„Pentru jigniri la adresa locuitorilor regiunii Moldova, premierul Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze!”, este solicitarea fermă făcută vineri, 26 aprilie, de către Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, o asociație civică din Iași care militează ca autoritățile să aloce fonduri și să întocmească politici pentru dezvoltarea regiunii.

Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / Malina Norocea

Solicitarea vine după ce premierul a făcut joi o declarație la Timișoara în care invoca faptul că județul Buzău nu e Moldova și cere oamenilor „să nu mai jignească” cu această afirmație.

„Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu domnul Grindeanu și restul colegilor din guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a spus Marcel Ciolacu răspunzând unei întrebări puse de un jurnalist.

Asociația civică cere premierului să iasă public să clarifice ce „jignire personală ar fi fost vorba dacă Buzăul era în Moldova”.

„Este limpede că substratul afirmației este în primul rând jignitor pentru întreaga populație a regiunii Moldova, de care domnul prim-ministru găsește de cuviință să se delimiteze într-un mod disprețuitor, gest cu adevărat unic în politica românească la nivel de vârf până la acest moment”, continuă asociația.

În final, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei subliniază că afirmația este una gravă care-l descalifică, iar prin „asemenea afirmații iresponsabile cu trimitere la cetățenii din regiunea Moldovei, domnul Marcel Ciolacu nu mai poate ocupa funcția de prim-ministru al României”.

Declarația lui Marcel Ciolacu, la minutul 27:20 din clipul video de mai jos:

Și primarul Bacăului, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, îl critică dur pe pagina sa de Facebook pe Marcel Ciolacu.

„Să-ți fie rușine, Marcel Ciolacu! Tu și PSD-ul ați considerat mereu Moldova o regiune de mâna a doua. Ați luat bogăția produsă de noi și ați împărțit-o în sediul din Kiseleff la mafioții care s-au nimerit în jurul mesei. Ați făcut tot posibilul să nu dezvoltați Moldova. Ați crezut că o să ne țineți mereu în sărăcie, cu mâna întinsă la pomenile voastre”, a scris Viziteu.