Disney a anunțat oficial când urmează să apară „The Acolyte”, cel mai nou serial din franciza „Star Wars”, iar fanii nu vor mai avea de așteptat mult timp.

Secventa din „Star Wars: The Acolyte”Foto: Disney

„În Star Wars: The Acolyte, o investigație privind o serie de atacuri șocante îl aduce pe un respectat maestru Jedi (Lee Jung-jae) în fața unui războinic periculos din trecutul său (Amandla Stenberg). Pe măsură ce descoperă indicii, ei călătoresc pe o cale întunecată unde forțe sinistre demonstrează că nu totul este ceea ce pare”, notează Disney într-un comunicat de presă.

Povestea noului serial Star Wars va avea loc cu aproximativ 100 de ani înainte de evenimentele din filmul The Phantom Menace (1999) și îi va avea în rolurile principale pe Amandla Stenberg (cunoscută din filmele The Hunger Games), un fost Padawan care se reîntâlnește cu Maestrul ei Jedi, care va fi interpretat de actorul sud-coreean Lee Jung-jae, devenit un nume recunoscut la nivel internațional după ce a interpretat rolul principal din serialul Squid Game de pe Netflix.

Disney a anunțat că Star Wars: The Acolyte va avea premiera internațională pe Disney+ în data de 4 iunie, dar noile episoade vor fi lansate în Statele Unite pe Disney+ seara, ceea ce înseamnă că în România premiera va fi pe 5 iunie, având în vedere diferența de fus orar.

Serialul „Star Wars: The Acolyte” se întoarce la inspirațiile din cinematografia japoneză

Acest nou serial Star Wars a fost anunțat oficial de Disney și Lucasfilm în aprilie anul trecut la Star Wars Celebration, evenimentul său dedicat fanilor din întreaga lume, alături de 3 filme Star Warsnoi și seriile Ahsoka și Skeleton Crew - care îl va avea în rolul principal pe actorul britanic Jude Law.

Până acum dintre noile proiecte Star Wars anunțate cu aproape un an în urmă a fost lansat doar serialul Ahsoka, acesta având premiera în august anul trecut pe Disney+.

Pe lângă Amandla Stenberg și Lee Jung-jae, noul serial The Acolyte îi va mai avea în distribuție pe Manny Jacinto, Dafne Keen, Charlie Barnett, Jodie Turner-Smith, Rebecca Henderson, Dean-Charles Chapman, Joonas Suotamo și Carrie-Anne Moss.

Cineasta americană Leslye Headland a creat serialul, bazat pe saga Star Wars de George Lucas, și este producător executiv alături de Kathleen Kennedy (președintele Lucasfilm), Simon Emanuel, Jeff F. King și Jason Micallef.

Headland a semnat și regia primelor episoade (Eps. 101 și 102). Alături de el au lucrat regizorii Kogonada (episoadele 103 și 107), Alex Garcia Lopez (episoadele 104 și 105) și Hanelle Culpepper (episoadele 106 și 108).

Vorbind despre The Acolyte, Headland a descris serialul drept un „Frozen întâlnește Kill Bill”, dezvăluind la Star Wars Celebration că povestea va fi spusă din perspectiva „tipilor răi” și că inspirația generală a seriei este reprezentată de samurai, o întoarcere la influențele regizorului japonez Akira Kurosawa care l-a inspirat pe George Lucas.

Ea a mai explicat că povestea sa va avea loc înaintea filmelor din trilogia prequel a Star Wars, cea care a debutat în 1999 cu The Phantom Menace fiindcă „aceasta este perioada când tipii răi sunt în inferioritate numerică”.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: