​Lucrările de supralărgire de pe tronsoanele 3 și 4 din Prelungirea Ghencea vor fi finalizate în aproximativ două săptămâni, iar în termen de două luni se va putea circula pe patru benzi până la Râul Doamnei, a anunțat duminică primarul general Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

Prelungirea Ghencea in apropiere de Pasajul DomnestiFoto: Captura YouTube

„La Prelungirea Ghencea, în vară, peste două luni, o să avem circulația pe patru benzi până la Râul Doamnei. Procedura de evaluare a ofertei pusă în achiziție publică este spre finalizare, mă aștept ca în una-două săptămâni din momentul ăsta să atribuim contractul și după aceea va intra o firmă privată care va cuprinde segmentele III - IV linia de tramvai și Park & Ride", a precizat Nicușor Dan, citat de Agerpres.

În aceeași conferință de presă, primarul general a pus problema traficului aglomerat din București pe seama dezvoltării urbane „total aberante” din ultimele două decenii și, ca soluție, a încurajat populația să folosească mai mult transportul public.

„În primul rând trebuie să ne uităm la sursa traficului - dezvoltarea total, total aberantă urbanistică pe care Bucureştiul a avut-o în 20 de ani. Şi modul în care vom dezvolta Bucureştiul trebuie să fie conform cu această ştiinţă care se numeşte urbanism. Şi am făcut asta, în ciuda opoziţiei unor instituţii cum ar fi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Apoi, pentru a rezolva o problemă care s-a agravat în 20 de ani, soluţia este de durată şi înseamnă să încurajezi oamenii să folosească transportul public”, a explicat Nicușor Dan.

În acest sens, el a amintit contractele încheiate în mandatul său pentru achiziția de noi tramvaie, autobuze electrice și troleibuze.

„Deci s-a sporit confortul şi toate celelalte măsuri, conectarea cu Google mape, biletul unic cu metroul, externalizarea curăţeniei, extinderea reţelei în cartiere care nu aveau transport public, toate astea au făcut ca utilizarea transportului public să crească cu 40%", a completat primarul general.

Declarațiile au fost făcute după redeschiderea traficul rutier pe podul Grant, pe sensul Crângaşi-Turda, după ce în luna octombrie pasajul a fost închis pentru lucrări de modernizare.

Nicușor Dan a precizat că firma care realizează modernizarea podului mai are de făcut unele lucrări la structura de rezistenţă a podului care nu vor afecta buna desfăşurare a circulaţiei rutiere. Acestea se vor încheia în august 2024, cu un an mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Reprezentantul constructorului, prezent duminică alături de Nicuşor Dan, a explicat că lucrările la structura de rezistenţă se vot desfăşura în intervalul orar 10:00-15:00. Acestea includ montarea unui parapet şi a unor materiale de protecţie anticorozivă.