OPINII
Ionel Danca
Foto: Arhiva personala

Opinie de politician. Zece lecții ale eșecului economic numit ”Programul de guvernare PSDragnea”

de Ionel Danca Contributors.ro
O analiză cu cifre oficiale și date reale demonstrează falimentul promisiunilor electorale ale PSD – ALDE în Zece concluzii ale eșecului economic numit ”Programul de guvernare PSDragnea” care nu mai trebuie repetate în nicio altă guvernare. După mai bine de doi ani de la preluarea guvernării, programul economic de guvernare al PSD – ALDE s-a transformat într-o ”cacealma„ socială și politică pentru majoritatea românilor.
Andreea Răsuceanu
Foto: Hotnews

Interviu cu scriitoarea Andreea Răsuceanu. Despre ce scriu azi scriitorii români buni și de ce merită ei citiți

de L.P. Contributors.ro
De mai bine de un an, editura Humanitas s-a apucat sa publice prozatori români contemporani într-o colecție specială. Toamna trecută a apărut și o antologie de proză, care merită atenție din mai multe motive. Pentru că nu a mai apărut de mult o astfel de antologie credibilă și coerentă și pentru ca ea cartografiază destul bine un peisaj literar, sa-i spunem emergent. Andreea Răsuceanu este cea care se îngrijește de această colecție și tot ea a alcătuit antologia de față.


Andrei Musetescu
Foto: Arhiva personala

Despre șerpi și scări. Cu referire la Brexit

de Andrei Musetescu Contributors.ro
Sâmbătă, 23 Mar 2019 Actualitate | Opinii
După respingerea în Camera Comunelor a acordului negociat de guvernul Marii Britanii cu UE, discuțiile și disputele referitoare la Brexit au revenit cu putere în atenția publică. În acest context, una din teme, nu neapărat dominantă, dar având impact și relevanță, se referă la repetarea referendumului din Marea Britanie referitor la Brexit. Cred că opțiunea de a se repeta referendumul este greșită atât în legătură cu problema punctuală, dar și ea multidimensională, cât și pe plan general.
Claudia Pirvoiu
Foto: Hotnews

Băieții deștepți ai Ordonanței lăcomiei

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 22 Mar 2019 Actualitate | Opinii
O nouă generație de "băieți deștepți" și-a făcut apariția, odată cu aprobarea peste noapte a OUG 114/2018, gândită până la cele mai mici detalii și controlată de trioul Dragnea-Vâlcov-Tăriceanu. A fost numită "Ordonanța lăcomiei", însă nu era clar despre a cui aviditate era vorba. Dacă până acum erau doar niște bănuieli, niște liste publicate de reglementatorul din energie arată și cine sunt acei "băieți deștepți", care tocmai au primit girul actualei guvernări.
Petre Opris
Foto: Arhiva personala

ISTORIE Aplicaţii militare de amploare în Ungaria, Polonia şi Republica Democrată Germană (1962)

de Petre Opris Contributors.ro
Joi, 21 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Înfiinţarea oficială a Organizaţiei Tratatului de la Varşovia la 14 mai 1955 a constituit un moment foarte important pentru armata română. Prin semnarea de către Gheorghe Gheorghiu-Dej, din partea României, a documentului prin care se consfinţea alcătuirea unor organe de conducere politice şi militare ale acelei alianţe, autorităţile politice de la Bucureşti au acceptat includerea aproape în totalitate a unităţilor armatei române în structura militară a Organizaţiei Tratatului de la Varşovia.
Valentin Naumescu
Foto: Arhiva personala

Complicata primăvară europeană şi capcanele dorinţei de schimbare politică

de Valentin Naumescu Contributors.ro
Joi, 21 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Trăim un timp al marilor schimbări. Politice, economice, sociale, tehnologice, culturale, tot mai intense şi mai accelerate sunt transformările Europei şi lumii de astăzi. Reţelele sociale şi comunicarea online au schimbat în ultimul deceniu, profund şi dramatic, cu părţi bune şi cu părţi nocive, modul în care comunică, se informează, se asociază şi se exprimă oamenii în societate, inclusiv politicienii.

Paradoxurile sunt la tot pasul. Aparent, accesul şi nivelul de informaţie a crescut, deşi în realitate nivelul cultural a scăzut...
Blog Mic-Mic-Anc
Foto: Mic-Mic-Anc

Reacție la afirmațiile din conferința de presă a ministrului cercetării. Programul de guvernare nu este nici pe departe respectat

de Octavian Micu, Mihai Miclăuș si Lucian Ancu Contributors.ro
Miercuri, 20 Mar 2019 Actualitate | Opinii
MCI ar fi trebuit să aibă anul acesta un buget de 4,77 miliarde comparativ cu 1,78 cât are în prezent. Mai mult, cele 1,78 miliarde de anul acesta nu respectă nici măcar Hotărârea de Guvern de aprobare a Strategiei Naționale de Cercetare, care prevede pentru anul în curs un buget de 8,3 miliarde pentru cercetare.
Armand Gosu
Foto: Hotnews

Interviu cu Armand Goșu: Războiul Rusiei cu Occidentul va dura. Cum a intrat Putin într-o capcană cu anexarea Crimeii și de ce tătarii crimeeni au devenit dușmanii Rusiei

de Contributors.ro
Marţi, 19 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Șeful comisiei de apărare din Dumă a anunțat luni dislocarea în Crimeea de bombardiere tip Tupolev 22, ca răspuns la instalarea scutului antirachetă de la Deveselu. ”Acestea sunt declarații de uz intern, pentru publicul din Rusia. În ziua în care s-a făcut afirmația se aniversau cinci ani de la anexarea Crimeei. Același președinte de comisie a negat azi, 19 martie, declarațiile, spunând că nu există acele bombardiere în Crimeea, iar Rusia nici n-are intenția să le disloce acolo,” explică analistul Armand Goșu intr-un interviu Contributors.ro.
Cristi Danilet
Foto: Arhiva personala

Coruptia este „un act de cultura”….pe care eu nu il gust

de Cristi Danilet Contributors.ro
Marţi, 19 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Presa de ieri titrează: În România nu există corupție. Șpaga este doar „o manieră diferită cultural de a mulțumi cuiva”, le-a spus premierul Viorica Dăncilă colegilor europarlamentari din grupul socialist.

Doamna Dăncilă are o duzină de ani de experiență în fața mea. Ea face parte din generația născută, crescută și educată în timpul „culturii” comuniste. Generația care își rezolva totul pe bază de pile, cunoștințe și relații. Care nu are cum să facă distincția între „customary” și „nelegal” atunci când este vorba de plătirea și răsplătirea unor servicii.

Razvan Rughinis
Foto: Arhiva personala

Europa și capitalismul datelor personale

de Razvan Rughinis Contributors.ro
Marţi, 19 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Uniunea Europeană este inițiatoarea unei mișcări revoluționare de recreare a libertății economice, prin inițiativa Pieței Digitale Unice (Digital Single Market). Din iunie 2017 consumatorii europeni nu mai plătesc taxe de roaming – ceea ce a condus la o creștere de 5 ori a volumului de date mobile utilizat în roaming. Din 23 mai 2018 a intrat în funcțiune General Data Protection Regulation – GDPR, iluminând brusc practicile tacite și problematice de recoltare și utilizare a datelor personale. Liberalizarea accesului la servicii bancare prin infrastructuri digitale este deja în desfășurare din ianuarie 2018
Cascadorii râsului/ Colaj foto: Agerpres/HotNews/Facebook
Foto: Hotnews

Cascadorii râsului

de Florin Barbuta HotNews.ro
Luni, 18 Mar 2019 Actualitate | Opinii
E pauza de după ore într-una dintre școlile din București. Copiii de clasa a V-a vorbesc despre alocațiile care nu s-au mai mărit. Dintr-una în alta, au început să-l înjure pe liderul PSD, Liviu Dragnea. La un moment dat, unul dintre copii le spune colegilor să îl înjure mai încet, că îi aude doamna directoare. Nedumeriți, întreabă de ce. Răspunsul a fost: „Păi, doamna directoare a fost pusă de PSD aici”. Asta este o întâmplare reală, auzită de la unul dintre copiii care povestea părinților, în parc, despre ce vorbesc colegii lui mai mari. Anul trecut auzeam de un nou tip de înjurătură, tot printre copiii din școli: Dă-te-n Dragnea!
Denis Cenusa
Foto: Arhiva personala

Formarea coaliției post-electorale din Moldova și câștigurile Moscovei

de Denis Cenusa Contributors.ro
Luni, 18 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Rezultatele alegerilor parlamentare din Moldova au păstrat intactă necesitatea coalizării partidelor intra-parlamentare pentru a putea administra țara. Imposibilitatea Socialiștilor de a obține o majoritate, menținerea greutății politice a Democraților, dar și erupția opoziției extra-parlamentare unificate, a generat o situație complicată, deși previzibilă.
Cristian Felea
Foto: Arhiva personala

Conferința de Securitate de la Munchen Lumea în schimbare: autocrațiile în avânt pun în criză modelul democrației liberale

de Cristian Felea Contributors.ro
Luni, 18 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Aș începe scurta analiză a luărilor de poziție ale liderilor occidentali cu discursul Federicăi Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă și securitate, pentru că din perspectiva României, ca stat membru al Uniunii Europene, și a noastră, ca cetățeni europeni, este foarte important ca într-o lume turbulentă să înțelegem atât provocările emergente, cât și soluțiile. Iar soluțiile, pentru a fi viabile din perspectiva Europei, nu pot exista decât în cheia solidarității și efortului comun.
Gheorghe Petrov
Foto: Arhiva personala

ISTORIE Morții nimănui din lagărul prizonierilor de război de la Rugășești, jud. Cluj

de Gheorghe Petrov Contributors.ro
Sâmbătă, 16 Mar 2019 Actualitate | Opinii
În luna mai a anului 2014, după ce în prealabil am fost sesizați de părintele ortodox Fabian Seiche, slujitor al Domnului în Parohia satului, împreună cu d-nul Vasile Tomoiagă din Cluj, un cunoscut ziarist, am întreprins o investigație de teren în zona acestei localități.Conform mărturiilor lăsate de bătrânii satului, undeva la marginea localității a funcționat în cursul anului 1944, din primăvară și până în toamnă, un lagăr improvizat pentru prizonieri de război sovietici.
Bogdan Batrin
Foto: Arhiva personala

ANALIZA From Russia with Love : narativa Sputnikului în România

de Bogdan Batrin Contributors.ro
Joi, 14 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Relațiile lumii occidentale cu Rusia sunt pe o pantă descendentă de peste 10 ani. Anexarea Crimeii a îngropat orice speranță de normalizare a relațiilor. În contextul acesta se merită văzut care sunt temele și mesajele propagate de surse rusești în România. Am analizat astfel articolele publicate de Sputnik România din 2018. Această agențe de presă a fost fondată de conglomeratul media Rossiya Sevodnya (care este dețniută de guvernul rus) și se descriu ca un distribuitor de "informații alternative" care " spune ceea ce alții trec sub tăcere"
Eugen Teodorovici
Foto: Hotnews

Curiosul caz al lui Eugen Teodorovici

de Florin Barbuta HotNews.ro
Joi, 14 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Este ora prânzului și cei din presă primim invitație de la ministerul Finanțelor, ceva de genul: „Domnul ministru Eugen Teodorovici va susține declarații de presă”. E invitația pentru mâine. Au fost cazuri în care urma să fie în aceeași zi. Mulți ajungem cu 20-30 minute înainte pentru a ne ocupa un loc bun în sală. Uneori ne cheamă în holul instituției pentru a nu pune întrebări. Când e pe hol, mare lucru nu auzi din ce vorbește, pentru că distanța dintre noi și pupitru e mare.
Mihai Buzea
Foto: Arhiva personala

My Brexit

de Mihai Buzea Contributors.ro
Miercuri, 13 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Am lucrat de-a lungul a trei ierni (2014, 2015 și 2016) în Londra și în împrejurimi. Nu era o muncă nobilă: tăiam copaci, îi toaletam, scoteam cioatele, măturam rumegușul lăsat de drujbe pe asfalt, lucruri din astea. Aveam și colegi români, și colegi britanici (bine, mai erau pe-acolo și câte-un albanez, venezuelean, ecuadorian, jamaican, columbian, dar nu ei contau; erau izolați), iar printre colegii britanici era și unul, Michael, zis „Doubleday”, cu o situație puțin mai specială: briții îl disprețuiau, îl considerau „foarte prost” și nu voiau să stea de vorbă cu el.
Petre Opris
Foto: Arhiva personala

ISTORIE Gheorghe Gheorghiu-Dej întreabă despre documentele din arhiva Partidului Muncitoresc Român (1961)

de Petre Opris Contributors.ro
Miercuri, 13 Mar 2019 Actualitate | Opinii
În opinia unor oameni politici români „Istoria nu ţine de foame”. În România există istorici care trec peste o asemenea rostire prezidenţială şi se întreabă şi astăzi de unde a provenit încrâncenarea anti-Istorie a lui Emil Constantinescu, fost preşedinte al României şi actual preşedinte al consiliului ştiinţific al Institutul pentru Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului – care a săvârşit o impietate în 1997 la Mausoleul de la Mărăşeşti. De ce a fost criticată aşa-numita Comisie Tismăneanu – tocmai de către cel care a avut posibilitatea, timp de patru ani, dar nu a pus la dispoziţia cercetătorilor toate fondurile arhivistice ale Partidului Comunist Român, în perioada în care a deţinut cea mai înaltă funcţie politică din România?
Alin Theodor Ciocarlie
Foto: Hotnews

Fascinația microeconomiei

de Alin Th. Ciocarlie Contributors.ro
Miercuri, 13 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Acum aproape trei ani, când profesorul Cezar Mereuță lansa un volum-sinteză a rezultatelor cercetărilor sale derulate timp de mai bine de două decenii și aniversa totodată o vârstă deosebit de rotundă, academicianul Emilian Dobrescu spunea: „Pentru a-l felicita la aniversare şi omagia cu acelaşi prilej pe profesorul Cezar Mereuţă prefer să folosesc termenul francez quatre-vingts, adică de patru ori douăzeci, deoarece exprimă mult mai bine vitalitatea spiritului său analitic şi creator, rămas neştirbit cu înaintarea în vârstă”
Claudia Pirvoiu
Foto: Hotnews

"Vrem autostrăzi!"- mișcarea născută din exasperare

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 13 Mar 2019 Actualitate | Opinii
Mai întâi a fost un marș motorizat spre București, apoi a fost aprobată o lege cu totul inedită, pentru a forța Guvernul să investească într-un banal proiect de infrastructură, iar acum este campania "România vrea autostrăzi", care îndeamnă la 15 minute de grevă generală. Dacă în majoritatea țărilor europene, de mult timp este un lucru obișnuit ca marile orașe să fie legate prin rețea de autostrăzi, în România se organizează proteste pentru a convinge clasa politică că trebuie depășit nivelul desenelor pe hârtie. Oamenii și-au pierdut răbdarea și nu mai admit nicio scuză, nici cea cu străinii care nu ne lasă să construim și nici cea cu liliecii, urșii și popândăii care se pun de-a curmezișul. Este acesta începutul unei mișcări puternice în România?

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version