Studioul Paramount vrea să producă un al treilea film „Top Gun”, după succesul uriaș înregistrat de „Maverick”, urmând ca Tom Cruise să revină în rolul principal pentru viitorul lungmetraj, scrie presa americană de specialitate, citată de News.ro.

Tom Cruise in „Top Gun: Maverick”Foto: LMK / IPA / Profimedia Images

The Hollywood Reporter notează că Ehren Kruger, co-scenarist al filmului Top Gun: Maverick, scrie în prezent un nou episod al francizei și că, deși proiectul este încă în fază incipientă, ambiţia sa este de a-i reuni pe ecran pe Tom Cruise cu tinerii actori din cel de-al doilea film, Miles Teller (Rooster, fiul lui Goose) şi Glen Powell (Hangman).

Cea de-a treia parte din Top Gun nu are încă o dată de lansare şi nu este de aşteptat să ajungă pe ecrane imediat.

Informația transmisă de presa americană vine la doar două zile după ce Tom Cruise a semnat un acord cu Warner Bros. pentru a filma mai multe superproducţii. Însă contractul între cele două părți nu este unul de exclusivitate, el permițându-i lui Cruise să lucreze în continuare și la alte proiecte cu alte studiouri.

„Top Gun: Maverick” a adus încasări uriașe studioului Paramount

Paramount și Warner Bros. sunt mari rivali, fiind două dintre cele mai vechi studiouri de film din lume. Paramount face parte din conglomeratul multinațional Paramount Global, în timp ce Warner Bros. este în portofoliul gigantului Warner Bros. Discovery care, printre altele, deține și televiziunea americană HBO.

Cruise, acum în vârstă de 61 de ani, este în prezent ocupat cu filmările pentru cel de-al optulea episod al francizei Mission Impossible, care este produs tot de Paramount și va fi lansat în mai 2025.

Lansat în mai 2022, după mai mulţi ani de amânări din cauza pandemiei de COVID-19, Top Gun: Maverick a fost unul dintre cele mai mari succese de box-office de la începutul pandemiei, cu încasări de 1,495 de miliarde de dolari la nivel mondial.

La doar două luni după premieră el a doborât recordul deținut de Titanic timp de aproape un sfert de secol, devenind filmul cu cele mai mari încasări din istoria studioului Paramount pe piața internă din America de Nord.