EDUCATIE
Structura anului școlar 2020-2021, publicată în Monitorul Oficial/ Școala începe pe 14 septembrie, vacanța intersemestrială revine Anul şcolar 2020-2021 va începe pe 1 septembrie 2020 şi se va încheia pe 31 august 2021, elevii fiind aşteptaţi la cursuri pe 14 septembrie 2020, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial. În anul școlar viitor revine vacanța intersemestrială între 30 ianuarie 2021 și 7 februarie 2021. Pentru că în 2021 Paștele Catolic și cel Ortodox vor pica la distanță de o lună, elevii vor avea două vacanțe în perioadele: 2 aprilie 2021 - 11 aprilie 2021 și 30 aprilie 2021 – 9 mai 2021.
Opt măsuri obligatorii pe care toate școlile ar trebui să le ia după declanșarea epidemiei de gripă Triajul elevilor la fiecare schimb, asigurarea de săpun și apă și realizarea dezinfecției școlilor sunt câteva din măsurile pe care Ministerul Educației le-a transmis joi inspectoratelor școlare în contextul declanșării epidemiei de gripă din România.
Elevii cer burse mai mari decât a propus Ministerul Educației: Vrem ca suma minimă să fie de 200 de lei, nu 150 lei Consiliul Național al Elevilor cere mai mulți bani pentru burse, după ce Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect prin care propune ca bursele elevilor să pornească de la minimum 150 de lei. Elevii spun că în decembrie au trimis o scrisoare deschisă și o petiție Guvernului României, prin care solicitau un cuantum minim pentru fiecare categorie de burse în parte: de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social.
Ministerul Educației încearcă din nou să majoreze bursele elevilor, după ce o inițiativă asemănătoare a eșuat anul trecut/ Propune ca bursa minimă să fie de 150 lei Ministerul Educației propune ca bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar să pornească de la minimum 150 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică. În prezent, cuantumul burselor este stabilit de fiecare primărie în parte, și din această cauză variază de la oraș la oraș, de la sume cuprinse între 8 lei și câteva sute de lei. Aceasta este a doua încercare a Ministerului Educației de a uniformiza bursele elevilor. Anul trecut tot Ministerul Educației propusese ca bursele elevilor să pornească de la minimum 100 de lei, însă primăriile s-au opus și măsura nu a mai fost adoptată.
Școli închise integral în 6 județe, din cauza vremii/ În alte 12 județe, școlile sunt închise numai în anumite localități Ministerul Educației anunță că toate școlile din județele Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Tulcea și Vrancea sunt închise joi din cauza condițiilor meteo nefavorabile – intensificări puternice ale vântului, viscol, vizibilitate redusă semnificativ. În aceste județe este menținut și astăzi codul roșu sau codul portocaliu de vreme rea. De asemenea, sunt închise și unele școli din județele: Constanța, Brașov, Prahova, Harghita, Galați, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Vaslui, Argeș, Covasna, Timiș.
VIDEO Caz revoltător. Profesoară din Prahova, înregistrată când face o criză de nervi și le spune elevilor că sunt "viermi”, "nesimțiți” și "mizerabili” O profesoară de la Școala "Nichita Stănescu" din localitatea Ceptura din județul Prahova a fost înregistrată în timp ce a făcut o criză de nervi în fața elevilor, numindu-i “viermi”, "nesimțiți” și "mizerabili”. Înregistrarea cu profesoara a fost publicată de Observatorulph.
UPDATE Cursurile vor fi suspendate joi în școlile din șase județe, din cauza viscolului Cursurile vor fi suspendate joi în școlile din județele Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Tulcea și Vrancea din cauza viscolului și a vântului puternic, fiind anunțat cod roșu de vreme rea, a anunțat Ministerul Educației.
Luminița Barcari: Pentru anul şcolar următor va fi o creştere cu peste 29% a ofertei de şcolarizare la învăţământul dual Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Luminiţa Barcari, a declarat miercuri că în anul şcolar următor va fi o creştere cu peste 29% a ofertei de şcolarizare la învăţământul dual.
Ministerul Educaţiei: 6.695 de elevi din ţară sunt afectaţi de suspendarea cursurilor Suspendarea parţială sau integrală a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ din ţară din cauza gripei afectează, în prezent, 6.695 de elevi, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care a subliniat că această cifră nu reprezintă numărul copiilor bolnavi.
Anisie: Decontarea navetei elevilor, extinderea programului 'Masa caldă' şi costul standard, adoptate în ședința de guvern Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat marţi seara, la finalul şedinţei de guvern, că a propus trei măsuri pentru sistemul de educaţie, referitoare la decontarea navetei elevilor, extinderea programului "Masa caldă" şi stabilirea costului standard pentru unităţile de învăţământ preuniversitar.
Ungaria: Profesorii protestează faţă de noua programă şcolară, despre care afirmă că promovează ideologia naţionalistă O asociaţie a profesorilor din Ungaria a protestat marţi faţă de adoptarea unei noi programe şcolare despre care afirmă că a fost concepută de partidul premierului Viktor Orban (Fidesz) în aşa fel încât să promoveze agenda naţionalistă a acestuia şi să limiteze libertatea academică, scrie Agerpres.
Oficial: Programul ”Masa caldă” a fost extins la 150 de școli Guvernul României a aprobat, prin ordonanță de urgență, programul-pilot „Masa caldă” de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Până acum programul funcționa în 50 de școli.
Soluția Guvernului pentru decontarea navetei elevilor: eliminarea din lege a „abonamentului” de transport/ Cum ar putea fi condiționate licențele transportatorilor Guvernul scoate din lege sintagma „abonament” de transport pentru a putea deconta naveta elevilor. O ordonanță de urgență în acest sens a fost anunțată de vicepremierul Raluca Turcan.
Raluca Turcan: Acordarea de licenţe transportatorilor ar putea fi condiţionată de oferirea gratuităţii pentru elevii navetişti Viceprim-ministrul Raluca Turcan a declarat că Guvernul evaluează posibilitatea condiţionării licenţelor transportatorilor de acordare a unor gratuităţi pentru elevii navetişti. În debutul şedinţei de Guvern, prim-ministrul Ludovic Orban a reamintit că sesizarea PSD asupra proiectului în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, a fost admisă de către Curtea Constituţională. El a întrebat-o pe Raluca Turcan dacă a pregătit o soluţie în acest sens.
Elevii din București vor fi înscriși în clasa pregătitoare prin tragere la sorți/ Fiecare școală trebuie să anunțe algoritmul de repartizare Fiecare școală din București trebuie să anunțe care va fi algoritmul de repartizare a elevilor care sunt înscriși în clasa pregătitoare. Școlile pot repartiza elevii fie în ordine alfabetică, fie prin tragere la sorți în ședință publică, fie va fi tras la sorți învățătorul de la clasă, potrivit recomandărilor de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București trimise către toate școlile. Ministerul Educației propune ca înscrierea în clasa pregătitoare să înceapă pe 4 martie 2020 în proiectul de metodologie și a calendarului pentru înscrierea la școală.
”Are nişte probleme personale mai deosebite”. Profesoara din Brăila care a venit băută la ore, sancționată cu 15% din salariu Profesoara din localitatea brăileană Mihai Bravu, care a venit băută la ore în luna noiembrie 2019, cu o îmbibaţie alcoolică de 1,18 mg/l în aerul expirat, potrivit aparatului etilotest, a fost sancţionată de consiliul de administraţie al şcolii cu reţinerea a 15% din salariu pe o perioadă de trei luni, potrivit informaţiilor făcute publice de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Viorel Botea, transmite Mediafax.
Ministerul Educației: 47 de școli sunt închise integral sau parțial din cauza gripei Ministerul Educației anunță că 40 de școli din întreaga țară sunt închise parțial, iar 7 școli sunt închise integral din cauza gripei. În total, 6.309 de elevi sunt afectați de suspendarea cursurilor din școlile lor, dar nu sunt toți bolnavi. Cursurile se suspendă în situaţia în care sunt cel puţin trei copii cu gripă într-o clasă/grupă cazuri confirmate medical. Cele mai multe școli închise parțial sunt în București, unde marți cursurile sunt suspendate în 31 de unităţi de învăţământ.
Calendarul complet al înscrierii în clasele pregătitoare în anul școlar 2020- 2021: Ministerul propune ca înscrierea să înceapă pe 4 martie Ministerul Educației a publicat în dezbatere publică calendarul și metodologia pentru înscrierea la școală în anul școlar 2020-2021. Prima etapă de înscriere va avea loc în luna martie, iar cea de-a doua etapă de înscriere va avea loc în luna aprilie, după vacanța de Paște.Înscrierea la clasa pregătitoare începe pe 4 martie 2020/ Care sunt noutățile în procedura de înscriere și calendarul complet de înscriere - proiect
Înscrierea la clasa pregătitoare începe pe 4 martie 2020/ Care sunt noutățile în procedura de înscriere și calendarul complet de înscriere - proiect Înscrierea la clasa pregătitoare începe pe 4 martie când părinții completează online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00- 18,00 (luni-vineri), potrivit proiectele de metodologie și de calendar al încrierii pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Fiecare școală își va stabili criteriile specifice care nu pot include existența unor liste de preînscrieri, organizate în afara calendarului înscrierii, sau orice alte proceduri care nu respectă spiritul și litera metodologiei.
Controversata lege care acordă profesorilor statut de funcționari publici a trecut de Senat: Agresorii lor riscă închisoare / Elevii: Vor fi mai multe abuzuri Profesorii din învățământul preuniversitar primesc statut de autoritate publică și vor beneficia de protecția acordată similar funcțiilor de autoritate publică, iar agresorii cadrelor didactice vor fi sancționați, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat. Legea este contestată de elevi, care vor să sesizeze Avocatul Poporului, spunând că va instaura "un permanent dezechilibru în relația elev-părinte-profesor".

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by