​Fostul învățător Constantin Șerban, care în urmă cu trei ani a fost acuzat că îi lovea și jignea pe copii, este candidat la Iași din partea PNL pentru funcția de consilier județean. În urma acuzațiilor și după ce Inspectoratul Școlar a cerut cercetarea disciplinară a lui Șerban, acesta și-a dat demisia.

EleviFoto: Monkey Business Images / Dreamstime.com

Constantin Șerban este și în prezent consilier județean la Iași. El candidează pentru un nou mandat, scrie Jurnalul de Iași.

În martie 2021, ziarul local 7iasi.ro a publicat înregistrări de la lecțiile susținute de învățătorul Constantin Șerban unor elevi de clasa a II-a de la Școala Gimnazială nr. 28 „Mihai Codreanu”, în care se auzea cum acesta amenință elevii, îi jignește și în care se aud și zgomote de lovituri.

Constantin Șerban, către un copil: „Te ia mama dracului!”

Înregistrările pot fi ascultat pe site-ul 7iasi.ro.

Fragmente din acestea:

  • „Este a treia zi când vii cu treningul. Diseara mă iau de maică-ta și-i spun!
  • Băi, băiete, citești ca o moară! Nu respecți punctul, virgula! (urlă tare)
  • ……..
  • Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC!!! – sunet de palmă). Unde te uiți!… Tare! ……… De ce n-ai citit lecția, măi, lecția e de două zile. De ce nu citești lecția!!! Ridică-te-n picioare! Băi, tu lecția trebuie să o citești de 10 ori! Ia loc!
  • Leneșule! Te joci toată ziua! (urlă tare)

A fost sancționat cu tăierea salariului cu 15%, apoi și-a dat demisia

După apariția înregistrărilor, școala a decis să îl sancționeze pe Constantin Șerban cu tăierea cu 15% a salariului.

După această decizie, el a demisionat, scrie Edupedu. Șerban este și secretar general adjunct al PNL, conform aceleiași surse.

El a fost acuzat și de hărțuire, în luna aprilie a acestui an. În timpul unui interviu din cadrul concursului pentru funcția de manager al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”, din Iași, a hărțuit-o pe actuala manageră, Beatrice Duca, susține aceasta, publicației 7iasi.ro.

Foto: Dreamstime.com