ADMINISTRATIE LOCALA
Primaria Sectorului 4 a convocat Comitetul pentru situatii de urgenta, dupa ce REBU a ridicat pubele fara a le inapoia Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a convocat, miercuri, Comitetul Local pentru situatii de urgenta dupa ce compania REBU, al carei contract de salubrizare expira pe 10 aprilie, a ridicat 1.600 de pubele de la persoane fizice, fara a le inapoia pentru asigurarea continuitatii colectarii gunoiului, anunta reprezentantii Primariei Sectorului 4, potrivit News.ro.
FOTO Cum arata iepurasii de Pasti ce decoreaza strazile din centrul vechi al Capitalei Bulevardele din Capitala au inceput sa fie decorate cu luminite si figurine de Pasti, asa cum a decis Primaria Capitalei condusa de Gabriela Firea. Si strazile pietonale din centrul vechi al Bucurestiului au fost decorate cu figurine de iepurasi din plastic prinse cu lanturi de ghirlande cu beculete.
Primaria Capitalei vrea sa modernizeze parcurile Carol, Cismigiu si Herastrau, o investitie de 56 milioane lei Primaria Capitalei vrea sa modernizeze parcurile Carol, Cismigiu si Herastrau. Astfel, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, miercuri, studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unui sistem de irigatii in Parcul Parol, dar si reparatii capitale la instalatiile de apa si canalizare. Valoarea estimata a investitiilor este de circa 9,6 milioane lei.
Bucuresti: Noi semafoare in 101 intersectii din Capitala. Vezi daca strada ta e pe lista finala Primaria Capitalei va semaforiza  101 intersectii din Bucuresti, unde s-au inregistrat incidente rutiere. Scopul proiectului este de a fluidiza traficul, sa reduca numarul de emisii poluante, dar si cresterea sigurantei.
Primaria Bucuresti are in 2017 un buget de 1,1 miliarde euro, din care nu incepe nici o lucrare noua de infrastructura rutiera. 83 milioane euro merg la spitale, 220 milioane de euro pentru RADET si RATB, 80 milioane euro pentru proiecte de infrastructura deja incepute Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat miercuri bugetul Primariei Capitalei si al institutiilor din subordine pe anul 2017, valoarea acestuia fiind de 1,1 miliarde euro. Din aceasta suma, 121 milioane de euro merg pentru subventia la RATB, 11 milioane de euro pentru investitii ale regiei si 7 milioane euro pentru achizitia de autobuze, tramvaie si troleibuze, 106 milioane euro pentru subventia la RADET si 19 milioane de euro investitii ale regiei, 6 milioane de euro pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, 83 de milioane de euro pentru cele 19 spitale din subordinea Primariei si pentru cabinetele scolare medicale si stomatologice, doua milioane de euro pentru amenajarea pistelor pentru biciclete.
Primaria Capitalei: Varuirea cladirilor monument istoric de pe Calea Victoriei este ilegala si constitutie infractiune. Primarul a solicitat Politiei Locale sa trimita de urgenta echipaje Primaria Generala a Capitalei sustine, intr-o precizare remisa HotNews.ro, ca varuirea celor doua cladiri de pe Calea Victoriei - blocul Rosenthal  si fostul casino Victoria - este ilegala si constituie infractiune. PMB sustine ca primarul Gabriela Firea a solicitat Politiei Locale sa trimita de urgenta echipaje care sa cerceteze situatia. Miercuri dimineata, o echipa de muncitori acopereau cu o vopsea gri coloanele "varuite" cu o zi inainte. Catre doi reporteri HotNews.ro, la momente diferite, muncitorii au precizat ca fac lucrarile la solicitarea Primariei.
​​VIDEO-INTERVIU Daniel Baluta: Primaria Sector 4 poate incepe din aceasta saptamana ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe carosabil. Pana la finalul anului vom avea parcari inteligente. Primaria se muta la mall-ul Grand Arena. Acuze de santaj la adresa REBU Primaria Sectorului 4, prin Politia Locala, poate incepe din aceasta saptamana ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe carosabil, dupa ce Consiliul Local a aprobat la inceputul saptamanii un regulament in acest sens, a declarat primarul sectorului, Daniel Baluta, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Ridicarea masinilor va fi facuta de o masina a Politiei locale, doar in situatia in care  soferii blocheaza traficul, transportul public si accesul in institutii si alte imobile, a explicat edilul. In paralel, soferii care parcheaza pe trotuarele de pe marile bulevarde vor fi amendati, pentru ca pietonii sa poata circula civilizat.
​​FOTO Cladirea monument-istoric de pe Calea Victoriei varuita la coloane, revopsita in gri: "Nu a fost var, am dat cu amorsa pentru vopsea" Blocul Rosenthal, cladire monument istoric careia, in urma cu o zi, i-au fost varuite in alb coloanele de la parter, a primit, miercuri, o noua "imagine". O echipa de muncitori ce sustine ca ar fi fost trimisi de administratia locala vopseau coloanele in gri. "Ieri am dat cu amorsa, nu cu var. Acum am venit cu vopseaua", a explicat unul intre muncitori. Motivul vopsirii coloanelor cladirii-monument? Graffitiurile si afisele ce s-au tot adunat pe stalpi.
Primaria Capitalei vrea sa monteze semafoare noi in 101 intersectii din Bucuresti Primaria Capitalei vrea sa monteze semafoare in 101 intersectii unde au avut loc accidente rutiere sau unde au loc, de obicei, ambuteiaje, potrivit unui proiect de hotarare aflat, miercuri, pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
RATB infiinteaza o linie speciala de autobuze pentru Targul de Pasti din Piata Constitutiei Autobuzele liniei 361 vor circula pe urmatorul traseu: Bulevardul Marasti, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Bulevardul Lascar Catargiu, Piata Romana,  Bulevardul Gheorghe Magheru, Bulevardul Nicolae Balcescu, Piata Universitatii, Bulevardul I.C.Bratianu, Strada Halelor, Splaiul Independentei, Strada Natiunile Unite, Bulevardul Libertatii, Piata Constitutiei, informeaza reprezentantii RATB.
RADET opreste furnizarea caldurii in Bucuresti incepand cu 4 aprilie RADET anunta incheierea sezonului de incalzire 2016 - 2017, incepand cu data de 4 aprilie. Masura a fost luata in conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, care precizeaza ca "oprirea incalzirii se face dupa trei zile consecutive in care temperatura medie a aerului exterior depaseste +10 gradeC, intre orele 18.00 - 06.00".
UPDATE Parlamentul se pregateste sa darame o ordonanta de urgenta care punea ordine in haosul urbanistic Ordonanta de Urgenta 100/2016, care punea ordine in haosul urbanistic din orase si sanctiona conflictul de interese in domeniul autorizarii constructiilor, va fi discutata marti in plenul Camerei Deputatilor. Deputatii din Comisia de Administratie Publica au dat de doua ori raport de respingere pentru actul normativ. USR a atras atentia ca eliminarea acestei ordonante atrage dupa sine revenirea la urbanismul derogatoriu si va crea haos. Camera Deputatilor este camera decizionala.UPDATE Ordonanta de Urgenta 100/2016 a fost respinsa.
55 de ONG-uri cer Primariei sectorului 5 sa reconsidere decizia de a evacua Centrul Caracuda din cartierul Ferentari Peste 55 de organizatii neguvernamentale au transmis luni primarului sectorului 5, Daniel Florea, o scrisoare in care isi exprima indignarea fata de decizia primariei de a evacua Centrul Caracuda, singurul centru dedicat serviciilor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri pentru persoane din catierul Ferentari. ONG-urile cer primariei sa isi reconsidere decizia luata si sa prelungeasca protocolul care permite Asociatiei Carusel sa isi desfasoare activitatea in aceleasi conditii ca si pana acum.
Tribunalul Bucuresti a anulat autorizatia de construire emisa de Primaria Sectorului 4 pentru ridicarea unui cartier de blocuri pe doua hectare din Parcul Tineretului Tribunalul Bucuresti a anulat Planul Urbanistic de Detaliu si Autorizatia de construire, emise de Consiliul Local/Primaria Sectorului 4 pentru ridicarea unui cartier de blocuri pe doua hectare din Parcul Tineretului. Cerea de anulare a fost facuta de doua ONG-uri: Asociatia pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural si Fundatia Eco-Civica. Decizia poate fi atacata cu recurs.
De cand se ridica masinile parcate neregulamentar in Sectorul 4 si care sunt solutiile pentru soferi? Parcari sau parcuri in sector? Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a discutat online cu cititorii In ce conditii Politia locala sector 4 amendeaza soferii care au parcat pe trotuar? De cand incepe ridicarea masinilor? Cum are de gand Primaria sectorului 4 sa rezolve criza locurilor de parcare? De ce alege primaria sa faca parcare in loc sa amenajeze un parc pe spatiul verde dintre Palatul Copiilor si Sala Polivalenta? Cine face curatenie in sector dupa incheierea contractului cu REBU? Cum se rezolva problema cetatenilor care au incheiat deja contract de salubrizare, dar trebuie sa plateasca taxa la primarie pentru ridicarea gunoiului? Primarul sectorului 4, Daniel Baluta, a raspuns online intrebarilor cititorilor, marti, incepand cu ora 12.30, in studioul HotNews.ro.
Primaria Capitalei a facut inventarul spatiilor verzi retrocedate: 36 de hectare in parcuri si 23,5 hectare - locuri de joaca. Gabriela Firea: Recuperarea lor va incepe in acest an In perioada 2001-2013, au fost retrocedate in Bucuresti 36 de hectare in parcuri, iar in ultimii 16 ani au fost restituite 23 hectare de spatii verzi/ locuri de joaca, se arata intr-un comunicat emis de Primaria Capitalei. Aceste terenuri au fost retrocedate fie prin dispozitie de primar, fie in baza unor hotarari judecatoresti. Primarul General, Gabriela Firea, a declarat ca va constitui un grup de lucru care sa identifice solutiile legale pentru a putea recupera parcurile, spatiile verzi sau terenurile pe care sunt amenajate locuri de joaca si care au fost retrocedate, iar recuperarea va incepe in acest an.
Bucurestiul nu va avea piste noi de biciclete nici in 2017. Lucrarile ar putea incepe in primavara anului 2018 Bucurestiul nu va avea piste noi de biciclete nici in 2017.  Lucrarile ar putea incepe in trimestrul doi din 2018, a declarat pentru HotNews.ro primarul Capitalei, Gabriela Firea. In principal, pistele vor fi realizate pe traseul din strategia de transport a capitalei, aprobata recent de Consiliul General. Reamintim ca Ministerul Mediului a alocat inca din 2014 suma de 10 milioane de euro pentru realizarea a 100 km de piste pentru biciclete, insa pana acum banii nu au fost folositi, de cel putin trei ani Primaria lucrand la stabilirea traseului si studii de fezabilitate.
Constanta: Scandal la un protest pe tema ridicarii unei biserici intre blocuri Un scandal a avut loc, duminica dupa-amiaza, in municipiul Constanta, la un protest pe tema construirii unei biserici intre blocuri, in cartierul Tomis III, intre un grup de cateva zeci de persoane care se opun ridicarii lacasului de cult si cei care aproba proiectul, la fata locului fiind prezenti si doi consilieri locali si un parlamentar USR care au stat de vorba cu oamenii, relateaza News.ro.
Nou protest al soferilor la marginea municipiului Iasi, peste o suta de oameni au blocat traficul Peste o suta de soferi ieseni au protestat, pentru a doua duminica la rand, prin ingreunarea circulatiei la iesirea din municipiul Iasi spre localitatea Holboca, acuzand autoritatile de starea proasta a drumurilor din zona, transmite News.ro.
Consiliul Judetean Iasi nu mai aloca bani Fundatiei Sportului Iesean, din care e finantata si echipa CSMS Iasi, din cauza unei anchete DNA Consiliul Judetean Iasi a decis sa nu mai dea bani pentru Fundatia Sportului Iesean, din care este finantata si echipa de fotbal CSMS Iasi, din cauza unei anchete initiate de catre DNA care vizeaza alocarea de fonduri de la bugetul local in perioada 2008-2016, a anuntat presedintele institutiei.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 1767 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version