ADMINISTRATIE LOCALA
Muzeul de Stiintele Naturii din Targu Mures si Cetatea Ladislau din Caras-Severin vor fi reabilitate pe fonduri europene Muzeului de Stiintele Naturii din Targu Mures si Cetatea Ladislau din Caras-Severin vor fi reabilitate pe fonduri europene, contractele de finantare in valoare de circa 30 milioane lei fiind semnate marti de ministrul Dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene (MDRAPFE), Sevil Shhaideh.
Protestele uriase anti-OUG 13 au provocat coagularea societatii civile: 18 organizatii din 8 judete s-au unit in reteaua Contract Romania 18 organizatii, grupate in 9 grupuri civice din 8 judete ale Romaniei (Arad, Bacau, Bucuresti, Craiova, Galati, Iasi, Oradea si Timisoara), formeaza incepand de marti o retea nationala de grupuri civice  - Contract Romania. In mare parte, aceste grupuri s-au coagulat in urma tragediei de la Colectiv si in urma protestelor din aceasta iarna. La lansarea retelei au participat Preston Savarese, Rule of Law Officer la Ambasada SUA, si Daniel Kaddik, director pentru Europa de Sud-Est al Fundatiei Friedrich Naumann pentru Libertate.
Olimpici si profesori din Timis vor fi premiati de autoritati. O parte din bani vor proveni de la biserici, din donatiile stranse de Rusalii Peste 120 de elevi olimpici din Timis si aproximativ o suta de cadre didactice vor fi premiati de catre autoritatile judetene, o parte din sumele de bani pe care le vor primi acestia urmand sa provina de la biserici, din donatiile stranse de Rusalii, relateaza News.ro.
Bucuresti, posibila solutie pentru parcarile park&ride: Parteneriate intre Primaria Capitalei si marile centre comerciale de la intrarile in oras Una dintre marile probleme ale traficului in Bucuresti e numarul mare de automobile care-i transporta pe navetisti si pe cei care traiesc in afara orasului, dar muncesc in Capitala. Primaria nu a amenajat in ultimii 10 ani parcari park&ride la principalele intrari in oras, ca navetistii sa aiba unde sa-si lase masinile si sa foloseasca mai departe in oras transportul public. Pana va achizitiona primaria teren si va amenaja aceste parcari, o posibila solutie este un parteneriat intre municipalitate si centrele comerciale aflate la intrarile in oras, pentru folosirea de catre soferi a o parte dintre locurile de parcare ale acestora, pe timpul zilei, intre orele 7 dimineata - 6 seara, interval orar in care oricum lumea nu prea merge la supermarket.
Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie anunta proteste ale functionarilor publici incepand de miercuri Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie anunta incepand de miercuri actiuni de protest la nivel national. In plus, saptamana viitoare, cand incep lucrarile Comisiei de munca din Camera Deputatilor, organizatia anunta un miting al functionarilor publici. Nemultumirile sunt legate de   proiectului  legii privind  salarizarea  personalului  platit  din fonduri publice care in opinia lor creaza inechitati intre fubnctionarii publici si ar fi neconstitutional.
Petreanu.ro: Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a fost surprins fumand intr-un restaurant, desi legea interzice fumatul in spatiile publice inchise Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a fost surprins fumand, sambata seara, in restaurantul Trattoria Piccola din Sectorul 4, potrivit unui filmulet postat de jurnalistul Vlad Petreanu pe blogul sau. Legislatia in vigoare interzice fumatul in spatiile publice inchise.
Doua cladiri monument istoric din Piata Natiunile Unite din Capitala sunt acoperite de cativa ani de reclame uriase. Reactie zero a autoritatilor Doua cladiri monument istoric din Piata Natiunile Unite din Capitala -Palatul “Agricola – Fonciera” si Palatul “ Societatii Adriatica” - sunt acopertite de cativa ani de reclame uriase, desi legea interzice acest lucru. Doi cetateni pasionati de vechiul Bucuresti au sesizat in mai multe randuri Primaria Capitalei, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, chiar si firma a carei reclama se afla pe cladirile monument, insa reclamele sunt in continuare acolo.
Gabriela Firea, prima reactie dupa blocarea traficului la intrarea in Bucuresti: A fost un test. Implementarea proiectului benzii unice va fi reluata dupa inceperea vacantei scolare Implementarea proiectului benzii unice va fi reluata dupa inceperea vacantei scolare, anunta primarul general, Gabriela Firea. Pana atunci se va circula fara restrictii, ca si pana acum, pe tronsonul Baneasa - Piata Charles de Gaulle. Primaria Capitalei a inceput la finalul saptamanii trecute amenajarea benzii unice RATB pe traseul DN1 - Bd. Kiseleff - Bd. Prezan - Calea Dorobanti. Din aceasta cauza, traficul la intrarea in Bucuresti dinspre DN 1 a fost complet dat peste cap luni dimineata, cozile incepand de la Saftica si Balotesti. Blocajul din aceasta zona a cauzat ambuteiaje in lant la aproape toate intrazile in Bucuresti din zona de Nord.
ANALIZA Banda unica pentru RATB amenajata la intrarea in Bucuresti pe DN1 a creat haos in trafic. Cum s-a transformat o idee buna intr-un cosmar Primaria Capitalei a inceput la finalul saptamanii trecute amenajarea benzii unice RATB pe traseul DN1 - Bd. Kiseleff - Bd. Prezan - Calea Dorobanti. Din aceasta cauza, traficul la intrarea in Bucuresti dinspre DN 1 a fost complet dat peste cap luni dimineata, cozile incepand de la Saftica si Balotesti. Blocajul din aceasta zona a cauzat ambuteiaje in lant la aproape toate intrazile in Bucuresti din zona de Nord. Motivul blocajului? Infiintarea benzilor RATB fara o pregatire prealabila prin realizarea de linii de transport in comun pentru soferii afectati. Exemplul din aceste zile demonstreaza clar cum o masura corecta - benzile unice exista in toate capitalele europene - poate fi pur si simplu dinamitata de implementarea gresita.
Bucuresti fara ei: Primul cort pentru strangerea de semnaturi pentru referendumul de demitere a primarului Gabriela Firea si a primarilor de sector va fi amplasat in zona Unirii Asociatia "Bucuresti fara ei" a depus la Primaria Capitalei notificarea prin care anunta instalarea primului cort pentru strangerea de semnaturi in vederea organizarii referendumurilor de demitere a primarului general al capitalei, Gabriela Firea, a primarilor de sector si a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB).
A fost inaugurata sala multifunctionala din spatiul fostului cinematograf Gloria Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat duminica seara sala multifunctionala de spectacole din spatiul fostului cinematograf Gloria, transmite Agerpres.
Primaria Bucuresti a anuntat ca a inceput realizarea benzilor unice pentru transportul in comun Primaria Municipiului Bucuresti a inceput crearea de noi benzi unice destinate transportului in comun pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, in sensul spre centru.  Lucrarile de marcare a benzilor unice sa vor realizea de acum inainte numai pe timp de noapte.
Primaria sectorului 4 a organizat o dezbatere publica referitor la oportunitatea construirii unei parcari pe 2,3 hectare din spatiul verde de langa Palatul Copiilor, pe care trebuia sa se amenajeze un parc Primaria sectorului 4 a organizat joi o dezbatere publica privind oportunitatea construirii unei parcari de 750 locuri pe 2,3 hectare din spatiul verde de langa Palatul Copiilor, pe care Primaria Capitalei i l-a dat sa amenajeze un parc. Dezbaterea a fost organizata la ora 13.00, in cadrul unei sedinte de Consiliu local, care s-a tinut chiar pe terenul unde se doreste construirea parcarii, si s-a adoptat infiintarea unei comisii care urmeaza sa analizeze oportunitatea realizarii parcarii.Primarul sectorului 4, Daniel Baluta: "Aceasta modalitate in care, cu forta, vreti sa schimbati mentalitatea oamenilor. Daca oamenii asa gandesc, d-voastra ce vreti sa faceti? (...) Nu incercati sa-i tratati altfel decat sunt. Ei acestia sunt".
Bucurestiul are 228 de zone unde zgomotul depaseste limita stabilita de legislatia in vigoare. Ce urmari are acest lucru asupra sanatatii si ce masuri va lua primaria pentru reducerea poluarii fonice Bucurestiul are 228 de zone unde zgomotul depaseste limita stabilita de legislatia in vigoare, 70 de db pe timpul zilei si 60 db pe timpul noptii, potrivit hartilor strategice de zgomot si planului de actiune pentru diminuarea zgomotului adoptate joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Mai exact sunt 394 de strazi care depasesc aceste valori pe timp de zi si 490 pe timp de noapte.
Gabriela Firea: Pe ordinea de zi a unei viitoare sedinte CGMB se va afla un proiect care vizeaza acordarea unei sume de bani familiilor la nasterea unui copil Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, joi, ca pe ordinea de zi a unei viitoare sedinte CGMB se va afla un proiect care vizeaza acordarea unei sume de bani familiilor la nasterea unui copil.
Primaria sector 3 si Primaria sector 5 au primit aprobare de la Consiliul General pentru a infiinta fiecare cate doua societati comerciale, una pentru prestarea de servicii de salubrizare si una pentru intretinerea drumurilor Consiliul local sector 5 a primit aprobarea de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa infiinteze doua societati comerciale, una pentru prestarea de servicii de salubrizare si una pentru lucrari de infrastructura. CGMB a dat permisiunea si Consiliului local sector 3 sa infiinteze doua societati: una pentru prestarea de servicii de salubrizare si una pentru intretinerea drumurilor din sector.
Bucuresti: 24 de strazi au fost transmise din administrarea Primariei sector 3 in administrarea Primariei Capitalei. Acestea necesita lucrari de asfaltare 24 de strazi au fost transmise din administrarea Primariei sector 3 in administrarea Primariei Capitalei, potrivit unei hotarari adoptate joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Este vorba despre strazile: Moga Alexandru, Cercelus, Cluceru Udricani, Biserica Rasvan, Culmea veche, Parfumului, Harsova, Labirint, Medeleni, Radu Calomfirescu, Romulus, Vasile Lucaciu, Constantin Robescu, Maria Clucereasa, Cogalnic, Ceaus Radu, Ion Filibiliu, Fetitelor, Ivo Andric, Levantica, Mitrita Constantinescu, Remus, Selimbar, Zborului.
Primaria Capitalei a crescut amenzile pentru nerespectarea normelor de salubritate: sanctiuni de pana la 5.000 lei pentru aruncarea resturilor de tigara si a gunoiului pe domeniul public Primaria Capitalei, cu aprobarea Consiliului General, a crescut joi  amenzile pentru nerespectarea normelor de salubritate. Astfel, amenzile pentru aruncarea biletelor de calatorie a resturilor de tigari a hartiilor si a altor tipuri de deseuri pe domeniul public au crescut de la 200 la 500 lei la 2000 pana 5.000 lei. Aceleasi amenzi se vor aplica si celor care nu mentin corespunzator suprafata imobilelor pe care le detin, nu mentin mobilierul urban si stradal in stare corespunzatoare si arunca zapada din curti pe trotuare carosabil in intersectii si pe spatiile verzi.
Bucuresti: Primaria Capitalei a inasprit regulile de semnalizare a lucrarilor de infrastructura si a crescut amenzile pentru cei care nu respecta prevederile pentru protectia mediului Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, joi, un proiect de hotarare care vizeaza "modificarea Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 205/2009 privind aprobarea Brevetului Verde pentru executia lucrarilor de constructii pe teritoriul Municipiului Bucuresti". Astfel, se introduce dispozitia ca lucrarile de interventie realizate de operatorii de servicii publice sau in numele acestora, pe carosabil sau trotuare, sa fie semnalizate corespunzator cu indicatoare, iar pe timpul noptii cu panouri cu lampi cu lumina galbena.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins propunerea Primariei Capitalei de a da in administrarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, unde Ecaterina Andronescu este membru fondator si presedinte al Sectiei "Stiinte chimice", o cladire din centrul capitalei Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins propunerea Primariei Capitalei de a da in administrarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, unde Ecaterina Andronescu este membru fondator si presedinte al Sectiei "Stiinte chimice", o cladire din centrul capitalei, de pe strada Ilfov nr. 3. Proiectul avea nevoie de votul a doua treimi si au votat impotriva grupurile PNL si USR.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri