ADMINISTRATIE LOCALA
Asociatia "Bucuresti fara ei" a lansat concursul "Cel mai mare sobolan" Asociatia "Bucuresti fara ei", care strange semnaturi pentru organizarea unui referendum de demitere a primarilor din Bucuresti, a lansat concursul "Cel mai mare sobolan din Bucuresti". Concursul este o ironie la adresa Gabrielei Firea, dupa ce Primaria Capitalei a organizat concursul "Cea mai frumoasa fatada", in contextul in care Bucurestiul este invadat de sobolani.
Asociatia OPTAR cere Comisiei Europene  oprirea finantarilor din fonduri europene fiindca primariile din Bucuresti nu respecta Planul de Mobilitate Urbana Durabila Asociatia OPTAR a transmis o petitie catre Departamentul DG MOVE al Comisiei Europene prin care solicita oprirea finantarilor din fonduri europene pe motiv ca autoritatile din Bucuresti  refuza sa respecte Planul de Mobilitate Urbana Durabila si principiile care guverneaza o astfel de strategie, in opinia ONG-ului.
Primaria Sectorului 4 a renuntat la contractele prin care asigura paza in scoli. Sute de parinti si-au aratat nemultumirea pe retelele de socializare Primaria Sectorului 4 a renuntat la contractele prin care asigura paza in scoli. Reprezentantii Primariei spun ca au luat aceasta decizie deoarece costurile pentru serviciile de paza platite firmelor respective erau foarte mari, iar paza va fi asigurata pe timpul zilei de angajatii scolii, iar noaptea cu camerele de supraveghere. Sute de parinti si-au aratat nemultumirea vizavi de aceasta decizie pe retelele de socializare.
In weekend sarbatorim zilele Bucurestiului Bucurestiul sarbatoreste in acest weekend 558 de ani de la atestare. Cu aceasta ocazie, Primaria Capitalei va organiza in Piata Constitutiei un concert exceptional Angela Gheorghiu; IMapp Bucharest in Piata Constitutiei - unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume si concert Pink Martini.
​FOTOGALERIE Cum arata gradinile, fatadele si balcoanele premiate de Primaria Capitalei la concursul "Cea mai frumoasa fatada" Primaria Capitalei a postat pe site imaginile cu gradinile, balcoanele si fatadele premiate la concursurile „Cea mai frumoasa fatada”, „Cel mai frumos balcon” si „Cea mai frumoasa gradina”. La categoria "Cea mai frumoasa fatada, Premiul I a fost castigat de o cladire cu fatada crapata, acoperita cu iedera, iar la categocia "Cel mai frumos balcon", o amenajare ce pare a fi cu iedera de plastic.
Primaria Capitalei si primariile de sector vor amenaja 10.000 de locuri de parcare pentru biciclete Primaria Capitalei si primariile de sector vor amenaja 10.000 de locuri de parcare pentru biciclete pana la finalul lui septembrie 2018, potrivit unui proiect adoptat luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Primele rastele pentru biciclete au aparut deja in fata sediului Primariei Capitalei (vezi foto). Nu se stie deocamdata daca acesta este modelul care va fi folosit pentru cele 10.000 de locuri de parcare pentru biciclete.
Primaria sectorului 3 vrea sa infiinteze inca doua firme. Consiliul General si-a dat acordul Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat permisiunea Primariei sector 3 sa isi infiinteze inca doua societati comerciale, una pentru agrement, iar alta pentru administrarea pietelor.
Norma interna aprobata de Consiliul General: Primaria Capitalei va putea da contracte fara licitatie propriilor firme. USR sesizeaza Consiliul Concurentei Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat luni o norma interna prin care firmele proaspat infiintate de municipalitate vor putea primi contracte fara licitatie de la Primaria Capitalei. Aceasta prevedere este stipulata si in Legea achizitiilor publice si sectoriale. Totodata, s-a aprobat procedura de atribuire a acestor contracte.
 Primaria Capitalei vrea sa cumpere o cladire monument istoric de pe bd. IC Bratianu pentru a amenaja un spatiu cultural Primaria Capitalei isi va exercita dreptul de preemtiune pentru o cladire monument istoric, aflata pe bd. IC Bratianu nr. 10, potrivit unui proiect de hotarare adoptat luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proprietarul, firma Soceram SA, cere pe cladire 4,85 milioane de euro.  Primaria Capitalei vrea sa amenajeze acolo un spatiu cultural.
Rectificare bugetara la Primaria Capitalei: inca 4,5 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului/ 8,7 milioane lei pentru Strapungerea Nicolae Grigorescu/ 9 milioane lei pentru parcaje Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat luni un proiect de rectificare bugetara. Acesta prevede alocarea a inca 4,5 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, 8,7 milioane lei pentru Strapungerea nicolae Grigorescu, 9 milioane lei pentru parcaje, 11 milioane lei pentru dotarea cu aparate de aer conditionat a mijloacelor de transport in comun. Taieri s-au facut la urmatoarele proiecte: 19 milioane lei de la consolidarea cladirii de pe bd. Elisabeta 29-31, 11 milioane lei de la institutii de spectacole si concerte, 7 milioane lei de la retelele de alimentarea cu apa si canal a ansamblui Henry Coanda.
Proiectul de delimitare a liniei tramvaiului 21 cu garduri, pe modelul liniei 41, aprobat de Consiliul General Primaria Capitalei mai face un pas pentru transformarea liniei tramvaiului 21 in banda unica. Proiectul care prevede ca linia sa aiba garduri de protectie, pe modelul liniei 41,  a fost aprobat de Consiliul General la sedinta de luni. Primaria estimeaza ca ingradirea liniei de tramvai va costa circa 4 milioane lei si va dura doua luni.
De ce e birocratie in Primaria Bucuresti? Consiliul General a infiintat o comisie care sa cerceteze problema Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat luni, la propunerea consilierilor PNL, infiintarea unei comisii care sa studieze de ce este birocratie la Primaria Capitalei. Aceasta va functiona pe o perioada limitata de timp si va analiza si filtra toate interactiunile cetatenilor cu administratia locala si va face propuneri Consiliului General al Municipiului Bucuresti in vederea debirocratizarii, eliminarii depunerii de copii ale unor documente care nu sunt absolut necesare in analizarea cererii, reducerii timpilor de asteptare in vederea procesarii cererilor, informatizarii si automatizarii unor procese.
Soprana Angela Gheorghiu va primi titlul de cetatean de onoare al Bucurestiului Soprana Angela Gheorghiu va primi titlul de cetatean de onoare al Bucurestiului, potrivit unui proiect adoptat luni de consiliul General al Municipiului Bucuresti.
USR a sesizat Consiliul Concurentei cu privire la proiectul care permite Primariei Generale sa dea, fara licitatie, contracte pentru societatile comerciale infiintate de Firea USR Bucuresti a sesizat Consiliul Concurentei cu privire la proiectul de hotarare care da Primariei Generale posibilitatea de a acorda fara licitatie o buna parte din contractele de servicii publice municipale catre cele 22 de societati comerciale infiintate de Gabriela Firea in luna martie a acestui an, se arata intr-un comunicat de presa al USR.
RATB infiinteaza o linie pentru transportul gratuit al elevilor care invatau la scoala 141 Regia Autonoma de Transport Bucuresti va infiinta, incepand cu 14 septembrie,  linia  327 pentru transportul gratuit al elevilor intre Scoala Gimnaziala nr. 141 "Ion C Bratianu" si Scoala Gimnaziala nr. 127, potrivit unui proiect adoptat luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Acesta este un proiect pilot anuntat de primarul Gabriela Firea pentru decongestionarea traficului.
Primaria Bucuresti va acorda inca 25.000 de vouchere pentru biciclete. Impactul bugetar este de circa 3 milioane de euro Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, luni, proiectul primarului Gabriela Firea de a acorda inca 25.000 de vouchere de 500 de lei pentru achizitia de biciclete. Impactul bugetar este de 12,5 milioane lei, circa 3 milioane de euro. Reamintim ca Bucurestiul nu are piste pentru biciclete, acesta fiind principalul motiv pentru care acest mijloc de transport nu este folosit in Capitala.
Gabriela Firea: Liceul agricol din Capitala va avea o ferma unde elevii vor putea face practica Colegiul Agricol Viaceslav Harnaj din Capitala va avea o ferma unde profesorii si elevii vor putea sa desfasoare activitate practica, a declarat Primarul Capitalei Gabriela Firea, la festivitatea de deschidere a anului scolar.
Primaria Capitalei vrea sa cumpere o cladire monument istoric de pe bd. IC Bratianu pentru a amenaja un spatiu cultural Primaria Capitalei vrea sa cumpere o cladire monument istoric, aflata pe bd. IC Bratianu nr. 10, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proprietarul, firma Soceram SA, cere pe cladire 4,85 milioane de euro.  Primaria Capitalei vrea sa amenajeze acolo un spatiu cultural.
Bucurestiul, invadat vineri de un miros pestilential Bucurestiul este invadat de vineri dimineata de un miros pestilential. Acest lucru a fost sesizat de cetateni pe retelele de socializare, dar si de reporterii HotNews.ro. Am a solicitat Primariei Capitalei un punct de vedere despre sursa mirosului, dar nu am primit inca un raspuns.
Proiectul de delimitare a liniei tramvaiului 21 cu garduri, pe modelul liniei 41, va fi discutat in Consiliul General Primaria Capitalei mai face un pas pentru transformarea liniei tramvaiului 21 in banda unica. Proiectul care prevede ca linia sa aiba garduri de protectie, pe modelul liniei 41,  va fi supus aprobarii Consiliului General la sedinta de luni. Primaria estimeaza ca inhradirea liniei de tramvai va costa circa 4 milioane lei si va dura doua luni.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri