ADMINISTRATIE LOCALA
Piata Unirii 2
Foto: Hotnews

De ce statiile de metrou din centrul Bucurestiului arata neingrijit? Explicatiile Metrorex

de George Sandu HotNews.ro
Placile care ar trebui sa acopere scheletele metalice din tavan de la statiile Piata Unirii 2, Universitate si Piata Romana lipsesc "din cauza inaltimii considerabile" si a conditiilor dificile de verificare si intretinere, sustine Metrorex intr-un raspuns transmis HotNews.ro. Din explicatiile companiei se intelege ca reparatiile vor trebui sa mai astepte. Compania de transport precizeaza ca lucrarile de reabilitare a sistemelor de plafoane suspendate "se vor executa in functie de bugetul de investitii alocat METROREX S.A. pentru perioada 2018-2022."
Primaria Capitalei
Foto: Hotnews

Voucherele de vacanta destinate angajatilor Primariei Capitalei si institutiilor subordonate ar putea ajunge la peste 20 de milioane de lei

de V.M. HotNews.ro
Consilierii municipali au aprobat, miercuri, cu 37 voturi "pentru", 11 "impotriva" si o abtinere, proiectul privind rectificarea bugetului propriu al Capitalei pe anul 2017. Din anexa atasata proiectului reiese ca sumele destinate voucherelor de vacanta pentru angajatii Primariei si ai institutiilor subordonate reprezinta un total de 20,9 milioane lei, scrie Agerpres. Conform raportului de specialitate, urmare a OUG 46/2017 privind acordarea voucherelor de vacanta, s-au solicitat institutiilor de interes local propuneri privind rectificarea bugetului.

Primaria Capitalei va acorda un ajutor financiar de 1.000 de lei lunar pentru copiii cu handicap

de V.M. HotNews.ro
Primaria Capitalei va acorda, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, un ajutor financiar in valoare de 1.000 de lei lunar pentru copiii cu handicap, cu conditia ca cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul in Capitala, conform unui proiect de hotarare aprobat in sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus ca in urmatoarea sedinta consilierii generali vor vota un proiect de hotarare similar pentru persoanele cu handicap care au varsta peste 18 ani.

Gabriela Firea vrea sa redeschida proiectul Esplanadei din zona Pietii Unirii: Filarmonica, muzeu al literaturii, pinacoteca

de R.M. HotNews.ro
Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, a anuntat ca doreste sa redeschida proiectul Esplanadei, cerand in acest sens Guvernului sa treaca din domeniul public  al statului si administrarea Ministerului Dezvoltarii Regionale in domeniul public al Capitalei terenul delimitat de bd Unirii, str. Nerva Traian, bd Octavian Goga si bd Mircea Voda.
Gabriela Firea
Foto: Hotnews

Gabriela Firea: Parcarea gratuita nu va mai fi permisa in zonele in care exista parcari publice sau private

de R.M. HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, marti, ca, incepand din toamna, in zonele in care exista parcari publice sau private nu va mai fi permisa parcarea gratuita pe domeniul public, asa cum se practica in prezent, potrivit Agerpres.
Sibiu
Foto: Hotnews

Primaria Sibiu emite si in format electronic certificatele de atestare fiscala

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Sibiu emite si in format electronic, incepand cu data de 17 iulie, certificatele de atestare fiscala pentru bunurile imobile - pentru case si terenuri. Si documentele pentru obtinerea certificatului vor fi depuse de cetateni tot in format electronic.  Cei care doresc sa utilizeze acest serviciu au insa nevoie de semnatura digitala, obligatorie pentru depunerea cererii de emitere a certificatului.Certificatele fiscale pentru autovehicule nu se pot emite in format electronic deoarece este necesara prezentarea stampilei in original pe contractele de vanzare-cumparare sau facturi. 


Metrorex deschide luni statia de metrou Pipera

de N.O. HotNews.ro
Statia de metrou Pipera va fi deschisa, luni, publicului calator, anunta Metrorex. Astfel, circulatia pe Magistrala 2 de metrou, va fi reluata in conditii normale, iar calatorii vor putea accesa toate statiile de metrou ale acestei magistrale.
Terenul de pe bd. Unirii unde ar urma sa se construiasca Cartierul pentru justitie
Foto: Google Street View

Proiectul Ministerului Justitiei si al Primariei Capitalei de a realiza un "Cartier pentru justitie", o sala de spectacole si un centru de afaceri pe terenul liber de pe bulevardul Unirii, revine in discutie

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Proiectul Ministerului Justitiei si al Primariei Capitalei de a realiza un "Cartier pentru justitie", o sala de spectacole, un centru de afaceri si mai multe spatii publice pe terenul liber de pe bulevardul Unirii, langa Biblioteca Nationala a Romaniei, revine in discutie. Municipalitatea solicita Guvernului Romaniei emiterea unei hotarari privind transmiterea terenului pe care ar urma sa se realizeze acest proiect din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in domeniul public al Municipiului Bucuresti si administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cu exceptia suprafetelor de teren proprietati particulare si a proprietatilor Municipiului Bucuresti.

Parcul Emil Garleanu ar putea fi in sfarsit salvat. Primaria Capitalei a initiat un proiect de hotarare prin care ofera proprietarului parcului un teren la schimb

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Parcul Emil Garleanu ar putea fi in sfarsit salvat, dupa 7 ani de promisiuni. Primaria Capitalei a initiat un proiect de hotarare prin care ofera proprietarului parcului un teren la schimb. Este vorba despre un teren de 3324 mp de pe strada Vulcan Judetul nr. 20-26, aflat in proprietatea Primariei, ce va fi dat la schimb lui Constantin Radu Patac pentru terenul pe care se afla parcul, 2914 mp de pe str. Emil Garleanu nr. 5. Proiectul de hotarare va fi  supus aprobarii Consiliului General la sedinta de saptamana viitoare.
Alexandru Arsinel si Vasile Muraru (foto arhiva)
Foto: Agerpres

Primarul general, Gabriela Firea, vrea sa acorde titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti actorului Alexandru Arsinel

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primarul general, Gabriela Firea, vrea sa acorde titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti actorului Alexandru Arsinel, "in semn de respect pentru contributia adusa in dezvoltarea si promovarea teatrului romanesc". Propunerea va fi supusa la vot in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti de saptamana viitoare.
Gabriela Firea
Foto: Hotnews

Primaria Capitalei vrea sa acorde un nou stimulent financiar, de 1.000 lei/luna, pentru copiii cu handicap

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei vrea sa acorde un nou stimulent financiar, de 1.000 lei/luna, pentru copiii cu handicap. Proiectul va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti saptamana viitoare. CGMB a aprobat recent, la propunerea primarului Gabriela Firea, acordarea a doua stimulente: 1.500 lei la casatorie si 2.500 de lei la nastere.
Floreasca-Tei2
Foto: Hotnews

Gabriela Firea: Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca - Tei a ajuns la 60%. Lucrarile s-ar putea termina pana la finalul anului

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Lucrarile la amenajarea circuitului turstic pe lacurile Floreasca -Tei au ajuns la 60% si s-ar putea finaliza pana la finalul anului, a anuntat primarul general, Gabriela Firea, intr-un comunicat de presa. Acestea aveau termen de finalizare finalul anului 2015, insa proiectul s-a blocat din cauza unor erori de proiectare, sustin reprezentantii municipalitatii, si s-a pierdut finantarea europeana, peste 80 milioane lei.  Anul trecut, in luna mai, Primaria Capitalei a anuntat ca lucrarile erau finalizate in procent de 50%, deci intr-un an s-au facut doar 10 procente.
Strada Gabroveni 22
Foto: Hotnews

​FOTOGALERIE Cate cladiri abandonate sunt in Centrul Vechi al Capitalei

In Centrul Vechi al Capitalei se afla 27 de cladiri abandonate, potrivit unui inventar realizat de reporterii HotNews.ro. Cladirile sunt lasate de ani de zile  in paragina, fara ca cineva sa se ocupe de reabilitarea lor, desi o parte sunt monumente istorice si trebuie protejate. Oamenii strazii si-au gasit adapost in aceste ruine, iar gunoaiele stranse in fata si inauntru dau un aspect de cartier marginas. Din cauza conditiilor precare, exista riscul sa cada tencuiala si cineva sa fie ranit.
Tiroliana 2
Foto: Hotnews

FOTOGALERIE Constructia tirolienei din Oraselul Copiilor intarzie

de George Sandu HotNews.ro
Lucrarile la cea mai mare tiroliana din Bucuresti, plasata in Oraselul Copiilor, trebuiau sa fie gata in iunie, potrivit unui comunicat transmis de primaria sectorului 4, insa aceasta nu este gata nici pana azi. Tiroliana, unica in Bucuresti, va face legatura intre Oraselul Copiilor si Parcul Lumea Copiilor.
Liviu Dragnea - Sevil Shhaideh
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Ministerul Dezvoltarii mai face un pas pentru a aloca 12 milioane de euro pentru stadionul din Alexandria

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Ministerul Dezvoltarii Regionale a pus in dezbatere publica proiectul de Hotarare de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion din Alexandria, Judetul Teleorman, de unde e originar Liviu Dragnea. Stadionul va avea circa 5.500 de locuri si pista de atletism, va costa 55,7 milioane lei (12 milioane de euro)  si va fi realizat prin Compania Nationala de Investitii, cu bani de la bugetul de stat. Orasul are circa 46.000 de locuitori, este unul dintre cele mai sarace din tara, cu lipsuri importante in ceea ce priveste infrastructura de baza,  iar echipa FCM Alexandria joaca in Liga 3.

Trafic rutier restrictionat in Capitala, in zilele de 15, 22 si 29 iulie, cu ocazia "B-Fit in The Street"

de V.M. HotNews.ro
Traficul rutier va fi restrictionat in Capitala, in zilele de 15, 22 si 29 iulie, intre orele 22.00 - 22.30, pentru buna desfasurare a evenimentului cultural artistic "B-Fit in The Street".
Parcul Drumul Taberei 22
Foto: Hotnews

​FOTOGALERIE Cum arata Parcul Drumul Taberei, la doi ani de la inaugurare, dupa o investitie de 17 milioane de euro: nu are canalizare, aleile se dezintegreaza, serele nu sunt gata

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Parcul Drumul Taberei s-a deschis la finaulul lunii mai 2015, dupa o investitie de circa 17 milioane de euro, majoritatea banilor - fonduri europene. La doi ani de la inaugurare, insa aleile au inceput sa se dezintegreze, mobilierul urban nu este intretinut, copacii inca se usuca, iar la fiecare ploaie, parcul se inunda. Primarul Gabriel Mutu a declarat pentru HotNews.ro ca acesta nu a fost prevazut de la inceput cu retea de canalizare, in ciuda cheltuielilor uriase pentru amenajare. Serele construite in parc, nu sunt nici acum gata, desi aveau termen de finalizare finalul anului 2015. Proiectul de climatizare a fost regandit deoarece genera costuri uriase de intretinere.
Pavaj stricat la iesirea din gura de metrou Unirii
Foto: Hotnews
Bucurestiul abandonat

​VIDEO FOTO  Dezastrul de pe cele mai circulate trotuare din centrul Capitalei. Pavaj miscator sau lipsa de la Universitate pana la Unirii si pe Calea Victoriei

Zonele pietonale din centrul Bucurestiului s-au transformat in obstacole pe care oamenii trebuie sa le ocoleasca. Pavajul sarit de la Universitate si din Centrul Vechi, de care multi bucuresteni si turisti se lovesc zilnic, pare ca nu reprezinta o prioritate pentru primarie. Oamenii se impiedica din cauza placilor din asfalt care se misca, iar atunci cand ploua acestia sunt udati de apa stransa sub ele.

Primaria Capitalei va instala semafoare de culoarea verde intermitent, pentru virajul la dreapta, in mai multe intersectii

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei va instala in intersectiile in care virajul la dreapta nu influenteaza semnificativ traficul rutier, lampi de culoare verde intermitent, pentru fluidizarea traficului.  Termenul de montare a lampilor este sfarsitul lunii iulie a acestui an.
Trotuare Prelungirea Ghencea
Foto: Hotnews

​​FOTO Bucati din trotuarele proaspat amenajate de Primaria Capitalei pe strada Prelungirea Ghencea s-au prabusit

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Bucati din trotuarele proaspat amenajate de Primaria Capitalei pe strada Prelungirea Ghencea s-au prabusit, sesizeaza un cititor HotNews.ro. Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca deficientele sesizate au fost cauzate de o prabusire pe reteaua edilitara a SC Apa Nova SA, iar acestea vor fi remediate pe cheltuiala companiei, in urmatoarele zile.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică