Profesorii Colegiului Naţional ”B. P. Hasdeu” din Buzău acuză Inspectoratul Şcolar Judeţean de ”acţiuni nefireşti şi dăunătoare”, după ce directorul colegiului a demisionat din funcţie afirmând că nu are control asupra angajărilor care se fac în unitatea şcolară. Anterior, părinţii mai multor copii îi solicitaseră directorului să o înlocuiască de la ore pe o profesoară de Limba română despre care susţin că este slab pregătită, relatează News.ro.

ȘcoalăFoto: David Leonard Bularca / HotNews

Pe pagina de Facebook a Colegiului Naţional ”B.P. Hasdeu” a fost publicată, vineri seară, o postare intitulată ”Declaraţia profesorilor hasdeieni”, în care se face referire la acţiunile ISJ Buzău care au dus la demisia de onoare a directorului unităţii şcolare şi în care aceştia cer ISJ să renunţe la ”atitudinea neprincipială faţă de comunitatea hasdeiană”.

Cadrele didactice au spus că din cauza acţiunilor ISJ ”nefireşti şi dăunătoare” procesul de învăţare este afectat, iar elevii sunt cei care au de suferit.

  • ”Toate aceste preocupări nu pot să-şi urmeze în prezent cursul firesc, din cauza unor acţiuni nefireşti şi dăunătoare la care comunitatea noastră este supusă de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău. Primul semn al crizei este demisia de onoare a doamnei directoare a colegiului, profesor Virginia Mîndruţă Tănăsescu. Al doilea, prezenta declaraţie a profesorilor colegiului. Solicităm Inspectoratului Şcolar Judeţean să renunţe la atitudinea neprincipială faţă de comunitatea noastră hasdeieană. Nu putem şi nu vrem să ne creştem elevii în cultura ruşinii, a compromisului, a nonvalorii, a fricii. Ce sens ar avea atunci libertatea noastră?”, spun profesorii din Colegiul Naţional ”B. P. Hasdeu”.

Reacția vine după ce directorul Colegiului Naţional ”B.P Hasdeu” din Buzău, profesorul Virginia Mândruţă Tănăsescu, şi-a depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean demisia din funcţie, invocând motive personale.

Mai mulţi părinţi ar fi solicitat directorului Colegiului Naţional „B.P Hasdeu” înlocuirea de la clasă a profesoarei, lucru care nu s-a întâmplat, iar directorul le-ar fi spus părinţilor că nu a reuşit să poarte o discuţie cu conducerea ISJ Buzău şi că nu are control asupra modului în care se fac încadrările în şcoală şi din această cauză nu poate soluţiona cererea părinţilor.

Conform surselor citate, Virginia Mândruţă Tănăsescu a convocat un Colegiu Profesoral şi le-ar fi transmis colegilor de cancelarie că îşi va depune demisia din funcţie la ISJ, ceea ce a şi făcut.

  • „Nu este posibil să ai un profesor de limba română pentru care Luceafărul lui Eminescu este roman, nu poem. Nu e admisibil ca un profesor de limba română care pretinde că este doctor în filologie să se exprime permanent cu «care», în loc de «pe care»… Doamna de limba română nu vorbeşte corect gramatical: «opera care o învăţăm astăzi». Am semnat un memoriu să fie schimbată. Schimbarea este singura soluţie….Nu este demnă de Colegiul Hasdeu. Nu se exprimă corect, nu e nicio exagerare. Nu e posibil ca la un liceu de prestigiu să ajungem să avem discuţii despre aşa ceva…”, sunt doar o parte din mesajele apărute pe grupurile de părinţi şi publicate de sansanews.ro.