ADMINISTRATIE LOCALA
Trotuarele din centrul Bucurestiului, capcane pentru pietoni: cand ploua, apa adunata sub dalele dislocate ii uda pe trecatori Trotuarele de pe Calea Victoriei si din Piata Universitatii au dalele dislocate si rupte la numai cativa ani de la reabilitare. Pe langa faptul ca atunci cand calci pe ele fac zgomot, atunci cand ploua, apa intra sub ele si se formeaza o mazga care improasca trecatorii. Si o parte dintre stalpisori au fost rupti sau au iesit din pamant. Trotuarele de pe Calea Victoriei au fost modernizate in perioada 2011-2014, in timpul mandatului lui Sorin Oprescu, si au costat circa 12 milioane lei (fara TVA) - circa 2,7 milioane euro. In ciuda sumei uriase, perioada de garantie a lucrarii a fost de un 1 an pentru un tronson si 2 ani pentru restul, iar acea perioada a trecut, iar problemele nu au fost remediate.
Centrul Bucurestiului va fi impodobit cu luminite de Pasti, pentru prima data Centrul Bucurestiului va fi impodobit, pentru prima data, cu luminite de Pasti, a declarat pentru News.ro Aurelian Badulescu, viceprimarul Capitalei, care a precizat ca asteapta propuneri de la firma de iluminat Luxten.
Primaria Capitalei si societatea civila au dezbatut strategia de transport pentru regiunea Bucuresti-Ilfov. Marian Ivan - OPTAR: Vom cere in instanta anularea avizului de mediu Primaria Capitalei a organizat joi o intalnire cu cetatenii si societatea civila pentru dezbaterea Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov 2016-2030. Consilierii generali, ONG-urile si cetatenii au venit cu propuneri pentru imbunatatirea documentului si au cerut o prioritizare si bugetare a investitiilor. Marian Ivan, reprezentantul OPTAR, a declarat ca PMUD nu respecta principiile planifiicarii urbane durabile si a anuntat ca va ataca in instanta avizul de mediu proaspat emis pentru strategie.
Primaria Sfantu Gheorghe propune amenzi de 1.000 de lei pentru parcarea pe locurile rezervate celor cu dizabilitati Conducerea Primariei Sfantu Gheorghe intentioneaza sa inaspreasca sanctiunile aplicate soferilor care stationeaza sau isi parcheaza masinile pe pistele pentru biciclisti si pe locurile rezervate persoanelor cu handicap
Gabriela Firea: Calea Victoriei va deveni pietonala, in weekend, in preajma sarbatorilor pascale. Zona centrala a orasului arata foarte murdar si foarte urat Calea Victoriei va deveni pietonala, in weekend, in preajma sarbatorilor pascale, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, in cadrul comandamentului pentru curatenia de primavara. Primarul general a criticat si felul cum arata centrul orasului, catalogandu-l drept murdar si foarte urat, desi Primaria Capitalei trebuia sa aplice Legea fatadelor, care permite renovare fatadelor cladirilor din centrul orasului si sa coordoneze activitea de curatenie, avand posibilitatea sa sanctioneze primariile de sector si cetatenii, prin Politia locala, atunci cand lucrurile nu stau asa cum trebuie.
Protest al unor parinti in fata Spitalului Clinic Judetean Arad, nemultumiti de conditii si de cum sunt tratati copiii de personalul medical Aproximativ 30 de parinti s-au adunat, marti dupa-amiaza, in fata Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad in semn de protest fata de cum au fost tratati copiii lor internati, actiunea avand loc la indemnul lansat pe Facebook de o tanara care si-a prezentat experienta de zilele trecute, relateaza News.ro. Femeia s-a plans atat de atitudinea personalului medical, cat si de conditii. Managerul unitatii a anuntat ca a inceput o ancheta interna.
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania solicita Consiliului General  sa reanalizeze acordul dat pentru infiintarea celor 19 societati comerciale ale municipalitatii Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa reanalizeze acordul dat  pentru infiintarea celor 19 societati comerciale ale municipalitatii.  CNIPMMR este de parere ca infiintarea societatilor nu valorifica practicile din celelalte state membre ale UE, unde autoritatea locala a infiintat un numar foarte redus de societati, in domenii neconcurentiale. In plus, acestia argumenteaza ca municipalitatea trebuie sa respecte Legea concurentei, iar din exemplele pe care le avem, in general, companiile de stat au fost controlate politic, nu au avut eficienta/performanta si au inregistrat datorii.
Dezvoltatorii cartierului Greenfield: Breteaua de acces din DN1 va fi largita, se va face o noua legatura cu Soseaua de centura. Dezvoltatorii cartierului Greenfield din Baneasa au anuntat marti ca au gasit doua solutii pentru solutionarea problemelor de trafic cauzate de inchiderea drumului forestier de langa Gradina Zoologica, una dintre cele doua cai de acces la cartierul rezidential. Acestia au cumparat deja terenul necesar si intentioneaza sa largeasca breteaua prin care se iese de pe DN1 spre Soseaua de Centura, in care se descarca Aleea Teisani, calea de acces catre cartierul Greenfield. In plus, dezvoltatorii doresc sa construiasca un drum nou, care va lega cartierul de Soseaua de Centura, cu trecere la nivel peste calea ferata.
UPDATE Cu ce proiecte pentru Bucuresti au venit consilierii generali in primele 6 luni de mandat si cat au lipsit de la sedinte In primele 6 luni de mandat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cele mai multe proiecte de hotarare au fost depuse de partidele care formeaza majoritatea din Consiliul General, grupul PSD-ALDE (50 de proiecte). Cu toate acestea, peste 90% dintre aceste proiecte au ca obiect desemnarea reprezentantilor Consiliului General in comisii si in consiliile de administratie ale regiilor, spitalelor si alte institutii din subordinea CGMB, potrivit datelor furnizate de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.
Un ONG va inventaria cladirile din cele 98 de zone protejate ale Bucurestiului si va pune informatiile la dispozitia autoritatilor Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) va face un inventar al cladirilor din cele 98 de zone construite protejate din Bucuresti, unde se afla cladiri monument istoric sa cu o valoare arhitecturala ridicata. In prezent, Ministerul Culturii si Primaria Capitalei nu au o imagine clara a ceea ce se afla in aceste zone, ce cladiri au fost demolate, cate sunt in stare avansata de degradare, cate au fost reabilitate si un plan de conservare si punere in valoare a acestora.
Mai multe statii de metrou din Bucuresti, care au o singura iesire, ar putea fi inchise, timp de o saptamana, pentru modernizarea sistemului de acces Mai multe statii de metrou din Bucuresti, care au o singura iesire, ar putea fi inchise, timp de o saptamana, pentru modernizarea sistemului de acces, potrivit Digi24. Renovarea statiilor de metrou vine ca urmare a controlului facut anul trecut de ISU, in toate cele 54 de statii din reteaua metroului. Din cauza neregulilor descoperite de inspectori, Metrorex a primit o amenda de peste 13.000 de lei.
VIDEO Bucuresti: Discutii aprinse cu primarul Robert Negoita si proteste in legatura cu retrocedarea unor parcuri din Sectorul 3 Primarul Robert Negoita a avut sambata discutii aprinse cu locuitorii din Sectorul 3 al Capitalei in legatura cu retrocedarea a doua parcuri pe care erau amenajate locuri de joaca, oamenii reprosandu-i edilului ca nu a salvat spatiile verzi, relateaza Agerpres.
Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unui conflict de interese in cazul lui Mircea Angelescu, fost director la Directia Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unui conflict de interese de natura administrativa in cazul lui Mircea Angelescu, fost director la Directia Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii. Acesta, in calitate de director al Directiei Patrimoniu Cultural, a semnat Autorizatia pentru cercetare arheologica  prin care autorizeaza Institutul de Arheologie "Vasile Parvan" sa efectueze sapaturi arheologice sistematice in situl arheologic Histria, desi era si responsabil de santier, potrivit ANI.
Primaria sector 4: Lucrarile de desfiintare a imobilului din Calea Serban Voda nr. 111 au fost facute cu respectarea prevederilor legale Lucrarile de desfiintare de la imobilul din Calea Serban Voda, nr. 111 au fost efectuate in baza Autorizatiei de Desfiintare nr. 32/5923/10.02.2017 emisa de  Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, cu respectarea prevederilor legale, fapt constatat si de catre reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii, asa cum rezulta din Procesul Verbal de Control nr. 10316/28.02.2017, se arata intr-un punct de vedere emis de Primaria sector 4.
​VIDEO Bucuresti: Un parculet cu loc de joaca din sectorul 3 a fost desfiintat de primarie dupa ce terenul a fost retrocedat Un parculet cu loc de joaca de pe Strada Postavarul, in fata Scolii 200, din sectorul 3, a fost desfiintat dupa ce terenul a fost retrocedat, au sesizat mai multi cetateni pe retelele de socializare. Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a postat pe pagina de Facebook ca administratia locala a desfiintat locul de joaca pentru ca terenul a fost retrocedat, iar proprietarul a somat institutia sa il elibereze. Negoita spune ca identificat alte doua terenuri domeniu public, in apropiere, unde va amenaja noi locuri de joaca.
Primarul din Giurgiu: Toate sensurile giratorii din municipiu vor fi cu fantani arteziene Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca toate sensurile giratorii din localitate ar urma sa fie prevazute cu fantani arteziene, proiect ce va fi lansat ca o provocare pentru studentii Universitatii de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti, relateaza Agerpres.
Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a validat nici la sedinta de marti cei 4 consilieri ai USR, pe locurile care au ramas vacante dupa alegerile parlamentare Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a validat nici la sedinta de marti cei 4 consilieri ai USR, pe locurile care au ramas vacante dupa alegerile parlamentare. Miza este consolidarea majoritatii PSD-ALDE in Consiliul General, pentru a putea trece si proiectele care au nevoie de doua treimi. Roxana Wring, liderul de grup al consilierilor  USR din Consiliu, a declarat ca va face plangere prealabila si daca nici la urmatoarea sedinta cei 4 consilieri nu vor fi validati, se vor adresa instantei.
Gabriela Firea: Societatea municipalitatii care are ca obiect de activitate producerea, furnizarea energiei electrice si termice se va ocupa de valorificarea energetica a deseurilor, constructia unor CET-uri noi Societatea Primariei Capitalei  care are ca obiect principal de activitate producerea, furnizarea energiei electrice si termice, servicii energetice si de mentenanta  se va ocupa de valorificarea energetica a deseurilor, producerea de energie electrica si termica prin solutii neconventionale, constructia unor CET-uri noi pentru echilibrarea sistemului, exploatarea CET-ului aflat in administrarea autoritatii publice locale - CET GRIVITA- si a celui aflat in conservare la Ministerul Energiei - CET TITAN, a declarat miercuri primarul general al capitalei, in cadrul forumului "Strategia Energetica a Capitalei". 
​FOTOGALERIE Un imobil vechi de peste 100 de ani de pe Calea Serban Voda a fost demolat weekend-ul trecut Un imobil vechi de peste 100 de ani de pe Calea Serban Voda nr. 111, din Bucuresti, a fost demolat saptamana trecuta. Acesta nu era clasat monument istoric, insa specialistii spun ca era valoros. Totusi, cladirea se afla in zona de protectie a Bisericii Alexe, monument istoric. Arhitectul Florin Balteanu, fost consilier in ministerul Culturii, reclama si probleme de legalitate in ceea ce priveste emiterea autorizatiei de demolare.
Cluj: Despagubiri platite de municipalitate pentru soferi care si-au avariat masinile in gropile din oras Primaria Cluj-Napoca trebuie sa plateasca despagubiri de aproximativ 55.000 de lei, dupa ce 19 soferi au reclamat ca li s-au stricat masinile conducand pe strazile din municipiu, informeaza Agerpres.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 1767 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version