Kevin Costner va prezenta în avanpremieră mondială la Festivalul Internațional de Film de la Cannes „Horizon: An American Saga”, primul film dintr-o serie de lungmetraje western în care va juca rolul principal după succesul uriaș de care s-a bucurat serialul „Yellowstone”, relatează Agenția AFP, citată de Agerpres.

Kevin Costner in „Yellowstone”Foto: LMK / IPA / Profimedia Images

Horizon, An American Saga este o poveste care a început acum 35 de ani şi nu mă pot gândi la un loc mai bun decât Festivalul de la Cannes pentru a dezvălui lumii rezultatul unei aventuri atât de minunate”, a comentat Costner, citat într-un comunicat remis presei de către organizatorii prestigiosului festival de film.

„Nu am mai fost pe Croazetă (n.r. bulevardul din Cannes unde este organizat festivalul) de 20 de ani. Am aşteptat momentul potrivit şi sunt mândru să pot spune că momentul a sosit”, a adăugat actorul și regizorul american în vârstă de 69 de ani.

Horizon: An American Saga, care nu va concura în cadrul secțiunilor pentru premii ale festivalului,este descris de organizatori drept „un proiect ambiţios despre costul războaielor şi al violenţei în construirea şi extinderea Statelor Unite”.

Costner sugerează că noul său film va fi o continuare a unuia dintre cele mai apreciate lungmetraje western din toate timpurile

Avându-i ca protagonişti pe Kevin Costner, Sienna Miller, Sam Worthington şi Jena Malone, proiectul va cuprinde patru episoade care vor fi lansate pe parcursul mai multor luni.

Costner s-a bucurat de un succes major cu genul western în clasicul Dancing with Wolves („Dansând cu lupii”, 1990), în care a interpretat rolul unui soldat din Războiul Civil apropiat de un trib Sioux. Pelicula a fost recompensată cu şapte premii Oscar, inclusiv cu cel pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, câștigat de Costner.

El fusese nominalizat și pentru cel mai bun actor datorită interpretării sale însă Oscarul de la categoria respectivă a fost adjudecat în cele din urmă de actorul britanic Jeremy Irons pentru rolul său din lungmetrajul Reversal of Fortune.

Revenirea lui Costner într-un film western are loc după ce acesta a jucat în ultimii ani într-un serial al acestui gen, seria Yellowstone, care s-a bucurat de un succes uriaș la nivel global. Serialul produs de studioul Paramount și difuzat în România pe platforma de streaming SkyShowtime a dat naștere deja mai multor serii spin-off la fel de apreciate.

Succesul de care s-a bucurat serialul western a fost atât de mare încât inclusiv Netflix a cumpărat drepturile de a putea difuza câteva sezoane ale Yellowstone pe anumite piețe ale sale, inclusiv cea din România.

O necunoscută însă pentru spectatorii din România o reprezintă deocamdată data premierei Horizon: An American Saga în cinematografele din țara noastră. Însă foarte probabil ea va avea loc în preajma premierei internaționale pentru publicul larg, programată pentru data de 28 iunie.

Selecţia oficială a acestei a 77-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes (sudul Franţei), prezidată de Greta Gerwig, regizoarea filmului Barbie, urmează să fie anunţată joi.

Ca întotdeauna, poți afla mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta.