ADMINISTRATIE LOCALA
Primaria Capitalei spune ca au inceput deja lucrarile de amenajare a Soselei Prelungirea Ghencea Primaria Municipiului Bucuresti precizeaza, sambata, ca au inceput lucrarile de amenajare a Soselei Prelungirea Ghencea, in prezent efectuandu-se reparatii ale carosabilului, marcari ale trecerilor de pietoni si urmeaza sa se amenajeze trotuarele.
Piata Huet si Biserica Evanghelica din Sibiu vor fi restaurate cu bani UE. Ministrul Sevil Shhaideh a semnat contracte de finantare din fonduri europene, de aproape 500 de milioane de lei Piata Huet si Biserica Evanghelica din Sibiu vor fi restuarate cu bani europeni, prin Programul Operational Regional (POR), valoarea proiectului fiind de circa 22 milioane lei. Contractul de finantare a fost semnat vineri de ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh. Tot vineri, ministrul a semnat contractul de finantare pentru extinderea si modernizare retelei de apa si canal in judetul Bistrita Nasaud - in valoare de circa 55 milioane lei si reabilitarea drumului national 1C Dej-Baia Mare km. 61+500 - 147+990 - in valoare de circa 390 milioane lei.
Consiliul local sector 4 a aprobat construirea a 13 parcari noi, ce insumeaza peste 3000 de locuri. Doua sunt de tip park&ride: la Piata Sudului si la statia de metrou IMGB Consiliul local sector 4 a aprobat vineri construirea a 13 parcari noi, ce insumeaza peste 3.000 locuri. Doua dintre aceste parcari sunt de tip park&ride, la Piata Sudului si la statia de metrou IMGB. Controverse a stranit propunerea de amenajare a unei parcari de circa 750 locuri pe strada Secerei, pe terenul dintre Palatul Copiilor si Sala Polivalenta, deoarece acesta figureaza ca spatiu verde. Pana la urma a fost aprobat si acest proiect.  Suma estimata de primarie pentru construirea celor 13 parcari este de circa 100 milioane lei.
Parcare uriasa in Sectorul 4 din Bucuresti, pe un spatiu verde de langa Palatul Copiilor Consiliul local sector 4 a aprobat vineri, construirea unei parcari de circa 750 de locuri pe terenul dintre Sala Polivalenta  si Palatul National al Copiilor, teren care figureaza ca spatiu verde. Acesta a fost transferat in 2016 de la Primaria Capitalei la cea de sector pentru amenajarea unui parc. Terenul a fost concesionat in urma cu cativa ani de Primaria Capitalei unei firme pentru a amenaja un aqua-land, s-au taiat o parte dintre arbori, insa societatea civila s-a adresat instantei si a reusit sa salveze spatiul verde.
​La loc comanda cu inaugurarea Pasajului de la Piata Sudului: nu se termina dupa Pasti pentru ca lucrarile sunt doar la 63%, ca si toamna trecuta Situatie inedita in Bucuresti: desi primarul Gabriela Firea a anuntat zilele trecute ca va inaugura pasajul de la Piata Sudului dupa sarbatorile pascale, Primaria Capitalei anunta azi intr-un comunicat de presa ca lucrarile sunt abia la 63%, cat erau si anul trecut, in toamna, potrivit cifrelor prezentate de municipalitate. Primarul general spune ca reprezentantii constructorului i-au raportat gresit procentele.
Gabriela Firea: Este posibil ca ELCEN sa fie data in administrarea RADET prin contopire sau fuziune Este posibil ca ELCEN sa fie data in administrarea RADET prin contopire sau fuziune, in acest sens urmand sa fie elaborata o hotarare de Guvern, a declarat primarul general, Gabriela Firea, joi, dupa o intalnire cu ministrul Energiei, Toma Petcu, la sediul Primariei Capitalei.
Dilema pentru bucurestenii din Sectorul 4: parcare betonata sau parc verde langa Palatul Copiilor? Primaria Sectorului 4 vrea sa construiasca o parcare de circa 750 de locuri pe terenul dintre Sala Polivalenta  si Palatul National al Copiilor, teren care figureaza ca spatiu verde. Acesta a fost transferat in 2016 de la Primaria Capitalei la cea de sector pentru amenajarea unui parc. Terenul a fost concesionat in urma cu cativa ani de Primaria Capitalei unei firme pentru a amenaja un aqua-land, s-au taiat o parte dintre arbori, insa societatea civila s-a adresat instantei si a reusit sa salveze spatiul verde. Pe de alta parte, in zona este deficit de locuri de parcare, mai ales in conditiile in care Primaria sector 4 a inceput sa amendeze soferii care parcheaza pe trotuar.
Cetatenii din Prelungirea Ghencea  ies din nou in strada pe 1 aprilie: Vrem pasaj si vrem largire, pacaleala nu mai tine! Cetatenii din Prelungirea Ghencea si Domnesti ies din nou in strada, sambata, pe 1 aprilie, pentru a cere Primariei Capitalei sa largeasca strada Prelungirea Ghencea, sa faca trotuare si piste pentru biciclete. In plus, acestia cer Ministerului Transporturilor sa faca un pod peste Soseaua de Centura. In prezent, traficul in zona este de comar, deoarece circulatia se desfasoara doar pe o banda pe sens, nu sunt trotuare, iar cand ploua zona este plina de balti.
Premiera anti-birocratica la Cluj: de la inceputul lunii aprilie, Primaria va elibera documente de urbanism in format electronic De la inceputul lunii aprilie, Primaria Cluj-Napoca devine prima din Romania care va elibera documente de urbanism in format electronic, scutind cetateanul de deplasarea la ghisee si de contactul cu diversi functionari, a declarat joi primarul Emil Boc, la o conferinta despre economia digitala, organizata in cadrul Cluj Innovation Days.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat miercuri infiintarea mai multor linii RATB intre Bucuresti si Judetul Ilfov Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat miercuri infiintarea mai multor linii RATB intre Bucuresti si localitatile din Judetul Ilfov si suplimentarea autobuzelor pe liniile existente. Astfel, in prezent RATB are 18 linii preorasenesti si ar urma sa se ajunga la 52.
Consiliul General a aprobat infiintarea celor zece companii propuse de primarul Gabriela Firea. Primaria Bucuresti intra in afaceri cu energie, constructii, turism si parcari, spatii verzi. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat miercuri infiintarea a zece companii pe actiuni propuse de primarul general Gabriela Firea. Acestea vor avea actionar majoritar Municipiul Bucuresti, prin Consiliul General al Municipiului Bucuresti (99,9%) si SC Service Ciclop SA (0,1%), o alta companie a municipalitatii. Societatile se vor ocupa de: activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta, producerea, transportul si distributia energiei electrice, consolidari, constructia de drumuri si poduri, gestionarea locurilor de parcare, managementul traficului, activitati medicale, turism, administrarea spatiilor verzi si agrement. Reprezentantii PNL si USR in CGMB spun ca vor ataca proiectele in contencios administrativ deoarece nu au fost adoptate cu vot de doua treimi.
Medicii Herman Berkovits si Catalin Constantin Badiu vor prmi titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti Medicii Herman Berkovits si Catalin Constantin Badiu vor prmi titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti, potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Primaria Bucuresti: O consiliera USR se plange ca a fost facuta "prostituata" de un coleg din PSD Raluca Teodor, consilier general USR, il acuza pe viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu (PSD) ca acesta i-ar fi spus in timpul sedintei de Consiliu General ca a lucrat in baruri in Anglia si ca a fost prostituata. Aceasta sustine ca viceprimarul a fost inregistrat cand spunea aceste lucruri si ca-l va da in judecata. Viceprimarul Aurelian Badulescu neaga acuzatiile si spune la randul lui ca o va da in judecata pe consiliera.
Proiectele de hotarare prin care Primaria Capitalei dorea sa ceara de la Ministerul Transporturilor  Centura Capitalei si METROREX, scoase de pe ordinea de zi a Consiliului General Proiectele de hotarare prin care Primaria Capitalei dorea sa ceara de la Ministerul Transporturilor  Centura Capitalei si METROREX au fost scoase de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Primarul general Gabriela Firea a declarat ca este de acord cu scoaterea lor de pe ordinea de zi motivand ca va reveni cu un proiect mai bine fundamentat si conturat, dupa discutii cu Ministerul Transporturilor.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat strategia de transport pentru Bucuresti - Ilfov pe urmatorii 15 ani. Planul de Mobilitate Urbana Durabila: noi linii de metrou si tramvai, parcari park&ride si 250 km de piste pentru biciclete, dar si cresterea taxei de parcare in centru Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat miercuri Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 pentru Regiunea Bucuresti - Ilfov. Documentul reprezinta strategia de transport pentru aceasta regiune, pe urmatorii 15 ani. In linii mari, se propune dezvoltarea transportului public - extinderea metroului si a liniilor de tramvai, culoare rapide de la est la vest si de la nord la sub pentru tramvai si autobuz, benzi unice pentru transportul public, realizarea unei retele de 250 km piste pentru biciclete si eliberarea trotuarelor de masini. Strategia urmareste descurajarea utilizarii masinilor personale, in principal prin eliminarea parcarilor fara plata si cresterea tarifului pentru parcarile publice pana la 1 euro/ora. In plus, sunt prevazute doar doua proiecte de extindere a retelei de strazi - largirea strazii Fabrica de Glucoza si extindere bd. Timisoara.
VIDEO Nicusor Dan, impiedicat sa intre la sedinta Consiliului General al Primariei Bucuresti Nicusor Dan, presedintele USR, nu este primit la sedinta de Consiliu General care este in desfasurare la sediul Primariei Capitalei. Acesta se afla pe hol, in fata salii de sedinte. In plus, presedintele de sedinta, nu ii permite nici sa ia cuvantul pe motiv ca nu s-a inscris la cuvant inaintea sedintei.
​FOTOGALERIE Batalie in instanta impotriva unui bloc de 25 metri inaltime aprobat de Consiliul General, pe Strada Mantuleasa - in inima Bucurestiului Cativa cetateni care locuiesc pe strada Mantuleasa au dat in judecata Consiliul General al Municipiului Bucuresti si cer anularea Planului Urbanistic Zonal prin care institutia a aprobat  construirea unui bloc de 5 etaje (25 metri inaltime) pe aceasta artera. Cetatenii din zona s-au opus inca de la inceput acestui proiect, motivand ca blocul este prea inalt si masiv fata de cladirile din zona si distruge caracterul zonei protejate Mantuleasa, unde se afla mai multe cladiri de patrimoniu.
Clotilde Armand despre bugetul sectorului 1:  Investitiile  reprezinta doar 13% din cheltuieli, cheltuielile legate de spatiile verzi continua sa fie excesiv de ridicate Investitiile  reprezinta doar 13% din bugetul sectorului 1 pe anul 2017 si s-a propus alocarea unor sume foarte mari pentru salubrizare si intretinerea spatiilor verzi, scrie Clotilde Armand, consilier local (USR) sector 1, pe pagina de Facebook.
Primaria sectorului 4 vrea sa faca 13 parcari noi, printre care si doua de tip park&ride - la Piata Sudului si la statia de metrou IMGB Primaria sectorului 4 vrea sa faca 13 noi parcari in sector, printre care si doua de tip park&ride, la Piata Sudului si la statia de metrou IMGB. In total, acestea insumeaza peste 3.000 de locuri de parcare. Indicatorii tehnico-economici pentru cele 13 parcari vor fi discutati la sedinta Consiliului local sector 4 de vineri. Suma estimata de primarie pentru construirea lor este de circa 100 milioane lei.
ARCEN organizeaza pe 1 aprilie un nou traseu cultural pietonal in cartierul Mantuleasa: "Prin Bucurestii lui Mircea Eliade" ARCEN organizeaza sambata, 1 aprilie, incepand cu ora 17.00, un nou traseu  cultural pietonal in cartierul Mantuleasa: "Prin Bucurestii lui Mircea Eliade". Participarea este gratuita.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 1767 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version