ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Capitalei a cumpărat două tomografe care evaluează starea arborilor Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București S.A., a achiziționat două aparate de tomografiere a arborilor,  pentru a evalua starea de sănătate a arborilor maturi din București și în special a exemplarelor valoroase, în scopul conservării și păstrării lor.
Primăria Sectorului 4 a cumpărat două terenuri dintre blocuri, unde proprietarii intenționau să construiască blocuri de 14 etaje, și le-a redat comunității Primăria Sectorului 4 a cumpărat două terenuri în suprafață de 3.600 mp, situate în Aleea Terasei, unde proprietarii aveau aprobări pentru a construi două blocuri de 14 etaje, și a amenajat un teren de sport, un loc de joacă, o zonă de relaxare și o parcare. Achiziția a fost făcută de instituție la cererea locuitorilor din zonă.
Administrația Străzilor București vrea să asigure paza mobilierului stradal cu agenți de pază: Mașini de patrulare, mijloace de autoapărare, cabine de pază  Administrația Străzilor București va demara un program pe 4 ani - ,,București, oraș sigur” - prin care vrea să asigure paza obiectivelor pe care le are în administrare, de la bănci, stâlpișori, mobilier stradal, până la poduri și pasaje, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General. Paza se va face cu ”personal autorizat” și prin patrulare, reiese din proiectul de hotărâre. În document nu se arată nici cât costă această operațiune, nici de câți agenți de pază este nevoie, nici prin cine va presta acest serviciu, nici rolul Poliției Locale, care în mod teoretic trebuie să se ocupe de asta.
Primăria Sectorului 5 vrea să supraimpoziteze cu 500% mai multe imobile neîngrijite Primăria Sectorului 5 vrea să supraimpoziteze cu 500% 18 imobile de pe raza administrativă din cauza faptului că acestea sunt neîngrijite, potrivit unor proiecte care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local din 27 august. Această măsură este prevăzută în Codul Fiscal și a fost aplicată de mai multe orașe pentru a-i detremina pe proprietari să-și îngrijească imobilele care în anumite situații prezintă pericol public.
Consiliul General a aprobat o nouă majorare de capital la companiile municipale: 1,2 miliarde lei pentru cumpărarea creanțelor ELCEN, 6 milioane lei pentru iluminat festiv ​Consiliul General la propunerea Gabrielei Firea a aprobat o nouă majorare de capital în valoare totală de 1,26 miliarde lei (circa 275 milioane euro) la trei dintre cele 22 de companii municipale înființate anul trecut. În traducere, această sumă va fi luată din bugetul Primăriei (5,7 miliarde lei în 2018) și dată către cele trei firme. Cea mai mare majorare de capital s-a aprobat la Compania Municipală Energetica - 1,2 miliarde lei - pentru cumpărarea creanțelor ELCEN în vederea fuzionării cu RADET.  La Compania Municipală  Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde Bucureşti SA s-a aprobat  o majorare de capital de 51,8 milioane lei, nu este detaliat pentru ce, iar la Compania Municipală Iluminat Public București SA s-a aprobat o majorare de capital de 12,7 milioane lei. Jumătate din această sumă este folosită pentru achiziția de utilaje și scule, iar jumătate pentru iluminatul festiv de sărbătoare.
Primăria Capitalei va acoperi pierderile energetice suferite de RADET în 2017 - circa 80 milioane lei Primăria Capitalei va acoperi pierderile avute pe rețea, în 2017, de RADET, circa 80 milioane lei, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul General al Municipiului București. Prin rectificare bugetara s-a alocat suma de 43 milioane lei, urmând ca restul banilor să fie alocați în ședințele viitoare. RADET a avut în 2017 pierderi totale de căldură de 28,61%.
Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a delegat principalele servicii publice din București către companiile municipale, de la construcția de drumuri, întreținerea spații verzi, parcuri, cimitire, până la publicitatea stradală Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi delegarea gestiunii către companiile municipale pentru principalele servicii publice din București: construire, modernizare, reparare și întreținere a arterelor de circulație, administrare parcaje, optimizarea circulației rutiere, exploatarea ștrandurilor și lacurilor, amenajare și întreținere parcuri, spații verzi, baze sportive, cimitire,  fondul imobiliar și organizarea publicității stradale. Aceste servicii erau prestate până acum de Primărie prin direcțiile de specialitate sau prin alte instituții din subordine. Acestea încheiau contracte cu operatori privați pentru aceste servicii sau le făceau în regie proprie.
Viceprimarul Aurelian Bădulescu vrea să dea locuințe de serviciu pentru angajații Primăriei Capitalei din fondul de locuințe de necesitate Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, vrea să dea locuințe de serviciu pentru angajații Primăriei Capitalei din fondul de locuințe rezultat din certificatele de vacanță succesorală, adică ai căror proprietari au murit și nu au moștenitori. Potrivit unor informații obținute de HotNews.ro ar fi vorba despre 400 locuințe. Proiectul a fost respins de Consiliul General deoarece avea nevoie de două treimi, iar USR și PNL nu au votat. Consiliul General a aprobat la ședința din luna iulie ca acestea să fie date în folosință persoanele aflate în blocuri în curs de consolidare deoarece fondul de locuințe pe care îl deține municipalitatea este insuficient.
Înființarea unei rețele pentru monitorizarea zgomotului din București ar putea costa până la 2,7 milioane lei Dezvoltarea unui sistem de monitorizare a zgomotului din București, care să cuprindă 25 de stații, ar putea costa circa 2,7 milioane lei, potrivit unei note conceptuale aprobate joi de Consiliul General.  Acest document este unul de principiu, acum nefiind alocați banii pentru achiziție.  Sistemul actual de monitorizare a zgomotului urban, aflat în dotarea municipalității, a fost achiziţionat în urmă cu 12 ani și este compus din 15 staţii fixe de monitorizare a zgomotului, dar aestea sunt uzate, necesită upgrade şi înlocuirea pieselor, nemaifiind posibilă descărcarea datelor,  potrivit expunerii de motive a proiectului.
Primăria Capitalei va cheltui până la 72 milioane lei pentru construirea unei bănci de alimente și a unei cantine sociale Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi alocarea a 72 milioane lei fără TVA pentru realizarea unui complex alcătuit din bancă de alimente, cantină şi centru de formare profesională, banii rmând să fie dați din bugetul Primăriei Capitalei. Compexul urmează să fie construit pe aleea George Stanciu 2-6/ str. Mihail Sebastian nr. 134-136 și va avea o suprafaţă de 6.380 mp. Investiţia urmează să fie realizată în 12 luni.
București: Consiliul General a alocat 52 milioane lei pentru construirea a cinci after school-uri și patru grădinițe Consiliul General al Municipiului București a alocat joi circa 52 milioane lei pentru construirea a cinci after school-uri și patru grădinițe, dintre care o extindere. Banii vor veni de la bugetul local. Durata lucrărilor este estimată la 14-16 luni.
Primăria Capitalei va acorda titlul de cetăţean de onoare actriţei Maia Morgenstern și fostului canoist Ivan Patzaichin Primăria Capitalei va acorda titlul de cetăţean de onoare actriţei Maia Morgenstern și fostului canoist Ivan Patzaichin, potrivit unor proiecte de hotărâre adoptate joi de Consiliul General al Municipiului București.
Primăria Capitalei va înființa o rețea medicală pentru sănătatea femeii, șase cămine pentru seniori, și va implementa un program pentru creșterea eficienței energetice în spitale Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi înființarea Reţelei  Metropolitane de centre pentru sănătatea femeii "Sfânta Agatha" şi a Reţelei Metropolitane "Asistenţă petnru Seniori - Respect pentru vârsta a treia", în Capitală. În plus, consilierii generali au aprobat programul ,,Energie Verde pentru Spitalele Municipiului București” care prevede  implementarea unui sistem integrat Smart Energy și realizarea de investiții pentru creșterea eficienței energetice pentru spitalele aflate în administrarea municipalității.
UPDATE Primăria Capitalei dă un nou ajutor financiar: 450 lei/an pentru elevii din familii cu venituri reduse, pentru rechizite. Tinerii care vin din centrele de plasament vor fi angajați la companiile municipale și vor primi locuință de serviciu Consiliul General al Municipiului București a aprobat propunerea primarului Gabriela Firea de a acorda un ajutor de 450 de lei, o dată pe an, pentru achiziţionarea de rechizite, elevilor  bucureşteni cu vârste cuprinsă între 6 şi 14 ani, dacă venitul pe membru de familie este sub 1.900 de lei. Scopul este prevenirea abandonului școlar în familiile cu venituri reduse. De acest ajutor ar putea beneficia circa 35.000 de copii din București, iar impactul bugetar circa 3,5 milioane de euro/an.
În București sunt circa 270 străzi fără utilități și asfalt. Primăria Capitalei demarează programul ”Nicio stradă neasfaltată și fără utilități publice” Consiliul General al Municipiului București a aprobat demararea programului ”Nicio stradă neasfaltată și fără utilități publice” , investițiile urmând să fie aprobate de o comisie, în fiecare an, și realizate din fondurile municipalității. În București sunt circa 270 străzi fără asfalt și utilități, a declarat primarul general, Gabriela Firea. Programul  însă se suprapune cu ”Programul Bucur” prin care Apa Nova, concesionarul serviciului de apă și canal, trebuie să aducă aceste utilități pe cheltuială proprie, dar și cu investițiile care trebuie realizate de primăriile de sector, pe străzile pe care le administrează. Rămâne de văzut cum va media municipalitatea problema astfel încât să nu se dea bani în plus de la bugetul local.
Radiografia dezastrului de la RADET: pierderi de 28,61% în 2017, circa 80 milioane lei, și peste 7.500 de incidente și avarii RADET a avut în 2017 pierderi totale de căldură de 28,61%, valoarea pierderilor de energie termică și apă de adaos ridicându-se la circa 80 milioane lei, potrivit bilanțului energetic al sistemului de termoficare postat pe site-ul municipalității. Municipalitatea urmează să compenseze aceste pierderi, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de pe 23 august. Pierderile sunt cauzate de sistemul de transport și distribuție învechit. Cu toate că acesta are nevoie urgentă de investiții, în proiectul de rectificare bugetară aflat pe ordinea de zi se taie 43 milioane lei de la investiții și se dau la subvenție. Reamintim că Primăria Capitalei subvenționează circa 50% din prețul gigacaloriei pentru toți abonații RADET, indiferent de venit. Aceasta este una dintre cele mai mari subvenții din țară.
Cum au ajuns doi urși pe autostrada A1 și ce măsuri trebuie să ia administratorii drumului pentru siguranța circulației rutiere Doi urși au fost omorâți weekend-ul trecut pe autostrada A1, pe raza județului Sibiu, după ce au fost loviți de mașini. Din fericire, nu au fost victime umane, însă incidentele ridică semne de întrebare referitor la siguranța drumului și ce se poate face pentru a evita o tragedie în viitor. Cătălin Drulă, membru al Comisiei Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, a declarat pentru HotNews.ro că gardurile amplasate acum pe marginea autostrăzii nu sunt potrivite pentru mamifere mari și trebuie înlocuite. În plus, autostrăzile noi trebuie construite cu ecoducte care să permită trecerea animalelor de pe o parte pe cealaltă.
Primarul Gabriela Firea vrea o nouă majorare de capital la companiile municipale: 1,2 miliarde lei pentru cumpărarea creanțelor ELCEN, 6 milioane lei pentru iluminat festiv Primarul Gabriela Firea vrea o nouă majorare de capital în valoare totală de 1,26 miliarde lei (circa 275 milioane euro) la trei dintre cele 22 de companii municipale înființate anul trecut. În traducere, această sumă va fi luată din bugetul Primăriei și dată către cele trei firme. Cea mai mare majorare de capital se propune la Compania Municipală Energetica - 1,2 miliarde lei - pentru cumpărarea creanțelor ELCEN în vederea fuzionării cu RADET. La Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde Bucureşti S.A. se propune o majorare de capital de 51,8 milioane lei, nu este detaliat pentru ce, iar la Compania Municipală Iluminat Public București S.A. se propune o majorare de capital de 12,7 milioane lei. Jumătate din această sumă este folosită pentru achiziția de utilaje și scule, iar jumătate pentru iluminatul festiv.
Maia Morgenstern şi Ivan Patzaichin vor primi titlul de cetățeni de onoare ai Bucureștiului Titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti urmează să fie conferit Maiei Morgenstern, precum şi lui Ivan Patzaichin, conform unor proiecte de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei din 23 august a Consiliului General al Capitalei, potrivit Agerpres.
POZA ZILEI Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a postat pe Facebook un mesaj despre amenajarea unui spațiu verde în care apare o mașină cu celebrul mesaj anti-PSD Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a postat pe pagina de Facebook un mesaj despre amenajarea unui spațiu verde în care apare o mașină cu celebrul mesaj ”M...E PSD”. Este vorba despre o postare despre amenajarea scuarului central de pe Bulevardul Liviu Rebreanu. Reamintim că Robert Negoiță este vicepreședinte PSD.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version