O elevă a Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca a căzut, luni, de la etajul I al școlii, în timpul orei de limba engleză. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD, iar fata a fost transportată la spital.

Pompierii Smurd, ambulantaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Tânăra, care are în jur de 16-17 ani, are mai multe traumatisme în urma căzăturii.

„Echipajele operative au găsit tânăra în stare de conștiență, era cooperantă, și prezenta multiple traumatisme. Echipajul SMURD i-a acordat asistență medicală de urgență, ulterior fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

Reacția ISJ Cluj: Profesoara a atenționat-o pe elevă că există riscul să cadă

Într-o primă reacție după incident, reprezentanții ISJ Cluj au transmis că, înainte să cadă, eleva a fost atenționată de profesoară să se dea jos de pe pervazul geamului.

„Din declarațiile profesoarei reiese că eleva s-a dus înspre colegii din spatele clasei, în timp ce profesoara discuta cu un alt elev. Când a văzut-o stând în șezut, pe pervazul geamului din spatele clasei, a atenționat-o să coboare, îndreptându-se spre ea, moment în care fata s-a lăsat pe spate și a căzut în gol. Precizăm faptul că directorul Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” Cluj-Napoca a informat imediat I.Ș.J. Cluj cu privire la incidentul petrecut în spațiul școlii, potrivit procedurii de comunicare a incidentelor în regim de urgență”, a transmis Inspectoratul Școlar Cluj într-un comunicat de presă.