Gaumont, cel mai vechi studio de film din lume, a anunțat marți că a început scrierea scenariului pentru un serial despre „traiectoria demnă de un roman” a Primei Doamne a Franței, Brigitte Macron, relatează agenția AFP, citată de News.ro.

Emmanuel și Brigitte Macron, baie de mulțime la TouquetFoto: JB Autissier / Panoramic / Bestimage / Profimedia

„Gaumont dezvoltă un serial numit 'Brigitte, une femme libre' (Brigitte, o femeie liberă), în şase episoade de câte 45 de minute”, a anunțat studioul francez de film.

Scenariştii Bénédicte Charles şi Olivier Pouponneau, co-autori ai seriei, au fost aleşi să relateze povestea ascensiunii lui Brigitte Macron, de la profesoară de liceu din Amiens, în nordul Franţei şi întâlnirea cu elevul ei, Emmanuel, până la Palatul Elysée.

În timp ce serialul se află în primele faze de producţie, fără a fi stabilit deocamdată un termen limită, Gaumont este în căutarea unui post care să îl difuzeze.

O altă Primă Doamnă a Franţei i-a inspirat pe autori: Bernadette Chirac, căreia i-a fost dedicată producţia Bernadette, în 2023, sub forma unui film biografic adevărat-fals, cu Catherine Deneuve în rolul principal.

Brigitte l-a cunoscut pe Emmanuel Macron când acesta avea 15 ani

Poreclită „Bibi” de apropiații săi, Brigitte Macron s-a întâlnit cu viitorul ei soț într-un atelier de teatru pe care îl conducea la un institut religios din Amiens.

Profesoara de litere, pe atunci în vârstă de 39 de ani, a relatat ani mai târziu că a fost „total subjugată” de inteligența tânărului său elev, în varstă de 15 ani.

Povestea de dragoste dintre cei doi a declanșat un scandal local în Amiens în condițiile în care Brigitte era căsătorită și mamă a trei adolescenți.

Ea a divorțat în 2006 de soțul său, un bancher, și s-a căsătorit anul urmator cu viitorul presedinte. Cei doi s-au mutat împreună la Paris, Emmanuel Macron fiind la momentul respectiv un înalt funcționar al statului francez.

„Întotdeauna prezentă și chiar mai mult, fără de care nu aș fi eu”, a declarat Emmanuel Macron despre soția sa la un eveniment electoral din 2017, când a câștigat primul mandat de președinte al Franței.