EDUCATIE
Secretar de stat: Va exista o sesiune specială pentru examenul de Evaluarea Națională 2021 Evaluarea naţională 2021 va avea o sesiune specială, zilele viitoare urmând să fie elaborat şi publicat Ordinul privind calendarul desfăşurării acestui examen, a anunţat joi, la Braşov, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion, potrivit Agerpres.
Iohannis anunță că școala se reia după vacanța de primăvară tot cu scenariile de până acum: „Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil” Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după întâlnirea cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, că școala se va relua după vacanța prelungită de primăvară tot în cele trei scenarii pe baza ratei de infectare.
UPDATE Klaus Iohannis, ședință cu ministrul Educației la Palatul Cotroceni Președintele Klaus Iohannis are joi o ședință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Palatul Cotroceni, potrivit agendei șefului statului. Ministrul a declarat pentru HotNews.ro că se va discuta despre „problemele curente binecunoscute și sinergia necesară între programul de guvernare pentru educație, Proiectul România Educată si valorificarea oportunităților generate de PNRR.”
Universitatea din Sibiu, prima din România care acceptă plăți în criptomonede Universitatea „Lucian Blaga” (ULB) din Sibiu va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admiterea din acest an într-o monedă virtuală. Criptomoneda în care se vor putea efectua plățile va fi EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond, anunță universitatea.
„De ce să plătim banii în mână, în loc să îi dăm fiscalizați în servicii de educație timpurie de calitate?” Ce spune un expert în educație despre majorarea stimulentului pentru părinții care revin mai repede la muncă / Câți copii până în 6 luni sunt înscriși la creșe în Capitală ​​„Banii cash puși direct pe masă nu sunt garanția unei educații timpurii de calitate”, spune Ioana Grindean, expert în politici de educație timpurie, după ce Guvernul a adoptat miercuri majorarea la 1.500 lei a stimulentului de inserție pentru părinții care aleg să se întoarcă la muncă din concediul de creștere a copilului mai devreme de șase luni.
UPDATE Universitățile de Medicină cer ca programul de rezidențiat să treacă de la Ministerul Sănătății la Ministerul Educației / Ce condiții pune ministerul Educației Principalele șase universități de medicină și farmacie din țară - alianța G6-UMF - vor solicita ca toate activitățile din cadrul programului de rezidențiat să treacă din subordinea Ministerului Sănătății, în subordinea Ministerului Educației, adică în responsabilitatea universităților, se arată într-un comunicat de presă.UPDATE Secretarul de stat în ministerul Educației Gigel Paraschiv a declarat pentru HotNews.ro că ministerul este de acord cu această trecere, „cu condiția aisgurării concomitent a salarizării rezidenților și a accesului în spitale”.
VIDEO Ministrul Educației: Universitățile românești au o performantă remarcabilă dacă ne gândim cât s-a investit / Profesorul trebuie să devină din ce în ce mai mult un facilitator al învățării Pentru piața muncii din viitor, competențele nonformale și informale trebuie certificate și este nevoie de standarde ocupaționale pentru meseriile actualze precum specialist în securitate cibernatică, stabilite împreună cu angajatorii, a declarat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul conferinței Viitorul educației și al muncii în era 4.0 organizată de PwC România.
Ministrul Educației, despre extinderea anului școlar: „Nu dorim încă o modificare pentru anul școlar următor. Punem în discuție extinderea începând cu septembrie 2022” Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți la Digi24 că nu va propune o schimbare de structură pentru anul școlar 2021-2022, însă va pune în discuție o extindere a anului școlar începând cu septembrie 2022.
Cîmpeanu, ironic la adresa propunerii privind creditele de stat pentru cei care vor să studieze în străinătate: „Imediat ce găsim un miliard de euro” Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit un răspuns ironic atunci când a fost întrebat despre proiectul inițiat de consilierul de stat Mara Mareș, prin care studenții care vor să studieze în străinătate vor primi împrumuturi de la stat pe care nu trebuie să le returneze dacă revin în România, afirmând că poate fi implementat „dacă cineva are să ne dea un miliard de euro”, cât estimează că ar fi nevoie pentru 10.000 de studenți.ERATĂ În știrea inițială a fost precizată suma de 1 milion de euro în loc de 1 miliard de euro, în mod eronat.
Contre între organizațiile studențești pe proiectul Guvernului de acordare de împrumuturi nerambursabile pentru cei care studiază în străinătate și se întorc în țară / LSRS, care a venit cu propunerea, și alte 3 organizații își anunță susținerea Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) afirmă într-un comunicat de presă că reacțiile celor de la ANOSR, care au criticat proiectul Guvernului de acordare de împrumuturi pentru cei care vor să studieze în afară care să nu fie returnate dacă studenții se întorc în țară, sunt surprinzătoare și premature și îi acuză pe cei de la ANSOR că „nu cunosc și nu reprezintă problemele cu care se confruntă tinerii care își doresc să urmeze studii în străinătate”. Potrivit Edupedu.ro, LSRS, fondată în 2008 de deputatul PNL Sebastian Burduja, este cea care a venit cu propunerea acestei inițiative către consilierul de stat Mara Mareș și care a trimis un document la Guvern pentru înființarea unui „fond dedicat studenților români din străinătate”.
Curs de educație financiară pentru profesorii de gimnaziu, organizat de Institutul Bancar Român Profesorii de gimnaziu care vor preda educația financiară elevilor de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție un curs de educație economico-financiară acreditat de Ministerul Educației, Banca Națională a României, Asociația Română a Băncilor, Institutul Bancar Român, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare, anunță un comunicat de presă.
Peste o mie de grădinițe din țară rămân deschise și în vacanța prelungită / Număr foarte mic în Capitală - TABEL cu toate județele Circa 1100 de grădinițe din țară sunt deschise în vacanța prelungită de primvără pentru „activități educaționale”, anunță ministerul Educației, care transmite un tabel cu numărul de grădinițe deschise în fiecare săptămână din intervalul 5-29 aprilie. Un număr mic de grădinițe deschise se remarcă în Capitală.
Fără teste din salivă în școli după vacanța de primăvară. În schimb, ministrul Educației trimite în țară secretarii de stat să vorbească despre importanța testării și vaccinării Testele noninvazive din salivă despre care a vorbit în repetate rânduri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu vor mai ajunge în școli în luna mai, după vacanța prelungită de primăvară, întrucât nu mai este timp pentru a fi introduse în protocoalele INSP și apoi pentru a derula procedura de achiziție, au explicat surse guvernamentale. În schimb, cei cinci secretari de stat din ministerul Educației vor merge de miercuri în teritoriu pentru a discuta cu directorii de școli și părinții despre importanța testării - cu testele antigen rapide deja existente - și a vaccinării.
Premierul se implică în problema testelor cu salivă pentru școli: Eu am propus, am discutat cu specialiști / INSP să le includă în metodologie Premierul Florin Cîțu a declarat luni că el este cel care a propus ca la revenirea la școală să fie folosite testele cu salivă, noninvazive, după ce a discutat cu specialiști, dar a recunoscut că ele nu sunt parte din metodologia Institului Național de Sănătate Publică.
Critici dure ale studenților și elevilor pentru proiectul prin care Guvernul vrea să ofere bani tinerilor să învețe în străinătate, pe care să nu îi returneze dacă se întorc în țară / Cum răspunde inițiatorul ​Organizațiile naționale de studenți, elevi și tineri din România resping propunerea anunțată de Guvern de a oferi împrumuturi financiare celor care vor să studieze în străinătate, pe care tinerii să nu le mai returneze dacă aleg să se întoarcă în România, afirmând că nu aceasta este soluția și acuzând guvernul că vine cu „soluții miraculoase” nefundamentate.UPDATE Consilierul de stat Mara Mareș, care a lansat această inițiativă, a răspuns criticilor venite de la studenți și elevi: „Ideea nu este de a-i împiedica să plece, ci de a-i încuraja să revină”.
Când și în ce condiții vor fi reluate cursurile cu prezența fizică în toate școlile / Ministrul Educației: „Doar 2% din testele rapide au fost folosite în cele 8 săptămâni de școală” În 8 săptămâni de școală, începând din 8 februarie, au fost folosite mai puțin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziție pentru testarea în școli, a precizat duminică ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. Acesta spune că testele rapide rămase, circa 1 milion, ar putea fi redirecționate pentru testarea adulților, iar în școli să fie achiziționate teste non-invazive. Totodată, Câmpeanu a spus care sunt planurile pentru reluarea cursurilor în toate școlile cu prezența fizică a elevilor.
Burse pentru elevi plătite din bugetul de stat / Valoarea minimă de 100 de lei Începând cu acest an, elevii beneficiază de burse plătite din bugetul de stat fiind alocate în acest sens 536 milioane de lei. Cuantumul minim al burselor a fost stabilit la valoarea de 100 de lei (aprobat și asigurat din bugetul de stat), cuantum care poate fi majorat de autoritățile locale din bugetele proprii.
USR vrea să rezolve ca-n Vest o problemă cu care România se confruntă de 30 de ani. Ce sunt asistenții în educație timpurie și cum ar putea apărea centre de zi pentru copii în clădirile de birouri Deputatul USR-PLUS Alin Apostol a lansat luna trecută în dezbatere publică un proiect de lege prin care propune introducerea în România a profesiei de asistent în educație timpurie, practicată în mai multe state europene și în SUA, despre care afirmă că ar rezolva parțial problema lipsei locurilor în creșe pentru copiii de la 0 la 3 ani. Apostol a declarat joi că această lege ar permite amenajarea de centre de zi sau de ludoteci în clădirile de birouri.Vezi în articol ce spune despre proiect ministerul Educației
Situația epidemiologică în școli: Trend de scădere al numărului de infectări cu Covid-19 și la elevi și la profesori, în ultima săptămână - GRAFIC Ministerul Educației a anunțat că pe 1 aprilie erau 2.610 cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19 și 2.171 profesori, existând o tendință de scădere a numărului de infectări în ultimele zile.
Elevii intră în vacanța prelungită de primăvară, o lună. Cei de clasele a VIII-a și a XII-a vor face ore online în luna aprilie / Cum pot rămâne deschise grădinițele în vacanță Vineri este prima zi din vacanța prelungită de primăvară stabilită săptămâna trecută de Ministerul Educației în perioada 2 aprilie - 4 mai, pentru toți elevii, mai puțin pentru cei din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. Elevii din clasele terminale vor avea un interval de școală online între 12-30 aprilie, apoi din nou vacanță până în 9 mai.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by