Primăria Sectorului 6 a lansat licitația pentru amenajarea insulei de pe Lacul Morii. Lucrările vor începe anul acesta, imediat după desemnarea constructorului, spune primarul Ciprian Ciucu. Valoarea estimată a contractului este de circa 38 milioane lei. Lucrările ar urma să dureze maxim 24 de luni, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice.

Amenajare Parcul Lacul Morii 1Foto: Facebook / Ciprian Ciucu

Amenajarea insulei de pe Lacul Morii face parte dintr-un proiect mult mai mare, de amenajare a Parcului Lacul Morii, care va cuprinde și malul neamenajat al lacului. În total, 16,6 hectare, între stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași.

  • „Am scos la licitație Parcul Lacul Morii, faza I. Asta însemnă că suntem în linie dreaptă și că lucrările vor începe anul acesta, imediat ce finalizăm licitația pentru lucrări! Și doar pentru lucrări deoarece proiectarea există deja, cu toate avizele necesare. (...)
  • În scurt timp suntem gata sa scoatem la licitație și faza II, de-a lungul digului, un parc liniar de 2,5km cu insule plutitoare, facilități sportive și de petrecere a timpului liber, dar pe tema asta revin în curând.
  • Proiectul este rezultatul unui concurs internațional de soluții, organizat de Ordinul Arhitecților din România!”, a scris primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

Acesta a explicat și ce lucrări se vor face pe insulă: vor fi plantați 320 de arbori, malul va fi adus la nivelul apei, va fi amenajată o plajă, insule plutitoare, debarcaderul va fi reconstruit, la fel și pavilioanele, se vor amenaja facilități pentru sport. Insula va putea gazdui evenimente de dimensiuni medii.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 mai 2024.

În 2022, Primăria Sectorului 6, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților a organizat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii. Concursul a fost câștigat o echipă de arhitecți din România și Belgia. Mai js, câteva simulări cum va fi amenajat parcul, din proiectul care a câștigat concursul de soluții.

FOTOGALERIE Simulare cum va arăta zona după amenajare / Foto: Ciprian Ciucu/Facebook