ADMINISTRATIE LOCALA
Reabilitarea blocurilor din sectorul 3 - cu 80 de milioane lei mai scumpa decat contractul initial Anveloparea blocurilor din sectorul 3 costa cu circa 80 milioane mai mult, decat s-a stabilit printr-un acord cadru incheiat in 2015, ajungand de la 712 milioane lei la 792 milioane lei, se sesizeaza pe pagina de Facebook Banii nostri.
Iasi: 60.000 de sarmale, dar si colacei, fructe si vin au fost impartite pelerinilor veniti la hramul Sfintei Parascheva Reprezentantii Primariei municipiului Iasi au oferit sarmale, vin, colaci si mere pelerinilor care au venit sambata sa se inchine la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva de hramul acesteia.
​​FOTO NO COMMENT Bucuresti: Un caine maidanez si un sobolan pe trotuar in Piata Romana Un cititor HotNews.ro ne-a trimis o fotografie facuta miercuri seara in Piata Romana din Bucuresti in care a surprins un caine maidanez si un sobolan unul langa altul pe unul dintre tortuare. Imaginea vine in contextul faptului ca Bucurestiul a fost invadat de sobolani si tantari, iar Primaria Capitalei a reusit sa semneze intr-un final contractul pentru dezinsectie si deratizare abia in urma cu o luna.
Consilierii generali Ciprian Ciucu si Catalin Deaconescu vor sesiza Consiliul Concurentei si Comisia Europeana in cazul celor 22 de firme infiintate de Primaria Capitalei Consilierii generali Ciprian Ciucu si Catalin Deaconescu vor sesiza Consiliul Concurentei si Comisia Europeana in cazul celor 22 de firme infiintate de Primaria Capitalei, la propunerea primarului general Gabriela Firea, a declarat miercuri, Ciprian Ciucu, consilier general PNL, in cadrul unei dezbateri publice. Astfel, cele doua institutii ar urma sa verifice cum afecteaza piata libera aceste companii si daca nu se considera ajutor de stat banii dati de municipalitate. Aceasta afirmatie a fost facuta si de Florin Citu, senator PNL, care a declarat si ca va cere reprezentantilor Consiliului Concurentei sa prezinte in fata unei comisii parlamentare un punct de vedere privind infiintarea celor 22 de firme.
Statuia Imparatului Traian a fost luata din fata Muzeului National de Istorie a Romaniei pentru lucrari de restaurare Statuia Imparatului Traiana fost luata din fata Muzeului National de Istorie a Romaniei pentru lucrari de restaurare, anunta Primaria Capitalei intr-un comunicat de presa. Monumentul are probleme la structura de rezistenta, potrivit sursei citate. Dupa finalizarea lucrarilor de conservare, statuia se va intoarce la locul ei.
Prefectul de Buzau, despre deszapezire: Nu mai vreau cazuri in care locuitorii stau la carciuma si vine armata sa dea zapada. Daca va fi nevoie, se va recurge la forta de constrangere Prefectul judetului Buzau, Carmen Ichim, a declarat marti ca "nu trebuie sa mai existe cazuri in care locuitorii sa stea la carciuma si sa vina armata sa dea zapada" si ca "daca va fi nevoie, se va recurge la forta de constrangere", relateaza Agerpres.
Trafic ingreunat pe Calea 13 Septembrie din Capitala timp de cateva saptamani, incepand de marti, din cauza unor lucrari Circulatia rutiera se va desfasura cu dificultate pe Calea 13 Septembrie din Capitala, incepand de marti si pana in 3 noiembrie, cand vor avea loc lucrari de decopertare a carosabilului.
Primarul Robert Negoita a suspendat din nou controversata licitatie de peste 5,8 milioane de euro pentru achizitia de mobilier urban si echipamente de joaca din Sectorul 3 Controversata licitatie de peste 5,8 milioane euro pentru achizitia de mobilier urban si echipamente de joaca si de fitness in Sectorul 3 a fost suspendata din nou, joi, 5 octombrie, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Motivul: imposibilitatea de a raspunde in termen la solicitarile de clarificari primite din partea posibililor ofertanti. Primaria a mai suspendat o data aceasta licitatie in data de 22 septembrie, din aceeasi cauza, procedura fiind reluata cateva zile mai tarziu, respectiv in 28 septembrie.NOTA: Amintim ca Primaria Sectorului 3 a anulat in luna februarie din acest an o licitatie similara de peste 175 milioane euro, la cateva ore dupa ce HotNews.ro a scris ce voia sa cumpere primarul, respectiv: catel 3D cu os in gura; 'dinosaur 3D' in pozitie sezut mancand un hamburger';  'crocodil 3D' pe spatele caruia va fi realizat prin sculptura un tobogan. Produsele se gaseau deja in oferta aceleasi firme din Breaza.
In jurul Parcului Natural Vacaresti ar putea fi puse indicatoare rutiere si limitatoare de viteza pentru protectia animalelor Administratia Parcului Natural Vacaresti va solicita Administratiei Strazilor montarea de indicatoare rutiere si de limitatoare de viteza pentru a proteja animalele care ies din zona protejata. In plus, acestia vor discuta cu Primaria sectorului 4 amplasarea unui pasaj care sa permita circulatia animalelor in siguranta. Decizia vine dupa ce doua vidre au fost lovite in acest an de masina.
Primaria Sectorului 4 obliga firmele de pe bd. Obregia sa inlocuiasca pavajul cu granit cumparat de primarie. Institutia refuza sa spuna cat costa operatiunea si de la cine a fost cumparat granitul Primaria sectorului 4 obliga agentii comerciali de pe bd. Obregia sa inlocuiasca pavajul de pe scarile/rampele de la intrare cu granit pus la dispozitie de institutie. Lucrarile se fac pentru obtinerea unui aspect unitar al bulevardului, spun reprezentantii institutiei. Operatiunea se face in cadrul lucrarilor de modernizare a bulevardului si amenajarea unor locuri de parcare in spic, pe margine si costa circa 5,5 milioane de lei, potrivit indicatorilor aprobati de Consiliul Local.
Aurelian Badulescu, viceprimarul Capitalei: Gardurile din Piata Victoriei au fost puse fiindca vrem sa facem curatenie si reparatii la carosabil Gardurile din Piata Victoriei, in zona unde de obicei au loc proteste, au fost puse de Primaria Capitalei pentru asfaltarea si igienizarea locului, a declarat pentru HotNews.ro viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu. Acesta spune ca nu se interzice niciun protest si ca dupa ce se fac aceste lucrari oricine este liber sa vina in piata.
Primaria Bucuresti a inceput montarea basoreliefurilor si efigiilor din Pasajul Latin pentru care municipalitatea a platit nu mai putin de 4 milioane de lei Primaria Capitalei a inceput montarea basoreliefurilor din Pasajul Latin, monumente comandate inca din 2015. In plus, efigiile reprezentand portretele "Imparatul Traian" si a "Regele Decebal" au fost curatate si s-au intors in pasaj. Pentru machete, basoreliefiuri si efigii, municipalitatea a platit nu mai putin de 4 milioane lei.  Primaria Capitalei a igienizat recent pasajul, insa acesta este in continuare intunecos si miroase a urina. In urma cu cateva luni acesta era un focar de infectie.
CL Constanta a aprobat plata sumei de 63 de milioane de lei catre firma de salubrizare pentru ca aceasta sa renunte la penalitati de peste 400 de milioane de lei Consiliul Local Municipal (CLM) Constanta a aprobat, marti, plata esalonta a sumei de 63 de milioane de lei catre firma de salubrizare Polaris M Holding pentru ca aceasta sa renunte la penalitati in valoare de peste 400 de milioane de lei, urmand ca Polaris sa decida daca accepta aceasta intelegere, potrivit news.ro. Primarul Decebal Fagadau a afirmat ca kunicipalitatea isi permite achitarea sumei votate in sedinta CLM.
Primaria Capitalei dupa vandalizarea statuii dedicate Imparatului Traian: Lucrarile de reintregire a monumentului se vor desfasura in regim de urgenta Monumentul dedicat Imparatului Traian a fost vandalizat pe 29 septembrie, anunta Primaria Capitalei intr-un comunicat de presa. Institutia prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic  a initiat in regim de urgenta procedurile de reintregire a monumentului de for public contractand o firma de specialitate care sa execute operatiile de lipire, cizelare si patinare a statuii.
Cum explica Primaria condusa de Robert Negoita de ce nu mai liciteaza crocodili si dinozauri 3D si a scazut de la 175 milioane euro la 5,8 milioane euro, valoarea licitatiei pentru achizitia de mobilier urban si echipamente de joaca in Sectorul 3 Controversata licitatie de peste 5,8 milioane euro pentru achizitia de mobilier urban si echipamente de joaca si de fitness in Sectorul 3 a fost reluata joi, 28 septembrie, dupa mai multe zile in care a fost suspendata. Cum a ajuns Primaria sa scada valoarea acestei licitatii de la 175 milioane euro, in luna februarie din acest an, la 5,8 milioane euro in prezent, si sa scoata crocodilii si dinozaurii 3D solicitati initial? "In urma constatarii unei estimari eronate a cantitatilor, licitatia a fost reevaluata in sensul in care s-au determinat cantitatile strict necesare si nu pe cele maximale, ca in anuntul initial.", a precizat pentru HotNews.ro Adrian David, directorul de comunicare al Primariei Sector 3.
Consiliul Local Constanta cere Guvernului emiterea unei hotarari de transmitere a stadionului Farul de la MTS la municipalitate Consiliul Local Municipal Constanta cere Guvernului emiterea unei hotarari de transmitere a stadionului Farul din administrarea Ministerului Tineretului si Sportului in cea a municipalitatii, primarul Decebal Fagadau spunand ca dupa preluare vrea sa investeasca pentru transformarea stadionului intr-unul la standarde europene, scrie News.ro.
Paza in scolile din Sectorul 4 va fi asigurata de Politia locala Paza in scolile din Sectorul 4 va fi asigurata cu ajutorul Politiei locale a Municipiului Bucuresti, anunta primaria intr-un comunicat de presa. Reamintim ca la inceputul lunii septembrie, Primaria Sectorului 4 a renuntat la contractele prin care asigura paza in scoli deoarece costurile pentru serviciile de paza platite firmelor respective erau foarte mari. Sute de parinti si-au aratat nemultumirea vizavi de aceasta decizie pe retelele de socializare.
UPDATE Bucuresti: Consiliul General a aprobat construirea unui bloc de 23 de metri in Piata Lahovary, langa Casa Oamenilor de Stiinta, monument istoric Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi un plan urbanistic zonal care prevede construirea unui bloc de 23 de metri in Piata Lahovary nr.8 din Bucuresti, in fata unei case vechi, parter si etaj, si la doar cativa metri de curtea Casei Oamenilor de Stiinta. Cladirea veche va fi  consolidata, iar la cladirea noua va avea trei nivele in subteran, parter si patru etaje. Imobilul ar fi urmat sa adaposteasca locuinte, hotel, birouri, comert si cazinou. Proprietarul este firma Falcon Consulting, iar proiectant este Facultatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.
Consiliul General a aprobat rectificarea bugetara propusa de primarul Gabriela Firea: se taie bani de la investitii pentru capitalizarea firmelor proaspat infiintate de municipalitate si pentru biserici Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi rectificarea bugetara propusa de primarul Gabriela Firea. Astfel, se taie circa 175 milioane lei de la proiectele de infrastructura printre care Pasaj Piata Sudului - 60 milioane lei; Pasaj Ciurel - 35 milioane lei; Largirea strazi Prelungirea Ghencea - 5 milioane lei, modernizare Sos. Pantelimon - 30 milioane lei. Taieri sunt si de la alte proiecte de investitii precum noua sala polivalnta, investitii in reteaua de apa canal, parcari publice. Banii taiati merg in buna parte pentru capitalizarea si imprumutarea celor 20 de firme proaspat infiintate de municipalitate, dar si pentru biserici si CREART, una dintre institutiile care organizeaza spectacole in Bucuresti.
Capitalul celor 20 de firme proaspat infiintate de Primaria Capitalei a fost majorat joi de la 14,2 milioane lei la 420 milioane lei, banii urmand sa vina din bugetul Primariei Capitalei. Gabriela Firea: 70 de milioane de euro merg pentru construirea unui nou CET in Colentina Capitalul celor 20 de firme proaspat infiintate de Primaria Capitalei a fost majorat joi pana la 420 milioane lei, potrivit unor proiecte de hotarare adoptate joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Initial, fiecare firma, cu exceptia Trustului Metropolitan de Constructii, avea un capital de 120.000 lei. Pe langa majorarea de capital, municipalitatea va imprumuta cu circa 129 milioane lei cele 20 de firme. In plus, Consiliul General a adoptat bugetul companiilor pentru anul 2017. Astfel, pana la finalul anului cele 20 de firme au cheltuieli estimate de circa 75 milioane lei. Majoritatea banilor bugetati se duc pe salarii, plata chiriei si dotarea sediului, dar si automobile. Doar cheltuielile de personal ating circa 50 milioane lei.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri