EDUCATIE
DOCUMENT Cum se încheie mediile elevilor. Măsurile prevăzute de Ministerul Educației pentru reluarea cursurilor Ministerul Educației a aprobat măsurile cu privire la reluarea cursurilor după încheierea stării de urgență. Așa cum a declarat ministrul Educației, vor veni la școală numai elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, începând cu 2 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Vor fi maximum 10 elevi într-o clasă, cu mască și mănuși, iar clasele vor fi dezinfectate după fiecare grupă. Vezi în text cum se vor încheia mediile elevilor.
Iohannis, despre deschiderea creșelor sau grădinițelor: Legislația permite unui părinte să stea acasă dacă școala este închisă Întrebat de reporterul HotNews.ro despe solicitările părinților care merg la muncă de a se deschide acele creșe, grădinițe sau after school-uri care ar putea îndeplini condițiile de protecție sanitară, președintele Iohannis spune că legea în vigoare îi permite unui părinte să stea acasă dacă școala este închisă și că fiecare familie va găsi ”o soluție proprie”.Cum vor fi deschise școlile în celelalte țări europene? Vezi cum procedează bulgarii, grecii, francezii, norvegienii, nemții și olandeziiReprezentanții Asociației Școlilor Particulare din România cer Guvernului un set de măsuri pentru deschiderea școlilor în siguranță: Acolo unde școlile își permit de ce nu am începe?Iulian Cristache, de la Asociația părinților, cere redeschiderea creșelor și grădinițelor
Iohannis: Am pretenția ca până în septembrie Ministerul Educației să găsească soluții pentru copiii care nu pot beneficia acum de cursuri online Președintele Klaus Iohannis spune că până în toamnă, când ar putea fi un nou val al epidemiei, Ministerul Educației să găsească soluții pentru copiii care nu au acces la internet și nu pot face acum cursuri online. El a mai afirmat că, de asemenea, trebuie pregătite cadrele didactice ca să predea la distanță, pentru că acum acestea improvizează.
Iohannis: Elevii din anii terminali nu sunt obligați să se întoarcă la școală pentru două săptămâni / ”Nu am folosit informații greșite. Este un studiu făcut de Institutul Pasteur” Președintele Iohannis a declarat că elevii din anii terminali nu sunt obligați să revină la școală pentru cele doua săptămâni de pregătire înainte de examenele de capacitate sau de Bacalaureat, această pregătire fiind o oportunitate doar. Președintele a răspuns și acuzelor că a închis școlile invocând experiența Franței: ”Informația este corectă. Este un studiu făcut de Institutul Pasteur si au ajuns la această concluzie. Nu m-am referit la situația de ieri, de alaltăieri, am spus că există o astfel de situație. Dar decizia nu s-a bazat pe acest exemplu ci pe faptul că la noi nu se poate face distanțarea, din cauza spațiului, elevii merg acasă și pot duce boala acolo.”
Orban: Am identificat foarte multe riscuri în cazul redeschiderii şcolilor Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi 24, că au existat multe "voci" care au cerut redeschiderea şcolilor, dar în analiza efectuată au fost identificate "foarte multe riscuri", motiv pentru care s-a luat decizia reluării cursurilor în septembrie, potrivit Agerpres.
Anisie: Elevii din anii terminali vor reveni la școală pe 2 iunie pentru două săptămâni / Maxim 10 elevi în clasă Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire, a anunțat ministrul Anisie. Se vor realiza in aceasta perioada numai activitati de pregatire si consiliere pentru examenele nationale. Pentru elevii care au probleme de sanatate sau au in familie persoane cu risc de imbolnavire, prezenta la scoala va fi optionala, iar decizia va apartine parintilor.Monica Anisie: Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note/ Nu se vor mai da teze/ Evaluarea Natională începe pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22 iunie
Monica Anisie: Mediile școlare se vor închide cu două note, iar tezele nu se mai susțin Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat, luni seară, că toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține. Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire.Monica Anisie: Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note/ Nu se vor mai da teze/ Evaluarea Natională începe pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22 iunie
Examenul de Bacalaureat începe în 22 iunie Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat luni că examenul de bacalaureat începe în acest an în data de 22 iunie, cu probele scrise.
Monica Anisie: Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note/ Nu se vor mai da teze/ Evaluarea Natională începe pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22 iunie Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat, luni seară, că Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență. Cursurile rămân suspendate, însă continua învățarea asistată de tehnologie. Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține.Iulian Cristache, de la Asociația părinților, cere redeschiderea creșelor și grădinițelorVIDEO Reprezentanții Asociației Școlilor Particulare din România cer Guvernului un set de măsuri pentru deschiderea școlilor în siguranță: Acolo unde școlile își permit de ce nu am începe?
Consiliul Național al Elevilor cheamă Ministerul Educației în judecată pentru ordinul privind obligativitatea cursurilor online Consiliul Național al Elevilor anunță că a depus o plângere prealabilă în contenciosul administrativ prin care cere Ministerului Educației abrogarea ordinului privind obligativitatea cursurilor online. Elevii spun că ministerul obligă elevii să participe la cursurile online, dar nu le pune la dispoziție și calculatoare, iar sute de mii de elevi din România se află în imposibilitatea de a accesa resurse educaționale online, fiind lăsați în afara sistemului de învățământ.
Patriarhia Română: Obligativitatea educaţiei sexuale, un atentat asupra inocenței copiilor Patriarhia Română susține că orele de educație pentru sănătate, inclusiv de educație sexuală pentru copii, ar trebui să fie opționale, potrivit basilica.ro. ”Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață”, arată Patriarhia Română într-un document trimis către Președintele României, Primul-ministru și Ministrul Educației și Cercetării.
DOCUMENT Propuneri pentru întoarcerea la școală: În primele două săptămâni revin doar cei de la clasele a VIII-a și a XII-a/ Se formează grupe de câte maxim 15 Inspectoratul General Școlar a transmis vineri Ministerului Educației câteva propuneri pentru revenirea în unitățile de învățământ și încheierea anului școlar, potrivit unui document care a ajuns și în atenția părinților. O propunere este ca în primele două săptămâni să revină doar elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, în grupe de câte maxim 15, în baza unui nou orar, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare fizică. Vezi care sunt propunerile pentru elevii de la celelalte clase.
VIDEO Reprezentanții Asociației Școlilor Particulare din România cer Guvernului un set de măsuri pentru deschiderea școlilor în siguranță: Acolo unde școlile își permit de ce nu am începe? Reprezentanții Asociației Școlilor Particulare din România cer Guvernului să creeze un set de măsuri pentru deschiderea școlilor în siguranță, iar școlile care pot să le aplice, să deschidă, iar restul, nu. Aceștia au propus autorităților un set de măsuri: o triere foarte bună, venirea alternativă la școală, jumătate dintre elevi azi, jumătate mâine, decalarea pauzelor, luarea temperaturii de două sau de trei ori pe zi. Reprezentanții Asociației Școlilor Particulare spun că ei își permit implementarea acestor lucruri, la fel și o parte dintre școlile de stat.
Asociaţiile de elevi atrag atenţia asupra pericolului redeschiderii școlilor: În locul asumării unui risc inutil, cerem funcționarea școlii online Mai multe asociaţii de elevi atrag atenţia asupra "pericolului" de reluare a cursurilor după finalizarea stării de urgenţă şi vorbesc despre necesitatea unui plan de reglementare a şcolii online. Acestea o acuză pe Monica Anisie, ministrul Educației, că, deși a afirmat în nenumărate rânduri că sănătatea elevilor este prioritatea instituţiei, refuză sistematic să ia măsuri care să facă posibilă educaţia în mediul online.
Rafila, despre reluarea cursurilor: Ar trebui să se facă gradual, începând cu universitățile Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a afirmat, vineri seara, la Digi 24, că reluarea cursurilor ar trebui să se facă gradual și e indicat să începă cu universitățile și liceele, el spunând că într-o clasă nu ar trebui să fie mai mult de 15 elevi, potrivit Mediafax.
Ar trebui sau nu redeschise școlile după 15 mai? Ce spun profesorii: „Când vom avea proceduri clare pentru protejarea sănătății copiilor, nu exerciții de imagine, voi fi hotărâtă să îmi primesc copiii în clasă” Premierul Ludovic Orban a anunțat că școala ar putea începe după ce se termină starea de urgență, adică după 15 mai, iar toți elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție. Mulți dintre părinți și profesori au spus că supraaglomerarea din clasele cu peste 30 de elevi ar pune în pericol viața copiilor. HotNews a stat de vorbă cu câțiva profesori despre posibilitatea chemării elevilor la școală după jumătatea lunii mai.Medic infecționist aflat în prima linie în lupta cu COVID-19, despre redeschiderea școlilor: Categoric nu. Ar fi irațional / Această boală poate afecta într-un mod absolut dramatic
Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Redeschiderea şcolilor şi universităţilor pe 16 mai este un scenariu nerealist Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, consideră că redeschiderea şcolilor şi universităţilor pe 16 mai şi organizarea examenelor de final de an în sistem clasic reprezintă un scenariu nerealist, apreciind că Ministerul Educaţiei şi Cercetării ar trebui să elaboreze şi un "plan B".
Consiliul Național al Elevilor cere retragerea ordinului privind obligativitatea cursurilor online/ Ce scenarii propun elevii Consiliul Național al Elevilor cere ministrului Educației și Cercetării retragerea ordinului de ministru care impune obligativitatea desfășurării cursurilor online. Elevii spun că Ministerul Educației ar trebui să-și ceară scuze publice pentru elevii, părinții și profesorii care au fost dezavantajați de această măsură nefundamentată.
De ce ordinul de ministru privind obligativitatea cursurilor în online poate fi discriminatoriu/ Explicațiile lui Asztalos Csaba, președintele CNCD Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, arată într-o postare pe Facebook că ordinul Ministerului Educației prin care elevii sunt ogligați să participe la cursurile online poate fi discriminatoriu. Dar pentru evitarea discriminării, Asztalos Csaba spune că se poate solicita verificarea prezenței la predările online, doar în cazul acelor elevi care dispun de resursele necesare învățării online.
Ministrul Anisie: Anul școlar s-ar putea prelungi cu o săptămână (variantă) / Cursurile online vor fi obligatorii Ministrul Educației Monica Anisie a declarat miercuri seară, la Digi 24, că încheierea anul școlar s-ar putea prelungi cu o săptămână sau nu în funcție de datele medicale care vor apărea pe parcurs, subliniind că cel mai important lucru este siguranța copiilor. Ministrul spune că, la revenirea din vacanța de Paște, cursurile online vor deveni obligatorii, iar durata acestora poate fi flexibilă, speciliaștii recomandând o durată între 40-50 minute.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by