ADMINISTRATIE LOCALA
Primaria Bucuresti a dat amenzi de 30.500 lei pentru trotuare necuratate de zapada si lucrari nesemnalizate Inspectorii municipalitatii bucurestene au dat, miercuri, 32 de amenzi, in valoare totala de 30.500 de lei, pentru nerespectarea dispozitiilor privind deszapezirea trotuarelor si nesemnalizarea unor lucrari in carosabil, primarul general Sorin Oprescu cerand continuarea verificarilor in teren, potrivit Mediafax.
​​ANALIZA Pe ce au cheltuit primariile din Bucuresti banii in anul 2012. O cincime din bugete se duce pe spatii verzi si salubrizare. 83 de milioane de lei pentru biserici Primaria Capitalei si primariile de sector (mai putin Primaria sectorului 5 despre care nu detinem date) au avut in 2012 bugete ce totalizeaza aproximativ 8 miliarde de lei. Doar primaria Capitalei a avut un buget de circa 4 miliarde lei. Dintre primariile de sector analizate, cea mai bogata este Primaria sectorului 1 - 1,12 miliarde si Primaria sector 2 - 1,01 miliarde lei.  Cel mai mic buget l-a avut Primaria sector 4 - 539 milioane lei. Majoritatea administratiilor locale au avut incasari mai mici decat au prevazut la inceputul anului, fiind nevoite sa faca rectificari negative. O exceptie o reprezinta Primaria sectorului 2 si Primaria sectorului 4. Primaria Capitalei a cheltuit jumatate din buget pentru subventiile la RADET si RATB - 1,1 miliarde lei si investitii - 1-1 miliarde lei. Primariile de sector au dat cea mai mare parte din bugetele locale pe reabilitare termica, intretinere - dezvoltare scoli/gradinite, ajutoare sociale, intretinere spatii verzi si salubrizare.  Ca si pondere, intretinerea spatiilor verzi si salubrizarea reprezinta cam 20% din bugetele locale. In total, tot orasul, pentru intretinerea spatiilor verzi s-au dat 670 milioane lei. Administratiile locale au cotizat si la biserici - 83 milioane lei.
FOTOGALERIE Se circula in conditii de iarna in tot Bucurestiul. Sunt semafoare care nu functioneaza. Statiile de tramvai sunt inzapezite. Centura Capitalei si bd. Iancu Nicolae nu au fost deszapezite In Bucuresti se circula greu miercuri dimineata, dupa ce a nins in continuu de marti dupa-amiaza. Semafoarele nu functioneaza in sase mari intersectii, o parte dintre bulevardele mari sunt acoperite cu gheata, refugiile de tramvai sunt pline de zapada. La comandamentul de iarna din aceasta dimineata, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a reprosat firmelor de deszapezire ca au intervenit tarziu si multe dintre arterele principale au inca probleme cu gheata. Circulatia pe Soseaua de Centura si bd. Iancu Nicolae se desfasoara cu dificultate. Reporterul HotNews.ro, aflat in zona, ne informeaza ca drumurile nu au fost deszapezite. Va rugam sa ne trimiteti imagini cu traficul paralizat de zapada si strazi care nu au fost deszapezite
Asociatia Secular - Umanista din Romania cere primariilor si consilierilor locali sa refuze cererile Patriarhiei Romane de finatare a Catedralei Mantuirii Neamului. Asociatia Secular - Umanista din Romania (ASUR) cere primariilor si consilierilor locali sa refuze cerereile Patriarhiei Romane de finatare a Catedralei Mantuirii Neamului. HotNews.ro a scris saptamana trecuta despre faptul ca Arhiepiscopia Romana a cerut mai multor primarii din Romania donatii de peste un milion de euro fiecare pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului,  informatia fiind confirmata de primarii din Pitesti si Giurgiu. Deocamdata administratiile locale nu au luat o decizie cu privire la suma pe care o vor dona Bisericii, hotararea urmand sa fie luata la inceputul anului 2013, o data cu aprobarea bugetelor locale.
​VIDEO FOTO Sindromul parcarii "unde vrea muschiu' meu". Mii de masini parcheaza ilegal in centrul Capitalei, in timp ce marile parcari sunt pe jumatate goale Primaria Capitalei a anuntat ca in primavara vor incepe lucrarile la alte doua parcari subetarane in zona centrala - una sub strada Edgar Quinet, alta sub Piata Walter Maracineanu, langa parcul Cismigiu. La aproape trei saptamani de la inaugurare, parcarea de sub Piata Universitatii, unde s-au investit zece milioane de euro, este pe jumatate goala. Alte trei parcari din zona centrala - parcarea de la Intercontinental, cea de la magazinul Cocor si cea de la Unirea -  unde s-au ingropat alte zeci de milioane de euro, sunt in aceeasi situatie. Intre timp, desi aceste parcari ar fi trebuit sa curete strazile de masini, soferii parcheaza  in continuare pe trotuare si in pietele publice, o plimbare prin centrul orasului fiind o adevarata provocare. Autoritatile, cel putin pana acum, sunt ingaduitoare cu soferii nedisciplinati. Mai mult, chiar angajatii institutiilor care ar trebui sa vegheze la respectarea acestor reguli, parcheaza pe trotuar si in alte locuri nepermise. Citeste o analiza despre parcarile din centrul Capitalei si de ce isi permit soferii sa parcheze pe trotuarHotNews.ro isi invita cititorii la o dezbatere: Ce parere aveti despre soferii care parcheaza pe trotuar? Cum ar trebui sanctionati?  Credeti ca Politia si celelalte autoritati se implica suficient? Asteptam comentariile d-voastra!
​Patriarhia cere mai multor primarii donatii de peste un milion de euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului  Arhiepiscopia Romana a cerut mai multor primarii din Romania donatii de peste un milion de euro fiecare pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, dupa cum au confirmat pentru HotNews.ro primarii din Pitesti si Giurgiu. Deocamdata administratiile locale nu au luat o decizie cu privire la suma pe care o vor dona Bisericii, hotararea urmand sa fie luata la inceputul anului 2013, o data cu aprobarea bugetelor locale. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a declarat pentru HotNews.ro ca "este probabil" ca Patriarhia sa fi trimis astfel de cereri de donatie, intrucat legea prevede acest lucru.
​Incepand de astazi, soferii care parcheaza in parcarea subterana de la Universitate vor plati 2,5 lei pe ora Soferii care parcheaza in parcarea subterana de la Piata Universitatii vor plati, incepand de miercuri, 2,5 de lei pe ora. Primele doua ore sunt gratuit. In primele trei saptamani de la inaugurare, accesul in parcare a fost de asemenea gratuit.
Directia de Cultura a Municipiului Bucuresti a aprobat din nou demolarea celor doua case interbelice de pe Soseaua Kiseleff nr. 45. Nicusor Dan, presedintele asociatiei: Patrimoniul construit din Romania ar fi intr-o situatie mai buna daca Ministerul Culturii nu ar exista Directia de Cultura a Municipiului Bucuresti a dat, in luna octombrie, un nou aviz pentru demolarea celor doua cladiri interbelice de pe Soseaua Kiseleff nr. 45, pe al caror teren se afla o copie in miniatura a gradinilor din Versailles. Urmatorul pas este obtinerea autorizatiei de demolare. Cele doua imobile au mai fost in pericol de demolare cand instanta, la solicitarea proprietarei - avocata Lucia Chereches, a obligat Primaria sectorului 1 sa emita autorizatia de demolare pe 15 februarie 2011. Asociatia Salvati Bucurestiul a reusit in vara acestui an sa obtina anulararea acestei autorizatii, sentinta fiind definitiva si irevocabila. In locul celor doua case interbelice, Lucia Chereches vrea sa construiasca 5 blocuri de 5 etaje. Proiectul nu a fost aprobat inca de Primaria Capitalei.
​Sorin Oprescu in schimb de experienta la Moscova: edilul le-a prezentat rusilor sistemul de management al traficului din Bucuresti Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat, marti, la Moscova, sistemul de management al traficului implementat in Capitala. "Considerat ca reprezentand una dintre cele mai moderne solutii integrate de management al traficului rutier urban din Europa, sistemul a condus la imbunatatirea fluxurilor de trafic in Bucuresti, influentand pozitiv calitatea vietii cetatenilor si imaginea orasului in ansamblul ei", a declarat edilul sef al Capitalei. Oprescu participa, la Moscova, la cea de-a III-a editie a Congresului International "Road Traffic Russia 2012", la invitatia ministrului Trasportului din Federatia Rusa, Maksim Sokolov.
​Primarul Sorin Oprescu se duce la Moscova sa descopere solutii pentru rezolvarea problemelor de trafic Primarul general, Sorin Oprescu, participa, marti, la Congresul International "Road Traffic Russia 2012", potrivit unui comunicat emis de Primaria Capitalei. Evenimentul reuneste autoritati locale si centrale din Federatia Rusa si din alte 12 state si are ca scop gasirea de solutii privind managementul traficului in marile orase.
​​VIDEO FOTOGALERIE Primaria Capitalei a inaugurat strapungerea Doamna Ghica - Chisinau. Artera face legatura intre Soseaua Colentina si Cartierul Pantelimon Primaria Capitalei a inaugurat, luni, strapungerea Doamna Ghica - Chisinau, cu o intarziere de circa 4 ani. Artera are o lungime de 1,8 km si face legatura intre Soseaua Colentina si Cartierul Pantelimon. Pana acum, soferii puteau ajunge dintr-o parte in alta ocolind pe Soseaua Fundeni sau Mihai Bravu. Dupa darea in folosinta a arterei, distanta parcursa se reduce cu circa 5 km si aproximativ 10-15 minute.  Proiectul a fost finantat de Primaria Capitalei, investitia ridicandu-se la 67,5 milioane lei. Evenimentul are loc cu sase zile inainte de alegerile parlamentare, iar la inaugurare a participat premierul Victor Ponta (USL). In plus, chiar la intrarea pe noul drum se afla un afis electoral apartinand USL. Sorin Oprescu a declarat ca l-a invitat pe premier la inaugurare pentru ca acesta sa vada ca orasul se dezvolta.
Primaria sectorului 3 plateste firmei Rosal  cu 57,74% mai mult pentru curatenia stradala Primaria sectorului 3 va plati cu 57,74% mai mult pentru curatenia stradala si cu 55,61 % pentru dezapezire si combaterea poleiului, potrivit unei hotarari adoptate, joi, de Consiliul local sector 3. Noile tarife vor fi aplicate retroactiv, incepand cu data 1 noiembrie 2012. In sectorul 3 al Capitalei, din 1999 pana in prezent, activitatea de salubrizare este concesionata firmei Rosal. Contractul a fost prelungit de mai multe ori, prin acte aditionale, iar tarfiful a crescut de atunci cu 155%.
Primaria sectorului 3 externalizeaza intretinerea parcurilor. Cateva preturi: Platan, 900 lei, arbore decorativ catalpa - 800 lei. Pe site-urile de profil, preturile sunt de trei pana la opt ori mai mici Mai multe firme private se vor ocupa de intretinerea si modernizarea spatiilor verzi din sectorul 3 si a principalelor parcuri - Al. Ion Cuza, Titan, Titanii si Gh. Petrascu - potrivit unor hotarari adoptate de Consiliul local sector 3. Alesii locali au decis ca delegarea de servicii sa se faca prin licitatie restransa. Totodata, Consiliul a aprobat si sumele pe care le va plati operatorilor privati pentru fiecare operatiune in parte. Plante de 750 lei, masa de sah cu scaune de beton - 2.698 lei, indicatoare metalice - 155 lei, amenajare suprafete cu scoarta de copac taiata - 69 lei/mp, sunt doar cateva dintre exemplele care ilustreaza noua grila de preturi. La toate aceste preturi se adauga TVA.
​Consiliul local sector 3 a dat jumatate de milion de lei pentru sase biserici din sector Consiliul local sector 3 a aprobat alocarea a  550.000 lei (circa 100.000 de euro) pentru lucrari de pictura si intretinere a sase biserici din sector. Majoritatea cererilor de finantare venite de la parohii au fost aprobate in aproximativ o saptamana. Beneficiarii fondurilor sunt: biserica Sfintii Romani, biserica Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Mucenic Corneliu Sutasu, biserica Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, biserica Adormirea Maicii Domnului, biserica Dudesti Cioplea si biserica Sfantul Ioan Piata.
Circa 50 de ONG-isti au protestat impotriva deciziei Primariei Capitale de a nu permite accesul cetatenilor in sala de consiliu general Circa 50 de cetateni si si ONG-isti au protestat joi in fata Primariei Capitale, in timpul sedintei de consiliu, impotriva deciziei administratiei locale de a nu permite accesul publicului in sala unde se desfasoara sedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Primaria Bucuresti rectifica bugetul in minus cu 178 mil lei. Se taie bani de la spitale, invatamant, mediu, dar cresc cheltuielile de personal Consiliul General al Municipiului Bucuresti a rectificat in minus bugetul Primariei Capitalei cu aproximativ 178 milioane lei (circa 40 mil euro), dupa ce primaria nu a reusit sa incaseze veniturile pe care le estimase initial, respectiv 3,7 miliarde lei. Subventiile la RADET si RATB nu vor fi afectate de rectificare.UPDATE Victor Ponta: Evident ca vom ajuta Primaria Capitalei
Consiliul General a aprobat prelungirea cu un an contractului de inchiriere pentru sediul Primariei Bucuresti, in schimbul a 3 mil. euro Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat prelungirea cu un an a contractului de inchiriere pentru cladirea in care functioneaza in prezent sediul primariei Capitalei contra sumei de aproximativ trei milioane de euro.
VIDEO FOTOGALERIE De ce sunt parcate masini pe strazile pietonale din Centrul Istoric al Capitalei. Purtatorul de cuvant al Politiei Locale: Unii le spun agentilor "Ba, stii cine sunt eu? De maine nu mai esti politist" Strazile din centrul istoric din Capitala au fost recent renovate si dedicate exclusiv traficului pietonal si, in mod exceptional, dupa cum arata semnele de circulatie din zona, masinilor de aprovizionare, dar numai intre anumite ore dimineata. In realitate insa, o parte dintre strazile centrului istoric au devenit o mare parcare pentru toate institutiile din zona. In plus, pavajul de pe strazile recent refacute a inceput sa se deterioreze si sa fie patat de ulei de motor. Vezi in articol un video fotoreportaj cu situatia masinilor parcate in zonele pietonale din centrul istoric.Citeste in articol ce spune Politia Locala despre situatie, despre cine are si cine nu are acces cu masina in centrul istoric, despre cum forteaza unii soferi intrarea in zonele pietonale, ce masuri se iau si cu ce probleme si amenintari au de-a face agentii din teren.
​Primaria Capitalei ar putea primi fonduri europene pentru canalul Bucuresti-Dunare Canalul Bucuresti - Dunare ar putea beneficia de finantare europeana, a declarat marti Comisarul Uniunii Europene pentru Politica Regionala, Johannes Hahn, in cadrul unei intalniri cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Reabilitarea turnului de langa Biserica Armeneasca, afectat de un incendiu devastator in 2009, ar putea incepe in primavara 2013 Reconstructia turnului de birouri de langa Biserica Armeneasca, care a ars in iunie 2009 intr-un incendiu, ar putea incepe in primavara anului viitor, potrivit informatiilor furnizate de Immpuls, firma angajata de proprietari sa analizeze starea tehnica a cladirii si sa faca proiectul de reabilitare. Dezvoltatorii au obtinut autorizatia de construire pentru aceste lucrari inca din luna mai 2012, avand potrivit legii un an de zile de la aceasta data pentru inceperea lucrarilor. Deocamdata, lucrarile nu au inceput deoarece investitorii incearca sa incaseze asigurarea pentru daunele cauzate de incendiu.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi