Filmul „Godzilla x Kong: The New Empire”, ce prezintă noua luptă a titanilor Godzilla şi King Kong, a debutat pe prima poziție a box office-ului nord-american, chiar începutul filmului răspunzând unei dileme a miliardarului Elon Musk, relatează AFP și Mashable.

Secventa din filmul „Godzilla x Kong: The New Empire”Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Acest lungmetraj, în care uriaşa reptilă şi celebra gorilă luptă umăr la umăr împotriva lui Skar King, o creatură care ameninţă echilibrul natural de pe Pământ, a obţinut weekendul trecut încasări de 80 de milioane de dolari după proiecţiile sale în cinematografele din Statele Unite şi Canada, potrivit datelor companiei de specialitate Exhibitor Relations, citate de AFP și Agerpres.

Este un rezultat „fantastic”, consideră analistul David A. Gross.

Cineastul american Adam Wingard, regizorul filmului, a dezvăluit într-un interviu acordat zilele trecute celor de la Mashable că a dorit ca The New Empire să exploreze mai mult Pământul gol la interior, „ecosistemul” din care provin titanii, și să răspundă la întrebări precum „De unde provine sursa de lumină din acesta?”.

„Îmi amintesc că la ultimul film Elon Musk a scris pe Twitter despre Godzilla vs Kong și cred că inițial l-a numit 'amazeballs' (incredibil de uimitor), dar într-un fel el a pus sub semnul întrebării unde era sursa de lumină. Așa că de fapt chiar primul cadru din acest film este un răspuns la tweet-ul lui Elon Musk despre a arăta de unde vine lumina în Pământul gol la interior”, le-a spus Wingard celor de la Mashable.

Vânătorii de fantome și „Dune” completează podiumul lui box office

Pe locul al doilea, la mare distanţă în urma lungmetrajului lui Wingard, s-a clasat liderul box office-ului nord-american din weekendul precedent, filmulGhostbusters: Frozen Empire, cu încasări de 15,7 milioane de dolari.

În acest nou opus al francizei Ghostbusters, vânătorii de fantome se confruntă de această dată cu ameninţarea unei noi ere glaciare.

La fel ca în cazul anteriorului film Ghostbusters din 2021 și spre deosebire de precedentul lansat în 2016, Frozen Empire revine cu distribuția îndrăgită a primelor filme despre vânătorii de fantome: Dan Aykroyd, Bill Murray, Ernie Hudson și Annie Potts. Acestora li se alătură actori din generația nouă de la Hollywood, printre ei numărându-se Finn Wolfhard, cunoscut din serialul-fenomen Stranger Things al Netflix.

Pe treapta a treia a podiumului se află filmul Dune: Part Two, cu încasări de 11,1 milioane de dolari obţinute în cel de-al cincilea weekend al său de proiecţii în cinematografele din America de Nord.

Acest lungmetraj cu o durată de peste două ore şi 30 de minute completează adaptarea regizorului Denis Villeneuve a romanului omonim scris de autorul american de sci-fi Frank Herbert.

Villeneuve a declarat de mai multe ori că dorește ca seria sa de filme Dune să devină o trilogie, el vizând să adapteze pentru marele ecran și cartea Mântuitorul Dunei a lui Herbert, însă deocamdată un Dune: Part Three nu este confirmat.

Ce filme mai atrag oamenii în cinematografele din America de Nord

Filmul Kung Fu Panda 4, cel de-al patrulea episod din saga animată produsă de DreamWorks Animation, a pierdut o poziţie şi s-a clasat pe locul al patrulea, cu încasări de 10,2 milioane de dolari.

La rândul său un fost lider al box office-ului, al patrulea Kung Fu Pandareușise în mod surprinzător să detroneze Dune: Part Two din fruntea clasamentului la doar o săptămână după premiera filmului lui Villeneuve în cinematografe.

Însă în săptămânile care au urmat, filmul regizorului canadian s-a dovedit mai „rezistent” în clasamentul vânzărilor de bilete în cinematografe.

Filmul horror Immaculate a coborât tot o poziţie în raport cu weekendul precedent şi se află pe locul al cincilea.

Acest lungmetraj, ce spune povestea unei călugăriţe care se mută într-o mănăstire izolată din Italia, a obţinut încasări de 3,3 milioane de dolari.

Topul 10 al box-office-ului nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6. Arthur the King (2,4 milioane de dolari);

7. Late Night with the Devil (2,2 milioane de dolari);

8. Tillu Square (1,8 milioane de dolari);

9. Crew (1,5 milioane de dolari);

10. Imaginary (1,4 milioane de dolari).

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: