ADMINISTRATIE LOCALA
​Pistele pentru biciclete din Bucuresti ar putea fi facute cu bani din vanzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera Pistele pentru biciclete din Bucuresti ar putea fi facute cu bani din vanzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, a declarat vineri, ministrul Mediului, Rovana Plumb. De asemenea, ar putea fi cumparate biciclete, care vor putra fi inchiriate de bucuresteni, in baz unui card, ca la Paris.
Primaria Capitalei prinde 70-80 de caini pe zi. Adaposturile municipalitatii s-au umplut, autoritatile nu fac eutanasieri Primaria Capitalei a prezentat vineri situatia cainilor fara stapan. Astfel, institutia sustine ca a capturat in ultimele doua luni 3052 de caini, dintre care 942 au fost adoptati de persoane fizice, 881 au fost adoptati de Dog Town, iar restul au ramas in adapost, a declarat vineri, Razvan Bancescu, sef de proiect Autoritatea pentru Supravgherea si Protectia Animalelor(ASPA) din cadrul municiplaitatii. 72 de caini bolnavi au fost eutanasiati. Rata de prindere este de 70-80 de caini pe zi, iar rata de adoptie este de 30 de patrupede/zi. IN prezent nu mai este niciun loc liber in adaposturile Primariei, iar ASPA a fost deja amendata de ANSVSA ca a depasit numarul maxim de caini care pot fi cazati in adaposturi.Vezi in text harta cu locurile din jurul Capitalei unde au fost abandonati cainii din Bucuresti
Sorin Oprescu: Primaria Capitalei a strans 3.000 de caini de pe strazile din Bucuresti de pe 10 septembrie pana in prezent Primaria Capitalei a strans 3000 de caini de pe strazile din Bucuresti de pe 10 septembrie pana in prezent, a declarat joi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Dintre acestia, 900 au fost adoptati de persoane fizice si 1000 de catre fundatii printre care si DogTown. Restul maidanzilor au ramas in adapost.
FOTOGALERIE Cosmarul a 18 familii care si-au cumparat apartamente de lux si au ajuns sa traiasca in blocuri sociale, in conditii insalubre, a luat sfarsit. Primaria a primit unda verde sa le cumpere apartamentele Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat mana libera Primariei Capitalei sa cumpere 18 apartamente, apartinand mai multor persoane private, din cele doua blocuri de pe Soseaua Bucuresti Targoviste nr. 16-16 A, unde municipalitatea detine 143 de locuinte sociale, cumparate in 2007 de primarul Adriean Videanu. Proprietarii celor 17 apartamente au cumparat locuintele inaintea primariei si nu stiau ca acestea vor fi folosite ca locuinte sociale in conditiile in care au fost vandute ca locuinte de lux - cu o suprafata intre 80 si 120 mp si preturi de pana la 175.000 de euro. Acestia au facut nenumarate plangeri si sesizari, deoarece persoanele care au primit in repartitie locuintele sociale au vandalizat partile comune, arunca gunoi si raman cu restante mari la intretinere, ajungandu-se pana la taierea utilitatilor. Astfel, cei 18 locuitori au scapat de cosmar, insa primarul Sorin Oprescu spune ca nu vor mai putea primi banii pe care i-au dat pe apratmente.
Consiliul general al Municipiului Bucuresti a dat mana libera Primariei Capitalei sa concesioneze cladirile pe care le detine in Centrul Istoric Consiliul general al Municipiului Bucuresti a dat mana libera Primariei Capitalei sa concesioneze cladirile pe care le detine in Centrul Istoric al Capitalei unor investitori privati pentru ca acestia sa le consolideze/ restaureze. O alta solutie ar fi un parteneriat public-privat intre municipalitate si un partener privat. O parte dintre cladiri prezinta pericol seismic, altele nici nu au fost expertizate. Institutia recurge la aceste masuri deoarece nu are banii necesari pentru intretinerea/restaurarea/consolidarea acestor imobile. Mentionam ca in aceasta vara o cladire apartinand municipalitatii, de pe strada Blanari, s-a prabusit in strada. Din fericire, nu au fost victime.
Taxele si impozitele pentru pentru ocuparea domeniului public din Centrul Istoric revin Primariei Capitalei Taxele si impozitele pentru ocuparea domeniului public din Centrul Istoric se reintorc la Primaria Capitalei, potrivit unei hotarari aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In urma cu cateva luni, aceeasi consilieri au aprobat ca acestea sa fie incasate de Primaria Sectorului 3.
​Consiliul general al Municipiului Bucuresti a respins concesionarea pe 25 de ani a parcarilor publice din Centrul Capitalei Consiliul general al Municipiului Bucuresti a respins delegarea pe 25 de ani a gestionarii serviciului de administrare a parcarilor publice supraterane cu plata din centrul Capitalei. Consilierii USL spun ca cel mai bun administrator este tot Primaria Capitalei prin Administratia Strazilor. Primaria Capitalei, intr-un studiu de fundamentare anexat proiectului de hotarare, s-a recunoscut incapabila sa gestioneze acest sistem, invocand lipsa banilor si a personalului precum si faptul ca parcagii incaseaza bani fara chitanta. De asemenea, muncipalitatea recunoaste ca in perioada in care acest sistem era operat de o firma privata, Dalli - apartinand lui Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea - contract reziliat de municipalitate in 2009, incasarile care ajungeau la bugetul local, sub forma de redeventa,  erau mult mai mari. Primarul Sorin Oprescu a declarat la vremea respectiva ca municipalitatea poate administra mult mai bine acest serviciu.
Scandalul exproprierilor de pe soseaua Fabrica de Glucoza: Sorin Oprescu a fost infrint de consilierii locali, care i-au reprosat ca sumele sunt prea mari Consiliul general al Municipiului Bucuresti a respins proiectul prin care primarul Sorin Oprescu cerea voie sa cheltuiasca 28 milioane de euro (125,7 milioane lei) pentru exproprierea terenurilor (43.277 mp) si cladirilor  necesare largirii strazii Fabrica de Glucoza intre Calea Floreasca si Soseaua Petricani. Consilierii spun ca preturile notate de municipalitate sunt foarte mari si ca sunt interese ale executivului acolo. Proprietarul care urma sa primeasca cea mai mare despagubire este omul de afaceri iranian Sohi Manochehr Saadati. Controversata avocata Tanti Virginica Dumitrescu urma sa primeasca si ea 41,4 milioane lei.
Afacerea Palmierul si panseluta ar putea lua sfirsit in Bucuresti Potrivit unui proiect de Hotarire de Consiliu General initiat de mai multi consilieri, primariile de sector din Bucuresti vor putea planta in parcuri, scuaruri si aliniamente stradale doar plante perene si pomi. Daca va fi votata, initiativa ar duce si la interzicerea plantarii acelor specii care nu sint aclimatizate la conditiile meteorologice specifice municipiului Bucuresti. In cazul unui vot favorabil, consecinta ar fi interzicerea plantarii de de palmieri (care nu sunt aclimatizati) sau panselute (care nu sunt plante perene).
Primaria Capitalei se razgandeste dupa patru ani: va concesiona parcarile din Bucuresti unei firme private Primaria Capitalei vrea sa delege gestionarea serviciului de administrare a parcarilor publice supraterane cu plata din centrul Capitalei, potrivit unui proiecte de Hotarare de Consiliu General care se va discuta joi. Institutia se recunoaste incapabila sa gestioneze acest sistem, invocand lipsa banilor si a personalului precum si faptul ca parcagii incaseaza bani fara chitanta. De asemenea, muncipalitatea recunoaste ca in perioada in care acest sistem era operat de o firma privata, Dalli - apartinand lui Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea - contract reziliat de municipalitate in 2009, incasarile care ajungeau la bugetul local, sub forma de redeventa,  erau mult mai mari. Primarul Sorin Oprescu a declarat la vremea respectiva ca municipalitatea poate administra mult mai bine acest serviciu.
Consiliul Judetean Cluj, acuzat de tulburare de posesie in legatura cu noua pista a aeroportului clujean Consiliul Judetean (CJ) Cluj respinge acuzatiile de incalcare de proprietate, formulate de doua persoane, in urma cu cateva zile, in legatura cu noua pista a Aeroportului International Avram Iancu Cluj, inaugurata sambata.
​​FOTOGALERIE Cosmarul a 17 familii care si-au cumparat apartamente de lux si au ajuns sa traiasca in blocuri sociale, in conditii insalubre, ar putea lua sfarsit. Primaria discuta joi daca le va cumpara locuintele Primaria Capitalei vrea sa cumpere 17 apartamente, apartinand mai multor persoane private, din cele doua blocuri de pe Soseaua Bucuresti Targoviste nr. 16-16 A, unde municipalitatea detine 143 de locuinte sociale, cumparate in 2007 de primarul Adriean Videanu, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General care va fi discutat joi. Proprietarii celor 17 apartamente au cumparat locuintele inaintea primariei si nu stiau ca acestea vor fi folosite ca locuinte sociale in conditiile in care au fost vandute ca locuinte de lux - cu o suprafata intre 80 si 120 mp si preturi de pana la 175.000 de euro. Acestia au facut nenumarate plangeri si sesizari, deoarece persoanele care au primit in repartitie locuintele sociale au vandalizat partile comune, arunca gunoi si raman cu restante mari la intretinere, ajungandu-se pana la taierea utilitatilor.
Primaria Craiova face plangere la CSM impotriva judecatorului care a decis ca Mititelu poate intra pe stadionul Oblemenco. Lia Olguta Vasilescu: Hartman Tiberiu, judecatorul care i-a dat castig de cauza lui Mititelu, inteleg ca joaca fotbal saptamanal cu adjunctul lui Napoli Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca va depune plangere la CSM impotriva judecatorului de la Judecatoria Craiova care a admis cererea de incuviintare a executarii silite a deciziei Tribunalului Dolj, prin care a decis ca Fotbal Club Universitatea Craiova SA poate continua sa joace pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, unde municipalitatea ii interzisese echipei lui Adrian Mititelu sa mai intre. Lia Olguta Vasilescu a spus ca executorul adus chiar de Mititelu nu a putut sa execute ordonanta presedintiala, intrucat si-a dat seama ca nu sunt indeplinite conditiile legale, in sensul ca domeniul public al statului nu poate fi executat silit.
Milllenium Building Development, proprietarul turnului de langa biserica Sf. Iosif, vrea sa cada la pace cu Arhiepiscopia Romano-Catolica, ca Primaria Capitalei sa nu mai demoleze cladirea Milllenium Building Development, proprietarul turnului de langa biserica Sf. Iosif, vrea sa cada la pace cu Arhiepiscopia Romano-Catolica, sa nu se mai demoleze cladirea. Reamintim ca autorizatia de construire a cladirii a fost anulata definitiv si irevocabil de instanta, iar primarul Capitalei, Sorin Oprescu, trebuia sa emita decizia de desfiintare a turnului de birouri Cathedral Plaza pana pe 17 octombrie, fiind somat cu executor judecatoresc. Arhiepiscopia Romano- Catolica spune ca este exclus orice dialog si ca decizia instantei trebuie pusa in aplicare.
Largirea strazii Fabrica de Glucoza: Primaria Capitalei va plati 28 milioane de euro pentru exproprieri terenurilor necesare. Vezi cine sunt principalii beneficiari Primaria Capitalei estimeaza ca va plati circa 28 de milioane de euro(125,7 milioane lei) pentru exproprierea terenurilor (43.277 mp) si cladirilor  necesare largirii strazii Fabrica de Glucoza intre Calea Floreasca si Soseaua Petricani, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General care va fi discutat joi. In total vor fi expropriate 42 de proprietati de pe partea dreapta a strazii, cum mergi spre Petricani. Proprietarul care va cea mai mare despagubire este omul de afaceri iranian Sohi Manochehr Saadati, care va primi 42,2 milioane lei pentru 8.796 metri patrati.
FOTOGALERIE ​Primaria Capitalei vrea sa concesioneze cladirile pe care le detine in Centrul Istoric fiindca nu are bani sa le consolideze Primaria Municipiului Bucuresti vrea sa concesioneze caldirile pe care le detine in Centrul Istoric al Capitalei unor inestitori privati pentru ca acestia sa le consolideze/ restaureze, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General care va fi discutat joi de alesii locali. O alta solutie ar fi un parteneriat public privat intre municipalitate si un partener privat. O parte dintre cladiri prezinta pericol seismic, altele nici nu au fost expertizate. Deocamdata, municipalitatea va elabora doar un studiu sa vada daca aceste solutii sunt fezabile. Institutia recurge la aceste masuri deoarece nu are banii necesari pentru intretinerea/restaurarea/consolidarea acestor imobile. Mentionam ca in aceasta vara, o cladire apartinand municipalitatii, de pe strada Blanari, s-a prabusit in strada. Din fericire nu au fost victime.
​Circulatia tramvaielor pe Soseaua Pantelimon, intre intersectia cu bd. Chisinau si Cora Pantelimon, intrerupa incepand de sambata Circulatia tramvaielor pe Soseaua Pantelimon, intre intersectia cu bd. Chisinau si Cora Pantelimon, va fi intrerupa incepand de sambata, acestea fiind redirectionate pe bd. Basarabia,  potrivit Regiei Autonome de Transport Bucuresti. Reorganizarea circulatiei in zona se impune din cauza lucrarilor de reabilitare a Soselei Pantelimon. De asemenea, liniile 102, 104 si 246 vor reveni pe traseele de baza.
​FOTOGALERIE Cum a ajuns in ruina cetatea din Arad, locul unde a fost intemnitat asasinul arhiducelui Franz Ferdinand, si ce planuri are municipalitatea pentru restaurare Cetatea din Arad, alaturi de cetatea din Alba Iulia, cea din Timisoara, cea din Oradea si cea din Fagaras, sunt cele cinci fortificatii de tip vauban (in forma de stea) din Romania. Cetatea din Arad este singura inchisa, gazduind acum o unitate militara. Mai mult, monumentul este in stare avansata de degradare. Fortificatia a fost construita din ordinul imparatesei Maria Tereza a Austriei intre 1763-1783 si putini stiu ca aici a fost intemnitat Gavrilo Princip, asasinul arhiducelui Franz Ferdinand de Habsburg. Acum, Primaria Arad vrea sa ia in administrare cetatea, insa restaurarea ei costa circa 220 milioane de euro, potrivit estimarilor.Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea cum arata cetatea in prezent si imagini de epoca
​​FOTOGALERIE Curtea de Apel Cluj a suspendat planul urbanistic si o autorizatie emisa in 2009 pentru Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus. Lucrarile continua Curtea de Apel din Cluj a anulat la sfarsitul saptamanii trecute Hotararea prin care Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in 2006 proiectul Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus si autorizatia data de municipalitate in 2009 pentru doua segmente din drum: Calea Victoriei-Occidentului si Calea Plevnei -Dinicu Golescu, potrivit asociatiei Salvati Bucurestiul. In baza hotararii de Consiliu General din 2006 au fost demolate 90 de case, printre care si cladiri monument istoric si au fost expropriate circa 1000 de persoane. Acum, hotararea instantei de la Cluj nu mai are efect, in sensul stoparii lucrarilor, respectivele segmente din diametrala fiind terminate in urma cu cativa ani, dar poate ajuta la reconstruirea cladirilor demolate ilegal.
VIDEO-FOTOGALERIE Cozi de kilometri pe centura Aradului fiindca CNADNR nu aloca bani pentru finalizarea celor doua pasaje rutiere. Mai e nevoie de 6 milioane euro Soferii care intra si ies din Romania si tranziteaza centura Aradului stau blocati in trafic zeci de minute, cozile intinzandu-se pe kilometri. Pentru a rezolva problema, Compania Nationala de Autostrazi (CNADNR) a inceput in 2011 construirea a doua pasaje rutiere supraterane peste liniile de cale ferata Brad-Curtici si Arad-Bucuresti. In august 2012, desi lucrarile erau aproape gata, Guvernul nu a mai dat bani pentru cele doua lucrari, acestea ramanand abandonate de mai bine de un an. Primul pasaj - peste calea ferata Brad-Curtici este terminat in proportie de 80%, iar al doilea - 65%.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi