OPINII
Alexandru Damian
Foto: Arhiva personala

Persiflarea recomandarilor Uniunii Europene - cazul Republicii Moldova

de Alexandru Damian Contributors.ro
Joi, 20 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Parlamentul Moldovean a votat in lectura finala sistemul mixt de vot cu o larga majoritate, de 74 voturi din cele 101 locuri ale legislativului.
Schimbarea sistemului de vot are un singur fundament: increderea in coalitia condusa de Partidul Democrat este extrem de scazuta, iar sansele ca partidul controlat de Plahotniuc sa mentina controlul parlamentului dupa alegerile din 2018 sunt nule. Erau nule, de fapt...
Mihai Alexandru Craciun
Foto: Arhiva personala

Avioane și controlori de trafic

de Mihai Alexandru Craciun Contributors.ro
Joi, 20 Iul 2017 Actualitate | Opinii
7 iulie 2017 a fost în cel mai propriu sens al expresiei la cinci secunde de a deveni ziua celei mai negre tragedii din întreaga istorie a aviației comerciale mondiale. În timpul procedurii de aterizare pe Aeroportul Internațional San Francisco (SFO) din motive încă neclare, piloții zborului Air Canada 759, un Airbus 320 cu o capacitate de 146 de locuri, au aliniat avionul nu cu pista 28R pe care fuseseră autorizați să aterizeze, ci cu calea de rulare paralelă pistei pe care alte patru avioane așteptau să decoleze după aterizarea zborului Air Canada.
Dan Tapalaga
Foto: Hotnews

Pablito

de Dan Tapalaga HotNews.ro
Miercuri, 19 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Pana si consultantilor angajati cu bani grei sa-l scoata in lumea buna le-a sarit in ochi asemanarea cu narcotraficantul columbian. Au adulmecat rapid raul incarnat sub mustata de ins cumsecade, asa ca i-au spus Pablito. Un Escobar de dimensiuni mult  mai mici, dar la fel de lacom si periculos pentru tara lui.
Mihai Alexandru Craciun
Foto: Arhiva personala

Vagoanele pe care nu le-a uitat nimeni

de Mihai Alexandru Craciun Contributors.ro
Miercuri, 19 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Intre stirile zilei de ieri, una care a dat "turul Internetului" a fost cea despre incidentul feroviar de la Radomiresti, unde un tren de calatori "s-a rupt" cum se spune in limbaj feroviar. Mai precis sistemul de cuplare dintre locomotiva si primul vagon a cedat la momentul la care trenul IR 1696 se afla in mers spre Bucuresti. Ceea ce mi-a atras atentia la comentariile despre aceasta stire a fost prezentarea rautacioasa a acestui incident feroviar in cheia ca mecanicii nu au observat ca au pierdut vagoanele si si-au continuat drumul, revenind dupa vagoane abia dupa o ora.
Valentin Naumescu
Foto: Arhiva personala

Noua tentativă a Ucrainei de a sparge blocada Rusiei spre Vest. De ce va eșua și aceasta

de Valentin Naumescu Contributors.ro
Miercuri, 19 Iul 2017 Actualitate | Opinii
De mai bine de o saptamana, Ucraina da semnale repetate si insistente, la nivel inalt, ca este pregatita sa reia ofensiva politico-diplomatica pentru aderarea la NATO si Uniunea Europeana, ceea ce provoaca reactii diferite, nu numai intre Rusia si Occident, asa cum era previzibil, dar chiar si in cercurile politice occidentale, in special vest-europene, care par surprinse de noua abordare a Kievului;
Lucian Croitoru
Foto: Agerpres
​Op-ed

Slabiciunile din fundatia zonei euro si ce ar trebui sa faca Romania

de Lucian Croitoru HotNews.ro
Marţi, 18 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Nu stiu sa existe un proiect economic mai mare, mai vizionar si potential mai benefic pentru Romania decat intrarea in Uniunea Monetara Europeana, careia pe scurt i se spune zona euro. Realizat la timp si cu respectarea legitatilor economice, acest proiect va aduce Romaniei beneficii economice enorme. Realizat in graba, fara a ne asigura ca atat zona euro, cat si tara noastra indeplinesc conditiile cheie necesare pentru ca uniunea monetara sa functioneze optim, acest proiect poate produce mai mult rau decat bine.
Mihai Maci
Foto: Arhiva personala

Ratat la 15 ani

de Mihai Maci Contributors.ro
Luni, 17 Iul 2017 Actualitate | Opinii
O figura de trista prezenta, d-l Liviu Pop, intamplator Ministru al Educatiei, s-a apucat sa ne explice ce si cum e cu gratuitatea invatamantului. Potrivit Constitutiei, educatia e gratuita, numai ca - asa cum bine stim - Constitutia e interpretabila. Astfel ca, zice d-l Pop, "cineva trebuie sa asigure aceasta gratuitate. Statul asigura o parte din gratuitate, parintele asigura alta parte din gratuitate, copilul nu plateste nimic." Mai rar o asemenea insiruire de lucruri fara noima in atat de putine cuvinte! In primul rand d-l Pop face dovada faptului ca are o intelegere stramba a ceea ce e statul. Statul nu e un mare filantrop...
Dan Tapalaga
Foto: Hotnews

Afacerea Belina. Cum s-a expus Dragnea si cine l-a ajutat 

de Dan Tapalaga HotNews.ro
Joi, 13 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Dintre toate afacerile familiei Dragnea prin interpusi, unele mai dificil de dovedit si probat, in cazul Belina s-a expus cel mai mult, a semnat hartii si a lasat urme clare. Am publicat pe HotNews.ro incepand din luna mai mai multe anchete in care am demonstrat cum lacul Belina si bratul Pavel, un mic paradis la Dunare, au ajuns in 2014 de la Apele Romane la Consiliul Judetean Teleorman, de aici la Tel Drum care a cesionat repede mai departe unei firme a fiului liderului PSD, Stefan Valentin Dragnea. Hotararea de Guvern emisa inca din noiembrie 2013 fusese semnata de Victor Ponta si contrasemnata, intre altii, de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier.
Mihai Alexandru Craciun
Foto: Arhiva personala

Cu drumul expres la vale

de Mihai Alexandru Craciun Contributors.ro
Joi, 13 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Recentul "asalt" al Ministerului Transporturilor asupra vitezei de proiectare a drumului expres a inceput cu scoaterea la licitatie a tronsonului de drum de viteza Pitesti - Craiova la profil de drum expres, nu de autostrada asa cum prevede Master Planul General de Transport. Pe care apropo, tot PSD l-a realizat in 2014. Cheia licitatiei de anul acesta: viteza de proiectare de 130 km/h (!!!) ceruta in caietul de sarcini. Licitatia a fost intai respinsa de ANAP la pachet cu mai multe alte licitatii, din cauza caietului de sarcini neconform.
Dan Tapalaga
Foto: Hotnews

Ce are Soros cu Dragnea

de Dan Tapalaga HotNews.ro
Miercuri, 12 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Acesta este, daca vreti, misterul verii. Toti liderii planetei care-l injura pe Soros, in afara de Dragnea, au cate un motiv, discutabil sau nu, dar in tot cazul puternic motivat ideologic. Trump l-ar manca de viu din cauza sustinerii pe fata acordate democratilor lui Clinton in campania electorala. Soros a promovat intens progresismul, stanga americana cu toate miscarile ei opuse valorilor traditionalismului, nationalismului si conservatorismului imbratisate de Trump.
Valentin Naumescu
Foto: Arhiva personala

Se rupe Occidentul intre Noua UE (Germania-Franta) si NATO II (SUA-Polonia)? Castiga Trump in Europa Centrala ce a pierdut in Europa de Vest?

de Valentin Naumescu Contributors.ro
Miercuri, 12 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Fractura Europa de Vest-SUA a fost foarte inspirat speculata de Donald Trump iar descinderea spectaculoasa, discursul dramatic, care a atins coarda de sensibilitate a polonezilor si a provocat ovatiile multimii, precum si promisiunile solemne facute in fata monumentului dedicat rezistentei eroice a polonezilor impotriva nazistilor (interesanta alegere), par sa indice o noua abordare strategica a Statelor Unite, constand in consolidarea prezentei americane in Europa Centrala si exploatarea curentului conservator-nationalist-protectionist aparut la nivelul Grupului de la Visegrad (in special in Polonia si Ungaria), combinat cu o anumita rezistenta regionala in crestere fata de dominatia nucleului franco-german asupra institutiilor si politicilor Uniunii Europene;
Dan Tapalaga
Foto: Hotnews

De ce merge Klaus Iohannis in Secuime

de Dan Tapalaga HotNews.ro
Marţi, 11 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Vizita presedintelui Klaus Iohannis in Harghita si Covasna, anuntata pentru data de 18 iulie, merita toata atentia dupa negocierile esuate dintre UDMR si PSD la motiunea de cenzura care au tensionat intr-un mod fara precedent relatia majoritatii cu minoritatea. Seful statului cauta in mod evident reconectarea la comunitatea maghiara, intr-un moment delicat pentru ambele parti. Ce motive ar avea insa Iohannis sa mearga in Secuime, de ce acum si ce spera sa obtina de pe urma vizitei?
Dan Tapalaga
Foto: Hotnews

De ce nu are Dragnea incredere in premierul Tudose

de Dan Tapalaga HotNews.ro
Luni, 10 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Din iesirea liderului PSD de duminica seara, cel mai relevant mi s-a parut anuntul ca va cere socoteala guvernului saptamanal, un fel de dare de seama despre ce a facut in saptamana precedenta si ce are in plan pentru urmatoarea. "Regula va fi ca in fiecare zi de vineri va fi transmisa liderilor coalitiei materialul pentru luni si sa fie o discutie aplicata. Este o metoda de abordare care mie imi place foarte mult si care imi da mari sperante", a spus Dragnea la Romania TV. Simplu gest de propaganda menit sa transmita publicului ca guvernul munceste chiar si in vacanta sau teama de a nu pierde iarasi controlul, cum s-a intamplat cu Grindeanu, predecesorul lui Tudose?
Adrian Buzatu
Foto: Arhiva personala

Experimentul ATLAS de la CERN face un mare pas înainte spre observarea bosonului Higgs care se dezintegrează în doi quarci bottom (H->bb)

de Adrian Buzatu Contributors.ro
Duminică, 9 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Joi 06 iulie 2017 s-a deschis pentru o săptămână la Veneția (Italia) cea mai mare conferința anuală europeană de fizica particulelor, EPS 2017. Multe rezultate noi sunt anunțate de la laboratorul european de fizica particulelor, CERN, la care este membru plin și România din 2016. Deja în prima zi a fost anunțată descoperirea de către experimentul LHCb a unei noi particule subatomice formată din trei alte particule mai mici denumite quarci.
Mircea Flonta
Foto: Hotnews

Interviu cu profesorul Mircea Flonta. "Nu cred că între religie și știința evoluției ar exista vreo incompatibilitate"

de LP Contributors.ro
Sâmbătă, 8 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Impotrivirea la teoria evolutiei, a lui Darwin, pare a creste in diferite medii culturale si in diferite tari. Zilele trecute, Turcia a eliminat studiul evolutionismului din scoli. Si in Occident - in SUA, din ce in ce mai mult si in Europa - creationismul apare in diferite manuale scolare ca "teorie" alternativa la teoria evolutionista. Profesorul Mircea Flonta explica in interviul de mai jos cateva dintre confuziile si neintelegerile frecvente ale problematicii evolutionismului si faptul ca creationismul nu e o teorie stiintifica.

Puteti cumpara volumul Autobiografia lui Charles Darwin de pe GiftBooks.ro
Daniel Funeriu
Foto: Hotnews

Ma puteti ierta pentru cele 300 de milioane de Euro spaga pierdute din cauza mea?

de Daniel Funeriu Contributors.ro
Joi, 6 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Lacrimi de fericire sau deznadejde, controverse, punctul final al unor ani de neuitat din viata oricarui om, inceputul zborului inspre un nou orizont, mult asteptatul, cu anxietate dar si cu speranta, moment al desprinderii de confortul casei parintesti, examen al maturitatii pentru tinerii nostri, bacalureatul s-a transformat de fapt intr-un examen al maturitatii societatii noastre, a adultilor. Cam asta ar fi descrierea romantica a bacalaureatului. Exista insa si o alta descriere, a unei fete cunoscute de putini. Ea suna asa: bani negri, foarte multi bani. Furt si complicitatea elitelor la acest furt. Mediocritate agresiva.

Bac 2017: Despre lipsa de validitate și fidelitate a instrumentelor de evaluare

de HotNews.ro
Joi, 6 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Acum doua luni, la conferinta anuala a AERA (American Educational Research Association) din San Antonio, Texas a avut loc o prezentare legata de noutatile pe care le aduce noua varianta a standardelor in evaluare din educatie (publicate in 2014). Unul dintre prezentatori spunea ca traditional, de mai bine de 4 decenii s-a tinut cont in evaluarea elevilor doar de validitatea si fidelitatea masuratorilor; dar ca standardele din 2014 au adus un element de noutate foarte important intr-o era a globalizarii: echitatea (fairness) in evaluare.
Dan Tapalaga
Foto: Hotnews

A scapat Kovesi de schimbare?

de Dan Tapalaga HotNews.ro
Miercuri, 5 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Interventia presedintelui Klaus Iohannis de marti pare sa fi avut ca scop salvarea institutiei si stingerea incendiului aprins din interiorul DNA. Pe de alta parte, Liviu Dragnea l-a somat miercuri pe ministrul justitiei sa zica ceva despre scandal sugerand ca e de rau. Ministrul Toader va avea de ales intre cei doi. Sa o salveze din nou sau sa-i ceara revocarea?
Cristian Pantazi
Foto: Hotnews

Cand intra si Radio Romania Actualitati in UE si NATO?

de Cristian Pantazi HotNews.ro
Miercuri, 5 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Propaganda rusa in stare pura, subventionata de noi insine, din taxele si impozitele noastre? Da, e posibil, si e scandalos. Radio Romania Actualitati, postul finantat din banii dvs., e o cutie de rezonanta a pozitiilor oficiale ale Kremlinului, difuzate pe larg, fara nici un filtru editorial, fara nici un discernamint, pe zeci de minute de emisie. Aseara am avut cateva zeci de minute senzatia ca ascult radiojurnalul din comunism, cind Romania era aliata Rusiei (ma rog, URSS) in Pactul de la Varsovia, era tovarasa de ideologie comunista cu China si Coreea de Nord, iar SUA, Japonia si Coreea de Sud erau imperialistii cei rai.
Valentin Naumescu
Foto: Arhiva personala

Nord Stream 2: cat business, cata geopolitica si cata neincredere istorica? Ce vor spune presedintii la Varsovia?

de Valentin Naumescu Contributors.ro
Miercuri, 5 Iul 2017 Actualitate | Opinii
Pentru inca doua-trei generatii de est-europeni de acum inainte, asta daca nu se intampla nimic rau pe continent pana atunci, orice proiect de colaborare strategica Germania-Rusia va starni dezaprobari si ingrijorari in "Zwischeneuropa" ("Europa dintre Imperiul German si Imperiul Rus", termen folosit in special in secolul al XIX-lea), alimentate de resentimente, teama si neincredere istorica profunda...

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică