Inspectoratul Școlar Județean Iași a cerut Școlii „Mihai Codreanu” cercetarea disciplinară a învățătorului Constantin Șerban, după apariția unor înregistrări în care se aude cum teroriza elevii, dar decizia de sancționare va fi luată de către Consiliul de Administrație al unității de învățământ din care și el face parte, fiind desemnat pentru această poziție de către PNL, relatează publicația locală 7iasi.ro.

Elevi la scoalaFoto: Agerpres

Pe 1 martie, ziarul local a publicat înregistrări de la lecțiile susținute de învățătorul Constantin Șerban unor elevi de clasa a II-a de la Școala Gimnazială nr. 28 „Mihai Codreanu”, în care se auzea cum acesta amenință elevii, îi jignește și în care se aud și zgomote de lovituri.

Înregistrările pot fi ascultat pe site-ul 7iasi.ro

Fragmente din acestea:

„Este a treia zi când vii cu treningul. Diseara mă iau de maică-ta și-i spun!

Băi, băiete, citești ca o moară! Nu respecți punctul, virgula! (urlă tare)

……..

Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC!!! – sunet de palmă). Unde te uiți!… Tare!

………

De ce n-ai citit lecția, măi, lecția e de două zile. De ce nu citești lecția!!! Ridică-te-n picioare! Băi, tu lecția trebuie să o citești de 10 ori! Ia loc! Leneșule! Te joci toată ziua! (urlă tare)

…………

Briana, de la început! Altă leneșă. Citește de la început!!! (urlă tare) fetița plânge!”

Ce spune inspectoratul școlar

„Inspectoratul Școlar Județean Iași s-a autosesizat și a solicitat, prin Adresa nr. 1563 din 1.03.2021, conducerii unității de învățământ să demareze de urgență verificări privind clarificarea aspectelor semnalate, precum și declanșarea procedurii de cercetarea disciplinară.

(…) inspectorii care s-au deplasat la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” Iași au recomandat ca în componența acestei comisii de cercetare să nu intre cadre didactice care au făcut parte din comisia de cercetare disciplinară din octombrie-noiembrie 2020. Totodată, au solicitat compartimentului Secretariat din școală verificarea unor eventuale sesizări sau reclamații care să îl vizeze pe domnul profesor Constantin Șerban.

(…) Facem mențiunea că, potrivit legislației în vigoare, Consiliul de Administrație al unității de învățământ stabilește sancțiunea aplicabilă în urma raportului comisiei de cercetare disciplinară”, se arată în răspunsul emis de către ISJ, citat de 7iasi.ro.

„Domnul profesor Șerban Constantin este încadrat pe un post vacant de profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” Iași până la revenirea titularului, dar nu mai târziu de finalul anului școlar 2020-2021. În acest moment se fac verificări referitoare la modul în care s-a dispus, de către unitatea de învățământ, încadrarea domnului Șerban Constantin pe postul de profesor pentru învățământul primar”, mai arată ISJ Iași în același răspuns emis redacției 7IAȘI.

Mama fetei abuzate în toamna anului trecut a povestit că, la scurt timp după publicarea înregistrărilor, învățătorul Constantin Șerban a amenințat-o pe elevă în fața clasei.

„A scos-o pe fata mea în fața clasei și i-a spus așa: să-i spui mamei tale să-i fie rușine și să-i mai spui că nu o să rămână așa. La fel a procedat cu un coleg care a declarat televiziunilor că a fost bătut de învățător”, a declarat mama elevei, potrivit publicației.

Decizia privind sancționarea acestuia va trebui luată de către Consiliul de Administrație al școlii din care Constantin Șerban face parte în calitate de reprezentant al PNL, mai scrie 7iasi.ro.