Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, continuă conflictul cu Nicușor Dan, împotriva căruia a depus o plângere penală, vineri, la Parchetul General. Negoiță îl acuză pe primarul general al Capitalei de abuz în serviciu şi instigare la această infracţiune, întrucât acesta le-ar fi interzis angajaţilor să emită avize necesare pentru ca proiecte ale Primăriei Sectorului 3 să intre în dezbaterea Consiliului General.

Robert NegoitaFoto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Robert Negoiță a susținut, la sosirea la Parchetul General, că Primăria Sectorului 3 ar fi împiedicată de către Primăria Capitalei să rezolve „problemele grave”, precum fluidizarea traficului.

„Nimeni nu are nevoie de scandal”

El a afirmat că în această săptămână a existat „o problemă gravă” în faţa Primăriei Sectorului 3 şi în faţa Şcolii 80, unde a fost începută o lucrare pe care Primăria Capitalei nu i-a „lăsat” să o finalizeze: „Nu ne lăsau să refacem partea pietonală, să curăţăm, deci pur şi simplu să creăm condiţii de circulaţie pentru elevii din şcoală”.

Robert Negoiță a spus că depune plângere penală împotriva primarului general, Nicuşor Dan, pentru abuz în serviciu şi instigare la această infracţiune.

„Astăzi (vineri - n.r.), şi o spun cu regret, nimeni nu are nevoie de scandal. Eu nu-mi doresc aşa ceva, eu îmi doresc colaborare.

Astăzi, când discutăm, sunt deschis la orice discuţie, la orice colaborare în ideea de a rezolva impasul în care ne aflăm. Am aici o plângere penală împotriva primarului general şi împotriva persoanei fizice care se numeşte Nicuşor Dan, de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu. De ce? Pentru că avem proiecte ale Primăriei Sector 3 transmise de ani de zile către Primăria Generală, proiecte care n-au fost promovate niciodată”, a declarat Robert Negoiţă, citat de News.ro.

El a susținut că va prezenta documente în sprijinul afirmaţiilor sale, insistând că Primăria Sectorului 3 a trimis „de ani de zile” Primăriei Capitalei „proiecte care n-au fost promovate niciodată”, adică nu au fost emise avizele pentru ca acestea să intre în Consiliul General, avize care pot fi favorabile sau negative.

”Mai mult decât atât, avem aici un document semnat de primarul general care interzice colegilor din primărie, departamentelor, direcţiilor, să elaboreze acel document, ceea ce înseamnă că nu emit acest document. Este abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Faptul că interzice colegilor să elaboreze acel document înseamnă instigare la abuz în serviciu, adică instigare la comiterea de infracţiuni. Iată câteva infracţiuni pe care noi le-am constatat şi le prezentăm aici. În consecinţă, eu sper din suflet că se vor trezi cei din Primăria Generală şi că vor înceta cu acest comportament astfel încât să intrăm în normalitate”, a adăugat Robert Negoiţă.

Negoiţă a susţinut că a încercat de mai multe ori să discute cu primarul general, dar nu l-a găsit „nici la telefon, nici pe mesaje, nu răspunde la nimic”.

Răspunzând unei întrebări, el a declarat că a venit abia acum să depună plângere împotriva lui Nicuşor Dan pentru că speră ”să conştientizeze faptul că este foarte ilegal ce face, în consecinţă să-şi modifice comportamentul şi, atât cât mai e din acest mandat, să putem colabora şi să ne facem treaba în folosul cetăţenilor”.