Primele două episoade ale „Ahsoka” cel mai nou serial „Star Wars” și un nou spin-off inspirat de extrem de popularul „The Mandalorian”, au fost lansate miercuri în streaming pe Disney+, relatează News.ro.

Secventa din serialul „Star Wars: Ahsoka”Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Acţiunea serialului este plasată după căderea Imperiului şi urmăreşte parcursul fostului cavaler Jedi Ahsoka Tano în timp ce investighează o ameninţare emergentă la adresa unei galaxii vulnerabile. Pe lângă Rosario Dawson, din distribuţia Ahsoka fac parte Natasha Liu Bordizzo, Mary Elizabeth Winstead, Ray Stevenson, Ivanna Sakhno, Diana Lee Inosanto, David Tennant, Lars Mikkelsen and Eman Esfandi.

Ray Stevenson, cunoscut din seriale precum Rome sau Vikings, a murit în luna mai a acestui an la vârsta de doar 58 de ani. El apare postum în serialul Star Wars, stingându-se din viață după încheierea filmărilor.

Serialul este scris de Dave Filoni, care are şi rolul de producător executiv alături de Jon Favreau, Kathleen Kennedy, Colin Wilson şi Carrie Beck. Karen Gilchrist este co-producător executiv.

Personajul Ahsoka a început să fie conturat încă din Star Wars: Războiul Clonelor, producţie animată ce a avut premiera în urmă cu 15 ani. Astăzi, imaginea sa este definită de această nouă serie live-action Star Wars: Ahsoka, ce va completa mesajul femeii războinice.

Personajul a fost creat de însuşi George Lucas împreună cu regizorul, scenaristul şi producătorul Dave Filoni. Iniţial, numele ei nu trebuia să fie Ahsoka, ci Ashla.

Cine este Ahsoka, protagonista noului serial „Star Wars” creat de Lucasfilm

Ahsoka a apărut pentru prima dată în episodul pilot al seriei Războiul Clonelor drept tânăra padawan, învăţăcelul enervant al lui Anakin Skywalker, iar personajul ei nu a fost popular printre fani. Ahsokăi şi maestrului ei, Anakin Skywalker, le plăcea să se amuze unul pe seama celuilalt şi se aflau mereu într-o competiţie.

Anakin a poreclit-o Ahsoc Shto, iar ea l-a numit Sky. Ahsoka este o Togruta de pe planeta Shili, iar povestea planetei, a obiceiurilor şi a mamei ei, Pavti, a fost prezentată în prima parte a seriei animate Star Wars: Poveşti Jedi, care a fost lansată anul trecut.

Chiar şi ea s-a confruntat în cele din urmă cu Darth Vader, în templul Sith de pe planeta Malachor, în „Star Wars: Rebelii”. Multă vreme, fanii au crezut că ea nu a supravieţuit acestei lupte, dar povestea a readus-o la viaţă.

Ahsoka a apărut, deja, în două serii din lumea Star Wars: The Mandalorian şi Star Wars: Povestea lui Boba Fett. Deoarece ea unul dintre personajele care foloseste Forţa, i-am putut auzi vocea vorbindu-i lui Rey la finalul episodului 9.

Faptul că Ahsoka va fi protagonista unui serial propriu a fost anunțat de Lucasfilm și Disney în luna aprilie a acestui an, alături de un număr record de noi proiecte Star Wars.

Un nou episod al serialului va fi lansat în fiecare miercuri pe Disney+.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea serialelor și a filmelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: