EDUCATIE
Sindicatele din învățământ încep executările silite pentru recuperarea banilor câştigaţi de profesori în instanţă Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunțat, vineri, că vor fi declanșate procedurile pentru executare silită în vederea recuperării banilor câștigați în instanță de către profesori. FSLI spune că în proiectul privind rectificarea bugetară nu au fost incluși și banii care trebuie plătiți profesorilor în urma sentințelor judecătorești, Guvernul încălcându-și promisiunea.
Revolta directoarei unui liceu de elită din București, după întâlnirea cu „micii Dumnezei” din primării: Acești oameni care cred că funcțiile îi fac mai deștepți decât au fost vreodată decid pentru noi toți Directoarea Colegiului Național Gheorghe Șincai din București, unul dintre cele mai mari licee din Capitală, arată într-o postare pe Facebook că școala pe care o conduce stă la mila primăriei pentru reparațiile clădirii în care învață sute de elevi. Ea îi critică pe „micii Dumnezei” care „cred că funcțiile îi fac mai deștepți decât au fost vreodată”.
Trei zile de târg de știință și educație pe platforma de la Măgurele Elevii şi studenţii interesaţi de ştiinţă sunt invitaţi la un târg de ştiinţă şi educaţie dedicat lor de către profesioniştii de la institutele de pe platforma de la Măgurele. Târgul "Cu mic, cu mare... prin Univers" este organizat în perioada 23-25 noiembrie de Institutul de Ştiinţe Spaţiale, Parcul Ştiintific de la Măgurele, Universitatea din Bucureşti şi Asociaţia Studenţilor Fizicieni.
Profesori condamnaţi la închisoare în dosarul organizării concursului 'Arhimede'. Dascălii sunt acuzaţi de evaziune fiscală de 7 milioane de lei Doi profesori şi o contabilă au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la închisoare cu executarea pedepsei şi plata unor daune de 7 milioane de lei pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, în legătură cu organizarea concursului de matematică pentru elevi "Arhimede".
Parlamentarii vor să stabilească prin lege câte ore vor sta elevii la școală. Care va fi orarul pentru clasele primare, gimnaziu și liceu Numărul de ore petrecut de elevi la şcoală ar putea fi stabilit prin legea educaţiei, și nu prin ordin de ministru cum este acum. O propunere de modificare a legii educaţiei, ajunsă în comisia de învăţământ de la Senat, prevede că numărul de mediu de ore pe care elevii din învăţământul preuniversitar îl vor petrece la şcoală va fi de 20 de ore numărul acestora crescând în cazul gimnaziului și leceului Printre iniţiatorii proiectului de lege de la Parlament se află şi Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei.
Liviu Pop nu se lasă: ce conţine noua lege a manualului unic pe care a depus-o la Parlament. Ecaterina Andronescu nu a semnat proiectul Senatorii din comisia de învăţământ se pregătesc să discute un nou proiect de lege a manualului unic, depus de fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop. Proiectul este în mare parte acelaşi cu cel respins marţi de parlamentarii din comisia de învăţământ de la Camera Deputaţilor, în urma observaţiilor de neconstituţionalitate făcute de către Curtea Constituţională.
Cursuri suspendate în 8 şcoli în Galaţi din cauza frigului. Ce spune primăria Elevii de la 8 şcoli din oraşul Galaţi stau acasă din cauză că şcolile unde învaţă nu au centrale termice funcţionale. La alte trei şcoli, profesorii şi elevii stau îmbrăcaţi din cauza frigului. Situaţia de la Galaţi are loc după ce primăria a comandat lucrări pentru instalarea centralelor termice, dar acestea au început prea târziu.
Legea manualului unic, raport de respingere în comisia de învățământ din Camera Deputaţilor Legea manualului unic a primit raport de respingere, marţi, în comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor. Săptămâna trecută, legea a fost respinsă şi de comisia de învăţământ din Senat.
Ecaterina Andronescu: "Manualul unic nu a fost o idee fericită" Noul ministru desemnat pentru Educaţie, Ecaterina Andronescu, a declarat că manualul unic nu este o decizie tocmai fericită şi prin competiţie ar creşte calitatea manualelor, potrivit Ştirilor Pro TV. Declaraţia vine la puţin timp după ce Ecaterina Andronescu a fost numită ministru pe postul lăsat vacant de fostul ministru Valentin Popa.
SONDAJ Câte ore petrece copilul dumneavoastră făcând teme pentru acasă? Temele pentru acasă reprezintă o mare parte din timpul liber al elevilor. Mulți dintre elevi spun că primesc prea multe teme și petrec ore întregi pentru fiecare disciplină, fapt pentru care le rămâne prea puțin timp pentru joacă sau alte activități.Participă la sondajul HotNews.ro: Câte ore petrece copilul dumneavoastră făcând teme pentru acasă?
Cât de respectate sunt drepturile elevilor în România. Numai 13% dintre elevii navetiști primesc decontul integral al navetei, iar aproape jumătate spun că evaluarea este subiectivă Drepturile elevilor sunt încălcate frecvent în România, arată ultimul Raport privind Implementarea Statutului Elevilor la Nivel Naţional, publicat de Consiliul Naţional al Elevilor. 63% dintre elevii chestionaţi de CNE spun că nu beneficiază de consiliere şcolară, profesională sau psihologică, aşa cum prevede Statul Elevilor. În plus, elevii susţin că, deşi îşi exprimă opţiunea pentru disciplinele opţionale, de cele mai multe ori ei nu fac aceste cursuri. Potrivit cercetării, 74% dintre elevii chestionaţi şi-au ales anumite discipline, însă numai 28% au putut beneficia de acest drept întotdeauna.
Când va scăpa România de „hoții academici”? Coordonatorul Centrului de Integritate de la Universitatea București: Eu nu voi vedea așa ceva, și cartea mea de identitate expiră în 2076 Profesorul universitar Marian Popescu, coordonatorul Centrului pentru Integritate (CARFIA) al Universităţii din Bucureşti, a vorbit într-un interviu pentru Hotnews.ro despre cât de viabil este termenul de un an de zile pentru evaluarea școlilor doctorale. Cu toate că semnalul trebuie dat, profesorul Marian Popescu crede că numărul mic de profesori de etică și de integritate profesională pe care îl au universitățile va îngreuna procesul de a face eficient cursul de etică şi integritate academică. Întrebat dacă instituțiile de învățământ își vor recăpăta prestigiul după terminarea evalurării, Marian Popescu a răspuns: ”Cartea mea de identitate expiră în 2076, a fost un act graţios al secţiei de Poliţie şi mi-a dat-o până în 2076. Eu nu voi vedea aşa ceva! Voi expira cu mult înaintea cărţii mele de identitate. Refacerea, creşterea prestigiului academic e un drum lung, complex, ce trebuie făcut pas cu pas, nu cu grabă, nu cu incompentenţă”
Şase universităţi din Marea Britanie îşi prezintă sâmbăta oferta la București Şase universităţi britanice de top îşi prezintă sâmbătă oferta educaţională în cadrul târgului Study UK Exhibition, care se desfăşoară la Bucureşti.
INTERVIU Două subiecte sensibile pe care România nu le-a rezolvat încă. Dunja Mijatović, despre „atitudinea absolut ruşinoasă” față de persoanele cu dizabilități și prejudecata că violența domestică ține de tradiție Drepturile persoanelor cu dizabilităţi nu sunt respectate, iar violenţa asupra femeilor este încă un subiect tabu pentru societatea românească. Acestea sunt câteva dintre concluziile comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatović , care a vizitat România în această săptămână. Anul viitor, comisarul de la Consiliul Europei va publica un raport cu măsuri pe care ar trebui să le ia autorităţile din România pentru îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu dizabilităţi. Într-un interviu acordat Hotnews.ro, comisarul Dunja Mijatović arată că a observat că multe dintre competenţele instituţiilor care se ocupă de persoanele defavorizate se suprapun, iar acest lucru afectează modul în care sunt puse în practică drepturile acestor persoane.
Pentru a patra oară, Ecaterina Andronescu ajunge ministru al Educației. Președintele Iohannis a semnat decretul de numire Președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD de numire a Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației.
Educația rămâne fără ministru - Mandatul Rovanei Plumb expiră vineri. Care sunt scenariile Mandatul de ministru interimar al Educației, Rovana Plumb, se încheie vineri, după ce au expirat cele 45 de zile în care poate exercita această funcție. Președintele Klaus Iohannis a primit o propunere de ministru plin, pe Ecaterina Andronescu, însă a decis să amâne decizia, până se lămurește, potrivit Mediafax.
Scandalul asistenților români din Suedia cu diplome fără să fi fost la școală: Ministerul Educației face controale la o școală postliceală / Jurnalista din Suedia care a lucrat la anchetă povestește de la ce a pornit totul Televiziunea suedeză SVT a publicat un material prin care arată că în sistemul medical suedez s-au angajat asistenţi medicali din România, absolvenţi de şcoli postliceale, care nu ar fi dat pe la cursuri, cu toate că în România cursurile pentru asistenţi medicali se fac obligatoriu la zi. Jazz Munteanu, jurnalistă la televiziunea SVT din Suedia, a declarat pentru Hotnews.ro că ea împreună cu colegii ei a început să facă investigaţia privind autenticitatea diplomelor asistenţilor medicali din România după ce au văzut că numărul legitimaíilor acestora este cel mai mare în acest an. Este vorba de 18 asistenţi medicali generali care anul acesta au fost angajaţi în spitalele din Suedia. Ministerul Educaţiei trimite corpul de control la o şcoală postliceală din Târgu Mureş.
Cum a ajuns să stea gol la Gaudeamus standul editurii care tipărește toate manualele din România / Director editură: „Pentru deficitul de imagine o să discutăm cu avocaţii” / Organizator: „Suntem miraţi, stupefiaţi şi chiar deranjaţi” Din nou controverse în jurul Editurii Didactice şi Pedagogice. De această dată nu din cauza greșelilor din manuale, ci a standului de la Târgul de carte Gaudeamus. Acesta, care are 31 de metri pătrați, stă gol de două zile.
Rezidențiat 2018: Cei 3.250 de candidați care vor susține examenul în București au fost repartizați în 51 de săli din 5 locații diferite Cei 3.250 de candidați la concursul de rezidențiat care urmează să susțină examenul în București au fost repartizați în 51 de săli amenajate în 5 locații diferite din Capitală: în incinta Facultăţii de Medicină (bd-ul Eroilor Sanitari nr.8) şi a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, în incinta Facultăţii de Farmacie (str.Traian Vuia nr.6) , Academia de Studii Economice Bucureşti (Cladirea Ion Anghelescu-str. Caderea Bastiliei nr.2-10 si in Cladirea Virgil Madgearu-Calea Dorobanti nr.15-17), precum şi la Universitatea Româno-Americană (Bd-ul Expoziţiei nr. 1B).
Se schimbă admiterea la şcolile militare din 2019. Care sunt noile condiții Admiterea la şcolile militare se schimbă începând din anul 2019, în media de admitere o pondere de 30% având media de absolvire a claselor V-VIII, cu 70% notele obținute la testele de verificare.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version