EDUCATIE
Universităţile de Medicină salută creşterea cifrei de şcolarizare pentru instituţiile de învăţământ superior medical Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România salută iniţiativa Ministerului Educaţiei de a corela oferta educaţională cu piaţa muncii, prin creşterea cifrei de şcolarizare pentru instituţiile de învăţământ superior medical. “Apreciem că această primă decizie a Ministerului Educaţiei Naţionale reprezintă un pas important în ceea ce priveşte prioritizarea sistemului sanitar“, se arată într-un comunicat al UMF "Carol Davila", citat de Agerpres.
Gafă la Ministerul Cercetării, care a lăudat invenția românească perpetuum mobile. Cercetătorii: acestea sunt imposibilități fizice Ministerul Cercetării a retras de pe site un comunicat în care vorbea oficial despre existența unui perpetuum mobile “care generează energie la nesfârșit fără a primi vreo intervenție din exterior”. Informația s-a viralizat rapid în rândul comunității științifice. “Se știe că nu există niciun fel de perpetuum mobile. Legile termodinamicii spun clar că nu poți produce energie din nimic”, a declarat pentru HotNews.ro Octavian Micu, cercetător la Institutul de Știinte Spațiale. “Cred că suntem și singura țară care se laudă cu premiile de la Geneva”, care în lumea cercetătorilor nu este văzută ca o competiție științifică“, a precizat acesta.
Remus Pricopie, rectorul SNSPA, despre locurile alocate în universități: Încă mai este timp să se evite amplificarea și extinderea protestelor Remus Pricopie, rectorul SNSPA, critică Ministerul Educației pentru distribuirea locurilor bugetate la licență, master și doctorat și avertizează că “au fost anunțate mai multe proteste ale studenților și cadrelor didactice universitare, inclusiv în fața Ministerului”. “Încă mai este timp să se evite" protestele, susține Pricopie, deși nici una dintre principalele asociații studențești nu a anunțat public până la această dată mișcări de protest. Amintim că SNSPA este puternic lovită de alocarea cifrelor de școlarizare anunțată de Minister.
Premieră în mișcarea studențească: Studenții celor mai puternice 5 universități fac front comun și îi cer ministrului Educației să revizuiască alocarea locurilor bugetate Studenții celor mai mari cinci universități au semnat o scrisoare comună în care îi cer ministrului Educației să revizuiască alocarea locurilor bugetate. Tinerii le solicită oficialilor și să publice toate datele care au fundamentat distribuirea locurilor la licență, master și doctorat pe fiecare universitate în parte. Citește în articol scrisoarea comună a studenților din Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara, care formează Consorțiul Universitaria.
Mircea Miclea, despre scopul evaluărilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a și unde greșește Ministerul Educației în folosirea lor Evaluările naționale ale elevilor de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a au ca scop individualizarea planurilor de învățare pe nivelul real al copilului și identificarea progresului înregistrat de elev de la a II-a la a IV-a. În fapt, însă, “rezultatele acestor evaluări nu se utilizează pentru dezvoltarea practicilor de învățare”, și școala ratează să devină un instrument de egalizare de șanse, a avertizat fostul ministru al Educației Mircea Miclea. Vezi în articol declarațiile integrale pe tema acestor evaluări periodice. 
Mircea Miclea, săgeţi spre Klaus Iohannis: A anunţat acum 4 ani că educaţia e o prioritate, acum nu există nici un rezultat, zero Președinția României nu are niciun document despre nevoile educației - la aproape 4 ani după ce a declarat educația o prioritate - și nici nu face ceva “ca să pună în practică un document care de fapt nu există”. Declarația vine de la psihologul Mircea Miclea, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și fost președinte al comisiei prezidențiale care a elaborat pactul pe educație semnat în 2008 de toate partidele și apoi legea educației din 2011.
Un profesor la Construcții pasionat de parapsihologie este noul șef al instituției care propune alocarea locurilor la universități Nicolae Postăvaru este noul președinte al Consiliului din Ministerul Educației care fundamentează alocarea locurilor bugetate la universități. Ministerul a publicat în Monitorul Oficial ordinul cu noua componență care înlocuiește Consiliul numit de Mircea Dumitru. Profesor la Universitatea de Construcții din București, Postăvaru a fost director al unui program controversat de reabilitare școlară cu finanțare europeană, are un “curs postuniversitar ANI”, este autor al cărții “Teoria Managementului Energetic Uman” publicată la Editura Matrix Rom și este pasionat de parapsihologie, potrivit CV-ului său. De asemenea, este coautor, alături de Mihnea Costoiu și Sorin Cîmpeanu, a altor două cărți.
​SONDAJ Consideri corect modul de alocare a locurilor in universitati? Ministerul Educației și marile universități au intrat in conflict pe seama repartizării locurilor în instituțiile de învățământul superior. O parte dintre universitățile critice la adresa guvernului, ”taxate” cu o alocare semnificativ mai mică, acuză represalii politice și alte interese. Ministerul respinge acuzațiile și invocă la rândul său ”derapaje” în spațiul universitar. Participă la sondajul HotNews.ro: Consideri corect modul de alocare a locurilor în universități?
Ministerul Educației acuză Universitatea din București de derapaje de la buna guvernanță și pune la îndoială calificativul "Grad de încredere ridicat" primit la evaluarea instituțională Ministerul Educației intervine în scandalul repartizării locurilor in universități cu un atac puternic la Universitatea din București. “În cadrul Universității din București sunt dezvoltate mai degrabă programe pentru a crea norme”, acuză Ministerul, care analizează în detaliu locurile ocupate la licență, master și doctorat și vorbește despre “rezultate nesatisfăcătoare”. Într-un comunicat remis HotNews.ro, Ministerul Educației spune că raportul dintre numărul de profesori titulari și norme “este mult sub” limita minimă impusă de Agenția care acreditează programele de studiu universitare. “Surprinzător, însă, deși acest raport este de ani buni mult sub limită, ARACIS a acordat acestei instituții de învățământ superior, la cea mai recentă evaluare instituțională, calificativul „Grad de încredere ridicat””, subliniază autoritatea.Sondaj: Consideri corect modul de repartizare a locurilor în universități?
A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe astăzi; în prima etapă, peste 1.000 de cereri, respinse pentru că nu conţineau opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2018 - 2019 începe, joi, iar rezultatele finale vor fi afişate în 23 aprilie, potrivit news.ro. În prima etapă au fost admise 151.959 de cereri, reprezentând 99,3 la sută din numărul celor depuse. Peste 1.000 de cereri au fost respinse pentru că nu conţineau opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie.
DOCUMENT Lovitură de milioane de euro pentru universitățile vocale împotriva puterii: Sute de locuri le-au fost tăiate la Master și Doctorat / Câte locuri au primit universitățile care l-au susținut pe ministrul Educației și ce spune Ministerul Sute de locuri bugetate la Masterat și Doctorat au fost șterse din dreptul universităților mari de stat, într-o lovitură mai puternică financiar decât cea primită la alocarea locurilor pentru licență. Și de această dată, pierderile majore sunt primite de Consorțiul Universitaria, cunoscut pentru că a criticat politicile PSD pe educație, precum și SNSPA. Numai în cazul Universității București, pierderile ajung la jumătate de milion de euro. De cealaltă parte, Ministerul anunță că "sunt neîntemeiate acuzațiile potrivit cărora repartizarea locurilor/granturilor (...) s-ar fi realizat pe criterii politice. Ministerul Educației Naționale a urmărit susținerea domeniilor prioritare de dezvoltare a României, cu respectarea principiului echității".Vezi în articol câte locuri la Masterat și câte la Doctorat pierd marile universități și cine câștigăRăspuns fără precedent al Universității din București, la alocarea de către Ministerul Educației a cifrei de școlarizare: „Cu ură și cu răzbunare, dl. Ministru Popa, alături de colegii săi de partid, dl. Dragnea și d-na Dăncilă, au tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi și mai prestigioase universități”Universitatea Bucureşti, criticată dur de Ministerul Educaţiei: Dezvoltă programe mai degrabă pentru a crea norme pentru cadre...
Răspuns fără precedent al Universității din București, la alocarea de către Ministerul Educației a cifrei de școlarizare: „Cu ură și cu răzbunare, dl. Ministru Popa, alături de colegii săi de partid, dl. Dragnea și d-na Dăncilă, au tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi și mai prestigioase universități Universitatea din București anunță că "va acționa Ministerul Educației în contencios administrativ", pentru a afla "prin ce miracol 'criteriile' de alocare a cifrelor de școlarizare pentru toamna acestui an au penalizat universitățile din Consorțiu și le-au recompensat pe aproape toate celelalte".Replica: Universitatea Bucureşti, criticată dur de Ministerul Educaţiei: Dezvoltă programe mai degrabă pentru a crea norme pentru cele 1.267 de cadre titulare...
DOCUMENT Universitățile critice cu guvernele primesc mai puțini bani de la buget. Care sunt cele mai mari universități, în funcție de numărul de locuri bugetate la licență Toate universitățile din Consorțiul Universitaria – care a criticat în dese rânduri derapajele guvernelor PSD în politica educațională – primesc din septembrie mai puțini bani de la stat pentru licență. Dintr-un total de 56 de universități de stat, sunt penalizate la buget doar 8: Universitatea din București, ASE, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea de Vest din Timișoara (membrele consorțiului), precum și SNSPA, Academia Națională de Informații Mihai Viteazul din București – care își înjumătățește numărul de locuri în anul I, și Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov.  Vezi în articol cifrele de școlarizare alocate de Ministerul Educației fiecărei universități de stat, pentru anul universitar 2018-2019, și comparație cu anul trecut
Vacanţa de Paşte se apropie de sfârşit. Când se întorc elevii la şcoală Vacanţa de Paşte pentru copii se apropie de sfârşit, amintește Digi24, notând că, potrivit structurii anului şcolar, vacanţa a fost programată pentru perioada 31 martie - 10 aprilie. Astfel, elevii se vor întoarce la școală miercuri, 11 aprilie.
Înscriere clasa pregătitoare Ministerul Educației anunță că 99,3% dintre cererile de înscriere la școală au fost admise în prima etapă de înscriere: 130.000 de copii merg la școala de circumscripție Peste 150.000 de copii au fost înscriși în clasa pregătitoare, în cadrul primei etape de înscrieri. Dintre aceștia, peste 130.000 vor urma școala de circumscripție. Ministerul Educației a anunțat că 1.003 cereri au fost respinse, pentru că nu conțineau opțiunea ca cel mic să fie înscris în școala de circumscripție, în cazul în care școala pe care o doresc părinții pentru el nu mai are locuri libere.
DOCUMENT După 3 luni de dezbateri, Ministerul Educației înființează o nouă comisie de experți care să decidă ce materii fac elevii la liceu, fără să spună cine sunt experții Ministerul Educației vrea să păstreze numărul de ore la liceu pe săptămână, dar să crească numărul de ore de Limbi străine, Informatică și Sport. Pentru restul deciziilor privind planurile-cadru pentru liceu, filieră teoretică, Ministerul anunță după 3 luni de dezbatere publică pe 3 variante pe care le-a propus că mai au nevoie de o decizie “de tip expert”. Oficialii nu spun, însă, cine sunt experții care vor “elabora, cu celeritate, varianta finală de plan-cadru pentru liceu”. Vezi în articol care sunt concluziile dezbaterilorDescarca raportul integral cu concluziile dezbaterii publice privind planurile cadru propuse pentru liceu
Ministerul Educației, după ce premierul Dăncilă a spus că bugetarii vor lua banii săptămâna aceasta: Salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie Pentru Ministerul Educației Naționale, la fel ca pentru toate unitățile aflate în subordine/coordonare, finanțate de la bugetul de stat, prin bugetul MEN, data de primire a salariilor este 14 din luna curentă, pentru munca prestată în luna anterioară, însă având în vedere că data de 14 aprilie este anul acesta într-o zi de sâmbătă, salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie, arată un comunicat al instituției.
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ: Premierul Dăncilă să își asume că face declarații fără să se asigure că poate să pună în practică ce promite Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Guvernului să rezolve problema plăţii salariilor pentru angajaţii din sistemul de educaţie. “Altfel, Prim-ministrul Viorica Dăncilă trebuie să îşi asume că face declaraţii, fără să se asigure că poate să pună în practică ceea ce promite”, susține federația, care amintește că șeful Executivului a anunţat că salariile bugetărilor vor fi plătite în această săptămână.
Învățământ dual 2018 Prima clasă cu învățământ profesional dual din județul Botoșani se deschide în septembrie / Care este calendarul de admitere în învățământul dual Învățământul profesional dual este inclus pentru prima dată, din septembrie 2018, în oferta școlară din județul Botoșani. Elevii de clasa a VIII-a care vor să devină electricieni trebuie să se înscrie în clasa de învățământ dual din Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din municipiul Botoşani. Ei vor primi bursa lunară de 200 de lei de la stat, plus alți 200 de lei de la agentul economic. La nivel național, înscrierile în învățământul dual încep pe 15 iunie 2018.Toți copiii care intră în școlile duale, indiferent de orașul în care este școala, primesc bursa de minimum 400 de lei pe lună
Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret: Angajații din învățământ nu își vor primi salariile înainte de Paște Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ cere Guvernului să anunțe clar care sunt categoriile de bugetari care vor primi salariile înainte de Sărbătorile Pascale, pentru că profesorii nu vor beneficia de această facilitate. „S-a indus ideea în spațiul public că toți bugetarii își vor primi salariile în această săptămână, lucru total neadevărat”, a declarat Marius Nistor, președintele federației.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri