ADMINISTRATIE LOCALA
Primarul Sorin Oprescu a prezentat Starea Bucurestiului. Edilul trebuia sa prezinte raportul in fata reprezentantilor Guvernului. A participat la eveniment doar ministrul Educatiei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat vineri "Starea Bucurestiului", un raport in care a consemnat ce lucrari publice s-au finalizat in ultimul an si ce proiecte doreste sa realizeze in urmatoarea perioada. Cu toate ca Primaria Capitalei a anuntat ca raportul va fi prezentat in fata Guvernului, a parlamentarilor de Bucuresti si Ilfov, a consilierilor generali si locali, a primarilor de sector, la eveniment nu a participat a participat doar ministrul Educatiei, Remus Pricopie, iar din randul primarilor de sector a venit doar edilul sectorului 1, Andrei Chiliman.
Primaria Capitalei vrea sa aloce 100 de milioane de lei pentru intretinerea parcurilor Primaria Capitalei aloca Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB), institutia care gestioneaza opt mari parcuri din Bucuresti, un buget de 100 milioane de lei, potrivit propunerii de buget pe 2013. Din aceasta suma, doar 8 milioane de lei intra la capitolul investitii, 3 milioane de lei fiind alocati pentru reparatii la Baia Grivita (cladire monument istoric).
Primaria Capitalei aloca 15 milioane de lei pentru rezolvarea problemei cainilor maidanezi. Primaria va construi un nou adapost pentru cainii comunitari In bugetul pe anul 2013, Primaria Capitalei a prevazut pentru Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) suma de 15 milioane de lei, de trei ori mai mult fata de anul trecut. Din cei 15 milioane de lei, 1,7 milioane de lei sunt prevazuti pentru construirea unui nou adapost pentru caini. Aceasta institutie se ocupa de prinderea si sterilizarea cainilor fara stapin din Bucuresti, dar si de gestionarea acestei probleme la nivelul intregului oras. Bugetul propus trebuie aprobat de Consiliul General.
Ce santiere noi se deschid anul acesta in Bucuresti: pasajul de la Piata Presei, pasajul de la Piata Romana, pasajul de pe Bd. Pantelimon, largirea strazii Fabrica de Glucoza, largirea Soselei Pipera - Bugetul Capitalei in 2013 In 2013, primaria Capitalei vrea sa aloce bani pentru continuarea lucrarilor la strapungerea Nicolae Grigorescu - 56 milioane lei, diametrala Buzesti - Berzei - Uranus 66 milioane lei, penetratia Splaiul Independentei - A1 - 30 milioane lei, largirea Soselei Pipera 8,5 milioane lei, reabilitarea Bd Liviu Rebreanu - 25 milioane lei, reabilitarea Sos. Pantelimon - 35 milioane lei si reabilitare Sos. Iancului - 11 milioane lei, potrivit proiectului de buget pe 2013. La categoria lucrari de investitii noi, sint prevazuti 15 milioane lei pentru pasajul rutier subteran de la Piata Presei, 5 milioane lei pentru pasajul pietonal de la Piata Romana, 40 milioane lei pentru pasajul rutier de la intersectia Strada Brasov cu Bd. Ghencea si 1 milion de lei pentru pasajul rutier subteran de la Piata Charles de Gaulle.Vezi in articol toate lucrarile prevazute in proiectul de buget
Primaria Capitalei are un buget estimat de 3,7 miliarde lei in 2013, din care 1,25 miliarde lei se duc pe investitii in infrastructura Primaria Capitalei are in 2013 un buget estimat de 3,7 miliarde lei, cu aproape 200 de milioane lei mai mic decat bugetul real (n.r. - dupa rectificare) de anul trecut, potrivit proiectului de buget pus in dezbatere publica pe site-ul municipalitatii.  Din aceasta suma, 1,25 miliarde lei sunt destinati pentru investitii, 2,4 miliarde lei pentru cheltuielile curente si 817 milioane lei pentru subventiile la RADET si RATB. Anul trecut, subventia pentru cele doua regii a fost de 1,1 miliarde lei. Potrivit reprezentantilor RATB, in acest an s-a cerut o crestere a pretului biletelor pentru a se micsora subventia. Majorarea pretului biletelor trebuie aprobata insa de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
De ce nu sunt evitate coliziunile frontale de pe DN 1: Politia Rutiera a cerut insistent Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale montarea de parapeti de beton. De un an, CNADNR nu a rezolvat problema Politia Rutiera a cerut de mai multe ori in 2012 Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) sa monteze pe DN1, intre Pasajul Baneasa si Otopeni, parapeti de beton pentru separarea sensurilor de mers ca, in caz de accident, masinile sa nu ajunga pe sensul opus de mers si sa faca si mai multe victime si daune materiale. Cu toate acestea, de aproape un an CNADR nu a facut nimic in acest sens. In prezent cele doua sensuri de mers sunt separate doar de o mica bordura, peste care masinile care pierd controlul sar cu usurinta si lovesc vehiculele care vin din sens opus. Potrivit datelor furnizate de Politia Rutiera catre HotNews.ro, in 2012, pe DN1 intre Pasajul Baneasa si Otopeni au avut loc 9 accidente soldate cu 3 morti si raniti grav. Potrivit CNADR, montarea parapetilor, care ar fi putut salva mai multe vieti, ar fi costat 3 milioane lei. In 2012, potrivit site-ului de licitatii publice, doar pentru curatenia in parcarile si grupurile sanitare de pe Autostrada A2, CNADNR a incheiat un contract de 1,7 milioane lei cu firma Romprest.
​FOTOGALERIE Primaria sectorului 6 va construi in 2013 trei parcari automate in cartierele Militari si Giulesti Primaria sectorului 6 sustine ca va finaliza in 2013 trei parcari automate pe Str. Ghirlandei (zona Apusului), Str. Simion Mehedinti (zona Parcului Giulesti) si Str. Dreptatii (zona bd. Uverturii), potrivit unui raspuns comunicat de institutie la solicitarea HotNews.ro. Fiecare parcare va avea 24 de locuri (doua module de 12 locuri) si costa circa 2 milioane de lei. Un modul de parcare pentru 12 masini ocupa doua locuri de parcare, ceea ce constituie un avantaj in cartierele de blocuri unde exista un deficit in acest sens. Banii necesari acestei investitii au fost prevazuti in bugetul pe 2013, aprobat in urma cu doua zile de Consiliul local.
Radu Mazare anunta o noua taxa, suportata de agentii economici si proprietarii de apartamente din Mamaia Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat luni crearea unei taxe de promovare pe care o vor plati toti agentii economici care lucreaza in Mamaia, inclusiv "detinatorii de apartamente".
Mai multe ONG-uri cer primarului Sorin Oprescu sa puna puna in dezbatere bugetul Capitalei pe anul 2013. Ieri a fost data limita pana la care proiectul de buget putea fi aprobat conform legii Mai multe ONG-uri cer primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, printr-o scrisoare deschisa, sa puna puna in dezbatere bugetul municipiului Bucuresti pe anul 2013. Acestia sustin ca Directia Finantelor Publice Bucuresti poate dispune, incepand cu 8 aprilie, sistarea alimentarii cu cote si unele sume defalcate din bugetul de stat. Astfel ca Primaria Generala a Municipiului Bucuresti va fi nevoita sa cheltuiasca sumele pe care reuseste sa le colecteze direct, print taxe si impozite.
Bugetele sectoarelor din Bucuresti defalcate pe principalele cheltuieli: gunoiul si spatiile verzi mananca aproape 1 miliard de lei. La biserici si culte se duc 73 milioane lei Consiliile locale au aprobat, luni, bugetele primariilor de sector pe anul 2013. Sectorul 1 are cel mai mare buget - 1,2 miliarde lei, iar sectorul 4 cel mai mic - 477 milioane lei. Sectorul 2 - 892 milioane lei, sectorul 3 - 683 milioane lei, iar sectorul 6 - 993 milioane lei. Despre sectorul 5 nu detinem date deoarece institutia nu a afisat pe site, in dezbatere publica, proiectul de buget. Potrivit legii, aceasta era ultima zi in care administratiile locale isi puteau aproba bugetele. In mod normal, intai ar fi trebuit aprobat bugetul Primariei Capitalei, unde se stabileau sumele defalcate din TVA care revin primariilor de sector, insa reprezentantii administratiilor locale sustin ca au vrut sa respecte legea si sa aprobe bugetele la timp asa ca au estimat cat le revine. Daca cifrelele nu vor coincide dupa aprobarea bugetului general, vor face rectificari. Vezi pe ce chletuiesc primariile de sector banii in 2013
Primarii de sector s-au coalizat impotriva primarului general Sorin Oprescu. Piedone: Dorim sa existe o comunicare intre noi si tarul de Bucuresti. Negoita: Oprescu vorbeste despre autostrazi suspendate, dar nu termina bd Liviu Rebreanu Primarii celor sase sectoare ale Capitalei au infintat "Asociatia Primariilor de Sector", duminica avand loc sedinta de constituire a organizatiei, potrivit AGERPRES. Ideea de a se constitui intr-o astfel de organizatie apartine primarului sectorului 3, Robert negoita. Edilii sunt nemultumiti de colaborarea cu primarul genaral Sorin Oprescu, acuzand in principal faptul ca edilul sef nu comunica cu ei si nu ii consulta in legatura cu probleme care afecteaza viata tuturor bucurestenilor, cum ar fi privatizarea RADET. In realitate insa, razboiul dintre primarul general si primarii de sector a inceput cand edilul sef a vrut sa le ia primariilor de sector posibilitatea de a se imprumuta fara acordul primariei generale. De asemenea, primarul sectorului 3, Robert Negoita, a fost nemultumit ca, din acest an, taxele de inchiriere a domeniului public pentru terasele din Centrul Istoric vor fi incasate de Primaria Capitalei, nu de cea de sector cum a fost pana acum.
Oprescu vrea sa reconditioneze tunelurile de sub Centrul Istoric si sa le introduca in circuitul turistic Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata ca vrea sa identidice si sa restaureze tunelurile care leaga cladirile vechi din Centrul Istoric. Edilul spune ca ar fi cam 21 de astfel de galerii subterane, dar nu se stie care sunt surpate si care nu.
FOTOGALERIE ​Lucrarile de restaurare a Hanului Gabroveni vor fi gata in decembrie 2013. Oprescu vrea sa exproprieze mai multe cladiri de patrimoniu, lasate in paragina de proprietari, si sa le reabiliteze Lucrarile de extindere si consolidare a Hanului Gabroveni din Centrul Istoric se vor finaliza in luna decembrie a acestui an, a declarat sambata primarul generaal Capitalei, Sorin Oprescu. In plus, edilul sustine ca in acest an va expropria mai multe cladiri de patrimoniu, lasate in paragina de proprietari, pe care le va restaura. Sunt vizate: Hotel Concordia, casa Mita Biciclista si Casa Mirea. In 2013 vor intra in restaurare si Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic, Casa Cesianu si Muzeul Mina Minovici, imobile aflate in patrimoniul municipalitatii, pentru care s-au obtinut fonduri europene.
Primaria Capitalei va face un studiu de oportunitate pentru a stabili pe unde vor fi trasate noile piste pentru biciclete Primaria Capitalei va face un studiu de oportunitate pentru a stabili pe unde vor fi trasate noiele piste pentru biciclisti, potrivit unui comunicat al municipalitatii. Dupa realizarea studiului de oportunitate se va realiza un nou studiu, de aceasta data de fezabilitate, dupa care se va face licitatie pentru atribuirea lucrarilor si in final se va incepe implementarea proiectului.
HARTA INTERACTIVA Cum poate fi salvat parcul IOR? Vezi cum arata zona care a fost retrocedata si cat reprezinta ea din intregul parc Primaria Capitalei a retrocedat, in 2005, 12 ha din parcul Titan (IOR), respectiv bucata cuprinsa intre bd. Liviu Rebreanu, Nicolae Grigorescu, C-tin Brancusi si malul lacului Titan. De cateva luni, zona a devenit un focar de infectie, fiindca Primaria sectorului 3, cea care ingrijeste parcul, nu a mai putut investi niciun ban, locul fiind proprietate privata. Ce se poate face pentru salvarea unuia dintre cele mai importante parcuri din Capitala? Atat autoritatile cat si societatea civila considera ca Primaria Capitalei ar trebui sa negocieze cu proprietarul, sa rascumpere terenul, iar daca nu se inteleg pe cale amiabila, sa-l exproprieze. Fiind spatiu verde, deocamdata nu se poate construi nimic pe acel teren, iar autoritatile il pot obliga pe proprietar sa curete mizeria.HotNews.ro a masurat prin GPS suprafata retrocedata si va arata pe o harta interactiva cat reprezinta aceasta din intreg parcul IOR
RATB propune scumpirea biletelor de mai multe ori in 2013 si introducerea unui numar limitat de calatorii la abonamente. Vezi ce vrea sa faca Regia cu banii in 2013 RATB propune scumpirea biletelor de mai multe ori in 2013 si introducerea unui numar limitat de calatorii la abonamente, potrivit proiectului de buget propus pe anul 2013 obtinut de HotNews.ro. Regia propune aceste majorari pentru a spori incasarile, insa propunerea trebuie aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Directorul general RATB, Adrian Campurean, a declarat pentru HotNews.ro ca a cerut in fiecare an majorarea pretului biletelor, dar Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a aprobat acest lucru, ultima majorare fiind facuta in 2008.
FOTOGALERIE 12 hectare retrocedate din Parcul Titan, acoperite de gunoaie si populate de maidanezi si oameni fara adapost. Primaria Sectorului 3 a montat afise cu mesajul Zona Retrocedata Primaria sectorului 3 a pus de cateva zile, in parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), o serie de afise prin care anunta ca bucata de spatiu verde cuprinsa intre bd. Liviu Rebreanu, Nicolae Grigorescu,  C-tin Brancusi si malul lacului a fost retrocedata. Potrivit arhitectului sef al sectorului, Stefan Dumitrascu, Directia parcuri din cadrul Primariei a pus afisele deoarece zona respectiva din parc a ramas neingrijita, iar cetatenii fac numeroase sesizari pentru ca institutia sa curete si sa intretina zona. Acest lucru nu este posibil deoarece bucata respectiva este proprietate privata. Cele aproape 12 hectare din parcul AI Cuza au fost retrocedate in 2005 de fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, Mariei Cocoru.
​Primarul general, Sorin Oprescu, l-a demis pe directorul Bibliotecii Metropolitane a Municipiului Bucuresti, Florinel Rotaru Primarul general, Sorin Oprescu, l-a demis pe directorul Bibliotecii Metropolitane a Municipiului Bucuresti, Florinel Rotaru, incepand cu data de 4 aprilie 2013. Masura a fost luata ca urmare a unor nereguli descoperite de Directiei de Control si ale Directiei de Audit Intern din cadrul Primariei Capitalei.
Campanie de sterilizare a cainilor si pisicilor fara stapan din Capitala O campanie de sterilizare a cainilor si pisicilor fara stapan din Bucuresti va fi demarata de organizatia Vier Pfoten, in baza unui protocol incheiat cu Primaria Municipiului Bucuresti, informeaza Agerpres.
Asociatia ProMatache: Ii cerem primarului Oprescu sa fie in continuare un Ceausescu si sa termine acest bulevard cum a terminat Ceausescu Podul Grant, in sase luni Asociatia ProMatche, un ONG din care fac parte locuitori si mestesugari din zona Matache, cer Primariei Capitalei masuri compensatorii si reparatorii pentru cei care au avut de suferit din cauza santierului Diametralei Buzesti - Berzei - Uranus. De asemenea, acestia cer municipalitatii sa termine cat mai repede lucrarea ca sa isi poata desfasura activitatea.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2303 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version