ADMINISTRATIE LOCALA
UPDATE -FOTOGALERIE Deszapezirea in Bucuresti: bulevardele mari sunt "la negru", insa traficul auto este ingreunat. Strazile secundare si trotuarele sunt acoperite de zapada In Bucuresti continua sa ninga si marti dimineata, Capitala fiind sub cod galben de ninsori, lapovita, vant si polei pana la ora 15.00. Marile bulevarde au fost deszapezite la negru, insa sunt probleme pe strazile secundare, unde utilajele nu au intervenit, dar si pe trotuare,  unde zapada trebuia indepartata de proprietari. Traficul se desfasoara in conditii de iarna, circulatia fiind ingreunata pe principalele artere.
Gabriela Firea: Primaria Capitalei va decide daca va face o statie mare pentru valorificarea energetica a deseurilor, doua sau trei Primaria Capitalei va decide in urmatoarea perioada daca va face o statie mare de valorificare a deseurilor (incinerator) pentru a arde 1 milion de tone de deseuri generate anual , doua statii mai mici sau trei, a anuntat marti primarul Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a declarat ca acestea vor fi amplasate langa CET-uri, insa nu se stie exact unde. Gabriela Firea a mai anuntat ca in curand vor fi inaugurate si cele 50 de statii automatizate pentru colectarea deseurilor, amplasate in cele sase sectoare.
Primaria Capitalei inlocuieste o parte din gardurile care delimiteaza linia tramvaiului 21 si care au ruginit la nici doua luni dupa ce au fost montate Primaria Capitalei inlocuieste o parte din gardurile care delimiteaza linia tramvaiului 21, dupa ce acestea au ruginit la nici doua luni dupa ce au fost montate. Potrivit informatiilor furnizate de municipalitate la solicitarea HotNews.ro, gardurile sunt inlocuite de executant, pe propria cheltuiala, acestea fiind in garantie timp de 5 ani de la data receptiei lucrarilor.
Primarul Timisoarei vrea sa sesizeze Comisia Europeana deoarece Guvernul nu a facut modificarile legislative care sa permita circulatia vaporaselor pe Bega Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat, luni, ca va adresa un memoriu Comisiei Europene, in care va sesiza faptul ca Guvernul nu a facut modificarile legislative care sa permita circulatia vaporaselor pe Canalul Bega, proiect pentru care administratia locala a obtinut o finantare europeana de 6 milioane de euro.
Se pregatesc modificari drastice pe piata deseurilor reciclabile: Cetatenii vor plati o garantie de 2 lei/ambalaj reutilizabil / Guvernantii spun ca "oamenii sunt incantati de masura", dar firmele de reciclare acuza o "nationalizare" Ministerul Mediului vrea sa modifice printr-o Ordonanta de Urgenta legislatia privind ambalajele si deseurile reciclabile. Astfel, se doreste introducerea unei garantii de 2 lei/ambalaj reutilizabil (in principal ambalaje sticla, bidoane de plastic, paleti, urmand sa fie stabilit exact care de catreproducator) pe care cetatenii ar urma sa o plateasca cand achizitioneaza produsele, apoi sa o recupereze cand duc borcanele/sticlele goale inapoi de unde au cumparat produsele. O alta prevedere importanta se refera la faptul ca Primariile trebuie sa recicleze 50% din deseurile generate pana in 2020, iar acestea vor beneficia si de banii care acum vin de la producatorii de ambalaje,  prin OTR-uri, pentru a indeplini tintele de reciclare si ajung la colectori.
USR Sector 1 cere intr-o petitie adresata autoritatilor locale eliberarea trotuarelor de obstacolele care blocheaza circulatia pietonilor USR Sector 1 a depus o petitie in care cere autoritatilor locale eliberarea trotuarelor  de obstacolele care  impiedica circulatia pietonilor. Petitia contine 150 de astfel de cazuri concrete: masini parcate ilegal, lucrari lasate neterminate sau care nu sunt realizate corect, constructii amplasate ilegal pe spatiul public.
Primaria Bucuresti a castigat procesul in care USR cerea suspendarea hotararilor prin care au fost infiintate cele 22 de companii municipale Primaria Municipiului Bucuresti a castigat definitiv procesul intentat de USR pentru suspendarea hotararilor CGMB privind infiintarea celor 22 de companii care alcatuiesc Holdingul Municipal Bucuresti- Capitala Europeana, se arata intr-un comunicat emis de Primaria Capitalei. Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucuresti pe 14 martie 2018.
USR: Bucurestiul are nevoie de dublarea investitiilor in transport pentru a evita un colaps iminent al transportului public Bucurestiul are nevoie de dublarea investitiilor in transport pentru a evita un colaps iminent al transportului public, este concluzia  dezbaterilor ce au avut loc in cadrul evenimentului "Bucuresti. Blocat in trafic" organizat de USR Bucuresti.
​​FOTOGALERIE Lucrarile la Pasajul Nicolae Grigorescu s-au blocat desi obiectivul de investitii este aproape gata Lucrarile la Pasajul Nicolae Grigorescu s-au blocat desi acesta este finalizat in proportie de 96%. Blocajul a intervenit din cauza faptului ca nu au fost prevazute in contractul initial, semnat in vremea primarului Sorin Oprescu, mai multe lucrari, dar si din cauza ca Transelectrica si Enel trebuie sa  inalte firele de inalta tensiune care trec pe deasupra. Reprezentantii Primariei Capitalei nu au putut da un termen la care lucrarea va fi gata.
​SONDAJ Care ar trebui sa fie prioritatile pentru problema traficului bucurestean? ​Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, aflata de aproape doi ani in functie, a enumerat marti cauzele pe care le are in vedere pentru haosul din traficul capitalei. Ea nu a vorbit despre restantele in aplicarea masurilor propuse de ea insasi. Dar a mentionat proiecte restante sau suspendate, de la extinderea soselei de centura la aeroportul din sudul Capitalei si de la autoritatea asupra metroului pana la intarzierile la autostrada Pitesti-Sibiu.
UPDATE Dupa aproape doi ani la Primarie, Firea a gasit vinovatii pentru haosul din traficul din Bucuresti: lipsa de aeroport nou, lipsa centurii si a canalului Dunare - Bucuresti Dupa aproape doi ani petrecuti ca primar al Bucurestiului, Gabriela Firea a enuntat cateva cauze externe pentru haosul traficului din Bucuresti. Gabriela Firea nu a spus nimic despre marile restante la masurile propuse de ea insasi, ci a dat vina pe nefinalizarea proiectului de extindere a soselei de centura, lipsa centurii feroviare, a unui aeroport in Sudul Capitalei, nefinalizarea canalului Dunare- Bucuresti, intarzierea construirii autostrazii Pitesti-Sibiu si faptul ca metroul este la Ministerul Transporturilor, nu la primarie.
Primarul Gabriela Firea anunta mai multe proiecte de infrastructura care vor lega Bucuresti de Magurele printre care o linie suspendata de tramvai Primaria Capitalei va realiza mai multe proiecte de infrastructura care vor lega Bucurestiul de Magurele si pentru facilitarea accesului la Institutul de Fizica Nucleara care dezvolta proiectul celui mai mare laser din lume - ELI-NP, a anuntat, marti, primarul Gabriela Firea. Printre acestea se numara: extinderea si modernizarea Sos. Bucuresti-Magurele, linie de monorail - tramvai suspendat si material rulant (80 tramvaie suspendate), o ruta Bucuresti - Magurele si Bucuresti Centura in Zona de Nord spre Ploiesti, realizarea coridorului de transport rapid cu autobuzul pe ruta Magurele - Gara de Nord.
Gabriela Firea: Demaram luna viitoare construirea parcarii park & ride de la capatul Sos. Pantelimon. Acest concept va fi extins la toate iesirile din Bucuresti, la intersectia cu soseaua de centura si integrarea cu centura feroviara Luna viitoare vor incepe lucrarile de construire a parcarii park&ride de la capatul Soselei Pantelimon, a anuntat marti, primarul general Gabriela Firea, la seminarul "Impreuna pentru dezvoltarea durabila - Dezvoltarea Regiunii Bucuresti Ilfov. Edilul sef a mai spus ca acest concept va fi extins la toate iesirile din Bucuresti pe la intersectia soselei de centura cu A1, A2 si A3, DN1 pana la DN7, DJ 101, 200B, 301, 401, 602.
Gabriela Firea: A fost redactat textul Ordonantei de Urgenta prin care ultima bucata de teren de care avea nevoie Primaria Capitalei pentru construirea spitalului metropolitan va trece de la Guvern la noi Textul Ordonantei de Urgenta prin care ultima bucata de teren de care avea nevoie primaria Capitalei pentru construirea spitalului metropolitan va trece de la Guvern la administratia locala a fost redactat si urmeaza sa intre de pe circuitul de avizare, a anuntat  marti primarul Gabriela Firea. Edilul sef spune ca actul normativ va fi adoptat pana la finalul lunii, iar apoi municipalitatea va demara in regim de urgenta studiul de prefezabilitate pentru a stabili cum se va construi acest spital, pe bani de la bugetul local sau va fi un parteneriat public-privat.​
Un cartier de blocuri de locuinte cu 20 de etaje ar putea aparea pe strada Dimitrie Pompeiu din Pipera Un cartier de blocuri de locuinte cu 20 de etaje ar putea aparea pe strada Dimitrie Pompeiu din Pipera, la nr. 5E, 5F, 5G, 5J, potrivit unui plan urbanistic zonal aflat in dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei. Documentatia de urbanism deja a fost avizata de Primaria Capitalei si urmeaza sa fie supusa aprobarii Consiliului General, ultimul filtru.
O parte din sumele aprobate in 2017 de Ministerul Transporturilor pentru exproprierile de la Pasajul de la Domnesti sunt gresite. Acestea trebuie reaprobate prin Hotarare de Guvern O parte din sumele aprobate in 2017 de Ministerul Transporturilor pentru exproprierile de la Pasajul de la Domnesti sunt gresite, se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern postat in dezbatere publica. Potrivit documentului, este vorba despre o eroare materiala, iar Ministerul a descoperit greseala la aproape un an de la adoptarea proiectului initial. Acum, proiectul aflat in dezbatere publica urmeaza sa rectifice greselile.
Compania Municipala Imobiliara va inchiria un spatiu de birouri de 218 mp cu 2.300 de euro pe luna. Cel mai probabil aici va fi sediul companiei Compania Municipala Imobiliara va inchiria un spatiu de birouri de 218 mp pe 2 nivele pentru suma de 2.300 de euro pe luna, potrivit unui anunt de atribuire postat pe site-ul de licitatii publice. Contractul se va derula pe o perioada de un an, fiind dat prin achizitie directa, iar valoarea acestuia nu va depasi 28.000 euro pe an fara TVA.
​​FOTOGALERIE Aglomeratie incredibila la metrou marti dimineata Vremea rea si lipsa locurilor de parcare din cauza mormanelor de zapada au determinat multi cetateni sa ia metroul marti dimineata spre destinatiile lor, ceea ce a dus la aparitia unor cozi uriase la statiile aflate la intersectia magistralelor. Imagini care surprind acest lucru au fost postate pe retelele de socializare. Reprezentantii Metrorex spun ca au luat masuri de fluidizare a traficului de calatori la metrou, pentru evitarea supraaglomerarii de la orele de varf.
Noul spital de urgenta se va numi "Sfantul Vasile cel Mare". Va fi construit pe Soseaua Bucuresti-Targoviste si ar putea fi gata in 4-5 ani, potrivit primarului Sectorului 1 Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat luni intr-o conferinta de presa ca noul spital de urgenta care va fi construit pe Soseaua Bucuresti-Targoviste ar putea fi gata in 4-5 ani, constructia urmand sa inceapa anul viitor, potrivit Agerpres. Potrivit edilului, pana in prezent s-a realizat studiul de pre-fezabilitate si au inceput demersurile pentru elaborarea Planului de Urbanism Zonal, lucrarea urmand sa inceapa in octombrie anul viitor.
Primarul Gabriela Firea se va afla in perioada 5-6 martie intr-o vizita oficiala la Chisinau Primarul general, Gabriela Firea, se va afla in perioada 5-6 martie intr-o vizita oficiala la Chisinau pentru a discuta cu primarul interimar al Capitalei Moldovei, Silvia Radu implementarea Programului de cooperare intre cele doua orase, semnat pe 14 februarie.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică