Aventura de animație „Kung Fu Panda 4”, produsă de studiourile Universal şi DreamWork, a debutat pe primul loc la box office-ul nord-american, detronând astfel „Dune: Part Two” al regizorului Denis Villeneuve la doar o săptămână de la lansarea sa, relatează revista Variety, citată de News.ro.

Timothee Chalamet si Zendaya intr-o secventa din „Dune: Part Two”Foto: LMK / Landmark / Profimedia Images

Cu încasări de 58,3 milioane de dolari din 4.035 de cinematografe, acesta marchează cel mai mare debut al francizei de la filmul original, Kung Fu Panda din 2008 (60 de milioane de dolari), depăşind încasările din weekendul de debut ale Kung Fu Panda 3 din 2016 (41 de milioane de dolari) şi Kung Fu Panda 2 din 2011 (47,6 milioane de dolari).

„Publicul a fost pregătit să vină şi să se distreze cu o franciză foarte iubită”, spune Jim Orr, preşedintele departamentului de distribuţie internă al Universal. „Filmele de animaţie au tendinţa de a ieşi în evidenţă. Anticipăm un culoar extraordinar”, a adăugat el.

Pe plan internaţional, cel de-al patrulea film din comedia animată inspirată de artele marţiale a strâns 22 de milioane de dolari de pe 41 de pieţe, pentru un total global de 80 de milioane de dolari. Producţia a costat 85 de milioane de dolari, un preţ mai mic decât cel al primelor trei filme, care au costat fiecare aproximativ 150 de milioane de dolari.

Jack Black a revenit pentru a da voce personajului principal în Kung Fu Panda 4, primul titlu al francizei după o pauză de opt ani. Povestea, care îl urmăreşte pe Po în căutarea succesorului său în timp ce se luptă cu un nou duşman care îşi schimbă forma, numit Cameleonul, pare să fi rezonat mai mult cu publicul (are un scor „A-” la CinemaScore) decât cu criticii (are un rating de doar 56 / 100 pe agregatorul de recenzii Metacritic).

„Dune 2” continuă totuși să atragă spectatorii în cinematografe

Deşi Dune: Part Two a cedat coroana la box office Kung Fu Panda 4, sequel-ul SF al lui Denis Villeneuve a avut din nou încasări bune, de 46 de milioane de dolari din 4.074 de săli de cinema din America de Nord. Deși în scădere cu 44% față de weekendul de debut, rezultatul este totuși mulțumitor şi duce totalul încasărilor în America de Nord la 157 de milioane de dolari.

La nivel global, Dune 2 a vândut bilete în valoare de 367,5 milioane de dolari. După 10 zile pe marile ecrane, Dune 2 a depăşit încasările obținute pe piața internă din America de Nord de primul film Dune din 2021 al lui Villeneuve (108 milioane de dolari), deşi această reușită vine cu un „dar...” important.

Filmul original a fost lansat simultan în cinematografe şi pe HBO Max din cauza pandemiei de COVID-19, astfel că vânzările sale de bilete au fost sufocate de lansarea hibridă în streaming.

„Dune: Part Two” și noul „Kung Fu Panda” domină autoritar box office-ul nord-american

Un alt debut, thrillerul Imaginary de la studiourile Lionsgate și Blumhouse, a ocupă poziția a treia la box office-ul nord-american, cu încasări de 10 milioane de dolari din 3.118 de săli de cinema.

Filmul a costat puţin peste 10 milioane de dolari, o veste bună pentru producători având în vedere că lungmetrajul horror despre o femeie care este chinuită de vechiul ei ursuleţ de pluș a fost respins atât de către criticii de film, cât și spectatorii obișnuiți.

Cea de-a treia lansare nouă din weekend, drama creștină Cabrini, produsă de Angel Studio, a ajuns pe locul patru în clasamentul intern de la box office după Imaginary. Acesta a adunat o sumă modestă de 7,7 milioane de dolari din 2.840 de săli de cinema, în ciuda faptului că a fost apreciat de cinefili, care i-au acordat filmului un „A” CinemaScore.

Alejandro Gómez Monteverde a regizat Cabrini, o poveste biografică despre misionara catolică Francesca Cabrini, care întâmpină rezistenţă în faţa eforturilor sale caritabile şi de afaceri în New York City. Cabrini este a doua lansare în cinematografe a distribuţiei independente Angel Studios, după Sound of Freedom, lansat vara trecută.

Acel film, un thriller de suspans regizat tot de Monteverde, a devenit un succes neaşteptat de box office cu încasări de 242 de milioane de dolari la nivel global.

Filmul biografic muzical al Paramount Bob Marley: One Love a coborât pe locul cinci, cu 4 milioane de dolari din 2.764 cinematografe.

Filmul cu un buget de 70 de milioane de dolari, în care Kingsley Ben-Adir îl interpretează pe legendarul Bob Marley, a devenit un succes surpriză de box office, cu 89 de milioane de dolari în America de Nord şi 160 de milioane de dolari la nivel global.

Ca întotdeauna, poți afla mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: