ADMINISTRATIE LOCALA
Bucurestiul, in pragul unei crize a gunoiului. Cele trei depozite de deseuri au ramas fara autorizatie de mediu Garda de Mediu a anuntat recent ca toate cele trei depozite de deseuri din jurul Capitalei - Glina, Chiajna-Rudeni, Vidra - nu mai au autorizatie de mediu, deci in mod teoretic nu mai pot functiona. Primarii de sector din Bucuresti, cei care gestioneaza activitatea de salubrizare, spun ca deocamdata nu este o problema, iar gunoiul colectat din Capitala se depoziteaza in continuare acolo. Si asta in conditiile in care administratorii sunt amendati de Garda de Mediu si se solicita suspendarea activitatii.
​FOTOGALERIE Gabriela Firea: Pasajul de la Ciurel este gata in proportie de 85%. Constructorul ne-a dat asigurari ca lucrarile se vor finaliza in acest an Pasajul de la Ciurel este realizat in proportie de 85%, iar constructorul a dat asigurari Primariei Capitalei ca lucrarile se vor finaliza in acest an, anunta primarul general, Gabriela Firea, intr-un comunicat de presa. Din pozele postate reiese insa  ca mai sunt de executat lucrari semnificative: supratraversarea Sos. Virturtii, a tablilerului principal, rampele si ancorarea si tensionarea hobanelor, dincolo de alte lucrari mai mici necesare pentru dechiderea pasajului. In plus, in comunicatul de presa, reprezentantii primariei spun ca au schimbat traseul drumului care va face legatura intre acest pasaj si Autostrada Bucuresti - Pitesti, insa nu au mentionat pe unde va trece artera.
Primaria Bucuresti a pus in dezbatere publica planul urbanistic pentru parcarea park&ride de la capatul Soselei Pantelimon si a terminalului pentru tramvaie si autobuze Primaria Bucuresti a pus in dezbatere publica planul urbanistic zonal pentru parcarea park&ride de la capatul Soselei Pantelimon si a terminalului pentru tramvaie si autobuze. Dupa ce expira perioada de dezbatere publica, pe 24 noiembrie, planul urbanistic zonal va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat recent ca lucrarile la parcarea park&ride vor incepe pana la finalul acestui an. Parcarea va avea circa 500 locuri, pe trei dispuse pe 3 etaje, iar la parter va fi amenajat terminalul RATB.
S-a incheiat perioada de depunere a ofertelor pentru licitatia privind achizitia a 400 de autobuze noi in Capitala Perioada de depunere a ofertelor pentru licitatia privind achizitionarea a 400 de autobuze urbane Euro 6 pentru transportul public din Capitala s-a incheiat vineri, la ora 16.00. Patru operatori economici au depus oferte. Rezultatul urmeaza sa fie anuntat in termen de 25 de zile.
Rosal: Declaratiile primarului Sectorului 3 sunt nefondate si fara temei legal si arata dorinta de a preda serviciul de salubritate unei societati de stat proaspat infiintate, fara personal, fara mijloace tehnice Declaratii Primarului Sectorului 3, Robert Negoita, despre societatea Rosal sunt "nefondate si fara temei legal, acestea constituindu-se intr-o tehnica concertata de destabilizare subsumata dorintei acestuia de a preda serviciul de salubritate unei societati de stat proaspat infiintate, fara personal, fara mijloace tehnice, fara experienta similara si lipsita de autorizarile cerute de lege, o societate infiintata cu incalcarea prevederilor legale ce nu poate presta serviciul de salubritate pe raza Sectorului 3", se arata intr-un comunicat emis de societatea comerciala ca replica la declaratiile facute joi de edil.
Robert Negoita despre salubrizarea din Sectorul 3: Contractul cu societatea Rosal a fost declarat in afara legii. In momentul in care va functiona societatea noastra, vom reface contractele Activitatea de salubrizare si deszapezire in Sectorul 3 va fi facuta de societatea proaspat infiintata de Primaria, anunta primarul Robert Negoita pe pagina de Facebook. Contractul cu societatea Rosal a fost declarat in afara legii de catre Curtea de Apel, a spus edilul, iar compania va mai face curat in sector cel mult cateva luni.
Bugetul Companiei Nationale de Investitii va fi diminuat cu 11,47% - proiect Bugetul Companiei Nationale de Investitii va fi diminuat cu 11,47%, fata de cel aprobat initial, potrivit unui proiect de rectificare bugetara pus in dezbatere publica de Ministerul Dezvoltarii.
Scadere uriasa a bugetului Bucurestiului dupa modificarea Codului Fiscal: Primaria spune ca va pierde 1,3 miliarde de lei anul viitor Bugetul Primariei Bucuresti va scadea in 2018 cu pana la 1,36 miliarde lei, reprezentand un procent intre 34.47% si 38.54% din cota defalcata din impozitul pe venit care revine municipalitatii, potrivit unui raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews. Scaderea ar aparea in urma modificarilor la Codul Fiscal aprobate miercuri de Guvernul Tudose. In lipsa compensarilor promise de Guvern, scaderea va fi una dramatica. De exemplu, subventia totala anuala la RADET si RATB e de circa 1 ,1 miliarde de lei.
Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, anunta parc public si cartier de locuinte pe marginea paraului Craica, unde locuiesc ilegal romi Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca pe locul actualului cartier de locuinte improvizate, locuit ilegal de romi, vor fi construite, din fonduri europene, Parcul Public Craica si un cartier de locuinte, potrivit Agerpres.
Ilie Bolojan despre modificarile la Codul Fiscal: Cea mai dura masura luata de un guvern impotriva administratiilor locale in ultimii 10 ani. Peste 6,9 miliarde lei nu vor mai ajunge la bugetele locale Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat miercuri ca reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% va afecta grav bugetele autoritatilor locale din Romania, fiind "cea mai dura masura luata de un guvern impotriva administratiilor locale din Romania in ultimii 10 ani". Acesta a mai spus ca peste 6,9 miliarde lei nu vor mai ajunge anul viitor la bugetele locale din cauza acestei modificari.
METROREX a refuzat cererea Asociatiei Pro Infrastructura de a patrunde in subteran si a fotografia in 4 statii de pe Magistrala M5 de metrou Metrorex a refuzat cererea Asociatiei Pro Infrastructura de a patrunde in subteran si a fotografia in 4 statii  - Raul Doamnei, Parc Drumul Taberei, Academia Militara si Eroilor - de pe Magistrala M5 de metrou, aflata in lucru, potrivit unui anunt facut de ONG pe pagina de Facebook.
Primaria Capitalei da inca 1,4 milioane lei pentru organizarea Targului de Craciun din Piata Constitutiei, ajungand la circa 3 milioane lei Primaria Capitalei prin CREART  da inca 1,4 milioane lei pentru organizarea Targului de Craciun din Piata Constitutiei, potrivit anuntului de atribuire postat pe SEAP. Contractul vizeaza asigurarea iluminat si sonorizare patinoar, targ, alimentare carusel, Casa lui Mos Craciun ,inchiriere generatoare cu combustibil, cablare casute mestesugari, brad (sa se poata aprinde oricand), patinoar, iesle, realizare produse informative si de promovare, asigurare servicii promovare eveniment si asigurare servicii ambulanta.
Controversata licitatie pentru echipamente de joaca din sectorul 3 a fost contestata: Fara o schita tehnica, singura solutie ramane imaginatia ofertantilor Controversata licitatie de peste 5,8 milioane euro pentru achizitia de mobilier urban si echipamente de joaca si de fitness in Sectorul 3 este in prezent contestata pe motiv ca lipsesc desene/schite tehnice ale echipamentelor in raport cu specificatiile tehnice impuse. "Fara o schita tehnica, singura solutie ramane interpretarea proprie si imaginatia ofertantilor", sustine firma contestatoare. Amintim ca aceasta licitatie este de fapt o reluare a procedurii anulate de primarul PSD Robert Negoita, la inceputul acestui an, dupa ce HotNews.ro a scris ce ar vrea sa cumpere acesta cu 175 milioane euro: crocodili si dinozauri 3D, echipamente a caror descriere se regasea pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza, Lavitex Prod SRL, care are contracte cu SRI si MapN.
Cealalta poarta de la intrarea in Timisoara, similara celei care a cazut la furtuna din septembrie si a ucis un om, va fi demolata din cauza pericolului de prabusire Poarta de intrare in Timisoara pe Calea Aradului, care este la fel cu cea care a cazut pe Calea Lugojului peste masina unui tanar care si-a pierdut viata in timpul furtunii din luna septembrie, va fi demolata din cauza pericolului de prabusire, a anuntat primarul Nicolae Robu, potrivit News.ro. El sustine insa ca nu poate vorbi despre vinovatii in acest moment si nu crede ca banii platiti pentru lucrare, 50.000 de euro, au fost cheltuiti in zadar.
Administrata Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti a scos la concurs posturile de manager pentru 14  spitale Administrata Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a scos la concurs posturile de manager pentru 14 din cele 19 spitale pe care le are in administrare. Rezultatele competitiilor vor fi afisate in luna decembrie.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, nu renunta la ideea de a face licitatie pentru parcarile de resedinta Primaria Sectorului 3 a pus in dezbatere publica noul Regulamentului referitor la atribuirea locurilor din parcarile de resedinta de pe raza sectorului. In linii mari, regulamentul prevede ca atunci cand cererea depaseste oferta sa se organizeze o licitatie pentru atribuirea locurilor de parcare de resedinta catre cetateni. Cine ofera mai mult, acela va obtine locul de parcare.
Cetatenii pot verifica on-line stadiul solicitarilor/sesizarilor depuse la Primaria Sectorului 3 Cetatenii pot verifica on-line, incepand de luni, stadiul solicitarilor/sesizarilor depuse la Primaria Sectorului 3. Pe site-ul institutiei, www.primarie3.ro, a fost creata sectiunea "Stadiu solicitari", unde persoanele interesate pot cauta dupa numarul de inregistrare al solicitarii/petitiei si pot afla astfel directia/serviciul unde a fost repartizata si stadiul de solutionare al acesteia.
Bucurestenii pot vota pana pe 17 noiembrie, pe site-ul Primariei Bucuresti, unul dintre cele 33 de proiecte depuse de cetateni pentru a schimba fata orasului Bucurestenii pot vota pana pe 17 noiembrie, pe site-ul Primariei Capitalei, unul dintre cele 33 de proiecte depuse de cetateni si considerate eligibile de municipalitate. Initial au fost depuse 151 de proiecte, dar au ramas 33 dupa evaluarea comisie.
Gabriela Firea critica pachetul de masuri fiscale propus de Ministerul Finantelor. Ce spun primarii din Cluj, Oradea, Arad si Sectorul 3 Revolutia fiscala promisa premierul Mihai Tudose, prin scaderea impozitului pe venit  de la 16% la 10%, starneste nemultumirea primarilor de municipii. Acestia spun ca masura va duce la scaderea cu pana la 30% a bugetelor de investitii, ceea ce ar fi catastrofal pentru respectivele orase. In cazul in care Guvernul nu renunta la aceasta masura, primarii cer masuri compensatorii cum ar fi cresterea cotei din impozitul pe venitul global care vine la primarii de la 41,75% la aproximativ 70%.  Mihai Tudose promite masuri compensatorii, insa premierul nu a putut spune de unde vin banii.
Piata de peste proaspat, liber dreapta in toate intersectiile: ce proiecte au depus cetatenii la Primaria Bucurestiului pentru a schimba fata orasului Delimitarea liniilor de tramvai de restul traficului, "liber dreapta" in toate intersectiile semaforizate din Bucuresti, piste pentru biciclete, eliberarea trotuarelor de masini, ecrane care sa afiseze cand vin mijloacele de transport in toate statiile RATB, o piata de peste proaspat, proiecte de regenerare urbana si treceri de pietoni mai sigure, sunt doar cateva dintre proiectele depuse de bucuresteni pentru a fi finantate de Primaria Capitalei, in cadrul unui proiect de bugetare participativa. Rezultatele vor fi anuntate pe 24 noiembrie.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă