Doi șoferi au lăsat mașinile astfel încât nimeni nu se mai poate asigura când vrea să iasă pe o stradă din Sectorul 1.

Trecere de pietoni, sectorul 1Foto: Facebook / Ai parcat ca un bou București

Siteul B365, dedicat problemelor Bucureștiului, publică o imagine ”școală” pentru felul în care nu e voie să se parcheze, dar se parchează mașinile în Capitală, scriu jurnaliștii.

Imaginea arată cum două mașini care sunt parcate, practic, pe marginile unei treceri de pietoni, ”taie” perpendicular din carosabilul unei străzi.

Consecința este că nimeni nu mai poate ieși cu mașina de la strada Piatra Morii fără să riște să fie lovit. Pentru că nu te poți asigura.

Piatra Morii este o stradă din zona Jiului, în nord estul orașului, în apropierea Parcului Bazilescu. Fotografia provine de pe grupul ”Ai parcat ca un bou în București”.

Conform datelor furnizate de autorități, în 2023 România avea 10 milioane de vehicule, dintre care 8 milioane sunt mașini și dintre care aproape 2 milioane circulă în București.

Multe dintre aceste mașini sunt vechi. ”Avem 2,43 milioane de autoturisme mai vechi de 20 de ani care circulă, și o fac într-o stare tehnică incertă. Adică o treime din parcul de autoturisme. Și asta în condițiile în care mașinile sub 10 ani nu ajung nici la 20% din total. Altfel spus, jumătate din autoturismele din trafic, aproape 4 milioane, au între 10 și 20 de ani vechime”, conform autocritica.ro.

În privința Bucureștiului, acesta este, tradițional, unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume, conform traficului măsurat. În 2021, capitala României era pe locul 8 în lume ca aglomerație în trafic, potrivit indexului anual realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom.