ADMINISTRATIE LOCALA
Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a validat nici la sedinta de marti cei 4 consilieri ai USR, pe locurile care au ramas vacante dupa alegerile parlamentare Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a validat nici la sedinta de marti cei 4 consilieri ai USR, pe locurile care au ramas vacante dupa alegerile parlamentare. Miza este consolidarea majoritatii PSD-ALDE in Consiliul General, pentru a putea trece si proiectele care au nevoie de doua treimi. Roxana Wring, liderul de grup al consilierilor  USR din Consiliu, a declarat ca va face plangere prealabila si daca nici la urmatoarea sedinta cei 4 consilieri nu vor fi validati, se vor adresa instantei.
Gabriela Firea: Societatea municipalitatii care are ca obiect de activitate producerea, furnizarea energiei electrice si termice se va ocupa de valorificarea energetica a deseurilor, constructia unor CET-uri noi Societatea Primariei Capitalei  care are ca obiect principal de activitate producerea, furnizarea energiei electrice si termice, servicii energetice si de mentenanta  se va ocupa de valorificarea energetica a deseurilor, producerea de energie electrica si termica prin solutii neconventionale, constructia unor CET-uri noi pentru echilibrarea sistemului, exploatarea CET-ului aflat in administrarea autoritatii publice locale - CET GRIVITA- si a celui aflat in conservare la Ministerul Energiei - CET TITAN, a declarat miercuri primarul general al capitalei, in cadrul forumului "Strategia Energetica a Capitalei". 
​FOTOGALERIE Un imobil vechi de peste 100 de ani de pe Calea Serban Voda a fost demolat weekend-ul trecut Un imobil vechi de peste 100 de ani de pe Calea Serban Voda nr. 111, din Bucuresti, a fost demolat saptamana trecuta. Acesta nu era clasat monument istoric, insa specialistii spun ca era valoros. Totusi, cladirea se afla in zona de protectie a Bisericii Alexe, monument istoric. Arhitectul Florin Balteanu, fost consilier in ministerul Culturii, reclama si probleme de legalitate in ceea ce priveste emiterea autorizatiei de demolare.
Cluj: Despagubiri platite de municipalitate pentru soferi care si-au avariat masinile in gropile din oras Primaria Cluj-Napoca trebuie sa plateasca despagubiri de aproximativ 55.000 de lei, dupa ce 19 soferi au reclamat ca li s-au stricat masinile conducand pe strazile din municipiu, informeaza Agerpres.
Majoritatea PSD - ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat acordul de principiu ca Primaria Capitalei sa infiinteze 19 societati comerciale pe actiuni Majoritatea PSD - ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat acordul de principiu marti ca Primaria Capitalei sa infiinteze 19 societati comerciale pe actiuni prin care sa presteze majoritatea activitatilor care acum sunt delegate unor companii private sau unor directii din institutie. Actionar vafi Consiliul General. Firmele Primariei se vor ocupa de producerea si furnizarea energiei electrice, iluminat stradal, administrarea spitalelor, paza, administrarea spatiilor publicitare, consultanta pentru proiectele de infrastructura, administrarea drumurilor etc. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca aceste firme vor face treaba mai bine decat firmele catre care sunt delegate in acest moment aceste servicii, la preturi mult mai mici.
Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) va putea inchiria spatii situate in spitalele pe care le administreaza Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) va putea inchiria spatii situate in imobilele pe care le administreaza, respectiv cele 20 de spitale din Bucuresti, potrivit  unui hotarari adoptate, marti, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Primaria Capitalei va organiza un concurs public pentru realizarea unui logo al Bucurestiului. Castigatorul va primi 50.000 lei Primaria Capitalei va organiza un concurs public pentru realizarea unui logo al Bucurestiului, destinat folosirii in toate formele de comunicare vizuala, potrivit unui proiect adoptat marti de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.Premiul acordat castigatorului concursului este de 50.000 lei brut.
Primaria Capitalei va face procedura simplificata pentru achizitia de  servicii hoteliere si  catering pentru valori de pana la 3,3 milioane lei fara TVA Primaria Capitalei va face procedura simplificata pentru achizitia de  servicii hoteliere si  catering, potrivit unei hotarari adoptate marti de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Valoarea pana la care se poate aplica aceasta procedura este de circa 3,3 milioane lei fara TVA.
S-au stabilit noile tarife pentru inchirierea Arenei Nationale - intre 13.000 si 28.000 de euro pentru un meci de fotbal si intre 18.000 si 30.000 de euro pentru evenimente culturale Consiliul General al Municipiului Bucuresti  a aprobat marti noile tarife pentru inchirierea Arenei Nationale. Acestea variaza intre 13.000 si 28.000 de euro pentru un meci de fotbal si intre 18.000 si 30.000 de euro pentru evenimente culturale si alte evenimente speciale. Taxa pentru parcarea de langa stadion este propusa la 3 lei/ora, iar pentru folosirea pistei de atletism 10 lei/ora.  In plus, CGMB a decis ca stadionul national va fi administrat doar de Administratia Lacuri Parcuri si Agrement, institutie aflata in subordinea Primariei Capitalei. Pana acum de administrare se ocupa si Primaria Capitalei.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a aprobat marti noul regulament de organizare si functionare. Consilierii USR acuza ca acesta limiteaza accesul cetatenilor la sedinte Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a aprobat marti noul regulament de organizare si functionare. Consilierii Uniunii Salvati Romania acuza ca acesta va ingradi accesul la cuvant a cetatenilor  si consilierilor in sedintele CGMB si poate genera abuzuri. Consilierii PSD spun ca este foarte bun si s-au introdus in premiera cateva prevederi legate de siguranta consilierilor generali.
Bucurestiul va avea un administrator public care va coordona aparatul de specialitate al primarului general, institutiile si serviciile publice de interes local si firmele nou infiintate de municipalitate Bucurestiul va avea un administrator public, functia fiind infiintala la nivelul Primariei Capitalei, printr-o hotarare aprobata marti de Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Postul va fi ocupat prin concurs, iar administratorul public va coordona aparatul de specialitate al primarului general, institutiile si serviciile publice de interes local, precum si societatile comerciale infiintate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Gabriela Firea: Toate aceste societati comerciale vor alcatui un Holding Municipal, Bucuresti - Capitala Europeana Cele 20 de societati comerciale pe actiuni care vor fi infiintate de municipalitate vor alcatui un Holding Municipal, Bucuresti- Capitala Europeana, a declarat primarul general Gabriela Firea la inceputul sedintei de Consiliu General de marti, in care va fi supusa la vot infiintarea celor 19 noi societati comerciale. Reamintim ca CGMB a aprobat deja infiintarea unei societati pentru construirea de locuinte.
ANALIZA Ce miza au Gabriela Firea si PSD cu cele 20 de firme ale primariei: ocolirea licitatiilor, transparenta scazuta, salarii necontrolabile pentru clientela de partid Primaria Capitalei vrea sa infiinteze inca 19 companii de stat care vor gestiona aproape tot ce tine de oras - de la iluminatul stradal, asfaltari, intretinerea spatiilor verzi, producerea de energie termica si electrica, vanzarea de energie, promovare turistica, IT, dispecerizare taxi, primarul Gabriela Firea cerand marti acordul de principiul al Consiliului General. In aceste companii vor lucra circa 5.000 de oameni, asa cum spune chiar primarul general. Care este de fapt miza?
Au venit berzele! Primele exemplare au fost observate in Comana, langa Bucuresti Au venit berzele! Un grup de zece exemplare a fost observat duminica, in Comana, langa Bucuresti, de birdwatcher-ul Cristian Mihai. Cand au fost fotografiate, pasarile se aflau in zbor. Tot duminica, a fost observat  de alt birdwatcher, la Sanpaul, in judetul Harghita, si primul exemplar de barza neagra.
Ce surpriza le pregateste Guvernul proprietarilor de automobile in locul timbrului de mediu? Iata cum sunt taxati poluatorii in Londra, Budapesta si Milano, date exemplu de ministrul Daniel Constantin​ Guvernul pregateste pentru proprietarii de masini, in locul timbrului de mediu, introducerea unei taxe de poluare sub forma de vigneta, diferentiata ca valoare in functie de gradul de poluare al autoturismului, soferii urmand sa aiba acces in diferite zone ale marilor orase doar pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz. Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat vineri ca s-a inspirat in elaborarea inlocuirii timbrului de mediu din sistemele unor orase precum Budapesta, Londra sau Milano, care permit accesul autovehiculelor in centrul acestor orase prin plata unei taxe. Ce se intampla in acele orase, cat costa taxa de acces in centru si cum se plateste?
"Bucuresti fara ei" - actiune de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum de demitere a Gabrielei Firea si a primarilor de sector Un grup de bucuresteni strange semnaturi pentru organizarea unui referendum de demitere a Gabrielei Firea din functia de primar general al Capitalei, a primarilor de sector si a consiliilor locale.Actiunea este organizata pe site-ul oameniliberi.ro, de unde pot fi descarcate si formulare pentru strangerea de semnaturi.
Gabriela Firea: Nu intentionam sub nicio forma sa achizitionam autoturisme care s-ar preta activitatii de taximetrie Primaria Capitalei nu doreste crearea unei societati care sa achizitioneze autoturisme pentru activitatea de taximetrie, nu doreste sa detina o firma care sa intre in competitie sau sa distorsioneze piata, dar vrea ca aceste servicii sa se desfasoare in conditii de legalitate si disciplina financiara, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, intr-un interviu acordat Agerpres.
Municipalitatea vrea ca administrator unic al Arenei Nationale sa fie Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Municipalitatea vrea ca administrator unic al Arenei Nationale sa fie Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, propunerea urmand sa fie supusa aprobarii in sedinta de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, informeaza News.ro. Administrarea Arenei Nationale este impartita in prezent intre Primaria Capitalei si ALPAB.
Firea estimeaza ca in firmele municipalitatii vor lucra 5.000 de angajati: Nu vor fi someri in urma reorganizarii Primarul general, Gabriela Firea, a estimat ca in cadrul societatilor comerciale pe actiuni detinute de municipalitate, care ar urma sa desfasoare activitati in domeniul serviciilor publice, ar putea lucra aproximativ 5.000 de persoane, printre care se vor numara si actualii salariati ai regiilor, administratiilor, precum si parte din aparatul de lucru al primarului general.
Timisoara va avea o pasarela pietonala si pentru biciclisti peste  Bega si doua poduri noi Primaria Timisoara va face o pasarelea pietonala si pentru biciclisti peste Bega, in apropiere de noul pod rurtier care se construieste in zona Ilsa, a anuntat primarul orasului, Nicolae Robu, vineri, intr-o conferinta de presa. Lucrarile ar putea incepe in acest an sau in 2018, depinde cand se va finaliza licitatia pentru desemnarea constructorului.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri