Un incediu puternic a izbucnit luni seară, în zona de nord a Capitalei, în sectorul 1, în apropiere de cartierul Pajiura, unde a luat foc o clădire dezafectată. Din cauza necesității unui volum considerabil de apă au fost deplasate la fața locului 15 autospeciale de stingere. Focul a fost izolat și stins ulterior de pompieri. Nu s-au înregistrat victime.

Incendiu in Capitala -acoperis in flacariFoto: Ovidiu Popica / HotNews.ro

Motivele izbucnirii incendiului nu sunt cunoscute până acum și nici cui aparține clădirea al cărei acoperiș a luat foc.

Martorii spun că s-au auzit și mici explozii în acea zonă.

Evoluția evenimentelor de luni seară:

UPDATE 21:20 „Din cauza necesității unui volum considerabil de apă s-a suplimentat dispozitivul cu încă cinci autospeciale de stingere. În total au fost alertate 15 autospeciale de stingere cu apă și spumă. În momentul de față incendiul de pe strada Spicului este localizat. Până în momentul de față nu a fost identificate victime.”, transmite ISU București.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu ce se manifestă la o hală dezafectată pe strada Spicului, din sectorul 1 al municipiului București. La sosirea primelor echipaje de intervenție ardea la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 650 m². Au fost alertate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară de intervenție și salvare la înălțime și o ambulanță SMURD”, ne-a declarat ISU București.

Ulterior, din cauza suprafeței mari pe care se manifestă incendiul dispozitivul a fost suplimentat cu încă șapte autospeciale de stingere.

UPDATE Potrivit reporterului HotNews prezent la fața locului, incendiul a fost localizat.

UPDATE A fost emis și un Ro-Alert prin care cetățenii sunt rugați să nu blocheze căile de acces către incendiu și să respecte recomandările autorităților.

„Incendiu major, cu degajări mari de fum, produs pe strada Spicului. Ocoliți/ evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție. Respectați recomandările dispuse de autorități”.

UPDATE Clotile Armand, pe Facebook: Mașinile de pompieri au intrat mai greu că s-a construit haotic

„Avem mai multe echipaje ale Poliție Locale în zona incendiului din nordul Capitalei, sprijinim echipele de pompieri si ale Brigăzii Rutiere. Persoanele care locuiesc în aproprierea zonei afectate care au nevoie de sprijin sau cazare pot suna la Serviciul Urgențe din cadrul DGASPC Sector 1- 0734.454.543

Autospecialele de stingere cu apă și spumă au intrat mai greu pe străzile înguste pentru că sunt zone unde s-a construit haotic, cu acceptul fostelor administrații care dădeau autorizații de construire pe spăgi și pe interese de partid. Am cerut verificări la departamentul de Urbanism privind cele două incendii care au avut loc astăzi în Sectorul 1, cine sunt proprietarii imobilelor afectate și ce avize au fost emise în aceste zone, a scris primarul sectorului 1 pe Facebook.

UPDATE Din cauza suprafeței mari pe care se manifestă incendiul dispozitivul a fost suplimentat cu încă șapte autospeciale de stingere, anunță ISU.

Foto HotNews.ro / Ovidiu Popică

Foto HotNews.ro / Ovidiu Popică

Foto: HotNews / Claudia Pîrvoiu

știrea se actualizează