de 13 iulie 2020 a intrat în vigoare Legea 112/2020 pentru modificarea si completarea Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice („Legea 112‟), prin care este transpusă în legislația națională Directiva Mărcilor 2015/2436 („Directiva‟).
Andreea Carare, Adelina Iordache
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Transferul părților sociale

Transferul părților sociale fără perioada de opoziție

de Andreea Carare, Adelina Iordache PeliPartners
Pe site-ul Senatului a fost înregistrată de curând o propunere legislativă (1) menită să debirocratizeze transferul părților sociale în cazul societăților cu răspundere limitată. Această inițiativă legislativă vine după o altă modificare recentă, extrem de binevenită în materia societăților, și anume abrogarea interdicției unei persoane de a deține calitatea de asociat unic în mai multe societăți cu răspundere limitată.
Eliza Baias, Andreea Bănică
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Legislație

Noi prevederi privind beneficiarul real introduse prin Ordonanța de urgență 111/2020. Clarificări și noi incertitudini

de Eliza Baias, Andreea Bănică Filip & Company
Pe 15 iulie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial al României și a intrat în vigoare Ordonanța de urgență nr. 111/2020 privind modificarea și completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (denumită în continuare „OUG 111/2020”) care determină anumite modificări cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului. Modificările principale vizează definiția beneficiarului real, acordarea accesului nerestricționat la informațiile privind beneficiarul real, precum și anumite obligații în domeniul sistemelor de monede digitale. Prezentăm în continuare câteva aspecte legate de determinarea și declararea beneficiarului real.
Dan Bădin
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Investiții

Criza generată de COVID-19 redesenează harta investițiilor. Unde se poate plasa România?

de Dan Badin Deloitte Romania
Incertitudinea generată de pandemia de COVID-19 este departe de a se fi risipit, iar efectele asupra economiilor lumii sunt tot mai greu de estimat. În aceste condiții, competiția pentru resurse financiare se întețește. La nivel global, fluxul investițiilor este estimat să scadă anul acesta, într-un scenariu optimist, cu peste 30%, potrivit OECD. În România, investițiile străine directe sunt pe minus în prima parte a acestui an, iar cele interne, deși în ușoară revenire comparativ cu anii trecuți, rămân insuficiente pentru a menține economia pe linia de plutire. Criza economică vine, însă, și cu o reală oportunitate pentru țara noastră, dar aceasta trebuie și valorificată.
Ciprian Timofte
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Privacy Shield UE-SUA

Invalidarea Privacy Shield UE-SUA. Implicații practice asupra organizațiilor

de Ciprian Timofte Tuca Zbarcea & Asociatii
Pe 16 iulie, CJUE a pronunțat hotărârea Schrems II care invalidează decizia privind Scutul de Confidențialitate (Privacy Shield) și oferă clarificări asupra Clauzelor Contractuale Standard (CCS). Mult zgomot și „ceață” în rândul organizațiilor, în special asupra efectelor hotărârii Schrems II. Urmează ca autoritățile de supraveghere din UE și EDPB să reacționeze în curând și să aducă mai multă lumină privind acest subiect.
Iulia Antonie, Silvia Axinescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - EU-US Privacy Shiel

Efectul căderii mecanismului EU-US Privacy Shield - pe cine afectează și ce alternative au companiile vizate

de Iulia Antonie, Silvia Axinescu Deloitte Romania
Hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), prin care a declarat nul acordul care permitea transferul de date cu caracter personal între Uniunea Europeană (UE) și Statele Unite ale Americii (SUA), denumit EU-US Privacy Shield, a creat îngrijorare atât în rândul specialiștilor pe teme de protecția datelor cu caracter personal, dar mai ales printre companiile multinaționale. Este vorba în principal de companiile care transferă datele către societățile mamă, sau de cele care utilizează serviciile unor companii americane, precum furnizorii de servicii de tip cloud.
Alexandra Smedoiu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Locuințe noi

Studiu Deloitte: locuințele noi s-au scumpit în majoritatea statelor europene în 2019

de Deloitte Romania
Locuințele nou construite s-au scumpit în majoritatea statelor europene în ultimii ani, inclusiv în 2019. Din 23 de țări analizate în cadrul studiului Deloitte Property Index, 20 au consemnat creșteri de prețuri pe piața rezidențială și doar în trei s-au înregistrat ieftiniri. Reprezentanții pieței imobiliare se așteptau ca trendul de creștere să continue și în 2020 însă, din cauza pandemiei de COVID-19, optimismul s-a temperat semnificativ. Astfel, în aproape jumătate din țările analizate, se estimează o stagnare a prețurilor și doar în șase țări este prognozată o creștere a acestora.
Ana Petrescu, Robert Ionescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Reglementări fiscale noi pentru casele de marcat electronice - avantaje și neclarități

de Ana Petrescu, Robert Ionescu Deloitte Romania
Conectarea caselor de marcat electronice la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pare a intra în linie dreaptă, după adoptarea celui mai recent Ordin comun al Ministerului Finanțelor și ANAF care prevede procedura și termenele până la care contribuabilii sunt obligați să se conecteze. În același timp, se dorește și schimbarea tratamentului fiscal pentru costurile cu casele de marcat electronice, pe care contribuabilii au fost obligați să le achiziționeze încă din 2018. În noua variantă, costul cu casele de marcat urmează să fie recuperat direct din impozitul pe profit datorat. Măsura este una benefică pentru cele mai multe companii, dar în mod deosebit pentru cele care sunt obligate, prin natura activității, să dețină multe case de marcat: marii comercianți, benzinării, farmacii etc.
Ana Atanasiu, Delia Lepadatu
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Insolvență

(Re)ajustarea legii insolvenței

de Ana Atanasiu, Delia Lepadatu PeliPartners
Începând cu 12 iulie 2020 o nouă formă a Legii insolvenței a intrat în vigoare. Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență („Legea Insolvenței”) a fost modificată prin Legea nr. 113/2020 privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 88/2018 („OUG nr. 88/2018”) pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul insolvenței și a altor acte normative („Legea Modificatoare”).
Ioana Boca, Sorin Elisei, Mihnea Galgotiu-Sararu
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte România își consolidează echipa de conducere prin promovarea a doi directori și a unui partener în cadrul Reff & Asociații

de Deloitte Romania
Deloitte România își consolidează echipa de conducere prin promovarea Ioanei Boca, pe poziția de Director Consultanță Financiară, a lui Sorin Elisei, pe poziția de Director în cadrul practicii specializate în industria de energie și resurse naturale, și a lui Mihnea Galgoțiu-Săraru, în rolul de Partener în cadrul Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei globale Deloitte Legal.
Ciprian Gavriliu, Partener Deloitte Romania
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - studiu

Studiu Deloitte: mai mult de jumătate dintre consumatorii europeni intenționează să amâne cumpărarea unui vehicul nou

de Deloitte Romania
​Mai mult de jumătate dintre consumatorii europeni (52%) intenționează să amâne cumpărarea unui vehicul nou și susțin că îl vor păstra pe cel actual mai mult decât era prevăzut inițial, în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit studiului Deloitte State of Consumer Tracker. Polonezii sunt cei mai prudenți în ceea ce privește comportamentul de cumpărare (68%), urmați de irlandezi (61%) și de spanioli (60%), arată rezultatele cercetării. În schimb, doar 32% dintre olandezi și-au amânat planurile de cumpărare a unui vehicul nou. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 18.000 de respondenți din 18 țări, dintre care nouă state europene - Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia și Spania -, în a doua jumătate a lunii iunie 2020.
Oana Voda, Carmen Calabache
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Achiziții publice

Guvernul modifică legislația privind achizițiile publice printr-o nouă ordonanță de urgență

de Oana Voda, Carmen Calabache Filip&Company
După declararea neconstituționalității în totalitate a OUG 23/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achizițiilor publice („OUG 23/2020”), Guvernul României a adoptat, în ședința din 9 iulie, un nou proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri în domeniul achizițiilor publice, care reia și califică, în mare parte, măsurile inițial promovate prin OUG 23/2020.
Elena Geageac, Claudia Matei
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Capitalizarea companiilor poate deveni criteriu pentru obținerea unor facilități fiscale

de Elena Geageac, Claudia Matei Deloitte Romania
Măsurile necesare la nivel global pentru atenuarea efectelor sociale și economice ale pandemiei de COVID-19 intră într-o nouă etapă. Odată cu relaxarea graduală a restricțiilor impuse în acest context, pentru relansarea economiilor este nevoie de elaborarea și implementarea unor planuri de acțiuni etapizate, pe termen mediu și lung. În esență, este vorba de trecerea de la măsuri directe de sprijin la stimularea investițiilor pentru o dezvoltare durabilă.
Monica Stătescu, Simona Ungureanu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Mediul digital

Un prim pas în reglementarea violenței cibernetice

de Monica Stătescu, Simona Ungureanu Filip & Company
Trăim într-o perioadă caracterizată de evoluția rapidă a tehnologiei informației iar acest lucru ne aduce extrem de multe beneficii prin posibilitatea de a accesa un volum foarte mare și variat de informații și prin facilitarea comunicării și transmiterii datelor. În același timp însă, acest fenomen contribuie și la crearea unui mediu propice pentru apariția și diversificarea formelor de violență, accesul facil și posibilitatea păstrării anonimatului fiind factori de creștere a agresiunilor pe internet.
Florentina Munteanu, Andrea Grigoraș, Miruna Stanciu
Foto: Deloitte si Reff&Asociatii
Dosare Juridice - Măsuri economice

Măsurile de relansare pentru IMM-uri anunțate de Guvernul României: în ce condiții se pot accesa facilitățile?

de Florentina Munteanu, Andrea Grigoraș, Miruna Stanciu Deloitte si Reff&Asociatii
Guvernul României a anunțat la data de 1 iulie 2020 planul de relansare economică, construit în jurul sumelor alocate României de către Comisia Europeană sub formă de asistență pentru redresarea societăților comerciale și pentru ieșirea din criză. Planul arată viziunea Guvernului cu privire la modul în care efectele pandemiei de COVID-19 pot fi depășite prin sprijinirea celor mai afectate sectoare. Bugetul european alocat va putea fi, însă, accesat de societățile vizate doar pe baza unor proiecte concrete și a unor planuri de afaceri pe termen lung.
Kodru Mansour
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Dispute

Mijloace alternative de soluționare a disputelor în contextul supraaglomerării instanțelor

de Kodru Mansour PeliPartners
Reluarea activității de judecată după încetarea stării de urgență a adus cu sine o supraaglomerare a instanțelor, acestea având de judecat atât cauzele ce fuseseră suspendate pe durata stării de urgență, cât și pe cele nou-înregistrate, dintre care nu puține s-au născut în legătură cu măsurile adoptate în contextul pandemiei.
Adrian Sandru
Foto: act | Botezatu Estrade Partners
Dosare Juridice - Legislație

Cine ar trebui sa fie îngrijorat de înființarea Parchetului European?

de Adrian Sandru act | Botezatu Estrade Partners
Peste doar câteva luni (data oficială este noiembrie 2020) va fi operațional Parchetul European. Noua instituție a Uniunii Europene are ca scop declarat combaterea eficientă a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii și a infracțiunilor indisolubil legate de acestea. Într-un raport recent al GRECO (Grupul Statelor împotriva Corupției) a fost preluat un articol al procurorului șef european, Laura Codruța Kovesi, care a declarat că Parchetul European are potențialul de a schimba complet paradigma în domeniul justiției penale, fiind o instituție orientată spre rezultate.
Veronica Dobozi
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Imobilele naționalizate

Modificări aduse regimului de compensare pentru imobilele naționalizate sau cum statul român ia, dar uită să mai dea înapoi

de Veronica Dobozi STOICA & Asociatii
La data de 21 martie 2013 a intrat în vigoare Legea nr. 22/2020 din 18 martie 2020, pentru modificarea Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.
Dan Bădin
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Gaze naturale

Liberalizarea pieței de gaze naturale - câmp de bătălie electorală?

de Dan Bădin Deloitte Romania
Liberalizarea pieței gazelor naturale, în vigoare începând cu data de 1 iulie, beneficiază de un tratament care demonstrează, o dată în plus, că autoritățile române nu se dezmint - reglementări adoptate în regim de urgență, fără consultare cu partenerii implicați și cu efecte incerte pentru „beneficiarii” invocați. Așadar, sunt ignorate de legiuitori, din nou, aspecte normale în procesul legislativ, cum ar fi realizarea unei analize de impact, consultarea mediului de afaceri sau predictibilitatea, cu atât mai necesară în această perioadă dominată de incertitudini suplimentare.
Raluca Puscas, Diana Gavra
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Companii

Punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2019/1150 privind intermedierea online - inițiative naționale și europene

de Raluca Pușcaș, Diana Gavra Filip & Company
Începând cu data de 12 iulie 2020, Regulamentul (UE) 2019/1150 privind promovarea echității și a transparenței pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online va fi direct aplicabil în România. Regulamentul stabilește noi reguli pentru platformele de intermediere online în relația cu întreprinderile (comercianții) care oferă consumatorilor bunuri sau servicii prin intermediul acestora. Într-un articol anterior - Platformele de intermediere online - propunere pentru noi reguli care să sporească transparența am prezentat principalele modificări aduse de noul Regulament.

Victoria Dobre, Silvana Balea
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - CJUE

CJUE în cauza Vodafone: sumele percepute pentru rezilierea anticipată a contractelor sunt purtătoare de TVA

de Victoria Dobre, Silvana Balea Deloitte Romania
Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a confirmat, printr-o decizie emisă recent, faptul că sumele compensatorii achitate de clienți pentru rezilierea contractelor înainte de termen, din motive imputabile acestora, sunt supuse TVA. Hotărârea curții în speța Vodafone Portugalia a fost așteptată cu real interes, încă de la transmiterea întrebărilor preliminare, și vine în completarea unei decizii mai vechi a CJUE, în cauza MEO.
Elena Geageac, Anca Preda
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

O gură de oxigen pentru industria HoReCa. Cum se aplică noile facilități fiscale?

de Elena Geageac, Anca Preda Deloitte Romania
Odată cu relansarea economiei și relaxarea treptată a măsurilor impuse în contextul pandemiei la nivel național, contribuabilii din industria hotelieră și a serviciilor alimentare (HoReCa), puternic afectați de situația creată, au primit permisiunea de a își redeschide activitatea, însă cu respectarea anumitor restricții (deocamdată, doar spațiile aflate în aer liber). Pentru acest domeniu, autoritățile au anunțat acordarea unor facilități fiscale, dar încă mai există neclarități în ceea ce privește aplicarea lor.
Ioan Dumitrașcu, Alexandra Dunăreanu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Autorizațiile de mediu

Noul cadru normativ privind condiționarea valabilității autorizațiilor de mediu și autorizațiilor integrate de mediu de obținerea vizei anuale

de Ioan Dumitrașcu, Alexandra Dunăreanu Filip & Company
Cu siguranță titularii autorizațiilor de mediu și integrate de mediu își amintesc evoluția legislativă din ultimii doi ani cu privire la condiționarea valabilității autorizației de mediu și a celei integrate de mediu de obținerea unei vize anuale ca urmare a modificării și completării unor acte normative în domeniul protecției mediului care prevedeau eliminarea duratei de valabilitate a autorizațiilor de mediu și a celor integrate de mediu și introduceau procedura privind obținerea vizei anuale de către deținătorii unor astfel de acte administrative.
Radu Dumitrescu
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte România l-a desemnat pe Radu Dumitrescu Partener Coordonator Servicii de Consultanță Financiară

de Deloitte Romania
Deloitte România l-a desemnat pe Radu Dumitrescu Partener Coordonator al practicii de Consultanță Financiară, începând din luna iunie 2020. În noul său rol, Radu Dumitrescu coordonează echipele de servicii de suport în tranzacții și de reorganizare, de consultanță în fuziuni și achiziții, de investigare a fraudelor, precum și de evaluare economică și modelare financiară.
Deloitte Technology Fast 50 2020
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte România deschide înscrierile pentru cea de-a 21-a ediție a competiției Technology Fast 50 Europa Centrală

de Deloitte Romania
Deloitte România deschide înscrierile pentru cea de-a 21-a ediție a competiției Technology Fast 50 Europa Centrală, adresată companiilor locale mari și mici din domeniul tehnologiei, din sectorul public sau privat, care înregistrează o creștere accelerată. Desfășurată simultan în alte 17 țări din Europa Centrală, respectiv Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Polonia, Serbia, Slovacia și Slovenia, competiția oferă atât companiilor mature, cât și celor emergente, o platformă prin care își evidențiază poziția de lider în domeniul lor de activitate.
Irina Dimitriu
Foto: Deloitte si Reff&Asociatii

webPR: Deloitte Legal România și Waltmann lansează prima Soluție de Evaluare 360, din punct de vedere medical, tehnic și juridic, dedicată spațiilor de birouri și centrelor comerciale

de Deloitte si Reff&Asociatii
Redeschiderea spațiilor comerciale și reîntoarcerea la birou după relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 implică un efort administrativ considerabil din partea companiilor, pentru a îndeplini criteriile și a implementa măsurile care să le confere titulatura de „sigur pentru reluarea activității”.
Christina Vlădescu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - webPR

Țuca Zbârcea & Asociații obține la ÎCCJ o soluție definitivă în materia impozitării turbinelor eoliene

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a menținut, prin decizia pronunțată în data de 17 iunie 2020, hotărârea prin care mai multe companii din domeniul energiei eoliene obținuseră în primă instanță anularea Ordinului Ministrului Finanțelor Publice nr. 1210/2014 și a Deciziei Comisiei Fiscale Centrale nr. 5/2014.
Vlad Boeriu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - TVA

Decizie majoră a CJUE cu privire la dreptul de deducere a TVA. Așteptăm conformarea la nivel național

de Vlad Boeriu Deloitte Romania
Contribuabilii români care se confruntă cu dificultăți în privința obținerii dreptului de deducere a TVA primesc un sprijin important din partea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), prin decizia emisă recent în cauza C-430/19 – C.F. SRL împotriva Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Unul din cele mai importante aspecte stabilite prin decizie este acela că dreptul de deducere a TVA nu trebuie condiționat de prezentarea unor documente suplimentare față de factura fiscală.
Vlad Boeriu
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte România l-a desemnat pe Vlad Boeriu Partener Coordonator Servicii Fiscale și Juridice

de Deloitte Romania
Deloitte România l-a desemnat pe Vlad Boeriu Partener Coordonator al practicii de Servicii Fiscale și Juridice, începând din luna iunie 2020, în urma finalizării mandatului lui Dan Bădin în acest rol. Vlad Boeriu s-a alăturat Deloitte în 2004 pe poziția de Consultant Fiscal și a avansat prin toate nivelurile până la rolul de Partener Coordonator. Din 2015, este Partener Servicii Fiscale, rol în care a coordonat dezvoltarea echipei Deloitte România de impozitare indirectă.
Zeno Căprariu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Piața financiară

Studiu Deloitte: Directorii financiari din România se așteaptă la o scădere masivă a cererii, la reducerea veniturilor și a numărului de angajați

de Deloitte Romania
Percepția directorilor financiari din România cu privire la evoluția principalilor indicatori financiari ai companiilor pe care le conduc s-a schimbat dramatic în doar câteva luni din cauza pandemiei de COVID-19, potrivit studiului CFO Survey România, realizat pe Deloitte în perioada aprilie-mai 2020 pe baza opiniilor exprimate de directorii financiari din țara noastră. Principala îngrijorare a directorilor financiari pentru acest an este legată de scăderea cererii, 73% dintre participanți estimând o scădere a cererii interne, iar 45% dintre ei, a cererii externe.
Iulia Bică, Cezara Dumitrescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Cota redusă de TVA de 5% s-ar putea aplica și pentru locuințele mai scumpe. Care va fi impactul?

de Iulia Bică, Cezara Dumitrescu Deloitte Romania
Persoanele fizice ar putea beneficia de o reducere semnificativă de preț la achiziționarea unei locuințe de până la 750.000 de lei (exclusiv TVA), dacă un proiect de lege care propune majorarea plafonului pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru locuințe va fi adoptat în forma inițială. Proiectul a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere și așteaptă punctul de vedere al Guvernului.
Ioana Waszkiewicz, Sandra Gheorghe
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Urbanism

Extinderea valabilității documentațiilor de urbanism - între litera și spiritul legii

de Ioana Waszkiewicz, Sandra Gheorghe PeliPartners
Dezvoltarea unui proiect imobiliar este un demers de durată, care presupune parcurgerea mai multor etape: prospectarea pieței imobiliare, achiziționarea terenului, finalizarea conceptului, procesul de autorizare și, în final, realizarea efectivă a lucrărilor. În perioada lungă de la inițierea proiectului și până la finalizarea lui, pot interveni factori diverși care să influențeze calendarul avut în vedere inițial de dezvoltator.
Dr. Simona Chirică, Corina Stanciu
Foto: Schoenherr si Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Antreprenorul, față în față cu beneficiarul construcției în realitatea post-pandemică

de Dr. Simona Chirică, Corina Stanciu Schoenherr si Asociatii
Pandemia COVID-19 și impactul economic al măsurilor luate pentru limitarea răspândirii ei continuă să producă efecte în toate sectoarele economice. În domeniul construcțiilor, atât antreprenorii, cât și beneficiarii construcțiilor se pot confrunta cu diverse dificultăți de natură tehnică, financiară și juridică generate de contextul actual.
Raluca Baldea, Bogdan Barbu, Simina Mut
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte România își consolidează echipa de management prin numirea a trei noi parteneri

de Deloitte Romania
Deloitte România își consolidează echipa de management prin promovarea Ralucăi Bâldea și a lui Bogdan Barbu pe poziția de Parteneri Servicii Fiscale și a Siminei Mut pe rolul de Partener în cadrul Reff & Asociații, societatea de avocați care reprezintă rețeaua globală Deloitte Legal în România.
Andreea Judy, Andreea Vlad, Cătălina Cojocaru
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19​

Utilizarea voucherelor, tot mai întâlnită în retail în contextul COVID-19. Cum le gestionăm eficient din punct de vedere fiscal și contabil?

de Andreea Judy, Andreea Vlad, Cătălina Cojocaru Deloitte Romania
Activitatea comercianților, cu excepția câtorva categorii, a fost grav afectată de restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. În aceste condiții, utilizarea voucherelor poate reprezenta o modalitate de a crește vânzările în perioadă care urmează. Practica nu este una nouă, însă, în condițiile distanțării sociale, cei mai mulți comercianți s-au orientat tot mai mult către comerțul online, astfel că punctele cadou și tichetele valorice au devenit instrumente frecvent folosite în atragerea clienților. Utilizarea acestora, însă, presupune o serie de implicații contabile și fiscale.
Florentin Țuca
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Opinie

În plica cotului, scuzați cacofonia, 2+2=5

de Florentin Țuca Tuca Zbarcea & Asociatii
Ca cetățean, sunt turmentat. Ca om sănătos, sunt bolnav. Ca individ liber, sunt prizonier. Și, peste toate, ca jurist, sunt bezmetic. Asta pentru că dreptul și-a ieșit din matcă și se întoarce bumerang asupra propriilor principii fondatoare precum pororoca Amazonului. Într-un jalnic efort de relegitimare, el se zbate în ultima vreme să normeze și să rânduiască totul, absolut totul: și spălarea mâinilor și culoarea icoanelor, și respirația plămânilor și mântuirea sufletelor, și nemurirea viilor și numărul morților.
Ep. 6 - Preturile de transfer
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Podcast

Ep. 6 - Prețurile de transfer în vremea COVID-19

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații este gazda seriei de podcasturi "Dreptul în vremea coronei", un ansamblu de dialoguri asupra unor teme de drept și fiscale generate de criza epidemiei de coronavirus în lume.

Diana Stan
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Funcționarea industriei hoteliere pe durata stării de alertă. Ce restricții trebuie respectate?

de Diana Stan Deloitte Romania
În prag de sezon estival, autoritățile române încearcă să relanseze turismul, prin elaborarea de strategii temporare și implementarea de măsuri graduale care să permită funcționarea industriei hoteliere, în condiții optime pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Hotărârea de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă stabilește, printre altele, primele măsuri privind funcționarea industriei hoteliere și a activităților conexe pe durata stării de alertă, dar și restricțiile care trebuie respectate de operatorii din domeniu.
Raluca Pușcaș, Alexandra Dunăreanu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - GDPR

GDPR reminder | Despre evidența activităților de prelucrare a datelor (III)

de Raluca Pușcaș, Alexandra Dunăreanu Filip & Company
Cu siguranță unul dintre aspectele rămase în memoria operatorilor de date referitor la momentul aplicării Regulamentului general privind protecția datelor (UE) 2016/679 (“GDPR”) este evidența activităților de prelucrare a datelor cu caracter personal și eforturile depuse în vederea completării registrului privind evidența prelucrărilor desfășurate de către operator.
Dan Bădin
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Reversul programelor generoase de susținere la nivel european - cine plătește?

de Dan Bădin Deloitte Romania
Măsurile adoptate de statele europene, individual, dar și la nivelul UE, pentru a limita efectele pandemiei de COVID-19 și a sprijini redresarea economică, dar și obiectivele de mediu ambițioase asumate prin Pactul Ecologic European au în comun, dincolo de intențiile lăudabile, costuri considerabile. Astfel că, inevitabil, aspectul legat de sursele de finanțare necesare în aceste demersuri a fost pus în discuție odată cu anunțarea programului de combatere a efectelor pandemiei la nivelul UE, care presupune, în mare parte, alocarea de fonduri nerambursabile către statele membre. De unde vor veni însă banii?
Andrei Buga
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Munca în vremea pandemiei

de Andrei Buga STOICA & Asociatii
Având în vedere evenimentele asociate pandemiei provocate de COVID-19, raporturile de muncă au suferit modificări importante, cu scopul asigurării protecției sanitare și sociale. Totodată, raporturile de muncă s-au adaptat realității și au fost activate unele mecanisme legale care, pentru majoritatea salariaților, reprezentau doar o posibilitate și nu o modalitatea efectivă de a presta munca.​
Oana Buhaescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Studiu Deloitte: Consumatorii europeni sunt mai preocupați de sănătate decât de problemele financiare și de cele legate de locul de muncă, în contextul COVID-19

de Deloitte Romania
Consumatorii europeni sunt mai preocupați de sănătate decât de problemele financiare și de cele legate de locul de muncă, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, potrivit studiului Deloitte State of Consumer Tracker, respondenții fiind îngrijorați în principal pentru sănătatea familiei (62%) și pentru bunăstarea fizică (48%). De asemenea, studiul evidențiază apariția unor dificultăți financiare, 42% dintre consumatorii europeni plănuind să amâne cumpărările costisitoare, în timp ce 38% dintre ei sunt îngrijorați pentru stabilitatea locului de muncă.
Francisc Peli, Alexandra Ioniță
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Contracte comerciale

Cum administrăm relațiile contractuale aflate temporar în dificultate?

de Francisc Peli, Alexandra Ioniță PeliPartners
Prima reacție a majorității oamenilor de afaceri la schimbarea bruscă din ultimele luni a fost încercarea de activare la nivel contractual a unor mecanisme de forță - încetarea contractului, suspendarea obligațiilor, invocarea de excepții și clauze care erau considerate aproape teoretice sau care aveau în vedere inițial alte situații de fapt (vorbim aici, desigur, despre clauzele de forță majoră).
Dan Bădin
Foto: Deloitte Romania

webPR: Deloitte, desemnată firma de consultanță fiscală a anului în cadrul European Tax Awards 2020

de Deloitte Romania
Deloitte a fost desemnată firma de consultanță fiscală a anului în Europa și în regiunea Europei Centrale și de Est pentru realizările sale remarcabile din România, Bulgaria, Republica Cehă, Slovenia și Slovacia, în cadrul ediției din 2020 a Premiilor Europene de Fiscalitate, organizate de prestigioasa publicație International Tax Review (ITR). Deloitte a primit și premiile pentru inovație în domeniul fiscal și pentru cel mai bun furnizor de servicii de conformitate și de raportare fiscală în cadrul celei de-a 16-a ediții a competiției, care oferă recunoaștere proiectelor inovatoare, de impact și valoroase. Câștigătorii sunt desemnați în baza analizelor efectuate de jurnaliștii ITR, în urma cercetărilor de piață și a evaluărilor din partea clienților și a experților în domeniu.
Raluca Pușcaș, Alexandra Dunăreanu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - GDPR

GDPR reminder| Despre stocarea datelor cu caracter personal (I)

de Raluca Pușcaș, Alexandra Dunăreanu Filip & Company
La împlinirea a 2 ani de la aplicarea Regulamentului general privind protecția datelor (UE) 2016/679 (“GDPR”), stocarea datelor cu caracter personal nu este o noutate, ci reprezintă o sintagmă des întâlnită, pe care atât operatorii de date, cât și persoanele vizate s-au obișnuit să o întâlnească în documentele care privesc prelucrarea datelor, fiind unul dintre elementele obligatorii care se regăsește în conținutul notelor de informare privind activitățile de prelucrare a datelor.
Mihai Bucheru, Ioana Ungureanu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Antifraudă

Experți Deloitte România și SAS: Apar noi soluții tehnologice antifraudă, însă companiile trebuie să asigure cooperarea între departamentele antifraudă și de conformitate

de Deloitte Romania
Un caz obișnuit de fraudă este depistat în medie într-un interval de 14 luni și provoacă pierderi de peste 8.000 USD/lună, potrivit Raportului adresat Națiunilor din 2020 emis de Asociația Examinatorilor de Fraudă (Association of Certified Fraud Examiners - ACFE). Având în vedere contextul financiar actual, în care tranzacțiile au loc în mai puțin de o secundă, iar economia globală trece printr-o perioadă de instabilitate din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19, aceste provocări și riscuri devin cu atât mai mari, au subliniat experții Deloitte România și SAS într-o serie de webinarii despre depistarea fraudei, combaterea spălării banilor (Anti-Money Laundering - AML) și utilizarea funcțiilor analitice în aceste domenii.
Laura Spiridon, Bogdan Mărculeț
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Cum adaptăm desfășurarea controalelor fiscale la restricțiile impuse de starea de alertă?

de Laura Spiridon, Bogdan Mărculeț Deloitte Romania
În contextul încetării stării de urgență și al repornirii economiei, există o preocupare ridicată în toate mediile pentru instituirea unor proceduri care să permită desfășurarea în siguranță a activităților umane și economice. Mai mult, aceasta se transformă în obligație, întrucât, pe durata stării de alertă instituită la nivel național, operatorii economici privați trebuie să aplice o serie de măsuri de prevenire și control al infectării cu noul coronavirus. Cu toate acestea, în privința desfășurării controalelor fiscale în această perioadă, preocuparea pare să lipsească sau să fie lăsată mai mult în sarcina contribuabililor. Cu excepția unui comunicat din 16 martie, neconcretizat în vreun act normativ, autoritățile nu au stabilit reguli speciale cu privire la desfășurarea controalelor fiscale în noul context economic, medical și uman.
Simona Bădoiu, Radu Derscariu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Declarația unică

Declarația unică - aspecte legate de amânarea termenului de depunere, de plata taxelor și de aplicarea bonificațiilor

de Simona Bădoiu, Radu Derscariu Deloitte Romania
Persoanele fizice obligate să depună declarația unică beneficiază de o nouă păsuire, a doua în acest an. Termenul pentru depunerea declarației și, implicit, pentru plata obligațiilor fiscale aferente a fost prelungit. În plus, autoritățile au reglementat și acordarea unor bonificații pentru conformarea voluntară, pentru anul 2019. Ce se întâmplă cu cei care au plătit, deja, taxele aferente veniturilor pe anul 2019, fără a beneficia de bonificații?
Andreea Vlad, Cristina Manea
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Spații comerciale

Reducerea impozitului pentru proprietarii de spații comerciale - o ecuație cu multe necunoscute

de Andreea Vlad, Cristina Manea Deloitte Romania
Seria de măsuri fiscale implementate în contextul pandemiei de COVID-19 a fost completată, recent, prin adoptarea unei noi ordonanțe de urgență care conține, printre altele, anumite facilități de care pot beneficia proprietarii de spații în anumite condiții. Este vorba de OUG 69/2020, care prevede reducerea impozitului anual pe clădiri cu până la 50% pentru spațiile comerciale, zonă în care piața a demonstrat că nu poate susține amânarea sau anularea plății chiriilor, conform actelor normative anterioare. Autoritățile locale vor decide în ce cuantum se va aplica această reducere. Cel mai probabil, de această facilitate vor beneficia, în principal, proprietarii de centre comerciale, însă numai pentru spațiile în care activitatea a fost afectată sau întreruptă de restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.
Horațiu Pîrvulescu
Foto: Deloitte Romania
Articol webPR

Deloitte România continuă să-și consolideze prezența regională și l-a numit pe Horațiu Pîrvulescu în funcția de Partener Audit și lider al practicii din Timișoara

de Deloitte Romania
Deloitte România continuă procesul de consolidare a birourilor regionale și l-a numit pe Horațiu Pîrvulescu în funcția de Partener Audit și lider al practicii din Timișoara, începând din 18 mai 2020. Cu 20 de ani de experiență în audit, Horațiu Pîrvulescu s-a concentrat în ultimii opt ani pe inițiative menite să sprijine mediul antreprenorial. În noul său rol, el va contribui la dezvoltarea programului Deloitte Private, care se adresează companiilor private de toate dimensiunile, inclusiv antreprenorilor, IMM-urilor, startup-urilor și afacerilor de familie.
Anca Pușcașu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Litigii

Finanțarea litigiilor - o soluție pentru salvarea de lichidități în contextul actual?

de Anca Pușcașu, Victor Buju Tuca Zbarcea & Asociatii
Acest material propune o serie de răspunsuri sintetice la întrebări de bază privind finanțarea unor litigii, procedeu utilizat de ceva vreme în alte jurisdicții. În contextul crizei financiare generate de pandemia COVID-19, și antreprenorii din România ar putea fi atrași de acest tip de finanțare, care le permite să se angajeze în litigii costisitoare și, în același tip, le salvează lichidități pentru investiții.
Silvia Axinescu, Andreea Bîră
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Comerț online

Afișarea recenziilor în comerțul online - viitoare obligații legale, dar și potențial avantaj competitiv

de Silvia Axinescu, Andreea Bîră Deloitte Romania
Actuala criză, cauzată de pandemia de COVID-19, a schimbat modul în care cei mai mulți oameni obișnuiau să își facă cumpărăturile, chiar și în cazul produselor necesare în mod curent. Comerțul online beneficiază de o creștere a cererii cu mult peste cea estimată anterior crizei și tot mai mulți operatori economici analizează posibilitatea de a își muta afacerea în mediul virtual.
Oana Bădărău, Andreea Cărare
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Comercial

Contractele comerciale - o privire în viitor

de Oana Bădărău, Andreea Cărare PeliPartners
Adaptarea continuă a cadrului legal la realitatea economică este un principiu care ar trebui să guverneze relațiile comerciale. Reproșul care se aduce frecvent cadrului legal este că nu ține pasul cu realitatea pe care ar trebui să o normeze. Soluțiile legislative, mai ales dacă trebuie identificate și implementate în grabă, pot fi imperfecte. Unele din ele au însă șansa să corecteze sisteme anacronice - iar atunci adaptarea temporară la o situație excepțională poate deschide calea spre permanentizarea unei schimbări pozitive.
Mihaela Ispas, Alexandru Sorici
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - COVID-19

Modificări aduse de Ordinul nr.66/2020 în materia securității la incendiu

de Mihaela Ispas, Alexandru Sorici Filip & Company
În Monitorul Oficial nr. 370 din 8 mai 2020 a fost publicat Ordinul nr. 66/2020 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu și protecție civilă, aprobate prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 129/2016 (denumit în continuare „Ordinul”). Acest act normativ va intra în vigoare în data de 7 iunie 2020.
Florentina Munteanu, Miruna Stanciu, Marina Niță
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență pe durata stării de alertă - primele măsuri adoptate în contextul actualei pandemii

de Florentina Munteanu, Miruna Stanciu, Marina Niță Deloitte Romania
Pe durata stării de urgență autoritățile din România au adoptat o serie de măsuri cu caracter excepțional. Acestea au constat, pe de o parte, în restricții impuse în scopul prevenirii răspândirii COVID-19, ce au dus la încetarea parțială sau totală a activității mai multor operatori economici, și, pe de altă parte, în măsuri menite să limiteze consecințele economice generate de pandemie, cum ar fi suspendarea temporară, la cerere, a obligației de plată a ratelor la contractele de credit/leasing, suportarea de către stat a indemnizației de șomaj tehnic etc. Însă, deși criza generată de pandemie și măsurile adoptate au afectat profund mediul de afaceri, cadrul legislativ privind insolvența și falimentului a rămas în mare parte neschimbat.
Diana Fejer, Ilinca Iliescu
Foto: Deloitte si Reff&Asociatii
Dosare Juridice - AGA

Noi reguli privind posibilitatea convocării și desfășurării adunărilor generale prin mijloace de comunicare la distanță

de Diana Fejer, Ilinca Iliescu Deloitte si Reff&Asociatii
Guvernul a reglementat modul în care societățile pot convoca și desfășura adunările generale ale acționarilor/asociaților (AGA) prin mijloace de comunicare la distanță, chiar în cazul în care actul constitutiv al societății interzice sau nu prevede această posibilitate. Măsura era așteptată de mediul de afaceri încă de la începutul declarării stării de urgență, dat fiind că, în lipsa unui act normativ, societățile nu ar fi putut să desfășoare AGA cu respectarea, în același timp, a măsurilor de distanțare și a restricțiilor de circulație impuse de către autoritățile române.
Dan-Rareș Răducanu - Senior Partner
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - interviu ​

​VIDEO INTERVIU Dan-Rareș Răducanu, Senior Partner, STOICA & Asociații: Chiar dacă nu există o clauză de forță majoră stipulată în contract, părțile implicate sunt protejate de Codul Civil

de STOICA & Asociatii
Pandemia a scos la iveală o discuție juridică referitoare la forța majoră. Cum poate fi invocată? Ce înseamnă clauza de forță majoră? Care este raportul dintre chiriași și proprietari, mai ales în cazul mall-urilor? Poate un aviz de forță majoră să te exonereze total de răspundere? Ce se întâmplă în cazul contractelor în care nu există o clauză de forță majoră? Despre toate aceste lucruri s-a discutat în interviu cu Dan-Rareș Răducanu, Senior Partner, STOICA & Asociații.
Alexandra Lupu, Rebecca Marina
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Credite

Europa, pandemia și amânarea plății ratelor de credit

de Alexandra Lupu, Rebecca Marina, Andrei Greceanu Filip & Company
Măsurile de lock-down implementate în contextul pandemiei COVID-19 au generat o serie de efecte economice adverse de asemenea intensitate și răspândire încât statele s-au văzut nevoite să intervină. O asemenea intervenție este amânarea la plată a ratelor de credit, cu scopul de protejare a debitorilor care întâmpină dificultăți ca urmare a pandemiei și a măsurilor de distanțare socială impuse de autorități.
Dimitrios Goranitis
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Opinie

Pandemia ar putea evidenția potențialul României de a deveni un punct central în lanțul de aprovizionare a Uniunii Europene pe termen lung

de Dimitrios Goranitis Deloitte Romania
În ultimele trei decenii, România s-a bucurat de o creștere fără precedent. Din 1987, PIB-ul țării a crescut impresionant, cu 200 de miliarde de USD. Principalii parteneri comerciali ai țării includ țări precum Germania, Italia și Franța, iar principalele bunuri exportate sunt autovehiculele și componentele auto, sârma izolantă. Țara deține o cotă de piață semnificativă și în lanțul internațional de aprovizionare cu produse alimentare, prin exportul de cereale (grâu, porumb) și carne de porc. Totuși, sectorul serviciilor reprezintă 55% din PIB și asigură două treimi din numărul de angajați la nivel național. Lăsând deoparte retailul, o pondere semnificativă în domeniul serviciilor o au centrele de servicii partajate înființate de corporații multinaționale care beneficiază astfel de personal calificat la un cost mai mic, dar și de siguranța oferită de cadrul de reglementare al UE. Care ar putea fi oportunitatea României în viitor?
Ruxandra Listea
Foto: act | Botezatu Estrade Partners
Dosare Juridice - COVID-19

Noi măsuri în domeniul societăților privind organizarea și desfășurarea reuniunilor organelor statutare

de Ruxandra Listea act | Botezatu Estrade Partners
În contextul în care autoritățile au impus măsuri care au restrâns gradual circulația persoanelor și care au limitat posibilitatea de a desfășura acțiuni ce presupun reunirea unor grupuri de persoane, a devenit dificil de organizat adunări generale ale acționarilor/asociaților sau ale organelor colegiale de administrare și conducere.
Cristi Secrieru, Adelina Raportaru, Mircea Farcău
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Ordonanța nr. 6/2019 versus noua amnistie fiscală propusă de Ministerul Finanțelor Publice

de Cristi Secrieru, Adelina Raportaru, Mircea Farcău Deloitte Romania
Oarecum surprinzător, în pletora de măsuri fiscale și de siguranță publică anunțate în ultima perioadă, Ministerul Finanțelor Publice a comunicat pe 8 mai 2020 faptul că Guvernul României a aprobat amnistia fiscală pentru dobânzi, penalități și alte accesorii datorate de firmele care vor achita principalul restanțelor până la data de 15 decembrie 2020, măsură al cărei scop declarat îl reprezintă, în egală măsură, sprijinirea mediului de afaceri afectat de criza pandemiei de COVID-19 și creșterea gradului de colectare a debitelor restante acumulate de contribuabili la bugetul general consolidat.
Liliana Dranca, Carmen Calabache
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Investiții

Măsuri recente de încetare a Tratatelor bilaterale de investiții intra-UE

de Liliana Dranca, Carmen Calabache Filip & Company
La 5 mai 2020, România și alte 22 state membre UE au semnat Acordul privind încetarea Tratatelor bilaterale de investiții („TBI”) încheiate între state membre UE. Unele dintre măsurile adoptate sunt surprinzătoare, respectiv încetarea clauzelor sunset (care permiteau invocarea TBI pentru anumite perioade ulterioare încetării lor) și arată o schimbare, momentan parțială, în ceea ce privește protejarea investițiilor străine.
Dragoș Bogdan, Constantin Cosmin Pintilie
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Starea de alertă: de ce nu este neconstituțională OUG nr. 21/2004

de Dragoș Bogdan, Constantin Cosmin Pintilie STOICA & Asociatii
În viața oricărei societăți pot să apară situații excepționale, situații care se abat de la comun și care necesită luarea unor măsuri de către autoritățile statale, măsuri adaptate contextului fiecărei situații. În articolul 93 din Constituția României sunt menționate starea de asediu și starea de urgență care se instituie de către Președintele României, în conformitate cu dispozițiile constituționale și legale. De asemenea, Constituția României mai prevede și alte două stări excepționale - starea de război și starea de mobilizare -, situații care au propria reglementare constituțională și legală.
Cornel Popa
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Cine legiferează în starea de urgență?

de Cornel Popa Tuca Zbarcea & Asociatii
Prin prezentul material aducem în discuție care este autoritatea care ar trebui să legifereze în cadrul stării de urgență declarate pe teritoriul României, în special în situația în care legislația vizează restrângerea exercițiului drepturilor și libertăților fundamentale prevăzute de Constituție sau modificarea ori suspendarea cadrului legislativ existent. Întrebarea de a ști cui aparține puterea de a legifera în astfel de situații de excepție este foarte importantă la nivel principial.
Roxana Diaconu, Simona Ungureanu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Legea Societăților

Adoptarea cadrului legislativ pentru desfășurarea adunărilor generale ale asociaților/acționarilor în contextul stării de urgență

de Roxana Diaconu, Simona Ungureanu Filip & Company
În data de 8 mai 2020 a intrat în vigoare ordonanța de urgență nr. 62/2020 pentru reglementarea unor măsuri în domeniul societăților, în vederea desfășurării reuniunilor organelor statutare (în continuare „OUG”), aplicabilă inclusiv adunărilor generale convocate pe durata săarii de urgență, dar care sunt întrunite ulterior încetării acestei stări, precum și adunărilor generale convocate și întrunite în primele 2 luni după încetarea stării de urgență.
Mihnea Galgoțiu-Săraru, Anca Olar
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Primii pași spre reluarea activității de justiție în contextul pandemiei

de Mihnea Galgoțiu-Săraru, Anca Olar Deloitte Romania
Domeniul justiției nu a fost ferit de efectele pandemiei, iar activitatea instanțelor a fost redusă semnificativ pe durata stării de urgență. Pregătirea pentru tranziția de la starea de urgență la cea de alertă include și unele măsuri pentru reluarea cauzelor care au fost suspendate în ultimele două luni. Cu toate acestea, instanțele nu vor putea reveni la activitatea de dinainte de luna martie, astfel încât magistrații, avocații și părțile implicate trebuie să se adapteze la o nouă realitate.
Alexandra Smedoiu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

COVID-19 mărește viteza de reacție pe piața imobiliară. Cum va arăta noua normalitate?

de Alexandra Smedoiu Deloitte Romania
Criza atipică generată de pandemia de COVID-19 afectează în mod diferit sectoarele economiei, comparativ cu evenimentele care au generat, în trecut, recesiune. Domeniul imobiliar reacționa, în mod tradițional, cu un decalaj de aproximativ șase luni față de restul economiei, însă de data aceasta a reacționat mult mai rapid, din cauza extinderii, a adâncimii și a lipsei de predictibilitate a acestei crize. Cum ar putea arăta revenirea la normalitate în segmentul comercial al pieței imobiliare?
Catalina Dicu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Legăturile personale dintre părinți și copii în timpul stării de urgență sau "Războiul rozelor"

de Catalina Dicu STOICA & Asociatii
Pentru a se limita infectarea cu coronavirusul SARS-CoV-2 în rândul populației, Președintele a decretat starea de urgență începând cu data de 16 martie 2020. Din acel moment viața noastră s-a schimbat, a fost restrâns exercițiul mai multor drepturi și libertăți, unul dintre acestea fiind și dreptul la viață intimă, familială și privată (art. 2 lit. b) din Decretul nr. 195/2020).
Logo Filip - Company
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Legea construcțiilor

Noi reguli în ceea ce privește avizarea, recepția și înscrierea în evidențele de cadastru și carte funciară

de Andreea Gheorghiu, Ilinca Porojan Filip & Company
În data de 29 aprilie 2020, a fost publicat Ordinul ANCPI nr. 1207 din 22 aprilie 2020 privind modificarea și completarea Regulamentului de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 700/2014 („Regulamentul”). Schimbările vizează atât aspecte procedurale cu implicații în activitățile întreprinse de persoanele autorizate, cât și modul în care titularii de drepturi tabulare pot efectua înscrieri sau modificări cu privire la imobile în anumite situații specifice.
Silvia Axinescu, Iulia Antonie
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Munca de acasă fără laptop de serviciu - o scurtă perspectivă a protecției datelor cu caracter personal

de Silvia Axinescu, Iulia Antonie Deloitte Romania
În contextul creat de pandemia de COVD-19, dar nu numai, sunt situații în care angajatorii nu pot pune la dispoziția salariaților echipamente pentru continuarea desfășurării activității de acasă, însă le permit acestora să folosească propriile dispozitive - computer, tabletă, telefon mobil personal - în scop profesional. Care sunt riscurile pentru angajatori, dar și pentru angajați, în privința protecției datelor cu caracter personal?
Ingrid Amelia Apetrei
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19​

Sistemul bancar - ajutorul de bază în criza Covid-19

de Ingrid Amelia Apetrei STOICA & Asociatii
Deși lumea trece în aceste momente printr-o perioadă de confuzie și incertitudine, un lucru pare totuși să fie sigur în toată această ecuație: băncile nu mai joacă, de această dată, rolul de “damsels in distress” și nu au stat la baza crizei ce se anunță cu din ce în ce mai multă siguranță pe toate canalele. Pot ele însă ocupa, fie și doar partial, alături de alte structuri implicate, rolul de “knight in shining armour”?
Iustina Sima
Foto: act | Botezatu Estrade Partners
Dosare Juridice - COVID-19

Ziua zero după încetarea stării de urgență - kit-ul de măsuri pentru tranziția către o "nouă" normalitate

de Iustina Sima act | Botezatu Estrade Partners
Dacă până la data de 15 mai 2020 regula principală este clară și destul de tranșantă: “#STAYHOME”, începând cu data de 16 mai, lucrurile nu mai sunt atât de clare. Știm că nu vom mai completa o declarație pe proprie răspundere pentru a ieși la alergat și ne pregătim stocurile de măști de protecție și viziere pe care să le purtam în spațiile închise, dar nu este clar cum ne vom întoarce la birou, cum vor arăta întâlnirile de birou și afaceri, cum se vor semna tranzacțiile viitoare și, pe scurt, cum readucem businessul și viața de zi cu zi într-un punct apropiat de cel de dinainte de coronavirus.
Cătălin Suliman, Dragoș Iordache
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Retail

Retailul în vremea coronei, dar nu numai - provocări și oportunități pentru producătorii locali

de Cătălin Suliman, Dragoș Iordache Filip & Company
Depășirea cu succes a unei situații de criză necesită cooperarea între oameni. Tot la fel de importantă este și cooperarea între societăți în context de criză, în special când vine vorba despre producătorii locali. O astfel de cooperare, indiferent de sectorul de producție (alimentar, non-alimentar, HoReCa), trebuie să aibă în vedere câteva aspecte de bază, inclusiv respectarea legislației de concurență.
Veronica Dobozi, Mihai Trandafir
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Frânarea răspândirii coronavirusului și represiunea penală

de Veronica Dobozi, Mihai Trandafir STOICA & Asociatii
Trăim vremuri incerte, vremuri în care relațiile sociale suferă schimbări rapide, ivindu-se astfel situații noi ce trebuie acoperite de cadrul legislativ în vigoare. În contextul răspândirii virusului SARS-CoV2 (COVID-19) pe teritoriul României, pe lângă necesitatea adoptării unor măsuri excepționale pentru frânarea epidemiei, legiuitorul român a apreciat ca fiind necesară o adaptare a dispozițiilor art. 352 Cod penal privind infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.
Vlad Boeriu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Măsurile impuse de pandemia de COVID-19 costă mult. Avem un plan de creștere a veniturilor la buget?

de Vlad Boeriu Deloitte Romania
Scăderea veniturilor la bugetul de stat, raportată de Ministerul Finanțelor Publice prin execuția bugetară la trei luni, confirmă așteptările, având în vedere că firmele au putut opta, în martie, pentru amânarea plății taxelor. Situația s-ar putea ameliora ușor în aprilie, datorită bonificațiilor acordate pentru plata în termen a impozitului pe profit. Autoritățile au nevoie, însă, de un plan de creștere a încasărilor la buget pe termen mai îndelungat, având în vedere solicitările tot mai presante din partea mediului de afaceri și perspectivele sumbre privind evoluția economiei.
Florentin Țuca
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice

Să ne spălăm pe mâini de lume?

de Florentin Țuca Tuca Zbarcea & Asociatii
Diminețile arestate la domiciliu (cel mai adesea, ele, diminețile) mă trag tot mai greu înspre zi, înspre o reală stare de ireal și-nspre sentimentul că joc într-un film. Câte cadre mai tragem azi Don' Regizor?, da' Don' Regizor nu-mi răspunde, ci mă lasă s-aud în căști sugestia din off că platoul de filmare e pregătit și mă așteaptă.
Carmen Peli, Oana Ambrozie
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - COVID-19

Industrii sprijinite la nivel european prin scheme de ajutor de stat în contextul pandemiei de coronavirus: exemple care ar putea fi urmate de statul român

de Carmen Peli, Oana Ambrozie PeliPartners
Statul român a adoptat la începutul lunii aprilie o primă schemă de ajutor de stat destinată a sprijini întreprinderile mici și mijlocii afectate de coronavirus, constând în acordarea de garanții pentru credite sau linii de credite pentru investiții și capital de lucru, respectiv în subvenționarea dobânzilor aferente acestora. Schema, cu un buget estimat de 3,3 miliarde de euro, a fost notificată și aprobată de Comisia Europeană.
Elena Geageac
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID 19

Măsuri de luat în calcul pentru repornirea și stimularea industriei auto

de Elena Geageac Deloitte Romania
Industria auto din România este, în prezent, printre cele mai afectate sectoare economice, având în vedere că producția de autovehicule a fost sistată de către cei doi mari producători din România imediat ce s-a instituit starea de urgență, cauzată de pandemia de COVID-19. În același timp, producătorii de componente auto, aflați în relații comerciale atât cu cei doi mari producători auto din România, cât și cu producători din afara țării, au redus și chiar au închis activitatea temporar. Ce măsuri sunt necesare pentru redresarea acestui sector cât mai rapid, având în vedere importanța sa în economia națională?
Răzvan Ionescu, Alexandru Moraru
Foto: Filip & Company

Interdicția popririi indemnizației de șomaj tehnic - o soluție bună, dar pentru toată lumea?

de Răzvan Ionescu, Alexandru Moraru Filip & Company
Șomajul tehnic” are șanse să devină una dintre cele mai folosite sintagme ale anului 2020, subiectul fiind unul de interes major în contextul pandemiei de coronavirus. Informațiile publice ne arată că aproximativ 1 milion de salariați se află în acest moment în șomaj tehnic, în timp ce aproximativ 250.000 de salariați au încetat relația de munca, împrejurări fără precedent de la criza economică din 2008 încoace.
Dimitrios Goranitis
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Opinie​

Cel mai mare risc pentru macro-economie nu este recesiunea iminentă, ci prăbușirea monedei euro și a Uniunii Europene

de Dimitrios Goranitis Deloitte Romania
La zece ani de la criza financiară, Uniunea Europeană demonstrează că a învățat foarte puțin despre cum să acționezi împreună și să iei măsuri paneuropene de combatere a crizei și de susținere a economiei. Negocierile lungi dintre marile economii din sud versus cele din nord, cu Banca Centrală Europeană (BCE) prinsă la mijloc într-o poziție incomodă, nu numai că nu contribuie la sustenabilitatea economiei europene per ansamblu, ci alimentează, exact ca în criza precedentă, apetitul speculativ al piețelor pentru datoriile publice ale economiilor care reprezintă verigile slabe ale Uniunii. Totuși, de data aceasta, UE nu este chemată să salveze o economie mică, precum cea a Greciei, ci pe cea de a treia și respectiv a patra dintre cele mai mari economii ale sale, Italia și Spania, care reprezintă aproximativ 3,5 trilioane de euro din PIB-ul său.
Angelica Georgiana Alecu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Contact tracing apps - Salvare de COVID-19 sau preambulul unei supravegheri orwelliene?

de Angelica Georgiana Alecu STOICA & Asociatii
În mai puțin de 3 luni, amenințarea COVID-19 a schimbat preocupările și cursul obișnuit al vieții oamenilor de pretutindeni. Restrângerea drepturilor și libertăților în această perioadă de criză suscită multe dispute aprinse. Sunt măsurile justificate? Putem fi și liberi, și în siguranță? Dar mai presus de toate, planează curiozitatea dacă vom putea reveni la stilul de viață obișnuit. Schimbările prin care trecem sunt departe de a se fi terminat. Cum restricțiile de circulație nu pot fi menținute sine die, însă nici pericolul răspândirii virusului nu pare să se fi estompat, oficialitățile caută măsuri alternative Ne-ar putea salva măștile, mănușile sau… telefonul mobil? Ultima opțiune a intrigat.
Irina Dimitriu, Alexandra Smedoiu, Mihnea Galgotiu
Foto: Deloitte si Reff&Asociatii
Dosare Juridice - Piața Imobiliară

Experți Deloitte în domeniul imobiliar: Amânarea la plata chiriei, o soluție temporară, cu posibile efecte în lanț

de Irina Dimitriu, Alexandra Smedoiu, Mihnea Galgotiu Deloitte si Reff&Asociatii
Amânarea la plată a chiriei de către IMM-uri în baza certificatului de situație de urgență nu echivalează cu scutirea sau cu suspendarea obligației, între cei trei termeni existând diferențe atât din punct de vedere juridic, cât mai ales fiscal, au atras atenția specialiștii Deloitte în sectorul imobiliar, în cadrul unui webinar dedicat pieței imobiliare. Conform unei ordonanțe emise la începutul stării de urgență, IMM-urile pot, în anumite condiții, să obțină de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri un certificat de situație de urgență, în baza căruia pot solicita amânarea la plata chiriei și la plata utilităților pe perioada stării de urgență.
Alexandra Popa, Delia Bivolaru
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

Bonificațiile pentru impozitul pe profit: Cine poate beneficia și în ce condiții. Aspecte care necesită clarificare

de Alexandra Popa, Delia Bivolaru PwC România
Joi, 23 Apr 2020 Blogul PwC Romania
Având în vedere contextul actual generat de criza COVID-19, autoritățile fiscale au adoptat o serie de măsuri pentru a veni în ajutorul mediului de afaceri și totodată pentru a stimula încasările la bugetul de stat. Printre acestea se numără și acordarea unei bonificații pentru firmele plătitoare de impozit pe profit, care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul I 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiași trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 33/2020.
Maria Pascu, Anca Preda
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Cum se poate reduce costul fiscal în perioada pandemiei - aplicarea noilor facilități și reactivarea celor vechi

de Maria Pascu, Anca Preda Deloitte Romania
Efectele negative ale declarării pandemiei la nivel global și ale instaurării stării de urgență au început să fie deja puternic resimțite la nivelul companiilor românești. În astfel de vremuri, timpul de reacție este esențial, iar una dintre pârghiile cele mai la îndemână este facilitatea fiscală. În continuare vom trece în revistă principalele măsuri fiscale adoptate până acum de Guvern în materia impozitului pe profit, cu impact pentru companii.
Burcin Atakan, Ioana Ungureanu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Frauda în sistemul bancar, combaterea spălării banilor și cunoașterea clientelei în era COVID-19

de Burcin Atakan, Ioana Ungureanu Deloitte Romania
Pe măsură ce noul coronavirus continuă să se răspândească pe tot globul, măsurile impuse de autorități și organele competente ale fiecărui stat pentru a-i încetini efectele și a minimiza potențialele daune prezintă diverse forme și abordări. Atunci când aceste măsuri vin pe fondul unei recesiuni de mult anticipate, confruntarea cu o criză financiară în era COVID-19 este inevitabilă.
Andreea Micu, Alin-Gabriel Oprea
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Construcții

Proiectele de construcții în vremea pandemiei de Covid-19

de Andreea Micu, Alin-Gabriel Oprea STOICA & Asociatii
Cu toate că în actualele circumstanțe excepționale, economia românească pare să dea impresia că ar fi „luat o pauză”, este posibil ca întârzierea în prezent a implementării unor proiecte de investiții să aibă ulterior un impact social și economic semnficativ la nivel local sau chiar național. În plus, utilizarea eficientă a fondurilor europene care au fost deja accesate reprezintă o prioritate pentru România, iar continuarea executării contractelor de infrastructură bazate pe sprijin european este necesară pentru implementarea eficientă a acestor proiecte.
Răzvan Nicolescu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Prețul istoric negativ al petrolului: implicații pentru România

de Răzvan Nicolescu Deloitte Romania
Ziua de ieri a reprezentat un șoc pentru industria petrolului, pentru prima dată în istorie barilul fiind tranzacționat la valori negative în Statele Unite ale Americii. Tipul de țiței West Texas Intermediate (WTI) a fost tranzacționat și la -40.32 USD/baril, în comparație cu o valoare de 18.27 USD/baril înregistrată vineri.
Florentin Țuca
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

La poartă de cimitir. Canon vs. Cazon

de Florentin Țuca Tuca Zbarcea & Asociatii
Viorica și-a pierdut unicul copil, un adolescent briliant și, până-n noiembrie trecut, plin de viață. Când, la slujba de înmormântare, am îmbrățișat-o în semn de solidaritate, de imens regret și de condoleanțe, am citit în privirea ei că niciun milion de cuvinte de solidaritate, de imens regret și de condoleanțe n-o pot consola și că nici n-ar putea vreodată să o consoleze.
Alexandru Reff
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID -19

Angajații Deloitte România sprijină prin donații eforturile Asociației Dăruiește Viață și ale Spitalului Clinic de Urgență Floreasca împotriva COVID-19

de Deloitte Romania
Deloitte România direcționează 12.000 de euro către Asociația Dăruiește Viață și 14.000 de euro către Spitalul Clinic de Urgență Floreasca pentru a sprijini eforturile acestora de a gestiona criza generată de răspândirea COVID-19, în urma unei acțiuni de strângere de fonduri organizate în rândul angajaților din toate entitățile Deloitte prezente în România, incluzând liniile de servicii și centrele de servicii regionale. Recent, Fundația Deloitte a anunțat o donație de 100.000 de euro către Societatea de boli infecțioase și HIV-SIDA, pentru a sprijini Institutul Matei Balș și Institutul Național de Sănătate Publică în lupta împotriva crizei. În ambele cazuri, destinația fondurilor a fost decisă în urma consultării angajaților.
Andreea Șerban, Dănuț Arion
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Exercițiu de predicție a sorții și hainei pe care o va îmbrăca moratoriul public în România

de Andreea Șerban, Dănuț Arion Deloitte Romania
Guvernul României a adoptat recent anumite măsuri destinate sprijinirii debitorilor care întâmpină dificultăți financiare din cauza pandemiei de COVID-19, instituind un cadru normativ care oferă dreptul anumitor debitori de a solicita creditorilor (instituții de credit și IFN-uri) amânarea obligației de plată a ratelor scadente aferente anumitor tipuri de contracte (moratoriul public reglementat de OUG 37/2020 și normele de aplicare). În data de 8 aprilie, Senatul a aprobat Proiectul de lege privind aprobarea OUG 37/2020, care a fost trimis spre aprobare către Camera Deputaților. Acest proiect de lege aduce modificări și completări semnificative ordonanței, transformând-o într-un act cu conținut normativ aproape identic cu cel al Legii privind suspendarea rambursării creditelor, care a fost adoptată de Parlament și atacată pentru neconstituționalitate înainte de a fi trimisă spre promulgare (cu termen de soluționare 6 mai 2020).
Dan Rareș Răducanu, Irina Titorian
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Rechiziția de bunuri și chemarea persoanelor fizice la prestarea de servicii în interes public în contextul instituirii stării de urgență - aspecte practice

de Dan-Rareș Răducanu, Irina Titorian STOICA & Asociatii
Este cunoscută instituirea stării de urgență, pe teritoriul României, de la data de 16 martie 2020. Prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020, au fost dispuse o serie de măsuri în vederea gestionării crizei provocate de COVID-19. Decretul atrage atenția și asupra posibilității efectuării, în această perioadă, de rechiziții de bunuri și de chemare obligatorie a anumitor persoane/categorii de persoane care să presteze servicii în interes public.
Dreptul în vremea coronei - ep. 5
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Podcast

Ep. 5 - Ce putem învăța de la Italia?

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații este gazda seriei de podcasturi „Dreptul în vremea coronei”, un ansamblu de dialoguri asupra unor teme de drept generate de criza epidemiei de coronavirus în lume.
Monica Țariuc
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Tools

Deloitte România a creat un calculator estimativ de costuri salariale pentru angajatorii afectați în contextul COVID-19

de Deloitte Romania
Deloitte România a creat un calculator estimativ de costuri salariale dedicat angajatorilor care sunt afectați de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de COVID-19 și care nu mai pot suporta integral plata salariilor. În această perioadă, companiile au la dispoziție câteva variante legale de adaptare a contractelor de muncă la volumul redus de activitate, iar, cu ajutorul calculatorului, pot estima costurile salariale pentru fiecare variantă în parte, în baza a două variabile: salariul brut și numărul de persoane aflate în întreținerea angajatului.
Andreea Artenie
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Statele europene încep să relaxeze prudent restricțiile anunțate în contextul pandemiei de COVID-19 (cu accent pe „prudent”)

de Andreea Artenie Deloitte si Reff&Asociatii
După mai multe săptămâni de restricții menite să limiteze răspândirea noului coronavirus, unele state europene încep să transmită semnale optimiste, în sensul relaxării graduale, prudente, a unora dintre limitări, în paralel cu intensificarea acțiunilor de susținere a economiei, arată cea mai recentă ediție a Deloitte COVID-19 European measures, care sintetizează măsurile generale, economice și sociale adoptate în contextul pandemiei de COVID-19 de către multiple țări europene.
Eliza Baias, Codrina Simionescu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - ONG

Aspecte practice punctuale privind înregistrările curente în materie societară și ONG în perioada stării de urgență. Relaxarea unor formalități​

de Eliza Baias, Codrina Simionescu Filip & Company
Instituirea stării de urgență pe teritoriul României a impus aplicarea unui regim special în ceea ce privește activitățile de înmatriculare a unor noi entități sau de înregistrare a unor operațiuni curente ale unor entități existente, fie aceste societăți ce funcționează în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile, fie persoane juridice în formele prevăzute de către Ordonanța Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații (pe acestea din urmă le vom denumi generic ONG).
Dominic Morega
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Un nou front în sistemul de sănătate: telemedicina

de Dominic Morega, Iulian Maier Tuca Zbarcea & Asociatii
Deși România a încercat în trecut implementarea anumitor pași pentru dezvoltarea sistemului național de telemedicină, e-sănătatea a fost departe de a deveni o componentă din viața cotidiană. Acum, în contextul pandemiei COVID-19, informatizarea rapidă a sistemului medical este esențială atât pentru asigurarea accesului populației la serviciile de sănătate asigurate de medicii de familie și cei de specialitate, cât și pentru minimizarea expunerii pacienților și medicilor la riscul îmbolnăvirii.
Daniela Goreacii, Andrei Mureșan
Foto: act | Botezatu Estrade Partners
Dosare Juridice - COVID-19

Raporturile de muncă ale personalului medical pe perioada stării de urgență

de Daniela Goreacii, Andrei Mureșan act | Botezatu Estrade Partners
Cine este obligat să furnizeze echipamentul medical? Poate personalul medical să refuze acordarea asistenței medicale? Este permisă demisia personalului medical în perioada pandemiei? Sunt întrebări tot mai des vehiculate în spațiul public.
Andrei Burz Pînzaru, Cătălin Chibzui
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Adeverința emisă de angajator - izvor de riscuri de natură penală în contextul stării de urgență

de Andrei Burz-Pînzaru, Cătălin Chibzui Deloitte Romania
Deși Ordonanța Militară nr. 3 prevede o serie de limitări în ceea ce privește libera circulație a persoanelor pe durata stării de urgență, tot ea prevede și excepțiile în care circulația persoanelor în afara domiciliului/gospodăriei este permisă.
Roxana Bratosin
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Noile măsuri ASF privind desfășurarea adunărilor generale ale emitenților pe durata stării de urgență

de Roxana Bratosin Deloitte Romania
Noile măsuri privind desfășurarea adunărilor generale ale emitenților pe perioada stării de urgență generate de COVID-19, emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), au intrat în vigoare la 10 aprilie 2020. Conform noului Regulament ASF nr. 5/2020, emitenții trebuie să recurgă la metode alternative de comunicare la distanță pentru organizarea adunărilor generale ale acționarilor (AGA) programate în perioada următoare pentru aprobarea situațiilor financiare, precum și a celor care nu suferă amânare.
Florentin Țuca
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Opinie

Era o senină și friguroasă zi de aprilie și ceasurile băteau ora 13

de Florentin Tuca Tuca Zbarcea & Asociatii
​Motto: If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.
Orwell, chiar el: „Dacă e să definim, până la urmă, libertatea, atunci libertatea înseamnă să rostești adevărul pe care oamenii nu vor să-l audă.”
Iar adevărul pe care oamenii nu vor astăzi să-l audă este că, la un moment dat, ei or să moară.
Și pentru că acest adevăr este astăzi de neauzit, atunci să-i zicem acestui adevăr fake news.


Starea de urgență pe care o trăiesc mi-a dat să trăiesc foarte multe stări. Una dintre ele este nedumerirea în fața modului în care oamenii consimt, de bună voie și de spaimă, să-și abandoneze drepturile.
Loredana Cristea, Alexandra Manciulea
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Semnătura electronică

Legal alert: o nouă reglementare cu privire la aplicarea semnăturii electronice la nivelul autorităților

de Loredana Cristea, Alexandra Manciulea Filip & Company
Pe 7 aprilie 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de urgență nr. 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice (”OUG 38/2020” sau ”Ordonanța”) care reglementează cadrul general pentru utilizarea la nivelul autorităților și instituțiilor publice a semnăturii electronice și a documentelor electronice.
Podcast "Dreptul în vremea coronei" - ep. 4
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Podcast

Ep. 4 - Soluții posibile pentru continuitatea procedurilor judiciare pe timp de criză

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații este gazda seriei de podcasturi „Dreptul în vremea coronei”, un ansamblu de dialoguri asupra unor teme de drept generate de criza epidemiei de coronavirus în lume.
Mircea Bogdan Popescu, Bianca Anamaria Iamandi
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - GDPR

Drepturile conferite de regulamentul general pentru protecția datelor în cazul unor amenințări la adresa sănătății publice

de Mircea Bogdan Popescu, Bianca Anamaria Iamandi STOICA & Asociatii
Răspândirea virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României a necesitat o reacție rapidă din partea autorităților naționale, materializată prin punerea în aplicare a unor măsuri în vederea limitării răspândirii virusului, precum și a monitorizării și a informării populației cu privire la evoluția transmiterii acestuia. O componentă a acestor măsuri este reprezentată de activitatea de informare publică cu privire la numărul de cazuri nou înregistrate și la cel al persoanelor vindecate.
Adrian Cristea, Adrian Zamfir
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - COVID 19

Infrastructură critică națională / europeană - ce afaceri se încadrează și în ce condiții

de Adrian Cristea, Adrian Zamfir Filip & Company
Având în vedere perioada actuală și riscurile la care este supusă întreaga societate nu numai sanitar, ci și economic, este oportun să aibă loc o trecere în revistă a: (i) conceptului de infrastructură critică națională, (ii) condițiile în care o anumită societate s-ar putea încadra într-o astfel de categorie, (iii) procesului prin care o societate ajunge să dobândească acest statut, precum și (iv) obligațiile ce îi incumbă odată desemnată.
Ana-Maria Săbiescu, Vladislav Dabija
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Taxe vamale

Amânarea plății TVA în vamă, posibilă pentru importurile de produse medicale, dar nu numai. În ce condiții?

de Ana-Maria Săbiescu, Vladislav Dabija Deloitte Romania
Companiile puse în dificultate de situația creată de pandemia de COVID-19 caută, în această perioadă, modalități de a-și îmbunătăți fluxurile financiare. În acest scop, acestea au la dispoziție, pe lângă facilitățile anunțate de autorități, exclusiv pentru perioada stării de urgență ori specific pentru lupta împotriva COVID-19, și alte instrumente, prevăzute și anterior de legislație, dar mai puțin utilizate în condiții normale de business.

Veronica Dobozi, Mihai Trandafir
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Prescripția specială în vremea stării de urgență

de Veronica Dobozi, Mihai Trandafir STOICA & Asociatii
Mai există prescripția specială în vreme de Covid? Pe scurt, problema este următoarea: "Este firesc ca perioada stării de urgență să nu intre în calculul prescripției speciale a răspunderii penale, în raport de dispozițiile Decretului Președintelui României nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României?"
Cătălina Dicu, Carmen Alexandra Muresan
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Reorganizarea judiciară a societății în timpul pandemiei

de Cătălina Dicu, Carmen Alexandra Muresan STOICA & Asociatii
Pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a determinat instituirea stării de urgență de către Președintele României prin Decretul nr. 195/2020. Pentru a combate răspândirea virusului și pentru a diminua efectele negative asupra economiei, s-a restrâns exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale reglementate de către legislația românească.
Dimitrios Goranitis
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Opinie

De ce economia românească are nevoie de „bani din elicopter” pentru cetățeni

de Dimitrios Goranitis Deloitte Romania
O „lebădă neagră” nu este o criză obișnuită. Singurul mod în care poate fi evitat șocul unui blocaj la nivel global constă în aruncarea unui colac de salvare pentru întregul sistem, până când acesta poate funcționa din nou, iar modul de intervenție trebuie să fie substanțial, imediat și decisiv. Dacă permiți sistemului să se defecteze, atunci anii și costurile necesare pentru ca acesta să-și revină sunt mult mai ridicate decât însuși colacul de salvare. Asta ne-a învățat criza din 2008. Nu diferă cu nimic de un atac de cord și o operație de bypass. Doar că, de data aceasta, operația are loc într-un spital care este sub asediul unui virus
Serban Pâslaru - întalnire online
Foto: Hotnews
Dosare Juridice - Întâlnire online

VIDEO "Angajatorii nu sunt opriți să facă concedieri, să deființeze posturile ca urmare a lipsei activității, chiar dacă au această opțiune a somajului tehnic" - Șerban Pâslaru, avocat partner în cadrul Țuca Zbârcea & Asociații

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Șerban Pâslaru, avocat partener, coordonator al departamentului de dreptul muncii din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații a discutat despre șomajul tehnic în noul context economic și social creat de epidemia COVID-19, concedieri și indemnizații.
Mihaela Popescu, Anca Preda
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Sponsorizări

Sponsorizările în timpul pandemiei - cum le direcționăm eficient

de Mihaela Popescu, Anca Preda Deloitte Romania
Mobilizarea companiilor care au anunțat sponsorizări și donații pentru a ajuta statul român în lupta cu COVID-19 este remarcabilă. Firmele pot recupera o parte din acest ajutor sub forma unei reduceri de la plata impozitului pe profit, în proporție de 20% din impozit (dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri). Este de reținut că acest credit fiscal poate fi reportat pe o perioadă de șapte ani dacă nu poate fi folosit în întregime în anul curent sau dacă societatea înregistrează pierderi. Ce se schimbă în această perioadă?
Andrei Burz-Pinzaru
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Ordonanța moratoriului

Războiul celor două turnuri asupra ordonanței moratoriului în România

de Andrei Burz-Pinzaru Deloitte Romania
Chiar și în perioada de criză fără precedent pe care o traversează România, Parlamentul și Guvernul nu reușesc să aibă o viziune unitară asupra deciziilor de luat și a modului în care acestea se cuvine a fi legiferate, ceea ce, din păcate, adaugă la incertitudinea pe care o trăim toți în aceste zile și neclaritățile legislative, cu consecințe potențiale prejudiciante pentru stabilitatea economică și socială a României, deja șubrezită de pandemia cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2. Regulile jocului economic se schimbă de la o zi la alta și asistăm la o succesiune de acte normative redactate, inerent, în viteză, și, din păcate, la ceea ce pare a fi un concurs de legiferare între decidenții politici, nealiniați nici măcar în al doisprezecelea ceas.
Manuela Gornoviceanu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Drept Penal

Executarea pedepsei la domiciliu. Un nou proiect adoptat de Senat în procedură de urgență

de Manuela Gornoviceanu Tuca Zbarcea & Asociatii
România încearcă de ceva vreme, fără succes, să implementeze măsuri alternative la pedeapsa închisorii. Necesitatea unor astfel de măsuri a fost evidențiată în expunerile de motive ale diverselor proiecte de lege, argumentele fiind relativ notorii.
Irina Dobre, Vasile Rusu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Bursă

Prioritățile societăților listate la bursă în materie de raportare financiară în contextul COVID-19

de Irina Dobre, Vasile Rusu Deloitte Romania
În prezent, jucătorii din piață încearcă să se adapteze la condițiile fără precedent generate de pandemia de coronavirus și să minimizeze pe cât posibil impactul economic pe care aceasta îl va avea în viitor. Atât Guvernul, cât și Banca Națională a României au publicat deja o serie de măsuri menite să ajute mediul de afaceri, dar în acest moment este greu de stabilit care va fi impactul asupra societăților și nevoia reala a acestora pentru a traversa perioada următoare.
Valentina Preda
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Soarta contractelor în derulare în timpul pandemiei. Este sau nu starea de urgență un caz de forță majoră?

de Valentina Preda STOICA & Asociatii
Apărută inițial în dreptul britanic sub denumirea de Act of God (calamitate, dezastre naturale, cutremur, etc.), noțiunea a fost preluată și în dreptul continental, după Revoluția franceză, sub numele mai laic de force majeure, conținutul sau fiind extins si la evenimente sociale imposibil de anticipat si de evitat, precum războaie, rebeliuni, revoluții, etc. Forța majoră a devenit o clauză contractuală obligatorie, dar de cele mai multe ori inserată din inerție, efectul sau fiind acela de a exonera sau măcar de a limita răspunderea contractantului ajuns în imposibilitatea de a-și executa propria prestație.
Carmen Calabache
Foto: Filip & Company

Orientările Comisiei Europene referitoare la achizițiile publice. Sprijin suplimentar pentru depășirea crizei COVID-19 din spitale

de Carmen Calabache Filip & Company
Comisia Europeană a pus la dispoziția statelor membre un set de orientări pentru a ghida autoritățile contractante în procedurile de achiziții publice desfășurate pe perioada situației de urgență legată de criza Covid-19. Orientările oferă o imagine de ansamblu asupra posibilităților legale pe care le au autoritățile contractante pentru a achiziționa rapid bunuri și servicii de primă necesitate, inclusiv, acolo unde este cazul, infrastructură suplimentară. Comisia confirmă, astfel, că normele europene privind achizițiile publice oferă deja toate instrumentele necesare pentru a răspunde acestor necesități.
Alexandra Manciulea, Rebecca Marina
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Credite

Amânarea la plată a creditelor în contextul pandemiei covid-19

de Alexandra Manciulea, Rebecca Marina Filip & Company
Pe fondul îngrijorărilor publice cu privire la capacitatea debitorilor de a plăti ratele în contextul stării de urgență instituite pe teritoriul României, pe 30 martie 2020, a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență nr. 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituțiile de credit și instituții financiare nebancare din România anumitor categorii de debitori (“OUG 37/2020”).
Podcast "Dreptul în vremea coronei" - ep. 3
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Podcast

Ep. 3 - Ce are nevoie și ce nu are nevoie mediul de afaceri din partea Statului?

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații este gazda seriei de podcasturi „Dreptul în vremea coronei”, un ansamblu de dialoguri asupra unor teme de drept generate de criza epidemiei de coronavirus în lume.
Gabriela Anton
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Facilități la plata creditelor acordate de bănci și IFN-uri pentru anumite categorii de debitori

de Gabriela Anton Tuca Zbarcea & Asociatii
Ordonanța de urgență nr. 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori („OUG 37/2020”) a fost publicată în Monitorul Oficial la data de 30 martie 2020.
Dragoș Bogdan, Mihai Stănescu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Fiscalitate

Șapte mituri legate de amânarea plății ratelor la credite

de Dragoș Bogdan, Mihai Stănescu STOICA & Asociatii
În data de 30 martie 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial OUG nr. 37/2020, privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori. În ciuda acestui fapt, anterior publicării actului normativ, în spațiul public au apărut numeroase luări de poziție față de presupusul conținut al reglementării, opiniile exprimate fiind mai mult sau puțin partizane în funcție de „tabăra” din rândul căreia provin autorii, cea a debitorilor sau cea a creditorilor.
Andrei Buga, Anca Ștefania Manolache
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Toți angajatorii și salariații afectați, direct sau indirect, de efectele pandemiei de SARS-CoV-2 pot să beneficieze de sprijin din partea statului

de Andrei Buga, Anca Ștefania Manolache STOICA & Asociatii
În Monitorul Oficial nr. 260 din data de 30 martie 2020 a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 32/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență nr. 30/2020. În ceea ce privește șomajul tehnic, prin OUG 32/2020, pe de o parte a fost simplificată procedura și s-au redus termenele de plată a indemnizației, iar pe de altă parte au fost clarificate anumite aspecte care țin de situația salariaților cu mai multe contracte individuale de muncă. Subliniem faptul că prevederile acestei Ordonanțe sunt aplicabile doar pentru perioada în care România se află în stare de urgență.
Andrei Burz-Pinzaru, Roxana Bratosin
Foto: Deloitte si Reff&Asociatii
Dosare Juridice - Piețe financiare

Recomandările ESMA pentru participanții la piața de capital privind impactul COVID-19. Implicații juridice

de Andrei Burz-Pinzaru, Roxana Bratosin Deloitte si Reff&Asociatii
ESMA (European Securities Markets Authority) împreună cu autoritățile naționale competente (ANC), a monitorizat situația piețelor și măsurile luate de entitățile supravegheate și a emis un set de recomandări pentru toți participanții la piețele financiare din UE, în special pentru emitenți, cu privire la impactul epidemiei de COVID-19 asupra piețelor financiare ale UE.
Cătălin Suliman, Dragoș Iordache
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - ​Retail

Modificarea legii 321/2009 - revin serviciile în retailul alimentar?

de Cătălin Suliman, Dragoș Iordache Filip & Company
Vineri, 27 martie, a fost promulgată de către Președintele României Legea nr. 28/2020 care modifică o serie de prevederi importante ale Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. Prin urmare, pentru câteva minute, încercăm să mutăm atenția de la pandemia Coronavirus la abordarea principalelor modificări aduse legii 321 și impactul lor asupra unuia dintre cele mai importante și mai active sectoare economice la acest moment - retailul alimentar.
Andreea Artenie
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Ghid de navigare în avalanșa de schimbări legislative în contextul COVID-19

de Andreea Artenie Deloitte Romania
În confruntarea cu pandemia de coronavirus, țările europene au luat rapid măsuri pentru a atenua impactul social și economic produs de răspândirea rapidă a virusului. Având în vedere multitudinea deciziilor adoptate în regim de urgență, spectrul larg de aplicabilitate, dar și dinamica acestora, specialiștii Deloitte Central Europe Dispute Resolution (care reunește, sub coordonarea Deloitte România, toate practicile de litigii din rețeaua regională, precum și invitați speciali din Germania, Austria și Spania) au sintetizat informația într-un material dedicat, cu scopul de a simplifica efortul companiilor din România și din regiunea Europei Centrale de informare și conformare la noile reglementări.
Dan-Rareș Răducanu, Roxana-Elena Daskălu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Forța majoră

Cine și cum poate invoca prezumția de forță majoră instituită de OUG nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare

de Dan-Rareș Răducanu, Roxana Daskălu STOICA & Asociatii
Pe 21 martie 2020, a intrat în vigoare OUG nr. 29/2020, care reglementează o serie de măsuri economice menite să protejeze activitatea desfășurată de întreprinderile mici și mijlocii care și-au întrerupt activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, pe perioada actualei stări de urgență. Așa cum era de așteptat, în scurtul timp care a curs de la acest moment, în spațiul public au fost lansate o sumedenie de opinii din partea mai multor profesioniști ai dreptului în legătură cu majoritatea măsurilor astfel implementate.
Noua structură a secțiunii online create de Deloitte cu analize și recomandări
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Cum să combați efectele pandemiei de COVID-19 - Noua structură a secțiunii online create de Deloitte cu analize și recomandări

de Deloitte România Deloitte Romania
La începutul unei alte săptămâni în care businessurile vor continua să fie afectate de impactul noului coronavirus, în care vor căuta soluții pentru scenarii cu care nu s-au mai confruntat și fără a putea face referire la situații anterioare, Deloitte România crede că nicio decizie nu poate fi luată în absența unor informații și analize relevante și structurate. Secțiunea online creată de Deloitte la mijlocul lunii martie pentru a găzdui analize scrise de experții săi din România și din rețeaua globală pe tema pandemiei de COVID-19 are o nouă structură, mai ușor accesibilă și creată astfel încât utilizatorii să identifice cu ușurință materialele de interes pentru ei, în funcție de departamentele și de sectoarele economiei din care fac parte.
Georgiana Singurel, Diana Fejer, Cristiana Baltag
Foto: Deloitte si Reff&Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Ce poate face managementul societății pentru a diminua riscul răspunderii personale în contextul pandemiei COVID-19

de Georgiana Singurel, Diana Fejer, Cristiana Baltag Deloitte si Reff&Asociatii
Răspândirea accentuată a pandemiei COVID-19 în Europa, implicit în România, și măsurile din ce în ce mai stricte luate de autorități pentru a preveni efectele nocive asupra cetățenilor și economiei ridică numeroase întrebări privind acțiunile care ar trebui luate de societăți pentru a asigura respectarea obligațiilor legale și mai ales persoanele responsabile cu luarea acestor măsuri.
Dreptul in timpul coronei - ep. 2
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Podcast​

Ep. 2 - Ce sunt și ce nu sunt cauzele exoneratoare de răspundere?, podcast Țuca Zbârcea & Asociații

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații este gazda seriei de podcasturi „Dreptul în vremea coronei”, un ansamblu de dialoguri asupra unor teme de drept generate de criza epidemiei de coronavirus în lume. Al doilea episod, o discuție despre „Ce sunt și ce nu sunt cauzele exoneratoare de răspundere?”, îl are invitat pe Cornel Popa, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații.
Anca Puscasu, Ruxandra Nita
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Deplasările în interes profesional: la ce trebuie să fie atenți angajatorii în această perioadă

de Anca Puscasu, Ruxandra Nita Tuca Zbarcea & Asociatii
Ordonanța militară nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 („Ordonanța Militară 3/2020”), publicată în Monitorul Oficial din data de 24 martie 2020, stabilește anumite măsuri suplimentare destinate combaterii răspândirii virusului COVID-19, între care și o serie de restricții aduse circulației persoanelor.
Podcastul "Dreptul in vremea coronei"
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Podcast

AUDIO ​Ep. 1 - Cum se schimbă Dreptul?, podcast Țuca Zbârcea & Asociații

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații este gazda seriei de podcasturi „Dreptul în vremea coronei”, un ansamblu de dialoguri asupra unor teme de drept generate de criza epidemiei de coronavirus în lume.
Andreea Artenie, Mihnea Galgotiu–Sararu, Ana Galgotiu-Sararu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Diferențele dintre Certificatul de Situație de Urgență și avizul de forță majoră

de Andreea Artenie, Mihnea Galgotiu–Sararu, Ana Galgotiu-Sararu Deloitte Romania
Încă de la publicarea Decretului Președintelui României nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență, s-au născut întrebări în comunitatea de business privind diferențele dintre Certificatul de Situație de Urgență (CSU), care nu a fost reglementat în trecut și care poate fi solicitat de operatori economici afectați de pandemia de COVID-19, și avizul de forță majoră, existent în legislație de mult timp. OUG nr. 29/2020 și 30/2020 au reglementat ulterior anumite facilități pentru operatorii aflați în dificultate în acest context, accesarea unora dintre acestea presupunând obținerea prealabilă a CSU.
Cornel Popa
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Procedura de obținere și efectele juridice ale certificatelor de situație de urgență

de Cornel Popa Tuca Zbarcea & Asociatii
Prezentul document conține un rezumat al principalelor prevederi ale Ordinului Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri nr. 791/25.03.2020 („Ordinul”), care reglementează procedura și condițiile pentru eliberarea certificatelor de situație de urgență („CSU”) de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri la cererea operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei COVID-19.
Andrea Grigoras, Mihnea Radu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Concurență

Care sunt limitele cooperării dintre concurenți în cartelurile de criză?

de Andrea Grigoras, Mihnea Radu Deloitte Romania
Similar altor autorități de concurență din UE, Consiliul Concurenței, prin comunicatul de presă din 23.03.2020, a acceptat faptul că, în contextul pandemiei COVID-19, poate avea loc o cooperare între concurenți astfel încât să se evite deficitul de produse esențiale și să se asigure o distribuție echilibrată a acestora.
Podcastul "Dreptul in vremea coronei"
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR: Țuca Zbârcea & Asociații lansează seria de podcasturi „Dreptul în vremea coronei”, în răspuns la provocările crizei actuale

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații anunță lansarea seriei de podcasturi „Dreptul în vremea coronei”, primul episod urmând să fie transmis vineri, 27 martie, la ora 10:00, pe canalul YouTube al firmei de avocatură.
Cristiana I. Stoica, Alin Oprea
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Clauza arbitrală​

Clauza arbitrală - un avantaj pentru profesioniștii aflați în litigiu

de Cristiana I. Stoica, Alin Oprea STOICA & Asociatii
Circuitul economic traversează actualmente o perioadă neobișnuit de dificilă. Relațiile contractuale riscă să nu își atingă scopul propus, iar nerespectarea obligațiilor contractuale poate conduce la litigii a căror rezolvare este, însă, întârziată, din cauza suspendării activităților de la instanțele judecătorești, așa cum e cazul în prezent, pe fondul declarării stării de urgență la nivel național, pentru motiv de pandemie COVID-19.
Cătălin Chibzui
Foto: Deloitte si Reff&Asociatii
Dosare Juridice - Spălarea banilor

Modificări aduse obligației de a depune declarația privind beneficiarul real în contextul COVID-19

de Cătălin Chibzui Deloitte si Reff&Asociatii
OUG nr. 29/2020 a adus o serie de modificări cu privire la obligația de a declara beneficiarul real prevăzută de Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.
Florentina Munteanu, Gabriela Ilie, Ana-Maria Vlăsceanu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - COVID-19

Opțiuni aflate la îndemâna angajatorilor în contextul COVID-19

de Florentina Munteanu, Gabriela Ilie, Ana-Maria Vlăsceanu Deloitte Romania
În situația nou creată pe piața muncii de pandemia de COVID-19, companiile caută soluții pentru a se adapta la reducerea activității și pentru a proteja angajații, având în vedere că, până nu demult, lipsa personalului reprezenta o provocare importantă pentru angajatori. Legislația în vigoare permite companiilor să adopte o serie de măsuri în acest sens, în funcție de gradul și modul în care le este afectată activitatea, de la înțelegeri amiabile între angajatori și angajați, la șomaj tehnic sau măsuri care privesc forța majoră. Fiecare opțiune prezintă, însă, atât o serie de restricții, cât și o serie de avantaje și dezavantaje.
Diana Gavra, Silviu Vasile
Foto: Filip & Company

Desfășurarea studiilor clinice în contextul pandemiei COVID-19. Un nou ghid emis la nivel european

de Diana Gavra, Silviu Vasile Filip & Company
Similar celorlalte state europene, și în România pandemia COVID-19 are un puternic impact asupra societății în general, asupra majorității sectoarelor economiei și, în special, asupra sistemului de sănătate. În aceste condiții, atât autoritățile europene, cât și statele afectate iau măsuri pentru a asigura, pe cât posibil, desfășurarea activității. Un sector în care autoritățile europene iau măsuri pentru asigurarea continuității activității este cel al studiilor clinice.
Dragoș Bogdan, Ana Maria Mihaela Teodorescu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - CEDO

Starea de urgență, România și CEDO

de Dragoș Bogdan, Ana Maria Mihaela Teodorescu STOICA & Asociatii
Activarea articolului 15 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului (“Convenția”) conferă unui stat posibilitatea de a lua măsuri ce derogă de la obligațiile stabilite în sarcina sa prin Convenție (și, implicit, de la drepturile fundamentale garantate de aceasta). Totuși, o astfel de inițiativă nu conduce la o înlăturare totală a garanțiilor Convenției, nu înlătură, de plano, orice control referitor la respectarea drepturilor fundamentale și nu constituie o sustragere de la prevederile Convenției.
Amalia Gogoci
Foto: act | Botezatu Estrade Partners
Dosare Juridice - Fals în declarații

Noul Fals în declarații și cum să nu devenim un popor de infractori

de Amalia Gogoci act | Botezatu Estrade Partners
Începând din data de 23 martie a devenit aplicabilă măsura luată prin Ordonanța militară nr. 2/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID – 19 potrivit căreia, între orele 22.00 – 06.00, cetățenii români pot părăsi locuința doar pentru:
Andreea Bîră, Cristina Iacobescu, Silvia Axinescu
Foto: Deloitte si Reff&Asociatii
Dosare Juridice - GDPR în contextul COVID-19

Implicații din perspectiva protecției datelor cu caracter personal ale angajaților în lupta împotriva COVID-19

de Andreea Bîră, Cristina Iacobescu, Silvia Axinescu Deloitte si Reff&Asociatii
Păstrarea cursului obișnuit de activități în cadrul unei companii în vreme de COVID-19 este o provocare, dar și un deziderat pentru mediul de business din România. Măsurile luate în această perioadă de companii trebuie să respecte prevederile în materia protecției datelor cu caracter personal ale angajaților.
Georgeta Gavriloiu
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - IMM-uri

Întreprinderile mici și mijlocii - face și societatea ta parte din această categorie?

de Georgeta Gavriloiu Filip & Company
În urma măsurilor de sprijin adoptate recent de Guvernul României în contextul crizei COVID-19 (vă rugăm să consultați articolul nostru Garanții de stat și subvenții ale dobânzilor aferente creditelor pentru investiții și a creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru ), categoria Întreprinderilor Mici și Mijlocii („IMM-urile”) a devenit extrem de relevantă, întrucât acestea sunt principalii beneficiari ai măsurilor de sprijin adoptate până acum.
Manuela Goroviceanu
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - Covid-19

România a activat derogarea de la aplicarea prevederilor CEDO în contextul stării de urgență generate de epidemia COVID-19

de Manuela Gornoviceanu Tuca Zbarcea & Asociatii
Articolul 15 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului („CEDO”) prevede posibilitatea statelor semnatare de a deroga de la prevederile care garantează protejarea unor drepturi fundamentale ale omului în măsura strictă în care situația de pericol public o impune și numai după notificarea prealabilă a Secretarului General al Consiliului Europei.
Andrei Buga, Anca Ștefania Manolache
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Legislația muncii

Siguranța angajatorilor și salariaților în vremea pandemiei

de Andrei Buga, Anca Ștefania Manolache STOICA & Asociatii
Având în vedere evenimentele asociate pandemiei provocate de COVID-19, Guvernul României a adoptat o serie de măsuri menite să sprijine angajatorii și salariații (Ordonanța de urgență nr. 30/2020, în vigoare de la 21 martie 2020). Aceste măsuri sunt referitoare la întreruperea sau reducerea temporară a activității și au fost edictate în scopul salvgardării raporturilor de muncă și evitării concedierii salariaților.
Carmen Peli, Oana Ambrozie
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - COVID-19

Cadru temporar instituit de Comisia Europeană privind măsuri de ajutor de stat pentru sprijinirea economiei în contextul COVID-19

de Carmen Peli, Oana Ambrozie PeliPartners
Diversele măsuri adoptate de statele membre UE, precum izolarea socială, restricțiile de călătorie sau carantina urmăresc ca impactul COVID-19 asupra populației să fie unul cât mai scurt și limitat posibil. În același timp, acestea au un impact economic direct atât asupra cererii, cât și a ofertei de produse și servicii și lovesc companiile și angajații din tot mai multe sectoare economice. În acest context, Comisia Europeană instituie, până la sfârșitul lunii decembrie 2020, un cadru temporar ce prevede cinci noi tipuri de ajutoare de stat la care întreprinderile pot apela, respectiv:
Ramona Tariuc
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Provocări suplimentare pentru companiile care trebuie să depună declarațiile fiscale pe 25 martie

de Ramona Tariuc Deloitte Romania
Companiile care sunt obligate să depună declarațiile fiscale până la data de 25 martie 2020 nu beneficiază de o amânare a termenului, așa cum anunțaseră autoritățile anterior. Mai mult, dincolo de problemele create de epidemia de COVID-19, contribuabilii trebuie să se adapteze rapid și la modificarea unei declarații esențiale în domeniul TVA: D 390. Acest formular a fost modificat recent, iar implementarea este dificilă pentru majoritatea celor vizați.
Cristina Ioana Frincu, Yolanda Besleaga
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Suspendarea temporară a activității centrelor comerciale - implicații asupra obligației de plată a chiriei de către comercianți în contextul stării de urgență

de Cristina Ioana Frincu, Yolanda Besleaga STOICA & Asociatii
Una dintre cele mai frecvent întâlnite întrebări în această perioadă a fost aceea de a determina ce se întâmplă cu plata chiriilor în contextul stării de urgență. Companiile au fost nevoite să implementeze diverse strategii de business, să ia anumite măsuri organizatorice și logistice, să dezvolte și să intensifice pe cât posibil comerțul online și să permită angajaților să lucreze de acasă, în scopul de a reduce pe cât posibil contactul între persoanele fizice în contextul pandemiei COVID-19. Deși încă nu era obligatorie măsura, abordând o conduită preventivă, unele centre comerciale au decis din proprie inițiativă suspendarea activității chiar anterior Ordonanței militare nr. 2/2020.
Andrei Burz-Pînzaru, Geanina Stîngaciu
Foto: Deloitte si Reff&Asociatii
Dosare Juridice - Fintech

Cashback la POS, o posibilă alternativă la bancomate?

de Andrei Burz-Pînzaru, Geanina Stîngaciu Deloitte si Reff&Asociatii
Vineri, 20 Mar 2020