ADMINISTRATIE LOCALA
Societatea de Transport București înființează două noi linii de autobuz: 698 și 781 Societatea de Transport București STB SA (fostă RATB) înființează două noi linii de autobuz începând cu data de 17.09.2018: linia 698, care va funcționa între Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir și Piața Victoriei și linia expres 781, între Gara Basarab și IFA Măgurele.
Primăria Sectorului 4 a lansat platforma online pentru închirierea parcărilor de reședință. Sunt disponibile 5.201 locuri Primăria Sectorului 4 a lansat vineri, începând cu ora 9.00, platforma online www.mobilitateurbana4.ro pentru închirierea parcărilor de reședință, fiind disponibile 5.201 locuri. Beneficiari sunt locuitorii Sectorului 4 care nu dețin un astfel de spațiu și sunt la zi cu plata taxelor și impozitelor locale. De azi și până la finalul anului, închirierea unei parcări pe domeniul public costă maximum 0,21 de lei/ zi, respectiv 23 de lei, pentru toate cele 109 zile rămase până la 31 decembrie 2018.
FOTOGALERIE Mormane de gunoi pe străzi: Sectorul 3 din București stopează contractul de salubrizare cu Rosal. Activitatea va fi preluată de Primărie Sectorul 3 din București încheie începând cu 14 septembrie contractul de salubrizare cu firma Rosal, după 19 ani, străzile din Sectorul 3 fiind pline de mormane de gunoi. Mai  mai mulți cititori HotNews.ro au sesizat că în ultimele zile compania nu a mai ridicat gunoiul. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat pentru HotNews.ro că instanța de decis încetarea contractului cu compania Rosal, la cererea Consiliului Concurenței, după ce contractul a fost prelungit mai mulți ani prin acte adiționale. Reprezentanții Rosal spun că au notificat Primăria că vor presta acest serviciu până pe 14 septembrie, după ce instituția a decis că dorește să presteze acest serviciu prin propria direcție.
Primăria Sectorului 1 a alocat încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului Membrii Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1 au decis în ședința de miercuri alocarea sumei de 10 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, au precizat pentru Mediafax reprezentanții instituției.
Bârlad: Ghirlandele de Crăciun, montate din septembrie, când afară sunt 30 de grade/ Primăria: Este o situaţie normală Ghirlandele festive de Crăciun au început să fie montate în Bârlad, deşi afară sunt aproape 30 de grade și vara abia s-a sfârşit. Reprezentanţii municipalităţii susţin că este o situaţie normală, deoarece un singur muncitor trebuie să se ocupe de întreg oraşul, relatează Mediafax.
Transporturile despre Centura Capitalei: Soluția urmează să fie propusă de Primăria București Ministerul Transporturilor (MT) a anunțat, joi, că a propus ca proiectul de act normativ ce va reglementa transferul Șoselei de centură a Capitalei din proprietatea publică a statului și concesiunea CNAIR în proprietatea publică a Municipiului București să fie elaborat în cadrul Primăriei Generale, potrivit Mediafax.
Regulamentul privind serviciul de taxi, care prevedea dispecerizarea Clever, Uber și Taxify, a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului general al Primăriei Capitalei Proiectul de hotărâre privind regulamentul-cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport în regim de taxi, care propunea ca serviciile de dispecerat să devină obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizați, a fost retras joi de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, dezbaterea sa fiind amânată până la finalul acestei luni. Proiectul ar fi afectat Clever și Star Taxi, posibil și Uber și Taxify, care nu sunt dispecerizate.
UPDATE Noile reguli pentru taximetriști, discutate în Consiliul General. Reglementările ar putea afecta Uber și Taxify, Clever Taxi și Star Taxi Regulamentul-cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport în regim de taxi a fost reintrodus pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, potrivit Agerpres. Pe 26 martie, primarul general, Gabriela Firea, anunţa amânarea dezbaterii lui, în contextul modificărilor care urmau să fie aduse Legii taximetriei. Potrivit propunerii, serviciile de dispecerat urmează să devină obligatorii  pentru toate taxiurile transportatorilor autorizați. Aceasta prevedere va afecta Clever și Star Taxi, posibil și  Uber și Taxify, care nu sunt dispecerizate.
Tecuci: Consilieri locali acuză că edilii și-au alocat benzină cât să înconjoare Pământul / Primar: E pentru un utilaj Primarul și viceprimarul din Tecuci (județul Galați) sunt acuzați că și-au suplimentat nejustificat cantitățile de combustibil pentru mașinile de serviciu. Acuzațiile vin din partea consilierilor locali ai opoziției, care spun că într-un singur an cei doi pot înconjura Pâmântul de două ori cu benzina alocată, relatează Mediafax.​
Primăria Capitalei cumpără 2.000 de fluiere cu 39 lei bucata Primăria Capitalei cumpără 2.000 de fluiere din metal cromat pentru situații de urgență cu 39 lei/bucata, de la firma LIDLE COM SRL, valoarea achiziției fiind de 78.000 lei, în urma unei proceduri de cumpărare directă. Achiziția a fost finalizată pe 28 august. Interesant este prețul unui fluier deoarece la a o simplă căutare pe internet, prețul unui fluier metalic cu bilă variază între câțiva lei și 25 lei, iar la o achiziție atât de mare costurile trebuie să fie și mai mici. Totuși, în anunțul de pe site-ul de licitații nu se precizează dacă acesta mai are și alte caracteristici speciale.
UPDATE Negoiță a propus majorarea indemnizației șeful consiliului de administrație de la o companie a Primăriei Sector 3 la 15.000 lei / Propunerea a fost respinsă de Consiliul local Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea să crească indemnizația președintelui Consiliului de Administrație al companiei municipale Algorithm Construcții S3, Alexandru Dan Coșocariu, de la 8.000 lei lună/net la 15.000 de lei/lună net, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului Local Sector 3 de vineri. Compania se ocupă de restaurarea Halei Laminor, iar primarul Robert Negoiță spune că mărirea de salariu este justificată, acesta fiind salariul pentru un șef de șantier de asemenea dimensiune în privat.UPDATE Propunerea nu a fost aprobată de Consiliul local al Sectorului 3
Primarul Robert Negoiță vrea o majorare de capital de 98 milioane lei la compania municipală SD3-Salubritate și Deszăpezire pentru construirea unei stații de sortare și tratare a deșeurilor Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea să majoreze capitalul social al societății municipale SD3-Salubritate și Deszăpezire cu 98,5 milioane lei, față de 67 milioane lei cât este în prezent, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Local Sector 3 vineri. Banii se vor folosi pentru construirea unei stații de sortare și tratare a deșeurilor, mai exact pentru suplimentarea parcului cu utilaje și cumpărare terenului aferent construirii halei necesare, potrivit expunerii de motive a proiectului.
UPDATE Propunerea primarului Robert Negoiță de a majora cu circa 25% numărul de posturi din instituție pentru înființarea unei noi direcții care să se ocupe de spațiile verzi, aprobată de consiliul local Propunerea primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, de a suplimenta organigrama Primăriei cu peste 330 de posturi, ajungându-se astfel de la 1.030 la 1.364 locuri,  potrivit unui proiect de hotărâre ce a fost aprobat vineri aprobării Consiliului Local. Mai exact, edilul vrea să înființeze o direcție mamut pentru gestionarea spațiilor verzi, care va avea circa 200 de posturi.  Primarul Robert Negoiță spune că așa iese mai ieftin, noua direcție urmând să preia o parte din lucrările pe care acum le execută ADPB, o societate comercială a primăriei.
Primăria Sectorului 4 a betonat un spațiu verde din fața blocurilor de pe Șos. Olteniței pentru a construi o parcare/ Trifu - Ecocivica: Lucrările sunt ilegale Primăria Sectorului 4 a betonat un spațiu verde de pe Șoseaua Olteniței nr. 54, vizavi de Orășelul Copiilor, pentru a construi locuri de parcare. O parte dintre locatari sunt împotriva proiectului și reclamă faptul că instituția a tăiat mai mulți arbori, iar la cei lăsați a mers cu asfaltul până la câțiva centimetri de trunchi, ceea ce va duce la uscarea lor în timp. Menționăm că HotNews.ro a mai scris despre acest subiect în urmă cu câteva săptămâni, însă reprezentanții instituției au refuzat să spună ce construiesc acolo, cât costă și dacă au avizele și autorizațiile necesare. La fața locului nu se află un panou de șantier, așa cum cere legea, unde să se indice numărul autorizației de construire, constructorul, proiectantul, data începerii și finalizării lucrării.
Primăria Sector 4 are un nou regulament pentru atribuirea parcărilor de reședință: rezervarea se va putea face online, beneficiarii trebuie să nu aibă datorii la taxe și impozite locale, mașina trebuie să aibă RCA și ITP valabil Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, în ședința de joi, noua Metodologie de atribuire a locurilor de parcare rezidențiale. Astfel, în cel mult 10 zile, locuitorii Sectorului 4 își vor putea rezerva un loc de parcare din cele disponibile prin intermediul unei aplicații mobile, iar  cei care le vor ocupa spațiul plătit se vor trezi cu roțile blocate. O noutate reprezintă faptul că datornicii la taxe și impozite locale nu vor putea beneficia de un loc de parcare, dar și faptul că mașina pentru care se rezervă locul trebuie să aibă ITP și RCA valabil. Din primăvara anului viitor, locuitorii Sectorului 4 vor avea posibilitatea să solicite primăriei și montarea unor sisteme electronice de blocare a locurilor de parcare.
Gabriela Firea despre preluarea șoselei de centură la Primăria Capitalei: Am așa un sentiment, cred că actualul ministru va realiza totuși acest transfer Primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că va relua cererea de transfer a șoselei de centură la municipalitate. Aceasta spune că joi are o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și va aborda subiectul. ”Am așa un sentiment, cred că actualul ministru va realiza totuși acest transfer”, a declarat edilul.
Primarul Gabriela Firea vrea în Centrul Istoric și la Gara de Nord un sistem de comandă taxi similar celui de la Aeroportul Otopeni Primarul Gabriela Firea a declarat miercuri că vrea să implementeze în Centrul Istoric și la Gara de Nord un sistem de comandă taxi similar celui de la Aeroportul Otopeni, unde pe baza unui bon de la automate se ia un taxi din stația de așteptare.
Primarul Gabriela Firea a prezentat stadiul marilor lucrări de infrastructură din București: Pasajul Ciurel - gata până la finalul anului viitor, studiul de fezabilitate pentru lărgirea str. Prelungirea Ghencea va fi predat în câteva zile Pasajul Ciurel va fi gata până la finalul anului viitor, acesta fiind realizat în proporție de 70%, a declarat primarul general, Gabriela Firea, într-o conferință privind stadiul marilor proiecte de infrastructură din București. Potrivit acesteia, traseul drumului expres spre autostrada A1, ce se va realiza în continuarea pasajului, a fost modificat astfel încât să nu necesite 200 de exproprieri, ci doar 20. Edilul nu a spus pe unde va trece, dar proiectul va fi supus aprobării Consiliului General. În ceea ce privește lărgirea străzii Prelungirea Ghencea, primarul general a declarat că în câteva zile va fi predat studiul de fezabilitate. Ca noutate, în această zonă, se va realiza și o parcare park&ride. În ceea ce privește lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză, primarul general estimează că vor fi gata în 12 luni față de 15 cât prevede contractul cu constructorul.  Ca proiecte viitoare, municipalitatea lucrează acum la studiile de fezabilitate pentru pasajele Doamna Ghica, Andronache  și Petricani, dar și pentru 11 pasarele ciclo-pietonale.
Gabriela Firea despre declarațiile făcute de Speranța Cliseru privind ora la care a fost dat ordinul de intervenție și protestul din 10 august: În general nu mă înconjur de oameni care mint / Cunosc anumite lucruri, dar nu pot  să le exprim public Primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri că lasă ancheta privind intervenția Jandarmeriei la protestul de pe 10 august să-și urmeze cursul și, deși sunt „lucruri de spus”, va face acest lucru „într-un cadru organizat, statutar”, în PSD. În ceea ce privește neconcordanțele dintre declarațiile făcute  de prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, o apropiată a Gabrielei Firea, și reprezentanții Jandarmeriei legate de ora la care a fost dat ordinul de intervenție la protestul Diasporei, primarul general a declarat că  în general se înconjoară de oameni care nu mint.
VIDEO-FOTOGALERIE Circuitul turistic de pe lacurile Floreasca-Tei, un proiect de 88 milioane lei, aproape de final: cum arăta pe hârtie și cum arată în realitate Primăria Capitalei a intrat pe ultima sută de metri cu lucrările de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Floreasca -Tei, însă proiectul este departe de ce s-a prezentat inițial. Ecluza care trebuia să lege cele două lacuri nu se mai face, iar traseul pietonal și pentru biciclete de pe mal nu conectează cele două lacuri, ci se termină în boscheți, o zonă importantă rămânând neamenajată. Lacurile sunt în continuare pline de vegetație, iar pe luciul lor plutesc sticle de plastic. Totuși, pe lacul Floreasca s-au făcut mai multe poduri care să lege uscatul de insulă, dar și o pasarelă peste lac, mai multe pontoane și un centru cultural. În plus, a fost amenajată o nouă bucată de parc pe malul lacului Floreasca, în continuarea parcului Bordei. Pe malul lacului Tei au fost amenajate mai multe pontoane.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version