Din anul școlar 2024-2025, primii 30% dintre elevii unei clase vor primi bursă de merit și bursă de reziliență.

Din anul școlar 2024- 2025, Ministerul Educației propune introducerea unei burse noi, numită bursa de reziliențăFoto: Shutterstock

Un proiect de modificare a metodologiei de acordare a burselor școlare arată ce medie trebuie să ai ca să iei bursă în anul școlar 2024- 2025. Proiectul a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Educației.

Începând cu anul școlar 2024-2025, Ministerul Educației propune introducerea bursei de reziliență, potrivit proiectului de Ordonanță pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Astfel, bursele de merit și de reziliență se vor acorda primilor 30% dintre elevii fiecărei clase. Cuantumul bursei de reziliență este de 300 de lei pe lună. Bursa de reziliență se acordă elevilor care au cel puțin media 7. Bursele de merit se acordă elevilor care au cel puțin media 9.50.

Proiectul extinde categoria beneficiarilor de burse sociale. Astfel, vor primi bani și elevii cu afecțiuni oncologice și/sau cronice școlarizați, pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni, în cadrul „Școlii din Spital” sau la domiciliu. O altă categorie este cea a elevilor reintegrați în unitatea de învățământ la care au fost înmatriculați anterior, după o perioadă de spitalizare mai mare de 4 săptămâni.

CITEȘTE CONTINUAREA PE TOTULDESPREMAME.RO