​Directoarea Colegiului Naţional „B.P Hasdeu” din Buzău, Virginia Mândruţă Tănăsescu, şi-a depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean demisia din funcţie. Gestul ei vine după ce conducerea ISJ ar fi încadrat la cel mai prestigios liceu din Buzău o tânără profesoară de Limba şi literatura română pe care mai mulţi părinţi ai elevilor nu o consideră pregătită pentru a face faţă exigenţelor şcolii de elită din Buzău, scrie News.ro.

ȘcoalăFoto: David Leonard Bularca / HotNews

Mai mulţi părinţi ar fi solicitat directorului Colegiului Naţional „B.P Hasdeu” înlocuirea de la clasă a profesoarei, lucru care nu s-a întâmplat, iar directorul le-ar fi spus părinţilor că nu a reuşit să poarte o discuţie cu conducerea ISJ Buzău şi că nu are control asupra modului în care se fac încadrările în şcoală şi din această cauză nu poate soluţiona cererea părinţilor.

Conform surselor citate, Virginia Mândruţă Tănăsescu a convocat un Colegiu Profesoral şi le-ar fi transmis colegilor de cancelarie că îşi va depune demisia din funcţie la ISJ, ceea ce a şi făcut.

Mai multe mesaje au apărut pe grupurile colegiului de pe reţele de socializare în care părinţii aduc diverse acuzaţii la adresa profesoarei de limba română, dar şi mesaje de susţinere a directoarei care și-a dat demisia.

„Nu este posibil să ai un profesor de limba română pentru care Luceafărul lui Eminescu este roman, nu poem. Nu e admisibil ca un profesor de limba română care pretinde că este doctor în filologie să se exprime permanent cu «care», în loc de «pe care»… Doamna de limba română nu vorbeşte corect gramatical: «opera care o învăţăm astăzi». Am semnat un memoriu să fie schimbată. Schimbarea este singura soluţie….Nu este demnă de Colegiul Hasdeu. Nu se exprimă corect, nu e nicio exagerare. Nu e posibil ca la un liceu de prestigiu să ajungem să avem discuţii despre aşa ceva…”, sunt doar o parte din mesajele apărute pe grupurile de părinţi şi publicate de sansanews.ro.

Văzând susţinerea părinţilor elevilor, Virginia Mândruţă Tănăsescu a postat un mesaj pe Facebook, în noaptea de joi spre vineri, prin care îşi explică gestul.

„Dacă soarta colegiului şi ceea ce se întâmplă cu încadrarea personalului didactic în această şcoală poate fi considerat un motiv personal, atunci de aceea mi-am dat demisia! Şi da, aşa cum văd în comentarii, ar trebui mers până la capăt!”, a scris pe Facebook profesorul Virginia Mândruţă Tănăsescu.