Un profesor de 62 de ani de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Bucureşti este cercetat pentru viol și a fost reținut, vineri, pentru 24 de ore. El este acuzat că are o relaţie cu o elevă, încă de când aceasta avea 17 ani. Poliţiştii au fost sesizaţi de către directorul instituţiei de învăţământ, după ce imagini cu eleva şi profesorul au apărut pe o reţea de socializare, relatează News.ro.

ȘcoalăFoto: David Leonard Bularca / HotNews

Polițiștii au făcut percheziții la locuința bărbatului vineri, 12 aprilie. Cercetările se fac într-un dosar penal deschis pentru infracțiunea de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în 9 aprilie 2024, Secţia 9 Poliţie a fost sesizată, de către directorul unei instituţii de învăţământ, din Sectorul 2, cu privire la faptul că în spaţiul public ar fi apărut imagini în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un cadru didactic, în vârstă de 62 de ani.

„În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că persoana în vârstă de 62 de ani este profesor în cadrul instituţiei menţionate. De asemenea, din investigaţii a reieşit faptul că între elevă şi profesor ar fi început o relatie nepotrivită din luna decembrie 2023, când aceasta avea vârsta de 17 ani”, a mai transmis Poliția.

Reacția Inspectoratului Școlar București

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a transmis, pentru HotNews.ro, că a fost informat despre situația de la „Lucian Blaga” și că la nivelul școlii s-au purtat discuții cu părinții și elevii. În același timp, „s-a demarat cercetarea prealabilă a presupuselor fapte”.

„Totodată, directorul unității de învățământ a depus o sesizare la Poliție, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, precum și a stabilirii naturii relației dintre cadrul didactic și eleva în cauză”, a transmis purtătoarea de cuvânt a ISMB, Elena Ștefan.