ADMINISTRATIE LOCALA
UPDATE Vatman de pe tramvaiul 1 din Bucureşti, acuzat că a lăsat în staţie un copil şi a închis uşile înainte să coboare şi bunicul acestuia / Firea cere demiterea vatmanului Un vatman de pe tramvaiul 1 din Bucureşti este acuzat că ar fi lăsat în staţie un copil , închizând uşile şi plecând din staţie înainte să coboare şi bunicul acestuia, potrivit news.ro. Mama fetiţei critică într-o postare pe Facebook atitudinea angajatului RATB şi cere să fie dat afară. Reprezentanţii Regiei au declarat  pentru news.ro spun că nu tolerează astfel de comportamente şi că vor fi luate măsuri după ce vor asculta şi punctul de vedere al bărbatului. Se poate merge până la desfacerea contractului de muncă al vatmanului, precizează RATB.
După aproape de doi ani de mandat, Gabriela Firea este nemulțumită de centrul vechi al orașului: ”Este o rușine!” / FOTO Cum arată centrul istoric După aproape de doi ani de mandat, în cadrul unui comandament de curățenie organizat miercuri la Primăria Capitalei, Gabriela Firea s-a declarat nemulțumită de felul cum arată Centrul Istoric al Bucureștiului: străzi nereabilitate, clădirile dărăpănate, mizerie. "Am un teanc de fotografii care nu ne fac cinste. Este o rușine, nu este posibil așa ceva", a spus primarul general. Asta deși străzile din Centrul Vechi sunt în administrarea Primăriei Capitalei, instituția fiind cea care trebuie să le reabiliteze, o parte din clădirile dărăpănate aparțin Primăriei, iar  Poliția Locală a Municipiului București, aflată în subordinea primăriei, patrulează în perimetru și îi poate amenda pe cei care aruncă gunoi și nu păstrează curățenia. La fel pe proprietarii de terase care nu respectă regulamentul și pe cei care amplasează reclame ilegal.
Primăria Capitalei cumpără buchete de flori și aranjamente florale de 28.000 de euro Primăria Capitalei cumpără buchete de flori și aranjamente florale în valoare de 132,400 lei (28.000 de euro), potrivit unui anunț de atribuire publicat pe site-ul de licitații publice. Mai exact, este vorba despre 410 buchete de flori, pentru care se plătesc 30.800 lei, 75 lei/bucată și 400 aranjamente florale, pentru care se plătesc 101.600 lei, circa 250 lei/bucată. Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă, firma contractată fiind TWO BUTTERFLIES SRL.
București: Metroul, 16 linii de autobuze şi una de tramvai vor circula şi în noaptea de Înviere / Asistenţa medicală de urgenţă este asigurată de nouă spitale şi de Serviciul de Ambulanţă Metrorex şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) vor avea program special de Paşti, metroul, 16 linii de autobuz şi una de tramvai urmând să circule inclusiv în noaptea de Înviere. De asemenea, asistenţa medicală pentru cazurile urgente din Capitală va fi asigurată sâmbătă, dar şi în zilele de Paşti, de nouă spitale, în timp ce Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov are program normal şi echipaje suplimentare.
Primăria Oradea va accesa fonduri europene pentru încălzirea geotermală a cartierului Nufărul I Primăria Oradea va depune un proiect de 19 milioane de euro pentru a obține finanţare europeană pentru încălzirea geotermală a cartierului Nufărul I, a anunțat joi, primarul orașului, Ilie Bolojan. În cadrul proiectului, întreaga rețea de termoficare existentă în cartier va fi schimbată, se va construi o staţie geotermală nouă şi vor fi desfiinţate cele șapte puncte termice din cartier, pe locul cărora se vor amenaja parcări sau spaţii verzi.
Primăria Capitalei a început lucrările de consolidare și reabilitare la nouă clădiri din centrul orașului Primăria București prin Compania Municipală Consolidări a demarat lucrările de punere în siguranță, consolidare și reabilitare la nouă clădiri din centrul Capitalei, potrivit unui comunicat emis de instituție. Imobilele se află pe strada Bărăției nr 50, Calea Moșilor 215 E, str. Mătăsari nr 44 – 260, str.Lipscani nr 75, str. Blănari nr. 2, nr. 6, nr. 8 și nr. 10 și str. Franceză nr. 30.
Celebrii iepuraşi  închiriaţi de Primăria Sector 6 cu 2.500 de euro bucata se află în continuare în curtea a două grădiniţe / Primarul Mutu cere puțină răbdare și spune că firma nu a venit să-i ia Celebrii iepuraşi  închiriaţi de Primăria Sector 6 cu 2.500 de euro bucata pentru 60 de zile se află în continuare în curtea grădiniţelor 208 şi 273, deşi primarul Gabriel Mutu a promis că renunţă la contract, fapt ce a alertat mai mulţi cetăţeni. Contactat de HotNews.ro, primarul spune că firma încă nu a venit să-i ia. „Nu s-a semnat niciun contract, nu se plăteşte chirie pentru aşa ceva, firma i-a lăsat acolo până se organizează cu maşinile să vină să-i ia. Nu puteam sa-i punem să-i scoată la poartă. Trebuie să avem puţină răbdare”, a spus edilul.
Primăria Capitalei a cheltuit până acum circa 135 milioane lei pentru acordarea stimulentelor financiare introduse de Gabriela Firea Primăria Capitalei a cheltuit până acum circa 135 milioane lei pentru acordarea stimulentelor financiare introduse anul trecut de Gabriela Firea pentru căsătorie, nou-născuţi, copii și persoane cu handicap. De aceste ajutoare sociale au beneficiat 66.000 de bucureşteni.
Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va proiecta noua sală polivalentă, cu o capacitate de 15.000 de locuri, dar şi 16 blocuri de locuințe sociale Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va proiecta noua sală polivalentă, cu o capacitate de 15.000 de locuri, dar şi 16 blocuri de locuințe sociale și de serviciu, a anunţat marţi Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă. Aceeaşi companie va realiza studiul de prefezabilitate și studiile de fezabilitate pentru spitalul metropolitan și cele două spitale zonale.
Consiliul General a aprobat extinderea sediului istoric al Academiei Române cu o nouă aulă și o clădire de patru etaje. Construcțiile vor fi edificate în parcul instituției Consiliul General al Municipiului București a aprobat, la ședința de săptămâna trecută,  extinderea sediului istoric al Academiei Române de pe Calea Victoriei nr. 125-127 cu un corp nou de clădire ce va avea subsol, parter și patru etaje, dar și o nouă aulă. Pentru soluția de arhitectură (felul în care vor arată cele două clădiri), se va organiza un concurs de arhitectură, potrivit planului urbanistic zonal aprobat.  Clădirea Academiei este monument istoric,  Calea Victoriei este zona protejată, iar cele două construcții vor fi edificate practic în parcul instituției.
VIDEO Teleorman: Autorităţile au decis deversarea controlată a lacului Suhaia, digurile riscă să cedeze; s-a cerut verificarea zonei ce urmează a fi inundată cu un elicopter al MAI Autorităţile din Teleorman anunţă că există riscul ruperii digului de vest al Lacului Suhaia şi s-ar ajunge la inundarea a 3.000 de hectare de teren, iar, din cauza cauza vântului puternic, valurile au peste un metru, relatează News.ro. S-a decis deversarea controlată şi s-a cerut ajutorul unui elicopter al MAI pentru a survola zona ce urmează a fi inundată.
Procesul primarului din Iaşi cu prefectul, mutat la o altă instanţă Procesul deschis de primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, pentru suspendarea ordinului prefectului ce vizează încetarea mandatului de consilier a viceprimarului Gabriel Harabagiu, a fost mutat la o altă instanţă.
Ce impact va avea asupra monumentelor istorice propunerea PSD de a scoate din sfera penală intervențiile fără autorizație pe astfel de clădiri / Ordinul Arhitecților:  Nu știu să fi existat o măsură mai distructivă Mai mulți deputați PSD au depus un proiect de lege prin care elimină din Legea construcțiilor prevederea potrivit căreia intervențiile fără autorizație asupra monumentelor istorice este infracțiune, pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. Ce impact va avea asupra patrimoniului construit, și așa aflat în pericol? Șerban Țigănas, președintele Ordinului Arhitecților din România, este de părere că ”este un atac la integritatea patrimoniului construit din România, patrimoniu care este cu greu apărat de cei care trebuie să o facă și în condițiile actuale”. Roxana Wring, consilier general București, cere deputatilor PSD să nu promoveze inițiative legislative care servesc doar rechinilor imobiliari. Primarii din Iași și Oradea spun că propunerea trebuie nuanțată, în funcție de gravitatea intervențiilor.
Sorin Gabrea, „arhitectul lui Sorin Oprescu”, a fost numit de Gabriela Firea consilier personal pe probleme de urbanism Arhitectul Sorin Gabrea, fostul președinte al Comisiei Tehnice de Urbanism în mandatul primarului Sorin Oprescu, dar și unul dintre proiectanții "autostrăzii suspendate", a fost numit de primarul Gabriela Firea consilier personal pe probleme de urbanism. Acesta este și membru în Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei Capitalei, forul unde se discuta cele mai importante proiecte imobiliare din Capitală, propunerea fiind făcută tot de primarul  general. Sorin Gabrea are și un birou de proiectare - Western Outdoor - în ultimii ani acesta fiind unul dintre cele mai active de pe piață.
Primăria Sectorului 1 va steriliza gratuit 500 de câini și 500 de pisici de pe raza administrativă Primăria Sectorului 1  va demara un program de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună şi a metişilor acestora, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Sector 1 în ședința din 29 martie. Programul va include sterilizarea a 500 de câini şi 500 de pisici.
Gabriel Mutu despre închirierea iepurasilor cu 2.500 euro bucata: Am solicitat anularea comenzii și a achiziției Primăria Sector 6, prin Administrația Școlilor, va anula comanda privind închirierea iepurasilor cu 2500 de euro și a altor figurine asemănătoare, a declarat primarul Gabriel Mutu. Acesta spune că nu știa despre această achiziție publică, însă contractul nu a fost semnat, așa că firma care a adus iepurașii și celelalte decorațiuni la grădinițe trebuie să vină să-i ridice.
Afaceri înfloritoare cu iepuri și îngeri de închiriat: Firma care a închiriat Primăriei Sector 6 iepurași cu 2.500 euro bucată are un contract similar și cu Sectorul 1 / Peste jumătate de milion de euro din 75 de contracte cu administrațiile locale Firma Next Level Project Construct SRL, care a închiriat Primăriei Sector 6 iepurași pentru două luni cu suma de 2500 euro fiecare, dar și alte decorațiuni la fel de costisitoare, a încheiat patru contracte și cu Primăria Sector 1 pentru închirierea unui iepuraș, tot cu 2.500 de euro, un înger 3D, inchirat cu aceeași suma, două figurine cadou cu fundă de circa 600 euro bucată și două figurine 3D ou cu circa 2700 euro ambele. În total se dau pe aceste figurine 41,960 lei (circa 9.000 euro). Contractele au fost date prin încredințare directă. Firma înfiintata anul trecut a avut în ultimele luni nu mai puțin de 32 de contracte cu cele două primarii, în valoare totală de circa 450.000 lei, respectiv 100.000 de euro.
Victorie pentru cetățenii din Aleea Luncșoara: Instanța a anulat definitiv autorizația de construire pentru blocul ridicat pe părculețul din cartier și a decis demolarea clădirii După 3 ani de procese, Curtea de Apel București a anulat definitiv autorizația de construire pentru blocul de zece etaje ridicat pe Aleea Luncșoara din sectorul 2, pe un părculeț cu locuri de joacă, retrocedat și demolat pentru a face loc construcției. În plus, instanța a decis desființarea pe cheltuiala proprietarilor a construcțiilor edificate în baza actelor administrative anulate.
Actrița Tamara Buciuceanu Botez, ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu și filozoful Mihai Șora vor primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București Actrița Tamara Buciuceanu Botez, ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu și filozoful Mihai Șora vor primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București, potrivit unor proiecte de hotărâre adoptate miercuri de Consiliul General al Municipiului București.
Primăria Capitalei va steriliza gratuit în acest an câte 3.600 de câini și pisici Primăria Capitalei, prin Administrația pentru Supravegherea și Protecția animalelor, va steriliza gratuit în 2018  un număr de 3.600 de câini și 3.600 de pisici fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version