Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost prezent, sâmbătă, pe Calea Victoriei, unde s-a dat startul celui mai mare eveniment stradal - „Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană”, care va dura până pe data de 13 octombrie.

Străzi DeschiseFoto: Hotnews

„O să fim pe Calea Victoriei şi, începând de săptămâna viitoare, şi în cartiere, în fiecare weekend până în octombrie. În acest weekend avem spectacole pentru copii, Opera comică, Circul, alte trupe independente pentru copii, avem concerte după-amiaza. Săptămâna viitoare vom fi şi în Sectorul 1, săptămâna cealaltă în Sectorul 2”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

El a precizat că în 2023 un milion de bucureşteni au participat în total la evenimentele din cadrul proiectului, iar cele trei instituţii ale Primăriei implicate au cheltuit circa 1,5 milioane de lei.

„Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii începând de azi să mai vorbim unii cu alţii, să mai ieşim din casă. Oraşul este pentru oameni, nu este doar un loc în care să ne urcăm în maşină să mergem de acasă până la serviciu şi înapoi”, a mai spus primarul.

Sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 22.00, Calea Victoriei va fi pietonală pe segmentul de drum Piaţa Victoriei - intersecţia cu strada Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia - Splaiul Independenţei, fără afectarea intersecţiilor.

Totodată, în sfârşiturile de săptămână în care se desfăşoară evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23.00 până la ora 9.00.

CITEȘTE ȘI: