ADMINISTRATIE LOCALA
RATB propune scumpirea biletelor de mai multe ori in 2013 si introducerea unui numar limitat de calatorii la abonamente. Vezi ce vrea sa faca Regia cu banii in 2013 RATB propune scumpirea biletelor de mai multe ori in 2013 si introducerea unui numar limitat de calatorii la abonamente, potrivit proiectului de buget propus pe anul 2013 obtinut de HotNews.ro. Regia propune aceste majorari pentru a spori incasarile, insa propunerea trebuie aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Directorul general RATB, Adrian Campurean, a declarat pentru HotNews.ro ca a cerut in fiecare an majorarea pretului biletelor, dar Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a aprobat acest lucru, ultima majorare fiind facuta in 2008.
FOTOGALERIE 12 hectare retrocedate din Parcul Titan, acoperite de gunoaie si populate de maidanezi si oameni fara adapost. Primaria Sectorului 3 a montat afise cu mesajul Zona Retrocedata Primaria sectorului 3 a pus de cateva zile, in parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), o serie de afise prin care anunta ca bucata de spatiu verde cuprinsa intre bd. Liviu Rebreanu, Nicolae Grigorescu,  C-tin Brancusi si malul lacului a fost retrocedata. Potrivit arhitectului sef al sectorului, Stefan Dumitrascu, Directia parcuri din cadrul Primariei a pus afisele deoarece zona respectiva din parc a ramas neingrijita, iar cetatenii fac numeroase sesizari pentru ca institutia sa curete si sa intretina zona. Acest lucru nu este posibil deoarece bucata respectiva este proprietate privata. Cele aproape 12 hectare din parcul AI Cuza au fost retrocedate in 2005 de fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, Mariei Cocoru.
���Primarul general, Sorin Oprescu, l-a demis pe directorul Bibliotecii Metropolitane a Municipiului Bucuresti, Florinel Rotaru Primarul general, Sorin Oprescu, l-a demis pe directorul Bibliotecii Metropolitane a Municipiului Bucuresti, Florinel Rotaru, incepand cu data de 4 aprilie 2013. Masura a fost luata ca urmare a unor nereguli descoperite de Directiei de Control si ale Directiei de Audit Intern din cadrul Primariei Capitalei.
Campanie de sterilizare a cainilor si pisicilor fara stapan din Capitala O campanie de sterilizare a cainilor si pisicilor fara stapan din Bucuresti va fi demarata de organizatia Vier Pfoten, in baza unui protocol incheiat cu Primaria Municipiului Bucuresti, informeaza Agerpres.
Asociatia ProMatache: Ii cerem primarului Oprescu sa fie in continuare un Ceausescu si sa termine acest bulevard cum a terminat Ceausescu Podul Grant, in sase luni Asociatia ProMatche, un ONG din care fac parte locuitori si mestesugari din zona Matache, cer Primariei Capitalei masuri compensatorii si reparatorii pentru cei care au avut de suferit din cauza santierului Diametralei Buzesti - Berzei - Uranus. De asemenea, acestia cer municipalitatii sa termine cat mai repede lucrarea ca sa isi poata desfasura activitatea.
Cum explica Primaria Capitalei stricaciunile aparute in Piata Universitatii dupa doar patru luni si cum vor fi remediate problemele Diferitele probleme si distrugeri semnalate de HotNews.ro in articolul "Cum arata Piata Universitatii dupa prima sa iarna: rugina, pavaj deteriorat, beton denivelat si corpuri de iluminat defecte sau distruse" vor fi remediate "in cel mai scurt timp posibil" potrivit unui raspuns primit de la Primaria Capitalei. Reprezentantii municipalitatii au explicat ce a dus la producerea pagubelor semnalate, au precizat cand si cum vor fi remediate si au amintit ca “investitia facuta in amenajarea Pietei Universitatii se afla in perioada de garantie ��i a fost suportata de catre investitorul parcarii subterane”, durata lucrarilor efective de construire a parcajului, inclusiv amenajarea Pietei Universitatii, fiind de aproximativ 1 an ��i 5 luni, “durata pe care noi [n.r. Primaria Capitalei] o consideram o realizare notabila”.
Circulatia pe linia de tramvai 41 din Capitala a fost oprita timp de o ora si jumatate din cauza unei defectiuni tehnice Circulatia pe linia de tramvai 41 din Capitala a fost oprita, marti, intre orele 17.15- 18.40, pe sensul de mers spre Ghencea, din cauza unei defectiuni tehnice. Calatorii au fost preluati de o linie speciala RATB care a oprit in statiile de tramvai.
Primaria Sectorului 3 va publica pe site situatia locurilor de parcare de resedinta Incepand cu luna mai, Primaria sector 3 va publica pe site situatia locurilor de parcare de resedinta din sector. Astfel, cetatenii isi vor putea verifica locul de parcare si vor afla daca mai exista locuri libere in zona in care locuiesc.
VIEO Un spatiu verde situat intre blocurile din cartierul Floreasca a fost defrisat, vecinii acuza nereguli in obtinerea avizelor Un spatiu verde de 280 metri patrati din cartierul Floreasca, strada Ghita Padureanu numarul 4, situat intre blocuri, a fost defrisat marti dimineata. Au fost taiati doi tei, un salcam, un nuc, doi brazi, trei magnolii si mai multi trandafiri.
Clientii Orange si Vodafone vor putea plati cartelele de acces la metrou prin sms Incepand cu luna aprilie, clientii Orange si Vodafone pot plati cartelele de acces la metrou printr-un sms la numarul 1700, potrivit METROREX.Confirmarea platii se va face imediat, tot prin sms. Se poate opta pentru cumpararea a doua sau 10 calatorii, trimitand textul 2C sau 10C la numarul 1700.
FOTOGALERIE Cum arata Piata Universitatii dupa prima sa iarna: rugina, pavaj deteriorat, beton denivelat si corpuri de iluminat defecte sau distruse Dupa ce a gazduit un Targ de Craciun, a fost transformata intr-o parcare publica timp de o luna si a trecut printr-o iarna blanda, Piata Universitatii a inceput sa arate semne de deteriorare. Pavajul din piatra cubica prezinta portiuni sparte sau deteriorate in urma unor lucrari edilitare, betonul alb are zone denivelate unde se aduna apa atunci cand ploua, iar mai bine de jumatate din corpurile de iluminat din jurul celor patru statui din Piata au fost deteriorate si nu mai functioneaza. Anul trecut, Primaria anunta ca vor mai face lucrari de amanejare si finisare in aceasta primavara, insa reprezentantii institutiei nu au raspuns solicitarii HotNews.ro de a detalia ce lucrari vor mai fi facute, precum si cine va repara pagubele produse.
Primaria Capitalei a platit 1,8 milioane de lei pentru proiectul care stabileste traseul autostrazii suspendate. Mai are de platit 10 milioane lei Primaria Capitalei a platit circa 1,8 milioane de lei din valoarea de proiectare pentru Planul Urbanistic Zonal care stabileste traseul autostrazii suspendate, potrivit informatiilor afisate pe site-ul institutiei. Valoarea totala de proiectare este de 12 milioane de lei, licitatia fiind castigata de un consortiu de 5 firme: Proiect Bucuresti, Eco Terra, Metroul SA, Western Outdoor si Alpha Studio. Planul Urbanistic Zonal al autostrazii suspendate nu a fost inca aprobat de Consiliul General, iar Primaria Capitalei nu a gasit finantator pentru acest proiect a carui valoare este estimata la 1,57 miliarde euro.
���FOTOGALERIE Primaria Constanta vrea sa sponsorizeze "Fashion TV Summer Festival Mamaia", eveniment care ar fi finantat din umbra de Nicu Gheara, prieten apropiat al primarului Radu Mazare Primaria din Constanta intentioneaza sa sponsorizeze "Fashion TV Summer Festival Mamaia". Presa a scris in nenumarate randuri ca finantatorul din umbra al festivalului este controversatul Nicu Gheara. In plus, prietenia dintre primarul Constantei, Radu Mazare, si Nicu Gheara nu este secreta, cei doi petrecand vacanta de iarna impreuna, in Austria, la Kitzbuhel. Imagini cu cei doi "la un gratar" au fost puse chiar pe blogul lui Nicu Gheara.
Iasi: 22 de tramvaie apartinand Regiei locale de transport, scoase la licitatie din cauza datoriilor Un numar de 22 de tramvaie apartinand Regiei locale de transport Iasi au fost scoase la licitatie, masura fiind impusa de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), pentru a recupera o parte din datoriile regiei catre stat, in valoare de aproximativ 39 milioane de lei, informeaza Mediafax.
Profesorii si parintii elevilor de la Scoala Gimnaziala de Arte nr. 5 vor protesta, duminica, impotriva schimarii destinatiei cladirii unde se afla scoala Profesorii si parintii elevilor de la Scoala Gimnaziala de Arte nr. 5 au anuntat ca vor protesta duminica, in fata unitatii de invatatamant. Acestia se tem ca "elevii vor ramane pe drumuri" dupa ce Primaria sectorului 3 ar fi solicitat Ministerului Educatiei schimbarea destinatiei cladirii in care scoala isi desfasoara activitatea. Desi HotNews.ro a cerut Primariei Sector 3 un punct de vedere referitor la aceasta situatie, nu am primit niciun raspuns pana la aceasta ora.
���Au inceput lucrarile de reabilitare a Centrului Istoric din Constanta. Investitia se ridica la 48 milioane lei/circa 10 milioane de euro Primaria Constanta a inceput, vineri, lucrarile de rebilitare a strazilor din Centrul Istoric al orasului. Valoarea proiectului este de circa 48 milioane de lei - 30 de milioane provin din fonduri europene nerambursabile - si vor fi reabilitate 21 de strazi. Potrivit contractului, lucrarile ar trebui terminate in doi ani si jumatate. Dupa finalizarea lucrarilor, zona va fi dedicata in special traficului pietonal.
Corpul de control al premierului va sesiza organele de urmarire penala in cazul RADET: Contracte de milioane de euro fara licitatie publica, cheltuieli salariale majorate cu 5,5 mil lei si plati nejustificate Corpul de control al primului-ministru va sesiza organele de urmarire penala in legatura cu neregulile constatate in urma controlului efectuat RADET Bucuresti. Ancheta a aratat ca in perioada 2010 - 2012 reprezentantii RADET ar fi efectuat cheltuieli fara ca bugetele sa fie aprobate de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti asa cum prevede legea, s-au incheiat contacte de milioane de euro fara licitatie publica, prin negociere directa, invocandu-se in mod nejustificat situatia de "extrema urgenta", iar cheltuielile salariale ale Regiei au fost in 2011 cu circa 1 milion de euro mai mari fata de 2010, desi ar fi trebuit sa fie mai mici sau egale. De asemenea,  din cauza faptului ca Primaria Capitalei nu a platit la timp subventiile pentru caldura, RADET a inregistrat cheltuieli suplimentare, reprezentand penalitati calculate de furnizorii de energie termica, in cuantum de circa 700 milioane lei.
������FOTOGALERIE Ce s-a ales de trotuarul de pe strada CA Rosetti, pavat cu marmura alba, si de stalpisorii de peste 100 euro bucata Spatiul public de la intersectia str. C.A. Rosetti cu J. L. Calderon, amenajat de Primaria Capitalei cu marmura alba si granit, a devenit parcare de lux pentru masini. Desi locul lasat pietonilor este foarte mic, spatiul amenajat cu pietre scumpe fiind mai mult o decoratie a parcarii de alaturi, masinile au inceput sa se urce si pe micul trotuar. Stalpisorii din piatra alba, care costa intre 100 si 200 de euro bucata, au  fost daramati, desi lucrarea nici macar nu este gata.
Aproximativ 80 de ONG-uri organizeaza proteste in Bucuresti si alte 24 de orase din Romania, pe 4 aprilie, impotriva exploatarii gazelor de sist Aproximativ 80 de ONG-uri vor organiza proteste in Bucuresti si alte 24 de orase din Romania, joi, 4 aprilie, impotriva exploatarii gazelor de sist. Potrivit organizatorilor, pentru jumatate dintre locatii s-au obtinut autorizatii de la primarii pentru desfasurarea evenimentelor. In restul situatiilor administratia locala fie a respins cererea ONG-urilor, fie nu a dat niciun raspuns. Organizatorii protestelor cer ca Guvernul sa anuleze hotararile prin care a concesionat terenurile pentru explorarea gazelor de sist in zonele Vaslui, Dobrogea, Arad, Timis si interzicerea exploatarii acestora pana se fac studiile de impact si de mediu din care sa reiasa clar ca nu este un pericol pentru mediu.
Ce inseamna fuzionarea RADET cu ELCEN pentru locuitorii Bucurestiului Guvernul a aprobat, miercuri, memorandumul privind fuziunea dintre Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) si Electrocentrale Bucuresti (ELCEN). RADET-ul este in subordinea Primariei Capitalei, ELCEN-ul la Ministerul Economiei. Noua entitate rezultata in urma fuziunii va fi in subordinea Primariei Capitalei. Ce inseamna asta pentru cetateni?Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri