Al șaselea film „Pirații din Caraibe” va „reseta” franciza, urmând să vină cu o distribuție nouă care nu îl va include nici pe Johnny Depp, a dezvăluit Jerry Bruckheimer, producătorul filmelor cu pirați, citat de IGN.

Johnny Depp in ultimul film „Piratii din Caraibe” din 2017Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Bruckheimer a făcut dezvăluirea într-un interviu acordat site-ului ComicBook.com, după ce a fost întrebat atât despre franciza Pirații din Caraibe, cât și Top Gun. Bruckheimer, în vârstă de 80 de ani, a fost producător atât pentru filmul Top Gun original din 1983, cât și noul Maverick lansat în 2022.

Jurnaliștii de la ComicBook.com l-au întrebat care dintre cele două francize va veni prima cu un nou film în condițiile în care studioul Paramount a confirmat la începutul acestui an că vrea să facă încă un film Top Gun, în timp ce al șaselea lungmetraj Pirații din Caraibe e în lucru deja de ceva timp.

„Nu știu, chiar nu știu. Deoarece cu Top Gun ai un actor care este emblematic și genial. Și nu pot să vă spun câte filme va face el înainte să facă Top Gun. Dar noi vom reseta Pirații așa că va fi mai ușor de organizat întrucât nu trebuie să aștepți după anumiți actori”, a răspuns producătorul american de film și televiziune.

Depp jurase în 2022, după ce Disney a dezavuat legăturile cu el din cauza acuzațiilor de violență domestică formulate împotriva sa de fosta lui soție, actrița Amber Heard, că nu se va mai întoarce „niciodată” să joace în Pirații din Caraibe. Gigantul american al divertismentului Disney este cel care deține drepturile de autor și produce franciza de filme cu pirați.

Johnny Depp a fost protagonistul tuturor filmelor „Pirații din Caraibe”

Fanii au militat pe lângă actor să revină asupra deciziei de a renunța la rolul lui Jack Sparrow, chiar Bruckheimer vorbind despre acest subiect într-un interviu acordat The Times în mai 2022, cu o lună înainte de pronunțarea verdictului în procesul de defăimare intentat de Depp fostei sale soții în Statele Unite.

Întrebat dacă Depp ar urma să se întoarcă să joace în următorul film, el a răspuns că „în momentul de față nu”, dar că „viitorul urmează să fie decis”.

Numele lui Depp a fost până acum sinonim cu franciza Pirații din Caraibe, el jucând rolul căpitanului Jack Sparrow în toate cele 5 filme lansate de-a lungul anilor.

Jeanne du Barry, primul film major în care Depp a jucat după ce Amber Heard l-a acuzat de violență domestică în 2018, a avut premiera în cinematografe în luna noiembrie a anului trecut.

Un juriu american a decis în iunie 2022 că Amber Heard l-a defăimat prin acuzațiile pe care i le-a adus, într-un proces în care au apărut numeroase detalii intime privind relația lor. Juriul i-a ordonat actriței să îi plătească despăgubiri de 15 milioane de dolari, sumă redusă de instanță la 10,4 milioane.

Depp a acceptat în cele din urmă să primească un milion de dolari din partea fostei sale soții după ce aceasta s-a plâns că nu are suma necesară pentru a achita despăgubirile decise de instanță.