EDUCATIE
Profesori de la un liceu asociat clericului Gulen, opozant vânat de liderul turc Erdogan, au fost reținuți și expulzați din Republica Moldova. Reacția grupului Lumina din România Școlile din Grupul Lumina, active în România și asociate mișcării guleniste, anunță că șase profesori de origine turcă au fost reținuți, “prin violență”, în Republica Moldova. Reprezentanta Lumina Instituții de Învățământ a declarat pentru HotNews.ro că profesorii turci au fost reținuți de polițiști și angajați ai Serviciului de Informații și Securitate fără “documente sau acte oficiale”, în condițiile în care aceștia “erau în procedura de solicitare a azilului politic în Republica Moldova”. La Chișinău, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat, pe de altă parte, că “șapte cetățeni străini, suspectați de legături cu o grupare islamistă”, au fost expulzaţi. Mișcarea gulenistă este ținta atacurilor repetate ale regimului autoritar condus de Erdogan în TurciaRecep Erdogan a început campania împotriva lui Fethullah Gulen în 2016, considerându-l vinovat de lovitura de stat
Guvernul a majorat suma acordată prin programul ”Bani de liceu” de la 180 la 250 de lei pe lună Elevii care beneficiază de programul Bani de liceu vor primi, începând cu noul an școlar, pe toata durata cursurilor, suma de 250 lei/lunar, față de 180 lei/lunar cât primea până în prezent, arată un comunicat al Ministerului Educației. De asemenea, Guvernul a majorat plafonul maxim de acordare a bursei pe membru de familie de la 150 lei la 500 lei.
BAC 2018 Rezultate finale, sesiunea a II-a: Rata de promovare este 29,7% Rezultatele finale înregistrate în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2018, după soluţionarea contestaţiilor, indică o rată de promovare de 29,7%, cu 2,8% mai mult față de rezultatele inițiale și cu 1, 4% mai mult în raport cu procentul final din sesiunea a II-a de anul trecut (28,3%), informează Ministerul Educației.
Vrancea: Mai mult de o jumătate din şcolile din judeţ funcţionează fără autorizaţie sanitară Mai mult de o jumătate din şcolile vrâncene funcţionează fără autorizaţie sanitară, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, citat de Agerpres.
Ministerul Educației, despre greșelile din manualele de Biologie: Va fi realizată şi trimisă în şcoli o erată tipărită / Peste 160.000 de exemplare ale manualelor cu erori au fost deja tipărite Ministerul Educației transmite marți, referitor la greșelile sesizate în manualele de Biologie de clasa a VI-a scoase de Editura Didactică și Pedagogică, că a făcut o comisie pentru stabilirea vinovaților și că va lua apoi măsurile care se impun. În condițiile în care noul an școlar începe în doar câteva zile, iar peste 160.000 de exemplare ale celor două manuale de Biologie ce conțin numeroase erori au fost deja tipărite, MEN spune că vor fi postate „cu celeritate” pe site-ul manuale.edu.ro variantele digitale corectate ale acestora, în timp ce în școli va fi trimisă o erată tipărită. Ministerul anunță totodată că va revizui procedura de realizare a manualelor școlare, „pentru evitarea unor astfel de situații regretabile”.
Calendarul Evaluării de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a 2019: elevii vor fi testați la Română și Matematică în luna mai Evaluarea națională a elevilor de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se va desfășura în luna mai. Este vorba despre testări care nu se trec în catalog, cu subiecte concepute de Ministerul Educației pe modelul testelor PISA, în urma cărora învățătorii trebuie să realizeze planuri de învățare personalizate fiecărui elev cu lacune, pentru ridicarea nivelului. Potrivit calendarului aprobat de Minister, elevii de clasa a II-a vor susține evaluarea națională în perioada 7 - 10 mai 2019.
SONDAJ Trebuie extins programul "Masă caldă în școli" în toate zonele defavorizate? Un program pilot din învățământ și-a dovedit, timp de doi ani, eficiența: elevii din mai multe școli au primit o masă caldă, ceea ce a redus drastic abandonul școlar. Ministerul Educației ține însă acest program în stadiu de "pilot", fundamentat printr-o OUG de ultim moment. Detalii aici. Crezi că e nevoie de extinderea programului "Masa caldă în școli" în toate zonele defavorizate?
Masă caldă în școli: Guvernul folosește OUG ca să lanseze, pentru al treilea an consecutiv, același program pilot în doar 50 de școli Programul Masă caldă în școli a scăzut abandonul şcolar de la 6,1% la 1,3%, dar va fi implementat pentru al treilea an consecutiv tot în regim pilot, în doar 50 de școli și tot prin Ordonanță de Urgență. Ministerul Educației a pus în dezbatere publică, cu doar o săptămână înainte de începutul școlii, proiectul de Ordonanță care copiază aproape integral OUG-ul de anul trecut. Textul lansat acum în dezbatere este datat “6 decembrie 2017” și este semnat de foști miniștri din cabinetul Tudose.Participă în articol la sondajul HotNews.ro: Trebuie extins programul "Masă caldă în școli" în toate zonele defavorizate?
Admiterea de toamnă la masteratul internațional în Științe Cognitive “Open Mind”, anunțată de Universitatea din București Universitatea din București anunță că au început înscrierile la programul masteral internațional în Științe Cognitive “Open Mind”. Admiterea în sesiunea de toamnă la acest masterat se face în urma unui interviu, susținut în limba engleză, pe 20 septembrie.
​FOTO Catastrofa din manual. Biologia de clasa a VI-a: Inima și ficatul sunt poziționate greșit în corp, elevii sunt întrebați „Cine şi cum se produce urina?” Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor de-a VI-a sistemul de organe al omului. Vasele de sânge au când 160.000, când 96 000 de kilometri. Apare o confuzie între mucegai și paraziți, plus concepte ca “orific” sau lob “interior” al plămânului. Acestea sunt câteva dintre greșelile care apar în primul manual de Biologie de clasa a VI-a scos de editura Ministerului Educației. Disciplina are două manuale de la Editura Didactică și Pedagogică, care au antetul Ministerului, iar în cel de-al doilea sunt numeroase greșeli gramaticale.    Descarcă din articol cele două manuale de Biologie după care vor învăța din 10 septembrie elevii de clasa a VI-a, scoase de Ministerul Educației, și vezi greșelile pe care le conțin
BAC 2019 Ministerul Educației a aprobat calendarul examenului de maturitate Ministerul Educației a aprobat calendarul de desfăşurare a examenului național de Bacalaureat în anul şcolar 2018-2019. Potrivit calendarului, prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 va începe pe 3 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar examenele scrise vor debuta cu testul la Limba si literatura română pe 1 iulie. Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie.Ministerul Educației nu a făcut nicio modificare față de calendarul examenului de Bacalaureat aflat în dezbatere în Comisia de dialog social. Astăzi era ultima zi în care putea fi aprobat.
Evaluarea Națională 2019 Prima probă scrisă va avea loc pe 18 iunie Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la Evaluarea Naţională 2019 se va face în perioada 3 - 7 iunie, iar prima probă va avea loc pe 18 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. De asemenea, în perioada 3 - 7 iulie 2019 va avea loc completarea opţiunilor din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu, iar repartizarea la liceu va avea loc pe 12 iulie.
Sindicaliștii din învățământ acuză Ministerul că vrea să taie 1.000 de posturi din preuniversitar / Ministerul Educației neagă: Există fondurile necesare pentru plata salariilor Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” acuză Ministerul Educației că pregătește un ordin prin care vor fi tăiate peste 1.000 de posturi din învățământul preuniversitar, inclusiv posturi didactice, și că ”riscăm ca orele care se atribuiau până acum la plata cu ora la personalul didactic calificat să fie predate de necalificați”. Pe de altă parte, Ministerul Educației neagă că ar avea în intenție „tăierea” sau „diminuarea” numărului de personal angajat, astfel că ”nu este în pericol niciun post”.
​Admitere în învățământul profesional 2018 Absolvenții de clasa a VIII-a care vor să învețe o meserie, așteptați pe 20.000 de locuri libere în școlile profesionale ​Elevii care au terminat clasa a VIII-a și vor să învețe o meserie trebuie să se înscrie zilele acestea în învățământul profesional. Vineri, 31 august, și luni, 3 septembrie, până la ora 15:00, elevii interesați se înscriu în școlile profesionale duale. Miercuri, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional care nu organizează examen de admitere. Aproape jumătate din locurile în învățământul profesional clasic au rămas neocupate, adică 20.000 de locuri pe care le pot ocupa acum copii, și aproape 3.000 de locuri libere în școlile duale, unde elevii înscriși primesc bursă lunară de 400 de lei.  Descarcă din articol lista cu liceele și școlile profesionale care au locuri libere
​BAC 2019 Examenele scrise la Bacalaureat încep pe 1 iulie, prevede calendarul de BAC 2019 în discuție la Ministerul Educației. Elevii cer dotarea sălilor de examen cu aer condiționat Calendarul examenului de Bacalaureat 2019 este în discuție, în acest moment, la Ministerul Educației. Potrivit surselor HotNews.ro, varianta aflată în dezbatere în Comisia de dialog social este următoarea: examenul scris de Limba și literatura română - pe 1 iulie 2019, Matematică și Istorie - pe 3 iulie 2019, iar proba la alegere pe 4 iulie 2019. Parte dintre elevi și studenți critică, însă, planificarea examenelor scrise în cea mai călduroasă lună din an. "Este inuman să dai BAC-ul în iulie", a declarat pentru HotNews.ro fostul președinte al Elevilor din Constanța, care cere Ministerului Educației ca, împreună cu autoritățile locale, să doteze sălile de examen cu aparate de aer condiționat. Vezi în articol calendarul de BAC 2019 aflat în discuție la Ministerul Educației
Guvernul Dăncilă împlinește promisiunea făcută maghiarilor de Dragnea: Liceul maghiar din Târgu Mureş va avea director numit direct de ministrul Educației Liceul maghiar din Târgu Mureş va avea director provizoriu numit direct de ministrul Educației și un consiliu de administrație stabilit tot de ministru, pentru o perioadă de maximum 6 luni, până la demararea unui concurs pentru ocuparea funcției. Prevederea face parte din Ordonanța de Guvern adoptată joi de Guvernul Dăncilă și continuă, practic, să creeze cadrul pentru intrarea în legalitate a liceului pentru care DNA deschisese dosar; procurorii spun că înființarea liceului s-a făcut cu încălcarea legii educației.Amintim că ministrul ungar de Externe a declarat la începutul anului că “Guvernul maghiar urmărește cu atenție sporită procesul de reînființare a liceului romano-catolic din Târgu Mureș, și are încredere în promisiunea liderului coaliției politice de la București, domnul Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, că Guvernul Român se va ține de promisiuni".
​Greșelile din manualul unic de Istorie: Societatea de Științe Istorice din România începe o analiză a manualului scos de Editura Ministerului Educației Manualul unic de Istorie intră în analiza Societății de Științe Istorice din România, după ce HotNews.ro a relatat pe larg greșelile pe care le conține. Bogdan Murgescu, președintele Societății, a declarat pentru HotNews.ro că “experiența arată că o analiză temeinică, realizată cu echilibru și profesionalism, poate evidenția și alte aspecte”. “Îmi exprim stupoarea cu privire la nonșalanța cu care directoarea Editurii Didactice și Pedagogice evocă avizele „din partea mediului universitar”, în condițiile în care cel puțin la Facultatea de Istorie a Universității din București nu a fost înregistrată nici o solicitare oficială de expertiză”, a declarat Murgescu.
FOTO Greșelile din manualul unic de Istorie, considerate de directoarea Editurii Ministerului Educației drept “fabricate”: Asociațiile lui Soliman Magnificul, regii investiți miniștri de Dumnezeu, Michelangelo scris de 7 ori greșit Elevii de clasa a VI-a vor învăța la Istorie despre asociațiile lui Soliman Magnificul, că Dumnezeu i-a “investit” pe regi ca miniștri, vor vedea munții „Urali” și vor înțelege că nu e o problemă să citezi cu un titlu greșit o operă sau să preiei texte fără citarea sursei. Profesorul Stan Stoica a realizat o listă cu erorile din manualul unic de Istorie scos de Editura Didactică și Pedagogică, după ce propriul proiect de manual a fost respins. Într-o conferință de presă, directoarea generală a Editurii Ministerului Educației a anunțat că manualul de Istorie nu seamănă, din punct de vedere al greșelilor, cu manualul de Geografie pe care trebuie să îl retipărească integral. “Ceea ce autorii fac este o campanie de decridibilizare instituțională. Au fabricat greșeli”, a acuzat Nistor.  Citește în articol lista cu greșeli, semnalată de profesori, și apărarea manualului făcută de EDP
Ministerul Educației, în scandalul manualelor greșite de Geografie: solicităm Editurii Didactice și Pedagogice retipărirea în totalitate a manualului, iar costurile vor fi suportate de editură Ministerul Educației anunță că cere Editurii Didactice și Pedagogice din subordinea sa să retipărească toate manualele de Geografie pentru clasa a VI-a și să supore cheltuielile. Decizia vine după ce HotNews.ro a relatat pe larg greșelile pe care le conține manualul unic de Geografie scos de editura din subordinea Ministerului Educației. Inițial, Ministerul Educației a anunțat că "va fi realizată o erată tipărită" care să fie trimisă în școli.
Franța: Meseria de profesor- un loc de muncă în continuare neatractiv  Meseria de profesor atrage din ce în ce mai puțin. Pentru a contracara criza vocațională, Ministerul Educației din Franța lansează noi proiecte, cum ar fi pre-recrutarea sau introducerea cursurilor de formare și perfecționare pentru viitoarele cadre didactice, potrivit Le Monde.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version