Actorul britanic Christian Bale, cunoscut pentru transformările fizice radicale cărora s-a supus pentru unele din cele mai apreciate filme ale sale, e din nou greu de recunoscut în următorul său lungmetraj, unul în care va interpreta un rol clasic al cinematografiei, relatează revista Variety.

Christian Bale alaturi de actrita Sibi Blazic la premiera „The Pale Blue Eye”, un film pe care l-a facut pentru NetflixFoto: Xavier Collin-Image Press Agency / Splash News / Profimedia

Actorul britanic în vârstă de 50 de ani va fi Frankenstein în viitorul film The Bride regizat de actrița și regizoarea americană Maggie Gyllenhaal, cunoscută din lungmetraje ca Donnie Darko, The Dark Knight sau Sherrybaby.

The Bride va marca a doua incursiune a lui Gyllenhaal în scaunul regizoral, după ce aceasta a fost în spatele camerei pentru The Lost Daughter, un film lansat pe Netflix în 2021. Pentru noul ei proiect Gyllenhaal a făcut de data aceasta parteneriat cu Warner Bros. Discovery, care a publicat acum primele fotografii din lungmetraj:

Pe lângă Bale în rolul monstrului explorat de-a lungul anilor de numeroase producții de la Hollywood, Warner Bros. Discovery a publicat o fotografie și cu actrița irlandeză Jessie Buckley în rolul „miresei” care dă numele lungmetrajului.

Însă Bale a fost cel care a atras atenția, internauții amintind imediat de transformările spectaculoase prin care acesta a trecut de-a lungul anilor pentru unele din filmele sale:

Bale va juca alături de actori de top în viitorul film Frankenstein

Gyllenhaal a strâns o distribuție de top pentru The Bride, alături de Bale și Buckley urmând să joace Penelope Cruz, Peter Sarsgaard și Annette Bening.

„În Chicago-ul anilor 1930 Frankenstein îi cere lui Dr. Euphronius să ajute la crearea unei partenere. Ei dau viață Miresei, o femeie ucisă, suscitând dragoste, interesul poliției și schimbări sociale radicale”, afirmă descrierea oficială a filmului.

Cu alte cuvinte, vom vedea o nouă viziune asupra poveștii clasice, la fel ca în cazul filmului Poor Things de anul trecut, deși povestea miresei lui Frankenstein a mai fost explorată și în alte lungmetraje produse de Hollywood.

Din păcate, vom mai avea de așteptat până când ne vom putea forma o idee despre cât de bună e viziunea lui Gyllenhaal, Warner Bros. plănuind să lanseze The Bride în cinematografe abia în data de 2 octombrie a anului viitor.

Până atunci însă cei care au ratat Poor Things în cinematografe îl pot vedea acum și în streaming, el fiind lansat recent pe platforma Disney+.