ADMINISTRATIE LOCALA
Parada Ora Pamantului
Foto: Hotnews

Bucuresti: Parada pe biciclete, sambata, cu ocazia Orei Pamantului

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Bucurestenii care doresc sa sarbatoreasca "Ora Pamantului, intr-un mod inedit pot participa sambata, incepand cu ora 20.30 la o "parada pe biciclete". Plecarea se face din Parcul Izvor pe traseul Parc Izvor (alveola Natiunile Unite) - str. B.P. Hasdeu - Splaiul Independentei - Stirbei Voda - Berzei - Calea Grivitei - Dacia - Romana - Universitate - Unirii - Splaiul Independentei - Natiunile Unite - Izvor.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Primaria Bucuresti intra in afaceri cu energie, constructii, turism si parcari, spatii verzi. Vot decisiv pentru infiintarea a zece firme propuse de Gabriela Firea

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General al Municipiului Bucuresti va decide saptamana viitoare daca aproba infiintarea a zece companii pe actiuni propuse de primarul general Gabriela Firea. Acestea vor avea actionar majoritar Municipiul Bucuresti, prin Consiliul General al Municipiului Bucuresti (99,9%) si SC Service Ciclop SA (0,1%), o alta companie a municipalitatii. Societatile se vor ocupa de: activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta, producerea, transportul si distributia energiei electrice, consolidari, constructia de drumuri si poduri, gestionarea locurilor de parcare, managementul traficului, activitati medicale, turism, administrarea spatiilor verzi si agrement.
Centura de Sud a Capitalei
Foto: Hotnews

Proiect: Primaria Capitalei vrea sa preia soseaua de centura de la Ministerul Transporturilor

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei vrea sa solicite Guvernului Romaniei sa-i dea in administrare Soseaua de centura. Acum drumul se afla in administrarea Ministerul Transporturilor- Compania Nationala de Administrare Infrastructurii Rutiere, institutie care nu a reusit in 20 de ani sa largeasca la doua benzi pe sens nici macar jumatate din artera ocolitoare. Proiectul se afla pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu General.
Metroul din Bucuresti
Foto: HotNews / DP

Primaria Bucuresti vrea sa preia Metroul de la Ministerul Transporturilor

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei vrea sa solicite transmiterea Metrorex de la Guvernul Romaniei-Ministerul Transporturilor la administratia locala, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General din 29 martie. Deocamdata proiectul de hotarare nu este postat pe site-ul municipalitatii pentru a a vedea argumentele care stau in spatele acestei decizii si impactul bugetar.

Primaria Cluj-Napoca a lansat o aplicatie prin intermediul careia cetatenii pot transmite sesizarile direct catre Primarie

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Cluj-Napoca a lansat o aplicatie prin intermediul careia cetatenii pot transmite sesizarile direct catre Primarie, potrivit actualdecluj.ro. Aplicatia My Cluj este gratuita si poate fi descarcata de pe dispozitivele de tip smartphone care folosesc sistemele de operare Android sau iOS. De asemenea, aplicatia este disponibila si in varianta pentru desktop si poate fi accesata pe mycluj.e-primariaclujnapoca.ro sau de pe website-ul Primariei www.primariaclujnapoca.ro.
Harta Wi-Fi Parcul IOR
Foto: Primaria sector 3

Primaria sectorului 3 introduce WI-FI gratuit in Parcurile Alexandru Ioan Cuza si Titan

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Sectorului 3 introduce, de vineri,  o retea gratuita de wireless in parcurile Alexandru Ioan Cuza (zona aleii principale de la intrarea in parc pana la amfiteatru si aleile secundare) si Parcul Titan (aleea principala din zona scenei si aleile secundare adiacente acesteia), potrivit informatiilor postate pe site-ul institutiei. Accesul la internet este liber, fara parola, iar site-urile cu continut nerecomandat minorilor sunt restrictionate. Conectarea se face folosind o adresa de email, timp de trei ore.
Prelungirea Ghencea 1
Foto: Hotnews

Locuitorii din Prelungirea Ghencea vor avea trotuare. Primaria Bucuresti incepe lucrarile in aprilie

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei va demara in luna aprilie lucrarile  de construire a trotuarelor pe Soseaua Prelungirea Ghencea. In prezent se lucreaza la remedierea deficientelor din carosabil si se marcheaza trecerile de pietoni, anunta municipalitatea. In prezent, pe Prelungirea Ghencea, circulatia rutiera se desfasoara pe cate o banda pe sens, blocajele se intind pe zeci de metri, nu exista trotuare, nu sunt amenajate statii RATB, iar cand ploua nu ai pe unde sa pasesti din cauza noroaielor.  Inca din 2007 Primaria Capitalei a anuntat ca va largi strada si va face trotuare si benzi pentru biciclete, insa nu a facut nimic. Locuitorii din zona au protestat de mai multe ori cerand rezolvarea situatiei.
Bucurestiul vazut de sus
Foto: Hotnews

PSD vrea sa ca patrimoniul oraselor sa poata fi instrainat mai usor: proiect legislativ in Parlament

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
​Un proiect de lege initiat de parlamentari PSD in 2014, prin care se cere ca hotararile consiliilor locale privind patrimoniul sa poata fi adoptate doar cu votul a jumatate plus unu din numarul alesilor locali, fata de doua treimi, in prezent, a revenit in discutie la Senat.  Proiectul vizeaza modificarea Legii administratiei publice locale si a fost respins in 2015 de Camera Deputatilor, apoi a ajuns la Senat unde in ultimii 2 ani a fost plimbat intre comisii.
Infografic Inspectorul Padurii
Foto: Hotnews

Ministerul Apelor si Padurilor: Inspectorul Padurii a inregistrat 5.815 alarme forestiere de la punerea in functiune. Alarmele verificate si neconfirmate vor fi marcate cu culoarea albastra

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Ministerul Apelor si Padurilor anunta modificari la portalul public www.inspectorulpadurii.ro, instrumentul electronic de supraveghere a exploatarii si transportului de masa lemnoasa din Romania.  Astfel, incepand cu 23 martie 2017, specialistii care administreaza portalul vor modifica starea tuturor alarmelor forestiere verificate si neconfirmate, acestea urmand sa apara pe harta cu culoarea albastra. Alarmele "albastre" se vor regasi, in continuare, pentru o perioada de 30 de zile, dupa aceasta perioada urmand sa fie sterse de pe harta din portal.
Calorifer cu repartitor
Foto: Agerpres

Reprezentantii RADET, la sase luni de la intrarea in insolventa: S-au diminuat pierderile in retea si numarul de avarii

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
La sase luni de la intrarea in insolventa, reprezentantii RADET anunta ca s-au diminuat pierderile de energie termica si avariile, iar activitatea regiei a fost eficientizata. In plus, datorita faptului ca s-a ridicat poprirea de pe conturi, RADET poate face mai multe investitii in modernizarea retelei si a centralelor termice.

Primaria Capitalei: Din suma de 30 milioane lei alocata pentru monumente de for public  in proiectul de buget pe 2017, 26,15 milioane lei vor fi cheltuiti pentru proiecte dedicate Aniversarii Marii Uniri

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Din totalul sumei de 30 milioane lei alocata pentru monumente de for public  in proiectul de buget pe 2017, 26,15 milioane lei vor fi cheltuiti pentru realizarea unor proiecte propuse de Comisia pentru pregatirea Aniversarii Marii Uniri, condusa de acad. Razvan Theodorescu, anunta Primaria Capitalei.
Pansele
Foto: AGERPRES

Bucuresti: Cum cheltuiesc primarii de sector bugetul total de 5,2 miliarde de lei. Aproape jumatate de miliard pe panselute si spatii verzi

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Cele sase primarii de sector din Bucuresti au impreuna in 2017 un buget estimat de peste 5,2 miliarde de lei. Cel mai mare buget il are Primaria sector 1, de 1,2 miliarde lei, iar cel mai mic buget - Primaria sector 4 - 685 milioane lei. Primaria sectorului 5 inca nu a pus in dezbatere bugetul pe anul 2017.
Patinoar Flamaropol
Foto: Primaria sector 2

Primaria Capitalei vrea sa aloce circa 33 milioane lei in 2017 pentru modernizarea Patinoarului Flamaropol

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei vrea sa aloce circa 33 milioane lei in 2017 pentru modernizarea Patinoarului Flamaropol, potrivit proiectului de buget aflat in dezbatere publica. Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri, iar valoarea investitiei se ridica la 125 milioane lei. Lucrarile au inceput abia in acest an,  din cauza contestatiilor, desi licitatia pentru desemnarea constructorului a fost facuta in 2014.
Sectorul 4 din Bucuresti
Foto: Primaria sector 4
 documente
(22 Mar 2017) DOC, 420KB

Contract de aproape 400 milioane de lei, licitat de Primaria Sectorului 4: Salubrizarea, deszapezirea si colectarea cadavrelor de animale pentru urmatorii 4 ani

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Primaria Sectorului 4 din Bucuresti, condusa de Daniel Baluta (PSD), a demarat o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de salubrizare, deszapezire si colectarea cadavrelor de animale pe raza sectorului, contract cu o valoare maxima estimata de peste 391,1 milioane lei (fara TVA), finantat din fonduri publice. Licitatia presupune incheierea unui acord cadru pe 4 ani cu un singur agent economic, contractele subsecvente urmand sa se atribuie fara reluarea competitiei. In caietul de sarcini exista mai multe cerinte extrem de precise, una dintre ele fiind ca responsabilul cu securitatea in munca sa aiba "studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic".
Bloc Strada Ghita Padureanu
Foto: Hotnews

​FOTOGALERIE Mobilizarea cetatenilor: Un grup de bucuresteni din cartierul Floreasca a anulat definitiv in instanta autorizatia de construire pentru un bloc construit pe spatiul verde. Oamenii cer demolarea constructiei

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Un grup de cetateni din cartierul Floreasca a obtinut anularea in instanta a autorizatiei de construire pentru blocul de pe strada Ghita Padureanu nr. 4, care se ridica pe un spatiu verde dintre blocuri, la numai cativa metri de ferestrele lor. Autorizatia a fost emisa de Primaria sectorului 2, condusa de Neculai Ontanu, iar decizia instantei este definitiva. Blocul este inaltat deja pana la etajul trei din patru, pentru cat era emisa autorizatia de construire. Acum cetatenii vor cere in instanta demolarea cladirii.
Mihai Chirica
Foto: Facebook

Iasi: Primarul Mihai Chirica, criticat pentru ca ar fi spus ca nu isi lasa copiii sa bea apa de la robinet

de V.M. HotNews.ro
Deputatul liberal iesean Marius Bodea ii cere primarului Mihai Chirica sa adopte un comportament responsabil, solicitarea fiind facuta la scurt timp dupa ce in mass media locala a aparut o informatie pentru care era citat edilul, conform careia iesenii au baut apa care nu corespunde normelor de calitate, relateaza Agerpres.
Parcul Nicolae Romanescu din Craiova
Foto: Wikimedia Commons/ Transcedentalia

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind instituirea pe 21 martie a Zilei Olteniei

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu majoritate de voturi, proiectul de lege privind instituirea pe 21 martie a Zilei Olteniei. Dintre cei 271 de deputati prezenti in plen, 213 au votat "pentru", 30 "impotriva", 25 s-au abtinut, potrivit Agerpres.ro.
Pasaj Piata Sudului - octombrie 2016
Foto: Primaria Capitalei

Gabriela Firea: Pasajul Piata Sudului urmeaza sa fie inaugurat imediat dupa sarbatorile pascale

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, marti, ca pasajul de la Piata Sudului urmeaza sa fie inaugurat imediat dupa sarbatorile pascale. Lucrarile la pasaj au inceput in mai 2014 si aveau termen de finalizare sfarsitul anului 2015. Investitia se ridica la 127 de milioane de lei.
Groapa asfalt
Foto: USER UPLOADED

Primaria Bucuresti a inceput sa astupe gropile de pe marile bulevarde

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Bucuresti a inceput din 20 martie  sa astupe gropile aparute pe marile bulevarde dupa perioada de iarna. Lucrarile presupun decopertarea/frezarea anumitor segmente de strada si refacerea carosabilului.
Afis Bucuresti, capitala iubirii
Foto: Hotnews

Cum sunt cheltuiti banii bucurestenilor: Primaria Capitalei a platit circa 2,6 milioane lei pentru evenimentul "Bucuresti, Capitala Iubirii"

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei a cheltuit circa 2,6 milioane lei pentru organizarea evenimentului "Bucuresti, Capitala Iubirii" care a cuprins un Targ de Martisor, o serie de concerte live si transmisiunea in direct a finalei Eurovision Romania 2017, potrivit unui raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Festivalul, aflat la prima editie, s-a desfasurat in perioada 24 februarie - 8 martie, pe esplanada cu statui din Piata Universitatii.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi